Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Petinek nagyon boldog első szülinapot kívánok én is. :)
Nagyon kis mosoly baba a képen. :)

Az összes többi kép is nagyon helyes, szépen ügyesednek a kis lurkók. :)

Gabesz
Eddig nagyon carul voltam, tegnaptól kicsit jobb. Szétaludtam magam, és a hányinger eredménye -3 kiló.

Lányok gumicsizmát én teszveszen tudtam nagyon jót, nagyon jó áron venni. Vaterán sokkal drágábbak, boltban nem találtam sem méretben sem igényben megfelelőt.

Nekünk most az esti altatások lettek problémások, ma apa 1 óra után leváltott, tegnap 2 órába telt. De mindenki panaszkodik, talán a front? :roll:

Ma voltam védőnőnél, újat nem mondott, de jó fej volt.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Lányok laptetőt kikéri? Passzolom? :lol:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Nagyon édes Peti a képen!!! :D

Ajánlottak egy dokit aki nincs messze, de ahhoz is kétszer át kéne szállnom busszal. Így marad ez :( :?

Levi az utóbi időben azt csinálja, hogy lerakja a két kezét a földre felnyomja a popóját az égbe, addig míg teljesen egyenes nem lesz a lába. A kezével pedig támassza magát, hogy el ne dőljön. Ez már arra lehet jel, hogy egyedül akar felállni?

Susy, örülök, hogy már jobban vagy. Remélem így is marad mostmár. Én is nagyon hányós voltam anno nagyon sokáig, teljesen együtt tudok veled érezni.

Én most téli kabit vettem Levinek a vatereról, pont ma érkezett meg :D Feladtam rá, hogy milyen, de neki a doboz jobban tetszett amiben jött mint maga a kabát :lol: vagy fél órát játszott vele :lol:

anitapo20
 
 

 
 

Nikuc, a helyzet nálunk nem rosszabodott az egy évvel ezelőttihez képest pocsolyában elázás szintjén. Akkor szolidabban csinálta, de még bizonytalan volt, sokat esett, most durvábban ugrál, de jobb egyensúlyérzékkel sok helyzetet megment és nem esik annyit.
Én mindig megfogadom, hogy ez volt az utolsó, de ablakból kiszúrja, ha a gyerekek itt a környéken pocsolyáznak és már hozza a gumicsizmát. Ja és mi zsákutcában lakunk, így még csak az sincs, hogy másfelé megyünk :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Sok boldogságot a szülinaposoknak, és boldog babavárást a kismamáknak.


Gumicsizmát én eddig szinte kizárólag turiban vettem...de hát ez olyan, hogy ki kell fogni. Meg én olyan előre vásárolós típus vagyok. Csengének pl. a nyáron vettünk 500 ft-ért nagyon csini lila pillangósat. Újonnan több ezer ft-ot is elkérnek érte. Dea Corában. Tesco-ban is szokott lenni.

Kép
becsengo
 
 


Sziasztok!
Ildi én már örülnék, ha tudna a pocsolyában ugrálni :lol: Nálunk meg az a baj, hogy még csak mászik meg feláll, de nem lépeget még, így ebben a vacak időben ki se tudunk menni, mert nem rakhatom le négykézláb :? Persze levegőzni kicsit kimegyünk, de neki a mozgás kellene...

Ma ha minden igaz elmegyek vásárolgatni, nézek majd esős cuccokat, remélem lesznek!

Képzeljétek tegnap eldöntöttük, hogy mégis várunk egy évet a tesóval. Én nagyon kimerült vagyok, ráadásul most ez a költözés is elhúzódik. Ráadásul Pálmi 1-2 hete másképp kezdett el viselkedni, most nyílik ki, úgy érzem nagyobb szüksége van rám, mint valaha. A párom is mondta, hogy jó lenne még vele lenni. Rosszul viseltem anno a terhességet most meg még kimerült is vagyok mindehhez és még így költözzünk... ez már sok lenne. És nem akarok terhesen itt szenvedni, mikor Pálmi épp most kezd mindent és lehetne vele végre jönni-menni, élvezni az életet... na szóval erre jutottunk tegnap este, úgyhogy Susy én nem kérem a laptetőt :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika, megnyugtatásul mi is itt szenvedünk a szobában :wink: Lillu pocsolyáit meg felszárította az orkán erejű szél :shock:
Ma semmit nem haladtam ennek ellenére, pedig holnapra kerilányomat is bevállaltam, így akkor se fogok. :roll:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


gumicsizmát én eddig csak a Brendonban láttam, ott a legegyszerűbb 2300 körül van ha jól emlékszem. Használtruha boltokat én is nézem, sajna nekünk még csak 21 vagy 22-es kellene, és ilyen kicsit még nem láttam. De a teszveszt, vaterát megnézem, jó ötlet!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Szalamandra,
Nahát tegnap gumicsizmát sehol sem találtam, úgyhogy én is benézek a Vaterára, vagy a Brendonba, ha ott láttál.

Vettem viszont egy overállt, tök jó, mert a lábfejre meg a kézfejre rá lehet hajtani a végét, így nem kell külön csizma meg kesztyű, ami elveszhet. És egy mozdulattal ki lehet hajtani, ha kell valamire a keze. A lábfej része meg jó bundás, az itthoni cipőjére csak ráhajtom és kész, nem kell szenvedni a kinti cipő felvétellel.

A Deichmann-ban vannak szép, jó áru csizmák, de persze 22-es volt a legkisebb az olcsó 2990 Ft-osakból :? Pálmi lába 18-as, gondolom csizmából 19-es kellene, hát egyetlen 19-es volt, mondjuk gyönyörű, de 8990 Ft, úgyhogy otthagytam :roll:
Úgyis csak akkorra kell majd csizma, ha már tud járni kint, de addigra lehet, hogy már tavasz lesz :)

Ildi,
Na szép, még pocsolyázni sem lehet :lol:

Susy,
te hogy bírod a terhességet Kristóf mellett? És ezt az időjárást?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Amit vettem csizmát a tesz veszen nem jött meg, most írtam a csajnak egy levelet, hogy mi van??? :roll:

Veronika
Mostanra jól bírom a terhességet. Pár napja szinte alig van hányingerem, és nem vagyok álomkóros (annyira), néha még alszom Kristóffal, de nem mindig. Most pl. próbálok rendet rakni amíg alszik, mert iszonyú kupit tud csinálni. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Lányok mostanában lehet csak elszórva leszek, mert Apa megindítja a szobacsere-felújítás projektet és ez a számítógépem költözését is magával vonja :lol:
Nem baj, utána legalább lesz Léni holmikat hova tennem és így előszedegethetem a kis ruhákat szép sorban :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Veronika: Akkor nem együtt babázunk? :) De kár! Én is erősen gondolkodom rajta, de nem szeretnék visszamenni dolgozni, aztán megint eljönni, annak semmi értelme. :( Így aztán inkább egyszer maradok itthon, de akkor tovább.

Ha jól emlékszem, Márkónak holnap lesz a szülinapja!
Nagyon-nagyon boldog 1. szülinapot Neki!

Ti hogy adjátok fel a kiscipőket? Én nem tudom ráadni Petire azokat a cipőket, amiknek jó lenne a mérete. Kaptuk a Deichmannos cipőkét, ketten küzdöttünk vele fél órát, mire ráment. :( Ami azért érdekes, mert a kínais cipőjét könnyen rá tudom adni, és azt is, amit itt vettem a cipőkészítőnél. Simán rámennek. Olyan, mintha nem csúszna bele a lába a cipőbe.

Ildi: Szerintem minden gyerek imád pocsolyázni, szóval túlélésre kell játszani, majd valamikor megunják. Bár emlékszem, én még középiskolában is szerettem átmenni a pocsolyákon. (mondjuk az épp bakancsos korszak volt, annak nem ártott. :):) )
[/b]

Kép

Kép
nikuc
 
 


Gabesz

Köszi szépen ! :) Nem sütök tortát, egyszerűen nincs rá időm. Apának besegítek a munkába plusz még a háztartás és Márkó... van amúgy is egy nagyon finom cukrászda, onnan rendeltem...az enyém amúgysem ért volna a közelébe se. Megasztán úgy volt hogy lesz foga, mert egyszerre 6 jön, de sehol semmi. Csak nagyon duzzadt az ínye. Mivel nincs foga így nem tud enni a tortából. Szóval mind1.

Nikuc

Aranyos vagy ! Köszönnyük. Tavaly ilyenkor már a szülőszobán voltam :oops:
Petinek utolag is Nagyon boldog szülinapot !!
Kép

Milyen volt az első szülinap ? Miket kapott ?

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Sziasztok!

Petinek, Márkónak boldog szülinapot!

Bocsi az eltűnésért, sajnos Berci szülinapján, múlt pénteken elkezdődött az újabb betegséghullám nálunk! Szép sorban minden gyerekem lebetegedett, ez 2 napig tartó 39.5 fokos, szinte levihetetlen lázzal, iszonyú levertséggel, étvágytalansággal, végtag-és torokfájással, némi hányással-hasmenéssel járt együtt, miközben a férjem is elindult egy újabb külföldi auditra, Lengyelországba. Mire hazaért, már én is az ágyat nyomtam, iszonyú fejfájással és a többi tünet is egyezett, csak szerencsére nekem nem volt olyan magas lázam, mint a gyerekeknek. Ha anyósék és anyukám nincsenek, nem tudom, mi lett volna...még most is rémesen fáj a torkom, de már legalább ki tudok mászni az ágyból!
Nem írtam még, hogy kedden voltam dokinál, a laborleletek rendben, jövő héten megyek terheléses cukorra. Viszont kiderült, hogy van egy elég durva Streptococcus fertőzésem, amire most 10 napig lórúgás antibiotikumot és Dalacin krémet kell használnom.
Elképzelhető, hogy a keményedéseket is a fertőzés okozza, a 3x1 Magnerot nem is csökkentette a keményedéseket, sőt, kedden, gyakorlatilag egész nap keményedett a pocim, de szerencsére a méhnyak, méhszáj állapota nem rosszabbodott. Dokihoz viszont sűrűbben kell járnom, 27-én megyek ebben a hónapban harmadszor!
Most, hogy ágyhoz voltam/vagyok kötve és a szenzációs nagyszülők gondoskodnak mindenről kicsit jobb a helyzet pocak-fronton, remélem, nem tartanak ki szülésig a keményedések, mert jó, hogy sokaknál ez nem jár együtt a méhszáj kinyílásával, de nálunk ez mégiscsak az 5. baba, épp 1 éve szültem, ráadásul már a 3. terhességem óta mindig kinyílik 1-2 ujjnyira a külső méhszáj a huszonx. héten! :?
Mindegy, jobban vagyok lelkileg-fizikailag és igyekszem jönni gyakrabban. Részben visszaolvastam már, de van még lemaradásom bőven!
Képek aranyosak nagyon!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Márkónak NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!! :D

Márti, pihenj sokat! Amikor csak tudsz.

anitapo20
 
 


Sziasztok!

Márti, jobbulást a családnak, Te pedig próbálj annyit pihenni, amennyit csak tudsz! :) Bercinek pedig boldog születésnapot kívánok! :)

Nahát, Anita, nemsokára már nálatok is szülinap lesz! És még 2 nap, és Pálminak is. Hogy elment ez az év, még mindig csak pislogok.

Nini: Én is azon gondolkodtam Peti szülinapján, hogy kb. ilyentájt indultunk, ilyenkor értünk oda, hú, de féltem akkor... És most már milyen messzinek tűnik, ugye? De azért nagyon félek a második "szüléstől", akárhogy is alakul. :oops: Szóval nekem annyira nem halványult el az emlék. Neked? És Veronika? Nálad mi a helyzet?

Kép

Kép
nikuc
 
 


Jaj, én már nem is tudom, kinek gratuláltam, de gratula minden kis szülinaposnak, Petinek, Markónak, Pálminak, Bercinek - és remélem nem maradt ki senki :)

Márti, kitartás! Szuper, hogy a nagyszülőkre így lehet számítani!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Nikuc, bizony lassan mi is egy évesek leszünk. Számomra is hihetetlen, mintha csak ma lett volna, hogy hazajöttünk a kórházból. Aztán, hogy egyhetes lett, egy hónapos, fél éves és nemsokára egy éves. Repül az idő :D

anitapo20
 
 


Sziasztok!

Valaki nem tud pontos infót a szülésfelkészítőről, mert a kórházban nem hajlandók elárulni az előadások témáját, hogy mik lesznek, pedig így munka mellett nem tudunk mindegyikre menni.
Azt tudom, hogy minden hónap második szerdáján van, így a mostanit lekéstem... de a novemberi még beleférne, talán még a decemberi is.

Előre is köszönöm

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Hihetetlenül kevés az időm minden nap! És hogy rohan! :shock:
Mire túl vagyok a peluscserén, szoptatáson, böfiztetésen, cicifejésen, van talán egy óra-másfél és kezdhetem előröl. Hihetetlen. Amikor meg elalszik a kis morcos törpém, megint nem tudok a konyhában tenni-venni, mert a csörömpölés behallatszik a szobájába (pont a konyha mellett van, és a kiságya is azon a falon van sajnos) és felriad a hangokra.

Két hetes ma. És ennyi idő elég volt arra, hogy rájöjjek, nehezen alszik el. Szinte mindenre felriad. Próbáltuk, hogy nem vagyunk síri csendben, kicsit a zajhoz szoktatni, de teljesen kiborult. Amíg nem alszik mélyen, minden neszre, mozgásra felriad. És ha felidegesedik nehezen nyugszik meg, mert a kezecskéjére is felébred.

Büszke vagyok magamra. Minden félelmemet legyűrve kezelem a köldökét. Most már bátrabban és ügyesebben csinálom Apukánál is. :D

A szoptatás sokkal jobb a fejőgépnél, de sajnos sokat szenvedünk.
Nem tudom miért de 30-40, max 50 ml-t szív ki, utána nem hajlandó. A többit muszáj cumiból, mert éhes marad, de nem szopizza ki, csak nyammog, meg tépi-cibálja a bimbimet, ami már piszkosul fáj. Nem mondhatom, hogy nem tud szopni, mert tud! Fél órát nyammog azért a mennyiségért, utána beájul. Igaz a fejőgéppel is csak úgy jön le, ha nemhogy masszírozom, hanem gyurmázom a melleimet. Lehet nem jön neki se rendesen. Fogalmam sincs.

Ha valakinek van 5lete, mit csináljak másként a szopinál, hogy az egészet ciciből kapja, nagyon szívesen olvasnám. A dokinő és védőnéni is csak fél órát mond a szopira, de az alatt, max 50 volt eddig.

Bocsi, hogy hosszú voltam.
:oops:

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Wertzuz: Lehet, hogy nagyobb a melled? Azt olvastam, hogy abból sajnos nehezebben jön, mert több zsírszöveten kell áthaladnia. Sajnos ez alkati dolog, nem lehet ellene tenni. :( egyébként, ha látod, hogy szopik, hogy jön? Nekem még amikor lecuppant róla, akkor is spriccelt szanaszét, és alvás közben is sokszor arra ébredtem az első időkben, hogy úszik alattam az ágy, törölközőn aludtam.
Van egy ismerősöm, akinek egyáltalán nem tudott szopni a babája, és egy éven keresztül fejte neki. :( Remélem, Nálatok azért megoldódik valahogy a helyzet. Elektromos mellszívód van, vagy kézzel csinálod?

Kép

Kép
nikuc
 
 


Sziasztok!

Nikuc,
én meg pont azon gondolkodtam, hogy Pálmival még maradhatok itthon a régi rendszer szerint 3 évet, az új babával majd csak már 2-őt, így érdemes is kihasználni... tudom az utolsó év már csak GYES...

Nekem hál istennek nincs rossz emlékem a szülésről, mert nem sokat vajúdtam, 4 órán át könnyebben, az utolsó 2 óra volt fájdalmasabb, aztán megcsászároztak, így az igazán nagy fájdalmakig nem jutottam el... dehát neked is császár volt, programozott, te egyáltalán nem vajúdtál, nem? Persze nekünk meg utána volt rosszabb, a császáros sebbel felépülni...

De nekem se halványodott el egyáltalán, minden másodpercre emlékszem :) (Már az altatáson kívül :lol: )

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


wertzuz, én is arra gondoltam, hogy talán nagyobb a melled, ezért küzd többet. Ha fáj is a bimbód, szerintem próbáld többször mellre tenni, hogy a többször 30-40-50 ml-ből összejöjjön a megfelelő mennyiség. Bár, most hogy leírtam, emlékeim szerint két hetesen teljesen normális az alkalmankénti 50 ml, ha napi 8-10 alkalommal szopik. Már nem emlékszem, mennyi a napi mennyiség, testsúly alapján számolódik, ha kell, megpróbálok utána nézni. A melled pedig hozzá fog szokni, az én lányom ennyi idősen alkalmanként 40 percet szopott, ez csak sokkal később rövidült. Inkább korlátozd picit a szopi hosszát, ha nem bírod, a védőnő szerint a 80 (vagy 90?) százalékát a teljes mennyiségnek az első 5 percben kiszopizzák (hát, az enyém nem, az biztos, ő elnyújtva szopizott), de tényleg nem vesztesz annyit, ami miatt érdemes kínlódnod azzal, hogy rágja, cincálja, inkább hamarabb tedd újra mellre. Szerintem, de én már régen szoptattam ilyen intenzíven :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Szalamandra,
most hogy írod, nekem is beugrott, hogy egy pár hetes baba még csak ilyen keveseket eszik, tényleg!

Wertzuz,
Pálmi nagyon sokáig csak 30 ml-t ivott (cumisüvegből) és utána is csak 50-60 ml-t még jó sokáig...
Amúgy ha a cici után adod az üveget abból még mennyit iszik? Mert viszont ha abból iszik, akkor kell neki a több...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Igen, nagy a cicim, mint ahogy én is sajnos.
Az az igazság, hogy a dokinéni szó szerint leszidott, amikor hagytam hogy csak 30-40-50eket evett. Hogy nem pótoltam. Mert hogy már 80at kéne ennie, és nem szabad hagyni, ki kell pótolni. Na, ha nem mondja senki, honnan tudnám? :?
Ezért is csinálom, hogy az első mindig a cicizés 30 percig, majd amennyit evett, ahhoz képest pótolom a cumiból. Tehát most evett a bal ciciből (abból jobban jön) 50et, és pótoltam 30al.
3 óránként eszik.

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


A baba igénye 150 ml/ kg/ nap. A babák nem egyformák, lehet elég lenne neki az 50 ml, a babák annyit esznek amennyit adunk nekik.Hajlamosak túlenni magukat. A cumisüveggel vigyázz Wertzuz, hihetetlenül hamar rászoknak, és akkor fuccs a szoptatásnak. Nem akarnak majd dolgozni a tejcsiért, minek ha a cumisüvegből az utolsó kortyig ugyanúgy jön. A védőnőt meg a dokit nagyon bírom, hogy megmondja mennyit kell ennie a babának. Inkább tedd mellre gyakrabban, nem előírás az a 3 óra, és ha gyakran van mellre téve még a tejed is több lesz. Nekem is nagyon nagyok a melleim, és az első 1- 2 hét nehéz volt szopi terén, de aztán bele jöttünk. Nevettünk is apával, hogy nagyobb a mellem, mint a gyerek feje. :oops:
Mi volt hogy összenőttünk Kristóffal, gyakran szopott 2 óránként, de volt olyan is hogy gyakrabban.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Én úgy emlékszem, hogy testsúlykilogramm x 1,2 - 1,5 - ennyit "kell" ennie naponta a babának. Tehát ha mondjuk 4 kilós a babád, akkor 4,8 - 6 dl-t kellene ennie naponta. Ha nyolcszor szopik, akkor tényleg picit kevésnek tűnik az 50 ml, de ha többször, akkor már elfogadható.

Úgy tűnik, alkalmanként egy mellből szoptatsz. Szerintem minden szoptatáskor mindkét melledből etesd a babát, és azzal kezd, amelyikkel előtte befejezted.
Szoptatással kapcsolatban a Kismama magazin Szoptatás című könyvét ajánlanám, illetve lehet hívni a La Leche Liga szoptatási tanácsadóit is (www.lll.hu itt megtalálod a telefonszámokat), de persze itt is segítünk továbbra is amiben tudunk.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Még annyit szeretnék, hogy írod, hogy nyugtalan. Próbáld meg bebugyolálni egy takaróba, hogy érezze, van ami körülveszi. Ez a babákat az anyaméhre emlékezteti és megnyugszanak. Kristóffal ezt sokat csináltuk. Könnyebben is elalszik.

Szopi terén már lehet hogy van is cumizavarotok, ha csak nyammog egy ideig eszik. Az elején több tejcsi jön, a hátsó zsírdúsabb tejért meg kell küzdenie és pont ezt írtam, hogy minek ha a cumisüvegből utolsó cseppig ugyanúgy jön. Ez nagyon nehéz, neked kell keménynek lenned, és csak cicit adni neki. 3 nap után már nem lesz gond, de azt végig kel csinálni, és sok anyuka nem tudja, mert bizony nem könnyű.
na eldugulok. :oops:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Én meg még annyit akartam :), hogy egy napon belül is ingadozhat a megevett mennyiség, mi sem eszünk minden alkalommal ugyanannyit. És, vannak napok, amikor összességében többet, van, hogy kevesebbet esznek. Egyetértek susyval, tedd mellre gyakrabban a babát, ő "megcsinálja" magának a szükséges tejmennyiséget. És tudom, írtad, hogy fáj, hidd el, ez ugyanúgy beáll, mint a szoptatás maga. Az amúgy jó szerintem, hogy lefejt anyatejet adsz neki, nem tápszert. Ha mégis pótolsz, próbáld inkább kanalazva adni neki, akkor kisebb az esélye a cumizavarnak.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Wertzuz,
Mi is ilyen gyerekorvost fogtunk ki, 3. Héten le is váltottam! Nincs olyan, hogy mennyit kell ennie egy gyereknek! Ha ő gyarapszik heti 150g-t, akkor neki elég az 50ml is, de van olyan baba is, aki már ennyi idősen 150ml-ket eszik és ő ennyitől tud gyarapodni heti 150g-ot. Dávid SOHA nem ette meg az előirt mennyiségeket és nagykönyv szerint gyarapodott.
Ne mérd az alkalmankénti szopikat csak esti fürdetéskor mérd meg a babát. Ha minden nap gyarapszik 20g-ot, akkor eleget eszik (ezt a szoptatási tanácsadó mondta nekem anno, akivel hetekig napi kapcsolatban voltam). Ha elkezditek a pótlást, arról nincs leállás, a tejcsi el fog fogyni...nem akarlak rémisztgetni, de hagyd a cumisüveget mostantól és akár óránként szopizzatok, meglesz az elegendő tej 2-3 nap múlva, annyi amennyi a babádnak kell (ha neki alkalmanként 50ml kell, akkor annyi, ha 100ml kell, akkor annyi).
Dávid 5 hónapos koráig 1.5 órán keresztül szopizott és az elején 2 óránként. 8 hónaposan volt képes arra, hogy 4 óránként egyen, addig 3 óránként evett! Szóval nincs szabály, hogy 3 óránként kell ennie egy újszülöttnek és max 30 percet szopizzon! Figyeld a babádat, ha nem szopizik aktivan,akkor persze vedd le a mellről, de ha sir, hogy éhes, tedd újra mellre, mindegy, mennyi idő telt el. Persze, ha kifejted a cicit, akkor már nincs mit szivnia, annó én abba a hibába estem, hogy fejtem, szopiztunk, fejtem, megállás nélkül, nem volt ideje termelődnie a tejnek.

Kép
ugabesz
 
 


Beu5
Úgy emlékszem (1 éve jártam), hogy 4 téma van. Az elsőt Vermes doki tartja a szülésről általában, a kórházról. A kiegészitő előadás az anesztes főorvosé. A másik előadást egy gyerekorvos tartotta, de várta a kérdéseket, igy nem volt tematikája (elég kőkori elméleteket vallott, nekem nem tetszett). Azt hiszem, én csak ezen a kettőn voltam, soha nem adtak felvilágositást a kórházban, hiába hivtam őket telefonon, senki nem tudott semmit. A frissen szűltek talán mondanak még valamit...bocs, én ennyire emlékszem.

Kép
ugabesz
 
 


Wertzuz! Nekem nem sikerült a szoptatás. Eg y hónapig kínlódtam, általában 1-1,5 órás szopizás volt. De Panndi írta, hogy az ő Zsófija mindig másfél óráig szopizott. Én mindig 2 mellből szoptattam, de Adél nem evett szinte semmit (10-20-30 ml) és el kezdett fogyni. Na én itt adtam fel és fejtem 9,5 hónapig. A szomszéd kisfiú 2,5 hónapos 50-60 ml-ket szopik és már megduplázta a születési súlyát (igaz 2600 g-mal született). Szóval szoptass nyugodtan 2 mellből és addig, amíg akar, nem időre megy. És szerintem is van a kisfiadnak már egy kis cumizavara, de ezt le lehet küzdeni, Susy ebben biztosan segít. Neked kell erősnek lenned és kitartónak! Kitartás, sikerülni fog!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Nekem még az jutott eszembe, hogy ahoz, hogy legyen elegendő tejcsi, naponta legalább 2 liter, de inkább több szénsavmentes vizet kell ini, és az evést nem lehet azzal elintézni, hogy bekapok valamit. Tápláló ételeket kell enni.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Erről az egész evés dologról az ugrott be, hogy Pálmi a mai napig nem eszik 4 óránként :oops: 1 héttel ezelőttig is még 2 óránként evett :oops: Talán a héten kezdte el, hogy volt olyan délután, hogy 3-3.5 óra telt el és tegnap egyszer 4 óra hossza, de tegnap extrém sokat evett előtte (220gr)

3-szor iszik tápszert (mert amúgy sehogy se jönne ki a napi 500 ml, bár így se, csak 350 ml körül, és alig iszik mást, csak egy kis minimális vizet (50 ml/nap), ezért adok napközben is még egy tápszert.
És 3-szor eszik kaját egy nap, alkalmanként 190 ml-t.
Úgyhogy még napi 6-szor eszünk...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Csak csendben olvasgatok, és csak időnként szólok közbe. De mindig felmérgelődök , amikor ilyen dokikról olvasok. Most is ezért írnék Wertzuznak én is. Maximálisan egyetértek Susytunderel, Szalamandrával és Ugabesszel. 1: Nincs egyforma mennyiség, amit minden baba tankönyvszerűen meg kell egyen, csak a baba gyarapodása a lényeg, amit nem szabad minden evés után mérni, esetleg csak esténként, de uram bocsáss, lehet ,hogy 2-3 naponta is elég. (Persze első gyerekemet én is minden evés után mértem, forgattam szerencsétlent a tele pocakjával, ha kellett, ha nem. A második és harmadik gyerekemet soha nem mértem itthon, csak oltások alkalmával tudtam meg, hogy mennyi a súlya, mégis pont ugyanolyan jól fejlődött, mint az első).2. Szoptass, amikor csak a baba kéri, és igen, próbáld csak ciciből jóllakatni, ha szükség van rá, akkor két ciciből. Meg kell dolgozzon a zsírosabb tejért, de erre hamar rájönnek a babák (arra vigyázz, hogy azért ne túl korán cserélj cicit, mert akkor mindkettőből csak a vizesebb tej jön ki, hagyd hogy próbálkozzon szívni akkor is, amikor már nehezebben jön, bimbi idővel bírni fogja a kiképzést:). És tényleg csak a szopizással foglalkozz, 2 hetes babával szinte össze lehet nőni:).
Még egy utolsó mondat, ha kérdésed van, bizonytalan vagy szopi ügyben, tényleg a la leche ligás segítőket kérdezd, és még véletlenül sem a dokitokat!

Bocsánat, hogy szinte ugyanazokat a dolgokat írtam le mégegyszer, mint előttem a lányok, de kényszert éreztem rá:) A véleményem pedig még egy a többi mellett, ami megerősíthet abban, hogy menni fog ez:)

Jó babázást, jó egészséget kívánok minden topictársnak.
üdv: kölkök
kolkok3
 
 


[quote="wertzuz"]
írta:
wertzuz
Ha valakinek van 5lete, mit csináljak másként a szopinál, hogy az egészet ciciből kapja, nagyon szívesen olvasnám. A dokinő és védőnéni is csak fél órát mond a szopira, de az alatt, max 50 volt eddig.

:oops:


Wertzuz Káposztás I.-en van Szoptatási tanácsadás a közösségi házba. Hozzájuk le is tudsz sétálni és nagyon kedvesek és szakszerű segítséget tudnak adni.
Ide másolom a Közösségi ház programfüzetéből az infokat:

Szoptatási tanácsadás
Az édesanyák csoportos beszélgetések keretében szoptatási szaktanácsadónak tehetik fel kérdéseiket minden hónap 2. keddjén 10.00-tól. A foglalkozások ingyenesen látogathatók! Információt Schneiderné Diószegi Eszter, pszichológustól (06-20-565-3940) vagy a Közösségi Házban dolgozó kollegáktól kaphatnak. Első alkalom: szeptember 8.

Kenderike
Kép
kenderike
 
 


Látom mindenkinél kiverte a biztosítékot a szopis téma. Nekem sose mondta se a védőnő, se a doki, hogy kevés amit eszik, csak annyit hogy próbáljuk megközelíteni azt a mennyiséget amit ennie kell. A babák nem tanulják meg az anyjuk hasába, hogy hogy kell szopizni, és azt se hogy mennyit.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Veronika, Pálminak még egyszer, most így a napján, boldog szülinapot!
És, Róza egy éves korában nyolcszor vagy kilencszer evett, ebben volt mondjuk öt szopi és három-négy más kaja, és a dokinénink azt mondta, ez így teljesen rendben van :) Úgyis észre fogod venni, ha már nem akar olyan sűrűn enni.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Veronika!

Pálmit Isten éltesse sokáig!!!


S.O.S., Lányok, főleg Ildi!

Holnap mennék terheléses vércukorra, a MÁV melletti szakrandelőbe. pénteken kellett volna, de akkor beteg voltam, zígy maradtam itthon. Viszont a beutalón az esedékesség a múlt énteki dátum! Szerintetek mehetek ezzel a beutalóval így holnap? Potyára nem szeretnék hajnali 5h-kor kelni!

Márti
borossné becz márta
 
 


Köszönöm mindenkinek akinek eszébe jutott :) Drágák vagytok. !


Nikuc

Nekem nem halványult el, cseppetse. Aznap este nem tudtam aludni. Sajnos. Majd az idő....az mindenre jó.


Márti

Legegyszerűbb, ha felhívod a dokit ! Úgy nem tudsz hibázni. Sztem nem fogadják el. De majd a doki megmondja...

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Közben felhívtam a dokim aszisztensét, tündér volt mint mindig! Természetesen mehetek holnap, nincs időhöz kötve a beutaló, csak rá kell írniuk a legkorábbi esedékesség időpontját.
Csak azért írtam le, hátha valakinek még szüksége lenne erre az infóra!

Nini.n, azért köszi!!!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Pálminak nagyon boldog születésnapot kívánok!!! :D

anitapo20
 
 


Pálminak és Márkónak is nagyon boldog szülinapot kívánok

Kép

Kép

Kép
tüni75
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a válaszaitokat, nagyon jól esik a biztatás. És el kell, hogy újságoljam, már többszörösen is büszke vagyok a kicsi fiamra, mert kiszopizta a 70-et először, majd már a 80-at is, és teljes KO van utána. :lol:
Igaz estére nagyon nyűgös lesz, és akkor már a 40-nél behisztizik, meg beájul, de utána követeki vissza 20 perc után, és ez menne egész éjjel, így este még pótolom neki, hogy tudja valamit is aludni. Mert így is most végeztünk és éjjel 1 van. Én meg egyenesen hulla vagyok. :oops:
A bimbi valószínű tényleg edződik, mert hiába van rajta seb, már így is tudom szopiztatni.
Szerintem egyébként a pozitúra volta a baj. A sima szokásos karban van és cicire húzom nem jó a nagy mellem miatt. A védőnő mondott egy taktikát, csapjam a hónom alá. :shock: Azt hittem poénkodik, de bejött. Oda rakok magam mellé egy párnát és azon "ül". Persze a kezemmel tartom a fejét, a másikkal meg a bimbit. Szóval siker. :wink:

Ma vették ki a varratokat. Szerintetek mikor ülhetek végre egy finom kád vízbe? És a mensi mikor fog elmúlni? Már azért bosszant, csak annyira rohantunk tovább, hogy a dokitól elfelejtettem megkérdezni, és már a kocsiban jutott eszembe. :?

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Sziasztok!

Minden kis ünnepeltnek nagyon boldog szülinapot kyvánok! Akiknek már elmúlt azoknak is, utólag is.

Wertzuz
A hónalj tartásos póz tényleg nagyon jó, ha esetleg (ne adj isten) később mellgyulladással találkoznál, ez az a póz amiben a legjobban meg tudja szívni. Nagy mellel nekem még a fekvő póz vált be, de csak akkor mikor már picit nagyobb volt, olyan 6 hetesen.
Este azért van hiszti, mert estére fogy el a tejcsi, vagyis akkor kevesebb van, ha éjjel nem szoptatnál, reggel úgy éreznéd kipukkadsz. Ügyesek vagytok!

Kép
Kép
susytunder
 
 


Márti, örülök, hogy mehetsz ezzel a beutalóval... csak most láttam, mit írtál. Remélem rendben lesz. Velem ott elég fafejűek voltak a laborosok, remélem nálad nem így lesz. Én még csak november elején megyek terheléses cukorra :wink:

Andi, a lányok előttem szívemből szóltak. Nekem is nagy cicim van, nálunk is a hónaljtartás jött be, szopipárnával még kényelmesebb :wink: Ne add fel!

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Wertzuz!

Ügyesek vagytok! Próbáld azért az esti pótlást is elhagyni, erősödik kisfiad, nem lesz gond, ha pedig muszáj a pótlás, akkor Szoptanít készülékkel tedd, úgy a melledet szívja és közben pici csövön keresztül megy a pótlás, közben pedig a melledet ért inger hatására több tejed is termelődik! Azt hiszem, a Medela gyártja!
6 hétig tilos a kádfürdő, szex! Csak, akkor zöld az út, ha a doki áldást adott rá a 6 hetes kontrollon! 6 hétig mehet a gyermekágyi folyás, ami egyre inkább világosodik és a mennyisége is csökken folyamatosan. Ha mégsem, a 6 hetes kontrollon szólj a dokinak. Nekem 1. baba után jött valami fertőzés és nem múlt a vérzés, majd zöld (!) folyásom lett. Na ezt kezelni kell! Ja, és légy óvatos a házimunkával, főleg emelgetéssel és porszívózással! A 6 hét gyermekágyat nem árt komolyan venni! Pihenj, amennyit csak tudsz, mikor a pici alszik, ne a háztartással törődj! Bármilyen kis segítség adódik, fogadd el! Jóval hamarabb felépülsz és a tejed is több lesz, ebből a szempontból is nagyon fontos a pihenés!!!
Du., este igyál meleg innivalót, egyél meleg levest, ez is fokozza a tejtermelődést!
Tudom, hog az ember tele van energiával, de nem éri meg, hogy pici baba mellől kórházba kerülj, mert elönt a vér! Nem rémisztgetés, én 4 hetes baba mellett kezdtem porszívózásba és nem sokon múlt a kórház.
És van itt más is, aki 3 héttel szülés után megemelte a babakocsit és bizony nagyon vérezni kezdett, kórházba is került miatta!

Ildi!

Na, túl a terhelésen! Egész nap ég tőle a gyomrom, ezt még mindig utálom! Remélem jó lesz az eredmény és nem kell ismételni! A laborosok rendesek voltak nagyon, örültek is, hogy mennyi a kismama! Csak terhelésen hárman voltunk és azon kívűl is láttam még pár pocakost! :lol:
Nekem a picit több magzatvíz miatt kellett hamarabb mennem terhelésre, Hajdu dr.nő javaslatára, mivel azt okozhatja a magas vércukorszintem, ráadásul 1x már volt is terhességi cukorbetegségem, amikor a 2. kisfiamat vártam!

Márti
borossné becz márta
 
 


Nekem is lenne kér kérdésem.

Az egyik, hogy most már Kristóf reggel este tejet kap, és nem tudom kell e még neki forralni.

A másik ez a h1n1 elleni oltás. Tegnap azt mondták a híradóba, hogy ha egy terhes nő nem oltatja be magát beteg gyereke születik, pontosabban valószínűleg százával fognak beteg gyerekek születni. Én eddig nem akartam oltást, most sem akarok, de nagyon megijedtem.

Márti
Te mit gondolsz erről?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

A mostanában szülinapozó babáknak boldog születésnapot kívánok, kicsit megkésve!

Susy: az én háziorvosom pont az ellenkezőjét mondta, hogy nem lehet tudni milyen mellékhatásai lehetnek a kisbabára nézve az oltásnak. Az én magánvéleményem az, hogy az egészet baromira felfújja a média. A megelőzésre kellene törekedni.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Gabi
Igen, az én dokim, és a gyerek doki is ezt mondta, amit te írsz, és mi is azon vagyunk, hogy az immunrendszerünket erősítsük, de félek. Pont most láttam a tv- ben, hogy vasárnap a naplóban erről lesz szó, meg fogom nézni.
Köszi a választ.

Milyen volt a börze?

Kép
Kép
susytunder
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?