Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

Köszönjük a dícséreteketKép

************ UGORGYON AKIT NEM ÉRDEKEL A NEM SCHÖPFIS TÉMA***********KépKépKép
Most Mackoonak szeretnék mondani egy pár dolgotKép

A helyzet nagyon ismerős!!!!!!
Én néha az utcára sem lépnék kiKép
Pl. 3 napja.
A második györökKép
Imádom, hogy jönKép Biztos nagy feladat lesz DE:
még nem tudtam visszamenni edzeni amikor jelentkezett így ezt a várandósságot jelentős súlytöblettel kezdem, tehát én is csatlakozom a lefosott kilométerkövek csapatához..:S
A hajam szintén ooooocsmány.. és a hangulatomsem ideális..Kép
Főleg most Dudu fogzik és éjjel nemigen alszom.

A hormonjaim virtustáncot járva hergelnek, hol sírok, hol hisztizek... ez Dudunál a 12. hétig tartott, még egy hetem vanKépKépKépKépKép

Szóval én is félek attól, hogy nem tudok kellő figyelmet fordítani majd ÉduáraKép De biztosan megoldható a dologKép

Egy lebegjen a szemünk előtt: LESZ EZ MÉG JOBB!!!!!Kép

Ja és tudod nekünk sem indult be még a mászás, tehát ha épp nem lenne semmi bajom akkor ezen aggódokKép Vagy szégyenlem magam a hülyeségeim miatt azok előtt a barátnőim előtt akik hiába próbálkoznak babával évek óta, én meg azon nyűglődök, hogy hogyan lesz két gyerekkelKép

Szerintem alapítsunk klubot a szenvedő volt Schöpfisek névenKép
Egyébként a humor nagyon sokat segít nehéz időszakokban, én magamon röhögök olykorKépKépKép

**************** BEFEJEZTEM A NEM SCHÖPFIS TÉMÁT****************

Zita és a többi régebben gyakorló anyuka!
Nektek is voltak ilyen problémáitok? Meddig tart? Amíg a kis rakétát le kell foglalni minden másodpercben, hogy magadra ne is gondolj? Vagy ne tudj tükör elé állni az időhiánytól???
Elmúlik ez?KépKépKépKépKép

hicudzsi

Hurrá, hurrá, DEPITÉMA!!!!!!

Ma reggel óta ugyanis NEKEM IS V-É-G-E-M V-A-N

Gyerek még mindig nyaral vhol, még lapot sem küld, mikor jön; meggyőződésem h az ÉN szervezetemre k...ra 6 a telihold-> a kukába került, komposztálásra.
3 db csíkom a köldök felett már viszket is, (lehet h most meg a temérdek ilyen-olyan ettől-attól amit rákenek eszeveszetten) Hasam tipikusan elöre nyomul - még mindig.

D E:

Holnap kezdődik egy új hét -teret adva újabb mizériáknak...;-))))))))

És ÉN holnap elmegyek fodrászhoz, hogy a fiam NE lecuppanva lásson meg - jó,jó csak egy szárításra, de az is vmi...
És elkezdek pályázatokat gyártani: Terhességtől Lepukkant Testem Újraszabását Megszponzoráltatom. Valami minisztériumra, vagy jótékonysági szervezetre gondoltam, az önkormányzatnál már próbálkoztam :-))))))))))))

Tehát új hét- új élet...
Berendelek egy jelentősebb málnatea adagot- úgy 20-25 kg-ra gondoltam, fájásbeindító (F.B.) Koktél-t rendelek a legmenőbb pesti bárból és ha néznek rám mint marsróljöttre, pimaszul a szemükbe vágom h ha MÉG ERRŐL SE hallottak, mégis hol tanulták a szakmát amire néha oly büszkék.
De h Ti, Drága Testvérek, tudjátok pontosan miről beszélek: ricinus-olaj, igen, igen RICINUSOLAJ, +sárgabarack leve + snapsz. Oh YES!!! Bizony, bizony....

Úgyhogy ha kiscsávó hétfő-keddnél tovább szívóskodik, megmérgesedek, félredobom elveimet és rágyorsulok az F.B. koktélra....
Szép, szép ez a 9 és fél hónap...de már szebb lenne egy lapi hasi is... elvégre már van mindene, 4 kg felett van (az TUTI) és ugyan nem vagyok a poroszos ridegtartás híve, de lassan be kell lássam, ma csak az így "előkészített" gyerekek boldogulnak...:-))

És most tessék ENGEM is megvetni, mert nem Schöfis témát hozok. AMi másnak kijár, nekem is kell!!!!!

Egyébként ez ABSZOLÚT schöfis téma, mert mindezek ellenére még mindig OTT fogunk szülni....:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
timili

Pusztuljka koktél (a lányom nem merte alaklmazni, de Prekop Dóra igen): egy deci pálinka v. konyak, egy deci ricnus, egy deci kávé - felhajtani, állitólag 24 órán belülmegindul a szülés...Kép Jó étvágyat!

Na megyek unokázni, majd estefelé jövök... jók legyetek kislányok!
alice_cs

Azért ezek a fájásbeindító koktélok elég hajmeresztőnek hangzanak Kép Kép Kép
Egy evőkanál ricinustól lehet a wécén ülni egész délután, hát még egy decitől! Kép Kép
Kevésbé drasztikus, de garantáltan hatásos (az én gyerekem 2 héttel előbb elindult rá) egy jó kis idegbajos költözködés a terhesség utolsó hónapjaiban.
phajni

Egy evőkanál vagy három evőkanál - tökmindegy a ricinusnál, az átszalad rajtad és meghajt, lényeg az, hogy a hasmenés megindíthatja a szülést. Egyáltalán: minden alhasi vérbőséget okozó cselekedet vagy történés megindíthatja az amúgy érett magzatot kifelé, remélem értitek mire gondolok..Kép
alice_cs

Sziasztok!

A két kis csöppség egyszerre témához szólnék. Én is ezt élvezem jelenleg. A kicsi pont ma 3 hetes a nagy pedig 21 hónpos. Elég fárasztó helyzet. Főleg, hogy az eddig egész szépen alvó kisebbik elég sokat sír, apja állandóan orvost akar hívni. Mellen azért általában megnyugszik, de mégsem lóghat egész nap rajtam. És akkor ott a nagyobbik, aki ilyenkor közli velem, hogy Áronkát tegyük be a kiságyba, és őt meg pl. tegyem be a hintába. 3 héttel a császár után nem szívesen emelgetem, mert a hét elején párszor megemeltem, azóta is fáj a varrat helye. Ilyenkor van egy kis nyugi, amikor éppen mind a kettő alszik, de ez sajnos nagyon rövid ideig tart. Kettő mellett aztán semmi idő és energia nem jut a háztartásra, főleg így az elején, a friss nyisszantással a hasamon.
A terhességet egyébként jól viseltem, akkor is csak az emelgetés - nem emelgetés volt a legnagyobb gond.
Egyébként tündéri a két gyerek...
Polka
polka3

Hello Hello, aki online-ban van...

Enyhe költözködést bevállaltam, de ez csak ülögarnitura pakolás volt valójában...

Szerintem lassan, több részletben a nyákdugó távozik belőlem...egy-egy enyhe foly.löket kíséretében...lehetséges? Csak úgy spontán egyszercsak jön, kis piros "fonalakkal"...hm?

Most benyomtam 2 vajas kiflit, hátha este már nem ehetek hosszú órákig....

Alice, lányodnál engedett a harcias Marika inni?
Azt mondta tegnap egy ism. aki 13 év után a harmadik picut 2 hete szülte, h ö az elsőknél nem ivott a vajudás közben, de most igen, és soooookkal könnyebb volt így...
Kiváncsi vagyok, nálam is lesz-e kulccsonttörés mert szerintem a közel 4 kilcsis gyermeknek nem lesz kicsi a feje, válla....jaj jaj mostmár kezdek bet....jni.

Mackoooooooooooo: FEJET FEL!!!
MOOOOOOOOST! Rögtön!
Hogy gondolod h a fiatal éveiddel jobban sirsz mint én???!!!!Akinek még nincs is gyereke...és 20 kilo plusz óta nem mérem magam...DE: esküszöm, kijön a miniman, és olyan, de olyan gyönyörűség leszek (max. jövö nyárra) h a csodámra fognak járni...tessék pozitiv lenni, és legalább egy vagy két fotót a profilodba feltölteni...majd utána számolunk....:-)))))))))))))
Látod, Polka is milyen happy és pozitiv...

Psz, psz psz

Hicu, név sajna még mindig: Ti(k)tok.
timili

Sziasztok!
Új vagyok itt a babaneten, úgyhogy egy pár szót írok magamról:
30 éves leszek néhány hónap múlva, a második babámat várom a tündéri 15 hónapos kislányom mellé. Az orvosom az a bizonyos "botrányos" H.SZ. aki a MÁV-ból igazolt át a Schöpfbe, a tapasztalataim alapján én mégis bizalmat szavazok neki, így jövő márciusban ha minden terv szerint alakul, a Schöpfben fogok szülni.
A kórházról - azon kívül ami a telefonkönyvben megtalálható róla - egy hangot nem hallottam. A szülőszobát pénteken felhívtam, ahol egy nem túl kedves hölgy közölte a látogatási szándékomra, hogy "jöjjön valamelyik délután, aztán vagy meg tudja nézni a szülőszobát vagy nem. Nem tudom én azt édesanyám, hogy mikor érdemes jönni." Ez nem volt túl bíztató de azért optimista vagyok.
Annyi kérdésem lenne, azt sem tudom hol kezdjem... Utánanéztem én neten, Kismama újságban, de erről a kórházról sehol semmi. Így találtam rátok. Már visszaolvasgattam, de nem kaptam választ mindenre az előzőekből. Nagyon örülnék, ha tudnátok néhány infot adni.
- Van szülésfelkészítő tanfolyam?
- Melyik szülésznő normális, és küzd lelkiismeretesen a gátmetszés elkerülése érdekében? (a lányom nagy buksival született, és amellett, hogy a farkcsontom is eltört a szüléskor, intim torna ide vagy oda, szanaszét szakadtam a "lelkiismeretes" szülésznőnek köszönhetően.)
- Milyenek a szülőszobák? Van alternatív szoba, vagy amolyan paravánnal elválasztott?
- Beöntés kötelező?
- Van koraszülött vagy intenzív osztályuk? (a lányomnak is kellett kékfény, és az orvos szerint szinte biztosra vehetem, hogy a picurkának is szükséges lesz)
- Milyen a gyermekágyas osztály?
- Hogy történik a látogatás? Özönlik mindenki pereputtya a szobába, vagy ablakon keresztül mutathatóak meg a babák?
- Van egyáltalán rooming-in rendszer?

- Milyenek a fizetős szobák?
- Van saját gyerekorvosa a kórháznak, vagy egy bejáró orvos jár csak vizitelni?
Elnézés a kérdésözönért, de ki mástól is kaphatnék hiteles választ és véleményt...

Húúú, kicsit sok lett a kérdés. Bocs.
(azért remélem nem rakattok a moderátorral a tiltott felhasználók listájára :-/ )
Timi
timi30

Ez ugyan OFF TOPIC, de Mackoo írta, hogy szükséges volt náluk a Dévény módszer, és hogy megvan neki a lista, hogy mikor mit kell a babának csinálnia. Csak nem találtam meg.
MACKOO, ha olvasod küld át légyszi újra!

Én éppen most küzdök a világgal, mert mindenki próbálja az aggodalmam elaltatni. A kislányom 15 hónaposan még csak úgy jár, ha tol maga előtt valamit. Amikor áll, akkor is az egyik kezével, vagy a hasával támaszkodik valaminek. Szeretném megmutatni én is Dévényis gyógytornásznak, mert abban biztos vagyok, hogy előbb vagy utóbb elindul, de nem szeretném, ha ügyetlenke lenne.

ALICE, te is írtál olyasmit, hogy szükség lett volna rá a ti babátoknál is. Ott milyen tünetek voltak?
timi30

Jesszus Timi, de sokat kérdeztél...Kép

Indenekelőtt: az én lányom is oylan volt, hogy mondjuk 7 és fél hónaposan felállt, de akkor ülni még nem tudott, se forogni, se mászni nem láttam, aztán lépegetni kezdett a bútorokba kapaszkodva, vagy valamit maga előtt tolva egészen 15 hónapos koráig. Lazák voltak nagyon az izületei, és egész gyerekkorában iszonyatosan ügyetlen volt, elküldtek vele az ideggyógyászatra is olyan 6 éves korában, ahol azt mondták, hogy organikus baja nincsen, de a normálisnál ügyetlenebb, és azt a gyógymódot javasolták, hogy mindig sportoljon valamit, mindegy hogy mit, azt amit szeret csinálni, fő, hogy miéltöbbet mozogjon. És hogy ezt ki fogja nőni - ki is nőtte olyan 16-18 éves korára, de azért ezt elengedtem volna, mert sok sikertelen tornaóra volt mögötte. Tán ha időben elviszem egy dévényeshez (akkor még NEM VOLT ilyen - akkor ez nem lett volna.) Szóval nem hinném, hogy súlyosabb baja enne a tiédnek, de jobb az óvatosság, inkább több föösleges kör, mint egyet elmulasztani - ha már megteheted, mert mód van rá. Ne másokra hallgass, hanem a te megérzéseidre, mindig azok a helyesek.

Kórház:
- szülőszoba megtekintésére teljesen logikus választ adtak, mert ha éppen szül valaki, akkor nem nézheted meg. Két szülőszoba van: egy háromszemélyes meg egy egyszemélyes, alternatív szülési lehetőség nincsen. Labda van, zuhanyozni leet, meg egy bordásfal is van - csak éppen előtte áll egy jégszekrény Kép

-van szüléselőkészítő tanfolyam. Majd érdeklődd meg mikor kezdődik.
- szvsz. (egyeseknek Marika szülésznő nem jön be) mindegyik nagyon rendes, de NINCS gátvédelem, mindenkit vágnak. Sőt beöntés is van, kötelező jelleggel.
-koraszülött vagy intenzív osztály: nemhogy van, hanem egész Budapestről - van úgy, hogy vidékről is - ide hozzák a koraszülötteket, erről híres a kórház.
-gyerekágyas részleg: olyan amilyen. De le lehet foglalni fizetős szobákat is, kb. a 8. hónap végén, van 1-2-3 személyes. Erről később majd bővebben informálnak olyanok, akik ilyenben feküdtek - itt egész idő alat veled lehet a baba, csak a vizsgálara meg fürdetésre viszik el azt hiszem, meg ha leadod mert fáradt vagy.
-van egy (ingyen) rooming in szoba is, azt hiszem 4 személyes.
- kiváló gyerekorvosai vannak a kórháznak, lásd mint fenn koraszülött és intenzív osztály - fura lenne, ha csak úgy bejárnának ide időnként a külső orvosok..Kép

-mindent egybevetve ez egy konzervatív kórház.
alice_cs

Timili, a harcias Marika nem engedte inni a lányom állitóleg senkit nem engednek ha már a szülőszobban van, úgyhogy előtte igyál annyit mint a teve. És a párodnál legyen egy üveg üdítő, amit azonnal a szülés után belédnyom. (Szívószállal! - mert 2 óra hosszat ott kell még feküdnöd, én szóltam...)

Távozna a nyákdugó? Hm...Kép De azért nézd meg jobban, hátha a magzatvíz szivárog, a nyákdugó nem oylan sok - ez esetben eriggy a kórházba.
alice_cs

Timili!
Köszi a biztatást.
A piros fonalas valami ismerősen hangzik, nekem ilyen volt a nyákdugó. A foly. löketek azonban már a magzatvíz folyásra emlékeztetnek. Bő folyadék folyik???

Engem sem engedett inni Marika.
És igaza is volt, mert én hánytam vajúdás közben. Minden előzetes figyelmeztetés nélkül, nem volt hányinger, semmi. Még szerencse, hogy éppen a zuhany alatt álltam, amikor egyszer csak elkezdtem öklendezni.
Szóval szerintem jobb, ha nem iszol. Akkor legalább kevesebb tud kijönni, ha hánysz.
Egyébként én is ettől féltem a legjobban, hogy hogy' fogom bírni órák hosszat folyadék nélkül. De képzeld el, hogy eszembe sem jutott vajúdás közben, hogy szomjas lennék. Szülés után sem, pedig akkor már muszáj lett volna inni meg enni, de alig ment le valami a torkomon, az is hamarosan visszalátogatott.

Timi30!
SZülésfelkészítő van, szerdánként, fél öttől. Nekem hasznos volt. Van terhestorna is: hétfő, csütörtök, négytől (legalábbis az én időmben). Maja néni tartja. Előtte bejelentkezés az ablaknál. Ja, és kérdezd meg a dokidat, hogy jóváhagyja-e, hogy tornázz.
Nekem tetszett a torna is, de én nem vagyok valami sportos fazon, tehát nekem az is elég volt, amit ott csináltunk. Ha te aerobic bajnok vagy, akkor lehet, hogy több mozgásra van igényed és képességed.
Gátmetszés: A Schöpf konzervatív kórház, itt ált. csinálnak gátmetszést. Nekem Marika volt a szülésznőm, a többieket nem ismerem. Mivel első babát szültem és viszonylag szűk voltam (voltam, voltam...Kép), eleve gátmetszésre készültünk. (Ezzel együtt csúnyán továbbrepedt a gátam.) Szóval nem tom, mennyire lehet alkudni és melyik szül.nő hogy áll hozzá a dologhoz.
A sima szobák elég ócskák. Aztán van egy baba-mama szoba, ami nem fizetős, de persze nem biztos, hogy lesz hely, amikor te bekerülsz. Itt veled lehet a baba egész nap, ha jól tudom. Vannak fizetős szobák, 1- 2- és 3-ágyasok. Az árára már nem emlékszem. Ide be kell jelentkezni előre, de még így is előfordulhat, hogy nem lesz hely, amikor te éppen szülni fogsz, viszont ahogy megürül egy ágy, igyekeznek majd téged odaköltöztetni, ha volt foglalásod. A fizetős szobák azért jobbak, de itt se egy hotelszolgáltatást képzelj el. Én az egyágyasban voltam és az ágyamat nem lehetett leengedni, olyan magas volt, hogy úgy kellett rá felmásznom. Amikor fölültem, nem ért le róla a lábam. Képzelheted, egy ronda gátsebbel milyen lehetett onnan gyerekestül lekászálódni...
Egyébként nincs nővérhívó sem, ami szerintem elég gáz, ha valami baja van az embernek, viszont van telefon és TV, de ezeket úgysem nagyon fogod használni, mert el leszel foglalva a babáddal. A fürdőszoba nem saját, hanem több szobához tartozik egy, de a szoba mellett van, tehát nem kell végigkocognod a folyosón egy WC papír tekerccsel, mint a nem fizetős szobáknál. Ennek ellenére nem voltam elragadtatva, mert amikor bementem szülni, a zuhanyzóban csupasz betonaljzat volt (elsőre a háromágyas fizetősbe kerültem), állt mindenhol a víz (ugyanis nem volt függöny és a takarítónő nem takarította fel). Szülés utáni reggel a szomszéd szoba kedves lakói felszólítottak, hogy igazán rendbe tehetném magam után a fürdőszobát (bár ők nem tették meg saját maguk után), úgyhogy a néhány órás gátsebemmel, miközben ömlött belőlem a vér és úgy kellett kézzel a betétet a lábam között tartani, én töröltem fel a vizet valami csurom vizesre ázott koszos ronggyal.
Az "özönlenek a látogatók" a helyes meglátás. Ha a baba a csecsemő osztályon van, akkor persze nem mehetnek oda hozzá, az üvegen keresztül mutatják meg a látogatóknak. Viszont a szobába simán bemehetnek a hozzátartozók, ha nem annyira tapintatosak, akkor lehet, hogy te éppen szoptatsz, amikor a szomszédod látogatói megjelennek, de ezt szerintem jó esetben meg lehet beszélni.
Beöntés ügyben ugyanolyan konzervatívak, mint gátmetszés ügyben.
VAn koraszülött és intenzív ellátás és elég jó, ahogy én hallottam.
A gyerekorvos saját, ha jól tudom, sőt, én kettővel is talákoztam és nagyon lelkiismeretesnek tűntek.

A táblázatot elküldöm.
Ne hagyd magad lebeszélni és megnyugtatni, mert a hipotóniánál (és a spasticus gyerekeknél is) nagyon fontos az időtényező. Minél előbb kezditek a tornát, annál előbb és annál teljesebben gyógyul. Az én családom is próbált hárítani eleinte, hogy "ugyan már, olyan egészséges ez a gyerek mint a makk, majd' kicsattan, miért lenne beteg, stb.". De a mérsékelt hipotónia nem látszik meg rajta egyéb tekintetben, csak a "lustaságában".
Szóval szerintem menjetek el a Dévény alapítványhoz, és mivel ott 1-2 hónappal előre tudnak csak időpontot adni, menjetek el egy fejlődésneurológushoz is. Gyerekorvos tud beutalót írni. És akkor előbb megtudjátok, mi a baj. És ha baj van, már időben el tudtok kezdeni gyógytornászt keresni, mert nagyon kevesen vannak a Dévényes gyógytornászok, pláne nyáron. Nagyon nehéz találni. Mi most Budakeszire járunk, Budafokról, képzelheted...

Remélem, nem voltam túl zavaros. De siettem, mert Bori kezd nyugtalan lenni. Lehet, hogy kicsit sötéten írtam le a körülményeket, de hát úgysem a körülményekért megy a Schöpfbe az ember, hanem a szakértő gárdáért (már amennyire ezt mi, laikusok meg tudjuk ítélni).

Mackoo
mackooo

Timi30!

Már van nővérhívó. Június 18-án szültem, és használtam is.

Gátmetszés ügyben nem látom olyan sötéten a jövőd. Egyrészt, mert már nem elsőszülő vagy. Másrészt, mert jók a szülésznők.

Milyen szülésznőt szeretnél? Fiatal vagy idősebb? Beszédesebb vagy inkább szűkszavú? stb????????

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Jó, sokat írtatok!:-)
Pénteket megkaptuk az 5 hós szurit, ráadásul én fogtam le a lábát amitől megint én lettem mummus.:-(

Mackoo, teljes volt az azonosulás a lefosott kilóméterkő témában. Amikor próbálok ruhát venni az is.Bence miatt már nem próbálom meg, csak úgy odamérem.
Szülés után tök szépen visszafogytam most meg alig eszem és mégis hízom( MÁr 3kg-ot.) Olyan vagyok mint 6 hónapos terhesen, nem merek találkozni a barátainkkal. Ráadásul szerintem 1-2 kemény nap után a méhszájam ami fáj(Az is repedt)Vkinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata?

Ezek után a gátmetszéstől szerintem jobb mint repedni. Ráadásul azt nem is érzi az ember mikor vágják, Bár a varrás fáj!

Ildi, Timi üdv itt! A csajok már válaszoltak mindenre:-)
Az első emeleti fizetősben a szobában van a fűrdő, WC. Műanyag és minden reggel takarítják.

Timili, remélem Te már Schöpfi lakó vagy!

Ytong, olvastam az uh-ot, sajnálom, hogy nem jött be. A szoptatás remélem be fog :-)

Tünde,most nem kapott lázcsillapítót de nem is kellett. Remélem Ti se fogtok lázasodni!1kg ennyi idősen nem semmi!!!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok

Mi még itthon vagyunk.A tegnapi ctg-n produkáltam két kisebb összehúzódást,babóca egy határozott oldalbarúgást,aztán aludt mint a mormota.Jolika,Apuci és Anyuci hiába próbálta felébreszteni.Ma megyünk a dokihoz ,kiváncsi vagyok mi lesz a prognózis.Tegnap jó lett volna szülni,mert senki sem volt bent a szülőágyakon.Üres volt az egész hóbelebanc.Majd az mostani szombatot lestoppolom.

Majd tudósítok,hogy mi van velünk.
Puszi
Orsy
negro1

Sziasztok!

Nem Schöfi téma, akit nem érdekel, ne olvassa!

Újra itthon vagyunk. Érdemes volt Kapolcsra lemenni, pihentünk, buliztunk egész hétvégén. 2 éjszakát sátorban kellett tölteni. Kincső teljesen jól viselt mindent, csak délelőttönként volt egy kis hiszti. Nem tudom, hogy van ez, de ha vidéken vagyunk, csak úgy dől belőlem a tej. Szerintem hétvégén nőt egy számot a mellbőségem. (a Ds melltartóba alig férek bele, kétszer nagyobbra lenne szükségem)

Mackoo "kilóméterkövéhez" csatlakozom. Jobb, ha nem készül rólam fotó és nem látom magam a tükörbe. Nagy has, nagy fenék, hatalmas mellek. mintha a 6. hónapban lennék. Ha elkezdek sportolni, akkor a tej apad. Már próbáltam. Azzal bíztat mindenki, hogy ennek vége lesz. De akkor megint kezdődik előlről minden, mint Hicuéknál. Szép kilátás!

Barbi, nekem sem a régi.;-((

Timili, nem vagyok laza, de ha egyszer a gyerek kikerül pocakodból (remélem már kint van), akkor már nem lesz steril körülmények között. Nem lehet mindent fertőtleníteni, nem tarthatja az ember burokban sem a gyereket, sem magát. Én megbolondulnék, ha csak a lakótelep lenne a csavargási lehetőségem.

Felébredt a lányka. Mindenkinek szép napot!
Képet majd teszek fel a hétvégéről.
Ja, és holnap este megint utazunk.:-)))

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

peluscsere a sárga sátorban:
Kép

buli a sörözőben:
Kép

további fotók majd az albumban lesznek.

Hétvégén Kincső hátról hasra fordult. :-)))

ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Kedves Timi30!

Alice és Mackoo által leírt hasznos információkhoz én csak egy kevéssel járulnék még hozzá, miután én is új vagyok a fórumon és szintén innen tájékozódtam (tájékozódom) minden fontosságról a Schöpfivel kapcsolatban. Mivel én sem találtam semmilyen hasznos weboldalt a kórházról, szerintem nagyon jó, hogy lehetősége van itt kérdezni és mindenki mindig nagyon kedvesen válszol. Ezúton is köszönet részemről az eddig nyújtott hasznos infokért a "régi" társalgó kismamáknak, anyukáknak, nagymamáknak, stb.

Tekintve, hogy októberben szülök, a legfrisebb infoim a következőek:
Szülésfelkészítés: most a nyári időszakban szünetel, szeptember 9-én, illetve november 4-én indul újra. 7 előadásra van ütemezve. Ha érdekel a részletes programja a 7 előadásnak, szívesen elküldöm, bár az első UH alkalmával elvileg Te is megkapod a kórházban (én legalábbis így szereztem).
Terhestorna - sajnos ez is szünetel most nyáron, viszont arra most sajna nincs infom, hogy mikor kezdik újra. A kórházban elvileg erről a 127-es melléken lehet érdeklődni.Én eddig sajnos csak 1-szer jutottam el tornázni, de elég jó volt, bár valóban nem túl intenzív, ahogy azt Mackoo is írta. 3 részből áll - van egy átmozgató rész (könnyű feladatok lábra, vállra, kezekre, fenékre, stb.), plusz elmondják, hogy hogyan kell gátizmot erősíteni és azt lehet gyakorolni, aztán van egy légzésgyakorlatokból álló rész és a végén kb. 15 perc meditáció, ami főleg a lelkedet erősíti.

Hát ennyi. Több infot gondolom, hogy majd inkább a tapasztalt (már szülésen túllévő) mamáktól kapsz, de ha van még a vizsgálatokkal kapcsolatban aktuális kérdésed, én is szívesen válaszolok.

Ezúton nekem is lenne egy kérdésem a tapasztaltabb kismamákhoz: Korábban olvastam valamit a vércsoportok nem egyezősége esetén felmerülendő problémákról, de fogalmam sincs, hogy hol. Én AB Rh+, a férjem A Rh+. Úgy tudom,hogy "összeférhetetlenség" és a kisbaba besárgulása csak ellentétes Rh-jú szülőknél fordul elő. Tud valaki erről nekem tájékoztatást adni, vagy egy oldalt javasolni, ahol erről lehet olvasni? Előre is nagyon köszönöm.

Minden (kis)mamának és babának jó egészséget és nagyon kellemes nyári napot!

Üdv,

kristiv
kristiv

Kristiv,

a lényeg, hogy neked nem Rh-, az összeférhetetlenség a gyerek és közted a lényeges, de ha te pozitív vagy , akkor senki nem foglalkozik utána ezzel.

J

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!Kép

Ed!Kép
Nagyon jók a képekKép

Kristiv!
A te esetedben semmiféle RH probléma nem fordulhat elő.Kép
A RH összeférhetetlenség NEGATÍV anya és pozitív apa esetében lehetséges, illetve akkor ha mindkét fél negatví de a kicsi egy rejtett gén miatt mégis + lesz.
Egyébként itt a Babaneten a Rendelőben olvashatsz ezekrőlKép

Aza baj, hogy csak szakaszosan tudtalak végigolvasni titeket, így érdemben máshoz nemigen tudok hozzászólniKép

PUSZI!!!

(ma veszünk kismamaruhákat, mert Dudunál csak egy kispocakkal használható gatyóm volt és ma már csak abba férek bele.:S)

hicudzsi

Hicu,

a megában (Soroksári) most leértékelés van. (a fehérneműs mellettiben, nem tudom, mi a neve a boltnak)

Timili,

ha jól emlékszem te említettél valami málnalevél tee-t, ez mire is jó? és, mi a felhasználási javaslat hozzá, mert nekem van itthon két csomi, de nincs ráírva semmi, csak, hogy hány gramm.

J

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Hát, újra itthon, a 7végét túléltük vhogy.Én spec, betörtem a fejemKépKép

Kristiv, én egy csomó infót úgy szereztem, hogy a google-ba, beírtam a keresendő szót vagy fogalmat és olvasgattam, bár szerintem igaza van Hicunak, és nálatok nem lesz probléma.

Zita, tőlem átment a mél?

Képzeljétek, vasárnap az Auchanban, vettünk Sárának medencét, 500Ft volt.Bár annyira nem élvezte, mert viztakarékossági szempontból(?) alig lehetett bele vizet tölteni...
Na, majd legközelebb.
Viszont a férjem, azt mondta, hogy ma istenuccse átmásolja a másik gépről a fotókat ide, és teszek fel frisseket.

Alice, ahogy olvasgattam a 7vége termését, láttam, hotgy segítséget kérsz a fotók felrakásához.Én szívesen megcsinálom neked, ha átküldöd emilen, gmagdalena@freemail.hu. Ehhez még értek a Zoli nélkül isKépKépHa átsiklottam volna a segítség felett, akkor bocsi.

Timi, helló köztünk.Én ihattam vajúdás alatt, bár inkább csak száj bevizezésnek mondanám.Szerintem sznő függő.

Hát, lányok, szerintem én vezetek a "lefosott kilóméterkő" versenybenKép
Sose voltam egy nádszálkisasszony, viszont a Sárával most sok fénykép készül rólam, így szembesülök csak igazán magammal.Ehhez még párosul a 7végi fejbetörés, ami miatt még hajat se moshatok, pedig tegnap este lett volna esedékesKép
szóval, mindent egybevéve könig vagyokKépde majd csak vége lesz, és délután még a gyantázómat is meg kellene látogatnom.Jaaaaa, és ráadásul, mégha egyszer darézsderékra is tennék szert, a bikinitől akár el is búcsúzhatok, mert úgy nézek ki mint 1 zebra, még a gyomrom is csikos.
Viszont mindezek ellensúlyozására itt van nekem Sára, és nem minden nap jutnak ám eszembe ilyenek, és olyankor egész jó kedvem is tud lenni.
És persze azokat a pillantásokat, és sokat mondó órákat sose tudom majd elfelejteni, amiket még a drága 29es szobában kaptam a Zolitól szülés után.Akkor voltam a toppon, külsőlegKépKép
Nnnnnnna, mindezeket csak azért zúdítottam rátok, mert eszembe jutott, meg , mert azt hiszem a legtöbben ebben a cipőben járunk.
És azt hiszem (remélem)minden visszatalál majd a régi helyére, és újra minden ok lesz, mindenkinél.
Na, befejezem az okoskodást, és el is dugulok, egy időreKépaztán jövök a képekkel.

Puszi mindenkinek, Lukasfejű Léna és az épp "horkoló" SáraKép

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Nuska köszi szépen, elküldtem...Kép ha túl sok helyet foglal el, nyugodtan töröld ki utána, mert sajnos csak így csomagban tudtam továbbküldeni, béna vagyok no..Kép
alice_cs

Sziasztok!

Alíz, megkaptam, ha minden igaz, íme a képek:
Nem tudom egyszerre hány kép fér fel, de megpróbálok 2őt feltenni, ha gondolod 2essével feltehetem, vagy csinálhatunk Ivánkának is albumot.
Puszi, Léna

nuska

eh, csak a képek maradtak le.etetnem kell, aztán újra megpróbálom
Léna

nuska

Na, még mindig én, bocsi, hogy már harmadszor.
Az etetés érdeklődés hiányában elmaradtKép
Helyette fél kézzel csináltam egy albumot Ivánkának, mert ide túl nagyok a képek méretei, lecsökkenteni meg nem tudomKépNa tessék, vak vezet világtalantKép
Szóval az album címe Ivánka( ugye, milyen elmés vagyok?), a jelszót küldöm emilben, a címét meg megpróbálom ide másolni, ha nem, akkor is megtaláljátok Ivánka néven.
Egyebként, Alíz naaaaaaaaaaaaaaaaagyon gyönyörű az uncsiKépHányadik napon készültek a képek?

puszi, Léna

nuska

http://babanet.hu/album/main.php?album=3092
ne útáljatok, most már tényleg eltűnökKép
Majd este jövök

nuska

Sziasztok,

megnéztem Ivánkát, nagyon szép gyermek.

J

KépKép
KépKép
ytong

Szerintem is. Határozottan SZÉPKép

kerdés.: A kisbabának kell a kórházba ruhát vinni, vagy csak amiben hazahozzuk?
Úgyhallottam kórháza válogatja.
én_aki_vagyok

Nuska, te egy ANGYAL vagy!!!! Kép
Még albumot is csináltál, szuper!!!!!

Te aki vagy - nem, nem kell bevinni ruhát, csak majd azt amiben hazaviszitek. Fürdetőt, eldobható pelenkát, popsikenőcsöt kell bevinni.

Ivánka egyébként a képeken egy napos. (Szerintem is formás kisbaba, és nagyon erős, szinte az első pillanattól kezve emelgeti a fejét, de olyan magasra!!! Jól elkénysztettyük az az igasság...Kép
alice_cs

Helló!

Válasz: adnak ruhát a kicsinek, kising+pólya. Elég, ha a hazavivős cuccot viszi be az ember, de azt is csak akkor, ha már viszitek haza a bébit. Nehogy elopják. Azt nem tudom, hogy saját ruciban lehet-e a gyerek, de szerintem arra a néhány napra megteszi a kórházi is.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed, mindig nézem azt a kicsattanó egészségű lányodat, áruld már el, hogy mennyi idősen voltatok vele az első túrán? (Nem szóltak meg, hogy kiteszed a gyereked ilyen "nomád körülményeknek"? Kép ) Számomra te vagy az élő példa arra, hogy nem kell anyira görcsölni a babákkal...
alice_cs

Sziasztok!

Végre a nagy fehér főnök átmásolta ide a képeket, egyet megosztok veletek itt, a többi az albumban lesz.
http://babanet.hu/album/main.php?album=1790
Puszi, LénaKép

nuska

Sziasztok!
Timili nagyon csöndben van. Nem gyanus ez nektek???

Aliz!
Az unokád egyszerűen gyönyörű. Szerintem nagyon ritka, hogy egynaposan ilyen szép kis formás és szép bőrű legyen egy baba.

Nuska!
Nem írtad, hogy' történt a baleset. Mindenesetre elég rosszul hangzik.
Sára nagyon kis huncut azon az utolsó képen. Aranyos kislány.

Mackoo
mackooo

Timi30!
Elfelejtettem megkérdezni:
Milyen e-mail címre küldjem a fejlődés-táblázatot?
mackooo

Mackooo, igen egyszerűen történt.Felálltam a wcről, és nyitva volt az ablakKép
Pusz, Léna

nuska

Sziasztok!

Annyira édesek a babák! Kincső a sátorban és a buliban, Ivánka a szép pofijával és a fürdőző Sára is gyönyörűek! Kép Kép

Ed, gratula Kincsőnek a forgáshoz!

Kristiv, ne aggódj, ha RH+ vagy, nem lehet gond.
Viszont Hicu, ezt nem is tudtam, hogy két RH- ból is lehet + rejtett gén miatt. De hát még jó, hogy nézik az ellenanyag szűréskor. Mi mindketten RH- vak vagyunk és Kitti is az lett.

Ytong, a málnalevél teáról én még régebben olvastam: "A málnalevél ősi kismama-gyógynövény, a méh izomtónusának javításával hozzájárul a könnyebb, hatékonyabb szülés elősegítéséhez.
Az utolsó hónapban napi 2x2 dl fogyasztása ajánott."
Én is ittam, de összevissza, mert nincs valami jó íze. Ennek ellenére vagy pont emiatt könnyen szültem. Kép

Te aki vagy, ha nem tetszik a kórházi cucc, lehet bevinni ruhát a babának, akkor azt adják rá. Amúgy tényleg elég a hazajövetelhez.

Barbi, nálunk nem volt olyan egyszerű az oltás. Ma kaptuk, addig sírt, amíg megkapta utána ahogy hazaértünk elaludt. Viszont délután elég nyűgi volt. És hőemelkedése is lett. Kép

Timili már biztos babázik! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Kislányok, egyértelmű, hogy Timili legközelebb rgi motorosként fog ide beszólni..Kép

(Ha tudnám a nevét tán még be is telefonálnék érdeklődni..Kép )

Nuska ne fájdítsd a szívem én is kislányunokát akartam, aki majd játszik a babagyülteményemmel (régóta gyüjtöm a babákat) mondjuk mintának megfelelne a tiéd..Kép

Málnaevél tea: Igyátok kislányok nyugodtan, semmi káros hatása nincsen. Az íze ugyan szar, meg a hatása sem bizonyított,de ez a mostani varázsszer, állitólag segít elpuhítani a méhszájat - a lányom is itta szorgalmasan az utolsó hónapban, hogy most attól jött ilyen nagyon gyorsan a Zunoka mert ezt itta vagy attól mert amúgy is így lett volna, mert én a Zanyja is mega nagyanyja is gyorsan tágultunk ez legyen a jövő titka, de ártani biztosan nem árt. A 36. héttől ajánlatos inni, napi két-három alkalommal...Kép
alice_cs

Sziasztok!

Judit, elfelejtettem írni, hogy az első hónapban rokonok jöttek-mentek nálunk. Nagy a család, így 1 napon csak 1 csapat jöhetett. Ha meguntam, akkor senkit sem akartam látni. Haverok 1* voltak, de akkor is lent voltunk és séta közben beszélgettünk. A munkahelyemre 1 hónapos korában vittem be először.

Alice, először is gratulálok az uncsihoz, sikerült megnézni a fotókat.
A sátrazáshoz több dologra is szükség van:
1. Én otthonosan érzem magam sátorban, gyerek előtt rengeteget sátraztunk.
2. ez egy életforma, nálunk hegymászóknál, barlangászoknál ez természetes. Sok bébi nő fel hasonló körülmények között.
3. kell egy jó sátor, ami nem ázik be, nem dől el egy hatalmas vihar közepén sem.
4. a család tudja, hogy hiába mondanak bármit, mi akkor is megyünk. A többi ember véleményére pedig nem adunk.
5. a sátrazás olcsóbb, így gyakrabban tudunk elmenni itthonról. Nem mindegy, hogy évente hányszor megy az ember nyarakni.

Kincső 4 hónaposan aludt először sátorban, az éjszakát jól viselte. 1 hétre azért még nem merek vele elindulni.

Nekem az a véleményem, ha ott vagyok vele és érzi, hogy mellette vagyok, akkor nem lehet probléma. Ha meg eszik egy kis koszt, attól mi baja lehet? Persze azért figyelünk rá.

Léna, próbáljátok meg kisebb medencében fürdetni. Nekünk 10l víz kell hozzá, és Kincső imádja. Milyen szépen megnőtt a lányod! Neked meg jobbulást!

Tünde, azóta nem fordult meg. Talán a betonon való hancurozás tett neki jót.

Mi halasztjuk a nyaralások miatt az oltást, szerintem 2 hét múlva megyünk. Remélem nem lesz gond belőle.

Timili, mi van veled? Hát nem vagyunk jó társaság? Van jobb?

Hicu, de jó neked! Vannak ötletek a nevekre?

Készül az új album:
http://babanet.hu/album/main.php?album=3010

Most megyek, talán még benézek.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Tünde,

az elkészítésről is tudsz valamit? 2 dl- be mennyi teafű kell?

Léna nagyon szép Sára is.

Mindenkinek szépek a babái, nagyon kis formásak.

Lehet, hogy tényleg gratulálhatunk Timilinek? De jó neki, de legalább most már megnyugszik.
Remélhetőleg Orsi is túl lesz rajta hamarosan.

Nektek meg jó babázást

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Léna! A te mail-od megjött.

Judit! El tudod mégegyszer küldeni a mail-t? Ma már, ha minden igaz, akkor válaszolni is tudok majd.

Ed! Jó a sátoros kép. Mi ugyan nem szoktunk hegyet mászni, de egy évben kétszer általában sátorozunk valahol. A gyerekek élvezik. Épp jövő hétvégén lesz az idei első. A legkisebb (akkor lesz 7 hetes) is jön, de ő még nem a sátorban fog aludni, biztosítanak nekünk külön szállást egy másik babás mamával.

Alíz! Gyönyörű az unokád. Nagyon formás a kis buksija.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Zita,

sajnos nem tudom elküldeni, mert már kitöröltam, de tulajdonképpen semmi extra nem volt, majd küldök másikat.

J

KépKép
KépKép
ytong

sziasztok!

Zita, jaj de jó, hogy ti is sátraztok! A 3. babát már biztos én is hamarabb kivinném. Az elsővel a legnehezebb elindulni.:-))
Jó pihenést nektek!

Ma este utazunk sógornőmékhez vidékre. Kellemes hetet mindenkinek!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok

Tegnap voltunk dokinál,minden rendben.Fel van puhulva a méhszáj,de nem vagyok nyitva.Csak kicsit volt kellemetlen a vizsgálat,rosszabra számítottam.Aztán itthon ért egy kis meglepetés.Mindenki ismeri a jó minőségű magyar utakat,hát nekünk nagyon bejött.Hazaérve egy órán keresztül 5 percenként keményedett a hasam,de nem volt nagyom fájdalmas.Félidőben felhívtam Jolikát,hogy miről ismerem meg az igazit,mert szerintem ha még tudok beszélgetni és figyelni,akkor az még nem az.Igazat adott,de mondta,hogy figyeljem és ha már fáj és rendszeres,akkor induljunk.Nem indultunk.Sajnáltam Emmát,hogy a szűk kis otthonát még össze is préselem.Tudom,hogy ez majd segíteni fog neki,de akkor is,nem lehet valami kellemes.
Málnalevél teát én napi egy litert iszom,valahol hallottam,hogy 2-3 lityivel kell fogyasztani,de ennyit én még egész eddigi életemben nem ittam.Régen kibírtam egy pohár innivalóval egész nap.Azóta sokat fejlődtem KépAkkor most szerintetek mennyi az annyi?Mézzel ízesítem,így valamivel kellemesebb az íze.

Puszi
Orsy
negro1

Orsy!

Írtad, hogy mindig is keveset ittál. Ha Emma napvilágot lát, akkor légy szívas erőt venni magadon és igyál rendesen (2,5-3 liter), mert kell az alapanyag a tejcsihez. Kicsit nehéz az egyébként nem nagy folyadékfogyasztóknak. De vannak trükkök, hogy ne feledkezzen meg róla az ember.

Ed!

Lesz akár három is?????

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

Szia Zita

A várandósság kezdete óta már sokkal többet iszom,erre tudatosan oda is figyelek.Vettünk már laktoherb teát is és úgy tudom,hogy abból is sokat kell inni.Szerintem a 2 litert napi szinten megközelítem.Plussz a dinnyeKépOlyan jó,hogy most sok gyümölcs van.Télem csak a narancs meg a banán az elérhető.

Orsy
negro1

Sziasztok!

Orsy, vigyázz azért a laktoherbbel, voltak a tavaszi babás topicban és azt hiszem itt is, akiknek allergiás vagy hasfájós lett tőle a babájuk.
Léna

nuska

sziasztok

Léna:kaptam egy doboz Milupás instant teát,ezt viszem be a kórházba.Majd kikisérletezzük,hogy melyik fog bejönni Emmának.Köszi,hogy szóltál,mert momentán ez eszembe sem jutottKép
Orsy
negro1

Sziasztok,

Ismét itt... Az eltűnés oka, hogy némi kalandon sikerült ismét átesnem. Szülés után 2 héttel láb dagadás, ügyelet leráz mondván hívjam az ügyeletes szülőotthont, szülőotthon leráz, hogy nem vagyok sürgős eset hívjam hétfőn (mindez hétvégén történt) a saját nőgyógyászom. Láb továbbra is fáj, dagad már ráállni sem tudok. Vasárnap du. saját doki felhív, rohanás -utasításra- a Schöpfibe. Kósa doki -ügyeletes- azonnal lefektet és közben befut a saját orvosom plussz az anesztes doktornő és együttesen átutalnak a MÁV intenzív osztályára. Mélyvénás trombózis, nem kicsi hanem teljes elzáródás a vena illiacaban, kismedencében. 1 hét intenzív, 3 hét a nőgyógyászaton mozdulatlanul, ágytálazva. (nagy könyörgés, hogy a Marci is velem lehessen, szoptathassam, de végül megengedték)A hugom is befeküdt velünk, Ő látta el a babát és engem is. No comment.... Viszont ismét itthon vagyunk és sikerült harcolnom, hogy ne apasszák el a tejet és még kb.1 hónapig szurkálhatom magam naponta 2X, így szoptathatok utána viszont át KELL állni egy hatékonyabb gyógyszerre amivel a szoptatás tilos.
Orsy: én folyamatosan ittam a laktoherbet,nekem nagyon bevállt ettől maradt meg a tejem és Marci hasa sem fájt tőle. milupa: ezt is ittam finomabb, mint a laktoherb viszont nekem nem volt olyan hatékony
Néhány kép Marciról, aki ma 2 hónapos: http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=5535

K.

cuiccolo

Jézusom, Kriszti!
Nagyon rád jár a rúd!
MÉg jó, hogy nem lett nagyobb baj. Itt a remek példa, hogy ha az ember tényleg úgy érzi, hogy gond van, akkor nem szabad hagyni, hogy lerázzanak.
Jól értem, hogy most már csak egy hónapig szoptathatsz, aztán el kell választanod Marcit?
Szegénykém!

Mackoo
mackooo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?