Sziasztok!
Én is rég voltam.
Erika,
sajnálom a fogadat. Sok-sok kalcium, és talán marad még fogad. Szopizáshoz kitartás!!! Biztos sok mindent kipróbáltál már. Úgy látszik Marcell egy ilyen "szopizós" típus.
(Zárójelben megjegyzem, hogy van antibiotikum, ami szoptatás mellett alkalmazható. Mellgyulladáskor is szokták adni. Nem annyira erős, mint a többi, de hatékony.)
Gomba!!
szívből gratulálok!!! Nagyon szépek vagytok! Kíváncsi vagyok hogyan telnek a mindennapok.
Gabi,
jobban vagytok már?
Én most Chicco Simplicity-t vettem. Ami nem tetszik, hogy a lábrésze nem állítható, így félek, hogy kicsúszik. A másik, hogy az öv elég rövid, overállostól alig éri be, és gyanítom, hogy kényelmetlen neki. Nincs hozzá lábzsák.
Amúgy imádom, hogy könnyű, bár lapracsukható, de mégis kis helyet foglal, szűk helyeken is boldogulok vele (bolt, vonat). Nem utolsó sorban a két gyerek is elfér benne szükség esetén. Máté elöl, Kornél hátul (vízszintesig dönthető, így kényelmesen üldögél benne K is hátul). Csak nem merem így használni, mert nem 25 kg-ig van tervezve.
Kriszta,
Uche nagyon vagány!!! Tetszenek a fotók!
Mot család!
gratulálok! Szép munka volt!!!
Elan,
elkeserítőek az éjszakai ébredések! Kitartás!!
Nálunk is ez megy. Kornél mióta megszületett egyetlen éjszakát sem aludt végig. Pár alkalom volt, hogy kb. 6 órát aludtam egyben. De a terhesség alatt sem tudtam aludni. Időnként kiborulok, aztán valahogy összeszedem magam.
Chestikém!
Lencsilánynak nagyon boldog születésnapot kívánok!!!
Nálunk:
Máténál tombol a dackorszak. Azt hittem már múlóban, de tud akkora jeleneteket rendezni, hogy csak pislogok.
bölcsi felejtve. 3 nap maradt ott 1-1,5 órár, de őrjöngős ordítás volt végig. A gondozónőket sem engedte magához. ennek már pár hete, és még mindig azzal ébred és fekszik, hogy anya ne menjen el, állandóan keres és ellenőriz a lakásban is, ha kimegyek a szobából, azonnal jön utánam. Ha séta közben lemarad egy kicsit, már rohan bőgve, hogy "anya jöjjön". Azt hiszem, még nem volt kész a közösségre. VAgy rosszul csináltunk valamit. Mondjuk, én sem voltam biztos a dolgomban. Akartam is - látványosan tud unatkozni, és nem tudom a délelőttöket eléggé tartalmassá tenni, gondoltam, jó helyen lesz, érdekes játékokkal, gyerekek között. Mindegy! Nem muszáj most még. Valahogy kihúzzuk óvodáig.
Már előre félek mi lesz akkor. De azt már nem fogom hagyni.
AMikor Kornél betölti a 2-t, neki is menni kell bölcsibe, mert a gyesből mi éhenhalunk. Bár legszívesebben azt csinálnám, hogy maradok Kornél 3 éves koráig, és akkor menne a két gyerek együtt vegyes csoportba. Álom-álom!!!
Kornélnak egyre jobban megy az önálló lépegetés. 1-2-t lép hozzánk, ha elengedjük a kezét.
Orrszívás még mindig megy átmosásos módszerrel, de már csak reggel és este. Nem bírunk többet idegileg, sem én, sem Kornél. Ha napközben látom, hogy nagyon zavarja, akkor persze szívok.
Apa, baba, pápá: az első szavak, amelyeket következetesen használ. Integet köszönéskor.
Zenebolond mindkét fiú. Kornél tapsizik, ha valami nagyon tetszik neki. Máté táncol, énekel. Majd alakítunk valami családi zenekart.
Most már elég jól boldogulok általában, de állandó időhiányban szenvedek. Bármit eltervezek - jócskán ráhagyva a szükséges időre - nem jön össze. Valami mindig történik. Kiborul, leesik, elesik, összeveszik, álmos lesz, éhes lesz, pelenkacsere kell, stb....
Megyek, mert alvás következik. EGyre jobban nyűglődik.
Aki kimaradt, ne haragudjon!! Nem szándékos!!!