Új privát üzeneted érkezett!

Millye,
korábban Kati kérdésére válaszolva leírtad h a gyed második baba esetén hogyan változik, miből számolják.
Most ezen gondolkozom, hát ez így nagy kitolás, mert ugyibár mostmár nem a fizetését veszik alapul az embernek.
Azt hogy lehetne megcsinálni h mégis fizetés alapján számoljanak ?
Vissza kell menni dolgozni ? Van valami korlát h mennyi időre ?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Kubuspace jaj szegény... elhiszem, hogy el vagy havazva :shock: rvoshoz kell járnod? Remélem nincs gond... vagy jön a kistesó :D az jó lenne :D

A törvényjavaslat szerint a 2010. április 30-a után született gyermekek esetében lesznek érvényesek a gyes- és gyed-változások.

A két munkaviszonyhoz, illetve biztosítási időhöz kötött juttatás, azaz a terhességi-gyermekágyi segély (tgyás) és a gyermekgondozási díj (gyed) jogosultsági ideje 180 napról 365-re emelkedik. Ez azt jelenti, hogy a kismamának minimum 365 nap munkaviszonnyal kell rendelkeznie ahhoz, hogy kapjon tgyást, majd gyedet.
A terhességi-gyermekágyi segélynél változás még, hogy a jogszerző időbe nem számítható be a felsőoktatásban eltöltött idő egésze, hanem csak 180 napot lehet majd belekalkulálni. A szociális tárca számításai szerint a gyedre vonatkozó változások az igénybevevők alig 5 százalékát érintik majd. A gyed továbbra is a gyermek kétéves koráig jár majd.

Szóval ezek szerint 1 évet kéne dolgozni, hogy jól járj... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Elnézést a bepofátlankodásért, de segítséget kérnék.
Meg tudnátok írni, hogy AFP vérvételre rendelés mikor van a Jánosban?

előre is köszi!

Kép
bodzi

Bodzi én úgy tudom, hogy reggel 7 órától lehet menni 9 óráig a terhesgondozóba az AFP vérvételre.

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!!!

Egy kis infót szeretnék kérni töletek. December 13.-ra várom az én kisfiamat. Dömötöri Jenő a doktorbácsim és Kelenvölgyi Anikó lesz a szülésznőm. A doktori tarifával tisztában vagyok. A szülésznő is megmondja elölre,hogy mennyi?? Kevesebbet kér talán mint az orvos?? Szült már valaki Kelenvölgyi Anikónál??

Köszi a segitséget.

Kép
Kép
colin

Colin üdv. köztünk! HA szülésznőt fogadsz ő általában megmondja hogy mennyit kér, de közel sem annyit kér mint egy orvos... annak a töredéke szokott lenni :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
Igen orvoshoz kell járnom, kistesó nem jön.
Hát igen jó lenne…

Köszi az infót. Akkor ez azt jelenti hogy mostantól nagyon rosszul járnék ha összejönne ketteske, ez borzalom, mégis hogy gondolja a tisztelt illetékes h ennyi pénzből bármit is lehet csinálni ?
Na ezt még fel kell dolgoznom :D

Bodzi,
Dettó amit Millye mond 7-9 között.

Colin,
Üdv közöttünk. Nem ismerem Anikót.

Ide már nem jönnek új kismamik fórumozni ????

Végre felébredt a fiam, megyek etetni :-)

kubuspace

korrigálnék, csak anyagilag járnék rosszul

kubuspace

kubuspace én jelenkezem mint új fórumozó kismami ha befogadtok!!!

Kép
Kép
colin

Sziasztok!

Julcsi baba vagyok, ma éppen fél éves! Mivel Anya eddig csak képekben örökítette meg életemet, elérkezettnek láttam az időt, hogy számot vessek az elmúlt 6 hónapról. 4100 grammal és 55 centivel bújtam elő Anya pocakjából, és mostanra már 9300 grammra és 69 centire nőttem. Azt mondják, ez nagyon szép teljesítmény, és imádnivalók a hurkáim. Szó mi szó én is nagyon élvezem ha Anya és Apa dögönyöznek. És hát meg is dolgoztam a szép combjaimért, rengeteg fáradságos ciciszopival növesztettem őket. Pár hónapos koromig úgy gondoltam, a világon csak a cici létezik, de most már nagy vagyok, és rájöttem, hogy vannak sokkal érdekesebb dolgok is. Azért lemondani még nem vagyok hajlandó róluk. Anya már próbálkozik mindenféle fura dologgal, és valami kanalat vagy mit akar folyton a számba nyomni, de én nem nagyon értem, ezt miért csinálja. Két hónapos koromig szerettem cumizni, de aztán rájöttem, hogy a hüvelykujjam sokkal finomabb. Most meg már annyira komoly nagylány vagyok, hogy már az ujjamat sem szopizom, viszont mindent nagyon szeretek megkóstolni. Tegnap épp a fürdővizemet próbáltam meginni, de Apa sajnos nem hagyta, mérges is lettem rá.

Egyébként nagy utazó vagyok ám, több ezer kilométert kocsikáztam már! 3 hetesen jártam először a zalai nagyszüleimnél. 5 hetesen pedig Apa megmutatta nekem azt a nagy vizet. Valami Balatonnak hívják. 3 hónaposan meg már bele is vitt. Azt nem nagyon értettem, mire volt jó az a bohóckodás, de Anya meg Apa nagyon vidámak voltak, fotókat meg videókat csináltak, úgyhogy biztos valami nagy dolog volt ez. Nemrég meg valami nagy hegyre vittek fel a hátukon, aztán ott még egy magas kilátóba is felmentünk, na attól már besokalltam kicsit. Nem értettem, minek kell most nekem ott lennem.

Legtöbb időmet Anyával töltöm. Elvisz engem mindenféle babatalálkozókra, járunk úszni meg zenebölcsibe, meg valami ringatóra is. Ezek jó bulik, bírom, ha zajlik az élet. Csak Anya legyen ott mindig, mert azt nem csípem ha valaki más akar a kezébe venni. Ne fogdossanak csak engem mindenféle nagyok, én csak Anyánál és Apánál érzem jól magam. Pedig ott vannak még Vilmanagyi, Rózsimama meg Manyusznéni, akik állítólag a nagymamáim, de még nem nagyon értem, hogy az micsoda, ezért ők is gyanúsak nekem, úgyhogy biztos ami biztos az ő kezükben is ordítok. Meg van két öregember, Árpitata meg Ernőpapa, ők is nagyon odavannak értem, de én jobban szeretem ha legalább egy méter távolságból rajonganak. Nnna. Nehogymár azt képzeljétek, hogy csak úgy osztogatom a vigyorokat! Azt egyelőre Anyának és Apának tartogatom. Apropó Apa. Ő a kedvenc játékom, ő mindig meg tud nevettetni. És bevallom, szerelmes is vagyok bele, ha nagy leszek, biztosan ő lesz a férjem!

És még egy pár dolog. A kilóim mellett a fogaimat is szorgosan növesztem, már 6 fogacskám kibújt! Az alsó kettő pont 4 hónapos koromban bújt elő, aztán jött sorban a felső négy. Mozgásban már kicsit lustább vagyok. Már két hónapja remekül fordulok a hasamról a hátamra, de egyelőre ennyi az összes tudományom. Inkább hisztizek Anyának, hogy tegyen arrébb. A kezeimet viszont már nagyon ügyesen használom, mindent próbálok megkaparintani magamnak, imádok rámolni, rendezkedni. Csak azt nem értem, Anya miért mindig ugyanazokat az uncsi játékaimat adogatja folyton a kezemben, mikor a lakás tele van sokkal érdekesebb dolgokkal. És azt sem értem, hogy miért akarja Anya folyton, hogy aludjak, és miért pont a kiságyamban? Oké, néhány hónapig még engedelmeskedtem neki, szép nagyra is nőttem, de most már igazán úgy érzem, hogy kár lenne olyan sokat aludni. Úgyhogy mostanában erősen tiltakozom az ilyen fajta időpocsékolás ellen. Anya még reménykedik, hogy megjavulok, hát, meglátjuk, még nem döntöttem el.

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Bocsánat ha kicsit hosszú lett. Családnak készült, de gondoltam felteszem ide is :)

Colin, gyere csak, üdv közöttünk, mesélj kicsit magatokról! Első babó? Hogy viseled a pocakosságot?

Kubu, hát igen, szívás ha a másodikat kis korkülönbséggel szüli az ember lánya. Én is így tervezem, és míg Julcsi után szép summát kaptam (eddig), kistesó után már minimális lóvé lesz. :? Persze csak ha összejön :)

Millye, és a lányod meddig volt ilyen anyás? Remélem Julcsi gyorsan kinövi, és barátságosabb lesz másokkal is, nemcsak velünk vidámkodik :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!!

Első babámat várom decemberre. A János kórházi meddőségi központnak köszönhetöen. 3 évig nem jött össze a baba és akkor elmentünk kivizsgálásra és semmi bajt nem találtak nálunk. Inszeminációval egyből sikerült ezért gondolom,hogy nagy baj nem lehetet. Nagyjából jól birom a pocaklétet,de már kicsit néha fárasztó,hogy egy zokni,cipő felvétel is nehéz müvelet számomra.
Nagyon aktiv a kisfiam sokat rugdos,helyezkedik.

Üdv

Kép
Kép
colin

Köszönöm szépen lányok!

Kép
bodzi

Sziasztok!

A képekkel még mindig adós vagyok, de már kiválogattam őket, csak az átméretezés nem megy. De ami késik, nem múlik, ígérem, most már igyekszem.

Ma a voltunk először dúdoló foglalkozáson, nagyon klassz volt és összefutottunk ott Reniékkel. Hát Beni irtó édes kiskrapek, olyan pasis már most is. :-)

Zita, nagyon aranyos, amit Julcsiról írtál! :-) Egy csomó ponton magunkra ismertem. Flóra univerzumának is a szopizás volt a középpontjában nagyon sokáig. Volt, hogy 50 percig is szopizott, most meg 10 perc alatt kiszippantja a magáét és már más köti le a figyelmét, olyan fura.

Colin, én is Kelenvölgyi Anikónál szültem és nagyon elégedett voltam vele. Ha érdekelnek részletesebben is a tapasztalatok, akkor írok priviben.

Kép
zizi27

zizi27 megköszöném ha adnál némi infót.

Kép
Kép
colin

Kubuspace megértem a dühödet...,de ez van.. talán változik a helyzet....majd meglátjuk jövőre... hátha... az orvos miatt pedig jobbulást neked!!!! végülis jól is járnál mert lenne egy másik szépséges babád!! :D

Zita978 boldog félévest kívánok Julcsinak! nagyon szépre sikeredett az összefoglaló!!!! :D Helyesek a képek is!!!! Hihetetlen, hogy repül az idő!!! :shock: A lányom jó darabig anyás volt (másfél éves koráig szopott addig biztos nagyon ragaszkodott hozzám) , de az idegenekkel szembeni félénksége hamar elmúlt! :D

colin gratulálok a babához!!!! :D

Kép

Kép

Kép
millye

colin, bodzi

Isten hozott benneteket! Jó, ha újra vannak pocakosaink, van kiért izgulni. :)

Kubu

Épp a múltkor mesélték, hogy tavaly még ingyenes volt a Ringató, csak regisztrálni kellett, de olyan sokan voltak, hogy nem győzték az adminisztrációt. Ezért a Müpa kitalálta, hogy legyen fizetős, hátha kevesebben lesznek. Nem lettek. Egyébként a Müpában 600 Ft, a Kesztyűgyárban pedig 800 ha jól tudom.

Érdemes előre megvenni a jegyet, hamar elfogy. Mi mindig meg szoktuk venni a következő hétre előre a foglalkozások után, de pl. a múlt hétre már nem tudtunk venni, mert elfogyott.

Zita

Kérdezted a múltkor a webáruházat. Hát ne számíts semmi komolyra, végül is ez egy hobbi, amit a barátaimmal csinálok, és hát a weboldal fejlesztője is így áll hozzá. Szóval lehetne sokkal szuperebb is, csak ugye ez mindig hátrasolódik az összes többi fizetős fejlesztés mögé. Na, ennyi bevezető után: www.goreny.hu és itt a Bolt menüpont.
jaspis

Köszönjük a köszöntéseket!

Jaspis, megnéztem a weboldalt. Hogy mik vannak a világon?! :lol: Nagyon érdekes! (Annak ellenére, hogy én nem tartanék semmilyen állatot.) És neked is van/volt görényed?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita

Sajnos már csak volt, szeptember 1-én kellett elaltatni az öreg görimet, aki már 7,5 éves volt. Egy éves kora óta élt velünk, nagyon nehéz volt elengedni.
jaspis

Sziasztok!

Colin,
írtam Neked.

Zita,
nagyon jó az összefoglaló és a képek is nagyon helyesek :)

Zsuzsa,
remélem nincs komoly baj, hogy dokihoz kell járni.

Zizi,
az úszás, ahová mi járunk: www.babauszi.hu
Megkérdezem őket és írok majd.

Flóráról: lányok, sajnálhatjátok, hogy mostanában nem kaptunk képet, mert nagyon édes. Rengeteg haja van, nagyon hasonlít az anyukájára, sokat mosolyog és nagyon bújós :)
És ahogy láttam bírja a ringatót :)

Képzeljétek a hétvégén volt Beni keresztelője és végig azt kiabálta a templomban, hogy nem-nem-nem. Nagyon vicces volt, én alig bírtam tartani a röhögéstől. A pap kérdezgetett minket, hogy ugye akarjuk, meg fogadjuk , stb. és Beni mindig közbeszólt, hogy nem :)

Reni

Kép

Kép
b.reni

Colin, én is írtam neked.

Íme a fotók :-)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
zizi27

Lányok, van egy jegyem október 28-ra a MÜPÁ-ba a 10:30-as Ringatóra. Ha szeretnétek, szívesen odaadom. Mi nem fogunk menni, még mindig várunk ezzel… szóljatok, találkozzunk valahol, vagy postára adom, ha kéritek.

Zizi,
Flóra csodaszép, a szemei varázslatosak.

Zita,
boldog félévesnapot nektek!!! Édes volt az összefoglaló!!!

Colin,
légy üdvözölve köztünk!

Kubu,
remélem nincs semmi komoly baj.
Igen, a nagyik kincset érnek… én is 2x voltam eddig suliban, igyekszem keveset bejárni, de néha muszáj. Az anyós vizsgázott Bogira. Ha pedig megint tanulni kell, akkor anyukám, a férjem és az anyósom segítségére is számíthatok…
Mi is kis korkülönbséggel tervezzük a kistesót… olyan gyorsan telik az idő, hogy hipp-hopp várandósak leszünk megint. :)

Mi elvagyunk, igaz kicsit nyűgösen. Lehet, hogy elkezdődött a fogzási időszak… igaz ez még csak a bemelegítés lehet. Bogi nem sokat alszik, nyöszörkézik, néha fel-felsír… közben ömlik a nyál a szájából és folyamatosan rágcsál… az öklét, a cumit, a kezünket…
A kaki dologgal is még mindig küzdünk… holnap este megyünk a gasztroenterológus doki nénihez, remélem ő kitalál nekünk valamit.

Egyre jobban élvezzük a fürcsit:

Kép
krisztacsillag

B.reni gratulálok a keresztelőhöz! Kép nem készült?

Zizi27 milyen szépséges nagylány már Flóra!!! Gyönyörű szemei vannak :D

Krisztacsillag nagyon édes Bogiról ez a kép!!! Örülök, hogy minden rendben van veletek!!!

Nálunk nagy újság van..... kibújt az alsó fogacskánk (jó későn) remélem nem fogja a cicin élesíteni :D

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok,

üdv a pocisoknak! :)

kubu: remélem nincs komoly baj.
apukám a h1n1-ről:azt mondta hogy ezzel a mostani oltással mi oltódjunk(már meg is történt) de picinek nem szabad mert ez az élő vírust tartalmazó vakcina,állítólag lesz másik is ami már egy alaposabb tesztelésen átesett és nem élős vírusos,amit majd ha tényleg lesz ilyen beadunk Lilinek is,addig meg..a baba uszi dolog csúszik sajnos,pedig már nagyon vártam...de hát fontosabb h ne legyen semmi baj..és az usziban nagyobb a fertőzés veszély ezt a védő néni is mondta..szóval azt mondják sokakat fog érinteni a vírus.. én abban reménykedem hogy így h én már megkaptam az oltást a tejen keresztül valami védettsége Lilinek is lesz..bár kezdi egyre inkább hanyagolni a szopizást..inkább rágogatja :( és sirdogál rajta...:(
wáááá..... :(

Szonce: a dévényesekről is megoszlanak a vélemények,mint minden hasonló területen dolgozó terápiás tevékenységet folytató szervezetről,alapitványról. de az biztos hogy az izgalom ellen jó az ha kapsz valami véleményt,én leginkább gyerekneurológusnak hinnék ilyen esetben,ők általában pártatlanok és tényleg oylat ajánlanak ami jó nektek. legalábbis én gyógypedagúgusként oda szoktam irányítani a szülőket,ha hasonló gond van.azért oda mert általában mindenki szereti lehúzni a szülőket,azzal hogy legalább pár alkalomra szüksége lenne a gyerkőcnek abból a terápiából amit ők csinálnak,és ezt számtalanszor láttam hogy akkor is megteszik,hogyha valójában semmi szükség rá. de nem szeretnélek lebeszélni megnézni midnenképpen érdemes,és persze attól is függ hogy személy szerint ki végzi az állapotfelmérést.

Zita: Boldog féléves napot nektek :) nagyon aranyos a beszámoló és a képek is szuperek!!

Zizi:ezek a képek :) micsoda szemek!!! :) jó hogy tettél fel képet!

Millye:Gratulálok a fogacskához :D

mi: kicsit most össze vagyunk zavarodva,hogy mikor lenne a legjobb a Lilinek és anyagilag is ujra pocisnak lenni...eddig 2-3év korkülönbségben gondulkodtunk..de lehet hogy az sok..kevés?...pfff..nemtudom..
mulan

Mulan köszi :D Bizony nem könnyű eldönteni, hogy mikor jöjjön a baba... (sajnos nekem nem lehet sokat teketóriáznom mert ketyeg a biológiai órám)... de te még fiatal vagy... egy idősebb barátnőm mondta, hogy vagy kicsi korkülönbség legyen a gyerekek között vagy nagyon nagy mert az öccse és közte 6 év különbség volt és az nem volt jó.... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Üdv mindenki!
A János kórház szülészetéről szeretnék tapasztalatokat! Dr.Lintner Ferenc dokiról tud vki vmit?

Kép
vendel és botond anyu

Colin,
Üdv közöttünk.
Jól emlékszem h a Zeke a dokid ?

Zita,
Nagyon szupi lett az összefoglaló. Boldog félévest Nektek. Hogy szalad az idő.

Millye,
Hurrá fog csak így tovább.

Reni,
Képet kérünk a keresztelőről. Hol volt ?

Zizi,
Hogy Flórának mennyi haja van. Gyönyörű tényleg.

Kriszta,
„az anyós vizsgázott Bogira” na ne – is ki volt a vizsgabiztos ?

Szóval lánykák nincs semmi baj, csak most a János Kórházat kicsit rendszeresebben fogom látogatni. Csak éppen nem a szülészetre hanem két épülettel arrébb fogok menni. Remélem nem vagyok túlságosan rejtélyes. :-)

Nálunk továbbra is minden a legnagyobb rendben hatalmasakat játszunk, imádom h annyira kiszámítható minden.
Rengeteg új fantasztikusan jó képem van, de lusti vagyok letölteni. De ígérem rövidesen jövök a friss képekkel.

kubuspace

vendel és botond anyu,
én nála hoztam világra a kislányomat 3 hónapja, írok privit.
krisztacsillag

Millye, gratulálok Andrisnak a fogakhoz! És nem is volt semmi nyügi miatta? Csak úgy pikk-pakk ott voltak a fogak?! :)

Zizi, Flóra tényleg csodaszép kislány! Kérünk gyakrabban fotókat!

Kriszta, fürdős Bogi fotó nagyon aranyos, és mekkorát nőtt a lányod! Hány kilónál tartotok? Akkor lehet Boginak is korán lesznek fogai :wink:

Kubu, de igen, elég rejtélyes vagy, persze érthető ha esetleg olyan dolog, amit nem akarsz világgá kürtölni. Azért majd szólj, ha rendbejöttél, ne izguljunk miattad! És kérünk Marci fotókat!

Jaspis, elhiszem, hogy rossz lehetett. És egyébként jól kijöttek Marcival?

Mulan, most én 2 évet tervezek Julcsi és a következő tesó közt. Addig nem akarok terhes lenni, amíg nem tud járni Julcsi. Aztán ha lesz harmadik is, akkor az csak 3-4 év múlva. Legalábbis most így gondolom, aztán persze még változhat a dolog :wink:

Reni, édes lehetett Beni, én biztos nem bírtam volna megállni, hogy röhögjek :lol:

Szilvi, Szonce, merre vagytok?

Nálunk ma az volt a nagy újság, hogy a fél éves nagylányom aludt este fél9-től reggel fél6-ig, akkor szopizott, aztán visszaaludt 8-ig. Na, ilyen éjszakákkal ki tudnék békülni. :D Igaz, kétszer fel kellett kelnem fejni, de ez idővel gondolom elmúlna, ha hosszabb ideig nem szopiznánk éjjel :roll: Bár ebben még nem nagyon hiszek :P

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita,
mondhatnám azt hogy idáig én olvastam Colint, most ha még visszajár a régi topikba akkor lehet h ő fog engem olvasni :-)

kubuspace

Köszönöm szépen, Flóra nevében! :-)

Miilye, nagy gratula a fognövesztéshez! :-)

Zita, szuper, hogy ekkorát aludt Julcsi. Flóra az elejétől fogva egy hajnali szopival alszik 10-12 órát egyben (tudom, hogy mázlista vagyok). A tejtermelés meg tök hamar tudott alkalmazkodni ehhez, csak az elején kellett egy párszor felkelnem fejni.

Reni, nagyon köszi a babaúszás infót! Én sem bírtam volna ki röhögés nélkül a keresztelőt. :lol:

Kubu, nekem van egy tippem arra vonatkozóan, hogy mi van a Jánosban két épülettel arrébb a szülészerttől, de lehet, hogy tévedek. Ha mégis igazam van, akkor meg drukkolok!

Mulan, az ideális korkülönbség tényleg kemény dió. Szerintem mindig van valami, ami miatt épp nem jó tesót vállalni (a nagyobb még túl önnállótlan, dackorszakban van, kezdi az ovit stb.). Ezért mi úgy döntöttünk, hogy nem is filozofálgatunk sokat a kérdésen, mert akkor elbizonytalanodnánk. Mivel a férjem és a tesója között és köztünk az öcsémmel is két év van, ezért mi is azt célozzuk be. Aztán meglátjuk, hogy mi sikerül...

Vendel és Botond anyu, nekem is L. tanár úr volt az orvosom. Ha gondolod, írok róla priviben. Vendelnek így utólag is boldog névnapot! :-) (A nagypapám is Vendel.)

Kép
zizi27

Kubu, jó kis rejtvény, de így már értem. Szorítok!

Ma is jó éjszakánk volt, csak egy órával rövidebb :) Félek most megint elrontjuk, mert holnap korán kelünk, aztán irány Balcsi 4 napra, megint szokatlan helyen alszunk majd. Úgy látom ezeket a változásokat egyre nehezebben viseli Julcsi :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Kubuspace köszi! Jobbulást neked!!! :roll: Azért ha lesz egy csöpp időd akkor várjuk ám a képeket!!! :D

Zita978 azért egy kicsit nyűgibb volt de nem volt vészes... na meg visszatért az éjszakai cicizés és így már tudom a "hiba" okát :lol: Gratulálok a hosszú alváshoz! Csak így tovább! Mentek Balcsira? Érezzétek jól magatokat és vigyázzatok magatokra (és csináljatok sok képet!!! )

Zizi27 köszi! :D A két év korkülönbség az teljesen ideális! :wink: Beszélek én akinek a gyerekei között 17 év van :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, remélem nem indiszkrét a kérdés, de olyan kíváncsi vagyok, neked a gyerekeid édestestvérek? :roll: Ha szép idő lesz, akkor majd fotózom sokat.

Azért teszek most is Julcsiról, ezek a félszülinapján készültek.

Kép koncentrálok

Kép az első babával

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978 sajnos nem... :( Szandra apukája 14 évvel ezelőtt meghalt :cry: Nagyon édesek a fotók Julcsiról! Neked van ilyen szép barna szemed? :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!!!

zizi,b.reni köszi a privit!! Tegnap este a szülésfelkészitő után beugrottunk a párommal a szülésznőnkhőz és nagyon szimpatikusnak találtuk.
kubuspace a meddőségin vizsgált a Zeke,de szülni a Dömötöri doktornál fogok.
Nagyon fáradt vagyok ma nem tudom mi van.Lehet,hogy jön valami front???

Üdv.

Kép
Kép
colin

Millye, sajnálom, remélem nem bántottalak meg a kérdéssel. Akkor gondolom ez is közrejátszott a nagy korkülönbségben. :roll: Szerintem a szemeit apukájától örökölte Julcsi, bár alapvetően rám hasonlít. Ezt mutattam már? A középsőkön én vagyok.

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Colin anyukám a Dömötöri doktornál szülte a húgomat :D

Zita978 dehogy bántottál meg nem tudhattad!! :roll: Abszolút rád hasonlít a képek alapján Julcsi :shock: Nagyon helyesek a képek :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok, nem tűntem el, csak kicsit besűrűsödtek a programok az elmúlt időben.
Pocakosok üdv nektek!!!

Zita:
HOLNAP JÖSSZ RINGATÓZNI???
Nagyon édes Julcsi, szerintem Rád nagyon hasonlít, bár apucit nem láttam még.

Kubu:
Elég szépen be vagy akkor táblázva, én nem irigyellek téged, nekem ez már sok lenne.
A titkos dologhoz pedig sok sikert, majd priviben ha van kedved és időd írj róla pár szót, nagyon érdekelne...
Marcira is annyira kíváncsi lennék, egyszer talán csak összehozzuk a talit.

millye:
sajnálom, nem lehetett egyszerű neked annak idején. Most viszont az élet remélem kárpótolt kicsit!!! :-)
Szerintem annyira szupi, hogy ennyi idő után még megteheted, hogy szülj babát és újra átéld a dolgot.
Már régebben beszéltük itt, hogy nagyon más lehet így babázni újra...

breni:
nem olvastam vissza, de úgy emlékszem, hogy te írtad, hogy le akarsz szedetni magadról szintén kinövéseket...:-)
Átestem a dolgon tegnap este, annyira jól ment, hogy még egyet leszedett nekem, amit csak későbbre terveztem, mert azt hittem, hogy ez egy komolyabb beavatkozás. Semmi különös nem volt, az injekció nem valami jó, de a szúráson és utána egy kis csípésen kívül semmi nem volt. A következő másodpercben pedig már semmit nem éreztem.
A heggel már tegnap este lehetett volna tusolni, szóval szupi és örülök, hogy túl vagyok rajta és már nem okoz gondot.
Szeretek így megszabadulni a gondoktól, mindig eggyel kevesebb. :-)
Még múltkor írtál a ringatóról, hogy nem nagy szám. Persze, nem az, én azért csípem nagyon, mert Boti írtóra feloldódik a gyerkőcök között és mégsem csak én vagyok neki a társaság állandóan, ezért is próbálom hordani őt minden ilyenre...hétfőn és csütörtökön is szoktunk járni, csak két külön helyre.

Velünk annyi van, hogy ismét átestünk egy taknyoláson, szerencsére nincs már gond. Láz sem volt, szóval ez mindig a fogak műve...szegénykém én csak az orrszívó miatt sajnálom, én is kipróbáltam és nagyon rossz!!!
Ezenkívül váltottunk képzeljétek gyerekorvost, nem kis felhangja volt, amit nem értek igazán, mert szabad orvos választás van és szerintem más is így tett volna.

Ez az influenza oltás mizéria már nagyon kezd veszélyes lenni.
Most háziorvosok akarják bojkottálni az oltást, hogy magukat nem oltják.
Nem értem mi van itt, komolyan emberekkel szórakoznak???
Azért ez komoly dolog, főleg, hogy gyerekeket és terheseket is akarnak oltatni...Ezeknek semmi nem drága??? Pénzért mindent lehet? El vagyok keseredve, hogy itt tartunk.

Tesó ügy nekünk már aktuálissá válik az elkövetkezendő hónapokban, remélem a legjobbakat...
:oops:

Puszi mindenkinek, Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Zsuzsa,
nagyon drukkolok, hogy sikerüljön a dolog!

Zizi,
Hívtam az uszit, de nem tudtam őket elérni. Csak egy mobilszámuk van és az, aki ezt használja most külföldön van, szóval nem tudom, mikor tudok velük beszélni. Most pénteken elmarad az úszás, de jövő héten lesz. Legrosszabb esetben megkérdezem őket akkor.
A képek nagyon jók :)

Szilvi,
örülök, hogy simán ment. Nekem szerintem ez nem lézeres lenne, hanem ki kellene metszeni, legalábbis elsőre ezt mondták. Hol csinálták a tiédet?
Drukkolok tesó ügyben :)

Zita,
nagyon hasonlít rád Julcsi. Olyan, mintha a képek ugyanarról a babáról készültek volna.

Millye,
sajnálom, nagyon nehéz lehetett.
Szerintem még beleférne nálatok is egy tesó és akkor kipróbálhatnád, hogy mi a jobb a nagy, vagy a kis korkülönbség :)
Gratulálok az első foghoz :)

Colin,
hogy fogják hívni a fiadat?

Kati,
mi újság?

Reni

Kép

Kép
b.reni

Silverlion nem volt könnyű, de átvészeltem valahogy... de ahogy írtad az élet kárpótolt! :D Az ember ennyi idősen sokkal türelmesebb és egészen más minden még a szülés is más volt :D Hajrá kistesó!!!! :D ++++++++

B.reni valóban egy kicsi gyerekkel egyedül maradni... nagyon kilátástalan lett akkor az életem, hogy hogyan tovább... de jóra fordult minden :D NAgyon jó lenne még egy kisbaba.... én szeretnék... de nem tudom összejön-e jövőre... ha nem akkor már nem hiszem, hogy 2 év múlva próbálkoznánk... :( Azért nem lenne rossz.... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
örülök, hogy jóra fordultak a dolgok.
Drukkolok nektek is, hogy összejöjjön jövőre.
Nálunk nem tudom még mi lesz a helyzet. Néha, egy nehezebb nap után úgy gondolom jobb lenne várni, máskor meg azonnal akarom a következőt :) Szerintem mi is nekivágunk azért jövőre.
A keresztelőről majd töltök fel képeket, csak a két nagypapa volt a fotós és még egyikük sem küldte át a képeket.

Reni

Kép

Kép
b.reni

B.reni köszi aranyos vagy! :D A keresztelős képeket pedig várom mondd meg a nagypapáknak is :D és hajrá nektek is kis tesó! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Zita

Voltam nagykerben, vettem kis színes labdát.

Marci és Zizi (a görény) nem nagyon találkoztak, mert a görény minden gyors mozdulatra odakap, egy babának meg magyarázza el az ember, hogy most maradjon nyugton. Néha felemeltem Zizit erősen fogva, hogy nézzék meg egymást, akkor nagyon érdeklődött mindkettő. Sajnos ennyit talákoztak csupán, és már nem fog kiderülni, hogy később hogy jöttek volna ki egymással. :(
jaspis

Millye, én is nagyon sajnálom, ami történt. De az klassz, hogy az élet azért valamelyest tudott kárpótolni.

Reni, köszi még egyszer.

Zita, jó utat nektek! Mi is a Balcsi közelében leszünk a hosszú hétvégén.

Jaspis, milyen szuper neve volt a görényeteknek!:wink: Sajnálom, hogy el kellett altatni szegényt.

Jó pihenést mindenkinek a hétvégére!

url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/url]
zizi27

----------
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:06-kor.
szonce82

Zizi27 köszi :D neked is jó hétvégét!!!

Kép

Kép

Kép
millye

Zita,
gratula a kellemes - hatalmas alvós - éjszakáért... azóta hogy alszik Julcsi? Nálunk is volt egy átaludt éjszaka, de csak tévedés volt…
Annyira jók ezek a fotók…
Már 7 kilónál járunk és olyan 65 centi körül, állítólag hatalmas Bogi. A védőnő pocoknak, a neurológus néni hörcsögnek hívja, Apa néha tonnadonnának… én meg kikérem magamnak az ő nevében is. ;)

Zizi,
Te tényleg mázlista vagy!!! ;)

Millye,
graula a fogacskákhoz. Olyan jó, hogy ennyire +++++++++ vagy!

Szilvi,
örülök, hogy rendben ment a leszedés.
Jaj, nagyon szurkolunk a kistesóért!!!

Hajrá Kubu!

Nálunk:
Abbahagytuk az érdemi szoptatást. Még éjszaka és reggel azért próbálkozunk, de csak nyammog rajta Bogi. Szomorú, de ez van.

Voltunk a gasztoenterológus néninél… a lisztérzékenységet majd csak 1 éves korában tudják megállapítani, mert veszélyes lenne hamarabb terheli… így , hogy mindkét szülő LÉ. Sajnos máshogy nem lehet kimutatni. Vagyis talán még genetikai vizsgálatból ki lehetne, de ahhoz még állítólag kicsi Boglárka.
Írt fel új tápszert (ez is Milumil 1, de a HA verzió) a kaki problémák miatt, kíváncsian várjuk a fejleményeket…

A másik hír, hogy be nem áll a szája a kisasszonynak. Egyfolytában mosolyog, hangosan nevet és magyaráz… édes nagyon, levette az összes nagyszülőt az összes lábukról…

És… néhány napja csiklandós… rettentően. Imádja, ahogy puszilgatom a pucér vállát, nyakát… olyan cukin behunyt szemmel hahorázik… készen vagyunk tőle!!!

Kép
krisztacsillag

Nem bírtam ki, felpakolásztam Bogi fotóját a Babavilág oldalára...

http://www.babavilag.com/pictures.php?g ... 3454#33454
krisztacsillag

Krisztacsillag köszi! Bogi nagyon édes helyes baba! és milyen jó súlyban van :shock: ha így halad akkor beelőz minket is! Mi kedden megyünk súlymérésre... kíváncsi vagyok, hogy mennyit híztunk... mert a héten pár napos szopisztrájkot tartott :shock: valószínű a foga miatt mert érzékeny volt az ínye. :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?