Új privát üzeneted érkezett!

Hát három hete a kicsivel játszottuk el ugyanezt... :?
Úgy tűnik, már jobban van (látványosan jobban érzi magát), de tegnap olyan színűt pisilt, mint ha jód lett volna... :?
Amúgy akkor neked nem kell magyarázni, hogy ez legfőképp a vesét és a májat vágja haza. Épp emiatt életveszélyes. Rohadt szemét kullancsok!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

lk,b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 22:26-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

A babakocsim Nürnbergben van. Így tudtak importot szerezni a kamionra. :oops: Éjjel megrakják és holnapután, vagy csütörtökön átvehetem. Csodás! Előtte bejárja fél Európát! :lol:
Vendég

Na, a szurik nekünk is megvoltak! Kicsinek múltkor 3 (abból az egyik 2:1), a nagynak most 4. Zserbóval nem úsztuk meg az infúziót, 3 napig kapta (otthon). Most talán sikerül. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

világlátott babakocsi! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vicky, nagyon jó a ti kocsitok, ez Graco, nem? Amúgy nem veszek újat, eldöntöttem, nem adok ki 100-150 ezer forintot…Na majd nézem akkor ezt a márkát, mert a változtatható tolásirány az nekem nagyon kell!

Edit, egyél meg 3 körtét, tuti a hatás!

Bea, hogy veled mik meg nem esnek!
A kórházas sztori nagyon brutális, képesek lettek volna elküldeni, holott fél perc a vérvétel, pont senkit nem érdekelt volna, hogy neked 1 hét várakozás a levélre az sokat számit, még jó, hogy mondtad a szülésznőnek, hogy írja le!!

Nóri, télleg? Hát virágboltban még nem voltam itt, így amit írtál, azt sem tudom hol lehet, de majd figyelem! Tök jó, mert közel lesztek egymáshoz a tesóddal, ha ide költöztök!
Apukád az állatorvosi vizsgálatokért disznóherét kapott? :D :D És mit csináltatok vele?

Kakti, Kattkat, a babéziáról még nem hallottam, de ha van a kutyának adva kullancs elleni szérum (szőrbe kenve), akkor ugye nem kaphatja el?
lara

Lara!

Védőoltás nincs babézia ellen. Max ha nem csípi meg a kullancs. De az nem 100% Frontline esetén sem...

A tesóm üzlete a Kalmárok udvarában van most. Régebben a piac felé volt, ahol most a parkolót csinálják.
http://ismene.hu/
Ti merre laktok amúgy?

Mi alapból nagymarosiak vagyunk, szóval én inkább visszaköltözöm a környékre. Elvégre ott nőttem fel!
Vendég

Kati, nekem ez a 4kg majd a testtömegem 10%-a. Szóval asszem jogosan aggódom. Kicsit oda kellene figyelnem, miket zabálok össze! :oops:
Vendég

Szerintetek mennyire jó?????
http://www.egyetlenem.hu/
Vendég

fg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 22:26-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

A legtöbb kullancs elleni védőszer nem repellens (vagyis nem távoltartja a dögöket, hanem vért kell szívnia ahhoz a kullancsnak, hogy megdögöljön). Nekünk eddig Advantix volt, ami ugyan repellens, de mint kiderült, a 28 nap helyett max 2 hétig ad igazi védettséget! Nem tudom, mi az igazán jó, de este kikérdezem a dokit. Majd mondom, mit mondott.

Lara!
A GRACO babakocsik egyike sem változtatható tolásirányú! Vicky-é nem GRACO sztem!

Kattkat!
Épp ezért volt a kutyákban kullancs, amit írtam... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

íxfgb
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 22:27-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Huhh... ha én valaha rászánnám magam egy ilyen fotózásra (még lehet, hogy ajándékba megtesszük jövő karira - együtt a család képekkel), szerencsére épp elég profi fotós barátunk van. Remélem, meg tudnék velük egyezni. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kergetős sztorik: otthon azért velem sem történtek ilyenek.
Itt ez annak köszönhető, mármint, hogy ekkora sikerem van, hogy csont indiai kerületben lakunk, itt a fehér nő ritka, mint a fehér holló. Főleg a nem túlsúlyos. És még szőke is.
Szóval ezért támadnak be.
Vendég

Kattkat!

55eFt... :oops: De ahol én kérdeztem, ott 30 körül van.
A mi esküvői fotósunk még ezeknél is drágábban csinált képeket Lucáról. Mondjuk abban az album is benne volt. De az horror volt. Apuka szerette volna, ha ő csinálja. Ezért én kaptam tőle a szülinapomra! :shock:
http://www.reiszgyula.com/

Sokan itt csináltatják:
http://www.gyermek-foto.hu/
Vendég

Nóri, így fotó alapján, meg hogy írod hol, már rémlik, hogy láttam ott egy ilyen üzletet! Hát az igen jó helyen van! Pláne, ha készen lesz a mélygarázs, akkor felturbózódik ott a jövés-menés. Mi Törökhegyen lakunk, ha ez mond valamit, Deákvár mellett.

Kattkat, privi ment.

Kakti, Kattkat, nekem az állatdoki direkt mondta, hogy a Frontline kivételével bármit lehet, de tartok tőle, hogy egyik sem lehet jobb a másiknál :?
Na majd eztán mégjobban figyelek, meg átnézem, mert mi is minden 7végén járjuk az erdőt a kutyával…
Nem Graco? Mostmár kiváncsi vagyok, pedig olyan Graco-snak tűnt..
lara

Én azt hallottam a Frontline-ról, hogy a hatóanyagát régen (huszon-harminc évvel ezelőtt) növényvédő szerként használták, és már eléggé ellenállóak vele szemben a kullancsok. :? Valszeg a tietek is ezért nem javasolta. Mi használtuk a Pro-Meris Duo-t, az jó volt, de az meg nem víz- és UV-álló. Szóval keresni kell vmi mást.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Fotós nálunk szerintem járni nem fog, de pénzt keresni kell. Feri fotós (is), bár jelenleg szakmában nem dolgozik. Sajnos ideje sincs nagzon mostanában kattintgatni, de arra tisztán emlékszem, hogz baromi sok kép készült Kristófról. Az utóbbi időkben kicsit kevesebb, de azért van így is nyersanzag. És azokon az oldalakon sincsenek különb képek, amiket belinkeltetek.
Amit viszont most nagyon szeretnék kérni tőle az a pocakfotó. Mert sajnos az én fotózásom eddig valamiért elmaradt.
Még a gyerekvállalás előtt kértem tőle sejtelmes szexis képeket, de nem készültek el. A terhesség idején kértem pocakfotót, de azt is elfelejtettük, amikor meg eszembe jutott, akkor idő nem volt rá.
Most megcsináljuk, ha tetszik, ha nem! :lol: :lol:

Ebéd: én ma tejszínes-gombás tésztát főztem, jó sok borssal és kakukkfűvel. Nem is akartam enni uh előtt, de annyira jól nézett ki, hogy épp most laktam be. Nah, majd pörögni fog a babó a szénhidráttól. :P

Nóri: Én is most húztam bele a hízásba. Ma reggel mértem, 3,5 kg plusz eddig. Nem durva ez, de múlt kedden mértem utoljára asszem és akkor volt 2,5. Szóval most meglódult. Remélem ez a tempó nem marad meg. Bár az is lehet, hogy ma még van rajtam víz, mert munkanapokon bevizesedek, 2. pihenőnapomra kivizesedek.
Vendég

A 70 kg-ról meg annyit, hogy én akkor is nagyon boldog lennék, ha a 3. trimeszterig kihúznám 70 alatt. Ez annyit tesz, hogy a következő hat hétben nagyon max 4 kg jönne.
Ebből szerintem semmi sem lesz.
Vendég

Csajok! Nekem ezek a kutyás dolgok kicsit kínaiak. :lol: Anyuéknál van kutya, de ő nem jár ki az udvarról úgyhogy szerintem ő a kötelező oltáson kívül meg a bolhanyakörvön kívül mást nem kap. Bár lehet, csak én nem tudok róla. :lol:

Ettem meg ittam egész nap és olyan mintha motoszkálna, de az az igazi nagy rúgdosás most nincs. Lehet fáradékonyabb csak a front miatt. Remélem nincs semmi baj...

Kattkat! Én azért hallgatok ennyire, mert csak csúnya káromkodást tudnék írni... :roll:

Engem ma mért a védőnéni és megdicsért. 60,5 kg-mal kezdtem. Utána a hányás miatt visszafogytam 56,5 kg-ra és most vagyok 63 kg. Azt mondta ez így nagyon jó. Csak így tovább. Pedig zabálok :P

Hashajtás. Nekem anyukám amikor kicsi voltam és szorulásom volt mindig egy kanál olajat adott. Nem tudom, hogy most azt lehet-e vagy hasonló,de ha fájt a pocakom szorulás miatt akkor jött a kanál olaj és irány a budi :oops:

További szép napot.

bellerreni
Eger

Én a 70 kilót úgy a 16-18 hétre tippeltem, és be is jött, most már fölötte vagyok, de hát ez van. Nálam a 80 az álomhatár, azt nem szeretném megütni a végére sem, de már érzem, hogy nehezen fog menni...

Amúgy az abszolút súly tökmindegy, a %-os változás a lényeg sztem is.

boruska

lara: Nem, a mi kocsink giraffe. Mi a használtat vettük 28.000-ért, de az új sem drága 39.000-ért. Szokott lenni a tesz-vesz-en használt.

nóri: Nagyon jók ezek a képek.

Engem holnap mérlegelnek, kíváncsi leszek.

Megmutatom, mit csináltam tegnap, bár a videót még nem akarja lejátszani és a háttérben még nem vagyok biztos. A baba adatai még hiányosak, de csak ő tehet róla. :)

www.franko-baby.fw.hu
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!
Ez tök jó!
Én annyiszor próbálkoztam már, de félek, ha belekezdenék, megint félbehagynám az oldal fejlesztését. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, mi most Prac-tic-ot kaptunk legutóbb, erre és az Advantixra mondta, hogy jó. (szerinte)

Vicky, köszi a kocsimárkát. Nagyon édes a honlap, mondhatni nagyon Frankó :wink:

Én ma tejberizst készitettem, de már megettem a fél lábassal, teljesen rosszul vagyok, de még eszem eszem, nem lehet abbahagyni...hát hiába, nagyon jól sikerült, na 8)
lara

Súlygyarapodás miatt most én is elkezdtem aggódni, mert már 7kg-nál járok… Nem is gondoltam volna, számomra nem olyan feltűnő a változás.

Kattkat,
Én is írtam neked már az első levélre reagálva, de végül nem küldtem el, mert eléggé felzaklat ez a téma. S nem voltam túl elnéző a másik féllel szemben.
Nagyon sajnálom a történteket…

Én most igyekszem ráhangolódni a tanulásra, írnom kell két beadandót és szakdolgozatcímet is választanom kell. Tegnap átnyálaztam a 15 oldalnyi ajánlott címet, s ugyan leredukáltam 4 oldalra, de egyelőre nagyon tanácstalan vagyok. Azt hiszem ez nem az én félévem lesz… :cry:

Kép
Kép
szana80

kakti: Ez az oldal azért cseles, mert unokatesóm honlapjának az elemeivel készül és ő úgy írta meg, hogy bármit a képek közé felmásolok, az megjelenik, mint könyvtár és kép. Szóval ezeknél nem kell külön fejlesztés, csak felmásolom az újakat. A barátnőm fiának a honlapja sajnos tényleg elakadt a fejlesztés közben az első év után, de igazából ő tehet róla, mert azóta nem hozott új képeket. Igazából a videókkal van még egy kis gondom. Letölteni most is le lehetne, de vagy nem játsza le egyáltalán, vagy mindet elindítja automatikusan. Szóval ezzel még foglalkoznom kell.

szana: Nekem meg már csak a diploma munkámat kéne megírni és leállamvizsgázni. Nem nagyon tudok ráhangolódni.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát Csajok! Nem irigylem azokat akiknek tanulniuk meg dolgozatokat kell írniuk. Nagyon utáltam tanulni... :oops:

Vicky Hát nagyon jó az oldal... Irigyellek. Én nem tudok ilyeneket csinálni. Béna és türelmetlen vagyok én az ilyenekhez...

Képzeljétek. Jövőre lesz az egyik barátnőm esküvője és megbízott, hogy szervezzem meg neki. Na abban jó vagyok. :lol: Annyi öteletem támadt hirtelen, hogy a saját esküvőmre nem volt ennyi ötletem. És nyoszolyó asszony leszek. Úgy ahogy illik nagy abroncsos ruhában. De jó lesz. Már alig várom :lol: Úgy terveztem, hogy a kis trónörökösnek olyan rugit veszek tudjátok ami fehér alapon kék mellényke van rávarga meg csokornyakkendő :lol: Már láttam is egyet kettőt. Nagyon édesek :lol:

bellerreni
Eger

Bocsi, off leszek, de annyira tetszik ez a zene, hogy most hallgatom ma sokadszor (és nem is tudom megmondani, anno hányszor láttam épp ezzel a szereposztással):

http://www.youtube.com/watch?v=b6Y4TFwOCeE

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmoo! jól tudod a pici nemét. :D

Bea! Te jó ég! mik nem történnek Felétek. :shock: Hát én biztos sikítófrászt kaptam volna, ha ennyire zaklatnak a pasik. A kórházas sztori nagyon durva volt, de drukkolok, hogy az eredmény megfelelő legyen! Majd írj, mi volt a uh-n!

Kakti! Remélem hamar meggyógyul a kutyusod. Én még nem hallottam erről a babéziáról, de valószínűleg azért, mert nemigen volt kutyánk.

Nóri! Gyógyulgatsz már? Igazi világlátta babkocsid lesz! :D A hétvégén megcsináltam a gesztenyebombádat, nagyon finom lett! A párom ki is jelentette, hogy máskor is csinálhatnék ilyet! :D

Ézsóné! nekem is hasonló gondjaim vannak. :( Laevolac szirupot a patikában lehet csak kapni?

Lányok! Úgy néz ki, hogy ha nem vigyázok "aranyos " leszek a sok szorulás miatt! :cry: Eszembe jutott még, hogy esetleg a Guttalax-ot kipróbálnám. (Bár nem szívesen folyamodnék ilyen eszközökhöz.) Holnap megkérdezem a dokit.
Ma hajnalban mikor a párom elindult dolgozóba, nem tudtam visszaaludni a drágám miatt, úgy tombolt a pocimban. Szó szerint úgy kotorta az oldalamat, mint amikor egy kis állatkát tartasz a két kezed között és az szabadulni akar. Már rá is szóltam, hogy irgum-burgum, mit csinálsz már, de még a helyzetváltoztatás sem javított a dolgon. :P Már majdnem visszaszunnyadtam, mikor akkora nyilallást kaptam a vesémtől a csípőcsontomba, hogy még levegőt is alig kaptam. Hirtelen azt sem tudtam hol vagyok. Ilyet még nem éreztem, de ha jól gondolom ez a vesegörcs lehet. Erősítsetek meg lányok! A páromat is felhívtam telefonon, hogy milyen az, mert neki már volt. Most per pillanat jól vagyok, de délelőtt még fájogattam. A házidokim csak holnap délután lesz. Addig meg próbálok minél többet inni... :? Más tipp?

Kép
Kép
molmar

Hát ha valóban vesegörcs, akkor Flector EP por. De annak elég sz@r az íze, és lehet, hogy receptköteles. :?
Melegítés esetleg jó lehet, ha a babád bírja.
Nekem is volt már vesegörcsöm, de sosem hirtelen nyilallás, hanem folyamatos fájás.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: köszi a bolt címeket, szerdán hátha eljutok oda :)

ananácska: Hát nem irigyellek. Amiket művelnek veled odakint időnként (védőnő, felújítás, kórház, zaklatás... )! Remélem nem lesz több ilyen kellemetlenséged!
Mi volt az UH-n?

Reni: én pont ezért tettem le arról, hogy saját szívhang-hallgatónk legyen. Biztos csak paráztatnám magam :) Megmozdult azóta a kis bújkáló? Egyébként a hidegfront is mindenkit lenyom.

Pocak-fogdosás: Engem is nagyon irritál, hogy mindenki a hasamat akarja tapogatni :? Szombaton Szabiéknál nagy családi buli volt és már köszönés helyett is csak a kezüket nyújtogatták felém... :( és ehhez még jó képet is kell vágnom, mégsem küldhetem el a férjem családját a sunyiba...

Baba-pocak-fotók: amiket belinkeltetek, nekem a Nóri féle http://www.egyetlenem.hu/ tetszett a legjobban. Különleges fotók, bár az ára igen borsos. Nem tudom, hogy nekünk lesz-e ilyen. Bátyám annak idején fantasztikus képeket csinált az ikrekről, lehet hogy megkérem a mi babánkról is csináljon :)

Köszi amiket írtatok a babakocsikról. Most ez a Bergon 2dx nagyon tetszik nekem. Ha addig sikerül kipróbálnom néhányat, lehet hogy meg is veszem :) Bár Szabi szerint naaaagyon ráérünk még mindennel! :lol:

Mocorgás: egyre gyakrabban és biztosabban érzem a kis pöcörőst! :D Szabi meg ha otthon vagyok fél óránként megkérdezi, hogy lehet-e már érezni kívülről is? :lol:

vicky: jó kis honlap! :)

lara: én is azért kezdtem Bergon kocsikat nézegetni, mert fontos, hogy átfordítható legyen a tolókar és az újabbaknál már a kerekek is bolygósíthatóak.
A tejberizst most nagyon megkívántam! Holnap lehet csinálok, bár már be van tervezve egy rakott karfiol és egy brokkoli krémleves :)
zuzmooo

Tejberizs - én is csináltam a hétvégén egy nagy adaggal. jobb híján gyors rizsből, meg egy kis kókuszreszelékkel is megbolondítottam. Nem klasszikus, de nem lett rossz. De csak én eszem, apja nem, úgyhogy még mindig van :)
Akciós őszibarack-konvzerv volt a Sparban, úgyhogy azt dobtam rá, nagyon fini volt. Tudom, hogy a konzerv nem az igazi, nem is szoktam enni, de most megkívántam.

boruska

molmar: hányingered is volt? Vesegörccsel az gyakran együtt jár. Okozhat ilyen erős fájdalmat a régóta húzódó komoly székrekedés is. Mindenesetre a sok folyadék nem árthat és pihenj!
zuzmooo

molmar: Nekem sem nyilallás volt a vesegörcs és nekem nem is múlt el szuri nélkül. A végén már nem kaptam levegőt. Olyan érzés volt, mintha begörcsölt volna a hátamban egy izom. Szerintem csak belerúgott a baba valamidbe. A meleg tényleg jót tesz neki.

Köszi a honlap dicséreteket, jól elszórakoztam vele most, mikor apa nem volt itthon.
vicky79
Budapest III. kerület

Kakti, nézz körül, többféle hatóanyagú van. Spot-on, Killtix (mondjuk ez nyakörv), Advantix, Frontline, Exspot, Prac-tic.
Az a fő baj, hogy mindegyik készítmény max. 1 hónapig hatásos kullancs ellen. Állatgyógyszeres körökben dolgozom, de tanácsot sajnos-nem sajnos nem tudok adni, mert nálunk szerencsére még nem volt a kutyákban kullancs, mondjuk ők az udvarban vannak, nem járnak el itthonról. :) Ami azért is szerencse, mert errefelé elég kutyaütő állatorvosok vannak, az sem biztos hogy felismernék a babesiozist. Kullancsmentes(ebb) övezetbe nem tudjátok vinni a kutyikat sétálni esetleg? (Persze Frontline-t azért használunk.)
Ja, és igen, a kullancsok lemondhatnának nyugodtan.

Nóri, ha gondolod, teszek fel Születetteket a közösre, de csokit még én sem tudok. :D

Reni, biztosan csak álmos a bébid, ne aggódj. Nekem nem is ajánlotta a védőnéni a szívhang hallgatást, pedig lecsekkoltam, volt a szekrényében olyan eszköz.

Kattkat, én sem biztos hogy higgadt tanácsot tudnék adni, nagyon konzervatív vagyok, de majdcsak alakul valahogy. Velünk mindenesetre bármikor meg tudod osztani a megosztanivalót.

Én most nagyon élvezem a mocorgást, tegnap este is elég aktív volt a legényke. Ma délután meg -miközben olvastam vissza a termést- elkezdtem enni egy gyümölcssalit, valszleg nem tetszett neki, mert egyből hasbarúgott. :D

Erusverus, a Seduxen biztosan leszedálja a babádat, azért mozog kevesebbet. Ennél enyhébb nyugtatót nem lehet szedned? Vagy rosszul tudom hogy ez azért nem a legenyhébbek közé tartozik?

A babakocsival kapcsolatban nekem is csak az a dilemmám a Graco-val, hogy nem átfordítható a tolókarja. Viszont a sátrát, vagy tetejét vagy mijét át lehet fordítani. Kakti, akkor ez gyakorlatilag úgy működne mint változtatható tolásirány? Vagy csak kiskorban? Mert sportkocsiként gondolom a lábtartót nem szereli át az ember.

Nekem is tanulnom és beadandókat alkotnom kéne, de az Istennek sem tudom magam rávenni. :cry: :cry:

Bea, tényleg hihetetlen dolgok történnek Veled. Kiderült már végre hogy van-e bárányhimlőd vagy nincs?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

kakti: a Valahol Európában-t én is nagyon szeretem! Egy hete tettem rá az MP3 lejátszómra, azóta szinte csak azt hallgatom.
zuzmooo

Zuzmooo!
Nekem csak az a bajom, hogy a lemezen nem a Buch Tibi énekli. Jó a Szolnoki Peti is, csak egyrészt ő sosem játszotta, másrészt Tibi hangjába 18 éves korom óta szerelmes vagyok. :D

Csilla!
Én úgy voltam a GRACO-val, hogy a hordozóban és a mózesben is velem szemben van a baba. A hordozónak van saját kupolája, a mózeshez meg a kocsiét át lehet fordítani. Amikor meg már ül a kocsiban, akkor úgysem rám kíváncsi már, hanem a világra! :) De valóban, a köztes időben, amikor fekvőkocsiként használjuk, akkor annyiban lehet ezt megoldani, hogy a kupolát áthajtod (hogy ne süssön a szemébe sem a nap), és akkor látjátok egymást. Illetve van a kupolán egy kukucskáló ablak is.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vicky! jó lesz az oldalad!

Zuzmoo, nem volt hányingerem, de elég szarul voltam. Hátul fájt a jobboldalamon és kb. deréktől lefele a csípőcsontig sugárzott elég kitartóan. Ezért gondolom, hogy a vesém lehet. De a majd a dokim holnap mond rá valamit. A meleg nem lehet rossz ötlet, mert utána jó meleg vizzel zuhanyoztam és tényleg jobb lett. Mondjuk nem tartom kizártnak a székrekedést sem. :?

A hétvégén mi is néztünk egy-két babakocsit. Szombaton a páromnak venni kellett új farmernadrágo(ka)t, mert a régieket igencsak elnyűtte. Útba akadt közben egy bababolt és benéztünk. A párom amint meglátta az árakat, szinte rögtön ki is fordult az üzletből, így csak kutyafuttában néztük végig a kínálatot. Nem igazán volt nekünk tetsző.
Vasárnap meg babaruhabörze volt itt Szolnokon. Nem fűztem hozzá nagy reményeket. Nem is akartam venni semmit csak a babakocsik miatt mentünk el, hátha kifogunk egy jót. Hát teljesen ki voltunk akadva, hogy csak kék színű babakocsik voltak és olyat nem akarunk, mint kiderült. Egyébként megéri ilyenekre elmenni, mert a ruhák voltak tök olcsón szépek. Végül is vettünk egy szép téli babazsákot. (Jól írom? Nem kezeslábas anorák.) Amelyben bekötheted a bébihordozóba, mert elől-hátul van erre egy luk. És még amin meglepődtem, rengetegen voltak... :shock:

Kép
Kép
molmar

Kakti, köszi a tájékoztatást. Amúgy mózes nélkül is lehet fekvőnek használni a kocsit, ugye?
Egyelőre marad a Graco vagy a Bergon, mert ezek tetszenek, de a Graco apának is, ugyan ő még csak azt látta a kettő közül. A Piccolinoról és Tako vagy Takko-ról letettem, nem praktikus a négy nagy kerék, nagyon billenősnek tűnt tőle a babakocsi a kipróbáláskor. Még a végén kiborítanám belőle a gyereket. :S

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Most végre csak jó történt!
Megjöttünk az uh-ról. Minden szuper és tökéletes, amit ki lehetett szűrni, és egyértelműen Erik, de még mennyire! Nem is mondott még semmit a doki, én már akkor láttam a kukacot, annyira hatalmas motyója van a combjához képest. :lol: :lol:
A méretei is tökéletesek, épp annyi a pocija, amennyinek a kora szerint lenni kell. A feje viszont kb egy héttel nagyobb, de ez már meg sem lep, Kristófnak is nagy, Ferinek is nagy, nekem sem kicsi éppen és már 4d-sen is nagy volt Eriknek is. :D :D
Ezek a méretek:
BDP: 53 mm
HC: 194 mm
AC: 155 mm
FL: 33
Becsült súly: 400 gramm
Fekvés: fejvégű
Placenta fekvése: elől, nem mélyen

Képet később majd rakok fel, mert jelenleg nem tudom beolvasni, nem érem el a masinát, magasan van.

És! Miután végeztünk az uh-n, hívtak a másik kórházból. A pénteki szülésznő volt. Nem bárányhimlőm van, mert már van ellenszérum a véremben. :D :D :D
Vendég

Nyíregyen most hétvégén lesz bababörze. Megpróbálom rávenni Szabit, hogy elmenjünk. Vagy szerintetek jobb ha otthon hagyom, mert úgyis csak kínlódna, mint minden férfi vásárlásnál? :)
zuzmooo

Bea, szuper hírek, végre megnyugodhatsz!!

Várjuk a képeket!

boruska

Bea: ez nagyon jó hír és jók az eredményeid is! Várjuk a képeket :)
A mi babánknak is "egy héttel nagyobb" a feje. Azóta azt hallgatom Szabitól, hogy neki milyen okos fiacskája lesz :lol:
zuzmooo

Bea! Na végre jó hírek!

Szerintem a kis porontyom ráült valami idegemre, mert lesántultam a jobb lábamra. :lol: Éreztem egész nap kis mocorgást, mintha ő lenne, de a nagy rúgások elmaradtak. Biztosan csak álmos és lehet be is pukkadt amiért megzavartuk azzal a szarral... Elképzelhető, hogy olyan lesz mint az anyja meg az apja. Mind a ketten hamar bepukkadunk :lol:

bellerreni
Eger

Reni, az én babám sem nagyon aktív, csak mintha helyezkedne - bár én még amúgy is csak olyankor érzem igazán, ha lefekszem, és a hasamra teszem a kezem - kell koncentrálni, hogy észrevegyem azokat a pici mozgásokat a háj alatt :)

boruska

Sziasztok!!!
Ha már babamozgásról van szó: mivel az én kislányom tegnap alig aludt, annyit rugkapizott, meg forgolódott, hogy ma egésznap alszik..vagy kétszer volt fent de akkor is csak picikét és gyengén... ezt már megfigyeltem, hogy ha egyik nap szuper aktív, akkor a másik nap csend van... meg amúgyis ez a hidegfront: engem is agyoncsapott délben..

Kép
Kép
ronci

Képzeljétek! Tegnap este mikor a narancsot ettük a pocakomon volt a kis tálca amire szoktuk pucolni a gyümiket és akkorákat rúgott, hogy megmozdult a tálca. Most már Zsolti is látta utána meg rátette a kezét és egy kis türelem után pont a tenyerébe rúgott...De könyörögni kellett neki, mert kb 4. kézrátételre sikerült. Előtte megmakacsolta magát és apucinak nem rúgott. :lol: Ma is kipróbálom a narancsos tálcás dolgot, hátha megint aktivizálja magát, de lehet, hogy nekem is csak elfáradt tegnap mert nagyon aktív volt,vagy tényleg a front. Nem tudom, de beparáztatott a védőnő az tuti.

bellerreni
Eger

Bea! Ezek nagyon jó hírek! Akkor kiderült, hogy voltál rubeolás is meg bárányhimlős. A méretek is jóknak hangzanak. :wink:

Kép
Kép
molmar

Edit: amikor mar nagyon ketsegbe voltam esve, a kovetkezo egyveleget hasznaltam: 4-5 rosttablatta+ homeopatias bogyok+ hashajto lekvar+ 2-3 alma+ rozskorpas joghurt/ nap, de igy is 3-4 nap kellett, mire lett valami hatasa.
Bea: nagyszeru, hogy ennyi jo hirt kaptal. Vegre akkor megnyugodhatsz, meg akkor is, ha ebben a korban mar nem olyan karos a baranyhimlo, sot, igazabol csak a rozsahimlo teratogen, arra pont eleg, hogy felborzolja az ember agyat. Az en egyik paciensen anyukaja is bejelentette, hogy a kislanya baranyhimlos. Nalunk nincs ellenanyagszures, ugyhogy varom, hogy leteljen a lappangasi ido... :?
Marcsak ezen a heten dolgozom- elvileg. Gyakorlatilag bejott egy par viszonylag penzes munkam, amit nem igazan engedhetek meg magamnak, hogy lemondjam, ugyhogy meg valoszinuleg egy ideig eldolgozgatok, meg ha nem is teljes munkaidoben...Estenkent elegge kemenyedik a pocakom, neha mar faj is. De olvastam, hogy nektek is szokott, ugyhogy kicsit megnyugodtam. A dokim nem mondta, hogy ne dolgozzak, de nagyon helyeselt, amikor azt mondtam, hogy csak oktober kozepeig fogok. Hat, meglatjuk, hogy birom. Babocanak egyaltalan nem tetszik, nem engedi, hogy ulve dolgozzak, es nagyon hisztizik a turbinatol is, de a fogkoleszedotol kimondottan ki akarja rugni az oldalam. Neha eleg nehez koncentralni arra, amit csinalok, amikor odabenn valaki ribiliot csap.
Reni: attol ne ilyedj meg, hogy nem talaltak meg a szivhangot, nekem van itthon sztetoszkopom, de nem mindig talalom meg vele, sot, legtobbszor csak azt hallom, hogy nagyokat rug bele, es uzeni, hogy ne csoszogessem.
Viki, Kakti- nagyon profik a babakocsik!
Mivel estenkent mar magatol is gorcsol a hasam, nem merek tornazni, ugyhogy mar a merleg kozelebe sem merek menni. De legalabb ugy tunik, hogy mar muloban van a farkasetvagyam, es nem kell visszafognom magam, hogy ne egyek egesz nap.
Kicsit sok lettem, bocsi.
geri79

Bennem most tudatosult, hogy július óta nem voltam a védőnőnél :roll: Remélem nem szedi le a fejem. Bár nem nagyon tudom, mit tudna hozzátenni ehhez az egészhez, a doki elküldött mindenféle vizsgálatra, négy hetente lát, a babóca virul, mi egyéb kell még?

Ma voltam szemészeten. Bemegyek az öreg, morcos dokihoz, kérdi mi a panasz. Mondom semmi, csak írásos vélemény kellene, szülhetek-e természetes úton a szemműtétem ellenére. Erre leolvasatta velem a táblát, ellenőrizte a pupillareflexeimet, megnézte a szemfeneket, majd közölte, hogy a szemem egészséges, a látásom rendben van. Mondtam ez jó, de alapvetően nem ezért jöttem, ugyan legyen már kedves leírni, hogy a szemműtét nem akadály. Mondta, ezt ő le nem írja, döntse el az orvosom, vág vagy sem, neki ehhez az világon semmi köze. Kösz :oops:

Edit: nekem gyógyzsertárban kapható bio-aszaltszilvalé jött be. Meg egyél sok almát, héjastul.

Reni: a tálca mókás lehetett. Náluk is azon problémázott apa, hogy akkor, amikor ő kiváncsi rá, miért nem rúg, de mostanában már ő is szokta érezni.

Kép
juci-77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?