Sziasztok, jó reggelt!
Sajnos tegnap óta tovább súlyosodott a problémám, Babóka már éjszaka se akar szopizni.
Csak egyszer sírt fel éjjel, fél 4-kor. Átvittem a szopizós helyre, de azt csinálta, mint napközben: szívott kettőt, fordult el, sírt egy sort. Aztán elkezdtem sétálni vele, úgy pár perc sírás után elfogadta, szopizott és vissza is aludt. Reggel ugyanaz a sztori ismétlődött. Olyan, mintha nem lenne türelme beindítani a tejleadó reflexet, amíg nem ömlik a szájába a tej, addig sír. Ilyenkor tanácsolják azt, hogy fejjek kicsit előtte, hogy beinduljon, de addig mit csináljak a síró gyerekkel?
Netti: Én is gondoltam már arra, hogy mi van, ha igaza van a férjemnek, és hagynom kellene az egészet a fenébe, és kiegyensúlyozottan cumisüvegből etetni. Egyébként az arany középút híve vagyok, csak amióta megvan Babóka, derült ki, hogy teljesen ellentétesen képzeljük el a gyereknevelést.
Majd csak sikerül az álláspontokat közelíteni, remélem. Most emiatt az etetési mizéria miatt mindketten nagyon feszültek vagyunk, ez van.
Együttérzésem a fogzási problémához, tudom, milyen.
Szofi: Sztrájk esetére a játszócumit sem ajánlják. Éjfélkor mégis odaadtam neki, mert miután sikerült nagy nehezen nélküle elaltatnom, fél óra alvás után felsírt. Ha nem adtam volna oda, nem aludtunk volna éjjel.
A közös nevező majdcsak meglesz, remélem. Csak néha nehéz úgy rendezni a dolgokat, hogy mindhármunknak jó legyen. Különösen, hogy totál mást gondolunk jónak.
Zdori: Amikor még terhes voltam, mi is így képzeltük el a gyereknevelést, hogy közös álláspontunk lesz. Most nem tudom, melyik részét adjam fel: legyen egy-két héten belül full tápszeres a gyerek, vagy kezdjem el a hozzátáplálást idő előtt (ki tudja, milyen problémái lehetnek belőle később), esetleg ne adjak rá sapkát?
Na, mindegy, ez a mi problémánk, majd csak kijövünk belőle valahogy.
Barbapapa: nagyon jók a fotók, édesbogár Léna.
G_reny: Szerintem csodaszép a Mei-tai.
Emese: Szerintem ha túljutunk ezen a mostani sztrájkon, csak jobb lesz.
Netti: A cumi a szopási technikába zavar be. Van cumija már régóta, nem volt gond, de most a pótlást is cumisüvegből kapta. Úgy tűnik, a kettő együtt sok volt neki. Legalábbis azt hiszem, ez a gond, ha más, akkor esélyem sincs megoldani.
Zili: Az az én bajom, hogy elterveztem, hogy sokáig fogok szoptatni. És nehéz beletörődni, hogy úgy néz ki, ennyi volt, különösen, hogy egyik napról a másikra, és eddig teljesen anyatejes volt.
Mozza: Sajnálom a betegséget, mennek a drukkok, hogy hamar túl legyen rajta.
Szofi: Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet, úgy látom, hogy valóban ez van nálunk. Keressük az utat a kompromisszumhoz, és ez nehéz. Nem lehet másfél, mert a gyerek vagy kap hozzátáplálást, vagy nem kap. Ha nem erőltetem a szoptatást, el fog apadni a maradék tejem is, mert fejni sosem tudtam mennyiséget. Akkor tápszeres lesz teljesen. Tehát nem lehet kicsit engedni, mert a következménye nagy lesz. Na mindegy, lehet, hogy majd a dackorszakban visszasírom ezeket a problémákat.
Sikerült cumi nélkül visszaaltatni Lillát, most én is alszom még egy kicsit.
Réka