Új privát üzeneted érkezett!

A bába válaszol c. könyvhöz:
Libri-könyvesboltokban tudniuk kell róla.
3.200 Ft-körül van.
Aki kicsit is vonzódik a természetes gyógymódokhoz (gyógynöv. illóolaj, homeopatia stb) és terhes vagy picibabája van annak:

ALAP-MŰ

(szerintem)...

Kint (németeknél) patikában kapni a könyvben említett olaj- és teakeverékeket és még sok mást is amiket a szabadúszó bábaasszony sok éves tapasztalatai alapján kizárólag egyetlen kempten-i gyógyszertár gondosan válogatott alapanyagokból kever.
Én a legtöbbet már beszereztem és alig várom hogy Máriával (bába) kipróbáljam öket...Jelenleg még csak a gátmasszírozó olajat használom, és minden este elbódítom illatával az Embert.:-))
timili

Sziasztok!

Timili, nem kötözködésből, csak kíváncsiságból a pszichológus hogyan segít a társalgásba a babával?Így első hallásra elég furi.
Judit, Te is írtál vmi hasanlót. Én is beszélgetem Bencével amíg benn volt és ő rugdosott. Vmi hasonlóra gondoltatok?És mi történik az anya-magzat tréningen?
Hátha tanulhatok vmit a 2. babánál!:-)

Ed, ha így szerettek vonatozni egyszer szálljatok le nálunk! 2km a vasúttól a házunk, így még sétálhatunk is a picikkel!

Alíz, teljesen igazad van, hogy az számít, hogy egészséges legyen a baba, + jó szakemberek kezébe legyen az ember.
A hozzáállás azért nem mindegy.Én úgyanott ültem mint a lányod (22 órakor) mikor mondta a barátnőm, hogy kb. 5 percenként szólok , hogy keményedik a hasam. Csináltattam 1 ctgt amivel elküldtek aludni, hogy reggel menjek vissza.Éjjel 1 kor mivel csak nem maradt abba a keményedés visszabotorkáltam a sötét folyosón bár az előző nem túl kedves vizsgálat után én éreztem magam hülyén hogy újra megjelenek. A vizsgálat nagyon fájt + újra aludni küldtek(ismételten hülyének éreztem magam+majdnem sírtam).Na ezek után gondoltam, hogy én többet nem megyek vissza megváram a műszakváltást így visszafeküdtem és azon a kényelmetlen ágyon vajúdtam a kórteremben.(persze utólag tudom, hogy az már a vajúdás volt)+utólag lehet, hogy jobban tágulok, ha mozgok és nem fekszem, de hát mint előszőr szűlőnek nem volt túl nagy tapasztalatom.+ utólag jól jártam a műszakváltás után Jolikával.
Akkor persze sötét volt, féltem , fájt a derekam és olyan állapotban kiszolgáltatottnak lenni rossz érzés volt. És ha baja van az embernek sokszor segíthet 1-2 kedves szó.
bocs ha már ezt írtam,de teljesen benn maradt a bögyömben.

Az ágyban nekem is volt gödör!:-))
LÁNYOK VIGYETEK MAGATOKKAL PÁRNÁT !SEGÍT!

puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi,

én nem jártam analízisre, csak mint ált. a "normális" kismamák, beszélgetek ill. beszélek a babámhoz. Amit írtam, hogy hétfőn voltunk dokinál és háttal feküdt a baba, ezért kértem, hogy forduljon meg szombatra, mert akkor megyünk 4d-s uh-ra, és megfordult, de ez lehet, hogy véletlen volt.
De ettől függetlenül megpróbálom felkészíteni a születésére, mármint elmondani neki, hogy mi fog történni vele és nem kell félnie stb...
Lehet,hogy hülyeség, de én hiszek benne.

J

KépKép
KépKép
ytong

sziasztok!

Barbi, szerintem csak szeptemberben lesz belőle valami, mert hamarosan utazunk jobbra-balra. Aztán megint a zhk lesznek a nyakamon. De net van, tudunk beszélni. És ne aggódj, én emlékezni fogok rá.

ska, akkor te "friss" anyuka vagy. Hogy telnek a napjaid? Pihenés?

timili, te még itt? Hét nem hallgat rád a gyermek?

Orsy, apáink hasonlóan gondolkodnak a lányokról.:-))) Ti is még itthon??

Jó éjt!

Ed

hétvégén a Római paton voltunk és Kincső így nézte a hullámokat:
Kép

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok

A tegnapi ctg-n már voltak jóslófájásaim.Emma feje teljesen leszállt,tehát bármikor mehetünk szülni.A fejecskéjét már nagyon is érzem,mert csak kacsaként tudok közlekedni,széttett lábakkal,úgy feszít.Jolika/szül.nő/ a jövőhetet esélyesbbnek látja,de minden megeshet.A család idegbaja tovább fokozódik.Mindenkinek mondtam,hogy a szülés beindulásakor telefonálok,izguljanak csak,rágják a körmüket helyettem is.Majd tudósítok,hogy mi van velünk.
Timili:A Telkiben nekem 500e mondtak elsőre+ a szülészem pénze,és ha császár lesz menet közben,akkor ezt még egy százassal megdobják.És ez csak 4 napi bentartózkodás esetén érvényes.Hát így is lehet szülni,akinek van rá kerete.

Puszi
Orsy
negro1

Sziasztok!

off.
Ha már szóba került a Telki. Tavaly novemberben a párom talált egy cikket a neten, amit a Telki szülész-nőgyógyász főorvosa írt. Hát majdnem, hogy császármetszés reklámnak is felér a hüvelyi szüléssel szemben. Bár ő az utolsó mondatban azt mondja, hogy ez ne vegye el senki kedvét a hüvelyi szüléstől. Akit érdekel, annak átküldöm e-mailben. Nekem az jutott eszembe, hogy őt császármetszeném meg. Én már próbáltam ezt is, azt is.
off ki.

Barbi!

Sajnálom, hogy ilyen kellemetlen tapasztalataid vannak. Még olvasni is rossz, mert elképzeletem magam ugyanebben a helyzetben.

Többiek!

Már kérdeztem azt hiszem, nem jön valaki szombaton a Babanetes találkozóra?

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!
Zita, engem érdekelne, átküldenéd a gmagdalena@freemail.hu-ra.Köszi
Mi biztos nem tudunk majd menni

Orsy, hát hajrá, hátha nem Marikának lesz igaza.Hosszú még a hétKép

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Léna!

Ment a mail. Ha nem kapnád meg, akkor jelezz!

Szép napot!

Zita
pzita

Sziasztok,

Timili ma még nem jelentkezett, vajon...???

Zita,

mi sajna nem tudunk menni, pedig nagyon szívesen találkoznék veletek, majd legközelebb, ha Schöpfis találkozó lesz és ehhez hasonló idő (mármint eső nélküli, nem ezer fok).

Telkit én is úgy tudom, hogy sima szülés 500 e, császár 600 e Ft. Bár én nem adnék ki ennyi pénzt 4 napért, inkább elmennék nyaralni belőle 1-2 hétre, vagy nemtom.De kinek a pap kinek a papné.

Ed,
mennyi idős volt Kincső, amikor először mentetek vele kirándulni?

J

KépKép
KépKép
ytong

Ytong, nekem speciel inkább a Pap:-)))

Azért tüntem el, mert reggel a Schöfiben kezdtem és nem volt kedvem, így 3 nap totál itthonlét után megintcsak hazajönni. Sétáltam a krt.on, barátné, Kvzó, teázó, anya stb. Szamos-cuki és mom-volt az utsó programm.
De jó h Emmuska már polpozisön-ben van...Nekem sehol semmi. K.dr. szerint még mindig 1 cm. (Mell. múlt7 pénteken u. ennyi volt)

Megőrítenek a rokonok, barátok...mindenki telefonál: -Na,mi van?

-Mi??? SEMMMMI!!!!
Mit várnak mit mondok: - Áh, már 3 napos a bébi, csak neked nem akartunk szólni h megvan????

Próbálom pozitivan fogni, de vhogy nem megy... Mert szerintem két variáció van:
1: ha ki vagyok kapcs. ->szülök
2: ha megy az sms -> meg van a gyermek.

Fájás beindulásakor, közben ugysem fogok senkit hívni. (csak az urat, OK ha így jobb: Urat)

Barbi, anya-magzat kapcs.-ról nem írnék többet, mert 1: ha belekezdek, sosem hagyom abba; 2: az sem lenne elég...ezért azt mondanám robogj el egy közelebbi, kényelmes Libribe, (ma már a legtöbbjében van olvasó-sarok) és keress rá a Hidas-Raffai-Mégvki: Lelki köldökzsinór c. könyvre. Számomra már az elolvasása is többet adott, mint maga a bébivel való fennhangon/magadban való társalgás...sokkal inkább másként láttam, már az elejétől fogva...
Amióta megjelent ez az ujabb könyv, most nagyon "divatos" lett a pszicho-doki is. Babamagazinba pl. - amikor megveszem- mindig ir vmit. Nekem már előbb jött az elhatározás és nagyon komoly kutatómunkámba került h eljutottam hozzá. (soha életemben nem jártam pszicho-nál, de mindig is érdekelt a terület).

Én mondjuk kifizetném Telkit, ha vki adna 100% garanciát h nem fog a szülés alatt olyan történni, amihez elendedhetetlen "szerszám" csak a Schöfiben van legközelebb... Így, marad: ilyen-olyan illóolaj, cd lejátszó, piros törcsi extráknak, magamat kényeztetni. Meg az erős elhatározás, h ha vmi nagyon nem tetszik (mondjon bárki bármit) én szedem a sátorfát...

Ed, Kincsi NAGGGGGGYON komoly a képen!!! :-))) Szinte fenyegető...mintha elég keményen tudná, mit is vár az élettől...:-))))))

Holnap vagy szombaton kell mennem megint Maria-hoz CTGzni, de lehet h ejtem a dolgot, mert már kicsit elegem van. Szerintem lassan túl van lihegve...
Hétfőn kéne K. dr. rendelésre "mérésre" menni, de lehet h azt is kihagyom...

Ma mondtam neki, szülésindításról szó sem lehet, szerinte, OK, 2 hétem van még a terminus után...azután ő dirigál.
Előttem volt ma bent egy csajszi, totál bek...álva, h neki 21. volt a napja és ma befekteti és naaaaagyon fél...Erre persze (hozva a formám elkezdtem "lázítani": " Tudják ők mikor kell kijönni;Ha ennyire félsz beszéld meg a dokival h csak vizsg.ra jössz be; Te vagy az anya, te tudod, érzed mikor jön; 100 éve is születtek gyerekek; Ha a méhlepény még nem öregedett el->minden OK, nyugi"...meg ilyenek.)
Mire a válasz: - Ő az orvos...

Na, többet nem is fűznék hozzá.

tegnap este (miután nem voltatok sehol és nem szívesen leveleztem tovább saját magammal) átmentem és beleolvastam a MÁVos topicba, azok után h kiderítettem a nevét az "ujszellemű" dokinőnek -aki az ismerőst ambuláns engedte szülni- és rákerestem kicsikét a nevére...

Háááááááááááááááááát...szerintem a Mávba legközelebb SE megyek szülni.
timili

Sziasztok!

Timi, ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, egyetlen vizsgálatot se passzolj le, nehogy esetleg, ne adj isten vmi baj lesz, akkor mondhassák, hogy ja, kérem, hát az anyuka a vizsgálaton meg se jelent.
De ez csak az én véleményem

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Ez csak az első proba levelem.
matt07

Sziasztok!

Ed, köszi a képeket, válaszoltam is a mailodra. Kincső nagyon ari! Ilyen ruhánk nekünk is van, csak kékben. Kép

Zita, sajna mi sem tudunk menni a babanetes talira. Nekem átküldheted a Telkis mailt, csak úgy kiváncsiságból elolvasnám. Köszike!

Orsy, jól alakul a helyzet, mennek a drukkok! Kép

Timili, olyan ismerős, amiket írsz. Én is meg voltam győződve róla, hogy előbb szülök, aztán még 3 napot ráhúztam. És hát igen, az ismerősök... Amikor kaptam egy sms-t, először hőzöngtem, hogy már megint, aztán 10 perc múlva válaszoltam lenyugodva, hogy megvagyunk, még egyben. Végülis jó, hogy ennyien aggódnak az emberért, csak abban a helyzetben kicsit idegesítő.
A vizsgálatokat viszont tényleg ne hagyd ki! Ne legyen eleged, már nincs sok hátra! Kitartás!

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Judit, megnéztem a fotókat és a dátumokat. ime:
1 hónapos kortól: margitsziget, vidéki rokonok
2 hónapos kortól: kirándulás
3 hónapos kor: első éjszaka rokonoknál
4 hónapos kor: első éjszaka sátorban, 1 hetes nyaralás faházban
Most pakolnom kéne, mert holnap du megyünk Kapolcsra, ahol 2 éjszaka lesz sátorban. Bár Kincső már 5 hónapos. Azért megmondom őszintén, hogy 1 hét sátrazást soknak tartok, így még nem tudjuk, hova megyünk nyaralni.

500e Telki? Nem semmi. Ha nyerek a lottóm, akkor tuti oda megyek.

Zita, jó mulatást szombaton.

Timili, szegényke nem is sejti, hogy holnap utazunk. Pedig tényleg a hullámokat nézte. Szerintem holnap is menj el csavarogni. Esetleg lejöhetnél Kapolcsra sörözni.:-)))

Tényleg megyek pakolni.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Tünde, az auchanban nagy-nagy akciók vannak. 500 ftért 2 részes rucikat vettünk, ma a tesóm 100 ftért polót! Érdemes kinézni.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Ed, jó nyaralást!Tényleg nagyon elmélyült Kincső!:-) Az Auchanban mi is benézünk!

Tünde, Kittivel mi újság? 5 hós szuri?

Zita, hát elég hülye helyzet volt.:-(
Netes talcsira mi se tudunk menni mert a nagynénémék 25 éves házassági évfordulóját ünnepeljük.

Judit, bocsi rosszul emlékeztem. Nagyon rendes dolog volt a babádtól, hogy odafordult:-))Hogy tetszett az UH?Szerintem nem hülyeség a beszélgetés én is csináltam!

Orsy,a kacsaérzés tényleg a végén van:-) Bár nekem a 37. héttől voltak jóslófájásaim, folyton mértem:-)

Timili, tényleg rossz a sok mi van te még egyben kérdés! Ne is törödj vele!Hajrá!!!
A könyvcímet köszi, megnézem!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok,

Ed,
köszi a választ, és ismerősök , mondjuk kollégák, barátok első találka?

Barbic,
nagy csalódás volt, többet vátam, csak profilos képek készültek, pedig szemben volt a baba. Kifogtunk egy tanulót, úgyhogy egész végig egymás között susmorogtak és mi le voltunk szaharintva. Egyszer elröhögtem magam és jó gorombán odaszóltak, hogy ne nevessek.Annyita meglepődtünk a férjemmel, hogy még csak visszaszólni se tudtunk, hogy mi fizetünk úgyhogy...
Úgy döntöttünk majd meglátjuk, ha megszületik, a következőnél meg nem ide fogunk menni (megatoys).

Szia Matt07 mondasz magadról vmit?

Timili,

hú nem tudom, hogy bírod a kérdésözönt én biztos kikapcsolom a telefonomat vagy nem veszem fel. Engem már most is idegesít, hogy akivel nem vagyok napi kapcsolatban (anyós, nagypapa stb.) az össznépi banzájon félóránkánt kérdezik, hogy jól vagy?

Sziasztok

J

KépKép
KépKép
ytong

Ed,

mág mindíg tetszik, hogy így elmertek menni jobbra-balra. A fertőtlenítést, hogy tudod megoldani?

J

KépKép
KépKép
ytong

No már menek is aludni, de Timilhez még hozzászóok...Kép

Timili, tulajdonképpen nem is tudom, hogy a terminushoz képest hogyan állsz... de ezt a "minek már nekem ez a sok vizsgálat" felfogást nem nagyon tudom díjazni... ugyanis az, hogy a méhlepény elöregedett-e (azaz nagyobb-e az esély arra, hogy a magzatvíz mekóniumos-e - azaz a baba épségben van-e, kap-e elég táplálékot, oxigént) és még egy millió dolog csakis az általad nagyon is unt vizsgálatokkal mutatható ki. (Amit te unsz, a S-M-nek ez a lényege - hogy odafigyelnek!)

Nálunk tulajdonképpen e-körül forgott a 40. hét után az összes probléma... hogy a baba most ezt végül is hogyan viseli? És nagyon is jó volt, hogy erre fgyeltek, még akkor is, ha végül is egy napot tök fölöslegeesn töltött benn a lányom... mert azt legalább kimutatták, hogy a méhlepény tökéletes állapotban van, hogy a magzavíz normál, a magzat (akkor még) szívverése tökéletes stb...

Ha már 9 hónapot kibírtál, kérlek ilyen piti dolgok miatt ne add fel az utolsó pillanatban! Kép Még ha rohadt unalmasnak és feleslegesnek tűnik is..
alice_cs

Timi!

Egyetértek az előttem szólóakkal. Inkább pár felesleges vizsgálat, ami megállapítja, hogy tök jól van még benn a babád, mint egy kihagyott, ami azt mondaná, hogy rosszul érzi magát benn és azonnal tenni kell valamit. És ezt Te nem biztos, hogy érzékelnéd kívülről. Utána meg tehetnéd a szemrehányásokat magadnak. Persze ez csak esetleges, de gondold végig!

Alíz!

Hogy van Ivánka? És a lányod? Te hogy viseled a nagymama szerepet? És a kedves vej kiheverte már a szülés megpróbáltatásait?

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok Kismamik!

Végre sikerült regisztráltatnom magam, így most már nem csak lelkes olvasója, hanem aktív résztvevője is lehetek eme nagyszerű topicnak!
24. hetes várandós kismama vagyok, a Schöpf-Mérei kórházban fogok szülni, az otthon csak "félistenként"Kép emlegetett Kósa dokinknál. Az archívumot olvasgatva nagyon sok információt szereztem, szinte választ kaptam az összes kérdésemre, köszönet a topic lelkes íróinak!
Azonban van néhány dolog, amiben még bizonytalan vagyok. Olvastam, hogy a kórházban első szülő nőknél biztos csinálnak gátmetszést. Ti azért tettetek-e/tesztek-e valamit ennek elkerülése érdekében (torna, krémek, masszírozás, stb.)? A konkrét tapasztalatokra lennék kíváncsi. És ha így megfelelően tágulsz és elég lassú a kitolási szakasz, akkor is vágnak? Ezt a szülésznő, vagy az orvos dönti el?
Ha olyan szobában vagy, ahol a babád veled lehet egész nap, akkor is elviszik fürdetni, és a kötelező orvosi vizsgálatra? Ilyenkor, ha sír, adnak neki teát, cukros vizet, stb.? Ha kifejezetten szólsz, hogy te nem szeretnéd, akkor is adnak neki cumisüvegből, esetleg kiegészítőként?
Van olyan pocakos internetező, aki jár a kórházba terhestornára és november végén fog szülni?
Egyelőre ennyi, előre is köszönöm a válaszaitokat:
ildikó
matt07

Közben még eszembe jutott valami. Tegnap voltunk a védő néninél, aki megnézvén a leleteket rámutatott arra a tényre, hogy kicsi fiúnk (merthogy kisfiunk lesz!) következetesen harántfekvésben van. Szerinte itt lenne az ideje, hogy beforduljon, különben császár lesz belőle. Szerintetek is a 24. héten már be kellene fordulnia?

szép napot mindenkinek! i
matt07

Hello, Lányok!
Köszi a sok biztatást meg mindent.
Ami vizsgálatot unok az csak a következő:

Kósa benyúl, megállapítja h 1 ujjnyi a méhszáj majd berendel ujabb 3 nap múlva. (Már 2X voltam KH-ban egy ilyen "vizsgálatért", hangsúlyozom: NO FÁJÁS!!)

Maria rámkattinja a CTG-t, begyün 10 perc múlva, megabajgatja a pocim, mondván, keltsük fel ezt a gyerköcöt. Majd jó félóra után megméri a hetek (!) óta 110/70 vérnyomimat, majd pisike a pohárba, és produkálok egy negativ fehérjét...

-Erobiktréner vagyok, tudom mit érzek ha magas (lenne) a vérnyomim.
-A gyerekem napközben ALSZIK. ÉJSZAKA ugrál. Bába kérésre SEM vagyok hajlandó b...gatni, csak azért h jobb eredményt produkáljon a "nagykönybe"...
-Nem tudom mekoniumos magzatvizet hogy mérnek, de szerintem NEM az én vizeletembül
-Flowmetriát utoljára 2 hete nézet K.dr. UHval..

O.K.: MA van a terminusom, ezért azt mondom AZ indokolt h MÁTÓL esetleg sűrűbben kell vizsgálódni a lepényről, Picu miatt...

Azt megmondja vki miképp deríthető ki az lepény öregsége?
Eddig azt hittem, a flowmetri szolgál erre...de lehet h nem és mégis a vizeletemből mutatják ki úgy h egy lakmuszpapírra nyomtatott kalendárt belelógatnak és ott az eltelt napok sárgán, a még épen felhasználható napok kékkel jelennek meg..:-))))

U.I. gyermek hajnalban nagyon " csomagolt"..., de lehet h a folyamatos ideülök-odaülöktől nem tud lejjebb "költözni"...?

Judytong, háát ez AZ! A sógorném, aki mindegy miért, házasságom 5 éve alatt összesen 3X nem hívott fel, tegnap mivan-ozott mobilon...mert "Ő MÁR NAGYON IZGUL"....(Woooow! szerinted én nem?!)

És ezek szerintem (nálunk) nem miattam izgulnak, csak egyszerüen naggggggyon kiváncsiak és mindenki a hír megszerzésének elsöbbségéért harcol...
Aztán megjön a Pici, még pár kör a KH-ban és mindenki megy a dolgára...csinálja tovább a munkáját, megy nyaralni...bla, bla, bla...

De ESKÜSZÖM: nem én gerjesztem magam körül ezt az őrültség-lázat!

Ed, Lehet h megnézem ezt a Kapolcsot:-)) és t...jok mindenkire. (Sőt, még kib...ból jól ki is kapcs.nám a telcsim;-)))))))))))))))))))))))

Szép napot Nektek!!!

Iryatok!

Orsi, Emmuska?????? Merre jár az úton??
timili

Alice, TÉNYLEG: MI UJSÁÁÁÁG IVÁNKÁVAL??????????????

Matt0(0)7, szevasz!
Úúúúúúúúúúúgy írnék neked, de azt írtad csak konkrét tapasztalatra vagy kivi, az meg még nekem NINCS! Puff neki! Kérdéseidre egyébként én itt már kaptam választ, úgy hogy mielőtt regisztráltam 3 napig csak az archivokat olvastam...de a tapasztalat még hiányzik.

Anyaoroszlánként persze én is harcolni fogok a "jogaimért", és majd meglátjuk mit hogyan sikerül keresztülvinni...

Jelenleg gátmassz.olajat használok.Azt fogom Marianak (bába)bevinni gátvédelemre is.

Kisfiú szerintem még ráér. NO PANIC! Most jön még csak az igazi "tánc"...
timili

Üdvözlet

Pocakunk a helyén,lakója is megszokott fejenállásában.Tegnap délutántól már a derékfájás kellemetlenebb formát öltött.Lábaimat csak terpesztve tarom.Emmát nem zavarja semmi,virgonckodik odabent.Családi idegbaj kezd a tetőfokára hágni.Anyu éjjel álmában levezette a szülésemet,közben kétszer felébredt,hogy akkor most mi van,tényleg szülünk?Attól fél,hogy szép csenben és suttyomban kitágulok és a kórházba nem érünk be.Meg tudom érteni,hiszen az első leszek a lányai közül,aki szülni fog.Nagyon aggódik,hiába nyugtatgatom.Ezt a pár napot már ki kell birniuk.Iszogatom a málnalevél teát,pihizgetek néha,ha éppen nem a neten lógok.

Köszi mindenkitől a biztatást és hogy gondoltok ránk.Nagyon jól esik.

Timili:lehet,hogy már írtad,de mi lesz a babócátok neve?Ha mégis sikerül egyszerre bent lennünk,akkor jó lenne személyesen is összehozzni a fiatalokat.

Szép napot mindenkinek
Puszi
negro1

Sziasztok!

Judit, nemtudom, mi az a fertőtlenítés. A mi életünkből kimaradt. Ha a cumi leesik, van csapvíz, vagy marad az a módszer, hogy én.... Kincsőt a földre ugyan nem rakom le, viszek neki tiszta lepedőket, arra teszem. Kincső csak anyatejes, tehát cumisüveg nincs.
Egyébként ha ki akarnám főzni a cumit, gázfőző, edény van nálunk, ha sátrazni megyünk.

Most csak gyorsan benéztem. Lassan mennünk kell.:-))

Képzeljétek, kincső egyre jobban alszik, csak szopizni kellt fel. Ma is 11kor ébredtünk.

Legyen jó hétévégétek!

Orsy, Timili, remélem néhány napig nem olvasom a leveleiteket. MErt akkor jó hír van. Drukkolok nektek!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed, ksz.

Negrorsi, Emma: Titok. Miért, nem jó?
Nekem tetszik: Rózsa Titok..
Valójában én már tudom egy jópár hónapja, de az most hogy néz ki h nektek megmondom az ismerősök, család meg hónapok óta ezzel nyaggat- nekik meg smafu...
Merthogy nem volt könnyü a tipikus magyaros (zs-miatt)rövid vez.név mellé egy nemzetközileg is kimondható, elfogadott, ugyanakkor magyarul sem túl eltérően hangzó hosszút találni...
(ezt is egy kicsit túl tudományosan vettem, mint a fürdetőt..:-)))

Ed, milyen laza vagy!!!! Ez az igazi...

Most én is útra kelek, amíg még ilyen fini az idő, addig rovom a köreimet, és megnyugtatom anyukám...(tegnap jól megsértettem, h ne izguljon, ugysem fogom hívni h amegyek a KHba, mert nekem elég a férjem, ez a MI dolgunk...mit csináljak ha igy gondolom?)Most beviszem mariahoz, lássa szegény h úgysem lenne helye sehol agyonidegeskedni magát...

Jó 7végét a nyar(g)alóknak...ennél jobb idő ugysem lesz (tudjátok..., lezsíroztam most a szülésemig)

Psz,psz,psz...

U.i.: remélem legköz. tudok fotókát feltölteni...

BYE!
timili

Ildikó!

Ha olyan szobában vagy, ahol a babád veled lehet egész nap (baba-mamás, vagy a fizetős) a fürdetésre és a gyerekorvosi vizitre akkor is elviszik. Ha te azt mondod, hogy ha sír ez idő alatt, akkor ne adjanak semmit, akkor nem adnak. Egyetlen eset mikor eltérhetnek attól, amit te mondtál, ha az orvosilag indokolt. A gyereksírás az nem feltétlenül az.
Gátvédelem. A gátrmasszázshoz nem tudok hozzászólni. De a gátvédelemhez részben. A szülésznő minden esetben védi a gátat, akkor is ha van gátmetszés. Azt hogy az legyen-e, azt az orvos dönti el.

Befordulás. A védőnőd kicsit érdekes lehet. A 24. héten már elvárja, hogy fejvégű legyen a baba. Itt a topic-ban, ha jól emlékszem Alízéknak is valamikor 30.-on túl fordult fejvégűnek Ivánka. És bár nem jellemző, de volt már nem egy példa, hogy 35. hét után is fordult meg baba. Szóval ezen még kár agyalni.

Ed!

A fertőtlenítéssel mi is így vagyunk, csak még a cumi is kimarad. Nálunk az egyetlen amit kifőztem párszor az a mellszívó, mert az elején rá kellett dolgozni néha a szopizás után, mert begyulladt volna a mellem.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Zita, köszi a mailt! Hát érdekes volt, az biztos. Olyan, mintha mindenáron le akarna beszélni az hüvelyi szülésről.

Ed, köszi, tegnap voltunk az Auchanban, mi is vettünk két részest. Kép Örülök, hogy az alvás kezd rendeződni. Jó nyaralást!

Barbi, egyenlőre megúsztuk az 5 hós szurit. Hétfőn mentünk, de éppen szabin volt a doktornő, szóval majd jövő héten megyünk. Azért lemérték, 6380 g és 65 cm, majdnem 1 kg-t hízott egy hónap alatt. Alakul a fogacska is, most már remélem hamar kibújik teljesen. Bár szerencsére nem viseli meg, nem nyűgösebb.
És ti? Bence mikor kapja a szurit?

Ildikó, üdv köreinkben! Kép A forgás miatt ne izgulj. Az egyik ismerősömnek az utolsó héten fordult be a baba. Szóval még ráértek.

Pusza,
Tünde
rtünde

Köszi az üdvözlést és az infokat!
Megnyugtató volt olvasni.

Timili! Remélem a hétvégén gyereksírásra ébredsz (és nem a szomszédéra), akkor aztán jöhet a beszámoló, a tapasztalat ezerrel!

ildikó
matt07

ÚRISTEEEEEEEEEEEEEEN, gyerekek!!!!
3 csík van a köldököm felett!!!!!!!!!!!!!!!

Gyorsan, gyorsaaaaaaaaan........van vki akinek ilyen terhescsík utáne elmúlt, vagy ezek MINDEN esetben maradandók??????

Segítséééééég, már 38 db nux vomica homeos-idegcsillapítót vettem be.....

B....szus, pont a köldök felett...azt még nagyon plasztikázni sem lehet.....

Jaj, jaj, jaj.......nagy a baj!!!

Elszállt az összes humorérzékem!!!!

HILFEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!
timili

Sziasztok!

Mi most egy pár napra eltününk szem elől, megyünk Veresegyházára, a családi birtokraKép
Mindenkinek további jó(őszi hangulatúKép )hétvégét, hétfőn majd jövök beszámolni.

Addig is csatlakozom Edhez, Orsy, Timili, hétfőn már ne találjalak itt benneteketKép Kép

Puszi mindenkinek, Léna és a nagy utazó Sára

nuska

Timili (egybe vagy még azóta? nem volt idő ideülni egész nap...) ne idegeskedj, a terhescsíkok egy idő után elmúlnak,kifehérednek, van akinél nagyon hamar, van akinél csak egy év mulva, de elmúlnak, addig meg hordjál egyrészes fürdőruhát, én azt mondom ez legyen a legnagyobb bajod! Kép

Mi jól vagyunk, Ivánka nagyon aranyos, napról napra változik, csak hát sokat sír a lelkem, szinte csakis a testmelegben, ill testkontaktusban érzi jól magát, azaz vállon, hason hurcolászva, a hátán az istennek se szeret feküdni, hasrafektetni meg még nem szabad a törött kulccsontja miatt. (Szülésnél elpattintották a kulccsontját, hogy kiférjen...) Bár mi semmit nem veszünk észre, mindkét karját egyformán mozgatja, és szinte a születése pillanatától képes a fejét egész magasra emelni, nagyon erős kisfiú.
Sajnos a tejhozam nem elég, kell neki adni minden szopás után pótlást.
Szóval fel a fejjel!!! Kép
alice_cs

Lányok,
Pzita, visszatérve a gátra, fent irtad a szülésznö akkor is védi a gátat, ha van gátmetszés...Hoooogy?
Nem az a gátvédelem, h az utsókig ragaszkodik a gát épen tartásáshoz?
Egyébként pl. K.dr.-t kérdeztem, ő azt mondta, első szülésnél ez szinte "nem téma", de gyönyörűen csinálja...Több barátnömet is kérdeztem ilyen témában (köztük Kósa pacienst is) szerintjük a dolognak nagyobb a füstje, mint a lángja...
Lehet egyébként is csak 1 cm-t vágni...állítólag...

Van a fizetős szobáknak internet kapcsolata??;-))))))))))))))))))))))))))))))))))
Nem szivesen hagynálak itt benneteket... mellesleg frissebb(élethűbb) emlékeket tudnék felnyomni, rögtön másnap...mint egy hét távlatából.:-)) Holnap telihold...
timili

Timili,

nem akarlak elkeserteni, de szerintem nincs internet kapcs., ha még a nővérhívó is hiánycikknek számít (legalábbis a nem fizetősben). De erről inkább olyan aki fizetősben volt.

De sokan lettünk Dr. K-sok.

Csajok ti készültetek valahogy a szoptatásra pl. dörzsi, maszír, kencefice stb.? Aki már szoptat hallott valaki a Szoptatás című könyvről? Ha igen amikor elkezdett szoptatni bejöttek a könyv utasításai?

Ildikó,

nekem is harántban volt babám a 24. héten, sőt még a 28-on is, de a doki nem aggódott emiatt, én is úgy tudom, hogy a 30 valahanyadik a fontos. De inkább a doki véleményét, mint a védőnőét. (ez a magán véleményem).

J

KépKép
KépKép
ytong

Judit!

Dörzsi, masszír. Felejtsd el, beindíthatja a fájásokat!!!!!!

A könyv nem csak szép, hanem nagyon jó is.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!Kép

Ed!
Nagyon édes a víznézegetős komoly kép Kincsőről!!Kép

Gyönyörű az időKép Imádom az ilyen őszies esős időjárástKépKépKép

Sterilizálás: nálunk is kimaradtKép Pedig inkább tápszeres volt picinek a lekme, mint cicisKépKépKép
Nem baj! Csöppnél jó sok tejcsim lesz!!!!!Kép

Matt!
Befordulás: a lánykám a 29. héten már be volt fordulva, és sajna emiatt, meg hogy nagyon kevés helye volt, a nyakában hypotoniát diagnosztizáltak az egyik oldalon.
Mellesleg volt egy mami a Schöpfiben amikor sjártam CTG-re akinek a szülés előtti napon fordult be a babója!!! Mondjuk nem volt nagy babaKép

Ha a vége felé jársz vannak jó kis praktikák amivel lehet próbálkozniKép
Lehet, hogy csak "népi" bölcsesség vagy legenda, de érdemes kipróbálniKép

Bekapcsolt zseblámpát húzogatsz a hasad alja felé, kis csengettyűt rázol a pocid alattKép Ilyen aranyos dolgokKép De hátha segítenekKép

Timili!
Csíkokra semmi gondolatom nincsen, de biztosan elmúlnak majd!
Drukkolok, hogy ahétvéégn jelentkezzen a babó!Kép
Most végül elárultad a nevet?? Mert olvastam, olvastam,, kerestem, de nem láttam..Kép Egyébként elég kajla vagyok így hajnalban, tehát attól is lehet, hogy nem vetem észreKép

Tegnap voltunk ÁllatkertbenKép
Teszek fel majd róla képetKép

Most nyüszi van, majd jövök! Puszi!

hicudzsi

Kép

hicudzsi

Sajna nagyon le kellett rontanom a képminőséget, hogy engedje feltölteni Kép

hicudzsi

Hicu,

a kép minőségétől függetlenül, látjuk, hogy milyen szépek vagytok.

Zita,

kaptál tőlem e-mail úgy kb. egy hete?

J

KépKép
KépKép
ytong

Ytong!Kép
Neked akartam írni a szopival kapcsolatbanKép
A www.lll.hu honlapon érdemes átnézegetni a La Leche Liga kiadványait! Nagyon sok jó tanácsot adnak a szoptatással kapcsolatbanKép

(Mondja ezt egy olyan akinek sajnos semmi praktikával nem sikerült a szopi, de mégis nagyon jónak tartja ezeket!)

Az egyik lánynak volt vízforralója a Schöpfiben és literszám gyártottuk a Laktoherb teákat! Nekik mind be is indult! Még a fölösleget le is adták!

Kép

hicudzsi

Milyen jó h ti már korán hajnalban fent vagytok.
Én még most keltem, kicsit fátyolos is a hangom...

Míg viszont egyesek Kapolcsra, Állatkertbe járnak, kirándulnak kishazánkban, én már a eurodisneyland utazásomat tervezem Párizs mellé...;-)))))))))(O.K. csak virtuálisan)

Öreg hiba, h egy sz...os internetkapcs.nem tudnak bevarázsolni a hiper-super schöfibe...(mi van nem érti senki a tréfát vagy nagyon gyenge volt?

Rájöttem, ...ok a csíkjaimra. Rájuk dobtam tegnap délután 3 palacsintát (sorrendben: baracklekváros, fahéjas, fahéjas) és már nem is érdekelt annyira a dolog. Van még 15 db Phytolastil ampullám, azokat még elpattintom...aztán lesz ami lesz...

Én csak gondosan tisztogatom a ciciket, és minden reggel lehántom a "tejport" a bimbókról. Ha már hetente 1X úgyis radírozom magam, akkor oda is kerül egy kevés smirgli, de extrát nem kapnak semmiből. (A 6 doboz szopitea mellett ott figyel egy adag szopiolaj is:édeskömény,koriander,levendula,anizs,rózsa,répamag 4 féle olajban)majd ezt szándékzom a dudákra kenni.

Csak lenne már aki miatt elkezdhetném!!!!!!!!!!
timili

Alice, nagy babáknál olyan a kulccsont-pattogtatás mint a gátvágás elsőszülőknél? SZinte kételező?
Vagy az olyan extra szolgáltatás ami "csókosoknak" jár?

Volna képed Ivánkáról feltöltésre?
Már olyan kiváncsi vagyok "Rettegett"-re...
timili

TimiliKép

Később jön ugyan a baba mint reméled, de hamarabb mint gondolnádKép

Jól bekészültél a szopira!Kép Ez nagyon jó!Kép
A jövő hétre soksok vihart jósolnak szerdátólKép

Na most akkor elmondtad már a nevet, vagy nem?
Vagy nem olvastad a kérdésemet?Kép

hicudzsi

Timili,
nem olyan mint a gátvágás, hanem ha úgy néz ki, hogy nem fér ki, akkor az orvos segíti, és elég gyakori (no ne félj, azért nem minden második babánál van ez), hogy közben eltörik a kulccsont. Hamar és maradéktalanul gyógyul, semmi teendő nincsen vele, csak nem szabad hasra fektetni. (Ehhez képest Iván szinte csakis hason szeret feküdni, no nem a mózeskosárban, hanem az anyja hasán mint a kis majmok.)

Szivesen beraknék képet, de nem tudom hogyan kell, tök béna vagyok hozzá. E-mailban van egy csomó képem, a nagyobbik lányom küdte át - ő fotózott a kórházban - ha valaki hajandó lenne rá, annak szivesen továbbítom mailben és akkor esetleg fel lehet rá rakni.. Egyébként Index-fórumok-szülői munkaközösség - nagymama leszek topicban van róla 4 kép...)
alice_cs

Hicu,

köszi, már jértam arra kb. ugyanaz mint az általam említett könyv, azt meg már majdnem bemagoltam, csak arra voltam kíváncsi, hogy van-e valaki akinek sikerültek elsőre az ott leírtak, aki szintén tapasztalatlan volt, mint én.

Timili,

én is használok illóolajat, de én csak egyfajtát 101 olaj a neve azt hiszem és ez is nagyon sokmindenre jó. Mondjuk én ezzel kenem a pocakot, feneket és a didiket (a bimbót nem).

Mackoo,

mi van veled, régen jelentkezel?

J

KépKép
KépKép
ytong

Judit!

Nem kaptam. Illetve nem tudok róla. Kicsit rakoncátlankodott a gépünk, lehet, hogy áldozatul esett neki. Lehetne mégegyszer?

Timi!

Tulajdonképpen mondhatjuk azt is, hogy az a gátvédelem, hogy ragaszkodik a gát épen tartásához. De ehhez ugyanúgy segítség kell, a vágás után is. Ugyanis képzeld el, ha vágás után is csak úgy hagynák, hogy törje az utat a gyerek. Az ugyanúgy tovább repedne.

Emő!

Már most nagyon szurkolok neked, hogy a pocaklakóddal majd sikerüljön a szopi.

Szép estét!

Zita
pzita

Sziasztok!

Ildikó Kép

Egyátalán nem biztos, hogy fizetős baba-mama szobába kerülsz, mégha le is foglaltad előre. Én is lefoglaltam, de éppen nem volt hely Kép Kép Kép Kép
A nem fizetősben meg kicsit balkániak a körülmények.A gyerekedet is óramű pontossággal 3 óránként hozzák ki. A csecsemősök meg nem túl készségesek, úgyhogy előre gyűtsd be az infókat.

A mellékajáltatásról: nekem 3 napig nem volt tejem, mert császár volt. Azért addig is etették a babámat cumisüvegből, de semmiféle szoptatási gondot ez nem okozott a későbbiekben. Egyébként jellemzően nem teát adnak, hanem tejet. És nem akkor, ha egyszer nem evett jól, hanem akkor, ha az anya nem tudja tejhiány miatt táplálni a lurkót pár napon át. (ez császárnál jellemzően így van) Azért gondolom éheztetni napokon át te sem akarnád a gyerkőcöt. A babákat meg szpotatás után megmérik, így tudják, hogy eszik-e a gyerek vagy sem.

Barbi Kép

küldtem mailt.

Hicu: )

Nagyon szép gyerkőc.
phajni

Judit! Jaaaj, mintha hájjal kenegetnének! Még én is hiányzom valakinek?Kép

Olvaslak ám benneteket! Csak nem akarok sokat lógni a neten, annyi rosszat olvastam újabban a sz.gép káros hatásáról.

Meg anyukámat műtötték múlt héten, közben Borit hordjuk gyógytornára a hipotónia miatt, és a férjem is itthon volt egy-két napot, ilyenkor pedig be se kapcsolom a gépetKép

Szóval olvaslak benneteket és drukkolok. Irígyellek ám titeket nagyon!
De jó is volt, amikor én is nagypocakos voltam!
Jó lenne már megint egy kis csöpp.

Tényleg, Hicu!
Hogy viseled a kis picurt a nagy picur mellett? Én egy kicsit tartok tőle, hogy túlságosan leterhelő csecsemő mellett terhes lenni és emiatt esetleg állandóan rosszkedvű és ideges lennék. Mi lenne akkor Borival?? Arról már nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha a köv. terhességnél is ennyire nagyon rosszul leszek???

Timili!
Én csupa stria lettem.
Ami a hasamat illeti, engem szülés után ért a meglepetés, mert sokáig nem volt csíkos a hasam, amikor pedig csíkos lett, akkor már olyan nagy volt, hogy nem láttam tőle a csíkokat.
Úgyhogy boldogan meséltem mindenkinek, hogy igaz ugyan, hogy a mellem olyan csíkos, hogy egy zebra megirígyelné, de szerencsére a hasam, ... hát a hasam bőre aztán igazán gyönyörű.
Ehhez képest iszonyatos vörös csíkokra lettem figyelmes, miután szülés után volt erőm jobban megtekinteni magamat.

Azóta egyébként szépen halványultak (9,5 hónapja szültem), de attól tartok, soha nem fognak tökéletesen elmúlni.
És nem csak az a gáz, hogy ott marad a csík, hanem hogy tönkre vágja a szöveteket, és ettől ernyedtebb lesz a bőr. (illetve nem a csík vágja persze tönkre, hanem a feszítés miatt köv. be ez a folytonossági hiány, ez jelenik meg csík formájában)
Mondjuk a legfőbb gondom most inkább a hájam.
Kész agyrém!
Most képzeljétek el, hogy olyan súllyal jöttem ki a kórházból, ami még a terhesség előttinél is kevesebb volt. Tök vékony voltam!
És ezután szedtem fel kb. 3 kilcsit.
Hát nem hihetetlen?! Amikor azt írja a szakirodalom, hogy a szoptatás arra is jó, hogy az anya megszabaduljon a zsírdepóktól! Úgy látszik, én vagyok az a kivétel, amely erősíti a szabályt.
Fúj, utálom magam.

Kismamák!
Ti nem éreztek néha így? Néha olyan öregnek és rútnak érzem magam, hogy az már szörnyű.
Mert a csini ruháim nem mennek rám, a mellem lejjebb költözött két emelettel és ha nincs benne sok tej (és most már általában nincs), akkor úgy lógnak mint valami üres dohányzacskó.
Elkezdtem növeszteni a hajam, mert nincs időm 5 hetenként a város másik végébe fodrincshoz járni, de nekem a rövid frizurák állnak igazán jól. Szóval a plusz kilóktól és a mell-lógástól eltekintve is úgy nézek ki mint egy lefosott kilóméterkő.
És még csak arra sincs energiám, hogy vegyek magamnak valami jó cuccot, mert egyrész semmibe nem férek bele (a melleim tutira nem), csak nézem ezeket a kis plázacicákat, akik megveszik a tenyérnyi bikiniket, amik a fél mellemre sem lennének elegendőek és egyszerűen az élettől is elmegy a kedvem. Ráadásul közben folyton Borira gondolok, mert az a mániám, hogy rajtam kívül más úgysem tud rá vigyázni, tehát végigrohanom az üzleteket és persze, hogy nem találok magamra semmit.

Á, szar az egész.
Bocs, hogy ilyen depis hangulatot csempésztem ide.
És most vessetek meg, hogy nem a Schöpfről dumáltamKép

Mackoo
mackooo

Erről jutott eszembe:
A nő este lámpaoltás után célzatosan odabújik a férjéhez, mire a filkó összecsippenti a hasán a hájat:
- Drágám, mennyi is volt a legkisebb súlyod?
- 3 kiló 10 - rebegi a nő
- Akkor itt az ideje a fogyókúrának...

...hát én is így vagyok.
mackooo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?