Új privát üzeneted érkezett!

ez egy hétvégi videó - nekem a kedvencem :)
http://www.youtube.com/watch?v=sMMYuZDcHOc

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta
 
 


Kriszta
Úgy látszik mi ketten tartjuk a frontot :?
A ritmusérzéke meg van Uchenak az már most látszik:D

Boti nagyon beteg :( tegnapóta 39.4 a láza és csak kúppal és hűtőfürdővel tudtuk levinni 38.4-re.Most volt itt a doktornéni,nagyon piros a torka és rengeteg váladék van az orrában.Amit nem tudunk kiszívni a porszívóval!Kapott 2 féle szirupot,meg antibiotikumos orrcseppet.Szegénykém nem eszik csak ül az ölembe nézi a meséket( Boti akinek fél perc nyugta nincs!) olyan kis elesett szegénykém :( Inni sem akart,de higítottam egy kis baracklevet és pohárból azt nagynehezen megitta.
Azt mondta a dokinéni,hogy okozhatta az oltás,mert kb. másfél hete szörcsög az orra.
gabicsibe
 
 


Gabicsibe!

Jobbulást Botinak, van most valami nyavaja is...

Kriszta!

Uche nagyon édes a videón :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 

 
 

Gabi,
Nagyon sajnálom Botit, olyan rossz lehet ilyenkor neki. Én is szorítok, hogy nehogy elkapjunk valamit, de a családban egyre többen betegek. Hála eddig Uche, a férjem és én kimaradtunk.
A szirupokat megissza?
Félek, hogy Uche-ban is bujkál valami, mert ma pl: három és fél órát aludt és mindig kicsi-kicsiket kakil, ami ilyen nyálkás. Vagy lehet a foga is, nem tudom.
Jobbulást Botinak és kitartást Nektek!

Witch,

Köszönöm :) Ti hogy vagytok? Minden rendben? Képet tegyél Jamináról!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta
 
 


Sziasztok!
Gabi, jobbulást Botinak. Rossz lehet látnotok, hogy ilyen kis elesett. Ilyen betegek lehetnek az oltástól? :shock: Remélem hamar meggyógyul! Nagyon édes azon a kanapés fotón. Már ott is beteg volt?

Kriszta, gratula a 3. fogacskához! Nagyon megszenvedtek vele? Zétinek is volt már 1-2x picit nyálkás-kevéske a kakija. Én is akkor enyhe megfázásra tippeltem. Szerencsére nem lett belőle semmi.
Viszont tegnapelőtt olyat alkotott, hogy 1,5 órával előrébb kellett hoznom a fürdetést :D Nem láttam értelmét annak, hogy átöltöztessem, úgy összefosta magát. Konkrétan nyakig szaros volt, de nem akárhogy: ujjnyi vastagon. Tény, hogy 3 napig tartogatta :D A nagyját kénytelen voltam a mosdóban lemosni, aztán jött a fürcsi. Már a mosdós részét is imádta. Ma itt volt anyósom. Őt sem eresztette addig, míg meg nem tapasztalhatta a mosdó fölötti popsimosást :D

Jó éjt!

KépKép
süni76
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat!
A babák gyönyörűek, tényleg, majd igyekszem én is pár új képet felrakni.
Sajnos nem tudok visszaolvasni, pár szót írok magunkról:
Dóri igazi nagylány már, 1 éves kora óta tökéletesen beszél. 15 hónaposan már többszörösen összetett mondatokban, múlt-, jelen-, jövőidőt hibátlanul használva dumál. Egy nyugodt percem sincs mellette, igazi örökmozgó. Mindig a lábam alatt van, egyedül nem akar lenni egy percet sem. A mai napig nagyon rosszul alszik, minden zajra felébred, még egy éjszakát sem aludt végig...gondolhatjátok milyen fáradt vagyok. 19 hónapig szopizott, még éjszakánként is. Akkor már muszáj volt elválasztanom, mert nőtt a pocim és sokszor megrúgta szopi közben. Pár napja volt egy kis balesete, elesett a motorral, csúnyán felrepedt a szája és a foga is letört egy kicsit, pont az első.... már javul, de meg kéne mutatnom egy fogorvosnak, de még elképzelésem sincs, hogy hogyan, mert kizárt dolog, hogy kinyissa a száját. Ezer dolgot tudnék még írni, de nagyon fáradt vagyok, csalogat az ágy.... keresek egy friss képet, talán arra még lesz energiám. Puszi mindenkinek.

Kép

Kép
sharon
 
 


Gabi!

Szegény Boti! Remélem minél előbb meggyógyul, és Anya visszakapja a pörgős kisfiát!

Kriszta!

Nagyon édes Uche! :)
Van ritmusérzéke.......

Süni!

Nálunk is volt ilyen jó párszor amikor még csak szopizott. 3-4 nap kihagyás után olyanokat alkotott......volt amikor csak hallgattam, hogy még mindig megy és azon gondolkoztam, hogy hova fog elférni. :D Végül is a pelenkán kívül nagyon sok hely van még. :)

Sharon!

De jó, hogy írtál! :)
A képeket várjuk! ;)

Rólunk:

Alvás terén nagyon sz...ul állunk. Zsinórban 3 foga jött ki Atinak 1 hét alatt. Így most már 6 van. :)
Nagyon szépen eszi a darabos kajcikat, igaz figyelnem kell Rá ezerrel, mert iszonyú kajla, és mindig van valami közölni valója evés közben is. :)
Egész nap csak menne, a derekam meg lassan rehabilitációra szorul. ;)
A papa mondta neki a hétvégén, hogy egy kicsit üljön le, mert megfájdul a kis lába.....de sztem inkább a papa dereka nem bírja. :)

Kép
nika28
 
 


Sziasztok!

Kriszta, Uche nagyon édes, és hihetetlen ritmusérzéke van! Ami a balesetet illeti, igen, Gábor sírt, de azért nem annyira, amennyire a pukli nagysága indokolta volna. Hát, sajnos ez ilyen, nem tarthatod Uchét sem vattába csomagolva; amit tényleg tenni tudsz, hogy a nagyon veszélyes helyeket ellátod babavédő felszereléssel. Nálunk fiókzárak vannak, meg lépcsőzárak, de sajnos azt nem lehet kivédeni, ha mondjuk felmászik egy magas székre és lepotyog :(

Gabicsibe, szegény Boti, jobbulást neki! Édesem, de szomorú látvány lehet :( A kanapés fotón már bújkált benne? Vagy máskor is ilyen kis bújós? Az MMR oltás utóhatása ez a betegség? Jól kifogtuk :(

Süni, nem semmi Zéti :D Máskor is szokta ilyen sokáig tartogatni a cuccot, vagy ez egy kivételes mennyiség volt? Biztos örült, hogy végre megszabadult tőle, plána ha még extra pancsi is jár hozzá ;)

Sharon, nem semmi lehet ez az alváshiány, és ilyen hosszú ideje :( Hogyan fogjátok elhelyezni a gyerekeket, ha megszületik a pici? Külön szoba, vagy együtt lesztek mindannyian? Várom a képeket!

Nika, irigyellek a darabos kajákért, Gábor még mindig nem akar normális darabos kaját enni :(

No, mi visszajöttünk vasárnap Budapestre, ezért is voltam kicsit eltünve... akklimatizálódnunk kellett. Gábor nagy örömmel fogadta a macskákat, meg persze az Ómiját (a férjem anyukáját), de annak már nem örült, hogy elromlott az idő, és be voltunk zárva. Ma kimerészkedtünk, és elmentünk autóval zenebölcsibe, végig attól rettegtem, hogy ránk esik valami fa. Ez volt a második zenebölcsis foglalkozásunk, az elsőt Gábor nagyon utálta, végig hisztizett (mondjuk nagyon korán kelt aznap, fáradt lehetett). Ma, két hét kihagyás után viszont jól viselkedett, végig nyugodtan ült, figyelt, mosolygott is néha, szóval remélem, ez egy tendencia, és szeretni fogja.
Betöltötte a 16 hónapot... nos, nekem rettentő lusta gyerekem van! Esze ágában sincs járni, vagy akár kapaszkodás nélkül járni még mindig, és továbbra sem kell neki a darabos főzelék vagy egyébb főtt étel. A mi kajánkat persze csipegeti, de csak homeopátiás mennyiségben :D Már az is nagy haladás, hogy a Turó Rudiból leharap, eddig le kellett neki törni darabkát... De különben édes okos és vicces gyerek, nincs rá panasz :)
Bennünket is utolért a www.annapetiesgergo.hu-zás, ha tehetné, egész nap a gyerekdalokat hallgatná róla meg nézné hozzá az animációt. De max. 1x megyünk végig rajtuk, vasszigor van!
Ja és végre alszunk! Már a negyedik éjszakát alussza át... reggel 6-ig fél7-ig nyomja este fél9től. Ezzel már együtt tudok élni ;)

Benszi, Agnese, Fiona, Vikkata, Jezsoerika: ???!!! Tessék jelentkezni.

Kép
elan
 
 


Hoppá, elírtam... "kapaszkodás nélkül járni" = "kapaszkodás nélkül állni" akart lenni...
elan
 
 


Sziasztok!

Elán Jelentkezem!
Igen. Igazatok van. Nagyon eltüntem. De a munkába vagyok befuladva. Még az utolsó öszi hajrá, hogy a kertből a termések bekerüljenek. Téliesiteni a dolgokat. Este meg már olvasóba vagyok csak. Közben a ház hátsó bejáratát ujitottam fel. Ugyanis a kicsi fiam kedvence, hogy ha hazajön az apja, az apja koszos cipőjét nyalja. Na ezt szüntettem meg ezzel a felujitással, pakolással. Mondjuk lehet, hogy pont ez hiányzik az ő szervezetének, csak én nem áltam a dolgot.

Minden baba , gyerkőc gyönyörű és szépen fejlődnek!!!

Gratulálok a régi uj kismamiknak. Juci, Share, Motné jó pocakosodást kivánok.

Gabicsibe Jobbulást Botondnak. Sajnálom, hogy ennyire beteg. Remélem most nem kell hordanod orszivásra.

Nika GYönyörű szép szemei vannak Atinak. Hát azok az autok. Áruk sem semmi, de kinézetre sem.

Elán Együtt érzek veled a lakásba való beszorulással. Az enyém látványosan tud unatkozni vagy szét szedi a házat. Délután már kint volt az udvaron, még ha minden nedves is.
Jó neked, hogy már alszik Gábor. Mi még mindig kétszer kelünk.
A többiért ne aggodj, majd el kezdi.

Luki, Bibar Lehet szoritani? Most mentek vagy a jövő hónapban?

Tubikriszta Kicsi fiad nagyon aranyos és hogy élvezi a zenét.
Olvatam, hogy te is kelsz éjszaka. Szopik még Uche? Sajnos én is ezt hallottam, hogy sirás árán lehet leszoktatni vagy ha nincs tejcsid. Na én az elsőt próbáltam, de nem birtam ki, ő gyözött.
Pedig muszály lesz. Annyira cicifügő a fiam, hogy nappal csak egyszer kapja meg, de többször tépi a ruhám, hogy adjak neki. De kaját kap. Éjszaka viszont se tea se viz nem kell, löki el.
Azt mondták, hogy birjak még ki pár hónapot. kb 18 hónapos kortól állnak le. Na majd meglátjuk.

Rólunk. Most át estünk virusos hasmenésen. Magas láz, hasmenés volt. De már jól van. Már a régi, az örökmozgó.
15 hósan mértük a sulyát 10200g. Beszélni még mindig nem hajlandó. De megérti és megérteti magát. Ujabban szaladva közlekedik. Igy mindig van bibi valahol. Kajálás egyre jobb. Ritkán kap bébiételt, a miénket eszi, kicsit össze darabolva. Na meg megrögzötten szopik.
Nálunk is elkezdődött a tipegő foglalkozás. Tavaly az én kicsi fiam mindig ott volt mellettem vagy ölben. Most meg megy a saját feje után. Katika szokott vigasztalni, hogy ez a korszak az ilyen, ahogy tudom vonjam be a foglalkozásba. De ugy néz ki, hogy érdekli és az első órához képest, sokat van velem.

Teszek fel képet és megyek aludni.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika
 
 


Kép Kép

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika
 
 


Elan!

Nagyon ügyes volt Gabi a zene bölcsiben. :)
Most már biztos jobban érdekli.

Jerika!

Nagyon aranyos srác Marcell.
Nem lehetett semmi ez a vírus. Szegénykém. Az a szerencse, hogy már jól van.

Mi ma voltunk tanácsadáson. Ati 77 cm, és 9,11 kg.
Kaptunk beutalót a gyereksebészetre, mert a jobb heréje mindig felmegy, és most nem is tudta a doktornő lehozni. Fürdésnél mindig megvan, de azt mondta, hogy inkább nézessük meg míg ilyen kicsi.
Én meg be vagyok tojva rendesen!! Holnap kérek időpontot.
:?

Kép
nika28
 
 


Sziasztok!
Bocsánat hogy nem olvasok vissza de segítségre lennem szükségem. Megszültem, 1,5 hetes a baba és szerintem megfázott, időnként tüsszög, nagy ritkán köhög. Mit lehet tenni? Köszi.
remény73
 
 


Remény!

Gratulálok :) Elsőkörben a gyerek dokit kell felhívni, ő ad majd megfelelő készítményeket, Jamika is pici volt mikor beteglett, kapott sóoldatot az orrára (szívogatni kellett) kapott C vitamint, és antibiotikumot. FIgyeld nem lázasodik e be... Kitartás, és írj, hogy hogy vagytok!

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Witch, akkor holnap hívjam a gyerekorvost?
A hőfoka 36,9 és 37 körül van többször is mértük, de azt olvastam az normális. Mennyitől van náluk láz hónaljban?

Takargatom, hátha nem lesz gond, de mégis félek, mert lehet a pelusozásnál mikor ki van bontva fázott, s emiatt tüsszög...
remény73
 
 


Remény!

Hívd fel mindenképpen, a 37,5 nél kell kezdeni aggódni. Én popóban mértem neki, de ott 0.5-et le kell vonni. Ha pellusozol, takard be a hasát, mert könnyen megfázhat. A fürdetésnél is nagyon figyelj, mert meleg szobában, vagy meleg fürdőszobában kell fürdetni. ja, és sztem jobb popiban mérni a lázat...

Erika!

Édes a fiacskád nagyon :)

Kriszta!

Gratula a fogacskához. Igérem teszek majd képet, csak jussak túl az ÁFÁ-n :twisted:

Sharon!

Nem unatkozhatsz :)

Nika!

Ati is szép nagy :) Nálunk is van evés közben társalgás, és kiabálás, mint a kisoroszlán :)


Süni!

Lesznek még ilyen sztorik. NÁlunk a Heim Pál rendelőjében volt hasonló sztorink, ott kiöntött a pelusból, de megoldottam, mindig tarcsi ruhával indulok el :) 8)

Elan!

Gratula az alváshoz :)
Majd eszik darabosat is. Mi szerencsére már a banánt is harapva esszük :) Olyan édes ilyenkor :)

Rólunk:
Képzeljétek, nem tudom, de lehet hogy Jaminak rágófoga jön... Hátul éles, lehet ilyen? Nem korai?
Vettem Jaminak egy Chicco-s hengert ami felfújható, készségfejlesztő, most ezen tornáztatom minden nap egy kicsit, hogy hátha mászna, mert esze ágában sincs.. :roll:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Szia Remény,

Gratulálok én is a pindur babához! :)

neki még a popsiba mérd a hőt, viszont arra kell figyelni, hogy ott +0,5 fokkal több van.
Volt már nálatok a gyerekorvos, amikor haza jöttetek?
Ha úgy érzed, hogy a nozi miatt nem kap tisztán levegőt akkor nyugodtan orrszívó porszívózd neki, mert az jobb illetve, amit Witch írt a sóoldatot is simán használatod, mi SteriMart (nem biztos, hogy jól írtam) azt használtunk, mert már lehet nekik.
Ha tovább romlik az állapota tényleg hívjátok ki a dokinőt.

majd írj, hogy mi van veletek!

itt tök jól leírnak mindent a lázról:
http://www.babanet.hu/rendelo.php?page=laz


üdv
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép

jucicuki
 
 


Tegnap volt kint a dokinéni, és sokat volt azalatt meztelen míg vizsgálta. Ma úgy döntöttem elmarad a fürdés, majd holnap. A fürdőben meleg van, megy a hősugárzó, míg fürdik, utána ott is öltöztetem fel és plédbe bugyolálva hozom be a szobájába. 1 hét múlva jön ki a dokinéni, de semmi elérhetőséget nem adott meg a rendelői számon kívül, így egy kedves csecsemőst hívtam fel a Jánosban, és ő mondta mivel én is meg vagyok fázva (meztelenül szoptattam és fejtem a tejet eleinte) használjak szájkendőt, és takarjam be a gyereket, ha nem lázas nem kell más. Ha az orrocskája folyna kérjek orrcseppet rá. Hát majd meglátom holnap hogy leszünk. Remélem javul, mert csak időnként és csak 1-2-t tüszizik és eddig egyszer köhögött, vagyis én annak gondoltam. Ma nagyon nyugtalan volt este, a kezemben is idő kellett míg megnyugodott. Lehet a hasija is közrejátszik, de nem tudom igazán, még nem ismertem ki mikor mi a nyűgösség oka.

Köszi a tanácsokat.
remény73
 
 


Sziasztok!

Remény Gratulálok Ádám megszületéséhez. Jó egészséget, sok tejcsit kivánok. Remélem már jobban vagytok.

Juci De nagyok már a lányok. Jók a képek. Kedvencem az alvós.

Wicht Lehetséges, hogy az örlök jönnek. Ha már az első fogak kint vannak. Nekünk is kb e tájt jelentkezet az egyik. 13 hósan már 16 fogunk volt. Hogy viseli? Alszotok?
A mozgása is majd elindul. Ne aggodj. Egyik ismerősöm mesélte, hogy 9 hónaposan kipárnázva ült csak a fia. Most meg sportol.
Ahogy szoktam mondani: Nem a könyv szerint müködik a gyerek.
Ez csak az én mondásom.

Nika Majd irj, hogy mit mondtak a sebészeten. Remélem nem nagy baj.

Hu tegnap a nagy szél nem semmi. Fiam meg is érezte. Csak délután 4-kor alud 1 órácskát. Szörnyű volt. Nem mertem ki sem vinni. De ma már valamit enyhült, igy 1 órácskát kint voltunk, most meg alszik. Teszek egy képet.

Na megyek, azt hiszem sok voltam.
Kép

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika
 
 


Erika!

Köszi a megnyugtatást, akkor az örlők jönnek. Szerencsére (kopp kopp) mi nem nagyon érezzük meg a fogzást. Max pici hőemelkedés és rág mindent... Ennyi.
Édes a fiad, mindig mosolyog :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Remény!

Gratulálok! :)

Nem biztos, hogy megfázott....
A picik orra úgy tud csak tisztulni, ha kitüsszentik ami irritálja.

Juci!

Nagyon jók a képek! :)
Nálam is az alvós viszi a pálmát. ;)

Jerika!

Látom nagyon sietős dolga van a fiatal embernek. :)

Hétfőre sikerült időpontot kérnem. Közben kicsit lenyugodtam, mert utána néztem a dolgoknak, és 1 éves korig normális az ingahere. Csak akkor műtenek, ha fürdésnél sem jön le a meleg vízben. És akkor is csak 2 éves kor után.
Hála az égnek nekünk a meleg víz lehozza....

Witch!

Szerencsések vagytok a fogzással!!
Nálunk az alsó kettő meg sem kottyant, de a felső 4 már kész rémálom, és a java még hátra van. :shock:


Nem is mondtam, hogy Atinak lesz júniusban unokatesója. :)
Öcsém menyasszonya 6 hetes terhes. :)

Kép
nika28
 
 


Kép

Kép

Kép
fiona66
 
 


Kép Kép

Kép
fiona66
 
 


Sziasztok,

Hát komolyan, ki kérem magamnak ezt az időjárást. Térjünk vissza erre novemberben, amikor aktuális, most még kérek egy kis napsütéses őszt!

Erika, de klassz, hogy jelentkeztél! Marcell kis mosolygós mókuska! Sajnálom a hasmenést, a szüleimnél is volt valami ilyesmi járvány, izgultam, nehogy elkapjuk. Marcell haját mivel várjátok? Géppel? Hogy tűri?

Nika, nagyfiad van. Szorítok, hogy megoldódjon ez a here-ügy. Még rengeteg időtök van rá! Az öcsédéknek gratulálok, hívd át őket sokszor gyakorolni ;)

Remény, gratulálok a picurhoz! Írj majd róla mindenképp, mi lett a neve? Fotókat is kérünk :) Betegség: Ahogy a többiek írták, popsiban érdemes ilyenkor lázat mérni. Húzd fel a lábacskáit, kenj egy kis popsikrémet a digitális lázmérőre és óvatosan dugd be a popsijába... csak az első alkalom ijesztő! és ilyenkor még jól tűrik szerencsére. A végeredményből le kell vonni 0,5 fokot, ahogy Witch írta. A pocakja (elvileg) ilyenkor még nem fáj, azt majd később jön, ha jön, kb. 6 hetes korától. Tudom, hogy ez most nagyon nehéz időszak, de napról napra jobban megismered majd a babádat, hidd el! És nem lesz ilyen ijesztő ez az egész. Kitartás!

Witch, a banán nálunk is megy egészben, csak a meleg kajával nem boldogulunk :( Hú, már az őrlők? Te szegény! Remélem, Jamina könnyebben átvészeli majd, mint mi :(

Juci, nagyon szépek a lányok, az alvós kép annyira meghitt! És annyira nagyok már! Mit szólnak a kistesóhoz?

Fiona, szűkszavú vagy, de legalább hoztál képeket, nagyfiú Bence! ;) És sharpeit minden háztartásba!

Be vagyunk szorulva a lakásba, gondolom, Ti is. Azért - meglepetésemre- így is eltelik valahogyan a nap, elfoglaljuk magunkat. Szerencsére Gábor nagyon szeret olvasni, és rengeteg könyvünk van, szóval ez kimeríthetetlen forrás egyelőre. Na meg az új szerelem, a macska, na az mindent visz.
Éjjel mostanában megint fel-felsír, de szerencsére csak egyszer. Ez így kibírható. Azért remélem, hogy nemsokára lesz még egy kis jóidőnk, vágyunk a szabadba...

Ja, egy kérdés: Ti hogyan veszitek rá a gyerekeket, hogy eltűrjék a kesztyűt?

Kép
elan
 
 


Fiona!

Szép nagy fiú lett Bence! :)
Olyan jó nézni ezeket a napsütéses képeket. :)

Elan!

Minket is megvisel a bezártság. :?
Már próbáltuk mi is az "olvasást", Ati egyszerűen falja a könyveket. Szó szerint! :lol: Úgyhogy ezzel még várunk kicsit. :)
Ma építettünk óriás legóval. Na az bejött Neki. Jól szét lehet rombolni mit anya felépít.

A kesztyű kérdés nálunk is nagy dilemma, mert Ati sem viseli el.
Télen könnyű dolgom volt, mert csak ráhúztam a kezére a bundazsákot és kész volt, de most már azért más a helyzet.

Kép
nika28
 
 


Sziasztok!
Remény, ha az orra nem folyik és csak 1-2-t tüsszent, nem biztos, hogy megfázás. Zétivel is volt ilyen az elején, aztán a védőnő megnyugtatott, hogy annyira érzékeny a nyálkahártyájuk, hogy még a leggyakrabban takarított lakásban is ha van egy pici por, még akár az is irritálhatja. Szerintem nyugodj meg! Persze, ha szipog, szívd az orrát. Zéti egész jól tűri és már a Sterimár-t is be tudom neki spriccelni. Lányok, emlékeztek, mennyit paráztam emiatt.

Witch, izgis lehetett a Heim Pál-os kakis eset. Én most nagyon parázok. Már 3. napja nincs kaka. Jókedvű Zéti, úgyhogy az anyatej "rovására" írom. Viszotn holnap megyünk ki a férjem elé a repülőtérre. Ha útközben, vagy ott fossa össze magát úgy, ahogy szokta, akkor ciki lesz :D No meg büdös :D Bár én is mindenhová váltó ruhával járok. Na, mindegy, lesz ami lesz. Nem tudom befolyásolni. Azért titkon reménykedek benne, hogy addig még kipakol.

Juci, nagyon édesek a lányok.

Nika, tetszett, hogy Ati "falja" a könyveket :D

Elan, Gabi púpja hogy van? Gondolom már nyoma sincs.

KépKép
süni76
 
 


Süni, hehe, annak már nyoma sincs, van helyette új! Ugyanott...
(megőrülök)

Kép
elan
 
 


Elán Az első hajvágással a fodrászom birkozott meg. Nyugodtan, érdeklődően türte. Én meg sem próbáltam. Még egy képet sem tudok egyenesen felteni a falra. Nem még neki ollózni. De majd nyáron megpróbálom a gépet. Apjának azzal csinálom. Azt nem lehet elrontani.
Nálad Gábor fél a gépektől? Mármint porszivó, habverő, hajszáritó stb.
Marcell mostanában megretten és biztonságos távolságba huzódik.
Hát bibik ismerősek. Nálunk a bal oldal sérül. Az egyik elmulik, már ott is a másik.
Kesztyüs kérdés. Én hosszú babaperkli két végére varrom a kesztyüt .Belehuzom a kabátba, és igy biztos, hogy nem hagyjuk el, ha még lehuzza a kezéről.
Ma még ennélkül volt rajta. Hát nem igazán viselte el, de nem veszet el..

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika
 
 


Sziasztok Csajok!
Talán a javulás útjára lépett Boti,ma már nem vol hőemelkedése sem és végig aludta az éjszakát a saját ágyában!Bár még mindig nehezen kap a nóziján levegőt,dazért már jobb mint volt.

Juci
Ha szavazni kéne én is alvósra tenném le a voksom :D Csak nem bölcsinézőben voltatok?Hogy vagy,rosszullétek nem kínoznak?

NIka
Csak nem lesz semmi baj Atival,az már biztató ha a neten találtál erről cikket!

Remény
Gratulálok a kisfiadhoz!Remélem semmi komoly baj nincs!

Elan
De jó nektek,hogy eljuttok zenebölcsibe!Én akár hányszor eltervezem,hogy na most megyünk mindig közbe jön valami :evil: Botinak nem jött be ez az oldal sajna,de az Egyszervolt.hu-n a Mazsola és Tádé viszont igen.Érdekes Boti inkább a bábfilmeket részesíti előnyben.Jim-Jamon az Igloo-gloo és a Hubák a kedvenc. A Futrinka utca meséit szeretném neki még megmutatni,de nem találtam a neten csak apó részleteket. :(
Boti tegnap már mondta,hogy pá-pá,meg motorozni,de sajna vasárnapnál előbb biztos nem mehetünk még ki.Nekem is őrjítő a bezártság nem hogy egy gyereknek!
Nekünk még kesztyűnk sincs :oops: ,de tudom nem lesz egyszerű rászoktatnom!Most a zoknival is hadilábon áll,folyamatosan lehúzza én meg vissza,ő meg veszekszik velem és az első adandó alkalommal újra leveszi.

Mennem kell,majd még igyekszem jönni!
gabicsibe
 
 


Sziasztok!

Örömmel tudatom veletek, hogy megszületett családunk legfrissebb tagja, Bonifác. 2009. október 7-én volt a nagy alkalom, 3850 g-mal és 56 cm-rel látta meg a János kórház szülészetét. Testvére, Benedek legnagyobb örömére már itthon is vagyunk és próbálunk összeszokni. A János csecsemőosztálya egy rémálom, de szerencsére túléltük.

Rakok néhány képet az új kibővült családunkról. Most nem nagyon tudtam visszaolvasni, majd később. Juci!!!!! Most látom, hogy meglepi baba van úton nálatok is? Nagyon nagy gratula :)

Bonifác Kép
már itthon Kép
családi Kép
A fiúk Kép
testvérek Kép Kép
gombahölgy
 
 


Gombahölgy

Gratulálok kisfiad megérkezéséhez. Jó egészséget, sok tejcsit kivánok. Sugárzik a boldogság a képekből, és milyen büszke Benedek a kistesóra.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika
 
 


Gomba!

Szívből gratulálok! :)
Édes Bonifác! Nagyon szépek vagytok!

Kép
nika28
 
 


Köszi, csajok!

Nem böliben voltunk, hanem Anyunál az oviban. Bűvészműsor volt, azért mentünk.
Jól vagyok, néha émelygek, de nem veszélyes, inkább csak álomkóros vagyok. Az a baj, a lányok több mint egy hete nem hajlandóak napközben aludni, így kicsit hulla vagyok estére.

Gomba, gratula Bonifác érkezéséhez. Nagyon helyes hapsi!

Judit

jucicuki
 
 


Sziasztok,

Először is nagyon sok boldogságot kívánok Bonifáchoz, Gombahölgy! Gyönyörű baba, nagyon szépek vagytok! És csudaszép nevet választottatok neki!

Erika, Gábor nem fél a zajos háztartási gépektől, sőt... ha porszívózás után kikapcsolom a porszívót, akkor negyedórán át úgy üvölt, hogy levegőt sem vesz, hangtalanul, tiszta ijesztő. És hozza a kezembe a csövet, meg megy bekapcsolni, hogy folytassam. Horror, mi vagyok én, Isaura, hogy egész nap porszívózzak? Pedig ez egy NDK-dög, olyan hangja van, mint egy tanknak :D

Gabicsibe, örülök, hogy javul Boti, így tovább!!! Köszi a Mazsolás tippeket, meg fogom nézni. Mi ez a Jim-jam? Nem hallottam még róla.

Jucicuki, jaj te szegény :( Emlékszem, milyen álmos voltam én is az elején, gondoltam is rá, hogy ha van már nagytesó (pláne kettő) mennyivel nehezebb kivitelezni a sziesztát...

Nálunk vége a jóvilágnak, Gábor megint ébredni kezdett éjjel, nem sokat aludtunk... jó, ha 5 órát több részletben. Most nem tudom, mi a probléma, már unom, hogy mindent a fogzásra fogok. De hát most mire fogjam?

Képzeljétek, Gábor megtanult kismotorozni, jó, még nem egy Talmácsi, de alakul. Ahhoz képest, hogy nem tud járni, nagyon menő...

A múltkor kihagytam a névsorolvasásból Rebét, naaaa, jelentkezz!

Kép
elan
 
 


Gombácska, hatalmas gratulám Bonifáchoz!!! Szép súllyal érkezett :D

Elan, neked meg a lenedő motorversenyzőhöz :D

KépKép
süni76
 
 


Sziasztok!

Egy albérlőm van :wink:
CRL 28 mm, jó szívhang. 3 hét múlva tarkóredőmérés + kombi teszt.

Elan, ügyes Gabi a motorozással.

Judit

jucicuki
 
 


Gomba
Gartulálok!Sok boldogságot,egészséget és rengeteg tejcit kívánok!!Bonifác nagyon hasonlít a tesójára :D Majd ha lesz egy kis időd gyere mesélj a szülésről és hogyan telnek a napjaid kétgyermekes anyukaként! :D

Juci
Grtula neked is az egyedüli pindurkához4Gondolom nagy kő esett le a szívedről,hogy nem ketten vannak odabent.Vagy szívesen bevállaltál volna megint az ikreket?

Elan
A motorozáshoz nem kell járni :lol:Látod milyen ügyes kisfiad van :D A porszívó nálunk is nagy barát :D mindig szól neki,hogy gyeje és huzza magához játszani :lol: Sajnálom,hogy megint nem alszik Gabi rendesen éjszaka,de szerintem már soha nem fogunk egy jót aludni.Annyira reménytelennek látszik a dolog.
A Jim-Jam egy mese csatorna.Sikerült megvennem DVD-n a Mazsola és Tádét és a Futrinka utcát,kiváncsi vagyok fog -e tetszeni neki.
gabicsibe
 
 


Gabicsibe, nagyon jó ez így, hogy csak egyedül van. Nem tudnánk sajnos négy gyerkőcöt hová tenni, még a három is necces lesz :oops: :?

jucicuki
 
 


Csajok!
Találtam egy új babakocsit!Ezt nézzétek meg!!!
http://www.minimano.hu/termekeink/_ujdonsag/

Na hogy tetszik? :D JÓ pofa, nem?
gabicsibe
 
 


NAAAA és most kapaszkodjatok meg!

Utána néztem az árának,mert nekünk nagyon bejött!

490 ezer forint!!!

Kicsit durva,az már biztos ilyet nem veszünk,nem mi nyertük az 5-öst sajnos :?
gabicsibe
 
 


Juci, gratulálok az egy albérlőhöz. Nagyon szorítok, hogy kis tökös legyen :wink:

Gabi, tényleg klassz a járgány. Miért is nem tudok már meglepődni az árakon?

Most mi is babakocsi keresgélésbe fogtunk. Zéti kinőtte a mózeskosarat, úgyhogy télen, overállba már nem tudom beletenni. Most is necces. A sportrészbe meg azért nem, mert még nem tud ülni. Be is faragtunk a sportrésszel, mert sajnos nem lehet a háttámláját több fokozatban dönteni. Látszik, hogy kezdő anyukaként vásároltam. Most már mindegy.
Van ötletetek, javaslatotok esetleg? Nekem pl. nagyon tetszik a Neonato Piuma. Gondoltam, ha már nem lesz szükség a hordozóra (csak azt használnánk a kocsiba), akkor eladnám a mostanit.

Ja, íme egy tegnapi kép a nagyfiúról:

Kép

KépKép
süni76
 
 


Süni
Nekem sajna nincs ötletem :( Nekünk Chicco 3 kerekű van,de egy nagy kalap sz..A szervízben is megmondták ez a széria botrány.
Láttam az Iwiwen is Zétit :D helyesek a fiúk :D
gabicsibe
 
 


Bibar,Benszi,Luki,Vicuska????????Hahóóóó tessék jelentkezni!!És ez szól a többi eltünt topiklakónak is!!!!Kata,Timy és még sokan mások!!!!
gabicsibe
 
 


Szia Gabi!

Láttam, hogy már hiányoltatok korábban is, de Lőrinc beteg. Elkapta ezt a 3 napos lázat és most már a pöttyös korszakát éljük. Ha valakinek volt ilyen, meddig tartott? Utána nem lett taknyis a gyerkőc? :oops: Amúgy olvastam, hogy jól megszenvedtétek az oltást! :shock: Jobban van már Boti? Szerintem nekünk is valahogy az oltás miatt gyengült le az immunrendszere Lőrincnek. Mert az oltás után is pöttyös volt, nem is vittem játszóra egy ideig, szóval nem tudom, hogy honnan nyalinthatta be a vírust. :? Gyerekközelben se volt mostanában. :?:
torolve_20130114141731
 
 


Kata
Mi is át estünk rajta és elég gyorsan elmúltak a pöttyök is.Úgy emlékszem 3-4 nap alatt az is elmúlt.Azt hogy honnan szedtük össze azt én sem tudom,de sajnos ezt többször is ellehet kapni :(
Jobbulást nektek!!Boti köszi már jól van,nyoma sincs a magas láznak és a mérhetetlen orrváladéknak.
gabicsibe
 
 


Sziasztok!

Gabicsibe Örülök, hogy Botond jobban van. Megnéztem ezt uj babakocsi biciglit. Nem semmi. Az ára sem. Azt hiszem maradok a jól bevált mezei biciglimnél. Teherbirása kitünő. Hátul meg elüldögél a fiam.

Süni Szép kisfiad van. Babakocsi ügyben én nem tudok segiteni. Amit vettem az használt volt és amint ült a gyerköc már én bicigliülcsikbe raktam. Amit meg most használunk az azt hiszem esernyőkocsinak mondják, mert kicsi helyet foglal el utazáskor.

Vikkata Jobbulást Lőrincnek. Már előre félek, hogy ha mi megkajuk az oltást mi lesz. Ráadásul most olvastam egy cikket, hogy a 15 hós oltástól az addig egészséges kisfiu, dan korós lett. (Lehet, hogy nem jól irtam.) De nem ismerik el hivatalosan.

Kicsi elkeseredés. Mióta megszületett a fiam most vesztettem el a második fogamat. Hajrá szopinak köszönhetően. Ráadásul mind a kettőt 2 injekcio mellett is jól éreztem minden pillanát. Most is jegelem az arcom. Panadolan kivül nem vehetek be semit. Azt mondták, hogy antibogyoval szokták előtte kezelni és utána huznak. De mivel én szoptatok nem lehet adni.
Büszke voltam rá, hogy 37 évesen saját fogaim vannak, na most már csináltathatom a müfogakat.
Csak tudnám, hogy szoktassam le róla. Ha nem adok neki, akkor órákig is tud orditani, sirni ez éjszaka. Nappal meg tépi a bluzomat.

Na nem panaszkodok. Megyek próbálok aludni.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika
 
 


Sziasztok!

Én is rég voltam.

Erika,
sajnálom a fogadat. Sok-sok kalcium, és talán marad még fogad. Szopizáshoz kitartás!!! Biztos sok mindent kipróbáltál már. Úgy látszik Marcell egy ilyen "szopizós" típus.
(Zárójelben megjegyzem, hogy van antibiotikum, ami szoptatás mellett alkalmazható. Mellgyulladáskor is szokták adni. Nem annyira erős, mint a többi, de hatékony.)

Gomba!!
szívből gratulálok!!! Nagyon szépek vagytok! Kíváncsi vagyok hogyan telnek a mindennapok.

Gabi,
jobban vagytok már?
Én most Chicco Simplicity-t vettem. Ami nem tetszik, hogy a lábrésze nem állítható, így félek, hogy kicsúszik. A másik, hogy az öv elég rövid, overállostól alig éri be, és gyanítom, hogy kényelmetlen neki. Nincs hozzá lábzsák.
Amúgy imádom, hogy könnyű, bár lapracsukható, de mégis kis helyet foglal, szűk helyeken is boldogulok vele (bolt, vonat). Nem utolsó sorban a két gyerek is elfér benne szükség esetén. Máté elöl, Kornél hátul (vízszintesig dönthető, így kényelmesen üldögél benne K is hátul). Csak nem merem így használni, mert nem 25 kg-ig van tervezve.

Kriszta,
Uche nagyon vagány!!! Tetszenek a fotók!

Mot család!
gratulálok! Szép munka volt!!!

Elan,
elkeserítőek az éjszakai ébredések! Kitartás!!
Nálunk is ez megy. Kornél mióta megszületett egyetlen éjszakát sem aludt végig. Pár alkalom volt, hogy kb. 6 órát aludtam egyben. De a terhesség alatt sem tudtam aludni. Időnként kiborulok, aztán valahogy összeszedem magam.

Chestikém!
Lencsilánynak nagyon boldog születésnapot kívánok!!!

Nálunk:
Máténál tombol a dackorszak. Azt hittem már múlóban, de tud akkora jeleneteket rendezni, hogy csak pislogok.
bölcsi felejtve. 3 nap maradt ott 1-1,5 órár, de őrjöngős ordítás volt végig. A gondozónőket sem engedte magához. ennek már pár hete, és még mindig azzal ébred és fekszik, hogy anya ne menjen el, állandóan keres és ellenőriz a lakásban is, ha kimegyek a szobából, azonnal jön utánam. Ha séta közben lemarad egy kicsit, már rohan bőgve, hogy "anya jöjjön". Azt hiszem, még nem volt kész a közösségre. VAgy rosszul csináltunk valamit. Mondjuk, én sem voltam biztos a dolgomban. Akartam is - látványosan tud unatkozni, és nem tudom a délelőttöket eléggé tartalmassá tenni, gondoltam, jó helyen lesz, érdekes játékokkal, gyerekek között. Mindegy! Nem muszáj most még. Valahogy kihúzzuk óvodáig.
Már előre félek mi lesz akkor. De azt már nem fogom hagyni.
AMikor Kornél betölti a 2-t, neki is menni kell bölcsibe, mert a gyesből mi éhenhalunk. Bár legszívesebben azt csinálnám, hogy maradok Kornél 3 éves koráig, és akkor menne a két gyerek együtt vegyes csoportba. Álom-álom!!!

Kornélnak egyre jobban megy az önálló lépegetés. 1-2-t lép hozzánk, ha elengedjük a kezét.
Orrszívás még mindig megy átmosásos módszerrel, de már csak reggel és este. Nem bírunk többet idegileg, sem én, sem Kornél. Ha napközben látom, hogy nagyon zavarja, akkor persze szívok.
Apa, baba, pápá: az első szavak, amelyeket következetesen használ. Integet köszönéskor.

Zenebolond mindkét fiú. Kornél tapsizik, ha valami nagyon tetszik neki. Máté táncol, énekel. Majd alakítunk valami családi zenekart.

Most már elég jól boldogulok általában, de állandó időhiányban szenvedek. Bármit eltervezek - jócskán ráhagyva a szükséges időre - nem jön össze. Valami mindig történik. Kiborul, leesik, elesik, összeveszik, álmos lesz, éhes lesz, pelenkacsere kell, stb....

Megyek, mert alvás következik. EGyre jobban nyűglődik.

Aki kimaradt, ne haragudjon!! Nem szándékos!!!

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
share
 
 


Sziasztok csajok!

Először is!

Gomba!
Gratulálok Bonifáchoz!Szép család lettetek!

Vicuska!
raminak utólagosan is boldog szülinapot!

Visszaolvasás esélytelen!Fotókat néztem és gyönyörűségesek a babák nagyon!

Vagyok én is csak építkezésben vagyunk és nincs időm semmire!
Feltörtük a terszok járólapját és újat tetetünk le,majd az egész házat szigetelik és színezik!Ne tudjátok meg a port,koszt ami itt van!Gyerekekkel bezárva,pöcs kivan!Netezni nem engednek,mert állandóan vlük kell játszani!Kis terroristák!Enek,mint az ördög,de jófjek nagyon!Majd dobok képet,remélem jövőhétre végeznek már a melósok és akkor több időm lesz!

Bibarkám!
Reggel hívtalak ám!
Vendég
 


Sziasztok!

Share Jó hogy jelentkeztél. Köszi a foggal kapcsolatos tanácsot. Szedtem már antibogyót szopi alatt mikor csunyán megfáztam.
Még mindig vacakolok, megyek vissza a dokihoz.
Viszont a srácok gyönyörüek. Sajnálom Mátét, hogy a bölcsi igy megviselte. Majd csak rendeződik. Előbb utóbb meg kell szoknia az anya nélküliséget. ( Én mondom, mikor megyek valahova a fiam nélkül, meg kell szöknöm előle. Ha látja, hogy nélküle megyek, mig haza nem megyek addig sir. Mindegy, hogy ki vigyáz rá. Mindig cipelem magammal.) Kornél kishuncut. Ügyes, hogy már lépeget.

Benszi Te is jó, hogy jelentkeztél. Kitartás az épitkezéshez. Nem lehet egyszerü, két izgő, mozgó gyerekkel bezárva lenni. Ha tudsz gyere.

Hahó!!!!! KIhalóban a topik!!!!!!!!!!!!!!!

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?