Új privát üzeneted érkezett!

Barci!
Ez egy internetes fórum, senki sem tudja (biztosan) ki a másik, akár tegezheted (tegezhetsz) is. Itt ugyanis én is egy vagyok a dumálók közül.
gyuri
Szeged
 
 


Szia Gyuri!
Az az igazsag, Barci beirasa utan pöttyet megszeppentem, mert orvos letedre en is letegeztelek, de utobbi beirasodat olvasva, fellelegeztem. Kép
Azt azert megkerdeznem, meg ha lehet, hogyan kerül aceton a vizeketebe? vagy miert?
Hol kevesebb, hol több, hol meg semmi? Kép
Mert ket napig ellenöriztem, minden egyes pisilesnel a tesztcsikkal, es MINIG MAS ERE§DMENY JÖTT KI!
pele1
 
 


Szia Agi, es Lanyok!
Senki sem jar erre mostanaban?
Hoyg vagytok?
pele1
 
 

 
 

Szia Pele1!

Minden oké?
Két hétig nemigazán jutottam nethez, mert nyaraltam, így csak az átmeneti időkben sikerült belelapozgatnom az írásokba... Ma például Mogyoródon voltunk az Aquarénában! Remek volt, annak ellenére, hogy többször zuhogott az eső és nagyon hideg volt! Amíg mi egyszál fürdőruhában másztunk fel a csúszdákhoz és siklottunk a nem igazán meleg vízbe, addig az "úszómesterek" melegítőben és dzsekiben figyeltek bennünket...
Egyszóval kifogtuk a remek időt, de sebaj, szombaton azért a Beach house jó volt!! (És nem utolsó sorban a cukromnak is nagyon jót tett a mozgás!!!)

Na de más: mit sikerült "cukor-ügyben" intézni? Neked, illetve a kismamának, akiről írtál?

Kell most diétázni, vagy mikor kell kontrollra menni? Általános közérzet? Babóka???
Mikorra vagy kiírva?
aszemenyei
 
 


Sziasztok Lányok!

Ki hogy van, így a nagy meleg elmúltával?

Mit szólnátok egy körkérdés-sorozathoz?
Tervezett volt a Pocaklakótok?
Ki mikor és hogyan találkozott a cukorbetegséggel? Mi volt a reakció? Volt pánik? Megnyugodtatok már valamennyire?
Hol tart most a cukorbetegség, illetve ha jobban hangzik a gesztációs diabétesz? Diéta, diéta+inzulin?
Ki hanyadik hétnél tart és hogyan viselitek?

Amennyiben tervezett terhesség volt, szedtetek-e előtte valamilyen magzatvédő vitamint? Esetleg valami egyéb "előkészítés"??


Kedves Doktor Úr!

Ön szerint Elevit vagy Materna? Esetleg valami más is van forgalomban?
Gyógyszerésztől hallottam, hogy az Elevitet a tervezett teherbeesés előtt már 3 hónappal érdemes elkezdeni és egészen a szoptatás befejezéséig szedni. Bár valamilyen szünetről is volt szó 3 hónap után...
Kérdésem: Ezekből mi igaz? Mi van akkor, ha a 3 hónap alatt nem "jön össze"?
Már fennálló IDDM esetén lehet-e szedni bármelyiket, illetve a diabétesz miatt szükség van-e valamiféle külön kiegészítésre?

A válaszokat előre is köszönöm,

Ági
aszemenyei
 
 


Pele!
Ha visszalapozol megtudod: az éhezéskor (+kevés folyadék) a cukor nem bomlik le teljesen, mint kellene neki szédioxiddá és vizzé, hanem közbenső termékek szaporodnak fel ez az "aceton", ami a vizelettel aztán kiürül és mérhető. Mennyisége sok mindentől függ: mennyi cukrot ettél, mióta nem, mennyi folyadékot fogyasztottál, mióta nem stb. Ezért reggel a legtöbb (éhezési aceton) és nem cukorbetegnek csak ez van. Veszélytelen dolog.

Aszem!
Mindegy. Es semmi szünetet nem érdemes tartani. Legfeljebb egy idő után másnaponta is elég 1 tbl. Semmi más nem kell.
gyuri
Szeged
 
 


Köszönöm szepen Gyuri, elmentem visszalapozni. Kép)))
pele1
 
 


Kedves Gyuri!

Ha a terhességi cukor után megmaradtak a magas értékek, amit inzulinnal kell kezelni, terhesség alatt ICA negatív lett, akkor teljes bizonyossággal lehet mondani, hogy már végleg cukorbeteg lettem?
Vagy van némi esély arra, hogy némi rásegítés után ismét tud inzulint termelni a hasnyálmirigy? Mióta kapom az inzulint, azóta csökkennek az értékek és az inzulint is lehet csökkenteni.
Az nagyon egyszerű elmélet részemről, hogy terhesség alatt ellustult a hasnyálmirigy, mert kívülről kaptam a nagy adag inzulint és most kell egy kis idő, hogy visszaálljon?
Teljsen hihetetlen számomra, mi szerint terhesség nélkül is pont ebben az időben amúgy is kialakult volna nálam az 1es típusú cukorbetegség. Ezt a vércukor értékeim alapján meg lehet így 100%ra mondani?

Eszter
cseszi
 
 


Pele!

Érdekesek a régi írások is, de azért ne tűnj el teljesen...

Mi van Veletek????

Ági
aszemenyei
 
 


Cseszi!
Van olyan tapasztalat, hogy az inzulinkezelés megkezdése után a kezdeti adagokat csökkenteni lehet, szinte úgy tűnik, hogy nincs is rá szükség, de ez átmeneti jelenség, előbb utóbb kialakul a valós helyzet, a diabetesz. Van olyan cukorbeteg (1.tipusu is) akinek marad kevés saját inzulintermelés is, ezeknek a legjobb a hosszutávú kilátásaik, a szövődmények később jelentkeznek. De ne ebben bízz, hanem a szakszerűségben és a fegyelemben.(sorry)
gyuri
Szeged
 
 


Szia Agikam!
Hat most repült el amit vagy husz perce irok! Kép afene egye meg!!!! Kép
Az en hangulatom hullamzo, neha ölni tudnek mar!
Szoval nem fogod elhinni, de voltam a hülye itteni nögyogyasznal, es mondom neki mik lettek az eredmenyek, mert otthon rendesen ki lettem vizsgalva, korhazi bentfekvessel.
Nem fogod elhinni mit mondott a hülyeje!!! Kép
Szoval idezem.
Hat nalunk magyaroszagon, mas eredmenyekkel dolgazhatnak, es talan kicsit lazabban veszik a dolgot!MErt en itt nemetben az itteni eredmenyeim alapjan bizony terhessegi diabeteszeses vagyok.!!!???
Hat elmondanam, kideritettem, mi is volt itt a nagy vizsgalat.
A nögyogyasznak 75 gr szölöcukros folyadekot itattak velem, es egy ora mulva mertek, ami 144 lett, / nalunk8 lett, de ezt otthon a 120 perces tesznek hivjak, hat nem veletlenül. Kép
Na ezzel az eredmennyel lettem a diabeteszes klubba küldve, ahol egy glükoz oldatot kaptam, 3 dl folyadek, olyan oltarian rossz, hogy a szölöcukor lötty ahhoz kepest isteni nedü, szval a teszt papirjan ez all;/ Mert ezt en hoztam el a gyogyszertarbol, es "nalam maradt" a papir veletlenül:
glükoz oldat vercukor megallapiotashoz, EHGYOMRI ES 120 PERC MULVA A LÖTTY BEVETELE UTANI MERESHEZ!!
Na ez nem jött össze idekint, mert az elsö oraban mertek, masdokri oraban mertek, meg a harmadikban, de az elsö orai ertek alapjan allitottak be inzulinra.
Az ertekek amiket mertek:
ehgyomri 5,2 egy oras 11, masodik oras / amit elöször kellett volna merniük!!! / 6.5 a harmadik oras eredmeny pedig 3,6 lett.
Ez meg mind semmi.
Megyek a diabetesz kuruzslohoz, mutatom neki az eredmenyeimet a kiskönyvben, INZULIN NELKÜL olyan 3,9 es 6,2 közötti ertekeket mutatott.
Mert talalt ket olyan 95-ös ehgyomri erteket / nalunk 5,2 lenne/ ezert tudod mit mondott???
Az esti 4 adag inzulint eemeljem föl 5 egysegre!!!
HArom napig inzulinoztam,soha többet, meg azota sem!!!!!!
Otthon azt a zarojelentest kaptam:
"Az elvegzett vizsgalatok alapjan gestatios diabetesz nem igazolodott be, labor paramerterei normal tartomanyba estek."
Szoval mar nem is banom, hogy a 37. hettöl otthon leszek, mert ez egy dilihaz ami itt kint van. .(((((((
Remelem, te jol vagy Agikam, irjal mar valamit, mi van Veled? Kép
pele1
 
 


Szia Gyuri!
Megkernelek, amit az elöbb irtam olvasdd el, es mondjal mar valamit, mit tegyek, mert ezek a dokik itt kint taccsra tesznek. Kép(((
pele1
 
 


Szia Pele!

Jó, hogy írtál,már kezdtem aggódni, hogy eltüntetek. Kép

Ez egyszerűen elképesztő, hogy min mentetek keresztül!!Kép Én még az elején igazából nem is értettem, mi lehet itt a gond: megállapították, inzulin, gondoltam, esetleg a diétánál vannak kérdéseid...

Aztán folyamatosan derült ki mindenféle más is... Úgy sajnálom, hogy ezzel kellett megküzdened már az elején!!

Első baba? Hogy bírta a kis drága a megpróbáltatásokat? Mikor kell visszajönnöd Mo-ra kontrollra?

Én most próbálok feltöltődni, tényleg maximálisan megtenni mindent a jó vércukor-eredményekért. Szeptemberben megyek a diabetológiára kontrollra a Szabolcs utcába a Baranyi doktornőhöz. Kicsit félve várom, hogy mit mond majd.. Remélem valami pozitívumot...

Igazán szükségem lenne már valami jó hírre baba-projekt ügyben, de (ellentétben a német orvosokkal) bármit is mond én elfogadom, hiszen hatalmas tapasztalattal és tudással rendelkezik. És ki lenne az a bolond, aki veszélyeztetné a babóka életét??

Utolsó szabadságon töltött napjaimat egy kis takarítással, na meg tanulással töltöm, mert bolond fejjel elkezdtem a munka mellett a Közgáz EgyetemetKép, s ott van egy elhalasztott jog vizsgám, meg a munkahelyen is egy közigazgatási alapvizsgám. Idén januárban lettünk köztisztviselők, s ehhez kell az alap-, majd kicsit később a közigazgatási szakvizsga.

Szóval, jövő héttől beindul a verkli, furcsa lesz, mert május vége óta nem dolgoztam. (Tanulmányi szabi, majd most júliusban rendes szabadság.)

Mivel telnek a napjaid? Dolgozol még, vagy betegállományban vagy?
aszemenyei
 
 


Szia Agikam!
Jol vagyunk, Pecsen a Poten csinaltak 3 dimenzios ultrahangot/ minek hivjak 4 d nek, ami csak harmat tud, nnna mindegy/
es ott at lett vizsgalva minden, agy, fej, gerinc, vegtagok, sziv, tüdö, gyomor, köldölzsinor, mindent rendben talaltak, de szeptemberben a doki meg egyszer latni akar. Tökre ki volt akadva, mi ez az ingyen cirkusz itt kint a nemeteknel. .((
En sem ertem, csak allok es lesek, mert elvilehg az lenne a cel a terhest minnel kevesebb gyogyszerrel terhelni, de hat itt ugy laccik, a gyogyszer gyartok diktalnak, es nekik csak akkor van nyeresegük, ha fogy a gyogyszuri, gondolom en.
Az viszont tenyleg feltünö, rengeteg itt kint a 2600 gr körüli gyerek.
Amit eddig itt lattam, az mind olyan apro, a 3500 gr itt mar oriasinak szamit. .(((
aug 23-an erekezk haza, aztan par nap mulva ide vissza, de szeptember masodik hetetöl otthon vagyok, semmit sem akarok a veletlenre bizni, meg veletlenül se kerüljek itt kint kirhazba, valahoyg irtozok tölük, jo nekem az agyon szidott magyar korhaz, ahol tök normalisak velem. .)))))
pele1
 
 


Szia Pele!

Örülök, hogy a kis pöttöm jól van!!Kép
Szabadság, pihenés? Vagy utolsó pillanatig munka?
aszemenyei
 
 


Semmi melo, mar regota szabin vagyok, na jah, aki 39 eves, az mar öreg nek szamit ilyesmihez, es jobban nem hagyjak hogy azt csinaljon amit akar. .(
pele1
 
 


Hogy lennél már öreg!!Kép

Teljesen megértél az anyaságra!
Remélem én is, bár nekem még van közel 9 a harminckilencig.

Igazából így tudsz az utolsó pillanatig azt csinálni, amit szeretnél.
aszemenyei
 
 


Hat az tulzas, mert sok a teendö oitthon is, gyerekszoba kialakitasa, hat van melo böven.
Te merre fele laksz szep hazankban, de lehet mar kerdeztem. Kép
pele1
 
 


Gyönyörű hazánk, gyönyörű fővárosában...

Tényleg: első baba? Név-választás megtörtént már? Vagy legalább tervek?
aszemenyei
 
 


Pele!
Nyugodj már meg: nincs semmi bajod!
Aug. 23 már nincs messze.
gyuri
Szeged
 
 


Szia Agi!
Nevvalasztas, az nehezen megy. Kép(
Nemigazan talatam meg a Balazson kivül olyannevet, ami tetszene. Kép((
Majd meglatjuk. Kép
pele1
 
 


Tudom Gyuri, csak azt nem hogy kezeljem ezeket az idiotakat itt kint, akik orvosnak nevezik magukat! Kép((((
pele1
 
 


pele!
Szabad ember vagy, azt csinálsz amit akarsz, attól kérsz tanácsot, segítséget akitől akarsz. Ezt ott is acceptálják. Nyugodtan mond meg a véleményedet, vagy hallgass és csináld amit akarsz. Semmire sem kötelezhet senki.
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Doktor Úr,

Első terhességem alatt már előjött a cukorbetegség. Mivel nem vagyok túlsúlyos, úgy gondolom nem úszhatom meg legközelebb sem. A diétát nagyon nehezen viseltem, és rettegek a terhességen kívüli cukorbetegségtől. Arra lennék kíváncsi, hogy a kihordott terhességek száma növeli-e az időskori cukorbetegség kockázatát? Én úgy gondolom, hogy igen, hiszen a megnövekedett inzulinszükséglet terheli a hasnyálmirigyet. Csökkenthető-e ez a kockázat a terhesség alatt már korábban elkezdett inzulin adásával? (tehát nem csak akkor, amikor a diéta már nem elég) Bár gondolom ezt úgysem én döntöm el, csak elméleti síkon érdekel a dolog. És egyáltalán: mitől tudnak kimerülni az inzulintermelő sejtek? Nem képesek megújulni, nincs megfelelő nyersanyag az inzulinhoz stb.?
Bocsánatot kérek, ha túlmentem a topik határain, avval is beérem, ha ajánl valami irodalmat ahol olvashatok ilyesmiről bővebben.
Egyébként megkezdtem a felkészülést a következő babához. A terheléses cukor eredménye teljesen jó. Hg1ac eredmény még nincs. Ha az is rendben lesz, van-e még teendőm?
Tisztelettel: Kunde
kunde
 
 


Kunde!
A terhesség nem befolyásolja lényegesen a jövőt, amit viszont az idő, a folyamatos terhelés (túlsuly, betegségek esetleg gyógyszerek) és a szerencse (az "öregedés sbessége") befolyásol. A korábban elkezdett inzulin kezelésnek ilyen hatása nincs. Ha most a terhelés jó (akkor a Hgba1c nem is érdekes) akkor minden előkészületet megtett. Még a szülésszel is beszéljen erről!
Szorítunk.
gyuri
Szeged
 
 


Hello Mindenki,

Hol vagytok?! Remélem él még a fórum. Itt mindig megtudok valami újat.

Kedves Gyuri,
Most már én is tegeződnék. Így jobban esik kérdezni. Mert kérdés az mindig van. Most például az a gondom, hogy a Hgba1c ugyan jó lett, viszont a Fructosamin meghatározás nagyon nem. 342 lett; a Glikohemoglobin pedig 7.60
Mit jeleznek ezek az értékek?
A választ előre is köszönöm,
Kunde
kunde
 
 


Kunde!
Érdekes.
A HgA1c és a glikohemoglobin azonos dolgok, kissé eltérő módszertannal, hasonló eredményekkel, azaz ha a glikoh. magas lenne a HgA1c-nek is olyannak kellene lenni. Ez nem különösen magas.
Viszont fruktozamin (342) az magas.
Ha mind a kettő igaz, az azt jelenti, hogy az utolsó két hétben magasak voltak a vércukor értékek, de az utolsó három hónap átlaga még jó, azaz két hete (legalább) felborult a cukoregyensúly. Ez lehet terhesség miatt is!
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Mindenki!

150 gr-os szénhidrát diétán élek a 20. héttől, most vagyok a 26. hétben. A 24. heti ultrahangon megállapította a dokim, hogy kevesebb lett a magzatvízem (ami nem szivárog!), és a baba is fejlődési lemaradásban van, most 24 hetes nagyságú.
Kérdezem, hogy lehet ez a diétától?
Mert a dokim mondta, hogy nem használ a diéta (csak a cukromnak), de muszáj folytatni.
Szerinte a méhlepénnyel van gond.

Szóval lehet ilyen probléma a diétától?
andi70
 
 


Kedves Gyuri!

Valóban kezd érdekes lenni a dolog. Nem akartam itt nagyon belemenni, de akkor most leírnám a pontos értékeket, hátha kiderül még valami.
Hétfőn voltam vérvételen, szerdán csinálták a terhelést és ezen a napon megjött, tehát nem lehetek terhes.
szóval:
Fructosamin: 342
HemoglobinA1c:5.70
Glikohemoglobin:7.60
Terhelés éh.: 5.5
75g. glükóz után 2 órával:4.8

Egy harmadik leleten pedig mindenféle értékek vannak, teljes vérkép, azt hiszem arról más nem érdekes (cukor vonatkozásában.)Vizeletben mindenféle cukor és cukorszármazék negatív.De!! Sajna édesszájú vagyok.(Bár azért odafigyelek és nagyon nem szálltam el)
Tudsz még hozzáfűzni valamit?
Köszönöm a választ.
Kunde
kunde
 
 


Kunde!
Tényleg érdekes, meglehtősen ellentmondó adatok. Én a Hga1c-nek és a vércukroknak hiszek, és azok normálisak.

Andi70!
Az a tapasztalat, hogy a korán elkezdett (12.hét előtt) diéta mellett a gyerekek egy része igen kicsi (lenne). Ilyenkor megfontolandó az inzulin adása. De nem biztos, hogy ez az ok, és az inzulin javít a helyzeten. Ha nagyon nagy eltérés lenne, akkor nem a diéta az ok. Más ok is lehet (pl. genetikai)
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Gyuri!

Mit jelent, hogy esetleg genetikai okok miatt kisebb a baba? A 20. hétig minden úgy alakult, ahogy a nagy könyvben meg van írva, teljesen átlagos értékeket mondott a doki a baba méretére. Azóta meg megvan a 10 nap / 2 heti lemaradás.
andi70
 
 


Andi70!
pl. genetikai ok, ha a szülők picik ....
de sajnos vannak olyan rendellenességek is melyeket UH-gal sem láthatunk, és befolyásolják a magzat növekedésést és fejlődését.
Az az igazság, hogy nagyon nehéz ezt látatlanban értékelni. Mikor ilyesmit olvasok, mindíg az jár a fejemben, hogy "Ki látta, ki értékelte?". Ugyanis nem mindegy. és erről még nehezebb véleményt mondani. Az a tapaszatlatom, hogy legtöbb ilyes történetről a végeén kiderül, hogy vaklárma volt. De nem mindegyikről.
gyuri
Szeged
 
 


Sziasztok!

Gyuri, tudnál nekem segíteni! Én még új vagyok itt, de már egy csomó topicot elolvastam. Most 21 hetes terhes vagyok, és már túl vagyok az első terheléses cukron. Ott az értékem 6 lett. Ez most jó, vagy nem? A dokim azt mondta, hogy ez még jó, de közel van a határon, és hát anyunak sem kellett több, máris úgy kezel, mint egy cukrost. És már én sem tudom, hogy ez az érték jó vagy rossz. Tudnál nekem ebben segíteni?

Köszönöm,

Zsófi
mzsx
 
 


Kedves Gyuri!

Ha lenne valamilyen genetikai rendellenesség a babámmal, ami uh-val nem látszana, akkor a 20. hétig miért az átlag szerint növekedett? Akkor a 20. hétig is meg kellett volna lennie a 2 hetes lemaradásnak, vagy csak én gondolom rosszul?
Az afp-m egyébként 1 lett, állítólag tankönyvi érték, tökéletes.
Milyen olyan genetikai probléma lehet, ami uh-val nem derül ki?
Én egyébként 1 kiló 90 dekával születtem, szinte időre (két héttel a kiírt idő előtt szült meg anyám). Ez befolyásolhatja, hogy a baba kisebb?

A Szabolcsban Hajdú doktornőnél is jártunk most kedden, hogy van-e valami baja a babának. Igazából a vese- és hólyagműködést nézte. Szerinte árnyalattal kevesebb csak a magzatvíz az átlagosnál, a két hét lemaradás meg nem a világ.
Ugye, hihetek neki. Legalábbis olyan jó lenne, ha meg tudnék nyugodni.
andi70
 
 


Kedves Doktor úr/Gyuri!

Az előző terhességem végén (34. hét) terhességi diabéteszesnek nyílvánítottak a következők alapján. reggeli (2 zsömle, 2 gyümölcsös joghurt, ugyanis akkor már kb 14 órája nem ettem, hogy éhgyomorra menjek a kórházba, ahova hasonló alapossággal megállapított magas vérnyomás gondokkal utaltak be.) után 1 órával 7,8, aztán ebéd után 6,5 és vacsi után 5,0. Ezek után 175 gr-os diétára fogtak, amit be is tartottam, és egyszer egy kissé túl méretezett reggeli után újra mértek egy 7,8-at, de egyébként minden értékem jó lett. Sajna terhelésest nem végeztek ekkor már. Az előzőek persze jók voltak.

A fentiek alapján mennyire volt jogos a diagnózis? (főleg a diéta melleti 7,8-ra gondolok)

Lassan tervezzük a 2. babát. Milyen vizsgálat szükséges előtte a cukorbetegség kapcsán? Azóta a vérvizsgálatokon nézett éhomi vércukraim jók voltak. Emellett egy itthoni vércukor követés eredménye az volt, hogy éhomi 4,6, félórás 6,8, 1 órás 5,0, 1,5 órás 4,8,

Amennyiben a 2. babánál is előjönnének a gondok, vagy akár a terhesség kezdetétől, ha szükséges, akkor hogyan lehet Önökhöz/Hozzátok járni a Szabolcs utcába cukorbeteg gondozásra, ha én egyébként terhességgondozásra a Péterfybe járok? Ugyanis a Péterfyben ajánlott diabetológus doktornővel nem igazán tudtunk kiegyezni. Kép

Köszönettel

Panni
uran
 
 


Mzsx!
a 6.0 tökéletes érték (1 órával az egy zsemle+2 dl tej után) nem vagy beteg. Teendő nincs!

Andi70!
Ha ilyen gondjaim, kérdéseim vannak, amire én sem tudom a jó választ, azt Hajdú dr.nővek szoktam konzultálni. Hihet neki.Én is hiszek.

uran!
A válasz oly hosszu amilyen gyakran már megválaszoltam, kérlek olvass vissza, és ha még van kérdésed szívesen megirom a választ. Főlapon is találsz anyagot.
Én egyébként most már a Dél-pestiben dolgozom, együttműködve a Szabolccsal....
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Gyuri!

Igazad volt, jobban utána olvasva 2 kérdésemre megtaláltam a választ. Ámde abban még mindig nem vagyok biztos, hogy a diagnózis helytálló/igazolt volt-e.

a, Igen
b, Nem
c, ezekből a vizsgálatokból nem lehet egyértelműen megállapítani.

Kérlek válassz a fenti betűjelek közül.

Kösöznettel

Panni
uran
 
 


Szia Gyuri!

Köszönöm az információt. Nem akarok nagyon butákat kérdezni, de ez az eredmény akkor is jó, ha cukros löttyöt ittam? Ne haragudj, de még csak az első porontyot várom, a következőnél, már biztos okosabb leszek. Kép Azt még meg tudod mondani, hogy mennyi az elfogadható felső határ?

Köszönöm,

Zsófi
mzsx
 
 


Uran!
a helyes válasz: d. Nincs diagnozis terhelés nélkül. (75 g "cukros lötty") Diagnózis nélkül nincs betegség, aki nem beteg azt nem kell kezelni stb.

Mzsx!
ha a cukoros lötty 75 g glukoz oldat volt és a 6.O érték a kétórás akkor pláne nincs semmi bajod.
gyuri
Szeged
 
 


Szia Gyuri!

Köszönöm válaszod, nagyon megnyugtattál! Már mondom is anyunak, mert Ő volt, aki elkönyvelt cukrosnak. De, azért igyekszem kevés édességet enni, meg cukrosat inni, hogy így is maradjon az érték.

Köszönöm még1*!

Zsófi
mzsx
 
 


OK zsófi, az hízás ellen is jó.
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Gyuri!

Elso babámnál terhességi cukros voltam, 150 grammos diétán éltem a 28. héttol, ezzel jó eredményeim lettek, inzulin nem kellett. Szülés után voltam kontrollvizsgálaton, ott jó értékek jöttek ki, tehát úgy néz ki, "alapból" nem vagyok cukorbeteg.
Most várjuk a második babát, a 20. héten voltam 75 gr glükózos terheléses vizsgálaton. Az éhgyomri eredmény 5,41, a két órás érték pedig 6,33 lett. Az édességektol azért tartózkodom, kenyeret, tésztát, rizst s egyéb szénhidrátdús élelmiszert is mértékkel fogyasztok, de grammra pontosan nem számolom a szénhidrátokat. Az orvosom azt mondta, hogy nem kell még egyszer terheléses vizsgálatra mennem, a védono szerint viszont a 26. héten meg kellene ismételni. Szerinted kérjem az újbóli vizsgálatot, vagy ha vigyázok az étrendemre, akkor nem lehet baja a babának a terhesség hátralevő részében?
soosoo
 
 


Soosoo!
Ha előző terhességben "terhességi cukros" voltál, akkor többször is kell szűrni, minimum a 26-28 héten. A védőnőnek van igaza.
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Gyuri!

Köszönöm a válaszod.

Panni
uran
 
 


Kedves Gyuri,

köszönöm a választ, én is erre számítottam.
soosoo
 
 


Kedves Doktor úr,

Augusztus elején kissé úgyan előbb a kiírt időpontnál de teljesen egészségesen megszületett a kislányom.
Üzenem minden kismaminak akinek a terhessége alatt alakul ki gest. diab., hogy igenis be lehet tartani és ezért a kis csodáért érdemes is betartani a diétát.
Doktor úrnak köszönöm a tanácsait.
Üdvözlettel: JustiKép
dr_jur_justitia
 
 


Kedves Gyuri!

Ismét itt vagyok, mert már megint nem tudok valamit! Kép Szóval, amikor nekem levették a terheléses cukromat, akkor az 1 1/2 óra múlva történt, és nem két óra múlva. Ennek van jelentősége? Vagy ez a fél óra már nem számít? Három hét múlva megyek megint a 26. hetire és azt mondták, hogy igyam meg otthon, és 1 1/2 óra múlva menjek be, nem kell várni, csak kopogjak be, és leveszik a vért. Most nem tudom, hogy 1 1/2 vagy 2 óra múlva menjek, mert annyi mindent hallok. Ezért gondoltam, hogy megkérdezem egy szakavatottól! Kép

Zsófi
mzsx
 
 


Mz/x!
a szabály: 2 óra. És helytelen otthon megitatni, mert a másik szabály, hogy a "lötty" elfogyasztása után a két órát nyugalomban kell tölteni!
további szabályok:
itatás lehetőleg reggel 7 órakor, előtte 10 óra éhezés, tilos a dohányzás.
gyuri
Szeged
 
 


Köszönöm!

Ez a nyugalom dolog teljesen új, mert ezt még senki nem mondta. Múltkor is elmentem mászkálni, mert nagyon untam magam. Most meg azt mondták, otthon igyam meg, aztán 1 1/2 óra múlva jelentkezzem vérvételre. Kép Na, erről ennyit. Akkor csak két óra múlva megyek be, és próbálok teljesen nyugodtan maradni addig. Kép A cigi az OK, mert nem dohányzom, de ezt sem hallottam még!

Köszönöm a válaszod, sokat segített!

Zsófi
mzsx
 
 


Én is gesztációs diabéteszes kismama vagyok (vagy voltam), egészséges kislánynak adtam életet, a diétát rendben betartottam, összesen 8 kilót híztam, ebből 2 kilót a kórházban hagytam 3 kilót pedig hazahoztam a karomban.Kép
Gyuri /Doktor Úr!
Mikor tanácsos kontrollvizsgálatra menni a diabétesszel kapcsolatban, és diétázzam addig vagy normális étrendet folytathatok.
Én úgy tudom hogy a 6.héten.

Köszönöm előre is.

Noémi+Heléna
fantikbaba
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?