Wertzuz!
Ügyesek vagytok! Próbáld azért az esti pótlást is elhagyni, erősödik kisfiad, nem lesz gond, ha pedig muszáj a pótlás, akkor Szoptanít készülékkel tedd, úgy a melledet szívja és közben pici csövön keresztül megy a pótlás, közben pedig a melledet ért inger hatására több tejed is termelődik! Azt hiszem, a Medela gyártja!
6 hétig tilos a kádfürdő, szex! Csak, akkor zöld az út, ha a doki áldást adott rá a 6 hetes kontrollon! 6 hétig mehet a gyermekágyi folyás, ami egyre inkább világosodik és a mennyisége is csökken folyamatosan. Ha mégsem, a 6 hetes kontrollon szólj a dokinak. Nekem 1. baba után jött valami fertőzés és nem múlt a vérzés, majd zöld (!) folyásom lett. Na ezt kezelni kell! Ja, és légy óvatos a házimunkával, főleg emelgetéssel és porszívózással! A 6 hét gyermekágyat nem árt komolyan venni! Pihenj, amennyit csak tudsz, mikor a pici alszik, ne a háztartással törődj! Bármilyen kis segítség adódik, fogadd el! Jóval hamarabb felépülsz és a tejed is több lesz, ebből a szempontból is nagyon fontos a pihenés!!!
Du., este igyál meleg innivalót, egyél meleg levest, ez is fokozza a tejtermelődést!
Tudom, hog az ember tele van energiával, de nem éri meg, hogy pici baba mellől kórházba kerülj, mert elönt a vér! Nem rémisztgetés, én 4 hetes baba mellett kezdtem porszívózásba és nem sokon múlt a kórház.
És van itt más is, aki 3 héttel szülés után megemelte a babakocsit és bizony nagyon vérezni kezdett, kórházba is került miatta!
Ildi!
Na, túl a terhelésen! Egész nap ég tőle a gyomrom, ezt még mindig utálom! Remélem jó lesz az eredmény és nem kell ismételni! A laborosok rendesek voltak nagyon, örültek is, hogy mennyi a kismama! Csak terhelésen hárman voltunk és azon kívűl is láttam még pár pocakost!
Nekem a picit több magzatvíz miatt kellett hamarabb mennem terhelésre, Hajdu dr.nő javaslatára, mivel azt okozhatja a magas vércukorszintem, ráadásul 1x már volt is terhességi cukorbetegségem, amikor a 2. kisfiamat vártam!
Márti