Új privát üzeneted érkezett!

Na akkor jövő kedden kórház előtt rácuppanok erre a tali dologra.
Előzetesen megírnátok, hogy ha elvileg minden körülmény (időpont, egészség...) stimmel ki jönne, és hányan? Gondolom 1 felnőtt+1 baba tuti, de ezen kívül apuka, nagytesó...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina: nálunk attól függ,hogy mikor lenne mert apa van,hogy 7végén dolgozik.Igy vagy 3-4 megyünk.
Vendég

Linacska: Mi osszesen harman vagyunk. :) (November 14-tol 23-ig nem leszunk itthon, mert megyunk a csalad masik felet is meglatogatni Angliaba. Igy remelem nem pont akkor lenne a talalkozo.)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

A "mennyit eszik a gyerek" témával kapcsolatban eszembe jutott, hogy legutóbb a kórházi védőnő kérdezte, mennyit eszik Emma. Akkor 5 kiló volt és 750 gramm/napot mondtam neki, ez az átlaga. Erre jól megmondta, hogy ez a maximum és teával együtt értendő, mert ez a folyadék és nem a tápanyag igénye, meg egy egyéves gyerek se eszik 1 litert/nap, szóval fogjam vissza a gyerek napi adagját :roll: . Persze ezt nem tudom, hogy gondolta kivitelezni, meg amíg normálisan fejlődik a gyerek, addig miért gond, hogy jó az étvágya?! Szóval én maradtam a bevált rendszerünknél és adok neki enni, ha kér.

Orsi, Zara mennyivel született (súly, hossz)? Egy napon szültünk, ezért kérdezem kíváncsiságból :). Nálunk a 62-es rucik már kicsik, mi rugiból 68-ast adunk rá, szintén a lába hossza miatt. Emmus egyébként hosszú baba volt, 54 centivel született.

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Linácska, Irdab
Szépek a csemeték :lol:

Madaran
Ma utaztak haza anyáék. Kiköltözéshez egy csomó papírt el kell intézni. :cry:
És jön a jó idő :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Linácska
Jobbulást a csemetéknek!

Irdab, Madaran
Én simán szoptatok bárhol :wink:

Én nem tudom, hogy mennyiket eszik Mili :oops:

Orew
Boldog évfordulót nektek!
Zarának jobbulást!
Vendég

Sziasztok!
Csak gyors bekukk és helyzetjelentés. Jól vagyunk, bukás alakulgat már nem bukik nagyok inkább 4-5 alkalommal de akkor is csak piciket. Már 120-at eszünk tápszerből, cici este van már csak és az is kevéske. Este 22:00-kor eszik és utána hajnali 3-kor kelünk csak.
Elkezdtet gagyarászni a maga nyelvén és olyan aranyosan mosolyog, néha hangosan nevet és attól megijed. Nagyon édes úgy imádom.
Már 2 napja nem velem alszik hanem a helyén csak a reggeli etetés után fekszik mellém és akkor alszunk együtt 9 óráig.
Rakok fel pár képet, remélem sikerül. Kép így fürdök Kép mérés szopi után Kép tele a pocim alszok Kép

A WW ALATT IS VANNAK KÉPEK!
nikó

Angelita: Zara 55 centi es 3000gramm volt amikor szuletett. Ma mertuk a hosszat elvileg mar van 62 centi, de a sulya legutobb csak 4150gramm volt. :? Meg mindig hosszu es vekony. Pedig tejem van rendesen es eszik is szerintem eleg sokat. En is igenyszerint szoptatok. Ugyhogy csak remelem, hogy rendesen fejlodik es normalisnak szamit ennyi gyarapodas es ennyi hosszbeli novekedes 8 het alatt.

Ez szornyu, hogy tenyleg egy foallasu aggodova alakultam at... :( :?

Kata: Koszonjuk mindannyiunk neveben a jo kivansagokat! :)

Orew

orew

Niko: Greti nagyon szep kislany. :)

Orew

orew

Sziasztok!

Mi ma délelőtt börzén voltunk szolnokon begyűjtöttem pár cuccot Lucának,Zsombinak nemigen vettem semmit,mert neki van bőségesen :)

Adri,várom majd a képet! :) Milyen volt a vendégségben?

Lina,mi ha megyünk akkor 4en. Köszi hogy utánakérdezel a dolgoknak egyébként.Remélem,hogy a vizsgálaton mindent rendben találnak majd Levinél!

Kata,gondolom nagyon szomorú vagy hogy hazajöttek anyukádék,de a jó idő vígasztaljon! :) Mikor mehetnek megint?

Orew,boldog évfordulót! :)

Nikó,nagyon szép kiscsaj Gréti :) Nagyon édesen alszik :wink:

Angelita,remélem megoldódik nálatok is a kaki ügy!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
tundi24

sziasztok

Nem akkarok paramami lenni de ma d.e. elviszem Botoit a dokinénihez a zöld kaik átment feketébe és hasmenés is van és iszonyatosan nyugtalan és az etetés az horor egyszer megeszik 150 ml és 4 ora mulva 30 ml és többet nem hajlando viszont fél ora mulva sir de ismét csak 30-40 ml eszik :roll:

Margit
Vendég

Sziasztok!

Pénteken mi is megjártuk a dokinénit, Marcinak ekcémás lett az arca, valamire allergiás. Kaptunk krémet, azzal kenjük bőszen, már sokat javult, szerencsére.

Méregetés: én bizony mérem Marcit evés előtt és után is. Enélkül nem tudnék nyugodt lenni, főleg, hogy ennyire sírós baba. Különben ész nélkül etetném, de így ha látom, hogy sokat evett, nem merül fel bennem fél órával kaja után, hogy biztosan éhes...
Nekem az igény szerinti etetés sem menne.

Linácska: mi hárman mennénk, kocsival. Október 20 és 25 között elutazunk, de egyébként a hétvégék jók még :lol:

Ettől az utazástól azért tartok kicsit, a fél házat visszük magunkkal :lol: :lol: Majd meglátjuk hogy sikerül :)

Bea

Kép

Kép
dbea

Dbea,
ha mérek, én is főleg ezért mérek, mert ugye nem dől a tejem, és nem tudom, hogy Levi azért hagyta abba, mert jóllakott, vagy azért, mert már nem igazán jön. Vagyis ha abbahagyja, és látom, hogy még jön, akkor tudom, hogy jóllakott, de ha kifogyott, akkor mérem, hogy mennyit evett, hogy nagyon muszáj-e adnom még neki.

Amúgy a holnapi szűrés, meg a csütörtöki védőoltások törölve, mert Levinek csütörtök óta nem múlt el a hasmenése. Éjszaka is kétszer cseréltük a pelust. Hiába normaflore, smecta, meg a gyógytápi jön belőle.
Nálunk csütörtökön van csak tanácsadás, múlt héten nem volt jó a szuri, mert csak pénteken töltötte a két hónapot, ez a hét elmarad, jövő héten csak csütörtök nem jó, mert Lilinek ovis kirándulása van, és ott szeretnék lenni, úgyhogy ha minden igaz, doktorbácsi beadja neki jövő szerdán a rendelése előtt. Király dolog lenne, nem kellene fél délelőttöt várni. Dokibácsinál egy gyerek ált. 30-40 perc :shock:

Lehet, hogy hülye kérdésem lesz: egy ilyen pici babánál hogy lehet megkülönböztetni, hogy bukik vagy hány? Mert a reggeli kaja után háromszor is jött vissza elég sok. És pl. úgy, hogy az én felhúzott lábamon a combomon feküdt, vagyis nem is volt vízszintesben, nyugton volt, nevetgélt, aztán egyszer csak jött annyi, hogy öltözhettünk át mindketten.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Linácska, előre is köszi a szervezést. A konkrét időponttól függően ketten mindenképp megyünk, de ha ráér, apa is jönne. Kiváncsi vagyok, engedélyezik-e holnap a dolgot - és mennyire lesznek nagylelkűek, hogy esetleg térítésmentesen használhassuk a termet... Szerinted van rá esély? :roll:
Ja, és mi is kocsival mennénk.

Sajnálok mindenkit, akinek ilyen-olyan, kisebb és nagyobb problémája van a babácskájával/nak. Mindenkinek mielőbbi panaszmentes napokat és gyógyulást, jobbulást kívánok!

Orew, Betti is 3000 gramm-mal és 55 centivel született. Megnéztem a naptárt, ő 8 hetesen 4.630 gramm volt. De szerintem Zara növekedése teljesen normális, nem kell "főállású aggódóvá" válnod! :) Főleg, hogy igény szerint szoptatod! Zarának ennyi az igénye, fogadd el! Szépen gyarapodik, ez a lényeg - nem az, hogy mennyit. (Egyébként én meg azon parázok, hogy Betti agyonzabálja magát, 11 hetesen már 5.260 gramm... :roll: De beletörődtem, hogy neki meg ez az igénye... Ez van, koplaltani nem fogom! :lol: )

Itigram, Bettinek is volt egy olyan időszaka, hogy óránként :!: evett, de mindig csak keveset és óránként sírva fakadt az éhségtől. Viszont a fekete kaki és a hasmenés miatt mindneképp jó, ha a doki is ránéz Botira! Majd írj, mit mondott!

Valószínű, mi mégis kihagyjuk a most hétvégi bababörzét. Átgondoltam, hogy mire lenne szükségünk - gyakorlatilag semmi létfontosságú dolog nem hiányzik. Most hétvégén megint rengeteg új rucit kapott Betti, mert újabb "adag" rokonnak mutattuk be... :D Ha valamit vennék neki használtan, esetleg egy ilyen kis mini hinta, de ezért az egy cuccért nem érdemes bebumliznunk Pestre, ráadásul nem is biztos, hogy bárki is árul majd olyat...

Röviden rólunk: Betti egy mintababa! Annyira nagyon elégedett vagyok vele, és olyan büszke is, mert a tegnapi rokonlátogatáson is olyan jól viselkedett és olyan okosan! Tényleg majdnem mindenkivel "beszélgetett" - vagyis a szokásos hőőőő-t és hóóó-t hatalmas vigyorgások közepette megkapta a dédnagymama is, és egyéb rokonok is! Örülök, hogy nem ijed meg az idegenektől (bár tudom, ez később majd nem biztos, hogy így lesz). A hosszú utat is nagyon jól viselte, szóval minden nagyon szuperül sikerült! :D

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Mi is vagyunk, csak mostanában néha kicsit mozgalmasak a napjaink, kertet ápoltunk, kirándultunk, ilyesmi, alig voltunk itthon. Próbáltuk kihasználni a jó időt. Ábel egyébként szépen gyarapszik. Múlt héten a védőnő 5800 grammot mért. Szerinte hosszában a gyerek 59 centi, mi viszont úgy tudjuk, hogy 61 centivel született. A mi midentudó védőnőnk szerint viszont biztosan elmérték a gyereket a kórházban. A vicces csak az, hogy most váltottunk 68-as ruhákra :lol:

Bukás-hányás/szopi: Nem olvastam vissza még mindent, de látom, hogy most főleg ez volt a téma. Két oldalt is találtam ebben a témában:
http://www.babanet.hu/szak/gy189.php
http://www.vital.hu/themes/baba/reflux.htm
Én ezek alapján nem aggódom az esetleges bukások miatt. Korábban (az első 3 hétben) én is mértem Ábelt, mert annyira beparáztattak a sárgaság miatt, hogy a babának rendszeresen és eleget kell ennie. Akkor láttam, hogy van olyan, hogy a gyerek (ez főleg reggel volt) simán benyom 160-at, estére viszont csak 40-50 gramm jött néha. Ez eleinte ijesztő volt, de a gyerekorvos barátnőm szigorúan lebeszélt a hozzátáplálásról, és jól tette :D Ábel így is hízik, mint a bolondgomba. Sokszor aggódom én is, hogy mi van, ha nincsen elég tej, mert nálunk is előfordul, hogy szoptatás után már egy cseppet sem tudok kinyomni a mellemből, de a doki szerint, amíg a gyerek magától lecuppan, addig nincsen baj. A tejet eddig kétszer kellett igazán szaporítani, Ábel 3 és 6 hetes növekedési ugrásánál, akkor többször kellett mellre tenni, és határozottan volt olyan érzésem, hogy nem lakott jól.
Na ezt most nem azért írtam, hogy okoskodjak, csak, hogy ez is egy tapasztalat, hogy vannak parák a tej miatt, meg volt méregetés is, és még most is van konstans aggódás, de a dolgok mégis működnek, hiszen Ábel 1200-1300 grammokat hízik havonta. Bukás is van néha, és van, hogy megemésztett a tej, van, hogy megemésztetlen. Az ideje is meghatározhatatlan, mert nálunk is előfordul az, ami Lináéknál, hogy néha sokkal a kaja után jön fel a cucc, és olyan, mintha a szájában tartogatta volna.

A gyerekek annyira cukik, csak csodálkozom, hogy mindenki mennyit nőtt már :D Én is dobok egy képet, ma csináltam.
Kép

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Linacska, Itigram: Jobbulast a pici fiuknak! Remelem, hogy mind a ketten nagyon hamar rendbejonnek!

Hmbori: Ma megint mertek Zarat, mert vissza kellett menni kontrollra a kotohartyagyulladasa miatt, most egy het alatt 120 grammot hizott, nem ugy mint a multkor ket het alatt 150 grammot. :)
Mondtam is a dokinak, hogy tegnap is szoptatas utan lefejtem az egyik mellembol 120 ml a masikbol meg meg 30-at, amit szepen le is fagyasztottam szoval biztosan van mit ennie.
Szeptember 28an meg koncerten voltam es David vigyazott ra, akkor 120ml-t ugy tolt be mintha nem is lett volna... Szoval nem hiszem, hogy keveset enne.
Mondjuk dokineni mondta, hogy valoszinuleg azert tunik vekonynak Zara, mert nagyon hosszu. Tenyleg teljesen olyan mint az apja. :) Mondjuk kicsinek en is mindig nagyon vekony voltam, pedig ettem rendesen, megis 1 eves koromban 8 kilo voltam. Mig az ocsem pl 3 honaposan mar 7 kilo volt... Annyira mas mindenki.
Csak az emberre rahozzak a fraszt amikor azt mondjak, hogy haaat ez nem volt sok hizas, vagy, hogy milyen kis vekony baba stb...
De hat Zara nem ugy tunik mint akit eheztetnek. Vidam, gogicsel, "beszelget", rengeteget mosoyog, nagyon figyel, es meg ugy is, hogy nincs is szinte hason egyre jobban tartja a fejet. Sokszor mar o emeli el a fejet a vallamrol, hogy nezelodhessen. :)

Amugy en sem panaszkodhatok, mert o is nagyon ugyesen es jol viselkedik az esetek 99%-aban. Egyebkent is altalaban akkor sir csak amikor valamit jelezni akar (ehseg, koszos pelus, faradtsag vagy eppen unalom).

Szoval nagyon orulok, hogy ilyen. :) Es bizony mostanaban mar egyre tobbet gondolok arra, hogy milyen jo lenne majd egy kisfiu is 1-2 even belul. :)

Tundi: Koszonjuk! :)

Mi is megyunk elvileg borzere most 17en, mert szeretnenk utazoagyat venni, hogy legyen mibe fektetni Birmingham-ben. Remelem talalunk majd valami jot. :)

Udv,

Orew

orew

Megint en vagyok, es most panaszkodni fogok, szoval elore is bocsanatot kerek mindenkitol. :(

Ugy erzem magam mintha a sajat orszagom pofon vagott volna. Tudjatok mielott David idekoltozott volna azt remeltem, hogy majd itt is boldogok lehetunk, hogy majd jol erezzuk magunkat es orommel megmutathatom neki a hazam szepsegeit. De mara mar kezd teljesen elmenni a kedvem az egesztol.
Nem, nem az orszag szepsegevel van a baj, hanem az emberekkel. Hihetetlen elhetetlen tud lenni ez az orszag. Az emberek sajat maguknak teszik pokolla benne az eletuket. Nem a politkusok, nem kulonbozo etnikumok... Nem. Az emberek. (Bocsanat az altalanositasert, nyilvan tisztelet a kivetelnek, mert azok hala az egnek mindig voltak, vannak es lesznek is.)
Egyszeruen hihetetlen, hogy ket honapos lesz a lanyom es meg mindig nem lehet az apukaja neven, mert mindenfele indokokkal visszadobjak az apasagi nyilatkozatot. Hihetetlen, hogy amiota csak a cegnel van David ugy kell erezze magat, hogy barmilyen szar munkat is adnak neki muszaj csinalnia kulonben esetleg kirugjak, es hihetetlen, hogy ezt a cegnel ki is hasznaljak. Szombaton felhivtak, hogy hetfon, azaz ma delutan 5re menjen be es ejjel 1.30ig dolgozzon. Alapbol a munkatorvenykonyve szerint egy hettel a valtoztatas elott kell tajekoztatniuk rola, de hat ezt ugye pont leszarjak... De az, hogy megcsak haza sem szallitjak taxival hanem kozlik vele, hogy menjen haza ahogy tud ejszakaival az mar tenyleg gusztustalan.
En azt latom, hogy ebben az orszagban az emberek tobbsege nem jobb helyzetet akar, hanem szenvedni, mert szeretnek szenvedni. Raadasul azok akik szeretnek szenvedni, azok igyekeznek masokat is raszoktatni erre.
Itt mindenhez papir kell, mindent igazolni kell. A kisembernek. A nagyok meg azt csinalnak amit akarnak. Itt nincs demokracia. Es ez nem partfuggo. Az osszes ugyanolyan mocskos egytol-egyig.
Es IGEN, tudom, hogy mashol is van mocskossag meg korrupcio, csak nem mindegy milyen mertekben, nem mindegy, hogy amellett az emberek kepesek-e elheto eletet elni, ahol vidaman koszonnek egymasnak a szomszedok, ahol a nyugdijasok elmehetnek a konditerembe kulon nekik tartott tornaorara, ahol az emberek nem naprol-napra, honaprol-honapra kuszkodnek.
Ahol nem azon igyekeznek, hogy hogyan tapossak a masikat a foldbe, nem irigyek, hogy a masiknak nagyobb autoja, kertje, haza van. Ahol tudnak orulni annak ami van.
Ahol az egymashoz valo hozzaallas normalis, peldaul ha az ember bemegy vasarolni valahova nem nezik ki az uzletbol, nem szolnak ugy hozza, hogy azt erezze semmi keresnivaloja nincs ott. Ahh... nem is folytatom, mert mindenkit csak elszomoritok, felhergelek... :(
Sajnalom, hogy itt az emberek nem jottek meg ra, hogy ha vidaman allnak masokhoz, vidamsagok kapnak ok is. Ha boldogsagot sugaroznak, boldogsagot kapnak. Ez tenyleg mukodik, csak itt senki nem torodik vele.
Csalodott vagyok...
Egyre inkabb erik a gondolat, hogy nem varunk tovabb, koltozunk ki. De en nem igy akartam elmenni. Nem azert mert itt nem jo, hanem azert, mert igy dontunk.

Megegyszer bocsanat mindenkitol a kifakadasert... :(

Orew

orew

Sziasztok!

Vagyok én is, és olvaslak benneteket, de írni egyszerűen már sosincs időm - anyukám egy hete ment el, és azóta egyedül kell csinálni mindent, és hát még nem nagyon rázódtam bele.
Ráadásul a férjem 2 napja beteg, és nem nagyon nyúl a babához, nehogy elkapja tőle - szóval még nehezebb.
NA és ma délután elkezdődött a harmadik mellgyulladásom.
Én ettől teljesen kész vagyok. :( :( :(

Írt az orvosom receptet még az elsőnél elektromos mellszívó kölcsönzésre patikából 4 hétre, ami holnap jár le. De már kaptam tőle egy újabb receptet még 5 hétre, minthogy visszatérő gyulladásaim vannak.
Na de a múlt héten kézhez kaptam a számlát az első 4 hét bérleti díjával. 104 euró....
És nem biztos, hogy kifizeti a biztosítóm. Ha igen, okés, de ha nem...
Hát akkor inkább veszek egyet.
Na és itt a kérdés: milyet vegyek?
Amilyet bérelek, az nagyon drága, állítóag 3-400 ezer ft.
Elektromosat gondoltam, és a medela márkában gondolkozom.
Mini elektrik? Swing?
Biztos van közületek olyan, akinek van és használja is. Mik a tapasztalaitok?

Köszönöm, ha válaszoltok, és ígérem, ha egy kis szuszhoz jutok, írok magunkról bővebben is...
(Danibaba pénteken volt 6 hetes, nagyon-nagyon édes, minden nap elbűvöl minket.)
bikmakk

Bikmakk: Nekem kezi van, eddig bevalt. Baratnomnek Avent volt es o szerette. Allitolag nagyon jo a szivo ereje. Nem tudom ezzel mennyit segitettem.
Remelem hamar belerazodsz a dolgokba. :) Nekem az elejen ugy tunt soha nem fog menni, sokszor voltam padlon, aztan egyszercsak azt vettem eszre, hogy egyre konnyebben es gyorsabban telnek a napok, egyre turelmesebb vagyok, egyre jobban tudom mikor mi kell Zaranak. Neked is biztos menni fog! Kitartas! :)

Orew

orew

Sziasztok!
Hát, az utóbbi egy-két nap nálunk sem volt rózsás. Talán a front miatt, nem tudom. Néha tök tehetetlennek érezem magam, nem tudtam rájönni, miért nyűgös Zsigi. De legalább éjszaka aludt, így ki tudtam magam valamennyire pihenni.

Szopi/fejés/bukás: én sem mérem, de így is csak akkor vagyok nyugodt, mikor hetente elmegyünk a védőnénihez és látom, hogy egyenletesen, szépen gyarapodik. Mindig azt érzem, hgoy kevés a tejci. Délutánra főleg megcsappan szerintem. De aztán mindig kijózanít, hogy nem aludna 3-4 órákat folyamatosan, ha éhes...

Orew :lol: Nagyon szomorú, amikről írtál, és sajnos én is gyakran tapasztalom... Olyan kiégettek az emberek, és mindenben csak a rosszat látják, keresik. én néha ezért nem is megyek még a családtagokhoz sem, mert leszívják ---szó szerint-- az összegyűjtött energiámat. A fél család nálunk is külföldön van, és nem is nagyon akarnak hazajönni.... amit persze nagyon sajnálok, de valahogy meg is értek. Pl. a férjem húga Írországban lakik vagy 6 éve, és amikor hazajön mindig nagyon várja, de kb egy hét után már mondja, hogy nem bír itt tovább lenni, mert megfullad --- és nem a rossz levegőtől, hanem az emberek rosszindulatától, amit ott egyáltalán nem tapasztal.... :roll:

Linácska :lol: Mi 2-en mennénk. Api lerakna, úgyhogy kocsival. Aztán jönne értünk, ha kidumcsiztuk magunkat...

na, megyek, mert nyökkkög kicsipocok...
puszi, a.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

én is küldök egy frisset--- még a Balcsiról

Kép
Üdv mindenkinek, Zsigipocok :wink: 8)

madaran

Orew,
a helyetekben lehet, hogy nem sokat gondolkodnék...
Ma reggel én is nagyon kiakadtam. Ugye hiába lakunk 10000főnél nagyobb városban, és hiába előírás a csatornázás, nálunk az kb. 10% alatti. Ok, szippantatok. Így 3x annyiba kerül nekem egy m3 víz, mint annak, akinek van csatornája (Miminek kb. 4x annyiba...). Ugye már diszkriminatív, mert nem én tehetek arról, hogy az önkormányzat nem teljesíti a feladatát, az lenne a minimum, hogy szipuzással együtt kerüljön akkor nekem is annyiba a víz, mint másnak. (gyűjtsek aláírást népszavazáshoz??? :lol: )
Na erre tegnap reggel 7-kor felhívom őket, hogy jönni kellene, mert ugye esik az eső, sajnos kicsit az is telíti. Közölték, hogy hétfőn másfele jár az autó, úgyhogy kedden jönnek. Mondtam, hogy ok, de akkor úgy, hogy reggel 7-ig végezzenek is, mert ugye úgy volt, hogy megyünk a Heim Pálba. 6-tól fent voltunk, férjem kiállt az autóval, kutyákat megfelelő helyre elkerítettük...
6:55-kor még senki. Felhívtam őket, mire annyi volt a válasz, hogy ja, hát ilyen hibák előfordulnak, majd megadja a kocsi számát, beszéljek én velük, hogy hol vannak. Erre megadott egy pesti autó számát, aki végül felhívta a jó autót, ő hívott vissza engem, hogy őt elküldték Kalocsára, utána Heténybe, és csak utána jöhet hozzánk. Abszolút picike kis hiba... Volt itt helyben egy nagyon jó szolgáltató, ha este 10-kor hívtam, akkor is itt volt reggel 6-ra, na de őt kigolyózták, meg az összes többi helyit, mert valami engedélye nem olyan volt, mint kellett. Igaz, hogy rendesen szolgáltatott, de mindegy. Na nem is mérgelődöm tovább. Így reggel 7:15-kor visszafeküdtem, és 9-ig aludtam, még mindig pizsiben vagyok. :lol:

Levinek nem múlik a hasmenés, hajnal ötkor arra keltem, hogy jön belőle, tisztába tettük, szopizott, és mikor böfiztettem, alul jött ki belőle. De olyan fura, hogy nem napi 15-ször kakil, mint mikor normális hasmenése van valakinek, hanem 3-4szer, de az híg meg nyákos. Rosszul leszek, ha ő is tejallergiás, mint a lányom. Neki ugyanígy székletből vették észre, de már 7 hósan.

Madaran,
nagyon édes Zsigi, igazi nagyfiús ebben a szerkóban.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok

gyors hejzet jelentés

tegnap küldtünk az ÁNTSZ-hez kaki mintát mert a dokinéni szerint virusos fertőzés de hát a környezetünkben senki sem beteg habár apa 2 kolégájánál is a gyerekeknek hasmenésük volt és a kolégáninak is és azt mondta a dokinéni h lehet h haza hozta ő nem fertőződött meg de a gyerek igen :cry:
és büszkélkedjek is egy kicsit 2 éjszakát végig a kiságyban aludt és csak 1x evett :lol:
tegnap lemázsálták 4700 g :lol: és 80 dkg hizott 2 hét alatt :lol:

Nagyon szépek a babák :wink:

Orew

ismerős amiről irsz én román állampolgár vagyok Csikszeredai de még soha senki nem monda azt h erdélyi mindig csak román mondjuk ez nem zavar de a munkahelyemen nekem is voltak problémáim nem a fönökömmel őt igazábol nem sokat láttam mindig telefonon beszéltünk én müszakvezetőként dolgoztam 1 zöldség száritó és csomagolo cségnél a csomagolo részlegen ami ugye külön épületben volt a száritótol a mi részlegünk vezetője egy fiatal srác volt én nagyon jol kijöttem vele tudtam kezelni a dükitöréseit is csak az volt a baj h száritó részleg vezetője egy idősebb felfuvalkodott hojag és ahejett h együtt müködtünk voltna mindig azt leste h mi mit csinálunk és h valaki már bocsánat de hangosabbat fingott azt az egész vezetőség tudta engen különösem mart az volt afelfogása nehogy már idejött romániábol és itt ugymond fönök lett képzeljétek h egyszer felvettünk 1 csajt azota a legjobb barátnőm na ő hid és ut épitő mérnök tehát van iskolája 2 nyelven beszél perfektül és ez a féreg azzért akart kirugatni mert nagyobb iskolája van mint neki .
Ugy ahogy mondtad az emberek maguk teszik keserüvé az életüket pedig egy mosolytol nem lesz szegényebb semki de az akire rámosojogsz lehet h ettől egy boldogabb napj lessz

Margit
Vendég

Linácska :lol: Lehet, hogy hülyén hangzik a kérdés, de honnan lehet tudni, hogy hasmenés és nem sima kaki?? Hiszen nem szilárdat kakilnak??? Zsigi napi 3-5x kakil és persze folyósat, de nem gondoltam még rá, hgoy ez esetleg hasmenés???

Szippantyúsok :x :evil:

Margit :lol: Felháborító, hogy erdélyi létedre lerománoznak, ezen mindig kiakadok!!!!! :evil:

Orew :lol: Repcsivel mentek Angliába, ugye??, Csak azért kérdezem, mert mi is tervezzük, hogy meglátogatjuk a férjem tesóját Írországban, és olvasgattam a neten az utazás körülményeiről. Te hgoy tudod, lehet felvinni hordozót v. babakocsit v. nem??? És hogy lehet-e valamilyen módon szoptatni, táplálni. mert ugye folyékonyat nem vihet fel az ember lánya. De talán mellben igen. (a kezdőoldalon most van egy cikk, hogy valakit le akartak szállíttatni, mert a repülőn szoptatott :roll: ) Ti hogy oldjátok meg????

madaran

Sziasztok Lányok!

Hát itt vagyok ismételten!!Bár én is olvas üzemmódban itt vagyok, de sajna írásra nem igazán kerül sor!!

A babócák, ahogy látom egyre nagyobbak és tündériebbek!!!Én is rakok fel este majd a kis Manóról!!Erről a gépről nem tudok, mert itt nincs ez az átalakító, csak az én gépemen!!!

Találka:Szerintem nagyon jó ötlet ez a találka!!!Linácska ez konkrétan merre lenne?!?Ha nincs beprogramozva semmi én is szívesen elmennék!!!

Rólunk:
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálunk nagyon non stop van!!!Pedig Dorina nagyon aranyos, tündéri Baby! :D
Nagyon szépen fejlődünk, már 5180 grammok vagyunk!És úgy néz ki, hogy stabilizálódott a tejcink is egy fix mennyiségre!Bár nem a legtöbb, de mégis van!!!Fele fele arányban nyomjuk!!!Próbálkoztam sok mindennel, ami esetleg szaporítaná egy kicsit, de igazán egyikre sem mondhatnám azt, hogy húúúúú!!!Egyedül a 0%-os Schlossgold jött be!!Utálom a sört, mint a bűnt, de nekem valóban bejött!!!A tea sajna nem jött be!!Ugye a legtöbb teában ánizs vagy édes kömény van, ami sajnos a kis Manónak nem igazán a legtökéletesebb, ugyanis elkezd tőle fájni a pocija!!És addig míg nem ittam, addig nem volt semmi baja!!!Így ezt el is felejtettük!!!

Lányok:Akik szoptat, ti hogy kerülitek el, hogy a melletek ne görcsörtösödjön be!!!Az az igazság,hogy a kis Manó egyre nehezebb (ami persze még véletlenül sem baj) és elalváskor egyre jobban nyomja a mellemet!!!Általában kaja után a mellkhasomon alszik el és sajna a tündéri kis pofija úgy elnyomja a tejcsatornákat, hogy csak na!!! :shock:
Nincs valami ügyes kis ötletetek, hogy lehetne ezt elkerülni?!?A meleg vízes megoldást folyamatosan csinálom!!!Mellette fejek, és a fejéssel kihúzni a görcsöket, de nem mindig sikerül!!! :cry:

Na most megyek!!Kicsi Lányom felébredt!!! :D

Kép
bener

Linácska: Marci is 3-4x kakil naponta, hígat, meg nyálkásat is, meg vannak benne kis csomócskák. Biztos hasmenés? Ma akkorát kakilt reggelre, hogy kifolyt a hátára és beleragadt a bőre teljesen :shock: Volt sírás-rívás, mikor leszedtem, mert nagyon fájt neki, de utána bocsánatot kértem, meg jól megpuszilgattam.

Madaran: én úgy tudom, hogy ez a folyadékosdi a repülőn a babakajákra nem vonatkozik. Egyébként folyadékot is vihetsz fel, csak megvan, hogy mennyit egyszerre (talán két decinél nem többet) és átlátszó műanyag tasit adnak hozzá. A babákat azért nem szadizzák :lol: :lol:

Bener: nekem nem olyan a mellem, amit írsz.

Bea

Kép

Kép
dbea

Madaran, Bea,
ezen már én is elgondolkodtam, hogy hasmenése van-e Levinek, apával tanakodtunk is párszor a pelus felett, de ugye mikor ügyeleten voltunk szombaton, pont két perccel a doktornéni érkezése előtt kakilt be Levi, és ő is azt mondta, hogy hasmenés.
Ugye eddig Levi heti egyszer kakilt, most napi négyszer-ötször. Elég éles a váltás, és úgy néz ki a pelusa, hogy zöld ami kijön, megvannnak a kis összecsomósodott darabkák, a pelusban, de a többi részét beszívta a pelus, tehát elég vizes lehet. Meg ma reggel pont pelenkázás közben jött (szopi után böfi helyett azonnal), és láttuk, hogy hogy jön. Az eleje még elég jó, aztán átvált síma szinte átlátszó valamibe, és nyúlós vacak az egész. Ebben a reggeliben még csomós darabok sem voltak, egynemű volt az egész. És amúgy nem sok, mint mikor valakinek vírusfertőzése van, aztán dől belőle, hanem amikor jön, akkor folyós.
De annyira nincs kedvem orvoshoz menni vele, kapja a smectát, normaflore-t, gyógytápit, mást úgyse nagyon tudnak csinálni vele.
Viszont ami kicsit aggaszt, vagy gyanús, hogy tegnap este 9 óta alszik, tehát 14 órája, úgy, hogy csak egyszer szopizott ötkor, de az is kijött. Lehet, hogy lassan felkeltem.

Tali:
pont most kaptam egy levelet, a munkahelyem szervez kismamatalit, minden évben szokott, meg működik külön kismamaprogram is, kapjuk a tájékoztatásokat, hozzáférünk az álláslehetőségekhez, szóval szerintem ez tök jó dolog. És aki most szervezi, vele jóban vagyunk (együtt küzdöttünk a babáért), majd beszélek vele, hogy mik a lehetőségek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: szerintem beszélj a dokival, hívd fel, aztán majd megmondja, hogy be kell-e mennetek.

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Madaran: Igen, repulovel megyunk. Elvileg az osszes legitarsasag szallit picibabakat mar 14 napos koruktol.
Nekem azt mondta anyu, aki a repteren dolgozik, meg egy baratnom aki legiutaskisero, hogy a hordozot fel lehet vinni, es elvileg a legiutaskiserok elrakjak elol valahol ahol ok vannak a gepen, mert ugy a kezipoggyasz tartoba nem fer be, meg az ules ala sem. A gyerekek valamelyik szulo oleben utaznak, altalaban az anyukajuk oleben szerintem.
Furcsa amit mondasz, hogy le akartak szallitani szoptatas miatt... Nem tudom, hogy ez mennyiben lehet igaz, mert pont ez a baratnom javasolta, hogy felszallasnal meg leszallasnal szoptassam Zarat, mert akkor ugye a nyelestol nem lesz neki olyan kellemetlen a nyomaskulonbseg.

Hivatalosan barmilyen folyadekot fel lehet vinni de 100ml-nel tobb nem lehet egyszerre egy-egy uvegcseben. Az osszes folyadekot, kremet be kell tenni zarhato tasakba amit a repteren is adnak. Aztan atkuldik a rontgenen ezeket is es elvileg utana mar nem lehet gond vele. Az a lenyeg, hogy a uveg/doboz amibe a folyadek vagy krem van 100ml-nel tobbet ne is tudjon tarolni.

Linacska: Na, pont az ilyen esetek miatt is akadtam ki... :(

Itigram: Ez a romanozas szerintem is gusztustalan. Az egy dolog, hogy gondolom hivatalosan roman allampolgar vagy, de hat mit szamit ez? Attol te meg magyar vagy, mert magyarul beszelsz, magyarul gondolkodsz, almodsz. Csak eppen erdelyi magyar.
Engem soha nem erdekelt, hogy ki honnan jott, ha dolgozott normalisan, nem a napot lopta es normalisan allt a dolgokhoz tolem akar kisebbsegi is lehetett es lehet is meg most is. Nem szeretem az olyan beszukult barmokat mint akirol irtal is... :(

Bener: Neha nekem is csomosodik egy kicsit, de olyankor a fejes vagy az etetes mindig segit. Eddig nem volt ilyen problemam huzamosabb ideig. Amugy az alkolholmentes sor nekem is bevalt. :) Bar Zaranak akkor sem faj a pocija, ha Laktoherbet iszom.

Dbea: Zara is volt amikor ennyire osszekakilta magat. Tobbszor is elofordult. Amugy o egesz eddig mindennap tobbszor is kakilt. Olyan nap meg nem is volt, hogy legalabb 3szor ne lett volna kaki. Szoval nem tudom, hogy ez hasmenes lenne-e feltetlenul, mert elvileg ket fele baba van, az egyik bedugul es csak hetente 2-3szor kakil, ha csak anyatejet kap, a masik meg 3-4szer is kakil mindennap.

Udv,

Orew

orew

Dbea:Nekem se mindig!!Csak ha mondjuk melltartót veszek fel, akkor alul szokott görcsös lenni!!Ha oldalt feküdnék, akkor pedig oldalt görsösödne be!!!Ha a kis Manó buksija van a mellkhasomon, ami általában a mellkhasom közepén van, akkor ott görcsösödik be a cicim, és ott zárja el a tejcsatornákat!!!
Nagyon egy gáz tud lenni!!!Van amikor a kezem se tudom felemelni!!!

Lina:Azt hiszem én is rácsörögnék a dokira!!!Pláne ha Levi baba nem eszik rendesen!!!Meg saját megnyugtatásra is!!!

Kép
bener

[quote="linacska"]
írta:
linacska
Levinek nem múlik a hasmenés, hajnal ötkor arra keltem, hogy jön belőle, tisztába tettük, szopizott, és mikor böfiztettem, alul jött ki belőle. De olyan fura, hogy nem napi 15-ször kakil, mint mikor normális hasmenése van valakinek, hanem 3-4szer, de az híg meg nyákos. Rosszul leszek, ha ő is tejallergiás, mint a lányom. Neki ugyanígy székletből vették észre, de már 7 hósan.

Pont ezért vagyok itt,hogy leírjam ami eszembe jutott.Simán lehet,hogy Levi tejallergiás.A Regi is az.Arra a tejre tejtermékre amit én eszem iszom.Ha tejes cuccot eszem iszom akkor csúnyát és sokszor kakil.Ez lehet nyálkás büdös véres is.És a bukás is lehet ettől,és a hasfájás is.
Baccus!!!Nem is tudtam,hogy hasfájás is lehet az átkozott tej miatt.Lehet szegény Reginak már az elején a buzi tejtől fájt a pocija amit én fogyasztottam.
Nem gondoltam rá,mert nem iszom tejet mert azt nem szeretem.Viszont eszem sajtot tejfőlt,tejszínt jughurtot ezt azt.
És Lina!!!Minap zöldborsó főzit ettünk 2 napig.A Regi nem igazán szokott bukni,de ezután bukotis a csúnya hasmasival együtt.És nem is hízott annyit mint előző hónapokban.Ok a súlya így is tök átlag ,de akkor is 1kilót hízót az első hónapban,most meg 2hónap alatt hízott ennyit.
Szóval,ne egyél igyál semmit ami tejet tartalmaz.Ha 2-3nap alatt javul a bukás hasmenés akkor tuti emiatt van.És tápit se adj addig Levinek ha nem HA-s.

Orew!
Én teljesen megértem amit írtál.Olyan jót és tanulságost írtál,hogy megérne annyit,hogy ország világ olvassa.
Baccus itt tényleg begyepesedett pesszimista emberek élnek.
Én optimista vagyok!!!!Sokan mondják is,hogy nem értik a higgadságomat az optimizmusomat.
Hát így érzem jól magam,és az apró dolgoknak is tudok örülni.
De látom magam körül az embereket.Zömében mindenki csak arrol tud beszélni,hogy milye van a szomszédnak.Itt a közvetlen rokon pl nyalja a telekszomszéd valagát,mert az jól szituált.Másról nem is tud beszélni,mint a mije van meg mit vett meg stb.És az a nevetséges,hogy semmi extra...csak jól gazdálkodnak.Vagyis nincs semmi extrájuk csak a feleség olasz és onnan hoznak mindent tizedéért mint amennyi itt lenne...
A másik szomszéd meg hibbantnak nevezi a jól szituáltat,mikor az védő ruciban permetez.Ott röhögött és hülyézte..én meg mondtam,hogy de legalább rend van nála ,szépek a növényei a kertjük,és kettő kezével csinálja.Vagyis legalább csinál is valamit,nem csak sír és fikázza a másikat..

mimi12

Orew!
A baba kajáját innivalóját fel lehet vinni a repülőre.Ez kivételt képez!!
Mi repültünk a Szabival 1évesen,mikor még cumisüvegből itta a vizet.Nem nézték,hogy mekkora az üveg,ha 2-3dl-es akkor is fel lehet vinni és kis üveg ásvány vizet is fel lehet vinni ha jól rémlik.

mimi12

Már írtam korábban is, sztem érdemes megpróbálni akinek a gyerkőce tejtermékre allergiás anyatejen keresztül a laktózmentes tejtermékeket, az ízük semmiben sem különbözik a rendes tejterméktől. Tescoban, Sparban kaphatóak. Pannónia sajtot is lehet enni, abban sincs tejcukor.
Már ha nagyon hiányozna nektek a tejtermék:). (Mondjuk pár hónapot ki lehet bírni nélkülük, de mivel én nem a szoptatás miatt nem ehetek, felkutattam, mivel helyettesíthető a rengeteg tejtermák amit megettem korábban.)

Kép
Kép
Kép
oui

Mimi,
én tejtermékből csak tejet meg sajtot eszem, mást nem. Tejből is napi vagy egy, vagy két pohárral, de akkor majd ezt kihagyom. Sajtból is csak az esti melegszenyóba, ha eszem, bár ha tényleg tejallergiás Levi, akkor az a kicsi is számít. Ja, és a marcipános Boci csokijaim :cry: De komolyan, egy hétre bevállalom, hogy semmi tejtermék, és majd meglátjuk. Most úgyis van itthon gyógytápi, az még a HA-nál is enyhébb (a HA-st sem ehette Lili, csak az aminosav szintre lebontottat.)

Oui,
a lányom tejfehérje érzékeny volt, az sokkal gázabb, mint a tejcukor allergia, mert egy csomó mindent nem ehetett, még a felvágottakban is van tejpor.

Bener,
a Déli pályaudvarnál van a munkahelyem, Telekom Székház, a 18-as (vagy ami most helyette van) villamos Mikó utcai megállója, vagy gyalog a Délitől 5 perc.

Húú, már úgy ráizgultam erre, kíváncsi leszek, mit mondanak. A kolleganőm még nem tudtam elérni, de a titkárnőtől már kértem számot, hátha ő tud valamit, foglalt már pár tárgyalót életében.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Oui!
Léci léci!!
Én azért nem figyeltem ilyenre mert ez új nekem.A Szabinál nem volt ilyen gondom,a Fanninál meg nem emlékszem.
A tej tudom,hogy van mindenütt,azt veszek is majd magamnak,mert a kv úgy fincsi és azért főzelékbe is jó lenne néha.Viszont amit nem tudok.Van tejföl meg hasonlóak is laktoz mentesben?
ÁÁÁ,nehogy már egyszerű legyen az élet.

mimi12

Beszéltem a titkárnővel, pontosan nem tudta megmondani, de már van telefonszámom. A hétvégének azt mondta, hogy biztos lenne plusz költsége, hogy legyen portaszolgálat... (szerintem van hétvégén is, de majd meglátjuk). Viszont az eszközöket, matracokat bérelni szokták. De ha véletlen ez nem jön be, majd keresünk másik helyet.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Na depi:hát én most az vagyok,de itthoni dolgok miatt,ami majd megoldódik vagy megint előjön....de mindegy...
Amugy egyetértek veled Orew,hogy az a jó hozzáállás amit te leírsz!Ugyanígy osztom a véleményed a hovatartozást illetően is.

Lina,remélem hamar kiderül,hogy mi a gond Levivel!!

Bener,nekem nem volt még ilyen problémám,így sajnos nem tudok neked segíteni :?

Margit,szépen hízik Boti is :) A szurijaiddal mi a helyzet?Kell még szurnod magad?

Anna,nagyon komoly Zsigiről eza fotó :) Kire nézett ilyen szúros tekintettel? :wink: :P Zsófiék hogy vannak?Ők nem terveznek még babát?

Flake,nagyon szép baba Ábel is,szépen ki van kerekedve :) gyere gyakrabban :)

Rakok egy képet a tesókról,nem a legjobban seikerült,de azért elmegy :wink:
Kép

Kép
Kép
tundi24

Mimi: Na, ezt nem is tudtam. :) Mondjuk nekem egyszeru, mert szoptatok, azt a folyadekmennyiseget ami meg bennem van nem lehet korlatozni. :) :P

Linacska: Hajra-hajra! Jol hangzik a dolog. :)

Oui: En pont azutan, hogy irtal errol a laktozmentes tejrol vettem is magamnak, mert a szoja- es rizstej azert megsem az igazi.
Zaranak is fajt a hasa amig ittam a hagyomanyos tehentejet. Viszont erdekes, hogy a tejermekektol nem faj neki. Mondta a dokineni is, hogy a legtobb a laktoz a tejben van, a tejtermekek annyira nem durvak, szoval elvileg, ha csak egy kicsit erzekeny ra akkor a tej kiiktatasaval meg lehet szabaditani a fajdalomtol szegenyt.

Lanyok: Nektek is nyugosek ma a babaitok, vagy csak Zara utalja a szeles idot ennyire?

Orew

orew

Sziasztok
Nagyon régen voltam már és ezét bocsánat!
Az eltűnésem oka, nem tudom mennyire emlékeztek rá,de a lányom fején lett egy pukli amiben lötyögött a víz!?
Mi orvosról orvosig jártunk!
Kiderült,hogy szülésnél koponyatörése volt a lányomnak!!!
Hála égnek azzal már semmi probléma,de lehet műteni kell mégis :(
A puklija amint írtam is anno, nem kicsi :shock: sajnos.
2hét múlva megyünk megint vissza dokihoz és akkor derül ki a hogyan-tovább :?
6orvos vizsgálta meg, 4UH-n voltunk és 1röntgenen :roll:
Ma kaptuk meg a 2hós oltást!
Tejem a sok idegességtől rendesen alábbhagyott, és így napi egyszer tápit kap a lányka.

Azt hiszem velünk ennyi történt az elmúlt 1hónapban.
Visszaolvasok és megpróbálok megint bekapcsolódni ha nem bánjátok?!
És egy kép a Hercegnőről :)
Kép

Kép
noki&potyi

Lina!
Az a gáz,hogy én spec azt sem tudom,hogy a fehérjét vagy a tejcukrot nem bírja e a Regi.Most minden esetre kezd sárgás és tiszta lenni a kakija.Tegnap még zöld és nyálkás volt(bocsi,de tényleg..)
És tudod,én undorodom a tejtől...tehát gondolhatod mennyit iszom belőle.Eddig a kv-ba tettem,ez egész napra max 0,5dl ha volt,és főzelékbe.Viszont tejföl az ment amibe lehet.
Hát a tejfölös kaja után kezdtem vissza pörgetni,hogy mit ettem és mikor.Kb 2nap múlva jött mindig ki a Regin ha olyat ettem,vagyis nem rögtön.
Áááá csütörtök pénteken zöldbori főzi volt itthon,jó tejesen,de előtte is valami tejfölös cuccot ettem.Úgyhogy szombatra jelentkezett a csúnya kaki,és tegnap is még randa volt de tisztulóban.Mára már okés a dolog,és kb 3.napja figyelek a kajára.
Ez katasztrófa!!!!Ott figyel a szekrényben az omlós tejkaramell,és akkor nem ehetek csokit sem.Szomorú nagyon szomorú :(
:lol: :lol:

mimi12

Noki: De jo, hogy ujra itt vagy! Viszont nagyon sajnalom, hogy szegeny Rekaval mi tortent. Szornyen hangzik a dolog. :( Mielobbi jobbulast kivanok neki!

Madaran: Azt mar megint elfelejtettem irni, hogy Zsigi nagyon edi. :)

Flake: Abel is nagyon cuki es milyen kis hajasbaba. :)

Orew

orew

SziasztokLányok!

Jövök én is csak olyan sűrű napjaim voltak mostanában.

Noki: hát ez szörnyű és hogyan fordulhatott ez elő? :shock: mit mondtak? Miért kell műteni?

A babák nagyon édesek!!!!

Kaka: Marcus 2 naponta kakil de ő is nyálkássabbat és hígabbat és kis darabkák vannak benne. Mondjuk én tudom, hogy tej érzékeny vagyok. Amit meg is érez Marcus ha fogyasztok valamit de nem tudom megállni :oops: Akkor nekünk is hasmenés?

Írtó szar idő van kint, Marcus annyiranyűgős. Nálatok mi a helyzet?

Akkor Mikor és hol lesz a tali?

Mi holnap kapjuk a két hós oltást meg a prevenart, mind két combink meg lesz szúrva már előre félek. Jázminnál megkönnyeztem az oltásokat valahogy nem bírom.

Mimi: én nem tudom megállni, hogy ne egyek csokit, meg tejterméket. Én a csokis pudingot kívánom állandóan pedig tudom, hogy Marcusomnak ártok vele de nem megy. :oops:

Kiváncsi vagyok Jázminra, hogy jön haza a bölcsiből, mert vittem reggel csokitortát be, hogy megünnepeljék a szülinapját
, biztosan fognak szeretni a szülők mikor meglátják a majszos gyerekeket :lol:

Mindenkinek szép napot
Beus.

Kép
Kép
beusmimi

Beus
sok boldog szülinapot kívánok Jázminnak! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina: Köszönjük szépen.

Kép
Kép
beusmimi

Beus: Boldog szulinapot Jazminnak! :)
En mar irtam az elobb, hogy Zara ma nagyon nyugos. Utalja ezt a szeles idot szegenykem. :(

Orew

orew

Sziasztok!

A találkozóba én is benne lennék! Mi 5-en mennénk, ha tudunk!

linácska: szerintem is hívd fel a dokit, ha más nem csak azért hogy megnyugodj! De nehogy kiszáradjon Levi, hogy sokat kakil és keveset is evett az elmúlt félnapban! Bár lehet, hogy nem éhes, vannak tartalékai! De inkább feleslegesen hívd fel!

orew: tök jó, amit leírtál!
Én elég pesszimista tudok lenni, illetve nem is inkább realistának mondanám magam! de sokszor mosolygók az emberekre még ha ezer nyűgöm van, akkor is! És másoknak jó tanácsot és kedvességet adok! Titkokat is jól tudok tartani! Bár néha már sok, mert nehéz, ha valaki titokkal bíz meg!
Csak cserébe átverést és stb kapok! Az elmúlt egy évem ilyen téren nagyon car volt, mert sokat behúztak a csőbe és átvertek a jóhiszeműségem miatt engem és a páromat is!
De ha megismerek valakit még most is kedvesen állok hozzá, bár már óvatosabb vagyok!
Nálunk a családba az a jó "ember" akinek pénze van! És mivel mi csórók vagyunk, minket lehet piszkálni!

margit: ne foglalkozz azzal, hogy románoznak! Bár gondolom az elég nehéz! De te tudod honnan jöttél, másra meg ... nagy ívben!

Én ezért szeretnék külföldre menni innen, mert nagyon rossz látni, hogy milyenek az emberek, és persze a megélhetés is számít! és úgy gondolom, hogy egyre nehezebb itthon, és csak rosszabb lesz! És az emberek viselkedése is még jobban fog romlani!

kovisziszka

Beus: Jázminnak Nagyon Boldog Születésnapot!

Flake, madaran: nagyon édesek a fiúk!

Noki: nagyon jó a tigrises szerelés Rékán! Nagyon jól áll neki!

Tündi: a tesók nagyon helyesek együtt! Máskor is tegyél fel képet róluk!

kovisziszka

Beus!
Jázminnak boldog szülinapot! :lol:

Tejtermék..ha véreset kakcsizik a kisbabád akkor te is megállnád,hogy ne egyél igyál tejterméket :wink:

Amúgy az a nevetséges,hogy ez a Reginek kb 1hónapja kezdődött.Kb akkor mikor a BCG-je elkezdett csúnya lenni,és az a nevetséges,hogy más babának is kb ebben a korban kezdődik.És ez nem is nevetséges,hanem elgondolkodtató :roll:
Lehet ez az oltás rovására írható,vagy pusztán véletlen??

mimi12

Kovisziszka,
Levi ma hajnalban kétszer kakilt, azóta nem, és eszik is rendesen, azzal nincs gond :lol: Pénteken beszéltem az orvossal, akkor azt mondja, hogy majd ha napi 18-szor kakil, akkor talán kiszáradhat, napi négy hígabbtól azért nem fog :lol:

Mimi,
én egyre inkább gyanakszom erre a tejallergia dologra. Úgy tudom, amit megeszünk, az kb. 6 óra alatt választódik ki az anyatejben. Tehát ha én 11 körül megiszom a tejeskávémat, az este 5-re van az anyatejben, tehát az esti szopiban, ha este eszek sajtot, és néha kakaót, az meg a hajnaliban. És mindig hajnalban-reggel van inkább ez a nyákos kaki. Reggel óta nem is volt. Kicsit már bánom, hogy lemondtam a Heim Pált, de most már mindegy, rosszat sem akartam a többi gyereknek, hogy bevigyünk valami bacit esetleg.
Viszont így az oltáson toltam egy kicsit, és 2,5 hósan, nem tanácsadós napon fogja Levi megkapni, hátha nem megy rá a fél napunk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Lina: remélem összejön a tli.A vicces hogy anyumék a Pauler utcában laknak ill én is ott laktak kb 15 évig :D .Szóval ha nem birok Márkkal oda adom nekik :wink: bár biztos nem lesz gond mivel lesznek nagyobb gyerekek is.

Noki:sajnálom Rékát!!! Hogy történhetett ez meg?Ha jól emlékszem császárral született Réka.
Nagyon szép kislány!!!

Beus:Boldog szülinapot kivánok Jázminnak!!!
Vendég

Baba képek nagyon jók!!!

Mi tegnap voltunk konduktornál hála istennek mindenokés Atival mutatott pár gyakorlatot majd 2 hónap múlva kell újból mennünk.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?