Linácska, dejódejó, hogy végre megvan az új név! Megünnepeltétek?
Mi újság Levi hasmenésével? ÉS tényleg, otthon nem nevezitek Szlávának?
Bori, baleset...
Egyszer Dani ágyára is ráesett, de szerencsére csak Dani mellé. Az ő ágya és a mi ágyunk össze van tolva, és nincs rács neki azon az oldalon - így aztán rászokott, hogy mindig odahúzódik arra az oldalra, ahol én is vagyok (gyakorlatilag megpróbál átmászni hozzám, előbb-utóbb sikerülni is fog neki....
). Úgyhogy szerencséje volt, mert a forgó-zenélő meg a másik oldalra volt rögzítve, és pont nem rá esett. De én azért megijedtem...
Adri,
mézet nyugodtan ehetsz, csak a baba nem ehet egy éves koráig!
Teából én nem innék igazit, csak gyümölcsöset, de nem hinném, hogy károsítja, csak esetleg felpörgeti.
Jó nektek, hogy taliztok, majd tegyetek fel sok-sok képet róla!
Kata, Mili már nagyon nagy kislány! És irigykedek, hogy egy szál lajbiban heverészhet....
Rólunk:
Dani nagyon mosolygós, mi meg imádjuk...
Néhány napja elkezdett gügyögni is, azóta nagyon megy a duma, bár egyelőre inkább csak nekünk, a játékainak még nem. Nagyon édes.
Nagyon szeret fürödni és pelenkázódni. Bármilyen sírás vagy nyügi van, ha a pelenkázóra teszem, és előszedem a kis meztelen lábacskáit, máris boldogság van.
A kendőt és a mei-tai-t egyelőre utálja, nagyon ordít, ha beleteszem, de 5 perc után elfárad szegény és elalszik. De nincs szívem hozzá, ezért többnyire babakocsizunk. A babakocsit is nagyon szereti, elnézelődik benne, és ha sokat tologatjuk, akkor elalszik - így aztán az esti altatások mindennapos kelléke lett...
Este egyébként nagyon nehezen alszik el, pedig napközben ezzel nem nagyon van gond. Bár eléggé szeret karban lenni: ha leteszem a játszószőnyegére vagy nézegeti a zenélő-forgót az ágya felett, akkor kb. 15 percig van nyugi, utána jön a sírás, hogy legyek vele, meg vegyem fel. Más babák mennyit vannak el egyedül? (Vagyis voltak el az ő korában?)
Nekem sajnos zsinórban jönnek a mellgyulladások. Az első kettőnél antibiotikumot szedtem, a harmadiknál megpróbáltam anélkül, mert mégiscsak túlzás, hogy 2-3 hetente egy 1 hetes Ab-kúrával terhelem Dani szervezetét... És láss csodát, ugyanúgy másfél nap alatt múlt el a magas láz, mint amikor szedtem... Az egyetlen különbség az volt, hogy maga a mellfájdalom tovább tartott. Aztán elindult egy negyedik gyulladás is, de azonnal fejni és jegelni kezdtem, és végül nem lett lázam, csak nagyon piros és fájdalmas volt az egész alsó fele a mellemnek pár napig...
Éjszakák: mióta elkezdődtek ezek a gyulladások, újra 3 óránként kér enni éjjel is (leszámítva az esti utolsó evést követő első 5-6 órát). De ezek az evések kb. 10 percig tartanak, félálomban, utána már alszunk is mindketten tovább - szóval inkább ezt, mint hogy felkeljek mindig fejni. Tejem elég sok van, de csak az egyik oldalon - tegnap pl. nem ébredt fel a 3 órás evésére, és mivel majd kipukkadtam, fejtem. 8 perc alatt lejött 240 g arról az oldalról. (Fél órával később felébredt, és jól lakott a másik oldalból...) Hát ez lehet a sok gyulladásnak az oka.
Egyelőre fagyasztok ezerrel, hogy a novemberi műtétemkor, amikor 2 hétig nem szoptathatok, legyen mit egyen, de utána már jó lenne, ha beállna a kereslet-kínálat arány....
Küldök én is 2 képet!
Apu és Anyu ölében
Fekve szoptatás után