Anyany: háát nem tudom igazából mi a jó alvásügyileg, tudod, mi mindannyian együtt alszunk, tudom ez nem jó, de mi szeretjük. Apától kaptam még Levinél egy könyvet az alvásról, mert én is ki voltam attól, hogy ha nem vagyok mellette, nem alussza ki magát. Ott írták ezt. Az biztos, hogy Levi nagyon rossz alvó volt napközben is, de Dorcsi nem az. Dorcsi nappal a kiságyában alszik, előtte kicsit ringatom, lehúzzuk a redőnyt, énekelek neki, leteszem, megsimogatom és kimegyek. Ha sír visszamegyek, simogatom és énekelek még1x.
Örülök neki, hogy Dorcsinál ez működik, mert Levit ringattam 2 éves koráig, aztán jött a melléfekvés, meseolvasás, utána mesemondás fejből és még énekelszisanyaaa.
Tavaly szoktattam le a nappali alvásról, mert Dorcsival a pocakomban nem bírtam már, hogy nappal 2 órán keresztül este 1 órán keresztül altattam. Ha elaludt nappal akkor aludt 2 órát is, de pocakosan már nem bírtam ennyit kínlódni vele. Azóta nincs gond, de akkor már majdnem 3 éves volt.
Dorcsival igyekszem tudatosabban csinálni ezt az alvásügyet.
Az együttalvás meg nekem nagyon kényelmes, apa is szereti, sőt ő kérte, egyedül akkor nem alszik velünk, ha iszik a haverokkal. (múlt héten volt tejfakasztó bulin, barátnőmnek Emmája született
).
Van egy gyerekszobánk, egyelőre ott vannak a ruhásszekrények, meg a játékok, de Levinek van külön ágya is, majd átmegy, ha akar. Szerintem majd Dorcsival együtt mennek külön szobába.
Az ágyunkat kidobtuk, 3 ágybetétet vettünk és azon alszunk mindannyian. Így nem félek, hogy leesik.
A kiságy is abban a szobában van, mindenki azon nevet, hogy csupa ágy az a szoba.
Azt meg azért tettük abba a szobába, hogy ha alszik Dorcsi Levi azért tudjon játszani a játékaival.
Betti: gondolok rád holnap, minden rendben lesz!
Jaj, nekünk ma megjött az illeték, 104000 ft-ot kell fizetnünk, mert a nagymamámék telkéből lett tulajdonunk. 15 napon belül természetesen, különben késedelmi díjat is ránkrónak.
Most belenézek abba a valamibe, amit felraktál Gégéé, aztán megyek aludni!
jóéjt