Új privát üzeneted érkezett!

amy:jajjj,nagyon sajnálom,hogy nem tudtok aludni rendesen,de anadbella talán egész jól elmondta a dolgot.tudom,én könnyen pofázok a jó alvó gyermekemmel,de ha tudnék annyira segítenék neked(is),mert szörnyen ki lehetsz már.mivel tippet adni nem tudok így csak sok++++-t küldök neked és kitartást! Kép

Kép
nilabali
 
 


Fenébe majdnem megvolt a laptető... :D Mondjuk én ilyen szupi képpel nem tudtam volna indítani! Nudistabazsi nagyon éééédi! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2009.10.14 12:14-kor.

Kép
Kép
elif
 
 


Amy, magadra kötve sem jelent megoldást? Jól emlékszem, hogy van kengurutok?

ladmon
 
 

 
 

bocsika.......tényleg nem írok addig amíg nem lesz valaki más a tetőn!!!!!!vagy legközelebb felajánlom valakinek......

Kép
nilabali
 
 


Ne szórakozz már Nilabali, ha ilyen képeket hozol direkt nekedadunk minden laptetőt! :D

Kép
Kép
elif
 
 


figyelitek milyen bicepsze van?annyira laza a fiú 8) ,tegnap apánk csináltam,mert nem volt itthon!

Kép
nilabali
 
 


sziasztok lányok!
olvasni nuku. csak kis helyztejelentés: nagyon hideg van nálunk, néha szállingozki a ho. már overűlban és lábzsákban nyomjuk. én meg holnaptol harisnáyban azt hiszem mert mejdnem lefagyott a fenekem.
mandinak jön a szemfoga lennt, tegnap láttam. szerencsére nem vészes, éjjel felébredt egyszer. most h ezért e azt nem tudom. de pár perc mulva visszaaludt.
jo étvágyat mindenkinek

Kép
Kép
nicko
 
 


gyermekem kajolja a Bengáli tüzet! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
nilabali
 
 


Ladmon: az a baj, hogy már nem bírom el... majdnem 9 kiló, és nagyon fáj a derekam, ha magamra kötöm... És egész napra az sem megoldás.......

ELif: nagyon igazad van, és az meg sem fordul a fejemben, hogy kicseszésből csinálja, csak az a szar, hogy nem tudok neki hogy segíteni, és azzal bosszant fel, amikor nem engedi, hogy segítsek... pl amikor álmos, és nem engedi, hogy elaltassam...

nálunk jégeső esik............................

Kép

Veronika:
Kép
amy81
 
 


Laptetős Bazsa nagyon édes!!! Nekünk is ilyen a vízhőmérőnk....
Vend már nem hajlandó megülni a kádban, folyton feláll.............

Kép

Veronika:
Kép
amy81
 
 


Élvezet lesz kikaparni a szájpadlására ragadt papírdarabokat...
Tényleg állat a bicepsze... :D

Jaj, Amy, annyit gondolkodom rajtad...

ladmon
 
 


Okés vettem...
Magdi módszere?
Kiságy, bele gyerek, aztán hadd szóljon... :?: (persze úgy, hogy vele maradsz, csak nem cipeled?)
Nekem az elmúlt két nap után voltak már ötleteim...

ladmon
 
 


nem is hagyja...szerintem ízlik neki...már most zabálja az irodalmat,még jó,hogy sok a könyv nálunk,ki lehet elégíteni az étvágyát :lol: :lol: :lol:

Kép
nilabali
 
 


Magdi módszere nekem is bevált...már elalszik egyedül a fiam..ismét!

Kép
nilabali
 
 


Zsu83 remek idő lett :? és még hidegebbet mondanak... így ki sem mozdulok a fiammal sehova.... a szél biztos nem tesz neki jót! :roll: Milyen volt az éjszaka? :roll:

Lkverus édes A nagyfiad ahogy Vincinek mesél! :D Hurrá, hogy végre van fűtésetek!!!

zümis csütörtökön mentek csodadoktornénihez? Akkor jó! Nagyon édes képeket tettél fel a fiadról! Muki elragadó nagyfiú! :D

Andabella micsoda grimaszokat tud vágni Mesi :shock: :D nagyon aranyos! és a mi fiúnk is így utazik a nyakunkba, hogy közben kapaszkodik! :D

Zetibebi sajnálom a car éjszakákat! Az enyémről most nem nyilatkoznék... :?

Andus70 szerintem ez a bolond időjárás is bekavar a babáknál... :?

Zsufi74 ilyenkor hogy tudsz menni dolgozni ha hajnalban riadót fúj a fiad? :shock:

Nilabali nem most nem festettünk... az éjszaka... nem volt valami jó... :roll: de fél tízig azért aludtunk :oops: A fiad csudi aranyos a kádban!!! A kemencéslángos meg nagyon guszta!!!

ladmon :lol: :lol: :lol: remélem ezt a férjem nem olvassa el mert a végén tényleg kedvet kap további festésre is... (hétvégén ha minden igaz akkor a lányom szobája lesz kifestve)

Pandusika milyen ügyesen eszik Hanna :D de jó, hogy rád jön a nadrág!! :D mennyit fogytál? én is örülnék az biztos.... :roll:

Julcsi! sajnálom, hogy MArci nyűgös!! :roll: Lehet, hogy valami vírustól megy a hasa?

Amy81 kitartás!!!! :roll: szerintem senki nem tudja megmondani meddig fog tartani, de biztos, hogy lassan jobb lesz!!! :roll:

nicko de jó, hogy ha egy picit is, de azért jöttél!!!! :D

Budabo :?: :?: :?: :?: :?:[/b]

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


amy!már én is kivagyok, amikor segíteni szeretnék csak neki, de még azt se engedi, meg szinte tol el, de ha lerakom akkor meg kellek.....nagyon nehéz, de szerintem próbáld meg, hogy nem veszed ki az ágyból, hadd sírjon kicsit...tegyél zenét a füledre,ülj mellé, hogy lásson, de csukd be a szemed! vagy valami...k...va nehéz, én sem bírom, de mikor muszáj már akkor nagyon kell!!!!
vagy menj ki a szobából, és menj vissza sűrűn, hogy lássa, nem tüntél el. Már nagyon kis okosak, lehet totál semmi baja, csak ő se tudja mit akarjon, akar téged, meg nem is...! Neked is kell, hogy kipihend magad, mert csak egyre morcibb leszel magadra, meg a sírásra, meg mindenre, meg egyre csak fáradtabb leszel......könnyű ezt leírni, megélni már nem, meg persze ezt csak én csinálnám így....Andrisnál nem volt ennyire"egyszerű". Akkor a védőnénim(imádtam) azt mondta, ha már szakad a cérna, és tudom, hogy nem a gyerek hibás, de már akkor is rá vagyok mérges, akkor azonnal tegyem le, hagyjam az ágyában, hadd sírjon, jobb az neki, mint érezni, hogy anya dühös, magára, meg őrá, ki kell menni, dühöngeni kicsit, vagy pisilni egy 20percet, vagy akármi, betömni egy tábla csokit,relaxálni, aztán lenyugodva bmenni a gyerkőchöz, ha még sír, és mindent más szemmel látunk majd, egy ennyi, annyi töltekezést ad, hogy még akár 3 bőgös nap is bírható....nekem eddig bevált. Mindig bőgtem egy jót :) nehéz nagyon! Gondolok rád!!!!++++++++++++
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lkverus 2009.10.14 12:56-kor.

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


áááááá, és a laptető! szuper!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy nem reagálok most mindenkire, de ennyit most nem tudok visszaolvasni! :oops:

Babaképek nagyon szépségesek!

Amy, jaj annyira sajnálom, hogy megint ilyen rossz éjszakátok volt!
Bárcsak tudnék neked valami okosat mondani! De hidd el, biztos hogy fog ez változni, lehet hogy nem egyhamar, de Vendi is biztos jólalvó baba lesz! Persze tudom, hogy Te már nagyon kivagy! Esetleg napközbe nem tudsz valami segítséget szerezni, hogy akkor kicsit tudjál pihenni!? :roll:

Julcsi, hú, nem irigyellek a mai napért, remélem azóta már jobb a helyzet, nálunk tegnap dettó ugyanez volt! :?

Millye, éjszaka 1-kor volt egy ébredés, szopi, és aludtunk tovább egészen negyed 8-ig! :D Ti meddig aludtatok?
Mi kimozdultunk, overallt vettünk Bebének, de Apa jó közel megállt a bejárathoz, így alig ért minket a hideg szél!

Bogi????????????????????????
zsu83
 
 


amy: tök véletlen olvastam mit irtál. probálok irni vmit bár nem tudom az elözményeket mert ugye már rég nem vtam.
napközben jokedvü vagy akkor is nyügi kicsit?
lehet azt kellene csinálnod h vmivel nagyon kifárasztani. most ami igy eszembe jutott. mi lenne ha elmennétek usziba pancsolni. vagy nem tudom hányszor mentek sétálni 1 nap, de menyjetek de és du is. mi is igy megyünk. vagy olyan dolgot csinálni vele amire nagyon kell figyelnie.
ami még eszembe jutott. nem eszel vmi vitamint egy ideje vagy kávét ami a tejedben van és lehet öt felpörgeti? foga van már különben?
vagy nem vetted észre h esetleg ha uton vtatok és volt mit názelödni h akkor jobban alszik?
én a helyedben ezt az uszst megprobálnám, akár 2x egy héten. mandarin élvezi nagyon és ugy elfárad töle h alszik mint a bunda. meg neke is jo lenne, mert gondolom nem könnyü egész nap szorakoztatni és akkor még éjjel sem tudsz pihenni.
ha gondolod mondok is egy pár fogást h lehet fogni a vizben.
remélem megoldodik hamarosan ez a baj. nagyon sok energiát küldünk nektek

Kép
Kép
nicko
 
 


Vinci már anniyra megszokta hogy mikor van alvás, hogy ha nem álmos, akkor is nyűgösködni kezd, viszem az ágyba, leteszi a fejét, és alszik....1 és fél 2 közt szigorúan lefekvés van....a délelőtti alvás is van még, az meg 9-től, addig ameddig...általában 11ig, de van hogy előbb felébred. Délután meg 3-fél 4 kor kelés, mert menni kel a nagyokért. fél8ig fürdés este, és utána azonal alvás.....
amíg beteg volt, meg fogzás volt nagyon, addig persze nem így működött, de Vinci visszatért, és újra jól műkszik. Nagyon fontos a pontos napirend! Iszonyat érzik a babák az időt!!!!!! Régen a nagyok is akkor voltak nyűgik, ha vendégek miatt, vagy mert mentünk valahová, de borult a napirend....az a nap, sőt a következő is el volt cseszve. Hát Vincinél a 7végék vannak így. :(

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


húúúúú, ez az úszás télleg nagyon jó dolog!!!!! Csak mink nem járhatunk a fülünk miatt :( Pedig az aztán jó fárasztó!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


vera: igen , ezt a napirendes témát én is igy látom. mandarin is mindig nyügös lesz akkor amikor idö van az alvásra. mi 10kor alszunk el 1x délután fél 4 felé. mi sis fél 8kor fürdünk és utána alvás van megint.

Kép
Kép
nicko
 
 


Sziasztok, beleolvastam, látom, többen is el vagytok keseredve :(
Én csatlakozhatnék, de inkább bíztatásképp mondom, hogy ez a fárasztó és kimerítő állapot tényleg változni fog egyszer és majd nem is emlékkszünk majd rá. Fruzsi 9 hósan aludta át az első éjszakáját, úgy, hogy "leszoktattuk": volt pár ordítós éjszaka, amikor sétáltunk vele és aztán aludt, mint a kisangyak, 7-től 7-ig. Előtte fixen 2x kelt, nappal fél órákat aludt, én meg zombinak éreztem magam és tuti biztos voltam benne, hogy ennél nincsen rosszabb. De van :) : ) :) Úgy hívják, Erdei Csongor :) Most megtudtam, mi a magyarok Istene :) most így állunk:
átaludt éjszakák száma: 0
fogak száma: 6
maximum elfigyasztott főzelék: nagy jóindulattal 5 kanál (és úszott a lakás tőle)
elfogyasztott tápszer: 0 korty
kizárólagos cicizés: 7 hónap, azóta minimál ez-az. a pépes cuccok nem jönnek be
Így aztán az éjszakai leszoktatás is elcsúszik, amíg nem eszik majd rendesen. A jobb éjszakáinkon 2x kel a fiatalúr, 6 körül szokott lenni a 3.
Én meg egy türelmetlen zombi vagyok, néha úgy érzem, egész nap csak ordítozok a naggyal, aki meg a dackorszak közepén jár...aztán végiggondolom, hogy hányan a fél karjukat adnák mindezért és nem számolnák az éjszakai keléseket, megnyugszom és megölelgetem őket. Ne érezzéetk magatokat rossznak, nem vagytok azok, jók vagytok, hiszen ezen gondolkoztok, hogy mit kéne máshogy, de igazából szerintem semmit sem kéne máshogy. Én mondjuk szerencsés vagyok, nem kell főznöm, magamnak rendelek, a gyerekeknek meg párolok ezt-azt vagy néhanapján főzök egy főzeléket, mindig jön vmi a Nagymamáéktól, szóval megtehetem, hogy a fél órát, amit ált. egyszerre alvással töltenek a nap folyamán, pihenéssel tölthetem. Próbáljatok napközben is pihenni, ha 10 percet, akkor 10 percet, az is több a semminél. Saját megfigyelés, hogy nekem is kell a levegő, a napfény...most borzalmas idő van, de beöltözünk délután és picit ki fogunk menni az udvarra, mert mindannyian megmakkanunk itt a bezártságtól. (Apa most 2 hétig "búvározott" a világ túloldalán, volt elegem is...)
HuncutHuligán úr egész nap csak állni szeretne, nyomul ezerrel, a nővére, meg mintha hozzám lenne nőve, egy lépést se tehetek anélkül, hogy utánam ne jönne....nekem is sok ez már néha, de mindig jön egy jó nap, egy jó éjszaka, mielőtt még teljesen feladnám.
ja és bátor anyukák, figyelem, Tökölön is szeretettel várunk benneteket, fürdőruhát is hozhattok! kijönésmikor?
kitartás mindenkinek!
Andi

Kép
Kép
abencze
 
 


Ladmon, Nila: nálunk a Magdi módszere nem megy.... ha leteszem hasra akkor izomból nyomja fel magát, két kézzel sem tudom lenn tartani, és közben ordít, de úgy, hogy alig vesz levegőt.... nem tudom ezt csinálni vele, pedig próbáltam, többször is..... Az a gáz, hogy még, ha a kezemben el is alszik, de leteszem és megébred akkor sem tudom a kiságyban visszaaltatni, mert egyből ül fel, és ordít.......... hol van már az én magától elalvó angyalfiam....???? Ezért gondolom, hogy valamit biztos én rontottam el....

Verus: tegnap volt először, hogy otthagytam magában.... muszáj volt, mert már tényleg elszakad a cérna.............. de utána meg is bántam, mert ahogy felvettem megnyugodott... tehát csak ennyi kell neki........ és ezt csak én tudom megadni neki....

Zsu: eddig anyu tudott jönni, de már neki is suli van.... egyébként meg most kb úgy érzem, hogy saját magam sem tudom elviselni, ha bárki itt lenne tuti, hogy csak összevesznék vele.... össze kell szednem magam, és magamban helyre rakni a dolgokat.......... az a baj, hogy nagyon nagyot csalódtam magamban...................

Nico: édes vagy, hogy agyalsz rajtunk... a séta sem megoldás, csak kenguruban lehetne vinni, mert a babakocsit kb 20 percig bírja csak, utána ordít benne.... Egyébként sétálunk minden nap legalább egyszer, de van, hogy kétszer is...
Kávét nem iszom, semmit nem szedek... 4 foga van, újabb négy jövőben. Az úszás azért nem működik, mert itt csak hétvégente van, és jártunk is, de az egyik ismerős kislánya valami csúnya bacit szedett ott össze, azóta nem vittük....
Napközben változó.. ha épp nem álmos, akkor jókedvű, dumál jön-megy, leköti magát, eljátszik magában elég sokat, nem kell feltétlenül szórakoztatni, de ha nyűgös, akkor aztán semmi sem jó...

Olyan rendik vagytok, hogy egyáltalán elolvastátok az irományom...................

Kép

Veronika:
Kép
amy81
 
 


nicko:szia :D

abencze:juj de jó,hogy jöttél!a hsz-ből biztosan sok erőt merítenek akiknek aktuális!hozhatnál képet a szépséges gyermekekről!neked is sok kitartást kívánok!

millye:sajnálom az éjszakát!mit ebédelt ma Andris koma?

Kép
nilabali
 
 


Amy, Elifet olvasva eszembe jutott valami...Mostanában van ideje annak, hogy a gyerekek rájönnek, hogy ők és az anyukájuk különböző személy. eddig--tök fura és hihetetlen--de azt hitték, hogy egyek vagyunk vele, ugyanaz a testünk-lelkünk, habár megélték a fizikai távolságot, mégis. Aztán mostanában leesik nekik, hogy hoppá, én egyedül vagyok! Vagyis hogy én csak az a kicsi esetlen valaki vagyok és az a nagy erős már nem. Ilyenkor kezdődik el a félelem érzése, ami eddig nem volt, a bizonytalanságé, a kiszolgáltatottságé. Jönnek az álmok is, nem feltétlenül a legjobbak. Ez a szeparációs szorongás, amikor--végletes esetben-- nem is engedi el a gyerek maga mellől egy fél méterre sem az anyját, mert fél, hogy akkor az megszűnik. Mindig és mindenkor érezni akarja, a bőrével is akarja tudni, hogy mégsincs egyedül. Gyakran felébred éjszaka is, mert bizonyosságot akar, hogy anya van még. Nehéz lehet neki is ilyenkor...
Persze ez nem magyarázza meg, miért csinálja Vend ezt már 5 hónapja, de talán valahogy összeértek nálatok a különböző okok, és folytonos nemalvás lett belőle.
És persze ezzel megoldási ötletet sem adtam... :(
...éjszaka az ágyban alvás helyett levelet fogalmaztam neked, de amit írni akartam, reggelre kicsit furának tűnt, ezért nem írtam mégsem!

Ladmon, Nila, elmaradt a vonyítás a dévényesnél, helyette van itthon folyamatos nyafi-nyüfi, már attól is kiborul, ha a talpa a földet érinti, tehát letenni esélytelen :? És ma aludt 2x fél órát ő is, most majd megyünk a városba, remélem, a buszon szundít majd... Lába javul, már a mászásnál nem megy annyira szét a térde, már majdnem a medencecsontja alatt van.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Hahó!

Most, hogy Amy megírta az éjjelüket, inkább visszaszívnám a problémámat... :shock: Nagyon veled érzek, Amykám,én is ordítanék már... :oops: :cry: :cry: :cry: (Nálunk ilyen éjjel csak legnagyobb betegség idején fordult elő...)

Amúgy van egy ötletem: nyolc hónaposok szorongása, szeparációs félelem. Hozok mindjárt szakirodalmat. Persze sokat nem segítek vele, azt hiszem azt írja az okos fejlődéslélektan könyvecske, hogy ki kell bírni, elmúlik. ÉS ez nem segít azon, hogy eddig miért is nem aludt Vend. :?
Én onnan fogtam gyanút saját gyereknél, hogy kerülünk ebbe bele, hogy addig rikoltozott most, amíg be nem mentem, és addig ott ültem, amíg el nem aludt, így nyugodt volt. Ergo, nem akar távol lenni tőlem. Pedig Marcival korábban soha, de soha nem volt ilyen gond. No, utána is nézek mindjárt, hogy mit írnak.

Andus, köszi az együttérzést nagyon, emlékeztem, hogy nálatok is ez van... :( Röstellem is a panaszkodást, csak hátha valakinek ötlete van. Nálunk a rajtam alszik nem működik, pedig néha nem bánnám... Csak ha kendővel felkötöm magamra, végszükség esetén alkalmazom is ezt. De a vállamon elalvás:no, az soha. Pedig jobb lenne egy nyígó gyereknél.

Amúgy Ladmon, jogos a felvetés, de megismerem, mikor álmos. Dörzsölgeti a szemét, nyűgös, sírós, egyértelmű a dolog. Engem nem zavarna, az sem, ha egész nap egy órát aludna. Ha jókedvű, kiegyensúlyozott lenne... de ez a szenvedés az újra elaltatással, jaj!!! :(
Kedves, hogy engem kérdezel, utánzás már elkezdődött az ő korukban (bár Zsuzsi az igazi szakértő, remélem, jön is hozzászólni majd), szerintem nyugodtan szuszifejezhet, pápázhat meg ilyenek. Akartam is mondani, hogy Marci múltkor utánozta a nyelvnyújtogatást. :) Nagyon megdícsértük, hogy milyen kis ügyes. Próbáljátok ki!

Verus, no, látod, milyen kis ügyes Vinyó! Csak a popóját emelgeti nehezen... :wink: De majd az is eljön!

Oh, pucér Bazsa és muszklijai!!! Ennivaló!

Reméljük Helga nem az oviproblémák miatt van távol, Stelly-Eszter pedig aludt az éjjel és csak sok a dolguk, azért nem jelentkeznek. GYertek csajok, ha tudtok!

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


annyira édesek ezek a laptetős bébikék!!!! meg a mosolygós fotók, de a csúcsok csúcsa ma nekem a Zsuzsis, kabátos kép volt! Nr.1!! :lol: :lol: és milyen nagyon szép világoskék szeme van Lénának,nekem eddig nem is tűnt fel!!! nagyon cuki!!

amy és még a többiek: sajnos sok okosat nem tudok mondani,ahány gyerek annyi féle fajta megoldás van,vagy nincs. Ha olyan okos lennék mi se m itt tartanánk. De gyanítom,h nem az okosságon múlik, csak nagyon,de nagyon fogzanak. Botikám hol jobban alszik,hol meg nagyon katasztrófa, (ilyenkor előfordul a min.10x ébredés is), ma boldog voltam,mert kb 3 körül riasztott,de sajnos mellettem aludt megint. Ma megint megpróbálom betenni, apa szerint hülyeség,mert csak magammal szúrok ki,h még mehetek oda érte is........ :shock: :shock: és úgyis itt köt ki. Tényleg amy, ha köztetek alszik????
De én mindennap úgy kelek fel,h mától jobb lesz, örök optimista vagyok.

olyan béna vagyok, nem értem miért nem sikerül a youtube-ra regizni, hol a username-t nem fogadja el,h meg a jelszót.............kész vagyok.......... egyáltalán a felhaszn.név akármi lehet,nem? mert akármit is írok,mindegyik foglalt ???? más is bénázott vele??? már feladom lassan és csak az időt,amit amúgy is kevés pocsékolom........

abencze,de ari vagy,h így invitálsz minket!! :lol: :lol: ,tőlünk kicsit odébb vagy...... :lol: :lol: :lol: még mindig olyan gyönyörű szőkék a gyermekek??? és hozzá gyöny.szép kék szemek.... :lol: :lol:

Kép
kaandi
 
 


Hopplá, csak emlegetnek kellett Zsuzsit, már itt is van, és milyen szépen ír!!! :) És ugyanazt, amit én, akkor nem beszélek talán totál hülyeségeket... :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


nem Julcsi,abszolút nem beszélsz hülyeségeket!!! :wink:

Kép
kaandi
 
 


Na igen, és a vérbeli pedagógusnál jobb szakirodalom nincs is... :lol: :lol: :lol: Én

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Zsu83 mi fél tízig aludtunk de az éjszakáról nem beszélek... :? Én épp most néztem át a téli cuccokat és találtam 2 overallt de mindkettő piros... :shock: van még neki egy kék amit még akkor vettük amikor született és szerintem még jó rá.... :D

Abencze aranyos amit írtál!!! Fürdőruhát? :shock: :shock: :shock: Azért nincs olyan jó idő :D

Nilabali ma burgonyapürét evett a drágám (meg anyatejet)... gyümölcs most nem kell neki... ha belekeverem akkor nem eszi meg. :? sebaj... a lényeg, hogy eszeget... :roll:

Kaandi próbálj meg felhasználónév után írni számot... egyébként rengetegen regiznek és sajnos sok név már foglalat... :?

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Én véletlenül került oda, bocsi... :oops:

És Amy, nincs esélyed egy este kimozdulni? Mondjuk egy két órára? Az biztos sokat segítene!

Meg ZétiVera, Neked is! Rád is gondolunk ám! :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


És Rád is, Andi, jó hogy jöttél! Huhh, durva, amit írsz... :( Gondolunk Rád is, gyere, ha van időd valamikor, hozz képeket is! :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Szerintem a piros overáll nagoyn jó kisfiúnak is! Andrisnak biztosan jól fog állni. :) Neki minden.

Megyek répát főzni, hátha megfogja szegénykémet. :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Zsuzsi, Julcsi: én is gondoltam már erre a szeparációs szorongós dologra is........ végül is az én helyzetemben tök mindegy mire fogom, hogy nem alszik a gyerek... a lényegen nem változtat... nyilván ez a helyzet neki is rossz, de egyszerűen nem találok megoldást.......... ez a legnagyobb bajom............
Este sem tudok kimozdulni, mert szegény apa nem nagyon tudja megnyugtatni a gyereket, általában csak nálam nyugszik meg....

most jut eszembe, hogy én még ma nem is ettem.................... :shock:

Kép

Veronika:
Kép
amy81
 
 


"...aztán végiggondolom, hogy hányan a fél karjukat adnák mindezért és nem számolnák az éjszakai keléseket, megnyugszom és megölelgetem őket. Ne érezzéetk magatokat rossznak, nem vagytok azok, jók vagytok, hiszen ezen gondolkoztok, hogy mit kéne máshogy, de igazából szerintem semmit sem kéne máshogy."

Abencze! ezt olyan szépen leírtad!!!!!Igen! Igen! Igen! ez így van!!!! És igen, az ember mindig azt hiszi, rosszabb már nem is lehet, és mégis :):) Na meg könnyen felejt! Apa emlékeztettt, mikor Vinci 100x felkelt éjjel. meg sírt egész nap 0-3 hós korig, és nem alud egy percet se, hogy Andrisnál is volt ez így....sőt....azok az altatások minden este! Azt hittem az életben nem lesz vége! aztán jött a cumi-pleus...azt hittem majd sose szokik le róla....aztán a folymatos kakis bugyik, és nem kakilások...aztán ez is megoldódott, és őszinte leszek, egyszerűbb volt akkor az egész nap sírós gyerekkel, mint most a sulis, visszadumálós, unatkozós, akaratos, követelőzős gyerekkel....lehet, hogy egész nap hurcolni kelett, és hulla voltam, de most!!!!!!! az már nem lenne elég....semmi se elég... Általában az a rossz, ami éppen most van! Aztán meg visszasírjuk, milyen jó volt, amikor kicsi volt.....pedig lehet nem is. :):)
na, eldugulok...megyek teregetni

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


nem tok idézni :(

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Megjöttünk tegnap, de esélytelen visszaolvasni...illetve elkezdtem, de időm nem volt ezért pörgettem és egy-két dolog maradt meg bennem :oops: :oops: bocsánat. Szóval akinek hiányoztam köszi :lol: akinek nem akkor is itt vagyok. Jövök majd és mesélek, de most csak az a pár ami megmaradt bennem ...kb 15 oldalt kellett - volna - visszaolvasni.

zsancy: nagyon megható apa figyelmessége!!!!! - én még a szülinapodnál tartok-

amy: alvás dolgot sajnálom...talán jobb is hogy nem jelentkeztem nálad most amikor otthon voltunk
:oops: Sajna idő se lett volna.

hugic:jó videó. Az alvással ügyik vagytok.

zsu:király a hintás kép.

kreiszi:köszi. Remélem alakul a két alvás.

kangu:kijöttél azóta belőle? család elkapta? te hol?

andrea:kitartás nektek!

millye,nilababa:nagyon jók a képek!!!!!

kaandi:jók a képek!!

nilababa:üléshez gratula.

gerendai zsu:nagyon jók az esküvős képek

elif:nagyon jók a céklás és közös képek. A cékla hozta ki belőle a videón látható
állapotot...és Füge is nyomja tegnap óta a babababa-t

Kép
budabo
 
 


szakad a hó........................... :shock: :shock: :shock:

Kép

Veronika:
Kép
amy81
 
 


amy! lehet, ha ottmaradtál volna, és nem hagyod ott kicsit, kiveszed, és nem nyugodott volna meg...jól csináltad! Én is így voltm a múltkor! utána olyan köcsögnek éreztem magam, amiért nem vettem ki előbb :( A lényeg, hogy megnyugodott!!!!!!És Te is!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


akkor mehettek szánkózni délután!!!!! de jó nektek!!!!!!!!!!! :):)

amíg Debrecenbe jártam gimibe olyan jó volt, mert ott már rég esett a hó, míg Anyuéknál Bpen semmi sme volt, és ott mindig jobban meg is maradt!!!!Jajj, úgy szerettem!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Julcsi, szerezz birset... Párolva állítólag fogja apocót (én ezért nem mertem még adni...)
Azért téged kérdeztelek és nem Zsuzsit, mert pont valamelyik nap írtad hogy sok ilyen témájú könyvet olvastál, meg mentálos is vagy...
No, akkor megyünk nyelvet nyújtogatni... :)

Zsuzsi
: hééé, hát az tök jó, hogy ott nem szenvedett! Itthon már mégiscsak jobb a magán nyiffnyaff, nem? :D

Amy: én már csak egyet mondok... Semmiféleképpen eszedbe se jusson, hogy a te hibád. Mert ez tényleg annyira babafüggő, nem tettek az alvásért a jó alvó babák anyukái sem, ugyanúgy, ahogy a rossz alvásért sem te vagy a felelős. Jó?
Legalább magadat ne rágd, ha már nehéz a szitu...

Jaja, Abencze: szőkeszépségekről egy röpke képet kérnénk...

ladmon
 
 


Amy, nagyon-nagyon-nagyon sajnálom!!!! Teljesen megértelek, ezért is írtam múltkor, hogy szerintem másodjára mindez egyszerűbb (persze nem azoknak, akiknek még a nagy is kicsi, és egész napos foglalkoztatást igényel). Ha egyszer végigcsináltad, másodszor már tudod, hogy igenis képes vagy rá, és bármennyire hihetetlen, tényleg vége lesz.... Persze még így is nehéz sokszor, és (az itteni példákat is figyelembe véve) ne hidd el, hogy a következő baba majd biztosan jó alvó lesz. Sajnos együttérzésen kívül semmivel sem tudok szolgálni, ha lenne ötletem, nem tartott volna az éjszakai felkelés Tamara 3,5 éves koráig, és most sem a csodában bíznék minden áldott este. Apa már csak csendesen elmosolyodik, amikor lefekvéskor elmondom, hogy talán majd ma jól alszik, tudod, mostanra biztosan ő is elfáradt...

Megkönnyeztem, amit írtál, olyan nagyon szeretnék segíteni valahogy...

BenczeAndi, ti a fent említett két kicsi kategóriába tartoztok, és tényleg minden elismerésem, hogy még bírod. Kaja miatt ne aggódj, mi is lassan haladunk, de ugyebár élete végéig csak nem él majd anyatejen...

Kép
mist
 
 


Amy: ha ordít, ha nem, tessék menni enni!!!! én is tök zombi voltam, mert ha elaldut, rohantam tenni-venni. MOst már nem érdekel, ha ordít, akkor is elmegyek pisilni és enni! Fogadja el, hogy nem ugorhatunk rögtön!

Millye: képzeld Mesire is jó az az overál, amit akkor vettünk, amikor hazahoztuk a kórházból:)

Andabella

Kép
Kép
andabella
 
 


Abencze, hú neked sem lehet egyszerű, kitartás Neked is!!!!!!!!!!!!!

Amy, vagy esetleg egy jó barátnő!? Hidd el a társaság is sokat lendítene a Te kedveden is, tapasztalat, nekem is volt már ilyen kiborulós korszakom, és bizony egy jó barátnő csodákra képes! :wink:

Millye, nekünk piros a babakocsink! :D
Legalább kárpótolt Andris egy kicsit a fél 10-es keléssel! :wink:
zsu83
 
 


gyerek úgy alszik a vállamon, hogy közben jobb kézzel tépi a hajam és a fülem... 8)

Bogi: üdv újra itt! :)

Zsuzsi, Julcsi: szerintem nálunk nagyon erről van szó. + fognövés... köszi hogy írtátok!

Kép
Kép
elif
 
 


Bogi, hurrá végre itt vagy :lol: :lol: :lol: már annyira hiányoztál!
zsu83
 
 


Jajj Zsuzsi, olyan jól leírtad ezt a dolgot. Meg Julcsui is, köszi nektek.
Most ezzel igazolva érzem magam, illetve a megérzésemet.
Mert Zétinél is ugyanaz van, mint amit Amy leírt, meg Julcsi is.. hogy nem marad az ágyában, felébred, rögtög nyíg, sirdogál, áll felfelé.
Ha megpróbálom az ágyban tartani, vergődik, ordít, és úgy kapaszkodik a kezembe, mint egy vízben fuldokló.
Írtam már nektek, hogy én ehhez nem vagyok erős, nem hagyom sírni, mindig felveszem. Abban a pilalantban ahogya kis fejét a mellkasomra hajtja, érzem, hogy az izmai elernyednek, már nem feszült, nem sír, megnyugszik és nagyot sóhajt.
Én meg bepakolom magam mellé az ágyba, cicit dugok a szájába és alszunk. Észrevettem azt is, hogy a cici is csak megnyugvásnak kell neki, van úgy, hogy nem is szívja, csak odateszi a kis szájához, vagy belefúrja a fejét a mellkasomba, a kis kezét ráteszi a mellemre, és boldogan szuszogva elalszik.
Konstatáltam, hogy jól elrontottam, de úgy vagyok vele, hogy Szávával is így voltam, és olyan gyorsan megnőnek, később ezt úgysem fogja igényelni.
És ha ezt kihagynám, évek múlva tuti,hogy bánnám, hogy nem szagolgattam eleget, mikor alszik, nem aludtam úgy, hogy a szám a feje búbján van, hogy nem magamhoz ölelve alszom......
Szóval megmagyaráztam magamnak, hogy ez nekem is létszükséglet, na meg neki is egy megnyugvás, hogy anya itt van testközelben, mindig, amikor ő érezni akarja.

Köszi nektek, most sokkal jobban érzem magam, hogy erre neki most tényleg szüksége van, és le van ejtve, hogy nyomorgok az ágyban, és nem tudok semmit csinálni tőle, mert állandóan velem van... majd ez is elmúlik, majd kinövi, és ha én ezt elfogadom, és nem idegesít, hogy miért van így, akkor sokkal könnyebb ezt elviselni, és nem vagyok ideges..

Húú, bocsi, jót lelkiztem itt, de olyan jólesett... :oops: Mostanában a béka seneke alatt voltam a depressziótól.... :oops:

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Most van kb. 5 perc kávészünet. Nem volt net Debrecenben, nem tudtam jönni, még belesekedni sem. Az elmúlt egy hét címe: menekülés a banyától! Frankón állandóan úton voltunk - szegény Füge egyik alvása tuti mindig kimaradt -. Anyós hozta a formáját, Fügének kretén ízlése van, mert vigyorgott rá, banya még próbált is vele foglalkozni, de emelni nem tudta mert fáj a keze, mindig nyafogott. Ha vmi kritikát próbált volna mondan - én legalábbis annak értettem- már anyatigris voltam és ugrottam és tomboltam. Na panasznak helye nincs jó volt. Füge rászokott a fejrázásra, mintha nemet mutatna illetve zenére ütemesen előre rázza. Tegnaptól bababababa-zik. Ő édes volt, aludt, evett, mindenkivel barátságos volt, nem igazán lehet okom panaszra, pedig szegényt cipeltük. A tali amyvel nem jött össze, nem is írtam neki hogy otthon vagyok, mert full betáblázás volt. Egyik délután barátoknál: ottani anyuka hajat vág panel előszobában,apuka husit süt vacsira, én uram játszik az elsős és középső ovis csajokkal, én enyém gyerek után loholok aki azzal szórakozik hogy indul a hajkupac fele és a harmadik lányka aki fügével egy napon született mászott utánnunk....kicsit fárasztó volt. :lol: A legjobb az volt amikor mindenki jobban tudta hogy az én lányom most éppen mit akart, mit hogyan csináljak...egyik csaj állandóan sétáltatni akarta, fogta a kezét hogy Füge menjen. Mondtam neki hogy Fügénél ezt még nem kéne erőltetni. A másik állandóan ölben akarta babusgatni, na ez sem az én lányom, akkor adjak "kukit" - puffasztott vmi - neki, igyon többet, miért nem melegebben adom a kaját, túl van öltöztetve, nincs felöltöztetve, miért nyöszörög a kocsiban...stb. Én egy picit elfáradtam, mert ha mentünk vhová 80 %-ban én Fügére figyeltem, apa dumcsizott. Otthon amikor voltunk vigyázott rá, de az minimális volt és én közben mosogattam, turmixoltam...stb.De akkor is jó volt!!! füge egy tündér. Tegnap hazaértünk apa el focizni én pakolás, este bevásárlás, Füge itthon maradt. Keresett minket és üvöltött amíg haza nem értünk :cry: :oops: hüle vagyok, de nem gondoltam hogy gáz lesz, sosem csinálta még ezt. Hazajöttünk abba hagyta a sírást, de kb. 40 percig nem tudtuk letenni, mellette kellett lennünk, viszont hang nélkül aludt reggelig. Piszok szél van, szerintem ezért a mai alvásunk összesen 2*50 perc.
Mai menü: tojásos-virslis-mustáros-tejfölös vmi rizzsel, brokkoli leves a' la knorr. Apa meló, Füge mamával, de mennem kell. Hosszú lettem, bocsesz.
Utólag boldog hófordulókat, névnapokat,szülit..ami volt. A képeket tutira megnéztem és nagyon jók, meg a videók is. A hsz-eket ténleg pörgetve, mert elkezdtem lelkesen, de már kifolyt a szemem, aztán meg idő se volt. De mostmár jövök!!!!! le sem tudtok rázni!!!!!!!Vmi tuti van amit elfelejtek :roll:

millye:ezt a nacit is te varrtad?

nilababa
: te raktad fel azt a brutál kaja képet? mi volt az? Miért volt rossz éjszaka?

zsu: hol hintáztatok?

ikverus: láttam spaarban macikávét. :wink:

Kép
budabo
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?