Új privát üzeneted érkezett!

Ááááh, tele a tököm. Inkább dolgoznék, mint itthon szenvedek a dög szakvizsga anyagon. Minek kell nekem tudnom a szabadságjogokat, ha a köv 6 évben a tervek szerint legfeljebb a bébipapi készítésének komoly tudományáig fog terjedni a gondolkodásom????

Szenvedek. A 70 tételből 3 már megvan.

Emberi élethez és méltósághoz való jog, szabad mozgás joga .......... Neeeem érdeeekeeeeel.

zarja

,hjm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 22:33-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Zarja! Nagyon sajnállak basszus... Én biztos nem tudnék tanulni. Még ez is nehezemre esik, hogy itt kell ülnöm. Meg is bolondulnék, ha otthon azzal kellene foglalkoznom, hogy tanuljak... Szegényke... :?

bellerreni
Eger

Engem az IKEA-s pelenkázókban jobban zavar, hogy be van fordítva. Szóval hogy a gyerkőc a szekrényke elejével párhuzamosan fekszik. Ők ezt helytakarékosnak nevezik, én meg anyaderék-gyilkosnak. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok,

Nóri, ha még nem csaptak le a táskára, én megköszönöm...

A Mária bababoltban hogy műkszik ez a kedvezmény, amit írtatok? Csak bemegyek és megkapom, vagy van valami igénylőlap?

Melltartót több helyről hallottam én is, hogy nem érdemes nagyon előre megvenni, mert eléggé kibögyösödünk a szülés utáni napokban... úgyhogy azt én majd anyura bízom... emberemre nem lehet, mert ami nem tetszik neki, azt nem veszi meg... hát ez meg nem arról híres, hogy túl szexi lenne... :)

Mérleg... én tuti veszek, ha nem kapok kölcsön, mert én is mérekezek hetente legalább 1x, de inkább többször, úgyhogy tuti a gyereket is méricskélni fogom, főleg, ha szopizni fog... amit nagyon remélek.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Melltartó: néhány dolgot januárra halogatok, ezek közzé tartozik a melltartó beszerzése, mert akkor már sejthető a végleges méret, a bugyik közvetlen szülés utánra, és a szoptatós hálóing, ez utóbbi azért jutott ilyen sanyarú sorsra, mert amiket eddig láttam attól rázott a hideg, és elképzelhetetlen számomra hogy ilyennel borítsam testem. Hátha addig valami gyökeresen változik ezen a fronton.

Egyenlőre a tangákat szelektáltam ki, mert vágnak, nem alul, áh, nem, oldalt, de a teli bugyik még jók. Addig nem akarok várandós bugyit venni. Bár lehet, hogy úgy járok, mint a télikabáttal?

zarja

Mérleg: én is feleslegesnek tartom, ha éhes a gyermek azt szerintem azonnal tudni fogjuk (a tápszeres babák esete kicsit sajátos), ettől függetlenül a barátnőm kijelentette, hogy létfontosságú, és oda is adja az övét. Most mondjam neki, hogy nem kell? Legfeljebb nem használjuk.

zarja

Sziasztok!
Bekukkantottam én is egy szösszenetnyi időre. Képzeljétek megyünk ma 4D-re! Már alig várom, remélem mocorgós kedvében lesz a baba, és szépen megmutogatja magát, főleg, ami a lába közt van! :D

Mérlegtéma: nekem ambivalens érzéseim voltak vele kapcsolatban, hallottam ismiktől ezt is, azt is. Ahová most megyünk uh-ra, ott kapunk egy kupont, amivel (már nem is tudom hány hónapig) ingyen kölcsönözhetjük a mérleget- így szerintem igénybe fogjuk venni.

A lábam nekem is vizesedik, de tuti rátesz egy lapáttal az, hogy sokat ülök a melóban és lóg, reggel azonban még 'csúcsszuper' vékony vádlim van. :lol:

Ami nálam most központi probléma, az a téli kabát. Olyan hirtelen jött ez a hideg. A múlt héten próbáltam fel egy itthon heverőt, amit nem hordtam tavaly, mert kifogytam. Hát a múlt héten még be tudtam gombolni, de a minap már a hasamon nem :x Szóval vennem kéne egyet, valami A vonalút, de nem lelek seholsem megfelelőt-teljes a kétségbeesés. :shock:

Kép
zsizell

A mérleget még nem döntöttük el, de egyelőre úgy gondolom, hogy nem lesz. Légzésfigyelőt viszont mindenképp beszerzünk.

Zarja: minden együttérzésem a tiéd! Kitatás! ;)

Melltartót én is csak a vége felé akarok venni. Bár eddig kifejezett méretnövekedést nem tapasztaltam, inkább tömöttebb, nehezebb lett de nem nagyobb.

Ma olyat ficánkolt a kölök délelőtt, hogy alig tudtam figyelni a munkámra. :) Gondolatban rá is szóltam, hogy csituljon kicsit... na, azóta meg se moccant.
zuzmooo

Zuzmooo írásáról jutott eszembe, hogy gondolatban rászólt a kicsire: szerintetek azt is érti a baba, amit gondolatban beszélünk neki? Én sokat szoktam gondolatban beszélni neki, mikor nincs rá lehetőségem, hogy hangosan mondjam. Az agykontroll, és mindenféle meditációs technikákban hiszek, de vajon, ha csak gondolatban mondogatok neki ezt-azt, ugyanúgy érti (érzi?)? :shock:

Kép
zsizell

Zsizell: szerintem igen, mert pl mikor filmet nézek akkor se beszélek vele, mégis ugyanazok csak erősebb érzelmeket produkál, mint én. A várandós jógán se beszélek hozzá, csak gondolatban keresem meg, mégis sokkal nyugodtabb szokott utánna lenni. Mellesleg én is.

zarja

Gondolatos dolgok: Az embőc szerint még azt sem érti, amit hangosan mondok neki, csak a hangomat szokja, de nem tudja mit mondok neki... :lol: Kis dilis.

Melltartó: én is majd szerintem csak az utolsó pillanatban vagy szülés után az elsőben veszem meg. Az embőcömre sem lehet ilyet rábízni.

Mérleg: Én sem hiszem, hogy veszek neki, max akkor, ha a védőnő ragaszkodik az írkálós módszerhez. Én sem méregettem magam csak verseny előtt, de akkor fontos volt, hogy tudjam mennyit kell még fogyni, mennyire sanyargassam még magam, hogy beleférjek a kategóriámba :oops:

Légzésfigyelőt kapunk tesóméktól, da ahhoz ragaszkodom is. Nekik is volt olyan hogy besípolt és miután kicsit megsimogatták Benedeket egy nagy sóhajtás után aludt tovább. Ki tudja mi történt volna, ha az nincs... :?

A téli kabát nálam is sarkalatos pont. Még szerintem 1 hétig jó a régi addig keresem az utánpótlást, de nagyon finnyás vagyok ilyen téren... Olcsó legyen, de nagyon jó :lol:

Ki mit ebédel(t)? Én éppen babfőzeléket tolok fasírttal. Este tuti bundáskenyér lesz mert nagyon megkívántam :lol:

bellerreni
Eger

Jah az én porontyom is jóval nyugisabb, mint tegnap és tegnapelőtt volt. Biztos kifáradt és most pihizik :lol:

bellerreni
Eger

Lányok! Segítség kéne! Nincs meg valakinek kölcsönbe Dezsényi István ANGOL ALAPFOKÚ ÍRÁSBELI NYELVVIZSGA (B1) AZ ORIGÓ VIZSGAKÖZPONT HIVATALOS TESZTJEI c. könyve? Vagy valami más feladatsor? Zsoltim fog vizsgázni novemberben, elég nehezen megy neki az angol, de ha nem sikerül, nem fogják előléptetni, és akkor marad ez a szörnyen kevés fizu is :(.

Kép
zsizell

Haazaaa akarok menni!!! :cry:

Barbi

KépKép
hbarbi80

Meg jöttem a fogorvostól. Sajnos nem tudta betömni, mert belenőtt az ínyem a lyukba. Most csak egy ideiglenes van benne, majd ki kell cseréltetni, ha begyógyult az ínyem. Most mehetek még egyszer. Kérdezte, hogy kérek-e érzéstelenítőt, de nem mertem nélküle nekiállni. Szegény babám akkorákat rúgott, miközben fúrt, de sajnos nem tudok nem izgulni. Remélem nem sínyli meg.

nóri: Köszi, bár mint első babás anyuka biztosan parázni fogok. Jók lesznek akkor nekem. :)

kakti: Nekem is 90D-s melltartóm van most. Én szerintem majd a Máriában veszem meg. Láttam nagyon jót 2 db.-osat 5000-ért. Nekem kellene a vastag pántos, mert nehéz a mellem. Nem is tudom hogy fogom bírni a merevítő nélkülit, mert mióta az eszemet tudom ilyet hordtam.

kattkat: Nekünk ha nem lenne elég helyünk én olyat vennék, amit fel lehet hajtani. Ott vannak kis polcok a cuccoknak. De szerintem a pelenkázó lap mellett elférnek a pelenkázós cuccok. Meg nekem még lesz egy polc a pelenkázó felett.

barbi: Én az első vásárlásomnál már kedvezménnyel kaptam, pedig azt hittem hogy nem úgy fogom. Valami törzsvásárlói kártyát fogok kapni, de most nem volt.

zuzmoo: Akkor már most jól nevelt a babád. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Melltartó: rutinosan már eleve nagyobbat vettem és elasztikusat, így akkor is jó lesz, ha beindul a tejcsárda üzemmód. Egyébként ez is Anita márka. Nekem muszály volt a terhes bugyi (ami a has alatt fut), mert már szinte semmilyen bugyit nem tudtam elviselni magamon :roll:

Mérleg: nekem nem volt és most sem szándékozom beszerezni. Csak idegesítene és a végén még ettől menne el az ember teje...

Légzés figyelővel kapcs még nem döntöttem.

Hol lehet szerintetek egy jó "kismamás" csizmát venni?

Kabátom szerencsére van, így ennyivel kevesebb gond.

Kép
csipike09

Sziasztok lányok!

Megint sikerult hetekre eltunnom :oops: de szeptemberben uj munkahelyen kezdtem es az egyetem is elkezdodott (levelezo).

Vegre-vegre sikerult tegnap megtudni a baba nemet: kislany lesz (80%) ! :D Nagyon orulunk az egy fiu-egy lany felallasnak am ! A kisbebi eloszor batyja ruhait kapja majd de hat a rugdalozok ugyis uniszexek :-)

Pihenoszek vs. autosules temaval kapcsolatban. Biologiai szempontbol a pihenoszek sokkal jobb mert az autosulesben max. 2 orat tolthet (ne) a baba kulonben art a gerincenek! A pihenoszekek/hintaztatok hosszabb tartozkodasra van kikepezve, aludni is tud benne a baba, igy (szerintem is) mindenkeppen erdemes egyre beruhazni.

Andi

KépKép
andee73

Kiságy: a miénk átalakítható 70*140-es. Eleinte elveszett benne Minó, de én most is ezt a méretet venném (természetesen, ha van eélg hely hozzá.) Mi kb. 1 éves korában alakítottuk át, azóta leesésgátlóval használja. Mondjuk Jázminnak egy franciaágy is kevés, annyit vándorol éjszaka, szóval elég sokszor felébredek a koppanásokra. Most egy 90*200-as fekvőfelületűt kap mindenképp.

Szopis melltartó: én tavaly a vége felé vettem meg, az eladó győzködött, hogy csak egy kosár pluszt számoljak a jelenlegihez…mondanom sem kell, hogy kicsi lett. Egyébként én már rég kinőttem a normál méretemet, de már a 3évvel ezelőtti szopis is kicsi. :oops:
A bugyikat már én is szelektálom, mert kényelmetlenek – viszont képzeljétek el, kiderült, hogy ez a hirtelen hízás a vizesedés miatt volt. Tegnap krumplinapot tartottam – na jó nem olyan szigorúan :lol:, az nekem nem megy – és ma reggelre -3kg. Ezt nem is gondoltam volna.

Mérleg: mi nem vettünk, aztán támadt némi komplikáció, ami miatt mérni kellett Minót, így kölcsönöztünk 1 v. 2 hóra. Engem nem ragadott magával szerencsére, pedig első babásként tudtam parázni mindenen.
Remélem most nem lesz komplikáció és bérelnünk sem kell.

Légzésfigyelőt viszont vettünk, azt tényleg nem lett volna érdemes kölcsönözni. Ez az a dolog, amihez most is ragaszkodom, de szerencsére épségben van Minóé, úgyhogy ezt sem kell újra venni.

Játszószőnyeg: Szerintem is nagyon hasznos, Jázmin is imádta; de ez még ráér szerintem egy pár hónapot.

Zarja,
Én is sajnállak, és abszolút átérzem a helyzeted…mármint tanulásügyileg.

Barbi,
Mi már rég kaptuk ezt a kedvezményre jogosító kártyát, ha jól emlékszem első vásárlás alkalmával. Talán még összeghatárhoz sem volt kötve, viszont eddig csak 5 %-ot adtak. Igénylőlapra sem emlékszem, szerintem csak be kellett mondanunk az adatokat és kész.

Reni,
Rizs és eredeti elképzelés szerint bakonyi csirkemellcsíkok, de aztán összevissza kutyultam, amit találtam + gomba helyett sárgarépával készült – köze nem volt a bakonyihoz :lol:, viszont isteni lett + férjemnek kolbásszal töltött csirkemellet készítettem.

Ronci,
Ha bevált a recept, engem érdekel! Én fekete-erdő tortát sütöttem a férjemnek szülinapjára, nagyon jól sikerült, az oroszkrém volt a másik versenyző, de Jázmin meggy-mániás így ő döntött. Csak a méret lett brutál hármunknak, úgyhogy bármilyen isteni volt, fele a kukában landolt.

Kép
Kép
szana80

Vicy, szinte az összes szopis melltartónak vastag a pántja. A merevítős részt átveszi a dupla varrás alul (ha lehajthatód az elejét olyan mint egy sex melltartó - csak nem úgy éz ki) De ha nagyon ragaszkodsz hozzá, van merevítős is, legalábbis tegnap ajánlott olyat a csaj, csak én nem kértem. Az nem lenne olyan kényelmes szoptatáskor.

A pelenkázón a gyereken kívül semmi nem fér el :D ez az én tapasztalatom. Amikor már fog, forog, kúszik, mászik mást sem csinálnál mint klapkodnád ki a kezéből a dolgokat...

Kép
csipike09

csipike: Mikor én kérdeztem a merevítős szopis melltartót, akkor azt mondták, hogy elnyomhatja a merevítő a tejmirigyeket oldalt. Nálam a pelenkázó lapot lehet a komódon mozgatni és marad mellette vagy 20 cm hely. Legalábbis amit kinéztünk. És még a polc a pelenkázó felett. Remélem elég lesz.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, én is mindig merevítős melltartót hordok, de valahogy már most se bírom. Lilluval is így volt félidőtől.
Az Anita márkájú szopis melltartók szerintem pont azért jók, mert jó tartásuk van :lol: és szerintem pont a nagy méreteknél nem mindegy... sógornőm A-B kosárral fele annyiból kétszer annyi melltartót vesz mint én, D-E méretekben :wink:
Én még merevítős szopis meltartót nem láttam, de valahogy nem is érzem praktikusnak :wink:
Most annyit beszéltünk a melltartókról, hogy megpróbáltam Lilluval hordott darabjaimat. Még rám jönnek :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Az élet nagy kérdése:

- miért nem lehet igazán szép melltartókat venni nagy méretben?
- miért csak azok hordhatnak szép és szexis fehérneműt, akiknek igaziból nem is lenne rá szükségük??? :D

Én mindig ezen töröm a fejem. Amúgy a merevítősben aludni sem igazán jó, márpedig a tapasztaltak szerint erre is szükség lesz alvás közben... :? Igaz ez?

Zsizell:
csak nem a Minimanóba mentek 4D-re? Ha igen, lécci számolj majd be róla, mert hétfőn mi is ott kezdjük a napot! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2009.10.15 13:37-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát az árán én is elcsodálkoztam. Ezek a szépnek egyáltalán nem nevezhető darabok szinte csipkés triumph árban vannak. Én kértem, hogy mutasson valami szebbet...mutatott 1 kis hímzéssel "csak" 10.000Ft volt. Nem tudom, hogy kismamiknak miért kell nagymamis cuccokban (alsó) járniuk. Ja egyébként nekem is 95C az ami most kell az eredeti 85B helyett. Remélem a fiamnál elért 100-ast most nem fogom még megközelíteni sem :oops: Na ez a méret aztán kiábrándító tud lenni kiterítve a pulton :shock:

Kép
csipike09

Kakti, ha nem akarsz álmodban tejben vajban fürdeni :D akkor sajna igaz...a melltartó bebétről se feletkezzünk el. Én most láttam moshatót. Lehet hogy ilyet fogok inkább venni.

Kép
csipike09

Kakti! Bizony, oda megyünk, majd jól beszámolok holnap róla, mert nem melózom holnap sem! Ok? Nagyon izgi már!

Melltartósdi: nekem 80D-s az eredeti méretem, ami 80 DD re nőtt. A 85-ösnek még mindig nagy a körfogata, és azt nem szeretem, ha kicsit is lóg. De hogy mi következik a 80 kétD után, az talány, mert már ilyet is kész csoda találni! És igaza van mindenkinek: nagy méretben csak ocsmány mammi cicitartókat árulnak. Én fehérneműboltban dolgozom, a főnököm sem szoptatós melltartót, sem rám való nagy méretűt nem hajlandó hozni, sem kismama harisnyát, pedig rengetegen keresik! Ez aztán a diszkrimináció!

Kép
zsizell

A kismama melltartó monnyon le! :)

Én még mindig merevítőset hordok, nem zavar egyelőre

boruska

Más, a mell témához:

Nekem mintha most egy kicsit megálltak volna, vagy csak a hasam miatt látszanak kevésbé brutálnak :) lletve az egyik kifejezetten üresnek hat :(

A bal mellbimbóm úgy sajgott ma reggel, mintha apja éjszaka a tudtom nélkül elszórakozott volna vele néhány röpke órán keresztül. De nyilván nem ez történt, így aztán csak úgy simán megijedtem :(

boruska

Sziasztok!

Melltartó nekem is kellene már lassan. Az utolsó olyan darabokat nyűvöm, amik még rám jönnek. Szoptatósat meg majd a végén veszek, ha veszek.

Pihenő széken még gondolkozom, de hátha valaki megdob bennünket egy olyannal meg esetleg egy játszószőnyeggel. Na, az a pelenkázókomód, amelyen oldalról pelenkázod a gyereket, az nekem sem tetszik. Bár amit boruska írt, hogy lehet elé állni egy olyan pelenkázó elé, amely nem nyúlik előre egy picit, az is elgondolkodtató. Az biztos, hogy fölötte szeretnék egy polcot.

Akik mennek a minimanós 4d- re, számoljatok már be arról, hogy milyen volt! Ezen gondolkodom én is, de valószínűleg csak november közepén megyünk.

Megjártam az urológiát a vesefájdalmakkal kapcsolatban. A doki elküldött uh-ra, meg pisimintát vettek. Minden tiszta, negatív, nem vagyok veseköves. Valószínűleg a drágám elfeküdte a vesevezetékemet és a vesémben pangott a vizelet, azért fájhatott. Azt ajánlotta a doki, hogy legközelebb álljak négykézlábra, hogy szabad legyen a vesevezetékem. Jó kis torna...
:D Ja! és az uh-n egy picit rákukkantottak a gyerekre: BPD 5,5 cm (24. hét) írták a papírra. Nem ellenőriztem még, de ha tényleg ez van, akkor következetesen mindig egy héttel nagyobb a pici, pedig csak tudom mikor készült. :shock: 8)

Kép
Kép
molmar

Szana!!! még nem tudom, hogy ízre milyen lett a torta, mert még nem jött haza párom, de keresztfiammal annyit nevettünk míg díszítettük, hogy már ezért megérte az egész! mondtam neki, hogy hogyha megjön Sanyi 1hétig fog röhögni, ha meglátja, hogy mit alkottunk!!! Ez nagyon bejött Zsombornak és azóta is vigyorog! Most mondjam, hogy nekem is a meggyes a nyerő, de felhívtam ma párom, hogy enne-e valami meggyeset és azt mondta, hogy nem... mondjuk ebből már kitalálhatta ha akarta, hogy milyen meglepi készül neki! De hátha meglepődik és mosolyogni fog tortánk "szépségén"! :lol: :lol:
Melltartó: azt írták mindenhol, hogy ha beindult a tejcsi akkor érdemes megvenni a szopisat, mert akkor még egy nagy ugrásnyit nőni fog! Na majd meglátjuk..
Pihiszéken már túl vagyok tegnap óta, a légzésfigyut sógornőmtől örököljük, ha minden igaz, játszószönyegek, meg nagyon tuttik vannak a tesz-veszen apró pénzért...Múltkor már majdnem vettem egyet, de aztán úgy döntöttem, hogy na ez ráér még!
Én is a héten akartam 4D-re menni, de most húzom-halasztom ebben a rossz időben, nehogy elbujdosson az uh fej elől... :lol: Majd a jövőhéten!
Álmomban megszültem és a kislányom fiú volt!!! Barna szemmel és hajjal.. és nekünk nem volt fiú nevünk és valami szörnyűséget adott neki Sanyi hirtelen, de mondták, hogy 10napig még meg lehet változtatni..és az új neve Árpád Zsigmond/ :shock: / lett..és: rózsaszín ruhákban vittük haza, mert csak rózsaszín ruháink voltak... :lol: és az a furcsa, hogy az egész álmomra emlékszek is... :lol:

Kép
Kép
ronci

Ildi, nagyon jól leírtad a mérleg-para kialakulásának folyamatát! Sajna nekünk kellett (kis súlyú koraszülött), elegem is lett belőle. Most kapni fogunk, de nem fogom túlzásba vinni.

Merevítős melltartó: úgy tudtam, már várandósság alatt sem jó, mert már akkor elnyomhatja a tejcsatornákat. Helyette ajánlom a sportmelltartókat. Most nekem a szoptatós van használatban, Borival még jó volt, lehet, Emő születése után megint kell a nagyobb. Ez Dorina márkájú.

Kakti, nekem már most is kell időnként éjszakára melltartó, amikor súlyosabbnak érzem a melleim.

Boruska, a mellbimbó és a méh közvetlen idegi kapcsolatban vannak, talán ezért érezted olyan érzékenynek. Nekem néha fáj, dörzsöli, ami hozzáér, de aztán elmúlik.

Ronci, hogy te miket álmodsz! :wink:
ktc

Ezt most ajánlották, még nem is láttam - látszik, hogy a Babanetből csak a társalgót használom. :oops:

http://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php?ho=10
ktc

Sziasztoook!

Most jöttem UH-ról, olyan jó volt látni a Picikénket! :) Nagyon cseles volt, mert először nem győzte takarni az arcát, de végül csak megmutatta, és még mosolygott is egyet! Kimondhatatlanul jó érzés volt, és ezt sose fogom elfelejteni. (Örömömben beugrottam az első útbaeső boltba, és betoltam egy tábla csokit :oops: :)
Rákérdeztem a 4D-s UH-ra, és nagyon rendes volt a doki, mert azt mondta, hogy ahányszor megyek, mindig beteszi a dvd-t, és amikor úgy látja/látjuk, hogy ezt érdemes rögzíteni, akkor lezárja a dvd-t, és már a miénk is. Legközelebb nov. 12-én megyek, az a 26. hét környéke, pont akkorra terveztük, hogy bejelentkezünk, de így egyszerűbb, legalább nem fizetek potyára, ha akkor éppen nem sikerül jó felvételt készíteni.

Mellek: nekem alapból picik vannak, mostanra egy kicsit mintha nőttek volna, és kb. egy hete hol ekkor hol máskor elég érzékenyek. Kb. annyira, mint az első hónapban. Akkor annyira feszült, fájt, hogy hozzá sem kellett érni, szinte jajgatni tudtam volna. A bimbóim egyébként is érzékenyek, most annyi különbséggel, hogy folyamatosan azok...

Jövőhéten úgy néz ki, nem kell mennem sehova, viszont, lehet, hogy jön a védőnő hozzánk. Kicsit furcsállom, mert már háromszor voltam nála, ő meg már kétszer nálunk, sőt majdnem találkoztunk itt nálunk még egyszer, mert itt járt a házban egy kisgyermekes családnál, és gondolta, benéz hozzánk is. Persze pont aznap mentem dokihoz, így nem talált itthon senkit, aztán felhívott, hogy keresett, és majdhogynem számonkérő volt a hangja... Ő ígérte, hogy rám csörög, mielőtt jön... Most sem mondott pontos időpontot, hogy mikor jönne, de kb. egy hét múlva mennem kell hozzá egyébként is, nem értem, miért akar ennyire jönni... Biztos sok a szabadideje! (Mondjuk folyton panaszkodik, hogy mennyi kismamája van.) Ja, amúgy meg nem csak hozzá kell járnom, hanem van egy központi terhestanácsadás is, oda is havonta megyek. Többiek? Nálatok is ennyifelé kell szakadni? Ezen kívül járok a dokimhoz + egy szintén központi nődoki (a régi orvosom), aki a pecséteket adja a kiskönyvbe + vérvétel stb. stb. :?

Kép
erusverus

Erusverus, ez furi. Én hozzád képest csak a védőnőhöz és a nődokimhoz járok mind 2 pecsétel a kiskönyvembe. És, nálam 1x sem volt még a vőnő. Mondjuk a mi doki nénink uott rendel és hát nálam ő a 3. baba... De nálam az előzőek sem voltak, csak amikor már megszületett a baba (akkor is csak 1x , jutána a doki néni járt hozzánk). Egyébként ha nem szimpi neked, akkor megkérheted a gyerekorvos, hogy ő kontrolálja a picit.

Kép
csipike09

Azt hiszem kicsit félre érthető voltam, de nem a dokinéni a 3. baba nálunk :D :D

Kép
csipike09

Hello!

Megjöttem. Lepateroltam a cuccokat anyámékhoz. Rendbe tettem a dolgokat a padláson és elhoztam a téli cumót. 22szer fordultam a padláson. :oops: Meg 2 garnitúra gumit cipeltem föl-le a pincéből. :oops:
De van téli gumim, kabátom és hoztam egy csomó bio sütőtököt a kertből. Alig várom, hogy gazdálkodhassak! Megszállott kiskertes vagyok! :-)

Melltartó téma: nekem asszem Felina van. Egy 75E és egy 80F :oops: Alapból 75C-D a méretem.
Én már panaszkodtam, hogy kicsik a bugyik. Francnak hordok S-es tangákat. Szóval van pár nagyobb méret, meg egy rakás franciabugyi. Most preferálom a pamut cuccokat a műszálas és egyéb csipkével szemben.
Amúgy tudok egy nagyon jó fehérnemű boltot. A Flórián téren van a 10. emeletes panel aljában. Dolce donna talán a nevük. Elképesztő választék van. Nagy mérte is!!!

Másrészt a Bboom-ban vannak szép szoptatós melltartók. Merevítő nélküliek, de kifejezetten szexis. Bár választékuk minimális...

Megyek sütök tököt. Rákattantam!!!!
Vendég

erusverus: Én is csak a nőgyógyászhoz és a védőnőhöz járnék, csak nekem még befigyel a diabetológus. Nekem is furcsa a védőnőd, nálunk még nem volt kint és nem is mondta, hogy jönne. :shock: Mit akar nálad látni egyáltalán? Mi van, ha még csak nem is vásárolgatsz? Még korai annak ellenére, hogy már nekem is egy csomó cuccom van. Más se hiányozna, csak hogy állandóan a nyakamra járjon. Szerintem itt nem is mennek házhoz csak vagy nagyon szülés előtt, vagy közvetlenül a hazaérkezés után.
vicky79
Budapest III. kerület

Csipike, értem én! :) Tényleg fura, de egyébként nagydumás a védőnéni, és igazából aranyos, segítőkész, semmi gond vele, mégsem értem... Főleg, hogy járok másik védőnőhöz is (terhestanácsadás), kötelezően. Amúgy meg megdicsérte a lakást, nincs háziállatunk, egyedül arra tudok gondolni, hogy veszélyeztetett vagyok, és emiatt jön, illetve, hogy szeret trécselni. :) Mondjuk, így, hogy alig mozdulok ki itthonról, lehet, hogy inkább örülnöm kéne, hogy jön valaki... Ennyi baj legyen!

Egy kérdés: fogorvoshoz mindenképpen el kell menni. Mármint úgy értem, hogy be kell, hogy kerüljön a kiskönyvbe?

Kép
erusverus

Nóri, fájdítod itt az ember szívét! Sütőtök!... :) Én még mindig nem ettem, pedig ez az egyik legjobb dolog, ami ilyen hidegben történhet az emberrel. Tiszta karácsonyi hangulatom van... :)

Kép
erusverus

Erus!

Nem kell. A háziorvos rákérdezett nálam és beírta, hogy ápolt! :shock:

Barbi!

Tied a tatyó. Titkon reméltem, hogy Te legalább rácsapsz!!!! :lol: Legalább nem laksz messze!

TALIT MEG KOMOLYAN MONDTAM!!!!! Na?
Vendég

Luca is sütőtökből, Liedl őszibarack befőttből és somlóiból készült. Meg mandarinból. Amit amúgy utálok. De most is csúszik!!!! :lol:
Vendég

erusverus: Egy fogorvosi ellenőrzés kötelező (nekem legalábbis a védőnő többször is rákérdezett hogy mikor megyek már), de a gyulladt fog és íny koraszüléshez vezethet. Ezt ma tudtam meg. Pedig én is utálok fogorvoshoz menni.

nóri: A babám nem biztos hogy rajongana a moziért. Úgy vettem észre, hogy nem nagyon szereti a hangos-dolby-s dolgokat. Pedig sajnálom a múltkori talit is.
vicky79
Budapest III. kerület

Ronci! Nem semmi álmod volt! :D

Csipike, én azért értettem.. :D

Erusverus! Érdekes rendszer van nálatok. :shock: Most nem értem, miért van Neked 2 védőnőd? Nekem csak egy van, de két helyen is el tudom érni. Az sztk-ban a terhestanácsadáson (ott van elvileg a nődoki is egyszerre), meg a gyerekorvosnál van terhestanácsadása. Oda csak akkor futok be, ha van valami külön extra ügyem és nem akarok menni az sztk-ba. (Ez van közelebb hozzám egyébként.) Nálam még nem járt. Kíváncsi vagyok mikor akarja megejteni a látogatást, ha lesz. Ezen kívül még van a magándokim. Na ő szokott még pecsételni a kiskönyvembe az sztk-n kívül.

A fogorvosra én is kíváncsi vagyok, hogy az mindenképpen kötelező? Nekem még nem mondták, hogy menjek. :shock: De lehet, hogy nem lenne hülyeség. 2 éve hozattam rendbe a fogaimat, csak van egy nyavalyás bölcsességfog, amit a szájsebész nem akart eltávolítani. És én marha belementem, hogy csak nyírja körbe az ínyt. Jobban jártam volna, ha kihúzatom, mert sajnos rendszeresen begyullad körülötte az ínyem. Annyira hátul van, hogy sokszor ráharapok és ilyenkor begyullad és fáj.

Kép
Kép
molmar

Hát tőlem süti is lehet... :D
Vendég

Ja, nekem meg szemészetre is mennem kell, mert -5 dioptria körül van mindkét szemem, és a védőnő azt mondta, hogy ezt mindenképpen meg kell nézetni, mivel nagy dioptriánál nem engedik a természetes szülést. :( Mondjuk utánaolvastam a neten, és azt találtam, hogy igazából a szemfenék vizsgálat a döntő, de akkor is jól rám ijesztett... No, addig viszont, míg meg nem történik a vizsgálat, próbálok erre nem gondolni!

Kép
erusverus

Én megkérdeztem a nőgyógyimat, hogy mindenhova el kell menni ami a kiskönyvben van? Azt mondta, hogy nem. Így én se belgyógyászaton, sem házidokinál , sem fogorvosnál nem voltam és szerintem nem is megyek. Milyen összefüggés van a fog ill ínygyulladás és koraszülés között? :shock: Az első 2 terhességnél még terhelésesre sem küldtek ell....szóval nem értem miért csinmálják ezt a nagy felhajtást, miözben SEMMIÉRT sem vállalnak felelősséget.

Nóri én benne vagyok a moziban is... Egyébként én is ma sütöttem tököt :D

Kép
csipike09

A körzeti védőnőm, aki nálunk is volt már, az csak vérnyomást és súlyt mér, vizeletet néz, illetve rögzíti a leletek alapján, amit kell. A másik, a terhestanácsadásos szintén mér vérnyomást, súlyt, viszont szerintem csak ő adhat beutalót, eddig, legalábbis csak tőle kaptam. Amúgy a körzetisem szerint ott a központi terhestanácsadóban lehet, hogy nem is mindenki védőnő... Erről jut eszembe, hogy kiakadtam múltkor! A "recepciós" a központiban, aki egyébként ott a kiskirálynő (elég alkesz feje van) a tyúkszemét mutogatta az egyik védőnőnek, és azt tárgyalták, hogy hogyan fogja majd eltávolítani neki. :shock: Közben persze ugyanabban a helyiségben másik két védőnő éppen a bent lévő kismamákkal beszélgetett, ezek meg nem szégyellték magukat, és ott mindenki előtt ment az egész... Még jó, hogy háttal ültem nekik...

Kép
erusverus

Az én védőnőm jár át az EÜ központba a nőgyógyihoz beutalóért. Mert azt csak orvos adhat. Gondolom. Szóval ha nem így lenne, lehetne nekem is 2. Az összes beutalómat olyan doki írja, akit nem is ismerek! :lol:
Vendég

Lányok, én elköszönök, befekszem a tv elé, reggelig ki se bújok! :)

További szép estét mindenkinek!

Kép
erusverus

Nálam a védőnő szinte semmit nem csinál :shock: a dokimnak kellett a múltkor minden leletemet bevezetnie a kiskönyvembe. A beutalókat is a dokitól kapom. A védőnő csak vérnyomást mér, vizeletet vizsgál és próbálja meghallgatni a szívhangot...

Kép
csipike09

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?