Sziasztok!
Sajnálom, nem tudok mindenkire/mindenre reagálni, ki kell használnom, amí apa Mc -izik az aprókkal.
Lányok, még mindig betegek vagyunk.
( Rolcsi sem az igazi, Noémi sem, de most Balázs van rosszabbul, vagyis nem az influenza a fő gond, hanem az, hogy nagyon hurutos. Mivel nem kap jól levegőt, nem tud szopizni, vagy, ha kap és nekikezd feljön a válladék, amitől rögtön abbahagyja a szopit, és sírni kezd.
Ebből a macerából kialakult egy jó kis szopisztrájk, szörnyű, hogy sír az éhségtől, de üvölt, ha etetni próbálom. Mivel éhes, nyugtalan, alig alszik, alig van el magában. Brrrrrrr Ráadásul az influenza szövődményeként napokig fájt a gyomrom, hánytam stb., betegen ellátni 3 beteget.... Na de nem is panaszkodom tovább.
Tinu, Csonginak jobbulást, remélem már gyógyul a kisöreg!!!!! Tüci??? Én Noémivel szenvedtem az utóbbi időben alvás terén. Nálunk az volt a nehéz, hogy Rolcsival egy szobában alszanak, ő pedig már nagyfiú, nem alszik ebéd után, így a kislányom is úgy döntött minek aludni. Viszont, ha nem alszanak, egész délután hisztiznek, bömbölnek, semmi nem jó. Egészen egyszerüen muszáj elaltatnom őket. Én azt csinálom, hogy besötétítek amennyire lehet és mesélek, halk, duruzsoló hangon, amíg csak el nem alszik Noémi (de meg kell várnom, hogy elaludjon, különben felkel
). Általában kb. 3 Anna és Peti, vagy 1 hosszabb Pöttyös Panni alatt szunyál a drága. Fontos volt még a napirendünket megreformálni, délelőtt egy jó nagyot sétálunk, vagy rohangálnak az udvaron, jól elfáradnak. Majd ebéd előtt már csak nyugodt játékot játszanak (kirakóznak, mesekönyvet nézegetnek), hogy lenyugodjanak. Még valami: szerintem azért gyakorold a fekve szopit, ha ennyire rosszul alszik a nagyfiú! Én sokszor szinte észre sem veszem mikor szopizik Balázs, és iiiiimádok odabújni hozzá éjszaka (IS)
Réka, először is őszinte elismerésem!!!! Egy HŐS vagy! Én is megjártam a poklot Rolcsival és Noémivel mikor sztrájkoltak és tudom milyen kegyetlen! De ez nem a te kudarcod, nem tehetsz róla, sőt, ha valaki te aztán mindent megtettél azért, hogy minél tovább szoptasd a kislányodat. Azt gondolom viszont, hogy van egy pont amikor már nem szabad magad stresszelni ezen! Inkább legyen egy nyugodt, cumisüveget szorongató anyukája a picilányodnak, mint egy aggódó, idegeskedő! Az én nagylányomat 4 hónapos korában kellett (!) elkezdenem elválasztani (pedig sok tejem volt) és 6 hónapos korában már csak kb. 2x szopizott, mert 15 éve ezt javasolták a védőnők, ez volt trend. A nagyfiam 4 hónaposan sztrájkolt, én nem tudtam mi ez, azt gondoltam, hogy kevés a tejem, tápszert kapott, így is egy nyugodt, egészséges gyerkőc lett, pedig még koraszülött is a drágám! Szóval csodálatos dolog szoptatni, de csak addig amíg a babának és anyának is az! Eszembe jutott még, hogy esetleg ne a megszokott szopizós helyen etesd Lilit, hanem valahol máshol, próbáld más pózban. Illetve a félálomban szoptatás is bevált nálunk! Akárhogy is, biztosan a lehető legjobbat adod majd ennek az ügyes nagylánylánynak!!!!
Mozza, hogy vagytok?? Remélem Lili már jobban!!! Te pedig próbálj pihizni, amíg alszik a kis drága! A tejci miatt ne aggódj, én azt tapasztaltam, hogy amikor a betegség miatt étvágytalanabbak, ahogy meggyógyulnak gőzerővel szopiznak, hogy behozzák a lemaradást, ha pedig sokat szopizik, sok tejecske termelődik majd!
Esztó, ti hogy vagytok?? Jobbulást nektek is! Álmos csoda szép!
Göngyi, Marci baba jól van? Te? Eszedbe jutott esetleg valami fincsi zöldséges étel, vagy ötlet, hogy merre keresgéljek?
Dóri, nagyon boldog születésnapot kívánok neked!!! Gyönyörűek a fiaid és az egész családod, te pedig láthatóan nagyon boldog anyuci vagy!
Annus, ti hogy vagytok?? Izus?
Böbi, jól vagytok?
Netti, ti jól vagytok? Boró fogacskái? Chamomilla?
Reni, remélem ti is jól vagytok!!!
Pumukli, de édes Kolos!!
Ildi, Larának jobbulást!!
Niki, végülis ez is egy válasz. Mindenesetre gratulálok a dolgozatodhoz!
Minden betegeskedő babának jobbulást, anyukáknak kitartást!!!!
Évi
Teszek fel pár képet még.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evemama 2009.10.13 16:06-kor.