Új privát üzeneted érkezett!

A mai napig ágyon pelenkázom Borit, így számomra nem lesz váltás. A mi franciaágyunk (is) saját gyártmány, ezért magasabb, mint az átlagos ágyak, s így kényelmesebb erre a célra is. A fürdőben a mosógép tetején lesz pelenkázóalátét, merev hátú, oldalt magasítással, így fürdetés után valóban a még jó meleg helyiségben lehet felöltöztetni. A kiskádat már Bori 1 éves korában átalakítottuk, amikor ide költöztünk (a kicsi lakásban a szoba közepén fürdettünk, csak zuhanyzónk volt, elég nagy macera volt az esti fürdővíz-meregetés és a szőnyeg leterítése törölközőkkel, mert biza Bori pancsolni is tudott...), méghozzá úgy, hogy két lécre van rögzítve, így a fürdőkádra keresztbe lehet tenni. Szinte hajolni sem kell hozzá. Örököltünk felhajtható lapú fürdető-pelenkázót, na, olyant szerintem ne vegyetek! Nekünk nagyon nem vált be a gyakorlatban. Ilyen: http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=39
A tetejét leszedtük, az volt a pelenkázólapunk, a többi részével már nem tudom, mi lett. Jól néz ki, de amikor az ember kiveszi a babát a fürdővízből, addig a kezében kell tartania, amíg a pelenkázólapot visszahajtja, ráteríti a törölközőt (vagy kifogót vagy vastag pelenkát), s csak akkor tudja ráfektetni a babát. Szóval szerintem nem praktikus.

Az almás-szöges dolgot már hallottam, bár még nem próbáltam, köszönöm az ötletet! Most kaptam egy rágható vastablettát, állítólag nagyon jól felszívódik. A hétfői vérvételen nyilván ez még nem fog látszódni, de 2,5 hét múlva a terheléses cukroson már remélhetőleg lesz változás. Adok egy esélyt ennek a tablettának, hátha nem kell a vénás injekció...
ktc

A pocakkal eddig tök jól megvoltam, de a héten már egyre inkább kezdett zavarni. Nem tudom mi lesz később (sóhaj)... Már elkezdtem gondolkodni, hogy milyen téli cipőt vegyek, mert hogy fűzővel nem lenne jó bajlódni. És sajna bakancsom van. A téli kabátot szerintem most megúszom, mert van egy régebbi kabátom, abban szerintem végig bele fogok férni. Állítható a derékbősége (már amennyire), ha nem, akkor bizony a párom óriás kabátját veszem fel. Ciki, nem ciki, de nem akarok venni kismamakabátot vagy akár újat, ami csak erre a télre lenne jó. :roll:

Na, megyek csicsikálni, jó éjt!

Kép
Kép
molmar

Köszi a babakocsi véleményeket. A Quattro Sport-ot sem lehet vízszintesig dönteni. :(

Nórival egyetértek, nem görnyedve pelenkáztam az ágyon én sem, viszont most már egyre biztosabb hogy a fürdőben a mosógépen lesz a pelenkázófeltét helye.
A ruháinak lassan készülök helyet csinálni, mégpedig a mi fiókos bugyi-gatya-zokni tárolónkban. A fölső fiók lesz az övé, egyelőre tutira elég lesz. Pelenkatartót meg vagy veszek, vagy varrok és egy mehet a kiságyra, egy meg a fürdőbe. Szerintem ez így pont okés lesz. A kiságyunk tárolója amúgy is olyan "gyerekaláhajolós" volt. Két részből állt a pelenkázófeltét, vagyis egy pánttal vagy mi a szösszel volt összekötve a 2 két bútorlap és vagy teljesen vízszintesbe állítva rálógott a kiságy fölé, vagy a fele takarta a polc részét. Nem tudom mennyire érthető a leírás. Mindenesetre egy idő után a gyerek feje kopogott amikor éppen az ágy fölött volt...

Reni, szép formás poci. Szerintem nekem még mindig nem ennyire hangsúlyos, reggel kifejezetten kicsinek találom.
Viszont nekem is nagyon útban van. Csütörtökön fagyasztót olvasztottam, no a hajolgatás nagyon nem esett jól, de cipőt kötni is nehezemre esik nekem is. :(

Nóri, miért kell fürdőruhában feszítened?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Nóri!!! A dödöllét azt nem a hagymás zsírban kell kisütni? Mert én úgy ismerem, nem így, hogy forró vízben megfőzzük a gombócokat... wellnesezni mentek???mármint a fürdőruci miatt...
Ktc! Van egy lötyi, ami fekete áfonyalé, csak most nem tudom a márkáját, de az egyik csajszinak akinek semmi sem használt a vasára ez 1-2rendbe vágta.. ha gondolod megkérdezem neked a pontos nevét!
Reni! nagyon csini a pocakod!
Ma haza hoztuk a babaágyunkat, máris nagyon szeretem! :lol:
Most viszont elrakom magam holnapra /a poci kenés után, ami apa esti programja/mert hosszú volt ez a nap!
jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
ronci

Az áfonyás cucc a Narosan Áfonya. Nagyon jó, nálunk beválik. Luci is ezt szedi minden nap.
http://egeszsegbolt.unas.hu/shop_artdet ... nas_979225
csak rohadt drága, de tudok olyat, aki árulja és mindig ad valami ajándékot mellé.

Dödölle: többnyire zsírban sütik, de van ahol kifőzik. Most mondjam, hogy gnocchi? Az akkor tradicionális magyar kaja???? :lol: :lol:

Csilla!
Annak asszem van mózese... De lényegében mindegy. Nekem fura lenne beletenni egy pici babát a sportkocsiba. A hordozó meg nekem nagy sétákra alkalmatlan és nehéz is, ha bele kell tenni a kocsiba. De lehet, hogy lehet kapni külön mózest hozzá. Ettől még lehet használni, ez az én első ránézéses véleményem volt! :oops:

A fürdető állvány sztem totál gáz!
De ez nem rossz ötlet: http://www.vatera.hu/helytakarekos_pele ... 51080.html
Vendég

Nóri, a múltkor többször kérdeztem, csak sajnos válasz nem érkezett rá, hogy mózes nélkül is lehet-e fektetni ezekben a kocsikban a babákat. De most akkor már tudom hogy nem igazán ajánlott. :)
Na mindegy, remélem mire aktuális, addigra sikerül kiokosodnom. sikítós, hajat tépős szmájli
Lehet hogy elmegyünk még egy Bergon boltba is körülnézni.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát nem tom ezt a pelenkázót. Számomra az biztos, ami a földön áll. :D

Fürdetőállvány: volt egy ismerős akik ilyen komplett szettet vettek, hát szerintem nagyon gány. Egyrészt a fürdőből a kiskádban vitték be a vizet a szobába. Na ehhez mindig két ember kellett. Aztán felállítani a szobában a vázat, rátenni a kádat, aztán fürdés után kivinni a vizet, feltörölni a kipancsoltat. Csodálom, hogy olyan lelkesen kitartottak mellette. Mert cserépkályhával fűtöttek, és szerintük nem volt elég meleg a fürdőben. Hát inkább beállítottam volna egy parapetet, vagy hősugárzót.

A barátnőmék csinálták így a fürdetést: kiskád és alá falap az obiból a kádra és szerintem is tök jó. Apa lefürdik, ő úgyis mindig hőséget csinál a fürdőben (tippem sincs hogy csinálja :shock: ) Így eldöntöttem, hogy miután lefürdött viheti fürdeni az utódját is. :lol: 8) :lol:

Ez a pelenkázó egyenlőre olyan idegen számomra, mint a navajó indiánok, hallottam, láttam, de nem tom elképzelni használat közben. Majd a gyakorlat meghozza a gyümölcsét.

zarja

Nekem Bulcsi szerintem megint a talpát bedugta a bordáim közé, ugyanis megint azt érzem. Mint amikor futsz, kifulladsz és szúr az oldalad. De tuti, hogy ő, mert ha fogom az oldalam, akkor egyrészt abba marad a szúrás, másrészt iszonyatosan elkezd mozgolódni (gondolom nem tetszik neki) és utánna egy ideig jó. Aztán újra kezdjük. Örülnék, ha leszokna erről. Minél előbb!

zarja

Kocsi: Mi a quattro sportot vettük meg. Valóban nem lehet teljesen vízszintesig dönteni. Viszont amíg nagyon pirinkó még a manó, addig a mózesében fogjuk szállítani, aminek merev az alja (illetve van benne egy kivehető merevítő lap). Aztán mire már akkora lesz, hogy kinövi a mózest, addigra már (talán) lehet fektetni a másikban is. :)

Pelenkázás: A barátnőmnek anno szintén fürdető-pelenkázó állványa illetve szekrénye volt. Nem egy praktikus darab... Vödörben hordta be a szobába a fürdetővizet, de pl. fürdés után sosem sikerült teljesen leengedni belőle a vizet, így állandóan ki kellett emelgetni az állványból. :? Mi kapunk egy pelenkázó komódot, és remélem, ki is használjuk majd! :)

Pocak:
Nekem alapból is elég nagy a hasam, de most már engem is zavar. Mert amíg csak a háj volt, addig tudtam hason fekve aludni, és fel tudtam venni a zoknimat, bugyimat. De lassan kezdek odajutni, hogy Apa fog öltöztetni. :lol: Egyszerűen feszít a pocim, ha lehajolok. Ráadásul a rohadék térdműtétem óta nem tudok leguggolni sem, így aztán meg vagyok lőve. És minden sétáltatás után a kutyáknak lábmosás van. Ami ebben a takony időben kifejezetten frankó, mert be kell emelni őket a kádba, odagörnyedi föléjük, aztán kiemelni őket, és megtörölgetni a praclikat. Háááát... nem egyszerű...

Szőrtelenítés: Hogy ebben sem legyen egyszerű az életem, a közel 20 éve meglévő visszereim miatt nem gyantáztathatok. Így marad a borotva, vagy a szőrtelenítő krém. Mert az epilátorokat úúúútálom - bár valóban csak megszokás kérdése lehet a dolog... De lassan ezt a feladatot is Apa kapja. Mint sokan mások, én is (és Apa is) jobban szeretem, ha mindenütt csupasz, de már magamnak nem nagyon megy. :?

Kicsit genetikai hulladéknak érzem magam...

Ja! Eddig is volt jónéhány anyajegyem, de most rengeteg új ici-pici van. :) Tök cukik. És ne aggódjatok miattuk: rendszeresen ellenőriztetem őket! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2009.10.17 21:21-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nekem azért fura, mert Luca 5hónaposan így nézett ki a sportkocsiban:
Kép

egy újszülött majdnem 1/3 ekkora súlyban. És 15cm-rel kisebb. Ráadásul úgy nyaklik, mint egy plüsskutya.

Csak a méretarányok miatt:
hordozóban 5hósan (na jó, ez nyaralás alatt van. Pizsamában piásan...)
Kép

és 2hetesen:
Kép
Vendég

Vissza kellett olvasnom, hogy mit akartam még:
Eszter!
Megtennéd, hogy grabbeled azt a két lemezt? Én örülnék neki! :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nekem vagy 100 anyajegy jött elő. Ez természetes. Sőt, szeplősödöm. Nem brutálisan. Inkább cukin... :lol:
Ja zoknifelvétel!!!! ÁÁÁÁÁ
Tényleg mi lesz később? Én miért nem emlékeztem erre, amikor hagytam, hogy Apa rám másszon májusban???? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Barbi, Nektek meg ma van az évfordulótok!
Hát Boldog Zsófia Napot! :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 20:34-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Még kattkat-ot is túlszárnyalom a kukorékolással: most fejeztem be a vasalást, amit amúgy imádok, csak hát most jól elfáradtam bele. De végre üres a szekrény!!!!!!!!!!! Megyek aludni. Még jó, hogy reggel nem kell kelni, na ilyenkor szokott Bori extra korán felébredni. :D :cry:
ktc

Jo reggelt mindenkinek!
Latom, vannak akik nem tudnak elaludni. Na, az nalam nagyon megy, meg ulve sem tudok 10-11-nel tovabb fenn maradni, viszont 2 fele kipattan a szemem, es utana nehany ora tevezes... Es persze ha en felkelek, a kisebbik se maradhat le! Ilyenkor aztan csak igazan aktiv! Tenyleg hasonlo lesz eleinte a napirendje a mostanihoz? Mert az enyem este es ejjel viragzik. Mondjuk en is vilag eletemben ejszakaztam, 7.-es korom ota ejszaka tanultam, szesszioba meg ossszesen este 8-tol 12-ig aludtam. Ugy latszik ez is orokletes.
Azt irtatok, hogy a dokik nem szeretik a pocaksimizos anyukakat. De hogy lehet azt megallni, hogy amikor olyan lelkesen jelezget ne valaszoljon az ember?
Ja, es meg valami. Kakti, amiota meglattalak meg akartam kerdezni, hogy te nem voltal Gyerekfesztivalos? Nagyon emlekeztetsz valakire, de lehet hogy csak elorehaladott korom teszi...
geri79

Szia Geri!

Felteszek egy kérdést, és ebből tudni fogod a választ is. :lol: Mi az a Gyerekfesztivál? Amúgy ha a nickedben a szám a korodra utal, akkor az nálam még több (75-ös vagyok).

Aztán megint eszembe jutott vmi. Valaki írta, hogy nehéz lesz bakancsot hordani télen. Hát jelentem: én is inkább bakancsban járok, mint csizmában, és kitaláltam rá egy megoldást. Még folyamatban van a kidolgozása: veszek azt a széles gumit (sose tudom a nevét, talán az a bugyigumi - épp most néztem egy webáruházban: 0,8cm széles, szövött, 88Ft/m), és azt fogom belefűzni a fűző helyett. a végét összekötöm, így csak egy hosszú cipőkanál kell (ez adott), és - elvileg - használható. Ennél jobb megoldás nem jutott eszembe. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: a szam valoban a koromra utal. A Gyerekfesztivalt minden evben az egyik XV. keruleti iskolaban rendezte meg a Zabhegyezo Gyerekanimatorok Egyesulete. Eleinte mint gyerek, aztan mint rendezo jartam oda. Es az egyik rendezo kb. veled egykoru volt, Kati es kezilabdazott. De mar eleg reg volt, es az arcmemoriam nem az igazi...
geri79

Kakti: a bakancsos ötlet állati, rá is startoltam.

Két lemez: fenn van a piszkozatok között

zarja

Jóóó reggelt Lányok!

Látom, én vagyok itt az első vasárnap kora reggel... Húú, bár Katica éjjel egy órás bejelentkezése se semmi a vasalás után...
Nem tudom, mitől van, de mostanában alapból többet és rosszakat álmodok (ezt már írtam, szerintem), de ha nincs itthon apa éjjel, ahogy az tegnap is történt, az még rátesz egy lapáttal a rossza alvásra. Egy csomószor felébredtem, aztán alig tudtam visszaaludni, ráadásul teleettem magam melegszenyával meg muffinnal, amit a barátnőmmel ügyeskedtünk össze este, és szinte lelkiismeret-furdalásom volt miatta, mert úgy feszült a gyomrom, hogy ihaj! Ja, nem tudom, mi lett volna, ha a Keresd a nőt helyett a Titkos ablakot nézzük meg barátnőmmel... először ő azt nézte ki magának, de szerencsére elgondolkodott, és rájött, hogy még haza is kell sétálnia utána a sötétben. Így legalább én sem rettegtem egyedül elalváskor, mert azt vettem ám észre, hogy egyre rosszabbul viselem az ilyen befordulós filmeket. Pedig pár éve még kifejezetten szerettem, de kizárólag valakinek a társaságában.

Olvastam, hogy a tejfölös aprógombóc többeteket a dödöllére emlékeztet. Eddig csak hallottam a dödölléről, még sose ettem. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem valamiféle dunántúli változatáról van szó a receptem esetében. Csak az az érdekes, hogy eddig itt Szegeden senki sem ismerte, és nem is mondta rá, hogy ez a dödölle. Most elolvastam a dödölle (egyik, valószínű valódi) receptjét, és tényleg sokban hajaz az enyémre, de mégsem ugyanaz. Szóval nekem ez megmarad tejfölös aprógombócnak, és ma viszek is kóstolóba a szegedi nagymamának (férjem mamája), mert ő sem ismerte.

A pelenkázóval kapcsolatban még nem tudom, hogy nálunk mi lesz... Nekem is az ágyra felhelyezhető pelenkázólap ötlete jött be eddig leginkább, mert pelenkázó résszel egyben kapható kiságy nem nagyon fér el a szobában, és még jó jönne egy kisebb fajta szekrény is a babaholmiknak.
Fürdetés: mikor húgom megszületett (6 év van köztük) apu elhívta az egyik haverját, hogy vegye fel videóra a fürdetést (meg készült felvétel még egy csomó családi eseményről az ő jóvoltából), és emlékszem, hogy szüleim a megemelhető dohányzóasztalra tették a kiságyat, és azon ment a fürdetés, tökéletesen. Gondolom, engem is ugyanígy fürdetettek. Ez az asztalos egy elég stabil megoldás, és nem kell pluszban egy állványt is beszerezni. No, lehet, hogy dvd-t kéne csinálni ezekből a régi felvételekből, mert nekünk már nincs videolejátszónk. A nagyszülők úgyis messze élnek, nem lehetnek itt minden egyes percben, még az elején sem, így legalább lenne egy betanítós dvd-m. :D

Kép
erusverus

Kakti: a bakancsos ötlet állati, rá is startoltam.

Két lemez: fenn van a piszkozatok között

zarja

Geri, Kakti, Zarja: beelőztetek. :) Bár közben engem hívott a férjem, hogy kimentek Kecskeméten a piacra, és láttak kengurut, vegyenek-e. :) Mondtam, hogy ne, mert ha veszünk valamit, azt én is szeretném látni, nem akarok ezekből kimaradni, meg egyébként is inkább kendőt szeretnék az elején.

Kép
erusverus

Most nézem, mekkora baromságokat írtam le itt kora reggel: a helyesírási bakikat nézzétek el, kérlek, de szüleim természetesen nem a kiságyat, hanem a kis kádat tették fel a dohányzóasztalra... :)

Kép
erusverus

Sziasztok, lányok!

Tegnap este jól tönkretettem magam: végre sikerült egy kicsit kekszelni apával, és nagyon belemelegedtünk, és sajnos egy bizonyos pózban iszonyúan meghúztam a derekem - a jobb oldalam hátul borzalmasan sajog alig, bírtam tőle aludni, és most is
csillagokat látok. Ráadásul 3 orgazmumustól a pocim is jól bekeményedett, szóval egy kicsit felemás volt az élmény :(

Na, most először is itt a kedvenc almás süti receptem (savanyúból is jó, sőt), a világon a legegyszerűbb, és nálunk mindenki szereti.

Kép

ez a kép nem az enyém, a szakácskönyvben volt, de majd csatolok egyet az enyémről is, ha elkészül

Most rögtön a dupla adagot írom, mert így jó egy nagyobb tepsibe, de tortaformában is meg lehet csinálni, akkor a felét vedd.

1 kocka margarin (25 dkg)
25 dkg cukor (lehet kevesebb)
4 egész tojás + 1-2 sárgája (utóbbi nem muszáj, csak finomabb)
40 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
5-8 alma, mérettől függően

A margarin a cukorral majd a tojással kikevered, hozzáadod a sütőporos lisztet. Ebből egy nagyon puhácska kevert tészta lesz, simigasd bele a tepsibe (a sütőpapírt nagyon tudom ajánlani alá) - nem fontos, hogy szép legyen a teteje, mert úgyis jön rá az alma.

Az almát meghámozod és 4-be vágod, kivágot a magházat, és a negyedeket ötletszerűen, a domború felükkel felfelé (úgy szebb), belenyomogatod a tésztába. Ha akarsz faksznizni, az almákat a tetején sűrűn bevághatod, és akkor egy kicsit kinyílnak, mint a sült szalonna.
180 fokon olyan 30-40 percig kell sütni, a tészta szépen feljön az almadarabok között.
Már így is teljesen jó, de ha akarsz vele szórakozni, akkor meg lehet kenni még forrón higított baracklekvárral a tetejét.

Lehet, hogy most meg is sütöm, kedvet csináltam magamnak :)

boruska

Zarja, köszi, hogy feltetted a postafiókra a zenéket! Nekem újfent karácsonyi hangulatom lett. :)

Boruska, nagyon jól néz ki az az almás süti!
Azt hiszem vissza kell fognom magam, mert minden nap be tudnék termelni egy hasonlót... :)

Kép
erusverus

Eszter!

Köszi! Le is szedtem az összeset!
Akit érdekel, nekem van nagyon sok gyerekzeném! (Kaláka, Grillusz Vilmos, Halász Judit, és gyermekkorunk verses lemeze, a Regélő is megvan) Minden mp3-ban! :)
Ha kell vkinek, CD-re írva a legkönnyebb, mert feltenni a gmail-re kicsit sokáig tartana! :)

Feltettem én is két képet az esküvőnkről. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nálatok mi a mai menü? Hadd élvezkedjek kicsit... :oops:
Apa reggel lelépett a pálinkafőzdébe. Ma főzik a cuccát és neki feltétlen felügyelni kell! :lol:
Így ma csak csajok vagyunk. Ráadásul Luca elaludt, szóval nem megyünk étterembe.
Már rég ki akartam próbálni az édesburgonyát. Szóval kakukkfüves édesburgonya lesz meg foghagymakrém leves camembert-es pirítóssal. Hmmm. Semmi flanc, csajoknak nem is kell annyi húst enni!
Vendég

Nálunk húsleves -a nagyfiúval most nagyon rákattantunk-, flekken tarjából és pácolt, sült padlizsán nekem. Köretnek szokás szerint krumplit kértek, meg lehet hogy megsütöm Boruska almás sütijét. Teccik. :)
Délután meg IKEA, mert elbambultam és tegnap este láttam hogy ma utoljára akciós az EXPEDIT polc amit venni akarok. 8 rugóval olcsóbb most, azért megéri egy kicsit veszekedni apával hogy miért az utolsó pillanatban szóltam. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nalunk borsoleves, flekken sultkrumplival, es kedvet csinaltatok a meteres kalacshoz, ugyhogy ma az lesz kiprobalva.
geri79

Nálunk fasírt és krumplipüré a menü - már meg is ebédeltünk.
Most jön a takarítás :?, aztán a kézimeccs, aztán kivisszük magunkat és az ebeket Gödöllőre a kastélykertbe sétálni. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hú én is sütnék valamit, de elhoztam anyuéktól a téli cuccokat és szanaszét hever minden a lakásban... :oops: Totál kupi az egész. De jövő hét végén befejezik az ablakcserét a házban. Akkor akarok csak nekiállni a nagyobb takarításnak. Hiába is pucolnék most ablakot asszem.

Mi meg csütörtökön lelépünk wellnessezni. Komolyan úgy várom, mint a messiást! :? Teljesen ki vagyok. Fingom nincs mitől vagyok ennyire pocsék fizikai állapotban. Pedig most kellene pattognom. Ehhez képest mint egy mamut, vánszorgok, meg hentergek egész nap! :oops:
Vendég

Két hét és én is vághatom a cetlit! Ez annyira hihetetlen! :lol:
Vendég

En pentekenkent delelott dolgoztam eddig, ugyhogy a hetvegi takaritast mindig megcsinaltam pentek delutan, utaltam, ha szombatra vagy vasarnapra maradt. Es amikor a parom kedveskedni akar, szombaton kitakarit o a rendeloben, es igy a hetvegem teljesen takaritas mentes- most is igy volt. Es ez olyan joooo..... Csak az a baj, mivel meg mindig eleg porgos vagyok, annak ellenere, hogy ejszaka nem alszom, es minden nap 7-fel 8 fele azert kivet az agy magabol, hogy unatkozom. Kiolvastam az osszes jo konyvet, amit itthon talaltam, utanajartam mindennek az interneten, ami erdekelt, hazba festeni egyedul nem tudok, csak ha jon Joco is, ugyhogy az majd holnap, TV untat, kicsi faluba nincs hova menni.... Ennel meg a takaritas is jobb, mert mit csinal az ember lanya, ha unatkozik: eszik... :oops: Es az mar nagyon nem hianyzik.
geri79

Manapság már csak 100-as centiket árulnak? Régen volt 150-es is. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

IKEA centi csak 1m-es... :lol: :lol:

Képzeljétek a januáriak is a 154. oldalon tartanak. Pedig 1hónappal előbb indultak! :D
Vendég

Ja, IKEA-sat ismerem. Anyuéknak még talán megvan a békebeli 150-es. Igaz hogy 2 darabban, mert egyszer kettévágtam. :P

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nah, természetesen mikor tanulnom kéne mindenféle eszembe jut. Nekiálltam kiszabni a zsebeket a falvédő-fali tárolóhoz, ami a Bulcsi ágya felett lesz. Aztán rájöttem hogy takarítani kéne végignyaltam a lakást, óvatosan, nehogy még átugorjon rám a tudás arrébb raktam a tanulnivalót. Aztán főzőcskéztem. Ezt jó szível és nyugodtan akkor tudom megtenni, ha kedves párom nincs idehaza, mert mindig összeveszünk a főzési technikákon. Ennek általában az a vége, hogy nincs meleg ebéd.

Íme én ezt tudom:
Háromfogásos őszi vega menü, főleg a kertből:
Kép

Fahéjas citromos meleg almaleves
Kelbimbós tészta sajtmártásban
Almahab

Eszek és esküszöm, hogy nekiállok most már tanulni. :lol:

zarja

Hát nem tom, nekem még 150-es centijeim vannak, de ha idő, akkor inkább a nov 2 aggaszt, amikor vizsgázom. Igaz, hogy 3-án meg szülésfelkészítőre megyünk, ami jobban érdekel, de a 2 fontosabb dátum :? Ha az megvan, nem is tudom, sok mindent letudtam, lelassul az életem. Nem baj, varrogatni fogok végre a Bulcsinak és lehet, hogy pihenni is? Elvégre egy hónapja táppénzen vagyok :P

zarja

Készen lettem a hímzésel, ami Bercikének csináltam :)

Kép

boruska

Hú Bori ez nagyon kemény!!!! Ezzel volt meló rendesen. Én csak kisebb képeket csináltam. Lucának. Noncsinak lehet nem lesz!
Most próbálom beszerezni Luca farsangi jelmezéhez a hozzávalókat. Január-februárban tuti nem lesz kedvem hozzá. Előtte meg úgyis karácsonyi lázban égek... :oops:
Vendég

Bori ez piszok jól néz ki! Nem kis munka lehetett. És most mi lesz a következő?

zarja

Nagyon drágák vagytok, köszönjük a gratulációkat!

Én vagyok a világ legboldogabb felesége!!! (Na jóóó, tudom, ezzel vitába szállnátok páran :D )

Minden szépen és olajozottan ment, a fodrász jó fej volt, laza kis hullámokat kaptam, a sminkes szépet rajzolt nekem. Kérdezte, van-e kívánság, mondtam, rábízom, csinált nekem szép, füstös szemeket, inkább vagány, mint romantikus volt, de szerintem nagyon illett hozzám. Kicsit féltem, Apa mit fog szólni, mert ő a természetesség híve, de el volt bűvölve. Az anyakönyvvezető kijött a Gundelba, szépen beszélt, mindenkit meg is lepett, mert semmi értelmes dologra nem számítottunk. Idézett Shakespeare-t, Adyt, meg József Attilát, az "igen" még ment, kicsi remegő hangon ugyan, de aztán már nekem is folytak a könnyeim, majd a DVD-n jól megnézem, hogyan könnyezem végig a saját esküvőmet :lol: A családok persze jól meghatódtak. Mindenkinek mondtuk, hogy nem kérünk nászajándékot, de azért mindenki hozott, igazán szép, személyes dolgokat kaptunk. A torta isteni volt, és a tortaszeletelés után a jött a meglepetés, mert bár szigorúan szűkkörű családi esküvő volt, de a legjobb barátnőm nem bírta ki, és mivel a környéken jártak, benéztek, hogy csak vetnek egy pillantást a ruhámra, mondván, fényképen az élmény már ugyanaz. Mikor szóltak, hogy egy Rita nevű lány szeretne két mondatot váltani velem és menjek ki, nem igazán értettem, de aztán iszonyúan örültem, és ragaszkodtam hozzá, hogy jöjjenek be. Spontán és őszinte színfolt volt, örülök neki.

Elvileg úgy volt, hogy otthon alszunk és majd holnap reggel indulunk el, de Apa meglepett és egy luxusszálloda nászutas lakosztályában ért minket az éjszaka. Jártam már néhány szép helyen, de ez mindenen túltett :lol:

Holnap indulunk Ausztriába, egy hétre. Nem mertem végül repülős utat bevállalni, helyette Karintiában találtam a millstadti tó partján egy romantikus hotelt. Fini kis barangolások a hegyekben, wellness, jó kaja. Csavargunk majd csomót a környéken, gyönyörű látványosságok vannak a környéken. Alapvetően nem mennék be közösségi vízbe, de az osztrákoknak nagyon tiszták a fürdőik, a méhszájam 3000-res, remélem nem lesz gond.

27-én már itthon leszünk, addig is jó babavárást mindenkinek! A fotók addigra meglesznek, majd feltöltök párat a gmailre. Nem tudom, a mozi-téma hol tart, én szívesen mennék, vagy esetleg a múltkori cukis kalandot is ismételhetnénk. (esetleg a nov-i babaexpoval összekötve)

Kép
juci-77

Sziasztok!

Most jöttünk meg a nagy sétából. Remélem azért még visszajön egy kicsit a jó idő, olyan hideg van.

A kedves hozzákezdett a bolognaihoz, mert utána nézni akarja a Forma 1-et. Legalább elfoglalja magát. :wink: Csak éppen takaríthatom utána a konyhát, sokszor borzasztó, hogy mi koszt tud csinálni! Én most ebédre serpenyős sertésbordát és almás palacsintát készítettem, hmmm fini volt.

Boruska köszi a receptet! Először a kép alapján azt hittem elzászi almatorta, de annak más a receptje, megnéztem. A kézimunkád meg nagyon szép, ügyes vagy!

Zarja! nagyon gusztusosat főztél! Tényleg fogsz vágni centit?

Nóri! Jó lesz Nektek a következő hétvégén!

Kép
Kép
molmar

Juci! örülök, hogy jól sikerült az esküvőd! Gratulálok a boldogságotokhoz és jó utat kívánok, érezzétek jól Magatokat Karintiában! :D :D :D

Kép
Kép
molmar

Juci: GRATULÁLOK és SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!!! Jó utat!

pelenkázó: nekünk biztos lesz, de inkább a komód része miatt, mert már most is alig tudjuk elpakolni a kettőnk ruháit.

Bababörze: Ma volt Nyíregyházán is. Sógornőmmel mentem, ami nagyon jól jött, mert egy csomó dologra felhívta a figyelmem, ami magamtól eszembe se jutott volna. Rengeteg ruha volt, vettem két meleg rugdalózót (400-400Ft) és egy overált (800Ft). Azt hiszem nekem a tavaszi börze jobb lesz, mert addigra meg lesz babóca és tudni fogom mi és mekkora kell neki. :) Volt néhány babakocsi is, de egyik sem volt olyan, hogy elgondolkodjak rajta. Megbeszélem még Szabival, de azt hiszem licitálok arra a Bergonra, amit kinéztem a múltkor a Vaterán.

Boruska: nagyon szép lett a hímzés! Képnek teszitek ki, vagy rávarrod valamire?
Én is egész jól állok a keresztszemeseimmel. Már 4 képecske kész van, egy van hátra (pecázós) és Babóca neve. Azt tervezem, hogy veszek egy sima fehér rácsvédőt (pl IKEA) és arra fogjuk rávarrni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zuzmooo 2010.07.10 12:35-kor.
zuzmooo

,,,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zuzmooo 2010.07.10 12:35-kor.
zuzmooo

Na, akkor én is felteszem az egyik kedvenc kézimunkámat:
Kép

közelről ilyen (bocs a minőségért):
Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Juci, ez nagyon jó hogy minden úgy sikerült ahogy szerettétek volna!
Akkor most gratulálok Neked mint friss férjes asszony is! :) Jó pihenést, aztán várunk a képekkel. Pocaklakóra vigyázz!

Hú Csajok, Nektek aztán van türelmetek. Nagyon szépek a kézimunkák. Jó lenne ha tanulás helyett nekem is jutna erre időm, de egyelőre nem úgy néz ki.

Baromi boldog vagyok, Papival "elutaztunk" az IKEA-ba meccs után. Itthon néztem a raktárkészletet és még 10 db volt a kiszemelt polcból, szorítottam hogy mire odaérünk még legyen. Egy csomót kóvályogtunk persze mire megtaláltuk a polc kódját, aztán mikor leértünk, akkor nem láttunk egy nyír színűt sem, de aztán meglett. Akkor volt még 4 db. Itthon persze kíváncsiságból még nézegettem a készletet, negyed 8-ra elfogyott. Szóval nagyon örülök hogy megvan, 8 ezer különbség mégiscsak 8 ezer különbség.

Boruska, fini lett a sütid, bár a fiúk nem nagyon értékelték. Szerintem meg tök hasonló íze van mint az almás pitének. Ja, én tettem egy kis fahéjat is a tésztába.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

kakti: ez gyönyörű! Rá van rakva valamire, vagy csak ki van keményítve, hogy fel lehessen akasztani?
zuzmooo

Csajok!

Csináltam egy kis kavarást a g-mailben, bocsika! Jobban mondva nem én, hanem a kedves párom. A táblázatot még vissza tudtam küldeni javítva, de az a beérkező fiókban van. Leszedtük a zenét. A kedvesem azt mondta, hogy szerinte nem a piszkozatban kéne a fontos cuccokat tartani, hanem a dokumentumokban. Onnan szerinte egyszerűbb dolgozni. Ha a zenét keresitek, akkor az elküldött mappában vannak. Bocsi, de én nem ismerem a gmailt, nekem nehéz még ebben navigálni. :oops: :oops:

Kép
Kép
molmar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?