Új privát üzeneted érkezett!

Trix!
NAGY-NAGY GRATULA MINDANNYIOTOKNAK!!mIELŐBBI HAZATÉRÉST ÉS SOK TEJCIT KÍVÁNOK!!! :D

Tigriske!
Köszi a híreket!

Kép

Kép
edit73
 
 


TRIXINEK GRATULA :) Jó egy ilyen jó hírre ide érkezni, bár kedd óta folyton a fejemben járnak. Szép nagy babák :shock: De fura nekem ez a 48cm :)

Timi: Na arra én is kíváncsi vagyok, hogy milyen a méhszájam. Este majd jelentkezz doki után, hogy mi volt. Én hétfőn látogatom a dokit, gondolom ellenőrző kenetet is vesz, hogy hatott e az augmentin kúra.... Remélem hatott, és most már békén hagynak a fertőzések.

Mindenkinek szép napot!

Kata
labkat
 
 


Trixi
Sok szeretettel gratulálok!
Vendég
 

 
 

Megjöttünk a dokitól, csupa jó hírrel! :D
Méhszájam maradt 3100, Hanga 1400 gr, Alexa 1300gr körül van. Jövő héten megyek be a kórházba egy hivatalos mérésre pontos adatokkal, áramlást is nézünk majd, de a doki szerint nagyon szépen nőnek.
Szülőszoba látogatást is letudtuk, kedvet kaptam a természetes szüléshez ismét, annyira szuper, új a szülészet berendezése. Viszont a doki a császár mellett van, nem akar kockáztatni én meg ezt elfogadom, mert a babák a legfontosabbak.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: de jó hírek! Szép nagyok a picik. A méhszáj is tökéletes! Remélem nekem is csak a külső nyiladozik!

Kata
labkat
 
 


Trix, gratulálok, nagyon szép súllyal születtek a gyerkőcök! Mielőbbi felépülést és boldog babázós időt kívánok Neked!

Timi :D csak így tovább!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Trix,Isten hozta Tamit és Nándit,sok boldogságot,és sok tejcsit kívánok! :D

Timi,szép nagy pocak :lol: És szép nagyok a csajok is :wink:

Törpi,Kata,köszi,most nem pótolok,éjjelente fejek,és azt rakom el ha kéne pótolni,de talán a fejéstől,vagy nem tudom mitől most nem volt rá szükség...persze nem is egyszerű ez a pótlás dolog,kitaláltam,hogy a sokszor egy órás szopi helyett kap mindenki 30 percet,utána mérek,és potólok...de ez nem jött be,mert ha addigra megeszik 70-et a 100 helyett,akkor nem fogad el semmit,viszont 1 óra múlva már éhes :evil:

...majd jövök még...
Vendég
 


Timi! Szép nagyok már a babák!

Kép
tigriske1978
 
 


nyulasz: ez a mérlegelés szerintem csak felesleges idegesítésre jó. Én soha nem mértem a lányokat. Most mondtam a védőnőnek, hogy esetleg ikreknél kölcsön kérném tőlük pár napra, de ő mondta, hogy inkább kijár, és majd méregeti ő a babákat, mert szerinte is túl stresszelik magukat a mamák emiatt! De tudom, sokan mérik otthon a babákat. Én szépen megtanultam a lányoknál, hogy mikor sírnak azért, mert éhesek, és igény szerint cicire raktam őket. Szépen gyarapodtak. Vera kegyetlenül kövér kisbaba volt :lol: :lol: :lol: Johanna is szép zsírpárnákat rakott, de már nem volt olyan kövér, mint Veru. Megelégedtem a védőnői méréssel akkor is, és soha nem jutott magamtól eszembe, hogy nem esznek eleget. Ha evés után elégedettek voltak, nem sírta, akkor annyit ettek, amennyi kellett nekik. Persze nem tudom milyen ikrekkel :roll: Na de majd te adsz tanácsot :)

Kata
labkat
 
 


Nyulasz, szerintem hamarosan már minden szopizás csak 5-10 percig fog tartani, nem csak néha-néha. És egyértelmű lesz, hogy nem kérnek többet. Mint mondtam, én is ezzel kínlódok-kínlódtam, de aztán egyre inkább rájövök, ha egyszer elvágja a kis fejét, és nem kér többet, akkor hiába is akarom én pótolni, nem fogja kérni. És ha egy óra múlva sír, akkor egy óra múlva fog kapni újra cicit (ha még van benne tejci :? ). De persze ez így most Neked nehéz még, hogy hosszan szopiznak. Így szoptatás szoptatást ér, ki lehetsz merülve. Majd begyorsulnak. Remélem hamarosan, és nem akadsz ki addigra teljesen.
De mint említettem, néha én is keresem a ház legerősebb karnisát és egy jó erős kötelet magamnak :roll: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Kata, ez a mérleg téma érdekes. Én kb. 2 hete szoktam le róla. Ikres barátnőm azt csinálta, hogy mért szopi után, és mindig kevert tápszert a babáknak, hogy az átlagot megegyék. És megették, elfogadták. Nekünk az a bajunk Nyulasszal, hogy hiába szopiznak keveset (mérleg szerint és szerintünk :? ), az anyatej után nem fogadják el azonnal a kiegészítést, csak egy fél/egy órával később. Erre írták Editék, hogy akkor az a gyerek már nem éhes. De akkor egy óra múlva miért kér újra :?: :evil: :shock: Vagy csak komfort-szopi? Megnyugtatásért?
Mi meg a magunk megnyugtatásáért méricskélünk/tünk. Mert ha megette "az adagját" (tudom, nem ehet mindig egyformán, de azért mégis, nagyjából), akkor megnyugodtunk, hogy 2,5-3 óra nyugi következik. Ha meg keveset evett, mert bealudt vagy elfáradt, akkor kiegészítjük. Illetve egészítenénk.
De amúgy Neked van igazad, most már látom. Ha abbahagyta a szopit, és nem sír, akkor megette az adagját, és ha mérem, ha nem, akkor sem fog többet enni. És ha egy óra múlva megint éhes, akkor újra elő a cici. De kettővel, majd meglátod, ez egy kicsit fárasztó tud lenni egész nap. Pláne az elején, az első 1-2 hónapban, amikor még lassan esznek, szüttyögnek a cicin. Bár kívánom, hogy Neked a fiaid is olyan zabagépek legyenek, mint a lányaid (meg az én Emmám volt :lol: )

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Lassan kezdhettek kóstolgatni, nekem akkor lett igazán rend az evésben. Merthogy a kanalazásnak megvolt a fix ideje.
A mérleget kiebrudaltam a múlt héten. 8) Ha itt van, mérem őket hetente és esz az ideg, hogy lassan híznak. Így meg látom, hogy elégedettek és leszarom.
Jelzem: a masszív (Baluval kialakult) mérleg-fóbiám is hozzájárult ahhoz, hogy mi nem ciciztünk. Folyamatosan azon stresszeltem volna, hogy ettek -e eleget... Így maradt a cumisüveg, abból legalább látszott, mennyi fogyott. :oops:
vovanda
 
 


Csajok,nekem most az a bajom,hogy eddig Balázs bevette a cicit,és elengedte mikor végzett...mostmeg eszik,amikor eléri kb az 50-et,akkor cici elenged,és nézelődik...aztán megmérem,látom kevés,visszarakom,és eszik tovább...de van,hogy legalább 10 percig győzködöm,hogy egyen még,mert nem veszi be újra a cicit.Ezzel az 1 óra múlva megkínálom újra,csak az a baj,hogy akkor megint csak kevesebbet eszik,mert még annyira nem éhezett meg...de szerintem képtelenség így etetni,próbáltam,de aznap se enni,se mosogatni,szinte wc-re menni sem,semmire sem volt időm :x Délután meg próbálom lerakni őket,hogy legalább 1 órát aludjak,de több kevesebb sikerrel sikerül újabban...vagy csak az egyik alszik el,na akkor megint meg vagyok lőve...napok óta akarom még a kapott cuccokat átnézni,mi van ami most télre már kell,de nem jutok odáig.
Vendég
 


Ja,a mérleg még arra is jó,ami este volt.

Ettek 16.20-kor,majd átmentünk sógornőmékhez felköszönteni a gyerekeit...18 órakor úgy jöttünk el,hogy mindkettő éhen akart halni...Volt 120 lefejt tejem,elosztottam...Balázs éhes maradt,így ő még kapott 18.30-kor cicit.19.30-kor fürdettünk,és 20 órakor újra cici...látom egy idő után,hogy Balázs nem nyel,csak szívja-szívja...mellem tök puha...mérés,50-et evett...olyan 100 körül van az adagja...vissza cici,15 perc múlva még 10-et sikerült ennie...na ekkor elővettem a fagyasztóból 40 tejcsit,felengedtem,és megkapta azt.Persze pár napja fejek csak hajnalban,így csak 2x40 van lefagyasztva...és így legalább mérleg alapján láttam,hogy szinte semmi nem jön már a ciciből...ennyit az igény szerinti szopiról,ha 18.30-kor nem evett volna,amikor kevés lett neki cumisüvegből,akkor talán lett volna annyi tej...mert Noéminek volt 90 a ciciben,legalábbis ő annyit evett....na mindegy,kisregény lett belőle,talán ha riska lennék,akkor nem lenne gond...

Jajj,ez az evés dolog annyira nehéz...néha úgy érzem,hogy totál kivagyok ez miatt...
Vendég
 


Sziasztok!

Hát hozzászólni nem tudok ehhez a szoptatás témához (mivel még nem szültem), de kezdek papázni tőle. Hogyan fogok hármat megetetni? Na mindegy majd kialakul. :lol:

Voltunk tegnap dokinál és hát nem vagyok túl boldog. Híztam már 3,5 kg-ot (a 20 hét alatt) és a doki azt mondta, hogy akkor most fogyóznom kell. Pedig eddig is figyeltem nagyon a kajára. Illetve hétfőn a kórházban volt UH és ott a fejük: 47,6 mm, 43,4 mm és 47,8 mm volt. Most a doki 50 mm, 43 mm és 49 mm-t mért. Egyébként 1,5 hete a 4D-n is 42,5 mm-esnek mérték a kicsit fejét. Remélem, hogy azért fejlődik, csak a doki nem tudja rendesen megmérni a nagy tolongásba. Azért ha a másik kettő feje nő, akkor kéne, hogy nőjön az övé is, nem?

Kép
tigriske1978
 
 


Nyulasz!
Én a szopihoz nem igazán tudok hozzászólni,mert enyémek bár ciciztek 5hóig,de csak "nasi "gyanánt. De leírom a mi sztorinkat:
Nálunk Beni 3hósan csinált hasonlót. Egyszer csak azt vettem észre,hogy 50-70ml-ket eszik (100-110 helyett).Persze 1óra múlva reklamált.Gondoltam,átmeneti probléma ez.Aztán mikor 2hét múlva azt láttam,hogy az egész napunk evésből áll,mert Benike teljesen felborította az etetési rendet,kiakadtam. Sírva meséltem dokinéninknek (egyik házi vizit alkalmával),hogy mennyire kivagyok.Itt a nyár és lassan a házból nem jutunk ki a Beni miatt. Elmesélte,hogy vannak ilyen típusú gyerekek.Akik csak addig esznek,amíg a gyomrukban érzik az éhséget. (addig kellene ennie,míg van mit kiszívni vagy ki nem dől -ez az ösztönevés különösen a korababákra jellemző) Igen ám,de mit csináljak én Benivel- kérdeztem tőle. Azt mondta: vagy elfogadom a helyzetet vagy nem adok neki enni 1óra múlva.
Mivel én nem tudtam elfogadni ezt az állapotot, így nem adtam neki enni. 2napig ment a bömbölés,mire rájött a gyerekem,jobban jár,ha eszik,amíg van a cumisüvegben.Szörnyű volt,de az egész napos etetésnél nem volt rosszabb.

Tigriske!
Én ezt a dokit nem értem.Ez a saját orvosod? Mondtott valamit a méhlepényről?? Nálatok külön van midhárom baba,ugye? Mármint 3méhlepény van?
Mert ha amúgy mindent rendben látott a doki,akkor ezek az adtok teljesen normálisak.Ekkora "tömegben" már nehéz mérni a 20héten is.
Nem tudod felhívni?? Mert én azt tenném!!nyugtasson meg!!Vagy kérj egy azonnali időpontot tőle és adjon választ a kérdéseidre!
A hízást sem értem! Tudom,hogy nem szabad híznod,de azért a 3,5kiló az semmi.Én 34hét alatt 15kilót híztam és el voltak csodálkozva azon,hogy milyen kevés.Pedig hidd el,nem vagyok karcsú!!!(96kilóval szültem)

Kép

Kép
edit73
 
 


Edit,köszi...igen,ez a másik,hogy még a kertbe se tudok sokszor kimenni velük,mert mire etetek,büfi,peluscsere...addigra lassan itt a következő etetés...én is szigorítottam,a minimum a 2.5 óra.

Tigriske,3.5 kg :shock: 3 babát etetni?Cumisüvegből? :roll: azért nem semmi feladat lesz. :shock:

Edit,le a kalappal elötted...nekem kettővel is néha nagyon nehéz...néha :roll: egyfolytában :lol:
Vendég
 


Szopi téma: tényleg másak voltak az én lányaim. A szoptatások csak eleinte tartottak 20 percig - ez állítólag az optimális idő - aztán már csak 10 perceket szopiztak, de a totál kemény mellemet teljesen puhára szívták, tehát megettek mindent, amit kellett. Sose volt olyan, hogy éhesek maradtak, de volt olyan, hogy két óránként kértek enni. Nem nézelődtek szopizás közben, bár volt hogy eleinte a sárgaság miatt bealudtak a cicin - erre mondta a védőnő, hogy húzzam meg a pajeszukat. Hát én volt hogy cibáltam, cirógattam őket, de nem ébredtek fel. Akkor leraktam őket. Máskor meg volt, hogy éjjel arra ébredtem, hogy teljesen elázott a hálóingem a tejtől, és nagyon feszült a cicim. Ekkor ha aludt is a gyerek kikaptam az ágyból, és ráraktam a cicire. Sokan mondják, hogy ha az éjjeli szopit kihagyod, akkor könnyebben elapad a tej. Ha viszont 3-4 óránként leszívja a baba, sikerül az utánpótlást is beállítani szépen.
De egyébként minden cici más és más. A gyerekek is mások, és egy gyerek csak egy gyerek, nem kettő - pláne nem három :roll:
Elvileg 6 óra kell egy cici megtelítődéséhez, no ez ikrek esetében sehogy sem lesz meg! :?
Nem tudom, bölcsebb leszek, ha már megszülettek! Talán már csak 10 hét van hátra :)

Tigriske: te is átlépted a félidőt :) De jó! Az uh miatt ne aggódj. Két eltérő doki, két külön gépen - de talán egyen is - nem mér ugyan olyan eredményt! Biztos jól vannak a babáid!

Kata
labkat
 
 


Szopi ide, szopi oda, ez nem egyszerű feladat. Komolyan mondom, néha azt gondolom, a munkahelyi kihívásokat könnyebben oldottam meg, mint ezt. :oops: :shock: :lol:
Írtam múltkor, hogy Emmám azzal állt bosszút az éjszakai kaja leszoktatása miatt, hogy napközben sem szopizott. Nos, úgy döntöttem, nem érdekel semmi, kapjon éjjel, ha kér. A másnap álomszerűen telt, szopizott egész délelőtt, egész délután. Azt hittem helyreállt köztünk a béke. Így mikor ma hajnalban 5-kor felkeltett, ismét megetettem. Majd innentől délig nem bírtam rávenni, hogy egyen, mikor is kemény 100ml eszegetett meg. Se szopi, se tápi. Délután ugyanez, este 6-kor sikerült 80ml tápszert megetetnem vele, miután lesírta magát a ciciről. Lefekvéskor is csak a 2/3-át ette a szokásos adagnak. Most fogyózik szerintetek? Rájött, hogy a toka nem előnyös a képeken? Vagy mi van?

Vanda, elkezdtem, már múlt héten, ugyanis esténként lefekvés előtt 300ml-nél tartottunk már. Durvának tartottam, gondoltam, ha valami "szilárdabbat" eszik előtte, talán csökken az adag. Semmi nem kellett neki. Se krumpli, se alma, se krumpli+répa, csak a rízspép. Az meg nekem annyira nem szimpi, ha már egyszer egy biogazdaság van a kertemben. Végül tegnap alma-krumpli keverékből sikerült pár kanállal elfogyasztania, sőt, ma már Míra is jóízűen evett belőle. Komolyan, ez nekem a nap legnagyobb élménye. Pedig volt még pár egyéb esemény is, de azzal nem untatnálak Bennetek ma már, majd holnapi kisregényemben beszámolok. :oops: :P
Vagy az is lehet, hogy ez a hozzátáplálás zavarja meg a napközbeni kajálásait? Mert kb. egy hete van ez az össze-vissza eszem, nem jó étvággyal, nem akarok cicizni, és a tápi is nyögvenyelősen megy le. Lehet összefüggés a kettő között?

Nyulasz, örülnék, ha Edit tanácsa beválna Balázsnál is, és kevésbé viselne meg a szoptatás. Mert le a kalappal, én bizony éjszaka nem vagyok hajlandó fejni, pedig volt olyan anno nekem is, hogy eláztam, annyi tej felgyülemlett.
Az alvás meg nem egyszerű, valóban. Nem tom emlékszel-e, kb. 2 hete panaszkodtam az enyémekre én is. Ezek a mai gyerekek nem szeretnek aludni, biztos félnek, hogy lemaradnak valamiről :?
Tényleg anyukák, hogy csináltátok, hogy rendszer lett a gyerkőcök alvásában? Csak azt ne mondjátok, hogy a gyereke maga alakította ki, mert akkor igencsak elkeserítőnek tartom a helyzetemet :? :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Bocs ezúttal is a kisregényért :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi,hát nálunk a gyerekek alakítják a napirendet,ha aludni akar,akkor fog is :lol:

Érdekes,nem tudom miért nem szopizik...biztos nem a toka miatt :lol:

Mi tegnap este úgy döntöttünk,mivel estére már alig van tejem,hogy csak tápit kapnak(tejcsit meg lefejem)...nagy nehezen elfogadták a cumisüveget,majd Balázs evett 50-et,és onnantól nem bírtuk visszarakni az üveget,mert ordított...Noémi pedig egyszercsak öklendezni kezdett,és visszabukott egy csomót,lehetett átöltöztetni,utána még evett egy kicsit,majd ő is sírni kezdett...nem kellett az üveg...végül cicire raktam őket,megették ami volt benne...miért ilyen nehéz ez a cumisüveges dolog?én attól féltem,hogy majd a cici nem fog kelleni nekik,most meg a szívem szakad meg,hogy szívja,és már látom,hogy nem jön,már nem nyel...meg érzésre is más amikor az üres cicit szívja...
Vendég
 


Törpi!
Ha HA-s tápot isznak, akkor azt valószínűleg a hozzátáplálás zavarja be. Nekem napok alatt rájöttek, hogy a HA-s táp szar (na ja, fini őszibarack után) és simára kellett váltani.
A szopit ionkább a cumisüvegezés zavarja be, de ezen ne edd magad, eddig irtó ügyes voltál!!!!

Alvás: este fix időben fix riuálénk van, így elég jól alszunk éjjal.
A nappali alvást most tudom talán rendbe szedni, ha átállunk kétszeri alvásra. Daninak nagyobb az alvásigénye, Réka jóval többet bír, szóval nálunk sem megy mindig egyszerre.
vovanda
 
 


Anno Verával amikor leállt 13 hósan a ciciről, valaki azt mondta, hogy erőltessek neki vagy tejet vagy tápszert napi egy alkalommal. Akkor próbáltunk neki tápszert adni. Olyan sírógörcsöt kapott, hogy csak na. A tejet sem szereti! Már az nagy haladás, hogy mostanság megissza a kakaót és a gyerek tejeskávét. Mi is kipróbáltunk kb 3-4 féle tápszert nála, de egyszerűen nem csipázta! Szóval van ilyen is...

Kata
labkat
 
 


Edit!

Hát a méhlepényről nem mondott semmit. Igen hárompetéjűek a lányok, így külön van nekik. Az igazság az, hogy ez a saját dokim, akinek a magánrendelőjében van egy UH (elég kicsi), ott nézi őket hetente. Közben (persze nem bírtam ki) utánakérdeztem és mindenki azt mondta, hogy ezek jó eredmények és minden UH mást mér. Köszi, hogy Ti is megnyugtattok.
Hát sajna a hízás-téma: a doki mikor elvállalt, azt mondta, hogy azt az egyet tartsam be, hogy ne hízzak, még két kg-ot se. Így most hétfőtől indítom a diétát. Na nem mintha eddig édességen éltem volna. :lol:

Kép
tigriske1978
 
 


Tigris!
Örülök,hogy sikerült kicsit megnyugodnod!
Ha az az előírás,hogy 1kilót se,akkor ez ellen nincs mit tenni.Be kell tartani!!Ügyes leszel menni fog!!Azt tartsd szem előtt,hogy csak max 16hét (4hónap)!!Az azért nem olyan hosszú idő!!!Nem?Én szurkolok nektek!!Küldöm a +++++energiákat!!! :lol:

Kép

Kép
edit73
 
 


Nyulasz!
Nem tudsz annyi tejet napközben lefejni,hogy meglegyen belőle a vacsijuk? Mármint cumisüvegből. Vagy legalább 3/4rászben és akkor táppal felhigíthatnád.

Kép

Kép
edit73
 
 


Törpi!
Mivel mi 3hetesen hoztuk őket haza,nekünk kész naprindeünk volt (na ez az egyetlen előnye a PIC-nek).Utánna én a közös kajcsihoz napközban nagyon ragaszkodtam (éjszaka igény szerint kaptak enni,ezzel is jelezve nekik,hogy éjjel van) Alvásidőben mi babakocsiztunk mindig.Jó 1éves korukig.Ott pedig könnyen ment az alvás.

Kép

Kép
edit73
 
 


Kata,szerintem 13 hósan már simán válogatnak,ilyen korban azért még nem hiszem :roll:

Edit,napközben nem fejek,teljesen puhára szívják a mellem,így is örülök,hogy 2-2.5 óra múlva van megint benne :? tudom,hogy tankönyv szerint akkor többnek kell lennie,de egyszerűen nem.este tápi után kaptak cicit,majd egy másfél óra múlva a kettőből lefejtem 150-et,csont puhára lement a cicim,tudom ki sose ürül,de már csak sok masszír után jött három nyomásni...ez volt fél10 körül,és Noémi éjfélkor már kelt,és még addigra sem lett szép nagy cicim,nagyon hamar látom rajta,hogí nem szív-nyel,hanem szív-szív-szív-nyel.Most mára elég lesz nekik este,ha napközben nem kell felhasználnom.

Tigriske,akkor sajna diéta...nagyon nehéz lehet,egy kg-ot se hízni :shock:

Vanda mi is HA-s tápit iszunk,igaz még nincs hozzátáplálás...szerintem nálunk egyszerüen a cumisüveggel van baj,és ha azzal kezdek,mivel nagyon éhesek elfogadják,de ahogy picit telik a poci,kiköpik,és onnan nem lehet visszatenni nekik.A cumisüveget is meg kell szokni????
Vendég
 


...még annyit,hogy nem tudom a napközbeni két kaja közti fejést hogy lehet megoldani,mert mire végzek velük,evés,büfi peluscsere,már legalább 1 óra eltelt,akkor még fejek egy fél órát,ha éppen nem megyünk levegőzni,vagy nem sír valamelyik,hogy foglalkozzak vele,és jó esetben maradt 1 óra a következő szopiig...de talán annyi se,mert újabban hosszúak megint a szopik,elengedik a cicit,rúgkapálnak,csak nyalgatják,beveszik,elengedik megint...őrület :?
Vendég
 


Nyulasz!
Azt neked kell mérlegelni,hogy megéri-e a szopival kínlódni vagy egyszerűen befejezed és csak tápi.
Milyen cumisüveget használtok? Mert ez is lehet gond!!Nálunk különböző üvegeik voltak,mert egyiknek a NUK jött be,a másik kettőnek meg a MAM.

Kép

Kép
edit73
 
 


Edit,hát,még szoptattam volna szívem szerint legalább 3-4 hós korukig,és az sem lenne gond,hogy ki kell egészíteni...ha elfogadnák :cry:
Van nuk,mam és aventes is...de a nuk-on van egy luk plusszban,valami levegőztetés miatt,és nekem úgy tűnt,onnan ömlik a szájukba a cucc :shock: az aventesnél meg mellette kijön a szájukon...a mam jónak néz ki,de az üvege car,csak 60-tól van rovátkázva,így kicseréltem az aventes üvegre...
Vendég
 


Nyuszi!
Nekem jól üzemelt hogy 3 óránként fejtem, és üvegből kapták. A reggeli első ébredésüknél egy picit előbb keltem, letudtam a fejést és utána már ment egész nap így. Így nem volt annyira gáz, ha nem egyszerre ettek.
vovanda
 
 


Vanda,ez is lehet megoldás,de nem fogadják el az üveget :? Te mivel fejtél?Kézzel?
Vendég
 


Nyuszi!
Avent mellszívóm volt, a kézi változat, van belőle elektromos is. Nekem bejött, nagyon szerettem.
vovanda
 
 


Nyulasz!
Még az jutott eszembe,hogy némely gyereknél az sem mindegy,hogy latex vagy szilikon az etetőcumi.Esetleg ezért még érdemes lenne egy kört futni és beszerezni a nem használt cumikból 1-1-t.Aztán azzal próbálkozni!Hátha elfogadják az üveget!
Már az is gond lehet nálatok,hogy te nagyon ráparáztál az etetésre!A gyerekek ezt érzik!Lhet,ha sikerülne egy cumisüveget elfogadtatni velük,te is megnyugodnál és vissztérnétek a végén a cicihez!!!

Kép

Kép
edit73
 
 


Vanda,köszi...én eddig kézzel fejtem,bár van nekem is egy avent kézi kölcsönbe,de nekem amikor próbáltam vele fájt a bimbóm tőle :shock:

Edit,köszi ezt még megpróbálom...tegnapi nap horror volt,másfél óránként ettek,és sose volt elég tej...

...ma még megpróbálok egy dolgot,este ugye nagyon éhesek fürcsi után,és akkor elfogadják egy ideig a cumisüveget,na most ma minden etetés elött kapnak cumisüveget,és csak utána cicit...hátha ez bejön...

Rana vajon egyben van még?

Tp-k-ról is nagyon rég hallottam,kiváncsi lennék rájuk...meg Trix babáira is...
Vendég
 


Nyuszi!
Trükk: először csak nagyon finoman kezdjél vele fejni és fokozatosan erősíts.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Hát nagyon rég jártam erre, de alig van időm netezni. :oops: Biztos hallottatok rólunk, itthon vagyunk, szépen gyarapodnak a babák.

Látom a szopi a téma. Mi is kínlódunk. Nekem se elég a tejem mindkettőnek és ráadásul nálunk Matyi nem szopik (rendesen). Szóval úgy néz ki az evészet, hogy Málna csak szopik és éjjel egyszer kap pótlást (anyatejgyűjtóból nói tejet vagy fagyasztott tejcimet), hogy tudjak Matykónak eleget fejni. Őt már nem is mérem, mert jelez, ha még éhes és a lényeg, hogy hízik, szép a bőre, stb..... Matyika viszont nem szopik, van, hogy 10-t fél óra alatt, utána még pótlás, az is nehezen, mert elfárad, ezért egyre kevesebbszer teszem őt mellre és azóta rendesbben is eszik és többet. Ő amúgy éjszaka csak üvegből kap. Kétszer kelnek, esznek este 7 körül, éjfélkor és 4-5 óra felé hajnalban. Esznek és alszanak is tovább. Így is majdnem egy óra mire mindkettőt megetetem és még fejek is Matykónak.

Fejés: hol kézzel, hogy medela gépivel.

KépKép
zsófikukac
 
 


Zsófi, jó hallani Rólatok! Gratulálok ezúton ismét, mert nem hinném, hogy valaha is lesz lehetőséged visszaolvasni :lol: :roll:

Nem egyszerű a helyzetetek Nyulasszal, ahogy olvasom. Én is megszenvedem/tem néha, de azért ennyire komoly kiképzőtábor nem alakult ki itthon, mikor még csak szopi volt.

Tudom, hogy nálam nincsen minden rendben fejügyileg, de én olyan hülye vagyok; nekem két barátnőmnek is van rengeteg lefagyasztott anyateje, amit nem bírnak felhasználni, és oda is adnák szívesen nekem, de engem egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy más anyuka tejét adjam a csajoknak. Lehet, ha egyáltalán nem lenne tejem, másképp gondolkodnék. Pedig mennyivel jobb lenne, mint a tápszeres kiegészítés! Én annyira buggyant vagyok :oops: :?

Mi is kínlódunk ám, újra. Eddig este adtam a csajoknak a krumpli-alma pépet, gondolván arra, hogy ne 300ml-rel zárja a napot Emma. Az eredménye egy jól megterhelt poci lett, ami miatt ébredt éjszaka, majd eljutottunk addig, hogy tegnap este már csak 100ml-t evett lefekvés előtt, így kétszer kelt éjszaka. Ilyen már hónapok óta nem volt. Ma megpróbáltam délben adni nekik kaját, nem arattam osztatlan sikert, sőt, még szopizni is csak nagy sírások közepette sikerült délután. Asszem kicsit most felhagyok ezzel a hozzátáplálással, és majd pár nap múlva barackkal próbálkozom a 11 órás etetés előtt. Vanda, Edit, Kata! Mit gondoltok? Jól gondolom? Mintha azért ment volna a hiszti a szoptatáskor is, mert délben "erőszakoskodtam". Na nem úgy, csak azt a 2-3 kanalat próbáltam 10-15 percen át beléjük imádkozni.

Rana, tényleg, nem jelentkezett a hétvégén. Nem engedték haza? Avagy lehet, hogy már babázik?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Ma voltam dokinál és uh-on is. Hulla fáradt vagyok, mert éjjel nem tudtam aludni. Rengeteget jártam wc-re, hol ezért, hol azért, és hát fáj a torkom, ami szintén nem hagyott aludni :(

Nos, a méhszáj teljesen zárt :D vett le a doki ellenőrző kenetet, és hát majd egy hét múlva lesz eredmény.

Uh-on rengeteget kellett várni. Volt egy csaj, aki kicsapta a balhét, mert 10 óra óta várt, persze időpont nélkül. Én időponttal vártam 2,5 órát mire bekerültem. De rendes volt a csaj. Viszont valami érdekes, bár a doki azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert nem gond. A babák feje korukhoz mérten nagyobb. Most fogom tölteni a héten a 27. hetet, és hát a fejük a 30. körül jár. Az FL érték viszont normál 27. hétnek felel meg :roll: Ilyenkor mi van? Nagyfejűek lesznek a gyerekeink???
Egyébként a pontos adatok:

BPD 76-73mm
THQ 74-70mm
FL 50-48mm

A súlyukat nem becsülték meg :( majd szétnézek, hátha van valami kalkulátor!
A magzatvíz mennyisége normális, ja és jobb oldali baba még mindig farfekvéses, baloldali baba pedig már befordult. És a baloldali baba a nagyobb! :roll:

Kata
labkat
 
 


Timi, Te merre vagy? Vagy szegény a témához nem tudsz hozzászólni? De arra kíváncsiak vagyunk, Veled mi van?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Majd elfelejtettem: a cukromra azt mondta a doki, hogy teljesen normális :D bár az uh-os csaj arra gondolt, hogy a cukor miatt nagy a babák feje....

Kata
labkat
 
 


Most nézem, hogy Johannának, 28 hetes 4 napos terhességnél volt a BPD 76mm és az FL: 51mm. Szóval akkor tök normális gyerek a nagyobb baba :) és egy héttel idősebb a koránál...
Vera szintén a 28. betöltött héten uh alapján a köv. méretekkel rendelkezett BPD: 74mm, THQ: 70mm és az FL 54mm. Hát a kisebb babának nem lesz olyan hosszú combaj :) de hát egy pasinál nem is az számít :lol: :lol: :lol: Mondjuk Verusra is és Johira is mondták, hogy hosszú combúak!

Nos akár hogy nézem, a nagyobb baba Johin méreteinek felel meg, a kisebb pedig Verusénak. Johi 38. hétre született 3760g-al és 56cm-el, Verus meg 39. hétre 3430g-al és 53cm-el. :D

Kata
labkat
 
 


Törpi: aranyos vagy, hogy hiányolsz! Hát tényleg nem tudtam a témához hozzászólni, viszont próbálok mindent bevésni tőletek, hogy majd előszedhessem, amikor nekem is ilyen gondjaim lesznek. :wink: Teljesen jól vagyok egyébként és végre hűvös van, így nem is vizesedek egy kicsit sem. Lányaim nőnek, 29 hetesen 30 hetesnek mérték őket, de csütörtökön újra megyek a hivatalos 30. hetire, majd hozom az adatokat. A doki múlt héten ennyit mondott, amikor meglátott: "Hű, jó nagy pocak!" :lol: :lol: :lol: Úgy érzem én még nagyon sokáig nem akarok szülni, még túlságosan élvezem ezt az állapotot, na meg kezdek parázni is, úgyhogy inkább így maradnék. :wink:

Kata: na látod, hogy a végére saját magadat is meg tudod győzni, hogy minden rendben a fiúkkal, na meg veled is! :wink: A lényeg, hogy jól vagytok! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi!
Inkább napközben próbáld a kanalazást. Kezdetben lehet akár két etetés között is. Az a lényeg, hogy ne legyen se túl éhes, se túl fáradt. Azon sem kell csodálkozni, ha először csak megnyalja és annyi.
A másik fontos dolog: egyszerre mindig csak egyfélét adj, és pár nap után próbálkozz újfajta kajával. Így könnyű kiszúrni az esetleges allergiát. Ha már próbáltál 2-3 fajtát, azokat keverheted.
Krumpli, alma fogja a pocit, a barack, szilva lazít (ha netán gondotok lenne a kakival).
vovanda
 
 


Timi: hát ha neked is előrébb járnak a babák méret alapján, akkor úgy néz ki, hogy ez így normális :)
Örülök, hogy jól vagy!

Törpi: baba konzervekkel nem próbálkoztál? Nem tudom mennyire vagy konzerv párti, de azokon legalább rá van írva, mikortól adható, és tudsz válogatni az ízek között. Ha vásárolnál párat, és megkóstoltatnád a babákkal, talán rájönnél mik jönnek be nekik. Nekünk nagy kedvenc volt a sütőtök, de nem Nestlé, mert az sós, hanem volt valami sütőtök desszert. Aztán a Nestlének vannak jó kis gyümölcspépei, ahol két gyümölcsöt is kevernek. Én amúgy nem igazán foglalkoztam az allergiával, de a lányok nem is voltak érzékenyek semmire. De nagy könyv szerint úgy kell csinálni, ahogy Vanda is leírta!

Kata
labkat
 
 


Ja még egy érdekesség. Tegnap uh-ra várva összefutottam egy ikres kismamával. Nekik is úgy jöttek a babák, mint nekünk, csak egy fiú és egy lány mellé jött még egy fiú-lány páros. :) Aztán mondta, hogy semmi gondja nem volt a szoptatással egyes babáknál, de az ikreknél sajnos nem sikerült neki sokáig szoptatni :( A kisfiú lusta volt, lassan szívott, a lányka meg alig bírta bekapni a cicit. Szóval nehezen szopiztak. Bár azért még bizakodok, hogy ügyesek lesznek a kis pasijaink!

Kata
labkat
 
 


Torpi, bocs, hogy igy kivulrol (csak olvasni van idom altalaban), de nem birom ki: nem lehet, hogy Emma fogzik? Az is lehet oka az etvagytalansagnak...



Kép

 
 


Törpi!
Ha jót akarsz magadnak: NE vegyélk indulónak konzervet. Én anno Baluval nagyon megszívtam, meg majdnem az ikrekkel is. Az üvegesnek soha nincs olyan íze, mint amit megcsinálsz (akár fagyasztott gyümiből is). Baluval az üvegest kezdtük kóstolni, aminek az lett a következménye, hogy az általam főzött babakaját egyáltalán nem ette meg. Az ikrekkel már óvatosabb voltam, amikor elkezdtek normálisabb mennyiségeket kanalazni, azonnal átálltam a saját kotyvalékokra, de Réka így is baromi finnyás, sokáig mindenbe őszibarackot kellett tenni, mert másképp nem ette meg.

Mó!
Okozhatja a fogzás, de ne mígy. Mivel csak most kezdtek kóstolni, az a valószínűbb, hogy nem érti még igazán, miről van szó. Na meg szoptatott babáknál gyakori jelenség, hogy nehezen indul be a hozzátáplálás.
Ja, és fogzáskor alapból vagy a kanalast, vagy a cumisüveget/cicit utasítják el, nem mindkettőt. Nekem pl. Balu nem kanalazott, Dani meg a cumisüvegre van kiakadva.
vovanda
 
 


Nekem nem volt gond a saját készítésű kaja elfogadásával. Inkább a konzervekről szoktak le, mert tényleg sokkal ízetlenebbek. Mondjuk én kaptam a konzerv csomagot a cégtől, és nem akartam hogy kárba vesszen, így megettük. Bár volt olyan, ami a kutya táljában végezte, mert nem ízlett a babáknak - érthetően :lol:

Kata
labkat
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?