Új privát üzeneted érkezett!

Nóri, Kakti, köszi a kiejtés tippeket. Akkor majd holnap sorsot húzok hogy melyiket használjam a telefonban. :lol:

Ja, jogdíj, ez nekem eszembe sem jutott. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kakti, nemá! Tényleg? Őket akarom holnap felhívni. Megmentenék az életemet. De komolyan. Ez az ember nem hajlandó semmilyen más színről hallani. Én meg a Te képeid alapján beleszerettem a márkába, amit azóta ugyebár a Brendonban is megnéztünk. A Te kocsid új ára kb. 40 ezer Ft-tal több mint a Tour de Lux-én, tudásra meg kábé ugyanazok. Mármint átfordítható kupola (végre megtanultam a nevét), meg hordozó, meg mózes meg meg meg. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Viki!
Sztem butaság ezen megsértődni. De az, hogy egy kis közösségnek megadod az elérhetőségedet, az egy dolog. A neten bárki hozzáférhet. És sosem tudhatod, hogy az adathalászok mennyire szemfülesek. Ők sokkal inkább előttünk járnak! Sőt! Akár a géped IP címét is ki tudják olvasni egy feltöltésed után. Szóval tényleg jobb az óvatosság. És még egyszer mondom: nem rossz az ötlet, csak ki kellene dolgozni. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csilla!

Kati kiejtése a jó. Csak itthon mindenki így hívja! :D
Mint a "tiramisu"-"tiramiszu".
Vendég

Csilla!
Jól mondod. A mienk új ára ezzel a felszereltséggel kb. 120ezer lenne. Mázlink volt a Vaterával. :)
Hívd fel őket bátran. De megmondom őszintén, a világoskék-ezüst is elég uniszex (nekem legalábbis), de az a Gasha nevű csokibarna-piros rettentően ronda! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nekem Graco utazóágyból volt narancs-szürke. Szóval tuti volt régebben narancssárga anyag a gyárban...
Vendég

Most akartam linkelni a vaterás verziót, de látom, már kérdeztél felőle!!! :lol:
Vendég

Hű, micsoda feszültségek!!!
Én meg most akartam előjöni egy új javaslattal???!!! Fülemet-farkamat behúzva azt szerettem volna javasolni, hogy megbeszélhetnénk hírhozó láncot, mert bár messze van még a szülés, de mint láthatjuk bármikor történhet bárkivel bármi és azért úgy jó lene tudni, hogy ha valaki eltünik az miért is van...Na meg persze szülésnél is kellenek hírhozók...mit gondoltok erről? vagy még túl korai???
Torta receptjét holnap hozom ma már k-o vagyok!
jó éjt mindenkinek! nyugodtat és pihentetőt... :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Kakti, én rugalmasabb lennék, ráadásul ugyebár pöcsösünk lesz, de nem tudom meggyőzni az embert. Bár lehet ha élőben látja, akkor befolyásolható. Asszem kezd elszemtelenedni, mert a szoba és a szőnyegek színét is ő választhatta ki, tegnap már bele akart szólni a könyvespolcvásárlásba, merthogy minek az. Na de azért nem hagytam magam. :)

Nóri, válaszoltam ám. Ja, a belinkelt kocsikat én is néztem korábban, de amikor megnéztük ezeket a nagykerekűeket élőben, nem volt szimpi. Tök fölbillenthetőnek éreztem a babakocsit. Aztán meg meg is győztek róla, hogy a "csámpáskodásom" miatt inkább vegyek egy jó kocsit. Eleve 70-et szántam volna rá hordozóval, így 15 vagy 20 lenne a pluszkiadás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuppancs 2009.10.19 21:24-kor.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ronci!

Ez már nekem is eszemben van, csak addig annyi módosul, hogy lesznek, akik mondjuk programozott császárosok lesznek, mert mondjuk faros a baba. Ehhez lehet majd igazodni. De alapból úgy gondoltam, hogy elfelezni a táblát. Az első kiírt jelentene mondjuk a középsőnek és így lefele. Aztán ha borul a papírforma még lehet alakítani rajta.
Vagy lehet menni kinyomtatott táblázattal szülni! Anélkül senki el ne induljon!!!! :lol:
Vendég

Nóri, használtat nem szeretnénk, ebben egyezik az Emberrel a véleményünk. :oops: Nem azért mert azt lenézem, vagy nem lenne jó, hanem mert ha már 18 év után újra belevágunk a babázásba, akkor szeretnénk a kicsinek is új kocsit, mint anno a nagynak. Használtunk amúgy megvan anyáméknál a padláson, tehát ha végképp nem jutunk dűlőre, marad az. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuppancs 2009.10.19 21:07-kor.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Lányok, ne hogy má átmenjünk májusi topikba...szerintem itt senki nem akart senkit megbántani. Mindenki jót akar, csak terhesek vagyunk és valjuk be az agyunk se mükszik100%-on és a lelkünk is hipp-hopp kiakad mindenen. :D Nóri is jól csinálta, Vicky is jót akart...

Kép
csipike09

Benéztem az októberi topikba.... érdekes hogyan "fogyatkoznak"...kiváncsi vagyok nálunk hogy lesz majd

Kép
csipike09

Sziasztok!
Ma van a heti elso pihenonapom es mar lassan veget is er. Ugy rohan az ido...
Ami jo az az, hogy hetkozben is rohant, amikor dolgoztam. Szinte eszre sem vettem es mar letelt az ot munkanap. Most ismet lekerdeztem a bent levo szabadsagom szamat es meg 23 munkanapom van azon kivul az oton kivul, amit kivettem, ugyhogy mar jeleztem is, hogy november 15-en latnak utoljara. Utana meg lesz itthon nyolc napom, majd indulas Magyarorszagra. :lol: :lol:

Ami velunk tortent: a pocakbaba igen aktiv. Szerintem sokkal tobbet mozog, mint Kristof ennyi idosen, igaz, hogy a pocim is nagyobb, en meg kisebb, lehet, hogy emiatt van. Siman kiveheto minden kivulrol, hogy eppen mi tortenik bent. Ez olyan izgi. :D :D
En viszont szepen vizesedek het kozben. Amugy en nem vagyok hajlamos ra, szerintem ket dolog tesz be: egyik az, hogy ot napon keresztul folyamatosan allok, a masik az, hogy a hutohazban nagyon nem kivanom a folyadekot, ha eszembe jut, hogy innom kellene, akkor sem tudok eppen kimenni. En egyebkent rengeteget iszom egy nap, most munka utan talan megvan a napi egy-masfel liter, plusz az ot almam, ami osszessegeben nekem keves. Biztosan ezek miatt kezdtem vizet raktarozni.
Eddig csak a bokamon lattam, de most mar az ujjamon is eszre vettem, illetve a combom lett vastagabb. Mondanam, hogy hizas, de nem hinnem, mert egy het alatt nem vastagodhat harom centit szerintem.
Az elmult egy napban ahogy nem dolgoztam kb ket kiloval lettem kevesebb, a combom ket centivel vekonyabb. Kivancsi vagyok, hogy szerda reggelre, meg egy nap pihenes utan lemegy-e az osszes viz.

A csaladrol: mindenki jol van, Kristof valtozatlanul fogzik, most varjuk egyszerre a 10-11-12. fogat. Nagyon izgalmas, mind nagy orlofog. Szegenynek patakokban omlik a nyala, ejszakankent meg-megebred es rengeteget iszik, ami miatt a hajnali peluscseret sem usszuk meg.
Feri ma betegszabinapot vett ki, ami holnap is tartani fog, ugyanis megunta, hogy mi sohasem talalkozunk es itthon maradt velunk.
Ugyhogy ennek oromere ma vegre a hazastarsi kotelessegeinket is sikerult teljesiteni. Mar nagyon nem bantam, mert barmennyire alacsony a libidom ez alatt a terhesseg alatt, a heti max egy alkalom nagyon keveske. Ugyanis jobb esetben ennyit vagyunk kettesben Ferivel. Anyos jofej, meg sokat segit, minden, de valahogy nem esik le neki, hogy nekunk meg mas dolgunk is lenne igy a huszas eveink masodik feleben. Eddig osszesen ketszer sikerult Ferinek celoznia, hogy vigye el a kutyust a kozeli parkba egyedul setalni. En mar emlegettem joparszor, hogy delutanonkent odaadom a berletemet es beutazhatja jobbra-balra az egesz kornyeket. Egyebkent imad csavarogni, de most csak mindig megorul az otletnek, majd megsem indul el. A kovetkezo lepcsofok az angolsuli, holnap elkiserem beiratkozni, mert azt is szeretne.
Nah, akkor minden hetkoznap delutan ket oran at Ferivel es Kristofbabaval lennenk itthon, mint reg!!! :lol: :lol: :lol:
Ma sok finomat csinaltam. Rizses husit, amibol tulettem magam es azt hittem, hogy meghalok. Hagymalekvart, amit imadok kremsajtos kenyerrel, de annyit ebedeltem, hogy meg nem tudtam azota sem megkostolni.
Valamint estere sutottem ket adag islert, gyonyoruek lettek, szerintem. Csinaltam fehercsokisat, tejcsokisat, pottyoset, csikosat, cukorkasat. :P
Alig varom, hogy holnap legyen, addigra kicsit osszepuhul es ehetunk belole.

Utanajartam a biztositasi mizeriamnak. Siman mehet otthon a terhesgondozas es a szules az itteni biztositasom terhere, csak a leendo korhazammal kell egyeztetni, hogy ok biztosan tudjak-e kezelni az eu-s kartyamat. Ugyhogy lassan tenyleg el kell dontenem, hogy hol szulok.

Mi van meg???

Nem olvastam mindent vissza, de ami eszembe jut:
sterilizalo: mivel Kristof az elejetol tapszeres volt, igy a sterilizalasra en hat honapos koraig igen erzekenyen odafigyeltem. Nem sterilizalom volt, hanem vizben oldodo tablettat hasznaltam, nagyon bejott. Tobb fajtat kiprobaltam es egy mellett leragadtam. Naponta egyszer kellett a vizet elkesziteni hozza, napi egy tabletta fogyott, az uvegeket csak mostam es beleraktam, ezt a fajtat hasznalat elott obliteni sem kellett. 15 perc aztatas eleg lett volna, de folyamatosan is lehetett benne a cucc. Ragokat, cumit is benne tartottam, semminek semmi baja sem lett.

Nah, majd holnap igyekszem visszaolvasni es irni.
Puszi mindenkinek!
Vendég

Bea, akkor most már ezt a négy hetet kell csak kibírnod. Kitartás!

Csajok, tök érdekes, ma szinte csak a köldökömnél érzem Milánt, pedig elvileg még nem kéne "ott tartania". Amúgy a mai napja igazán aktív, egy nap alatt eddig még sosem mozgott ennyit. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csuppancs: a multkor en rakerdeztem, hogy ki hol erzi. Szerintem mar lehet a koldoknel, mert a mi pocakbabaink szinte egy idosek es az en mehem teteje mar kb egy hete tutira koldokvonalban van. Nekem nagyon durvan latszik, hogy hol tart, allva is, hatonfekve meg a mehem hajlasi szoge is kiveheto es mar tart a koldokomnel. Sot: a baba is tobb, mint egy hete mozog a koldokomnel is, latom, azt nyomkodja kifele.

Koldok: szerintetek mennyi esely van arra, hogy ha Kristofnal nem fordult ki tavaly a koldokom, akkor iden kifog? Tudom, hogy lenyegtelen, meg majd visszamegy, de ettol fuggetlenul nem bannam, ha a pocaknovesztes ezen reszet most is megusznam. Meg a durva csikokat is.
De most kezdek bizonytalankodni, ugyanis Kristoffal csak a vegere ellaposodott az egyebkent igen mely koldokom (nah meg megnyult kicsit, de ezt csak szules utan lattam). Most meg mint irtam szinte meg most ert a mehem a koldokomhoz, de mar most tok lapos. A nagyon java meg csak most jon. Mi lesz vajon belole?
Vendég

Es meg valami:
nalam kezdodik a gyomoreges is ket-harom heten belul. Ez tuti.
Felismerem az elojeleket.
Tegnap ota mar hallom a gyomormukodesemet, ha fekszem. Nem rohogni, nemtom maskepp leirni: olyan, mintha a nyelocsovemen at feljonnenek az emesztes hangjai a fejembe. Tavaly kozel harminc hetesen kezdodott, akkor nem tudtam ezt mire velni, ra jo ket hettel mar nem csak a hang jott, hanem a sav is. Harom hettel kesobb mar nem csak refluxom volt, hanem nyelocso gyulladasom is a savtol. Es addig tartott, amig le nem szallt a pocim.
Most nem szeretnem mar 25 hetesen ezt elkezdeni. :(
Vendég

Jaj csajok, az egész nem ér meg ennyit hogy itt morogjunk.

1, az az ominózus táblázat.
Hát nem tom ti hogy vagytok nálunk a Zsolti MINDENT lenyomoz a netről. Nem tudom írtam e, hogy akik megvették tőlünk korábban a házat, azokról lenyomozta, kik, mik, mindenki nevét, telefonszám, és hogy azóta mi történt velük. Anélkül, hogy látta volna ezt az oldalt, ezt is simán kinyomozta az elején, hogy ide irogatok. De ezek csak egyszerű példák. És annyiban igaza van, hogy gonoszak az emberek, lehet, hogy visszaélnek az adataiddal. Vicky, én is úgy vélem, hogy ki a túrót érdekel egy marok várandós nő adata, miért ne, de ismerem a Zsoltit. Ő ebből simán kinyomozza bármelyitek adatait: hol laktok, kik vagytok hova jártatok iskolába, kik voltak a korábbi pasijaitok tényleg BÁRMIT. És ha ő ezt meg tudja tenni, akkor más is (nem mindenki ilyen naiv és balf*sz a nethez, mint innen sokunk köztük én is). Mindig megrémülök, hogy milyen személyes adatokat le nem szed meg nem talál. OK, ő nem fog a mi adatainkkal visszaélni (legalábbis ajánlom neki), de más lehet.

Az jó volt, hogy eddig egy ember összeszerkesztette (kalapemelés), mert csak kavarc lett volna, hogy én beírtam, de amikor te írtad, akkor az enyém eltűnt stb. Őszintén: ennyi ember között ha nincs gazdája elkeveredik. Viszont amint mindenki bekerült, túllépett a tábla a gazdáján, és most már nem az adatfeltöltés az elsődleges feladat (aminek jó, ha egy gazdája van) hanem lekérdezés (ami meg jó, ha közkézen van). Gyerekek, ez a élet, minden alkotás (ha jó) túlnő rajtunk. Lehet, hogy ezen kell gyakorolni a babó későbbi elengedését??? (ok, ez hülye vicc volt). Örülni kell, hogy a kezdeteknél ott lehettél, és büszkének, hogy a te kezedből indult ki.

2, Zene:
ott azért figyelni kell a legalitásra, ezért ez is jobb, ha marad zárt körben. Tudom, én indítottam el az egészet azzal két nyamvadt cd-vel.

3, Képek
mivel ezek javát netről vadásztuk össze, illetve újságból azon már nincs jogvédelem, illetve nem mi sértettük meg először. Tehát cikkek képek egyéb cuccokra kifejezetten jó a freeweb.

4, Még egy ráadás. Visszaolvastam, eleinte mindenki aki kommentálta lelkesedett, csak később gondolkodtunk, illetve később jött a kritika. Tehát ne érezd magad bántva. Amikor csináltad, mindenki aki reagált támogatott.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2009.10.20 14:18-kor.

zarja

Lányok! Itt és most elnézést kérek mindenkitől, hogy miattam kitört az első "topikháború". Nem akartam senkinek sem kellemetlenséget okozni. :cry: :cry: :cry:

Nagyon bánt, hogy idáig fajultak a dolgok, ezért kérek mindenkit, hogy próbáljuk meg higgadtan megbeszélni a dolgokat. Egyetértek Csipikével és Zarjával. Nem akarom Vikit sem megsérteni, de véleményem szerint tényleg nem kéne a privát adatainkat kitenni az fw-re. Ott lehetne feltölteni olyan cuccokat, amiket szeretnénk megosztani másokkal és nem sérti a jogokat. Csak a kérdés az, hogy az ilyen cuccokból kb. mennyi lenne? És ott van a gmail doksi és képmappája, ami ugyanolyan célt szolgálna, mint a fw. Most mi legyen? Szavazzunk? Aztán ott van még Zuzmoo ötlete, hogy mindenki maga töltögesse a táblit. Az talán rendben van, de mi történik, ha véletlenül olyan dolgokat törölünk belőle, amit nem akartunk? Ez engem például nagyon idegesített. Őszintén szólva én kb. 12 éve csináltam utoljára excelt, most teljesen olyan volt az egész, mintha most csinálnám először. Nem lenne egyszerűbb, ha csak egy-két emberke csinálná? Ha az egyik hiányzik, mert mondjuk nincs netközelben, akkor a másik csinálná. És azért Nóriról sem kéne megfeledkeznünk, mert a gmail például az ő ötlete volt és ő kezdte el a táblit csinálni.
Szóval valahogy meg kéne beszélnünk, hogy mit milyen célra használunk és akkor nem lennének ezek a súrlódások.

Ez a hírhozó-lánc tök jó ötlet! Csak ki kell dolgozni, ezt is mint a többit. :wink:

Bea! Gondoltam, hogy a munka mellett kevesebb időd van netezni és akkor is inkább a családdal töltöd az időt. Kitartás, már nincs sok a melóból!

Kép
Kép
molmar

Nekem erről a híradó-láncról az ifjú lánykorom jut eszembe, amikor az úttörőcsapatban (illetve a rajban) riadólánc volt szervezve (amit persze sohasem használtunk). Szóval úgy működött (azok kedvéért, akik nem voltak úttörők), hogy egy vki elindította a hírt, és mindenkinek meg volt adva, hogy ki az, akinek tovább kellett adnia. Ez mondjuk anno, a 80-as években poén volt, mert nem volt mindenkinek telefonja (mobilról még nem is hallottunk), és akik közel laktak egymáshoz, vitték a híreket a másiknak.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

jó reggelt mindenkinek!!!
Már fent kukorékolok 1órája...
hírhozólánc: igen, Nóri fontos arra figyelni, hogy mindenkinek jó távoli időpontú hírhozója legyen.. a programozott csaszik viszont csak nagyon soká fognak kiderülni...addig meg bármi töténhet/bár ne történjen/ bárkivel..mint ahogy most is 1heti kórház után tudtunk csak infohoz jutni..
Nóri az úgy jó ahogy írtad, a tábli felezését.de mindenkinek legyen még 1plussz tartalék embere is, mert a legutolsó is szülhet a legelsővel egy időben...szerintem...
na most megyek beszerkesztem ide a torta receptjét, aztán meg a gmail recept gyüjteményébe meg felrakja zuzmoo...

Kép
Kép
ronci

oroszkrém torta:

Hozzávalók.:
a piskótához: 7 tojás, 7 ek. liszt, 7 ek. cukor/vagy ahogy Ti szoktátok/

a krémhez: 1 cs. vaníliás puding, 4 dl tej, 4 ek. cukor, 5 dl Hulala (vagy tejszín, cukor és habfixáló), ízlés szerint rumba áztatott mazsola és apróra vágott gyümölcs (barack, eper, ananász stb.)

a díszítéshez: tejszínhab, gyümölcs, szórócukor, szeletelt mandula, stb...

A hozzávalókból egy hagyományos kerek piskótát sütünk. Miután kihűlt 3 lapra vágjuk.

A krémhez a pudingot a cukorral és a tejjel felfőzzük. A Hulalát kemény habbá verjük. Miután a puding kihűlt, összekeverjük a tejszínhabbal. Az első lapra rákenjük a krémet, szórunk rá mazsolát és gyümölcsöt. /én jó sokat tettem apróra vágott ananászból, meg áztatott mazsolából/A következőt szintén ugyanígy, a tetejére és az oldalára pedig eloszlatjuk a maradék krémet. Az oldalát megszórhatjuk mandulaszeletekkel (vagy durvára vágott dióval, mogyoróval is). A tetejét ízlés szerint díszíthetjük, habrózsákkal stb...
Szerintem nagyon fini lett, nem volt tömény, nem volt túl édes, viszont isteni puha volt a tésztája.../

Kép
Kép
ronci

Jó reggel!

Mikor tegnap lekapcsoltam a gépet, még minden nyugodt volt, most meg olvasom a "topicháborút".
Molmar: ne aggódj, nem te robbantottad ki, csak felhívtad a figyelmet egy problémára, ami később úgyis kijött volna. Nekem pl eszembe se jutott volna, hogy a piszkozatok között baja lehet az adatoknak. Én szinte minden fontosat ott tartok, vagy ha nem akarok valamit elfelejteni, gyorsan írok egy levelet és lementem piszkozatként. De igazatok van, az nem egy mentett verzió.
Az igaz, hogy Nóri csinálta meg először a táblázatot és foglalkozott vele sokat, amiért nagy köszönet neki, de nem hiszem hogy egy ilyen fórumon bárminek a tulajdonjogairól kellene vitáznunk. Zarjának igaza van, az ilyen dolgok túlnőnek rajtunk.
Én voltam az aki "belerondított" az eredeti táblázatba, bocsi. Egyszer felvetettem, hogy legyen benne "babamozgás" oszlop, hetekig nem történt semmi, gondoltam megcsinálom magam, hiszen annyit értek hozzá (és megszoktam a férjem mellett, hogy ha hiába kértem egy ideig valamire, csináljam meg én :) ) Tény, hogy Nóri épp ekkoriban volt beteg és nem sokat netezett, de eszembe se jutott, hogy baj lehet abból ha a közös táblázatunkat kiegészítem. Sajnos annyi időt nem tudok a net előtt tölteni, hogy minden hozzászólással kiegészítsem, de igyekeztem visszaolvasgatni :oops:

Bea: tök jó, hogy így alakult a melód. Az a pár hét simán elrepül! Mondjuk anyós tényleg kapcsolhatna, hogy néha kettesben szeretnétek lenni. ;) Imádom az islert, elküldenéd majd a receptet? Mi a neve annak a fertőtlenítő tablettának? Nálunk lehet vajon kapni?
zuzmooo

oroszkrém torta a gmail-en ;)

Ronci akartam már írni, hogy a múltkor kaptam egy cserepes Hangát (vagy Erica carnea-t) Gyönyörű! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zuzmooo 2009.10.20 06:45-kor.
zuzmooo

Jó reggelt!

Olyan nehezen keltem ma (is), hogy csak na! Ráadásul rettenetes fejfájással! Sőt! Éjjel 4-kor is arra ébredtem egyszer, hogy fáj a fejem! :?
Ami meg a harisnya felhúzását illeti: az maga a katasztrófa! Lilinek nagyon nem tetszik a dolog! :(

Jut is eszembe: Apa tegnap rátette a fülét a hasamra és hallózott befelé lelkesen. Mit kapott cserébe? A lánya úgy állkapcson rúgta, hgy az még nekem is fájt! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmoo!! Én is kaptam, csak kicsit régebben egy kis Hangát.../konkrétan 22hete és 4napja.. :lol: :lol: /És Ő is nagyon szép. Szerintem. :lol: Amúgy Zuzmoo, mi mi a csodáért nem taliztunk itt debrecenben, mikor Te nem olyan túl régen még mindig itt voltál, én meg itt vagyok tőle 8percre..??? Amúgy szombaton voltam nyíregyen, onnan vettem meg a kiságyunkat. :lol:
Még nekem nem okoz gondot a zokni , nadrág stb. felvétel.. Tegnap mikor írtátok páran, hogy nehéz az alsó öltözködés, még kicsit aggódtam is páromnak, hogy nekem még miért megy a cipő felvétel meg a zokni felvétel ugyanúgy mint eddig? Aztán rájöttem, hogy biztos 1-2héten belül majd én is írom, hogy nem megy a történet! :lol:
Előtej: már írtam róla, hogy van, de mostmár a legkülönbözőbb ingerekre is kicsobban belőle vagy 6-7 csepp tejcsike...tiszta fura.. más valaki???

Kép
Kép
ronci

Jó reggelt!

Táblázatok ügy. Nos én vagyok az egyik olyan, aki mindössze egyszer járt fent azon a bizonyos gmail oldalon. Azóta sikeresen elvesztettem a jelszót is. De bevallom nem is hiányzik. Minden tiszteletem az összes táblázatszerkesztőnek, én béna vagyok ehhez (szerkesztéshez, olvasáshoz egyaránt). Beérem a társalgóval.
Amikor 8 éve utoljára babaneteltem, akkor egyetlen táblázat felelősünk volt. A tábla pedig tök egyszerű, mama kora, várható szülési idő és hely, baba valószínű neme. És a kezelő hetente egyszer felrakta. Mindenkinek volt a vége felé 2 db kapcsolata, akinek írt SMS-t, amikor megszületett a gyermek. A "kezelő" jó időben továbbadta a feladatot egy nála fiatalabb terhesnek.
Nem hiszem, hogy a táblázatok megérnék azt, hogy akárcsak egyetlen topiktársunk is kilépjen emiatt. VIKI, írjál, hogy minden ok!

Lara Én is havonta járok védőnőhöz. Súly, vérnyomás és vizeletvizsgálat végett. Ez a három egyszerű és fontos vizsgálat idejekorán figyelmeztethet néhány betegségre (magas cukor, fertőzés, magas vérnyomás, toxémia, elégtelen folyadékfogyasztás). Plusz azért a védőnénik többsége néha tud hasznos infokat is közölni. Meg nálunk ők adják a beutalókat is :( .
pammut

Ja, Nóri, a Te táblázat-építő munkádat mindig is tiszteltem, örültem, hogy valaki felvállalta. Én baromi lusta és rendetlen lennék a folyamatos vezetéshez :oops: .
Ronci azt hiszem Ananácska írt a korai és bőséges előtej termeléséről. Ha zavaró foltok kezdenek kiütközni a ruháidon, akkor használj mosható vagy eldobható melltartóbetétet (pl. DM-s). Nem valami kényelmes, de "tisztább, szárazabb érzés" :lol: és nem kell folyton a foltokat lesni :D .
pammut

Nem is írtam, Babó, amióta nemi identitása kiderült, teljes férfiúi erejével nekiállt mozogni. Nagyon. Pedig még mindig faros. Én is érzem a köldökömben is, de olykor a szeméremdombomon motoszkál. Kedvence, hogy kitámasz két ponton, egy darabig tol (ez olyan feszítő érzés) aztán rúg egy nagyot. És kezdi előlről :D . És ezt tudja éjjel-nappal. Nem sokat van csendben. Remélem azért ha megszületik néha aludni is fog :D .
pammut

zuzmooo: majd írom később a receptet, illetve csinálok majd fotót is hozzá.

Táblaügy: én nem is szólok bele, mert az elmúlt napok eseményeiről rendesen lemaradtam. Most bevallom őszintén, hogy nem is bánom, hogy nem vettem részt benne. Ez az a vita, amihez úgy érzem, hogy semmi közöm sincs. Visszaolvasva, külső szemlélőként messziről nem tűnik annyira véresen komoly ügynek, mint amekkora vita kezdett kerekedni belőle, remélem, hogy nem is lesz ettől nagyobb és szépen elcsitul minden. Jelzem, hogy nem ez az első összezördülés a fórumon.
Az elején többen voltunk Szamibabával, aki szerintem egy szintén parányi dolgon húzta fel magát, egy-két hozzászólása még volt utána és úgy tűnt, hogy nincs baj, de mégis kiszállt inkább. Egyébként én váltottam vele azóta egy-két levelet, megvan a pocakbabája épségben és egészségben.

Ronci: szerintem amiatt egy percig se aggódj, hogy nem jelent gondot a zokni, cipő felvétele, inkább örülj neki. Bevallom őszintén, hogy én Kristóffal végig tudtam teljes mértékben egyedül öltözködni, cipőt húzni, állva is ment, ülve is, takarítottam a lépcsőházat, szőrtelenített az alsó tájaimat. Nem azt mondom, hogy minden úgy ment, mint pocak nélkül, de ment. Én ezek miatt kifejezetten szerencsésnek éreztem magam és összefüggést vontam a hosszú kezem, lábam és a pocakos önállóságom között.

Egyetlen egy alkalom volt, amikor Feri húzott rám zoknit, cipőt, mégpedig ez a vajúdás legvégén, amikor a kórházba indultunk egy perces fájásokkal. Akkor is elértem volna, viszont szinte nem volt már szünet a fájások között, semmi kedvem nem volt öltözni, úgyhogy mondtam Ferinek, hogy menjünk, én se cipőt, se zoknit, semmit nem bírok már felhúzni. De leültetett és ő megtette.
Én épp azért szurkolok, hogy ez most is így történjen, hiszen nekem most nem csak saját magamat kell majd öltöztetnem, hanem Kristóf babát is, szóval nem engedhetem meg magamnak, hogy ne tudjam őt és magamat ellátni.
Jut eszembe: Kristóf már egyedül is feláll, ágyon, matracon, földön. És tegnap tett másfél lépést egyedül! Kézenfogva már sétálgat, még nem a legbiztosabban, de szerintem hetek kérdése és ténylegesen elindul. :D :D
Vendég

Bea, szerintem akkor azért nem reagáltam a mozgás helyének kérdésére, mert nem volt még ennyire aktív a bébi. De tegnapelőtt is éreztem már köldökvonalban, csak azt hittem nem jól. Tegnap viszont tutira ő volt és sajtkukackodott rendesen. Apja persze jól átaludta, lekésett róla, pedig kíváncsiságból rátettem a kezem a hasamra és kívülről is érezni már.

Ronci, nekem olyan van egyelőre mint Katicának, illetve valamelyik este nedvesnek éreztem. De nem bánom ha még nem indul be annyira, nem volt nagy élmény állandóan béléssel járni a cicifixben. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Kakti, mintha magamat hallottam volna vissza a fejfájással kapcsolatban... Apa megint éjjel jött haza az intézetből...akkor volt úgy hajnali fél 4...na, akkor nekem is fájt a fejem, meg ébredéskor is... Mondjuk megint össze-vissza álmodtam. (ha esztek éppen, ne olvassátok a következő mondatot: babfagyit ettem álmomban... olyan volt, mint a főzelék :shock: ) Férjem nem győz csodálkozni az álmaimon.
Szerintem, sok volt nekem a tegnapi nap. Mint írtam korában, úgy volt, hogy nem megyek sehá se, erre tegnap délután fél kettőtől este fél hétig a városban kószáltam. Táppénzes papír, posta, színházjegyek, aztán örömömben megjutalmaztam magam egy csésze capuccinoval, iskolába be a táppénzessel (beszélgetés a portás bácsival :lol: ) aztán meg mentem a szülésfelkészítőre. És mindezt ebben a csúnya, esős, hideg időben... pfújj! Autó nélkül...
Szóval sikerült jegyet szereznem a szegedi Kortárs Balett Csipkerózsika előadására, szombatra. Végre kimozdulunk valahova kettesben apával! :)
Szülésfelkészítő: tegnap épp a szoptatás volt a téma. Viccesen indult, mert megnéztünk szerintem egy, a 90-es évek elején készült norvég (vagy svéd?? -mindegy; őrültek mind :)) oktatóvideót, melyben csak ízelítőképpen ilyen és ehhez hasonló jelenetek voltak: szoptatás az étteremben, az asztalnál, a metrón stb. Ez náluk állítólag teljesen természetes. (Milyen igazuk van!) Szemléltetés: a női mell olyan érzékeny, mint egy rózsabimbó -egy esőcseppekkel áztatott friss, vörös rózsabimbó és egy női mell a képernyőn. :) Volt hangos kacagás közben, de összességében hasznosnak gondolom. Egy halom infót adott a védőnő magáról a szoptatás menetéről, fejésről, a gyulladásokról, anyatejtárolásról, krémekről stb. Aztán az előadás végén (2 órán át tartott; a végén már 5 percenként majd' lefordultam a székről...) megkérdezte, hogy mi legyen a köv. téma. Erre egy kismama elég határozottan szólt, hogy: "Szüljünk már végre!" :lol: Na, neki már biztos csak pár hét van hátra. A hasméretek alapján szerintem nagyon vegyes volt a társaság, és én sem biztos, hogy ott leszek egy hét múlva. Engem leginkább a kórházlátogatás érdekelne, a szülőszoba meg ilyenek, oda vinném apát is. No meg egy tematika nem ártott volna, hogy legalább tudjam, milyen témák jönnek szóba. No, de azért nem bánom, hogy ott voltam.

Köldök: nekem is kezd ellaposodni, illetve a belső része, már majdnem egy síkban van a hasfalammal... ha lehetne, én is kihagynám a kifordulást! :) Engem egy ideig az tartott izgalomban, hogy 2008 januárjában volt egy laparoszkópiás vakbélműtétem, és ebből kifolyólag pont a köldököm alatt is van egy heg, és folyton olyan rémképeim voltak, hogy szétnyílik... Szerencsére a doki megnyugtatott, hogy nem fog! :) De nyúlik, nyúlik... Ja, és Botond is nyomkodja belülről ott a köldököm környékén, bár kb. 2 napja inkább nagyon lent érzem. Úgyhogy reagálva a "hol kell mozognia" kérdésre: szerintem ez nagyon változó, hol itt bokszol, hol egész máshol. Lényeg, hogy bokszoljon. Férjemmel mi is viccelődtünk, mikor odatartotta az arcát a hasamhoz, hogy: "Na, kisfiam, itt a vissza nem térő alkalom, most rúgd jól képen aput! :)

Kép
erusverus

Vicky,
Paranoia vagy sem, de az adataimat a csapatnak adtam meg, nem az internetező társadalomnak. Sajnos én is hallottam már nem egy visszaélésről…olyanok is olvasgatnak itt, akire nem is gondolnál...

Ronci, Edit,
Köszi a magnézium infot, be is szerezte a férjem tegnap este, bár nem volt egyszerű dolga. Az első helyen nem volt, a másik gyógyszertárban ez volt az utolsó darab. :oops: Remélem hatásos lesz.

Kép
Kép
szana80

Előtej téma: még olyan, hogy a pólómat összemaszatoltam, csak egyszer volt vagy 2hete: nem volt rajtam melltartó, mert egy szoros/ami tart/ felső volt rajtam, és este láttam, hogy lett rajta 2foltocska... már van babylove-s melltartóbetétem/kb. negyed annyiba kerül, mint az aventes ugyanilyen/ de még nem használtam..annyira nem vészes a helyzet..
Bea! nem bánom, ha így marad a helyzet a cipővel, csak azt hittem mindenki így van ezzel én meg kilógok a sorból..
lányok, nekem az elmúlt 1.5hétben annyit, de annyit nőtt a pocim, hogy csak na!!!! nagyon sokat! :lol:

Mi lenne ha itt és most nem írnánk többet a tábliról? lekerült a publikus oldalról, a piszkozatban jól meg lehet tekinteni, annyi ha valaki módosít benne azonnal töltse vissza, ne tárolja sok ideig, mert akkor ha közben valaki dolgozik rajta az elvész. szerintem. és akkor nincs vita, hogy ki csinálja, ki nem, meg ilyenek-

Kép
Kép
ronci

Pammut, olyan érzésem már nekem is volt, hogy úgy mozgott bent a baba, mintha egyszerre két helyen is rúgott vagy bokszolt volna. Általában srégen. Ez nagyon tetszik nekem, nagyon izgi. :)

Kép
erusverus

Ronci, nekem a fiacskám jegyezte meg tegnap este, hogy "nagyon nő az a poci". :lol: Szerintem elképzelhetetlen módon várja az öccsét a nagy, érzékeny mamlaszkám.
Cipőkötés, zoknihúzás nekem ülve megy. Első kissámlin (nem röhögni), második az ágyon. Nekem az a bajom, hogy úgysem lesz jó ahogy majd más beköti. (szoros, laza, satöbbi) Lehet hogy veszek télire egy meleg gumicsizmát. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ja, köldök. Nekem is elég mély alapból, de még most is. Nem hiszem hogy ki akarna fordulni (ajánlom neki), Benivel sem tette anno.

Erusverus, a tegnapi fickándozás közben azért megkérdeztem magamtól, hogy most már mindig ilyen intenzitással fog mozogni? :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jó reggelt!

Zsuzsi!

Amikor megemlítetted a babamozgás részt a táblázathoz, sokan már elég rég éreztük a babát. Most visszakerestem, Te a 18. hétben jártál és aggódtál, hogy még nem érzed a picit és ki lehetne egészíteni a táblát ezzel. Kati sem érezte még akkor. Aztán meg már érezted és többet nem került szóba a dolog. Ne haragudj, de ezután már valóban nem foglalkoztam a kérdéseddel, mert azt hittem, aktualitását vesztette... :roll: Ezért bocsi! :D

Nekem meg vannak problémáim, a munkámra érzékenyen reagálok!!! :lol: És nem az a baj, hogy hozzányúltál a tábláMhoz. (egyébként hogy merted??? :lol: ) hanem nekem az volt fura, hogy utána piszkozatban mindenki szerkesztésére bíztad. Nem mindenki akar ilyenekkel foglalkozni, hogy Excelben írogasson. Inkább csak aggódtam, hogy mi lesz, ha tényleg elveszik véletlen. Meg addig nem mondta senki, hogy nem jó, úgy, ahogy van a rendszer.

Na de nem tépem a számat, remélem Viki is megenyhül. Nekem a freewebbel az ég egy adta világon semmi bajom. Sőt. Ha bajom van valamivel, azt akkor közlöm. Én nem "fikázásnak" szántam, hogy ne tegyük ki a táblát. Persze a tény, hogy én írtam róla először, világossá tette, hogy savanyú a szőlő! :oops: Mármint nekem... :D

Remélem tényleg lezártuk a dolgot...
Vendég

baba helye: hát Bea nekem fingom nem volt róla. Eddig azt hittem, a köldöknél van a méhem. Ha fekszem és bekeményedik, simán látszik. Erre tegnap az UH-on közölte, hogy a lepény pont ott van, ha a tenyerem a mellem alá teszem. Alatta (kb 3ujjnyival a köldök felett) van a feneke. Méhszáj környékén a feje, csípőtájon a lába. Emiatt én is érzek gyomorégést, ami Lucával nem is volt. Pedig reménykedtem, hogy nem lesz tök kopasz a bébi. De ezek szerint a popójával nyomja fel a gyomromat. Hurrá! :D
A köldököm is kezd kifordulni! De nekem is nagy luk csak, szóval nem Rubint Réka verzió.
Vendég

Köldök: nekem még nem sokat laposodott, bár azt mondják, hogy majd a végén fog igazán kifordulni... nekem még nem látszik a "sötét vonalam" sem a köldököm alatt...
Nekem a kiscsaj mindig máshol boxol-rúgkapál... Ha a köldököm felett, az királyul érezhető kivülről, ha alatta az meg királyul érezhető belülről.. Akkor ugyanis a lepényemet molesztálja... Viszont szokott lefelé os ütögetni, néha majd bepisilek tőle, néha meg olyan fura érzés: pl. most is ébren van.. :lol: :lol: én mindenhogy szeretem, csak érezzem.. párom is mindig vigyorog, hogy mindig máshova kell tennie a kezét, ha érezni akarja..
erusverus!!! képzeld én még szerintem sosem láttam a srégen szót leírva!!! annyira vicces volt, néha szoktam így járni, hogy használok szavakat, de leírva még sosem láttam../ez most biztos hülyén hangzott/ :lol: :lol:
Ja tényleg néztem a táblit most, már majdnem teljesen ki van töltve, nyunyinak hiányzik sok adata, az elérhetőségekből meg: andee, erusverus,ézsóné, geri, kattkat, lara, nyunyi, pammut, redwings, és vicky adatai hiányoznak...
Pótoljátok lányok! :lol: Ha valaki nem tudja, de elküldi priviben Nórinak, zuzmoonak, /bocsi a nevetekben történő felajánlást, de szerintem mindketten szívesen megcsináljátok, ahogy megismertelek titeket/ vagy nekem az adatokat, akkor beírjuk mi!

Kép
Kép
ronci

mi úgy használjuk, hogy sréhen. Néma h-val.
Én az ugye-szón mosolygok néha. Valaki úgy használja, hogy ügye. És leírva nekem ez volt fura...

Na jó, megnéztem a helyesírási szótárt. A helyes leírása: srégan! :shock: Én így még nem is hallottam...
Vendég

Nóri! mostmár nem tudom, hogy mihogy használjuk! azóta itt próbálgatom a srégent, de mindkét módon ismerős. De talána g-s jobban..

Kép
Kép
ronci

Ronci, egyáltalán nem hangzik hülyén, képzeld, én magam is meglepődtem, mikor begépeltem, és én is járok így egy csomószor, még szóban is. A német schräg (ferede) szóból származik szerintem. Ez már szerintem teljesen beépült a magyarba, de az olyanokat ki nem állhatom, mint pl: kompjúter, szájber. Ezeket meg kellene hagyni eredeti formájukban. Meg pl a computer szóra van magyar megfelelő is: számítógép. Na jó, ez már nagyon nem erre a fórumra való...

Kép
erusverus

Csilla, a vastag poncsót amit szeretnél venni, az mennyire vastag? Mínusz 10-ben is elég vastag? Hol kapni ilyen vastag poncsót? Amúgy nem rossz 5let!

Méh teteje: ha fexem, akkor 1-2 ujjal a köldök felett van a fundus nálam.

Babamozgás: eddig csak jobbra lenn mozgott. Most meg mindenhol jobbra, balra, lenn, fenn, lehet, hogy polip lesz nem is baba? :D Szoktam gondolkodni, hogy hogy csinálhatja, hogy az egyik másodpercben jobbra lenn nyomul, utána balra fenn, aztán hirtelen középen…nincs is ennyi végtagja...gyanús ez nekem 8)

Bea, miért lenne baj, ha kifordulna a köldököd? Az csúnya? De hát szülés után úgyis vissza fog állni! Nekem az elsővel nem fordult ki, a másodikkal ellapult, most meg már kiáll…de majd visszamegy aztán kész.

Védőnő: hát akkor mégiscsak el kellett volna tegnap mennem. Tegnaphoz 4 hete voltam utoljára. Na jó, akkor jövő 7en elmegyek..

Erusverus, hova jársz szülésre felkészitő tanfolyamra? A Vasas Szent Péter utcába vagy a klinikára?
lara

Most még jobban összezavartál a srégannal! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

schräg=ferde Bocsi.

Kép
erusverus

Lara, még nem tudom hogy elég meleg lesz-e. Tesóm hoz mutatóba, aztán majd döntök. De aláöltözve -amennyit én tervezek majd akkor kintjárni- elvileg jónak kell hogy legyen. Nekem mióta terhes vagyok, amúgy is állandóan melegem van. Ahogy lesz a kezemben mintapéldány, beszámolok róla.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

lara! Neked nem írja be a védőnő a kiskönyvedbe, hogy mikor kell legközelebb menned? nekem mindig beírja és én akkor szoktam menni, oda szoktam menni reggel 7.45-re és 8-ra általában már végzek is. :lol:

Kép
Kép
ronci

Úgy van, ahogy Erus mondja a schräg szóból ered. A magyar nyelvben magas hangrendű szóhoz magas toldalék járul. Jogosan várnánk el, hogy a magas é-hez en-legyen toldalék.
De az eredeti szóban ä van, ami mély hangrend gondolom. Szóval innen a srégan... :D
Vendég

Lara, a Madách Ált. Iskolában van a felkészítő. Ráczné Gyémánt Andreánál. Csak nem Te is szegedi vagy? Tegnap voltak ismerős arcok az előadáson. Ismerős arc = mintha láttam volna már őket a nődokinál. És azon méláztam, hogy tök jó lenne egy itteni fórumbelivel összefutni. :)

Kép
erusverus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?