Új privát üzeneted érkezett!

Egy jó hír osztok meg veletek :lol:

Ranától most jött az sms:

TEGNAP MEGVOLT A CSÁSZÁR, ÉS 12:40-KOR ÉS 12:41-KOR MEGSZÜLETETT AJSA (2840 GRAMM, 47 CM) ÉS ALETTA (2380 GRAMM, 46 CM) JÓL VAGYUNK, ÉN MÉG AZ ÖRZŐBEN.

Kép
brizo
 
 


Brizo: köszi a jó hírt! Már nagyon vártuk! :wink:

Rana: szívből gratulálok a lányokhoz, sok boldogságot, egészséget és tejcsit kívánok nektek!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rana,Isten hozta a lányokat! :D Sok boldogságot,gyors felépülést és sok tejcsit :D :D :D [/b]
Vendég
 

 
 

Rana!
Nagy gratula a szép nevű lányaidhoz!!!Sok boldogságot és tejcsit kívánok!!! :lol:

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Rana!
Gratulálunk mi is!
vovanda
 
 


Rana! Gratulálok! Sok tejet és gyors felépülést kívánok Nektek! Szép súlyúak a csajok :D

Vanda, Mó, Kata, köszi a jótanácsokat! Igazság szerint nem szeretnék bébiételt adni a csajoknak, mivel elég nagy kerttel rendelkezünk. Mégiscsak saját termés, bio kaja :) Ezért vagyok kibukva, hogy Emma a sz.. rízspépet szereti. Ami ráadásul fogja a kakiját is.
Ma megkínáltam őket édes almával, ébredés után nem sokkal, ebéd előtt valamivel (ahogy Vanda mondtad). Kissé furcsálták eleinte, mit is esznek, de aztán negyed-negyed gerezdet bekanalaztak. Hát, a technikán még van mit csiszolni :lol: Remélem nem járok úgy, mint az alma-krumplival, hogy csak egy kaja alkalmával fogadták el.
Nem hinném, hogy fogzás lenne, semmi nyoma. Én is gondoltam rá :( És ma délelőtt Emma a régi volt, már ami a szopási aktivitását illeti. Aztán azóta meg nincs tejem. Ahogy Nyulasz írta, tök puha a mellem, és nem telt újra. Furi, ilyen még nem volt, hogy 4-5 óra alatt ilyen lötty maradjon :cry: Talán holnap már jobb lesz. Lehet, hogy az éjszakai kialvatlanság miatt, ami már másfél hete tart?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Rana
Sok szeretettel gratulálok!
Vendég
 


Rana: Nagyon gratulálok a lányokhoz :) Szép súlyú babák! Örülök, hogy végre ölelheted őket és nem kellett sokat bent feküdnöd rájuk várva :)

Na Timi, most már tényleg te következel :) Túl a harmincadik héten már csak pár hét és te is ölelheted a csajokat :)

Kata
labkat
 
 


Kata: na, ez az én bajom! Hogy én jövök, pedig én még nem akarok! Nagyon nem! És most, hogy végre lehült a levegő tele vagyok energiával és egész nap jövök-megyek, nem fáradok el úgy. Még nem jött el az én időm!

Voltam ma védőnőnél, minden rendben, babák továbbra is utálják a szívhanghallgatást, vizelet patyolat tiszta, vérnyomásom rendben. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi!
A kialvatlanság nem tesz jót a tejtermelésnek... Próbálj kicsit pótolni. Iszol eleget? A kaja nem érdekes, saját tapasztalat. 3 liter folyadék legyen meg naponta!!!!
Örülök, hogy az almát jól fogadták, szerintem egyszerűen rossz pillanatot csíptél el a múltkor a kanalazással.

Timi!
Vigyázz a jövés-menéssel. Próbálj azért pihenni. És ne félj!!! Nem lesz semmi baj.
vovanda
 
 


Timi: én szívesen lennék már a 30. héten :) Ha tehetném, cserélnék veled :) Ne félj! Azért még remélhetőleg van legalább 6-7 heted hátra :)

Kata
labkat
 
 


Vanda: azért pihenek, csak nagyon nehéz, mert agyban nehéz rávenni magam a semmittevésre.

Kata: cseréljünk! :D Decembernél előbb nem szülök, lányokkal meg van beszélve! :cry:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Vanda, nem, nincs meg a 3 liter, egyszerűen képtelen vagyok figyelni rá. Pedig muszáj lesz! Még szoptatni akarom őket :( Feltéve, ha Emma is akarja. A pici, meg mint a mágnes, úgy cuppan a cicire :lol: Megzabálom :lol: A délutáni alvásuk alatt én is próbálok aludni most már két napja, mert érzem, hogy itt a gáz.

Timi, én is e környékén lettem jobban, a 28-30. hét környékén múlt el a hányingerem, a savasodásom nem zavart az aktivitásomban. Én mondjuk ekkor akartam bepótolni az elmúlt 2 hónapot. Elég nagy vigéc lettem. 34. hétre kórházba is kerültem, pedig másfél héttel korábban még mindent rendben, zárva találtak. Vigyázz magadra! Nem éri meg, de ezt Te is nagyon jól tudod :?

Kata, fogod Te még visszasírni pocaklakóknak a fiúkat :lol: :wink: :roll: Négy gyerek :shock: Én még mindig nem fogom fel, hogy képes Vanda és Edit is erre. Nekem Ti csodaszámba mentek. :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Rana! Gratulálok a lányokhoz!

Edit! Köszi szépen, a szurkolás rám fér.

Itt van a nővérem Németországból a 3 hónapos babájával, így folyamatosan lekötöm magam és nem gondolok a kajára, viszont sajna a pihenésre sem. Így most a férjem mára ágynyugalmat írt elő (azaz hogy egy napig ne menjek át a tesómhoz, mert ott csak ugrálok állandóan). Mivel még sosem szültem, mindig csodálkoztam, hogy az anyák hogyan bírják fáradság jele nélkül végigcsinálni a napot, de most rájöttem. Olyan tündéri a gyerek, hogy bármilyen fáradt vagyok, ha sír és fel kell venni, akkor rögtön elmúlik a fáradság, aztán persze mire esténként hazaértem, 7-kor már ágyba kellett feküdnöm. Így a mai nap csak laza pihenés nekem.

Kép
tigriske1978
 
 


Törpi!
Azért engem nem kell túlfényezni. Csak 3 saját van, a negyedik lízingelt... :D
Amikor mind a 4 itt van, az baromi sok. Tesómnak amúgy 4 gyereke van, elég érdekes. És nekem sokat segít a nagy, nagyon aranyos. Meg itt a szitter, ha kell, bár mostanában kevesebbszer hívom, meg a párom is sokat segít.

Tigriske!
Az lehet, hogy nem látszik, de azért hulla az ember...
vovanda
 
 


Törpi: azért ebéd után mindíg szigorúan fekszem legalább 1 órát, aztán van úgy, hogy egész délután ez a program, csak 5 percenként felugrálok, hogy arrébb tegyek valamit. Nem bírok nyugton maradni. :lol:

Tigriske: azért a párodnak igaza van! Jól tette, hogy ágyba parancsolt mára!

Kismamák: a babáitok hogyan viszonyulnak ehhez a hideg időhöz? Mert az enyémek tombolnak, amióta lehűlt a levegő. Lassan kiszakad az oldalam egy kobaktól, a másik oldalon meg a tappancsoktól-keresztben nyújtózkodik. A másik meg hol csuklik, hol fejvégből keresztbe fordul, aztán vissza. És ez napok óta megy hajnaltól estig. Szerencsére éjjel alszanak. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Vacakol a gépem :( Most csak csökkentett üzemmódban tudok itt lenni, valamivel kevesebbet tud, de a fórum azért még megy, de nem tudom meddig :) Tesóm szerint lehet hogy a winchesterrel van gond, ami elég gáz lenne egy egy éves gépnél... De hát szoktunk mi így kifogni dolgokat :(

Timi, Törpilla: én is most érzem legjobban magamat a terhesség alatt. Nincs rosszul lét, nincs gyomor égés. Nem keményedik a hasam - ja egyébként doki javaslatára már 750mg magnéziumot szedek, de 1000mg-ot is engedélyezett, csak hát nekem ez is elég. Egyetlen panaszom, hogy a hasam már nagyon nyomja a tüdőmet és nehezen kapok levegőt. Mindemellett a bordáim alatt van már a teteje, és az is nyom. Na és ugye fája derekam. De ezek mind kispályás fájdalmak a korábbiakhoz mérten. De épp elég ahhoz, hogy sokat pihenjek. Tegnap a védőnő még azt is mondta, hogy ne sokszor menjek fel le az emeletről, nehogy nyílni kezdjen a méhszáj. Hát ilyen időben bent is maradunk...
Amúgy jobb szeretném én is, ha decembernél előbb nem bújnának ki a kis pasik, de azért már várom őket. Kíváncsi vagyok milyen egy - pláne kettő - fiú kisbaba. Kíváncsian várom a szülést, hogy befordul e a jobb oldali baba is, és szülhetek e természetesen vagy csaszi lesz. Hogy be kell e majd feküdnöm, meg hogy alakul a karácsony és ilyenek. Sok izgalom jön, az biztos! Na és tudom, hogy nehéz lesz 4 gyerekkel, de ma is az volt az ige, hogy "Én, az ÚR, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek!" /Ézs 41,13/
Én hiszek Benne, hiszem, hogy ő akarta hogy így legyen, és hiszem, hogy ad hozzá minden mást is, ami kell! Bár biztos nehéz lesz!

Vanda :D

Timi: a babákat a szél megviseli. Bár nekem a fiúk nyugton vannak, de a lányok mindig nagyon ficeregtek ilyen időkben! Forognak odabent??? hát nem semmi csajaid vannak! Akkor még bízok benne, hogy kisebbik kisfickónk is be fog fordulni :)

Kata
labkat
 
 


Timi, a bent lévő babákról már nem tudok nyilatkozni :roll: , de a kint lévő lányaim meglehetősen meg voltak ma baculva. De túléltem a napot :? Mindig reménykedek, hogy a holnap könnyebb lesz.
Nem csoda egyébként, hogy a lányaid állandóan mambóznak a hasadban. Tiszta anyjuk. Három sajtkukac. Jaj szegény férjednek :lol:

Kata, örülök, hogy jobb a közérzeted. Én az egész terhesség alatt 10-szer, ha lépcsőztem. Pedig akkor készítették az iparosok a felső szintünket. Nap elején, meg végén mentem fel ellenőrizni a melót, és ennyi. Nem tudom, lehet hogy túlparáztam, hajlamos vagyok rá, de így nyugodt volt a lelkiismeretem.

Vanda, szerinted kipróbáljam a barackot? Emma nem igazán rajong az almáért (2 napja kapja azt), ette, ette, de fintorgott (ilyen a rízspépnél persze nincsen), és kakija sem volt 2 napja már. Valószínű ennek köszönhető, hogy fürdés és esti etetés után megébredt, pocifájás volt. Most tette vissza az apja aludni. Szerencsére nekem is nagyon sokat segít a férjem, nélküle nem is bírnám.

És néhány kép;

Kép Mikulásra várva :-)

Kép Míra

Kép Rabosítás

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: olyan szépségesek és nagyok a lányok!
Sajtkukac :lol: :lol: :lol: Akkor elárulom, hogy a lányok lehet, hogy mambóznak én csacsacsázni szoktam, amikor senki sem lát. :oops: Még jó, hogy én sem látom magam, mert érdekesen mutathatok a nagy pocakkal, miközben riszálok! :oops: :lol: :lol:

Ma megyek a hivatalos 30. heti uh-ra. Kíváncsi vagyok mekkorák a csajok! Majd hozom az eredményt!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi!
Ha kaki baj van, akkor mindenképpen jobb a barack, az alma is fogja a hasukat. Próbáld meg. Enyémek is leszoktak már arról, hogy mindenbe bele kelljen kutyulni... :wink:
vovanda
 
 


Törpi,édesek a csajok :D

Timi,jó mozizást :wink:

Kata,örülök,hogy már jól érzed magad...

Nálunk Balázs 3 napja szinte eszik-alszik,remélem nem gond.Noémi meg reggel 4-kor evett,7-kor egy picit,mert nem bírtam rendesen felébreszteni,elmentünk a két hós oltásra,hazajöttünk,és azóta alszik :shock: ...evés nélkül.Balázs már evett 10 utn,de persze ő is alszik :lol:
Vendég
 


nyulasz: ugyan miért lenne gond, hogy eszik-alszik üzemmódban van Balász? Örülj neki :) Egyébként ilyen időben nekem mindig jókat aludtak a csajok.

Most tudtam meg, hogy a dokim igen császár párti. Vagy legalábbis nem szeret kockáztatni. Ennek gondolom a férjem fog a legjobban örülni :D Bár én azért bízok még abban, hogy jobb oldali kis babónk is befordul, és hüvelyi szülésem lesz. Végül is a remény hal meg utoljára :) :D

Kata
labkat
 
 


Kata,persze,hogy nem gond,hogy alszik,úgy értettem,hogy remélem nem kóros.

igen,sok doki megy a tutira,enyém is ezt látta "biztonságosabbnak"....az más kérdés,hogy nem lehetett volna a toxémia miatt várni.De kívánom,hogy a fiaid forduljanak be,és legyen egy könnyű gyors szülésed mondjuk úgy 10 hét múlva :wink: ...én pont akkor szültem,37+1-en :D

Tényleg Rana végül hogy szűlt? :roll:
Vendég
 


Rana úgy emléxem csaszival szült!

Kata
labkat
 
 


Na, megjöttem! Lányaim nőnek, ezek most az paramétereik:

A B
BPD 81 77
AC 261 255
FL 57 57
Súly 1750 gr 1520 gr

Amit uh közben műveltek, az a dokit is kiakasztotta. :D A baba farosból félúton harántba fordult, B baba harántból farosba. Persze mindegyik mérés közben forgolódott. Mire a doki befogta őket, már máshogy voltak. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi :lol: ...szép méretek :wink:
Vendég
 


hoztam nektek néhány képet:
Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Timi: De jó méretek :) Már lassan elérik a 2kg-ot is a csajok :) De jó azért ezt tudni, hogy már csak kb 3 hét és mi is itt tarthatunk :) Bár a mi fiaink feje nagyobb :D :D :D

Nyuszi: Annyira édesek, főleg az a kép tetszik, ahol a kis Noémi bambulja a baba forgót :) Nagyon szép kislány! Balázs meg igazik kis pasi, aki csak alszik :D

Tiszta nátha vagyok. Torokfájásom enyhén még van, kicsit inkább kapar, de ez a nátha... Ma már rászánom magamat a gőzölésre is, bár eddig is lámpáztam a fejemet, nehogy arcüreg gyulladás legyen a vége!

Kata
labkat
 
 


Nyulasz! Hát már jó napom lesz! Mekkora jó fej ez a két bogyó?! :lol: És Noémi haja :shock: Be lehet lassan fonni :D Mi még mindig kopaszok vagyunk, és még maradunk is egy ideig, ha jól sejtem :?

Timi, tényleg nagyon szép nagyok a lányok. Megnéztem az én 30 hetes uh-m méreteit, és 1200g valamint 1460g volt akkor a két csajom. Nem semmi pocakod lehet már! Ügyesek vagytok nagyon!

Kata, jobbulást! Pocsék ez az idő, könnyű megfázni.

Tényleg, Lányok? Hogy mentek mostanság a babákkal sétálni? Bundazsák? Anorák? Mozdulni sem tudnak benne :? Barátnőm kislánya, a nyugalom mintaképe, úgy felhergelte magát a korlátok miatt, hogy át kellett öltöztetni. Én így el sem merek indulni velük :shock: Pedig holnap babaúszás, nincs kecmec, be kell őket öltöztetnem, nehogy megfázzanak utána.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Nyulasz!
Még mindig gyönyörűek!!és nekem még mindig a rózsaszín a gyengém!!! :wink: :lol:

Törpi!
Igen,kell már valami vastag ruci.Főképp ha babakocsiztok. (azért az autóban nincs annyira hideg) nekünk anno az első télen 1hónapig üvöltöttek,mire megszokták a bundzsákot.De csak addig bömbiztek,míg öltöztünk.Ahogy megcsapta az arcocskájukat a hideg,csend lett.
Szoktasd őket a hideghez,mert sokkal jobban alszanak kint és az immunrendszerüknek is kell.

Kép

Kép
edit73
 
 


Kata!
Jobbulást neked!Vigyázz magatokra!

Kép

Kép
edit73
 
 


Kata,köszi :D citromos tea,bár gondolom tudod :lol:

Törpi,édes vagy :D Én most vettem két overzsákot használtan,együtt volt 4000,brendonban alaphangon 10-es darabja :shock: ,zsák,de overállá lehet átcipzározni,ma apa el is hozza,mert pont arra dolgozott.
ilyenek:
Kép

Ja,Nonónak már születésekor is ekkora sérója volt :lol: Balázsé is ekkora,csak az övé nem áll fel :lol:
Szeretik az úszást?Ki segít?
Vendég
 


Edit,tudom,nem sok rózsaszín ruhátok volt :lol: esetleg neked :wink: és köszi!
Vendég
 


nyulasz: nagyon tutik ezek a zsákok! Nekünk két egymástól eltérő típus van, és hát az lesz a skacoknak, ha tetszik, ha nem.

Edittel pedig csak egyet tudok érteni. A hideg levegő a legjobb a babáknak. Ha már meglennének a fiúk, én biztos kitolnám őket. Bár eleinte szép lassan szoktatnám a hideghez, aztán már kint is aludnának.

Úgy várom már őket :) Főleg így elnézve a szép babákat!

Kata
labkat
 
 


Akartam kérdezni, hogy cumisüveget milyet vegyek nekik? Van valakinek valami tippje???

Ma átnézem még a listámat, hogy mi hiányzik, és szépen összeírom, hogy meglegyen. Lassan a bőröndömet is állíthatom össze :shock: Mindjárt én is 30 hetes leszek :) :) :)

Kata
labkat
 
 


No mi van csajok! Sehol senki??? :( :( :(

Kata
labkat
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek a drukkokat és gratulációkat, aranyosak vagytok!!!

Ma hazajöttünk végre, Babók most alszanak, ezért gyorsan küldök Nektek képeket!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép


Ha lesz időm, majd jelentkezek és mesélek...

puszi Mindannyiótoknak!

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Vanda! Azért gondoltam, hogy fáradt az ember lánya. :lol:

Törpilla! Nagyon helyesek a babák a kiscsíkosba!

Nyulasz! Micsoda hajas baba, ők is nagyon aranyosak.

Trix! Örülök, hogy végre kiszabadultál. Nagyon szépek lettek a babók. Gratulálok!

Kép
tigriske1978
 
 


Gyönyörűek a csemeték!

Nyulasz
Mit csinálsz, hogy ennyit alszanak????

Enyéim szivatnak... felváltva sírnak, nyüglőnek... anyuka meg kifutna a világból... :oops: :cry:
Vendég
 


Trix: szépek a kismanók és nagyon jó, hogy már otthon vagytok!

Nyulasz: engem is érdekelne, hogy mit csinálsz, hogy ennyit alszanak? Hadd képezzem ki magam előre! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hát Nyulasz, az engem is érdekelne :wink: Jók az overállok. Nekem is van kettő, de még egy kicsit nagyok. Nem gondoltam, hogy ilyen hamar beköszönt a hideg. Most vegyek kisebbeket is? Mennyi bajom van :shock:

Trix, gratulálok! Csoda édes babák! És az a grimasz :roll: Na meg a satyi Tami kobakján :P

Kata, én Avent-ossal kezdtem, de most már a Mam-osra esküszöm. Mindenesetre csak 4 db-om van összesen, mert így sem mindig tudom, melyiket merre hagyom el :oops: Anno volt szó róla, hogy bevizsgálás alapján melyik jobb, de aztán mindenki más véleményen volt, így én is a magamnak legtetszőbb mellett maradtam. Mellszívóból, tárolóból ennek ellenére maradtam az Avent-os mellett.

Edit, akkor indul a kiképzés :? :roll: :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Nyulasz, majdnem elfelejtettem, az úszás. Nos, apával megyünk, mert szombat délelőttönként van. Igazi kis családi program. Mi már tartottunk úgynevezett szoktatást, mikor az oktató kádban úsztatta itthon a lányokat, így nem volt nekik idegen a nagy víz és a merülés sem. Nem mondom, hogy nem törik néha a mécses, de ez inkább attól függ, hogy nem éhes vagy álmos-e valaki. Elég nehéz kifogni azt, hogy mindkettő kipihent legyen és a poci is teli legyen. De ha a gyakorlatokat nem is tudjuk végezni a nyűgösség miatt, azért elevickélünk velük a vízben, csak úgy :) Ha már egyszer kifizettük az órát, ellubickolunk. És nem utolsó sorban, szombat délután tuti, hogy jól alszanak :lol: Nem mellékesen, látványosan sokat fejlődött Emma mozgása azóta, és részemről ez volt a fő cél, mert Mírához képest le volt maradva.

Aztán beavattuk őket a vásárlás örömébe is. Eddig tök paráztam elindulni velük, mindig hívtunk valakit vigyázni rájuk, míg mi elintéztük a heti bevásárlást. De múlt héten elvittük magunkkal őket Tesco-túrára. Édesek voltak, sasoltak mindent, zörgették a kosarat, elég jól elvoltak. Bár a végére elfáradtak, sírás nem volt.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Trix,jaj,nagyon édesek :D Várom,hogy mesélj :wink:

Kata,nekünk van avent,nuk és mam is,de egyiket sem szeretik :lol: Hétfőn kapok tomme tepeet,lehet rosszul írtam,de szerintem nem az üveg márkájával van bajuk :roll: azért kipróbálom.Overál véletlen lett egyforma,mivel ikrestől vettem.Ha nem az lenne,akkor sem lenne baj.

Törpi,tök jó :D nektek is gondolom kellemes program ez az úszkálás,na majd meglátom nekünk sikerül-e eljutni.Ránk is nagy az overál,főleg a karja,nem is értem akik ilyeneket gyártanak láttak-e már közelről gyereket :shock: Belülről a bélés miatt viszont nagyobb kell,mert rugiban belerakod a gyereket,és szűk...

Lányok,azért mi sem alszunk ám egész nap.Ez most szerintem az oltás miatt volt.Mondjuk Balázsnak nagyobb az alvásígénye,sokszor elalszik szopi után,Noémi már nem annyira.A szeles idő meg kifejezetten így hatott a kicsi fiamra,már tényleg kezdtem aggódni.De tegnap nem volt szél,és már nem is aludt annyit.Alapból mi is nyüglődünk,illetve ha tele a poci egy darabig elvannak,beültettem őket tegnap is a hordozóba,és szólt a Halász Judit cd,és azt énekeltem nekik.Már nagyon figyelnek.Persze kb 2 hete nem tudok nap közben egy percet sem aludni,mert ha véletlen Noémi elalszik,akkor Balázs ébred fel.Még az első hónapban délután egyszerre aludtak,de vége a jó világnak :lol:

Tegnap este meg Balázst nem tudtuk lerakni aludni,22-kor gondoltam akkor kap még egy kis cicit,hátha bealszik rajta,na ez bejött.Elötte két napig meg Noémi nem akart aludni.Viszont most először arra ébredtem,hogy 4.40 van :D
Vendég
 


Sziasztok!

Trix!
Istenem,de gyönyörűek!!! :lol: :lol: :lol: Hogy tűrik az öltözködést???

Törpi!
Minek vennél kisebb overallt? Hol számít az,ha kicsit nagy??A babakocsiban mindegy, a bébihordozóban meg úgyszintén!!Ha meg bemész dokihoz vagy vendégésgbe,akkor úgyis leveszed róluk,így a kutya se látja. Én nem áldoznék ezreket még egy (kettő) overallra).
Ügyik voltatok a bevásárlással!
Ja és jótanácsképp: vigyázz a téli bevásárlással. Az olyan helyeken,mint a tesco (és egyéb nagy boltok,bevásárlóközpontok) lehet a leghamarabb benyalni influenza és egyéb bacikat.Én nem tanácsolom neked,hogy magaddal vidd a lányokat!!!Legalábbis tavaszig biztos nem vinném őket!!!

Kata!
Cumisüveg: bármilyen ismert márka jó lehet.Lényeg: legyen fejenként 1 a vízhez ,teához és 1 a tejcsihez,tápszerhez. A tejcsis,tápos olyan legyen,ami legalább 250ml-s és latex cumis.( a latex puhább,jobban hasonlít a ichez és könnyebb szívni,ami fontos a kis súllyal született babáknak)A legjobb az olyan,amihez lehet latex és szilikon etetőcumit,többféle méretben kapni. A teásnak elég a 125ml-s is. Majd akkor vásárolj több cumisüveget,ha már látod,hogy elfogadták azt a fajtát.Ikreknél is gyakran előfordul,hogy az egyik ilyenből,a másik meg olyanból szeret ini.
Nekünk Nuk és Mam volt.

Kép

Kép
edit73
 
 


Trixi: nos, most a te babáidat látva igazán érzékelhetők a kép alapján hogy milyen picik :) Annyira helyesek! Szép kis formásak, és tetszik ahogy Tami rácsodálkozik a világra :) Minden jót kivánok nektek!

Cumisüveget úgy terveztem, hogy egyenlőre csak 1-1-et veszek - vész esetére, ha hozzá táplálás kellene. Teáztatni a lányokat se teáztattam 6 hónapig, úh én 6 hónapig ciciztetni, vagy cici+tápszerezni szeretném őket. Mindenképp erőltetni szeretném a szopit, és erre is rendezkedek be. Remélem menni fog vagy simán, vagy mint Vandának, lefejve.
Szó van mostanság BPA mentes cumisüvegekről. Nos a Tommy Tepee vagy mi, amit Nyulasz is emlegetett, állitolag ilyen. Az AVENT most kezd áttérni a mentes gyártásra. MAM-ról nem tudok.

Editke: jó hogy irtad, hogy latexet vegyek, mert én tutira szilikont vettem volna. A lányoknak is mindig azt vettem. VAlahogy a latex nem olyan szimpi volt!

Kata
labkat
 
 


Kata!
Én is így voltam a latex-szel!!!Aztán a Pic-en mondták,hogy először azzal érdemes probálkozni és arra is nagyobb lyukat kell vágni. Persze enyémek korák voltak.Meg táposak!!!(nbeked menni fog a szopi ezzel a hozzáállással)
Azért is érdemes olyan üveget választani,amihez van latex és szilikon cumi,mert ha nagyon "nyírják" a latex cumit,akkor csak egyszerűen veszel rá szilikont.és nem kell rögtön cumisüveget cserélni.
Amúgy játszócumiból enyémek csak a szilikont fogadták el!!!

Kép

Kép
edit73
 
 


Csináltam "mennyi van hátra vonalzót is" (a 38. héthez mérten), mert MA VÉGRE ELDÖNTÖTTÜK A NEVEKET! Leültettem a férjemet, és mondtam neki, hogy döntsön. Mondta, hogy az Ádám nem annyira tetszik neki, de a Gergő az tetszett végül is. Aztán mondtam, hogy nekem már az annyira nem, de ha neki igen, hát legyen az egyik babánk Gergő, a másik meg Bálint, mert arra azt mondta, hogy nem rossz :roll: vagy valami ilyesmi. Csak most ugye ezek olyan hasonló jelentéssel bírnak: Bálint (erős, egészséges); Gergő (éberen őrködő). Na és hát először arra gondoltam, hogy a bal oldali baba legyen Bálint, mert mindig ficánkol, és ő a nagyobb, erősebb, de így inkább ő lesz Gergő, a kisebbik jobb oldali baba pedig Bálint! No mit szóltok??? :) :) :)

Editke: nézegettem a cumisüvegeket, és nagyon megtetszett az a Tommee Tippee cumisüveg. Már regisztráltam is a Brendonnál, hogy webshoppon keresztül megrendelhessem. 5000 feletti vásárlásnál ingyen házhoz hozzák. Két cumisüveg kb 3000 körül lesz, de van hozzá egy jó kis mikrós sterilizáló is, ami két ilyen méretű üveggel együtt 8000. Szóval arra gondoltam, hogy akkor azt venném meg meg persze még hozzá cumikat. De ezek bizony szilikon cumik, viszont nagyon dicsérik a cumisüveget, és hogy a cumija mellbimbóra legjobban hasonlító formájú. Az ára sem annyira vészes a többihez mérten! Pici lyukú cumit adnak hozzá, és én gondoltam, hogy veszek tápszerhez megfelelőt is. Az milyen? közepes lyukú vagy nagy? Persze még megvárom Nyulasz tapasztalatait!

Kata
labkat
 
 


Kata,szép neveket találtatok!Bálint nekünk is szóba került :D Majd beszámolok a tommi üvegről,bár tegnap már kicsit jobban elfogadták a cumisüveget,remélem szép lassan megszokják.Igaz csak két etetésnél adtam abból,és volt megint tiltakozás,de aztán lecsúszott a tápi belőle.Na,majdcsak alakulunk.Nekünk is szilikon cumik vannak,bár most vettem a nuk üveghez latexet,de nem néztem meg alaposan,és nem jó rá :evil:
Vendég
 


Kata!
Szerintem nagyon szép név mindkettő.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Kata!
Szimplán Edit!ha kérhetem!
Nagyon szépek a nevek!!! :D
Én nem ismerem a Tomee tipee üvegeket,de így külsöre nekem is tetszenek.Viszont: tuti,hogy akarsz mikrós sterilizálót??? Én normál esetben nem vagyok híve a túlsterilizálásnak (max abban az esetben,ha nagyon sokszor van egy babának aftája). Mi cumisüveget csak első használat előtt sterilizáltuk .Akkor meg egyszerűen egy nagy fazékban kifőztem.Illetve még egyszer (a biztonság kedvéért):amikor Dávid hazahozott egy hányós-fosós vírust.
Szerintem nem szabad -főleg szoptatott babát- túl steril környezetben tartani.Az nem tesz jót az immunrendszer fejlődésnek. Meg már lehet sterilizáló tablettát kapni,ha mégis 1-1betegség miatt szükségét érzed.Ráadásul,ha mégsem jön be TT üveg,akkor mire használof majd a sterilizálóját? mert másfajta üveghez tuti nem lesz jó!!!

Tigriske!
Jól vagytok? Mikor legközelebb dokihoz?Hogy bírod a diétát?

Kép

Kép
edit73
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?