Új privát üzeneted érkezett!

Hát , el tudnám képzelni a "micsoda nehézségeket", kiváló a képzeletem, de nem akarom elképzelni. Elég egyelőre, amit a körülöttem lévőktől hallok és látok. Pozitívan készülök, de nem gondolom, hogy minden az lesz. De azt sem gondolom, hogy babaillatú rózsaszín kis álom, nem vagyok naiv, tudom, miért vállaltam gyereket, tudom, hogy nehéz lesz, de azt is tudom, hogy gyönyörűűűűűűű :D

Én már nagyon vágytam egy babára, és nem csak babára, egy gyerekre, és azt sem érzem, hogy elvenné az életem, tudom, hogy más lesz, de én ezt akarom minden porcikámmal. És semmi más nem érdekel már annyira, még a suli igen, de az sem ér fel azzal!

Van egy jó mondás, majd vakarjuk, ha viszket! Addig nem készülök a rosszra, ahogy Mamacka mondja, jön az magától, és akkor majd azon leszek, hogy megoldjam.

Kép

Kép
ktouch
 
 


majd vakarjuk, ha viszket


Ez tetszik!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Kicsit ez is olyan, hogy nem nézegetünk torzszülöttekről képeket, olvasgatunk történeteket... pedig megtörténhet, de felesleges ilyenekkel előre foglalkozni.
Annyi elég, hogy tudjuk megtörténhet, mint ahogy tudjuk van szülés utáni depresszió és babyblues.

De amit Honey írt, hogy tapasztalat megosztás segítség egyebek szintén fontos!

Tegyük mindezt szeretetben a másikat megbecsülve a másikról jót feltételezve... szerintem....

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

 
 

mamacka,
nem, nem !!! Persze, senkit nem akarok elrémíteni!!!
Mert, bár Flóra 2 hónapos volt, amikor azt mondtam - soha többé gyerek!!... azóta mégis úgy alakult, hogy még csak a 2. gyerkőcöt várom, de már most a harmadikon gondolkozom! :wink: :lol:

Csak azért írtam le ezeket - mert a saját hibámból okulva - ne csak fizikai tüneteinkről merjünk beszélni.
Mert ha megfigyeled, ha bárkinek fáj, szúr hasogat, vérzik stb... azonnal megosztja a többiekkel és tanácsot, vígasztalást esetleg megerősítést kér ( pl. ha másnak is húzódik, akkor biztos ez a normális ) De a lelki dolgainkról, félelmeinkről "ciki" (?) beszélni, panaszkodni, tanácsot kérni. Ezt nem is annyira a mostani helyzetre értem... sokkal inkább arra, ha már a babókat a kezünkben tartjuk. ( pedig itt is érvényes ám a megerősítés általi megnyugtatás! pl nálam valahogy alább hagyotta lelkifurdi, ha azt hallottam véletlen más anyukáktól is, hogy néha bizony rohadtúl elege van a gyerekből, és vele együtt bőg a tehetetlenségtól )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


mamacka,
én pont azon gondolkodom mostanában, hogy érzelmileg már most máshogy viszonyulok Ketteskéhez, mint anno Flórához. Őt is vártuk nagyon, szerettem, imádtam... de valahogy más volt ... én pl most sokkal jobban anyának érzem magam, mint az első hónapokban. Meg kellett rá érni. :D
Valahogy mindenkinek egyből a második gyerekkel kéne kezdeni. :lol: :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Igen, ez általános dolog, főleg itt Magyarországon, hogy az emberek nehezen kérnek segítséget, ha lelki - pszichés okú problémájuk van, pedig ha már beszélnek is róla, már az is jobb, mint ha magukba zárják. Valahogy így alakult az elmúlt időkben, tegyünk róla, hogy gyerekeink bátran beszéljenek erről a megfelelő helyeken, mert hamarabb kilábalhatnak a problémákból.

Kép

Kép
ktouch
 
 


mamacka írta:De amit Honey írt, hogy tapasztalat megosztás segítség egyebek szintén fontos!

Tegyük mindezt szeretetben a másikat megbecsülve a másikról jót feltételezve... szerintem....


Így legyen! :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


ktouch,
igen, ez nagyon igaz szerintem is! Mármint, hogy már az is segít, ha az illető beszél róla.
Én Flóra után a 3. hónapban voltam a mélyponton - még ismerősök sem nagyon mondták volna meg rólam. Pár közeli hozzátartozóm tudta, mennyire mélyponton vagyok, próbáltam beszélni róla. Már begyűjtöttem 2 pszichodoki számát is.
Aztán egy nap, amikor a topicunkban már a 20. olyan írást olvastam, hogy "imádom minden percét...meg még az éjjeli felkeléseket is szeretem!" ... kiborultam és kitálaltam a csajoknak. 1 A4-es oldalt töltöttem meg a rám nehezedő lelki nyomással és a depimmel.
Esküszöm, ahogy befejeztem és átolvastam, mintha megvilágosodtam volna!!! :D Sok problémát objektívebben tudtam láttni és így tudatosan tudtam változtatni a helyzeten. 2 hét múlva már kutya bajom sem volt!! :D
És nem mellékes hozadéka volt az írásnak, hogy sokan megnyíltak tőle! Több privit meg emailt kaptam, hogy " húúúú... hát igen, velem is ez a helyzet..."

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Ti szedtek még terhes vitamint?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


igen én szedem de már nem a femibiont hanem az elevitet

Kép
Kép
20100310
 
 


Én nem szedek, de nem is szedtem.....

Kép

Kép
ktouch
 
 


Ktouch!

Én egyáltalán nem gondoltam, hogy bárkit is sértegetni, támadni akarnál és nem is visszavágás volt a részemről. Egyszerűen azt mondom, hogy 100%-osan abban hinni, hogy minden tőlünk függ, az szerintem eléggé tévút. Főleg mindenre, minden esetben ráhúzni ezt az elméletet.
Sok minden tőlünk függhet, sok mindenre hatással lehetünk tudatalatt, de nagyon sok minden nem úgy alakul. Hiába van pozitív gondolkodás, mégsem agyban dől el...

Lehet ebben hinni, de akkor elég sok önmarcangolás lehet ennek az eredménye, amikor mindenről azt gondoljuk, hogy miattunk volt, ha nem is tudunk róla, de tudat alatt az is biztos miattunk volt. A pozitív dolgoknál ez megerősítő, de ha negatív dolgok történnek, akkor meg gyötörheted magad, hogy mit csináltál, gondoltál rosszul, amikor csak egyszerűen csak nem mindenre van hatásunk...

Hogy szakemberek, szakkönyvek elméletei ezek? Általában mindent állítanak pro és kontra szakemberek és szakkönyvek, szerintem semmit nem szabad vakbizalommal fogadni... Sokszor valahol az elméletek közt van az igazság, amit mondjuk egy 3. szakembercsoport állít...

Kíváncsi vagyok, hogy korábbiakban hol olvastál ki a szavaimban lelkiismeret furdalást? Vagy hogy olyan problémám lenne amit meg kell oldani?

Én szaranyának nem éreztem soha magam, de tudom, nem vagyok tökéletes, természetesen voltak/vannak dolgok amiket átgondoltam/átgondolok, hogy lehetne másképp, jobban, így vagy úgy nem szeretnék többet viselkedni, ezt, vagy azt nem csináltam jól, stb. És megpróbálok tenni azért, hogy bizonyos esetekben türelmesebb, nyugodtabb, odafigyelőbb, jobb legyek, stb.

Arról, hogy nem szabad előre foglalkozni a lehetségesen felmerülő nehézségekkel, problémákkal, ne ijesszük el szegény első gyermeket vállalókat, stb... én meg teljesen máshogy gondolkozom. Én azzal, hogy a lehetséges nehézségeket is átgondolom, a lehetséges problémákat is számba veszem és olvasok róluk, úgy érzem, hogy későbbiekben sokkal könnyebben bírkózom meg velük. Aki nem veszi számításba a lehetséges nehézségeket, az szerintem annál nagyobbat csalódhat később, annál jobban letörheti, megtörheti a nehézség, gond. Ha számításba vesszük, akkor viszont annál könnyedebben, természetesebben, hatékonyabban tudunk szembe nézni vele.

Így volt az, hogy a babvárásnál is az első 12 hétben én számba vettem, hogy történhetnek még problémák (elég gyakran előfordul), úgy érzem sokkal jobban viseltem volna, ha baj történik... Mintha úgy élem bele magam, hogy minden csak tökéletesen, minden csak jól, minden csak úgy alakulhat ahogy én azt elképzelem, akkor asszem elég nagy trauma lett volna egy esetleges magzatvesztés. Ez viszont nem azt jelenti, hogy előre paráztam volna, sőt, egyáltalán nem féltem, nem aggódtam, hogy probléma lenne, egyszerűen számba vettem más utakat is.
Ez volt a szoptatással kapcsolatban is. Tudtam, lélekben felkészültem arra is, hogy nem megy az mindig úgy, mint a karikacsapás, bármennyire is szeretnénk, fájhat, kisebesedhet eleinte a mell, stb. ezért nem is estem se kétségbe, se depresszióba, amikor problémák voltak. Nem is vádoltam önmagamat, hogy minderről én tehetek. Megpróbáltam a lehetőségekhez képest a maximumot kihozni és én azzal elégedett vagyok. Én úgy érzem, minden tőlem telhető dolgot megtettem és a többi már nem tőlem függött. (De nehogy elkezdjük azt mondani, hogy aztán minden alól ki lehet bújni, merthogy úgysem tőlünk függ, úgysem tudunk hatással lenni rá... mert az meg a másik véglet. Szerintem ebben is a közhelyes arany középút a jó.)

Na, uff... Hosszú lett ez... :oops:

biribon
 
 


Heni,
én elevitet szedtem eddig, most váltottam gravidára. :)
Csak azért kérdezem, mert a 4. hónap után általában már nem javasolják a dokik, nehogy óriásbébi legyen emiatt. Bár ez szerintem nem állja meg a helyét...

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Én még szedegetek hébe-hóba vitamint. Nem minden nap. Annyira nem rendszeres és átgondolt az étkezésem, hogy ne tartsam jó dolognak ilyenkor a kis vitamin, nyomelem rásegítést. Ja és nem hiszek abban, hogy óriásbabát csinálna.

Én baba-mama börzére ebben az influenzás időszakban inkább nem megyek. Szóval nem is gondolkoztam rajta.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2009.10.16 18:07-kor.

biribon
 
 


hú belementetek megint
ktouch
kérlek küld át nekem is azokat az anyagokat!
én ugye a pszichot főleg vallási és filozófiai oldalról tanulom most, de ugye van a hétvégi suli is, az meg pszicho
a lényeget mamacka és ktouch elmondta, mármint arra gondolok ahogyan és is vélekedem általában
ktouch pont hogy felméri a lehetséges problémákat, sőt erről tanul, így nem fogja derült égből villámcsapásként érni ha megtörténik valami nem tökéletes
az hogy minden rajtunk múlik e?
szerintem igen, a tapasztalatom is ezt mondatja velem, de ez az én véleményem (nem csak ugye, aki valóban tisztában van a karma törvényével, az érti mire gondolok)
mióta így látom, azóta sokkal kevesebbet szenvedek, szóval ennyit az önmarcangolásról
ha magamban keresem a hibát, akkor meg is találom és tudok rajta változtatni
ha másban keresem a hibát (akár a szerencsétlenségben) egy nem tudok rajta változtatni, kettő ha egy személyben találom a hibát, akkor az bizony nem éppen szeretetet szül
ha pedig valakit nem tudok szeretni az bizony senkinek sem jó, nekem sem
(és ha megint behozom az ok-okozatot logikáját, akkor ez a nem pozitív érzés megint rossz dolgokat fog szülni, aminek okaként majd megint egy külső dolgot fogok találni... és így tovább, és így tovább)
az, hogy én most egyedül vagyok ezzel a babával, teljes mértékben okozata valaminek
és megértettem, hogy miért történik, és azt is hogy min kell változtatnom
lehet tévedek, ha igen akkor annak is lesz következménye és akkor tudok megint pontosítani az irányon
ezek az én tapasztalataim, amik csak rám vonatkoznak!!

Kép
yilonne
 
 


biribon, én is pont ebből a megfontolásból szedek. De szerintem végig szedni is fogom. Most tized annyira sem tudok figyelni a megfelelő étkezésre, mint Flórával anno. :?



Fotó rajongóknak itt egy újabb tök jó oldal (árak is vannak fent )

http://www.adamjuditfoto.hu/?gclid=CJnW ... godXhHobQ#

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Biribon én nem azt mondtam, hogy ne vegyük számításba. Vegyük számításba de szerintem nem mindegy, hogy ezt kifelé, hogy tálaljuk... Lehet mélypont, depi, bébiblues, de ezen lehetőleg most ne szorongjunk...



Magunkat vádolni meg szerintem semmiképp nem egy jó magatartás...


Én szedem végig a vitamint, sőt szoptatás alatt is. Az óriásbébi teória baromság. Nekem teljesen normál súlyra születtek a gyerekeim. Viszont így talán kevésbé lesz az ember beteg... most pl nem szedtem mert Füreden maradt... :( Tegnap vettem Femibiont.


Honey
Szerintem is fontos, hogy ezeket a dolgokat se seperjük a szőnyeg alá!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Lehet ebben hinni, de akkor elég sok önmarcangolás lehet ennek az eredménye, amikor mindenről azt gondoljuk, hogy miattunk volt, ha nem is tudunk róla, de tudat alatt az is biztos miattunk volt. A pozitív dolgoknál ez megerősítő, de ha negatív dolgok történnek, akkor meg gyötörheted magad, hogy mit csináltál, gondoltál rosszul, amikor csak egyszerűen csak nem mindenre van hatásunk...


Hátha valami negatív, és rosszul sül el, akkor nem gyötörjük magunkat, hanem elkezdünk gondolkodni, valóban mi az oka. Én még mindig azt hiszem, hogy elsődlegesen mi okozzuk a dolgokat, de ettől függetlenül neked nem muszáj ezt hinni. Ha valami rosszul alakul, én nem marcangolom önmagam, hanem elkezdem megkeresni az okát, és elsősorban magamból indulok ki, mert csak akkor tudok változtatni rajta, ezt jól szemléltette Honeymonn is, amikor az előbb elmesélte, hogy miután leírta dolgokat, akkor máris objektívebben tudott a problémára tekinteni.


Kíváncsi vagyok, hogy korábbiakban hol olvastál ki a szavaimban lelkiismeret furdalást? Vagy hogy olyan problémám lenne amit meg kell oldani?

Ki mondta, hogy rólad van szó????!!!!! A nevedet egy szóval sem említettem, ne haragudj, és látod, te már rögtön magadra veszed!!!!

Én szaranyának nem éreztem soha magam, de tudom, nem vagyok tökéletes, természetesen voltak/vannak dolgok amiket átgondoltam/átgondolok, hogy lehetne másképp, jobban, így vagy úgy nem szeretnék többet viselkedni, ezt, vagy azt nem csináltam jól, stb. És megpróbálok tenni azért, hogy bizonyos esetekben türelmesebb, nyugodtabb, odafigyelőbb, jobb legyek, stb.


Ennek őszintén örülök Biribon, és remélem, így marad ez mindig, nagyon jól teszed! :)

Aki nem veszi számításba a lehetséges nehézségeket, az szerintem annál nagyobbat csalódhat később, annál jobban letörheti, megtörheti a nehézség, gond. Ha számításba vesszük, akkor viszont annál könnyedebben, természetesebben, hatékonyabban tudunk szembe nézni vele.


Erről kifejtettem már a véleményem korábban :) Egy szóval sem mondtam, hogy nem veszem számításba, sőt....

Tudtam, lélekben felkészültem arra is, hogy nem megy az mindig úgy, mint a karikacsapás, bármennyire is szeretnénk, fájhat, kisebesedhet eleinte a mell, stb. ezért nem is estem se kétségbe, se depresszióba, amikor problémák voltak. Nem is vádoltam önmagamat, hogy minderről én tehetek. Megpróbáltam a lehetőségekhez képest a maximumot kihozni és én azzal elégedett vagyok. Én úgy érzem, minden tőlem telhető dolgot megtettem és a többi már nem tőlem függött. (De nehogy elkezdjük azt mondani, hogy aztán minden alól ki lehet bújni, merthogy úgysem tőlünk függ, úgysem tudunk hatással lenni rá... mert az meg a másik véglet. Szerintem ebben is a közhelyes arany középút a jó.)


Ehhez sincs hozzáfűznivalóm, max csak annyi, hogy valóban tisztellek emiatt. Ez a fő feladat, hogy a legjobbat tegyük, és úgy, ahogy érezzük :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.10.16 18:40-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


+
megosztani a problémáinkat azonban mindenképpen segíthet
ahogy honey is írta
ahogy kiadta, már jobban látta
ez így van
én ezt legtöbbször magammal teszem. magamnak kiadom, leírom stb
ha nem megy akkor kérek segítséget barátoktól vagy éppen tőletek stb
és segít!
yilonne
 
 


Én sem azért nem szedek, mert óriásbébilehet :)

Csupáncsak azért, mert vega létemre így is nagyon oda kell figyelnem a helyes táplálkozásra, és ezt meg is teszem. Sohasem szedtem vitamint, és soha nem volt semmi bajom.
Másik érdekesség pl. a "vérszegénységről", amit egy laborlelet mutat ki, ezt a szülésfelkészítőn mondták el hozzáértők:

A várandósság alatti "vérszegénység", azaz a laborban vérképből kimutatott vas értéket a nem várandós felnőttek átlagos értékeihez viszonyítják, ami ugye nem a helyes értéket adja, hisz a várandósság egy más állapot. Minden labor eredménynél jobb, ha figyeljük szervezetünk jelzéseit, hisz testünk tünetekkel jelzi, hogy mire van szüksége. És az is fontos, hogy pl. szükség esetén ne kész "vasterméket" vigyünk be a szervezetbe, mert akkor a test "elkényelmesedik" és csökkenti a természetes funkcióit, így jobb félkész állapotban pl. céklatabletta vagy Kräterblut formájában bevinni a vasat, de a legjobb ugye az élelmiszer, pl. 2 evőkanál darált mák naponta, olajos magvak, céklalé, cékla.

Kép

Kép
ktouch
 
 


De pl folsavat (ami az első harmadban fontos) Nem tudsz kellő mennyiségben bevinni! Azt sem szedtél?

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Honey
Köszi a linket! Ezt is betettem a blogomba!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Hát, örülök, ha mindig, mindenre megtaláljátok magatokban a megoldást, választ. Én ebben nem hiszek, hogy mindenre magunkban megtaláljuk a választ, miértet, megoldást.
Nem vagyunk mi annyira mindenhatók... Egyszerűen vannak olyan dolgok amikre nem lehetünk befolyással. És engem ez nem frusztrál, elfogadom. Pl. hogy eleve nagyon érzékeny a bőröm, nehezen gyógyul, meglátszik rajta minden sebhely, Luca iszonyú erőteljesen szopott, szívta a cicit, stb. Sok oka volt, hogy így alakultak a dologok. Nem kell okolni senkit és semmit, amit én tudok az ügyben tenni azt megteszem, de nem is azért nem ment a szoptatás, mert én pl. tudat alatt, vagy akár tudatosan így vagy úgy álltam a dolgokhoz. Lehet, én is oka voltam, hogy esetleg volt vmi fertőződés amiről nem is tudtam és nem kezeltük. Vagy minden igyekezetem ellenére mégsem volt tökéletes a mellretétel.
Persze fontos és jó dolog, hogy először mindig magunkba nézzünk, hogy mit tehettünk volna másképpen mi...

Részben elfogadom és hasonlóan gondolom, mint ti a dolgokat, de nagyon nem tudom elfogadni, hogy minden bennünk, gondolatban dől el... És emiatt bonyolódtam így ennyire bele ebbe a témába, de kár ennyi időt tölteni ezzel. Én ezt nagyon szélsőségesen spirituális felfogásnak tartom.

Mamacka! Nem kell szorongani az esetleges problémékon, egyszerűen beszélni kell ezekről, hogy alakulhat másképp is, megtörténhet ez is, az is (akkor is, ha úgy képzeljük, hogy lélekben tökéletesen pozitívan, bizakodóan, félelem nélkül állunk az egészhez), beszélünk róla, hogy mik ilyenkor a megoldások, mik enyhíthetik a problémát és akkor a szorongás is elmarad, mert beszélünk róla és nem egy félelmetes idegen dologgal állunk szemben.

biribon
 
 


mamacka írta:De pl folsavat (ami az első harmadban fontos) Nem tudsz kellő mennyiségben bevinni! Azt sem szedtél?


Dehogynem, de arról is megtudtam, hogy igazából a terhesség előtt van értelme :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


Ktouch!
A magzatvédő vitamint nem azért kell szedni hogy téged megvédjen hanem hogy méhedben lévő kisembernek minden ami kell meglegyen!
Hiába eszel mindent azt a te szervezeted feldolgozza a gyermeknek nem biztos hogy jut belőle elég!
Attól hogy soha nem volt semmi bajod mert nem mutatkozott rajtad a betegség attól te még lehetsz hordozó vagyis amit a te szervezeted elhárít betegséget azt lehet hogy a gyermeké nem mivel ilyenkor még nincs immunrendszere vagy csak nagyon fejletlen!Ha nem is minden nap de 2-3 napontea érdemes szedni valamilyek a sok közül!
Szoptatás alatt megint csak mivel a tejeddel minden kiürül a szerevezetből és neked semmi nem marad!
Az óriásbaba tévhit nekem is normál súlyú gyermekem lett nem volt nagyobb az átlag 3,5 kg-nál!

Kép
Kép
20100310
 
 


erről a babának nem jutról én azt hallottam, h pont azért kell sok kalcium pl a mamának mert a baba elszívja
akkor most kinek jut és kinek nem?

a folsavat meg azért ne értem, mert hogy amíg nem volt folsav tabletta, addig mindig beteg babák születtek?
yilonne
 
 


Már a szüleink is szedtek folsavat.

Nélküle nagyobb az esély a nyitott gerincre.


Heni
Azért ez nem egészen így van.
A szervezet a benne lévő babát jól ellátja még az anya kárára is.
Inkább az anyánál jelentkezik a hiány. A baba egy kis élősködőként működik.

Ha valaki kielégítően táplálkozik akkor azért nem annyira fontos a vitamin (én amúgy nem vagyok egy vitaminhabzsoló párti, de számomra a kismamavitamin kivétel).

Bár én ktouch helyében mivel vegetáriánus még jobban indokoltnak tartom, de ez magánvéleményem.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Ktouch!

Ha valami rosszul alakul, én nem marcangolom önmagam, hanem elkezdem megkeresni az okát, és elsősorban magamból indulok ki, mert csak akkor tudok változtatni rajta, ezt jól szemléltette Honeymonn is, amikor az előbb elmesélte, hogy miután leírta dolgokat, akkor máris objektívebben tudott a problémára tekinteni.


Mivel szerintem nem mindenre találhatjuk meg magunkban az okot, miértet, de mégis keressük azt ami nem ott található, az számomra elég marcangoló. Nem az, hogy magamba nézzek, hanem az, hogy olyat is magamban keressek, ami ninc sott.


Kíváncsi vagyok, hogy korábbiakban hol olvastál ki a szavaimban lelkiismeret furdalást? Vagy hogy olyan problémám lenne amit meg kell oldani?

Ki mondta, hogy rólad van szó????!!!!! A nevedet egy szóval sem említettem, ne haragudj, és látod, te már rögtön magadra veszed!!!!

Szeretném, ha ezt megértenétek, és nem azt gondolnátok, hogy én sértegetni vagy támadni akarnálak, nem szándékom!!! Mégis úgy érzem, hogy annak veszitek, és rögtön kapom a visszavágást, tehát valamiért mégiscsak ott a lelkiismeretfurdalás ami már megint nem az én dolgom ebben az esetben, mert nem vagyok kompetens megoldani a problémátokat...


Hát, mivel mi válaszoltunk neked, amit te visszavágásnak neveztél úgy tűnik, mégiscsak nekünk szántad ezt a mondandódat, hogy bennünk van a lelkiismeretfurdalás és nem tudod te a mi problémánkat megoldani... Nevet nem írtál, de szerintem elég konkrétan meghatároztad, hogy kinek (nekünk) írod.

biribon
 
 


Nem tudom de én azt tanultam hogy először anyai szervezet dolgozza fel a vitaminokat és minden más anyagot azután jut csak a maradék a gyermekhez de ez mind attól függ hogy vitaminról vagy ásványi anyagról van szó és hogyan szívódik fel!
Nekem például nincs a szervezetemben egy drarab vaskötő sem ami megköthetné a vasat de soha nem voltam vashiányos és nem kellett szednem rá semmit még terhesség alatt sem.
Viszont a kisfiamnak szülétése óta kevés a vas a szervezetéből!

Kép
Kép
20100310
 
 


Ktouch
Az első harmadban is fontos. Én is hallottam ilyen vélekedést, hogy inkább előtte de ezt nem is értem... hiszen a velőcsőzáródási rendellenességek kiküszöbölésére való akkor amikor záródik csak fontos nem???

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Én nem tudom én ezt csak tanultam és azért írtam le de én tuti nem hagynám ki a magzatvédő vitamint főleg ha még vegetáriánus is lennék pedig nem vagyok és mégis szedem de ez csak az én véleményem és nem szeretnék veszekedni róla ma már elég volt olvasni is szerintem térjünk át más témára inkább rakjatok fel képet a kis jövendőbelikről :lol:

Kép
Kép
20100310
 
 


mamacka írta:Ktouch
Az első harmadban is fontos. Én is hallottam ilyen vélekedést, hogy inkább előtte de ezt nem is értem... hiszen a velőcsőzáródási rendellenességek kiküszöbölésére való akkor amikor záródik csak fontos nem???


Gondolom, úgy lesz szépen feltöltve a szervezet folsavval már a legkorábbi fejlődési időre is, ha már előtte szedi az ember. Ha csak a terhességről való megbizonyosodás után kezdjük szedni, akkor a fogantatás után minimum 2 héttel később kezdjük és gondolom még kis idő, míg hasznosítható állapotba kerül az a folsav. Persze a korai időkben annyira pici még az a sejtecsketömörülés, hogy furcsa, hogy annak ellátására ne tudna kellő mennyiségben a szervezet biztosítani folsavat... :roll:

biribon
 
 


Biribon
Értem én, hogy jó előtte már szedni! (igaz én nem szedtem) Csak azt nem értem, hogy a első harmadban miért ne szedhetnénk tovább!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Nekem most fog elfogyni az első 100 db-os Elevit, és mikor a gyógyszertárba voltam, akkor megkérdeztem az asztisztenstől, hogy ő mit szedne, mert én is hallottam az óriásbéby teoriát.
Egy fiatal csaj volt, ő azt mondta nekem, hogy két gyereket szült, és mind a kettő 3 kg volt. Ő az első négy hónapba szedte az elevitet naponta, utánna pedig kétnaponta. Amúgy lehet kapni kimondottan vitamint kismamáknak (Eurovit) extra C vitamin, vas és egyéb vitamin van. Én úgy döntöttem, ha ez most teljesen elfogy akkor szedem az Elevitet kétnaponta és az üres napokon pedig az Eurovit-et. Amúgy a nőgyógyász javasolta a 500 mg C vitamint is, még akkor is ha eszem elég gyümölcsöt, mert ez ürül a leggyorsabban a szervezetből, és amúgy a legjobb védekezés a (h1n1) ellen.
Sajnos nekem a görcsök miatt szednem kell még plussz magnéziumot is.

Párom szerint én már túlzásba is viszem a vitaminozást. Napi min. 2 alma, 2 narancs, kiwi, mandarin. :)
És akkor most mondjam erre azt, hogy múlt héten tök beteg voltam, pedig előtte már évek óta nem, szóval a vitaminok remélem legalább a gyereknek jók! :)

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Aha, na, azt én sem, hiszen vagy 3 hónapig fokozottan kell a folsav... Ha csak előtte szedem, akkor nem biztos, hogy kitart... :roll:

biribon
 
 


én elevitet szedek, amikor eszembe jut. az elején sem bírtam minden nap bevenni, mert öklendeztem a mérete miatt.

hú lányok,fejfájás rosszabb, közérzet rosszabb, torok is. remélem gyorsan kiheverem!

KépKépKép
dongó
 
 


Ezt a tervet készítettem a bolt bejáratának!

Kép

Már alig várom, hogy enyhüljön az idő és pingálhassak!

ebben a méretben lehet semmi nem látszik... akkor így:

http://4.bp.blogspot.com/_GZfTkxETT88/S ... at_000.jpg

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


ez az a mamami? a weblap?
szuper lesz!

KépKépKép
dongó
 
 


Igen
Nyitnak egy boltot a Fadrusz utcában ott lesz ez a bejárat.

http://mamamibolt.blogspot.com/

Itt lehet nyomon követni az átalakítást, nyitást!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Én most azért váltottam Gravidára, mert a védőnéni azt mondta, az jobban megfelel a nagy magyar átlag táplálkozásának - kevés halat és tengeri herkentyűt eszünk. Abban meg van + jód meg omega3

heni,
a jövendőbeliről nem tudok képet feltenni... de cserébe Flóra elő szülinapjáról igen. :D

Na ez aztán fodrosbodros! De nekem így tetszik! :D

Kép

Kép A játék babakocsi nem egészen rendeltetészerű használata

És végül egy hidegben sétálós kép. Eszkimóka
Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Nagyon csini! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


szóval a fejfájás nem múlt el, viszont jóni drágám fél kettő óta üvölt-csendben van-üvölt -csendben van. szóval ülök a kanapén, teát ittam (h a torkom ne fájjon), sztem hőemelkedésem van és az előbb hánytam egy jót. közben megint rákezdte a kismalac így wc gyorsan lehúzva és rohantam jónáshoz. a fejem lassan szétrobban :)

nem hiszem el, h még mindig tart a hányás-fejfájás.
miért????
hétfőn uh!!!

KépKépKép
dongó
 
 


honey: flóra nagyon cuki!!! iszonyú édes kislány! és tök jók a ruhái :)

funky:
üdv itt! görcsölés nekem nem volt, de a vesére állítólag jó, ha naponta párszor 4kézlábra állsz. akkor a vese megkönnyebbül és a vizeletpangás ellen is jó!

szabccsi, mamacka
nektek is JOBBULÁST!

andrea: bálint nagyon édes!

dizzy: jajj de irigy-irigy! mit nem adnék egy kiadós alvásért!!!

csézjang:
úgy meghatott a kisfiad reakciója! tündérek, igaz??!! pisilést sajnálom, az nagyon kellemetlen! a mellem nekem is tök nagy volt szülés után, de a császáros seb nem akadályozott az alvásban.

anikó: pihenj, ha fája pocid, attól biztos jobb lesz!!

detty:
nagyon durva, h most meg kisfiút mondanak! elképesztő! sztem pár hét múlva 4dn tuti megmondják 100%ra!!!

heni:
jól emlékszem, h ma (szombaton) mentek uhra?? hátha kiderül a neme!!!

biribon, yilonne, ktouch, honey, mamacka: jó kis vita alakult ki estére. :)
nagyon tetszett a kulturált hangvétel! én az az igazság, h mindenkivel egyetértek bizonyos mértékben. sztem (vagyis nekem ez segített sokat) a három legfőbb alapvetése az anyaságnak:

1. az állandó csak a változás. amikor azt hiszed, h valami (akár rossz, akár jó az a dolog) most már így marad, akkor biztos rögtön megváltozik minden!
2. nem szabad magunkat komolyan venni.
3. nem szabad azt gondolnunk, h csak a mi utunk a jó út :) (nekem ezt sokáig tartott megérteni :))

KépKépKép
dongó
 
 


1. az állandó csak a változás. amikor azt hiszed, h valami (akár rossz, akár jó az a dolog) most már így marad, akkor biztos rögtön megváltozik minden!
2. nem szabad magunkat komolyan venni.
3. nem szabad azt gondolnunk, h csak a mi utunk a jó út Smile (nekem ezt sokáig tartott megérteni Smile)

Ez tetszik!


Igen... mire sikerült valamiféle rendszert kialakítani, tutira borult minden! :) Mire kitapasztaltam, hogy a gyerekem hogy működik, egyik napról a másikra rengeteget változott! :)





Jobbulást! :(

Én se sokat aludtam... Andorom rengetegszer felsírt!


Ma szeretnék eljutni a bababörzére.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


sziasztok!

Köszönöm Flóra nevében a dícséreteket. :D

dongó,
mennyire igazad van ezzel a változással!!! :D Én annak idején azért tudtam kiborulni, mert ezzel nagyon nem voltam tisztában. Ha volt 2 szar napunk egymás után én már azon nyűglődtem, hogy ez örökre így marad! :D

valami volt a levegőben, mert Flóra is felébredt éjjel fél 2-kor és kellet neki adnom tápit! :shock: :shock: Mondjuk utánna szó nélkül elaludt és még most is durmol. :D

Ja tényleg... Flóra nagyon sokáig alszik Este 9-től reggel 9-10-ig. + alszik du is 1,5-2 órát. Anyósom állandóan azzal csesztet, hogy ez nem normális, és hogy reggel keltsem fel korábban a gyereket, mert akkor korábban le tudnám már tenni aludni este.
Szerintem a 9 óra esti lefekvésnek nem olyan vészesen késő. Vagy az?

Fog valaki őssejtet levetetni? Ha igen, hol?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honey!

Fel ne keltsd!
Élvezz ki minden pillanatot! Este kilenc szerinte teljesen rendben van! :) Mi általában később fekszünk... de a mi életritmusunkba ez most így fér bele... aztán majd az ovi borítja a dolgokat biztos!

Az én fiam még akkor is többet kelt éjszaka amikor megszületett az öccse. Hozzá többet keltem mint az újszülötthöz!

Remélem hasonló alvós természettel lesz megáldva hármaska is mint ketteske. Vele csak max kétszer kellett kelni ha nem volt egyéb baja.

Mi nem őssejtezünk.
Úgy ítéljük meg, hogy nagyon szűk az a terület amelyen a mai orvostudomány kutatásai szerint alkalmazni lehet.
Mire meg esetleg szükség lenne rá már egészen más módszerekhez fognak nyúlni.

Ja hogy nem erre voltál kíváncsi! :lol: bocs :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.10.17 09:21-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamik
A bababörzén felszabadult pár hely! Ha valaki szeretne babakukucsot 3D 15 perc 5500 Ft!

http://www.babaruhaborze.hu/?p=home

lefoglalható, szabad babamozi időpontok:

11:00 - 11: 15

12:15 - 12: 30

12:30 - 12:45

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Kedves Kismamik!
Bocsánat a bepofátlankodásért.
Van egy eladó kék szinű hagyományos babakád állvánnyal
3000 Ft.
És egy Philips SCD361 Babaőr 7000 Ft. (2007.novemberben vásárolt, nem használt)
Ha esetleg valakit érdekel a csgyongy@freemail.hu-ra írjon.
Mégegyszer bocsika.
Boldog babavárást Kivánok Nektek!

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Csak futtában tudtam elolvasni az újabb hsz-okat. Csak pár dologra reagálnék gyorsan:

Vitamin
: Én elsö 3. hónapban femibion-t (vagy mi-is-a-neve??) szedtem, aztán pont Finnországban voltam amikor elfogyott ugyhogy ott vettem egy ottani terhesvitamint, az még van...Most pár hete pluszban szedem még omega3-t - habár próbálok arra figyelni hogy 1-2-szer hetente egyek halat, de hát nem mindig jön össze, azért a plusz omega3.

Honey:Flóra nagyon csini !!

Na, most másra nincs idöm sajnos: este érkezik Finnorszban nagynéném és családja (3 gyerekkel), kéne még takarítanunk itthon stb...

Szép hétvégét mindenkinek!!

Kép
anicca
 
 


anicca: utánanéztem a nicked jelentésének, tudtad, h mi vagy csak véletlenül lett ez?
http://web.ukonline.co.uk/buddhism/page6.htm

végül 5ig tartott az éjszakázás, és f6ra aludtam el. frankó volt. fejfájás még mindig velem..

mamacka, honey: nektek is kitartást!

KépKépKép
dongó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: