Szopi ide, szopi oda, ez nem egyszerű feladat. Komolyan mondom, néha azt gondolom, a munkahelyi kihívásokat könnyebben oldottam meg, mint ezt.
Írtam múltkor, hogy Emmám azzal állt bosszút az éjszakai kaja leszoktatása miatt, hogy napközben sem szopizott. Nos, úgy döntöttem, nem érdekel semmi, kapjon éjjel, ha kér. A másnap álomszerűen telt, szopizott egész délelőtt, egész délután. Azt hittem helyreállt köztünk a béke. Így mikor ma hajnalban 5-kor felkeltett, ismét megetettem. Majd innentől délig nem bírtam rávenni, hogy egyen, mikor is kemény 100ml eszegetett meg. Se szopi, se tápi. Délután ugyanez, este 6-kor sikerült 80ml tápszert megetetnem vele, miután lesírta magát a ciciről. Lefekvéskor is csak a 2/3-át ette a szokásos adagnak. Most fogyózik szerintetek? Rájött, hogy a toka nem előnyös a képeken? Vagy mi van?
Vanda, elkezdtem, már múlt héten, ugyanis esténként lefekvés előtt 300ml-nél tartottunk már. Durvának tartottam, gondoltam, ha valami "szilárdabbat" eszik előtte, talán csökken az adag. Semmi nem kellett neki. Se krumpli, se alma, se krumpli+répa, csak a rízspép. Az meg nekem annyira nem szimpi, ha már egyszer egy biogazdaság van a kertemben. Végül tegnap alma-krumpli keverékből sikerült pár kanállal elfogyasztania, sőt, ma már Míra is jóízűen evett belőle. Komolyan, ez nekem a nap legnagyobb élménye. Pedig volt még pár egyéb esemény is, de azzal nem untatnálak Bennetek ma már, majd holnapi kisregényemben beszámolok.
Vagy az is lehet, hogy ez a hozzátáplálás zavarja meg a napközbeni kajálásait? Mert kb. egy hete van ez az össze-vissza eszem, nem jó étvággyal, nem akarok cicizni, és a tápi is nyögvenyelősen megy le. Lehet összefüggés a kettő között?
Nyulasz, örülnék, ha Edit tanácsa beválna Balázsnál is, és kevésbé viselne meg a szoptatás. Mert le a kalappal, én bizony éjszaka nem vagyok hajlandó fejni, pedig volt olyan anno nekem is, hogy eláztam, annyi tej felgyülemlett.
Az alvás meg nem egyszerű, valóban. Nem tom emlékszel-e, kb. 2 hete panaszkodtam az enyémekre én is. Ezek a mai gyerekek nem szeretnek aludni, biztos félnek, hogy lemaradnak valamiről
Tényleg anyukák, hogy csináltátok, hogy rendszer lett a gyerkőcök alvásában? Csak azt ne mondjátok, hogy a gyereke maga alakította ki, mert akkor igencsak elkeserítőnek tartom a helyzetemet