Kakti, nézz körül, többféle hatóanyagú van. Spot-on, Killtix (mondjuk ez nyakörv), Advantix, Frontline, Exspot, Prac-tic.
Az a fő baj, hogy mindegyik készítmény max. 1 hónapig hatásos kullancs ellen. Állatgyógyszeres körökben dolgozom, de tanácsot sajnos-nem sajnos nem tudok adni, mert nálunk szerencsére még nem volt a kutyákban kullancs, mondjuk ők az udvarban vannak, nem járnak el itthonról.
Ami azért is szerencse, mert errefelé elég kutyaütő állatorvosok vannak, az sem biztos hogy felismernék a babesiozist. Kullancsmentes(ebb) övezetbe nem tudjátok vinni a kutyikat sétálni esetleg? (Persze Frontline-t azért használunk.)
Ja, és igen, a kullancsok lemondhatnának nyugodtan.
Nóri, ha gondolod, teszek fel Születetteket a közösre, de csokit még én sem tudok.
Reni, biztosan csak álmos a bébid, ne aggódj. Nekem nem is ajánlotta a védőnéni a szívhang hallgatást, pedig lecsekkoltam, volt a szekrényében olyan eszköz.
Kattkat, én sem biztos hogy higgadt tanácsot tudnék adni, nagyon konzervatív vagyok, de majdcsak alakul valahogy. Velünk mindenesetre bármikor meg tudod osztani a megosztanivalót.
Én most nagyon élvezem a mocorgást, tegnap este is elég aktív volt a legényke. Ma délután meg -miközben olvastam vissza a termést- elkezdtem enni egy gyümölcssalit, valszleg nem tetszett neki, mert egyből hasbarúgott.
Erusverus, a Seduxen biztosan leszedálja a babádat, azért mozog kevesebbet. Ennél enyhébb nyugtatót nem lehet szedned? Vagy rosszul tudom hogy ez azért nem a legenyhébbek közé tartozik?
A babakocsival kapcsolatban nekem is csak az a dilemmám a Graco-val, hogy nem átfordítható a tolókarja. Viszont a sátrát, vagy tetejét vagy mijét át lehet fordítani.
Kakti, akkor ez gyakorlatilag úgy működne mint változtatható tolásirány? Vagy csak kiskorban? Mert sportkocsiként gondolom a lábtartót nem szereli át az ember.
Nekem is tanulnom és beadandókat alkotnom kéne, de az Istennek sem tudom magam rávenni.
Bea, tényleg hihetetlen dolgok történnek Veled. Kiderült már végre hogy van-e bárányhimlőd vagy nincs?