Új privát üzeneted érkezett!

Katica: az tök jó, hogy ilyen jó a vasad. Az alacsony a hbg és htc érték, még mindig anémiát jelent. Lehet hogy valami más is hiányzik a vérképzéshez (pl: folsav, B12 vitamin) de az is lehet hogy csak még nem volt ideje a vvt-knek beépíteni a vasat. Remélem most már minden renben lesz! :wink:
zuzmooo

Ktc! Ezek szerint nem lehet nagy a gond! Ezekkel a hemoértékekkel nem tudom, hogy mit lehetne csinálni, de szerintem semmit. Várandósoknál ezeknek az értékeknek az eltérése normális. De gondolom, nálad nem lehetnek annyira kórosak ezek az eltérések. :)

Kép
Kép
molmar

molmar: Az a baj, hogy a héten nem úgy terveztem még a dolgaimat, hogy nyitva lesz a méhszáj. Ezeket már meg kell csinálni, majd mindent szépen lassan csinálok.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, ha tartod a 4 hetes tendenciát, 28. hétre 2ujjnyi leszel. 32. hétre még mindig nyílhat max 1-et. De ha rá 4hétre beindul a szülés, Te leszel a legboldogabb, hogy legalább nem hordod túl... :lol:
24. hét után össze sem varrnak! Ha bármi elindul, tüdőérlelőt kapsz meg nagy mennyiségben magnéziumot. Most ezt a hónapot próbáld meg TÉNYLEG pihenni. Utána lesz még időd ugrálni. Ha a 28. hetet betöltötted, lazíthatsz kicsit, mert spontán sztem nem nyílik meg a méhszáj egyből. Max lassan módjával.
32. hét után meg már semmi gond nem lehet egy egészséges csecsemővel!
Asszem fogsz Te még aerobik órán pattogni, meg csípős lecsóra pezsgőzni a 40. héten, amikor még mindig nem történt SEMMI! :lol:
Vendég

Ha egy hónapon belül romlana a helyzet, kérdezz rá a dokidnál, hogy hány héttől fogadnak az ÁEK-nél. Mert az 1800g-os határ, ami a PIC II-nél van elég magas.(illetve mikortól nem szállítják át a babát másik intézménybe?) Ezt végképp nem azért mondom, hogy paráztassalak, remélem értesz. Csak esetleg jobb lenne tudni egy kórház címét és egy doki számát, ha baj lenne.
Egy barátnőmet nem fogadta a választott kórháza és orvosa (Bajcsy) 35+6 napra és mehetett egy idegen kórházba, ügyeleteshez szülni (SOTE II.)
Vendég

Nóri: Remélem igazad lesz, igazából attól parázom, hogy 4 hét múlva már a középső is nyitva lesz és akkor biztos a kórház. Az ÁEK-ban van hál istennek PIC, úgyhogy legalább a babát talán nem vinnék messzire. Azt azért jó tudni, hogy még 4 hét és már nem varrják össze a méhszájat, elég ijesztően hangzik. Most szugerálom a babát, hogy nem születünk meg az idén. Remélem használni fog. Megint olyan ólomlábon járnak a napok, mikor a 12. hetes uh-n szerettem volna már túl lenni. Pedig itt a középső szakasz tök nyugis volt.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó reggelt!!!
Most néztem, hogy a Kikában babanapok lesznek 24-25.én.. igaz ez csak 10%-ot jelent, de minden babaosztályos termékből.. Szóval ha valaki ott nézett ki valamit, hajrá.. :lol: :lol:
A corás babanapokat szoktam szeretni, kár, hogy mostanában nem volt.. /mióta kéne/ Bár mikor babás lettem akkor pont kismama akció volt és akkor vettem 2kismama fitness gatyát, csak kár, hogy halászgatyák és már nem tudom őket rendesen hordani, pedig annyira kényelmesek.. :cry:
Vicky! Ne aggódj, nem lesz semmi baj, skan végig csinálták kinyílt külsőméhszájjal már! Gondolj arra, hogy a végén milyen jó lesz! :lol: Na jó ez csak vicc volt, de nem lesz baj, csak sokat kell pihenni..Nem tudom, ilyenkor a sextől is eltiltanak?
Nekem még egyszer sem vizsgálták meg a méhszájamat, csak a belsőt nézte UH-gal, de még nem volt "bennem" a dokim keze.. :lol: :lol: :oops: ugyhogy én még csak azt sem tudom, hogy hogy áll a méhszájam..
És Vicky! Most akkor hanyas a méhszáj értéked????
Ja, tényleg tegnap feltöltöttem a kézi fejésről egy cikket a piszkozatok közé.tudom még korai, de most találtam és hátha még jól fog jönni alkalomadtán! :D
Most így talán ennyi, indulok vásárolni a mentőállomásnak a műszaki gondnokommal../bár pont most telefonált, hogy majd csak 1óra múlva ér ide..

Kép
Kép
ronci

Jó reggelt Csajok!

Nóri! A névvel ugyanúgy állunk mint eddig. Toporgunk egy helyben. Van több lehetőség is és majd meglátjuk. Lehet, hogy sikerül dönteni, de az is lehet, hogy majd a szülőszobán, ha meglátja az apja majd akkor adja neki valamelyik nevet. A szóbajöhető nevek: A Zsolt ugye alap. Innen indultunk. Azon kívül van most még a Robin, Martin és Kornél. Na majd meglássuk... :lol: De a beceneve akkor is Zsubika marad :P

Bea! Imádom az islert. Nyami. Ebédidőben megyek is és veszek egyet. Az nem olyan mint a házi, de megteszi :lol:

Ktc. Végre jó hírek. Nem hinném, hogy baj lenne ezekkel az eredményekkel.

Viki! Nórinak igaza van. Nem szabad megijedni. Az orvosod biztos tudja, hogy mi a legjobb és nem fogja hagyni hogy bármi baj történjen. És lehet tényleg fogsz még aerobikra ugyrálni, mert nem indul meg a szülés :lol:

Hírlánc... Ez nem igazságos lányok... Az én szülési híremet ki fogja hozni, amikor már mindenki babázik :cry: Már mindenki el lesz foglalva a pici babájával én meg akkor szülök... Feltéve, ha nem hordom túl a babát, mert akkor bejelentkezek a márciusi topicba is :lol:

Már csak 2 nap munkaaaaa. De jóóóóó. :lol: :lol: :lol:

Szombaton reggel 9-re megyünk a barátnőmmel a menyasszonyi ruha szalonba. Már alig várom. Lehet én is kiválasztom majd a ruhámat, de felpróbálni természetesen nem tudom :cry: Nem baj majd jövőre, szülés után :lol: Júliusban lesz az esküvő addig csak rám tudják szabni :roll:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Nóri! Te ma töltötted a 24.hetet be??? Szerdánként váltassz, ugye?
Úristen, milyen sokan vagytok már a 24.héten is túl!

Kép
Kép
ronci

Reni! Egyáltalán nem biztos, hogy Te fogsz a végén szülni! Ha benézel az októberi topikba, na ott aztán teljes a kavalkád, Az utsók simán szültek az elején, meg vagy öten is túlhordták a babájukat! Meg annak örülj, hogyha a hírhozód már babázik, mert annyi ideje mindenkinek lesz, hogy megírja, hogy Reni bent van a kórházban és szül! Meg a továbbiakat!!! :lol: :lol:
De ezért kell mindenkinek két hírhozó...

Kép
Kép
ronci

jó reggelt!

Viki, ne aggódj, legfőbb a nyugalom, és hogy ne paráztasd-idegeld magad, mert a sok rágódás végképp nem jó!!! Minden rendben lesz, a babád csak jövőre fog kibújni, tessék ezt mondogtani magadban! 8) :lol:
Bea: az az ischler..nyammm :roll: :oops: én ma palacsintát sütök :lol: :lol: fő a változatosság... ha kint is ennyire fogja szeretni, mint most bent a pocakban, akkor kb minden 2.ik nap süthetem a palacsintát :shock: :shock: :shock:
hízás? kg?

Edit

Kép
ézsóné

Viki Épp tegnap olvastam, hogy erősen nyíló méhszáj esetén a nap 70%-t vízszintesben kell tölteni, az használ. Nos, a Tiéd nem nyílik erősen, de azért legyen szemed előtt ez az adat. Gondolom nem szeretnél pár hetet kórházban, szigorú fekvéssel tölteni. De ugye Nálad is még "csak" a külső méhszáj nyílogat, még állítólag ha a középső is kinyílik teljesen, a belső méhszáj kitarthat.
pammut

Lerövidült, 1ujjnyira nyitott méhszáj érték: 2100 nem?

Viki!
Már most nem varrnak össze!!!!! Most vagy 24 hetes. Mától szülésnek számít, nem vetélésnek. Bár a franc sem akar ma szülni! De nekem ez mérföldkő. Emlékszel a 12 hetes UH-ra? Az nemrég volt csak, ugye? Na ha most hozzáadjuk az azóta eltelt időt a 24 héthez, az már 36!!!!!!!
Vendég

ronci: A szex tiltásról nem beszélt a doki, de mi már a baci óta csak "játszogatunk". :) Persze méhösszehúzódás ilyenkor is van, de nem mondta hogy nem lehet. A méhszáj értékét még mindig csak 2000-nek írta, mert azt mondta hogy majd akkor 2100-as, ha átfér a külső méhszájon az ujja.

pammut: Igen még csak a külső nyilt meg és az sem teljesen. De azért elég ijesztő a dolog.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, nem vészmadárkodás, de ugye Te állandóan azt ismételgetted hogy félsz a koraszüléstől. No ez az agykontroll, így vonzzuk magunkhoz a dolgokat, eseményeket hogy állandóan azokra gondolunk. Úgyhogy most légyszi pozitív dologra, mondjuk a februári szülésre koncentrálj.

Ronci, nekem sem nézték még a méhszájat, azért most már lassan nem bánnám ha tudnám hogy mi a helyzet. Bár gondolom nem a 24. heti cukorterhelésnél fogjuk megejteni. :S Utána meg a 28. hetet mondta kötelező UH-nak. Igaz, addig már "csak" 6 hét és én is már csak a jövő héten dolgozom. Már alig várom, mert így a fél nap munkával teljesen el van tolva a napom. :cry:

Katica, ez tök jó hogy jók az eredményeid. A fura érzékelés azért már múlóban van?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs: Megpróbálom nem szugerálni magamba a koraszülést, csak elég sok ok lenne már most rá és fel akarom készíteni magam rá, hogy akkor ne pánikoljak be, ha mégis bekövetkezne. De persze próbálok a jövő évi szülésre koncentrálni.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!
Hidd el, nem fogsz bepánikolni! Ügyes és talpraesett leszel 8)

Edit

Kép
ézsóné

Viki!

Fogsz pánikolni!!!!!! Persze hogy fogsz. Majd 18 hét múlva, hogy szülessen meg a lányka mielőtt megindítják! Másért nem fogsz! PONT
Vendég

Zuzmoo, köszi, pont ezt mondta ma reggel a dokim is: most dupla adag vasat kell szednem, s ha legközelebb megyek hozzá (9-én), akkor ír fel másik készítményt. 3-án úgyis lesz újabb vérvétel, addigra kiderül,segít-e a dupla vas, vagy tényleg mást kell keresni.

Csuppancs, a fura érzékelés és a sápadtság még kitart, de kicsit jobban vagyok. Köszi.

Vicky,
az ÁEK-nál jobb kezekben nem is lehetnél! Minden rendben lesz! Februárban találkozunk a kórházban! Egy szobát fogunk bérelni, jó? Mi ketten, meg Zsizell és Beneildi! Nyugtasson meg a tudat, hogy fantasztikus PIC-es szakemberek (és nőgyógyászok) vannak ott, én miattuk mentem ebbe a kórházba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ktc

Nóri, gondolkodtam, amiket irtál a 3kerekűről, hogy milyen nagy és az üzletben minden felboritottál vele. Én is hallottam, hogy nagyon nagy ez a kocsi. A súlya meg 20 kg amúgy. Összecsukva 1mx1m. Úgyhogy valószinű ki is esett ez a tipus nálunk…Biztos azért kell, hogy ilyen nagy és nehéz legyen, hogy massziv lehessen, amivel lehet futni, mert ugye eredetileg erre lett kitalálva (na nem mintha én futásra venném :D )

Katica, a vas az nem a hemoglobin és hematokrit érték? Nekem ez volt a rossz és ezért mondta a védőnőm, hogy rossz a vasam és szedjek valamit…
lara

Viki többször írtam már, hogy volt olyan terhességem, ahol a 12. héttől 2100 volt a méhszájam. Na, ez a gyerekem húzott rá 2 napot :D . Szép érték az, maradj meg Te is ennél :D .
pammut

Sziasztok!

ktc, örülök, hogy jók az eredmények!

viki - pihenni, pihenni, és találj ki magadnak valami jó kis mantrát - én a terhesjógán mindig ezt szoktam mondogatni: "Egészséges és boldog vagyok és a babám is egészséges és boldog!'
Azt nem tudom, mennyire boldog, persze, de valami eszelős, mennyit rugdos az elmúlt napokban - előtte alig egy-két rúgás, most meg egész nap pörög - nem bánom, örülök neki, hogy aktív kisbaba, legalább bírja majd a tempót az anyjával :)

Ma végre úgy érzem, eléggé kikászálódtam a betegségből, hogy elmenjek edzeni - másfél hete nem voltam, és nagyon hiányzik...

Utána megpróbálom rávenni a szüleimet, hogy menjünk el a baby outletbe a soroksári úton, mert ez a babakocsi kérdés, meg a kiságy kérdés kezd idegesítani, és szeretném, ha tőllennénk már rajta, amíg még ilyen könnyen mozgok.

boruska

Lara: azért mondta a védőnő, ezekre az értékekre hogy rossz a vasad, mert leggyakrabban a vashiány okoz vérszegénységet.
zuzmooo

Sziasztok!

Viki, nekem az első vizsgálat óta (kb. 5.-6. hét) 3100 a méhszáj értékem, tehát a külső nekem (is) nyitott. Azóta múlt héten vizsgálták utoljára, és még tartja magát ez az érték. Remélem, fogja is, és nálad is minden rendben lesz. Egyébként megkérdeztem, hogy mi az, amit nem szabad csinálni ilyen esetben. A dokim azt mondta, hogy bármit lehet, amíg jól esik, amíg nem fárasztó. A szeretkezésre is rákérdeztem, azt is lehet, csak annyit tett hozzá, hogy azért a Kámaszútra minden egyes pózát nem ajánlatos pont most kipróbálni. :lol: Ezen azért nevettünk egyet. (Bennem sajna van egy kis félsz ezzel kapcsolatban, így apa általában hiába próbálkozik... Szeretném én is, de úgy vagyok vele, hogy úgysem lenne jó, ha görcsösen -szó szerint is, mert utána bekeményedek rendesen, és az baromira zavar- állok hozzá...) Persze óvatosnak kell lenni (minden téren). Én pl. a lépcsőzést, hajolást, emelést kerülöm, próbálok minden nap délután is ledőlni kicsit. Amúgy biztos mondta volna a dokid, hogy még óvatosabb legyél mint eddig voltál, vagy ne adj' Isten, kórházba küld, mert úgy látja, hogy ez veszélyes. Ne aggódj, minden oké lesz!

Katica, örülök, hogy jó lett a vasad! A leletemen nekem is voltak apróbb eltérések, azt mondta rá a dokim, hogy ez teljesen normális, nem kell aggódni miatta.

Kép
erusverus

Hali!

Tegnap este még elugrottam egy barátnőmhöz, 4 fiú gyermek ebből 3 ovis. Édesek voltak. Hogy nekem miért akkora pocim? És tényleg ott van egy baba? És hogy fekszik ott benn? De a fő kérdés (fiúknál ez jellemző???) : hogy eszik. Hát nem akartam részletezni, de a Zsuzsi elmondta, hogy köldökzsinór meg minden. Na ez után már csak egy kérdés maradt fenn: és hogy rágja meg a falatot? :D

Reggel voltam cukrozni. Annyira rendesek itt a kórházban, tényleg csak legfelső fokban bírok beszélni. Várandósgondozáson végigmeséltek még egyszer mindent, aztán egyből fogadtak vérvételen, vissza gondozásra, akkor már nagyon éhes és szomjas voltam, így egyben letoltam. Nem volt rossz az íze, sőt még az ápolónő szólt rám, hogy ne legyek olyan mohó. :D És miközben vártam megcsinálták a teljes gondozást is. Mondtam a keményedést, erre kérdi az orvos, hogy napi 10-nél többször. A kutya gondolt arra, hogy számolgassam. Megnézte, a méhszáj teljesen zárt, ne sajnáljam a magnéziumot. Gyógyszert csak akkor adnak, ha nyílik a méhszáj (érdekes itt nem preferálják a gyógyszerszedetést ilyet se láttam még). 24 centi a kis kukacos, és persze megint megerősített a doki, hogy kukacos, mutogatta a 3-as szervet (tényleg totál kivehető: hogy az én fiam milyen magamutogatós!) Nézte vizesedem e? Nem. Viszont már 70 kiló vagyok és 60-nal indultam. Az sok. Mondták fogjam vissza a kenyeret péksütit, margarint. Közöltem a szakácsommal is, azt mondta tesz róla :D . Holnapra lesz eredmény cukor ügyben.

És bejelentkezett a kaposvári védőnő is, kedden jön randizni, hoz listát, hogy mit vegyek. Ciki lesz, hogy már majd minden ott fog állni.

zarja

Sziasztok!

Beparáztattam magam!
Este, ahogy keltem fel a kanapéról, tettem egy rossz mozdulatot, és olyan érzésem volt, mint ha egy kést vágtak volna a hasamba. Utána még éreztem mocorogni Lilit, de reggel nem akaródzott neki felébredni. Na, elindultam, a HÉV-hez menetben felhívtam dokibácsit, hogy bemehetnék-e egy soron kívüli kukucskára, mert aggódom. Szóval a János kórházban kezdtem a napot. Megnézte UH-n, dobog a szíve, minden rendben van vele. Azt mondta: ha már ott vagyok, gyorsan körbenéz, de mindent rendben talált. Szóval megnyugodtam, de azt mondta, ideje lenne lassítani. Este Apával megbeszéljük a dolgot, mert most már ő is megijedt és azt monda, ezt a figyelmeztetést komolyan kell vennünk. Na, persze azért bejöttem dolgozni. Majd visszaolvasok ebédidőben. :)
Ja! A lényeg: a méh nem tud fájni, de valószínűleg az egyik szalag görcsölt be vagy azt húztam meg, és az viszont rettenetes fájdalmat tud okozni. Valszeg ez volt a gond.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 21:24-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Zarja!!! Nekem is ez a hossz tünt fel... Fent olvasom a hétről-hétrében, hogy 23hetesen már olyan 30cm a baba, de az nem láb nélkül.. a tiedet úgy mérték? Mert 26hetesen már nagyobb a baba, nem?
Most jöttem haza és neki álltam egyszerű ebédet készíteni: túróscsusza lesz, meg nekem egy kis gyümileves... már tegnap óta rá vagyok kattanva a gyümilevesre, csak nem volt kedvem megcsinálni.. De most megcsinálom! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Ja és Zarja! Te milyen magas vagy? Mert lehet, hogy most vagy súlyodnál, nem?

Kép
Kép
ronci

HAZA AKAROK MENNI!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: A SZERELMEMHEZ MOST AZONNAL.

bellerreni
Eger

Reni!!! Mi ez a nagy kétségbeesés? Mi történt???

Kép
Kép
ronci

Eszti, Te megvetted már a pelenka csomagot?
Most vacillálok, mert bementem a Liliputiba hétfőn és volt mikroszálas és bambusz. Rendeltem mindkettőből próbacsomagot, szóval majd ha meglesz a kisasszony, akkor kap többet! :D
Vendég

Ronci! Semmi extra csak hiányzik az embőc... Néha rámjön az ilyesmi. Nincs kedvem itt ülni a nagy semmittevésben...

bellerreni
Eger

Nóri!!! milyen márkájú pelenkacsomit vettél???
Sógornőmnek van egy kezdőcsomagja/tizenakárhány darab belső, meg 3 vagy 4külső pelus/, Teljesen vadiúj és al akarja adni és azért érdekelne, hogy Te mennyiért vetted.. Mert Ő 12000 ft-ért, de ennél azért olcsóbban óhajtja eladni.. neki magyar a márkája, de az istennek sem emlékszem, hogy mi is! De majd később felhívom.mert még összehasonlítási alapunk sincs.. :shock:

Kép
Kép
ronci

Reni! ez ismerős, csak megijedtem, hogy valami baj van!!! :lol: :lol: De ha "csak" ennyi, akkor oké! :lol:

Kép
Kép
ronci

Nem veszek külsőst-belsőst külön. Túl sok a macera vele :(
Eztet néztem ki. Ez a legdrágább de erre esküszik mindenki! Szóval vagy ez, vagy semmi! :lol:
http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... xl&catId=7

De most látom, hogy személyesen átkeféltek cseppet, mert a mikroszálas nem is Pop-In :twisted:
Vendég

Hát Ő a Bambino mio újszülött csomagját vette meg. 3db Külső és 12 belső.
http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... xl&catId=7

Lányok, ha valakit érdekel, írjon nekem privit, mert ahogy nézem rettentő olcsón hozzá lehet így jutni a bolti árhoz képest... Teljesen vadiúj, egyszer sem használta.

Nóri megnéztem a pop-int is.. ennyit még nem is foglalkoztam pelusokkal, mint az elmúlt 20percben! :lol: :oops:

Kép
Kép
ronci

Ronci!

Tényleg jó ár!
Itten bővebben a moshatózásról:
http://dilidomino.freeblog.hu/archives/ ... /#comments
Vendég

Tévedtem!!!! Pop-in új generációs mikroszálas létezik és új! Na most legyek okos.... :lol:
Vendég

Sziasztok!

Vicky, vigyázz magatokra!!!!

Katica, jó hogy megnyugodtál.

Mivel ma elég :( vagyok, így csak olvasgatlak titeket...

Kép
csipike09

na, megyünk dokihoz, kiváncsi vagyok mennyit nőtt az ördögfülem 8) 8) márha lesz uh is, nem csak méhszáj vizsgálat :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!

Hazaértem a munkából, vagyis csak bekukkantottam a munkahelyre, összeraktam egy aktát, de jól elbeszélgettem az időt, így most értem csak haza.

Reni, ne aggódj én egy nappal későbbre vagyok kiírva. :) Bár a múltkor azt álmodtam, hogy február 18-án fogok szülni.

Bea: nagyon szép a pocakod, bár az enyém is ilyen kis formás lenne, de én magamnak még azt sem látom, hogy nőtt volna. Fénykép sem készült még róla, de ha lesz majd felrakom.

Húú, a túrós csuszát én is nagyon megkívántam és holnap azt akarok főzni, vagy van egy nagyon gyors Stahl-os spagetti receptem, lehet az lesz belőle.

Köszönöm a dicséretet a lánykánk nevére. (Én választottam) Lili lett volna, de olyan sok Lili kislány van mostanában a környezetünkben, így lett Lilien, amit ugye Lilinek lehet becézni, így nem mondunk le teljesen a Liliről.

Most vettem kolléganőmtől sterilizálót, meg mellszívót. Nem is használta őket, úgyhogy újak. Nagyon örültem neki, mert jó árban megkaptam. :wink: Úgy érzem nagyon le vagyunk maradva a vásárolgatással, mert ezen kívül még nem vettünk semmit. Már kinéztük a gyerekágyat, meg a babakocsit, de még nem mertük megvenni. Remélem nem vagyunk még elkésve... :roll:
Vendég

Látom, páran elég nyomott hangulatban vagyunk...
Nekem a délelőtt még úgy ahogy okés volt, de mióta felébredtem a délutáni alvásból :), valahogy nem találom a helyem... és most kínomban eszek, pedig nem is vagyok éhes... :? Kisfiam is nyugton van ma, biztos a melegfront teszi, bár múltkor meg pont a hidegfront előtt volt olyan, hogy alig mozgott.
No, mire ezt megírtam be is toltam egy margarinos-lekváros kenyeret és ittam hozzá egy jó meleg teát. Ez legalább jól esett! :)

Kép
erusverus

Örülök, hogy jó kórházat választottam, most már azzal sem lehet gond ha egy kicsit hamarabb jönne. Köszi a sok biztatást. Most pihizek.

ktc: Te az elsőt is itt szülted akkor? Ő hány hetesen is született? És mekkora volt? Tudom hogy már írtad, csak nem emlékszem, bocsi.

pammut: És te többet pihentél ezzel a babával? Mennyire kell ezt a fekvéses dolgot "komolyan" venni? Úgy értem, hogy ugye nem csinálok bajt, ha azért nem fekszem egész nap, ugye?

erusverus: Jó hogy ezeket leírtad, akkor nem aggódom annyira. Mondjuk a lépcsőzés az bőven meg volt ma, mert a barátnőmék a 8-on laknak és rossz volt felfelé a lift! Azt hittem kiköpöm a tüdőm, mire felértem. Mondjuk szerencsére a hasam így is jól volt, nem görcsölt.

kakti: Lassan akkor neked is pihi. Nekem ilyen nyilallás a jobb oldalamban szokott lenni, mintha vakbelem lenne. Persze nem az, mert hamar elmúlik, de azért elég rossz. Mostanában a derekamba szokott egy pont így belenyilallni.

kattkat: Köszi. Még én sem kérdeztem meg a dokimat a szülésről, de a 12 hetes vizsgálat után beírt a naptárába februárra. Ő 10 szülést vállal havonta.

ronci: Én sajnos a méretekre nem tudok most mit mondani, mert csak a fejecskéjét mérte le, de arra meg már nem emlékszem, csak hogy 24 hetesnek felelt meg. Gyümölcslevest már én is nagyon ennék, de ez most nem a legajánlatosabb kaja. Vettem ugyan ch-szegény pudingport sűríteni, de a tej, a befőtt vagy friss gyümölcs. Szóval ez szülés utánra marad. :(

lucababám: Már a pelenkával kapcsolatban akartam írni, hogy van egy nagyon rendes pali és ő is árul mosható pelenkát (kedvezményt is ad a pop-in-os pelenkára, ez a bambuszos). Az oldala a www.zoldabc.hu (sajnos csak az összes terméket lehet megnézni, mert nem a legjobb az oldal) Én mosódiót vettem nála, mostanában azzal ás mosószódával mosok. Nagyon bejött. Vettem illóolaj-szerű anyagot is, csak annyival másabb, hogy jobban oldódik a folyadékban. És sokkal puhábbak a ruhák, mióta ecettel öblítek. Szerinted ezek a mosási dolgok a babának is jók lennének? A védőnőtől még nem mertem megkérdezni, de vettem 1 évre elég mosódiót. Mondjuk fizettem is érte 2700 Ft-ot, azt hiszem.

Véleményeket kérek a Nórinak írt témában.
vicky79
Budapest III. kerület

Kismaki, ha ez megnyugtat, mi még semmit sem vettünk, de még nézelődni se jutottunk el sehová... csak a neten kutakodtam egy kicsit. Azt tervezzük, hogy majd november végén/december elején nekiállunk.

Kép
erusverus

Viki, mi a 4.-en lakunk, zárószint, lift az ugye nuku. Amúgy ez szerintem az 5. emeletnek felel meg normális esetben (mondjuk ebben a társasházban semmi sem ment még eddig normálisan), valamit nagyon elszúrtak a tervezésnél... Pont ma kérdezte a védőnő, hogy hetente hányszor járok le. Mondtam neki, hogy kb. 3x, ő meg sajnált, hogy mennyit bent vagyok, de nekem ez így nagyon is jó, főleg ebben a gatya időben. Szerencsére egy-két barátnőm fel tud jönni néha. :) De mindenki majd meghal, mire felér... no, és akkor mit szóljak én?!

Kép
erusverus

Erusverus: akkor nem vagyok egyedül. :) Ez megnyugtat egy picit. Mi is december környékére tervezzük a nagyobb vásárlást.

Péterfys Kismamákhoz lenne egy kérdésem, de ha más tud róla valamit akkor azt is szívesen fogadom : hallottam olyan híreket, rémhíreket, hogy nem lehet ott szülni "külsősnek" csak olyannak, akinek az ellátására egyébként köteles a kórház. Gondolom itt a kerületiekre gondoltak. Tudtok róla valamit, mert nagyon nem örülnék, ha másik orvost kellene keresnem, mert ugye nekem az állandó lakcímem az Heves megyében van és az egri kórházban kellene szülnöm. Én úgy tudtam szabad orvos és kórház választás van. Rosszul tudtam? :shock:
Vendég

Viki!

Én már régóta használok mosódiót. Csak eddig a folyékonyat használtam. Meg öblítőt. De ha elfogy, én is áttérek az ecet-mosóparfüm verzióra.
Az a lehető legegészségesebb megoldás a babáknak is. :D
Szóval tuti allergia mentes.
És Ecover tisztítószereket is használok már régóta. Nálam nagyon bevált az öko-bio háztartás. Kajában is a déli gyümölcsöt leszámítva igyekszem biot enni. Nagy segítség a sógor farmja és anyu hatalmas konyhakertje!
Vendég

Kismaki!

Ha van fogadott dokid, sztem azt sem kérdezik meg, melyik bolygóról jöttél! :roll:
És amúgy megkérdezhetem, hogy hívnak? Biztos írtad, csak olyan fura így! :oops:
Vendég

A becsületes nevem Katalin, de mindenki csak Katának hív. :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?