Új privát üzeneted érkezett!

Netti,
most van fent teszveszen is sok 6-9 hós Next overall, csak sztm drágán adják őket...
még átmenetit szeretnék boginak, ami ilyen taknyos őszi időben is jó...találtam egyet, csak az világoskék :)

gyerek fél órája a mérőszalaggal játszik... azzal a szabó félével... biztos varrónő lesz...

emese1979
 
 


En megvennem szivesen,de van egy licitam masik overalra ugye.. igy nem merek licitalni erre is :(

http://teszvesz.hu/item776915290_next_v ... nyokn.html

Netti
Kép
maumau
 
 


ja, nem linkeltem be... :oops:

http://www.teszvesz.hu/item764508815_ne ... 4_1ft.html
olyan szép :)

emese1979
 
 

 
 

Emese, en harmat is figyelek, egyikre licitaltam is,asszem pont a legdragabbra :twisted: de olyan szep,bar azota ezzel a viragossal es a mokusossal is szemezek.. :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti, szép nagyon!!! Bogira ez meg sztm nagy, ő most kb 66 cm :)
Mirára viszont lehet jó :)

emese1979
 
 


ez nagyon szep,de nem kicsi? en 80asokat nezek :D mondjuk nemtudom mekkora Bogi :)

Netti
Kép
maumau
 
 


a mókusosat már ebayen is kiszúrtam :) nagyon szép az is!!!

emese1979
 
 


Hat en kicsit bizonytalan vagyok, legyen pont jo vagy legyen nagyobb? melyik a jobb? mert van egy kisebb is ami tetszik,az 74es.. elvileg az pont jo lenne :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


ja, Netti valszeg kicsi, 68/74-et írt az eladó, csak nem írt vissza a kérdésemre, mekkore a váll/ülep távolsága...
a 3-6osoknak olyan 41 cm, az biztos kicsi :(
jól eldiskurálunk itt... :lol: :lol:

emese1979
 
 


:lol: :lol: eszembe se jutott lemerni a gyereket,csak a hosszat tudom :lol: de lehet megis 74est kene vennem? vagy ha ugyis ala van oltoztetve akkor lehet nagyobb? 10centit tuti nem fog noni, nem? remelem vki akkor tul licital :lol:

Reni,nem kell a cicas? :lol:

ha felkelt lemerem Borot! :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Lányok!

Kövezzetek meg érte, de nem értem, hogy miért ennyire cukorellenes mindenki!
Én ha rendes teát adok Petyának (filteres babatea) akkor igenis teszek bele egy kicsi cukrot! Miért annyira tragikus ez???

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Mozza! Szegény Lili. :( Szerintem itasd nyugodtan teával. Aminának a torokgyuszi szokott úgy kinézni, hogy látványra semmi baja, csak lázas.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Netti, azt is nézd, h februárig használod még (Bogi kb. 3-4 cmt nő egy hónap alatt), meg alá azért beöltözteted :)

emese1979
 
 


Mozza, nyugi, nem lesz semmi baj. Szerintem nyugodtan próbálj neki teát adni, max. kiköpi.

Én barom hallgattam az uramra, és hajnal kettőkor feküdtünk le, mert keresztapát néztünk. Szóval hulla vagyok. Csani viszont ma nem kelt egyszer se, hála istennek!

Szerintem engem félreértetek. Én sem azt mondom, hogy leszarom a férjem véleményét, non-stop veszekszünk, és semmiben nem értünk egyet. Nálunk is mindig addig gyúrjuk egymást, amíg nem jutunk közös nevezőre, és kiállunk utána a döntésünkben egymás mellett. SOHA nem hagyjuk, hogy tüske maradjon bárkiben, és ez csak úgy működik, ha megtaláljuk a közös nevezőt, és ez sikerült is eddig mindig. Azonban az ide vezető út szerintem sokszor nem ilyen harmónikus. Mert ha véleménykülönbség van, akkor az konfliktust jelent (nem veszekedést, de konfliktust, amit fel kell oldani). Nálunk egyikünk se olyan papucs, hogy igazat adjon a másiknak csak azért, hogy ne legyen vita. És bizony van, amikor nem értünk egyet. És szerintem ez egyáltalán nem életszagú, hogy:
- szerintem legyen egy
- szerintem legyen kettő
- Jó, akkor kössünk kompromisszumot, legyen másfél
- Milyen igazad van drágám! És micsoda szerencse: a gyereknek is pontosan ez a legjobb!
Az a kapcsolat, ami így működik (de nem hiszem, hogy itt lenne ilyen), az csak képmutató és önámító lehet.
Mindezt csak azért írtam le, hogy Réka ne érezze egy UFO-nak magát a sok idilli kis "mimindentmegbeszélünkdúlaszereleméssohanincskonliktusmertevidensmialegjobbmindhármunknak" kapcsolatba. Biztos vagyok benne, hogy mindenütt volt már konfliktus, ahol a két fél máshogy látta, hogy mi a jó, mi a helyes. Ettől függetlenül ezt meg kell beszélni, és konszenzusra jutni. Ez van amikor egy perc, van amikor egy nap és van amikor egy hét. Remélem, hogy utólag Réka is úgy fog erre emlékezni: "nem értettünk egyet, de sikerült megbeszélni, és utána kompromisszumot kötöttünk mindhármunk érdekében". Remélem világos mostmár, amit mondani akarok: ÉN NEM A VÉGEREDMÉNYRŐL BESZÉLEK? HANEM AZ ÚTRÓL, ami bizony néha rögös...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Jooo, lemerem,felkelt ugyis :D kapaszkodik a jaroka szelebe es huzza magat oda :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Szofi, a masfeles pelda nagyon jo :lol:

Egyebkent sztem az a jo ha nem papucs a ferj es erezteti o is mit is akar valojaban, vagyis nekezem ez a jo, ha mindenbe beleegyezne amit mondok, huh... eleg uncsi lenne! persze kello taktikakkal mindenre ra lehet venni,de az azert nem ugyanaz gondolom :D

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti! Nagyon kéne a cicás, mert én eredeileg olyat szeretnék, de nekem ez amire te licitáltál drága. Max. 3000 ft-ért tudok overállt venni. :( Ez szép amit belinkeltél, csak nem látom mennyire vastag, meg milyen a bélése. Nem tudom az eladó miért nem csinált több képet. :roll:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Netti,
lányod prankrátor lesz :)

Trixi,
én úgy tudom, hogy a korán bevezetett cukor, só is késöbb allergiához vezethet.

emese1979
 
 


Hát egy papucs férjtől én is kirohannék a világból, de az nem hátrány, ha nyitott a másik véleményére, és kompromisszumkész! :lol:

Trixi, hát az én gyerekem 5 napos korától kapott fél kávéskanál cukrot másfél deci édeskömény teához! :wink: Majd beszámolok, hogy milyen rettenetes dolgok történtek szegénnyel ezek után! 8)

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Ja és most látom, hogy a cicás Szigetváron van, 700 ft a posta. Még ha 3000 lenne, akkor is +700. Hát drága na. :? :(

Kép
Kép
g_reny
 
 


zili
 
 


Reni, tenyleg eleg draga.. de sztem ugyis ram licital vki :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


ahogy leirtam!!! jott egy licit :lol: :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Sajnos tegnap óta tovább súlyosodott a problémám, Babóka már éjszaka se akar szopizni. :cry: Csak egyszer sírt fel éjjel, fél 4-kor. Átvittem a szopizós helyre, de azt csinálta, mint napközben: szívott kettőt, fordult el, sírt egy sort. Aztán elkezdtem sétálni vele, úgy pár perc sírás után elfogadta, szopizott és vissza is aludt. Reggel ugyanaz a sztori ismétlődött. Olyan, mintha nem lenne türelme beindítani a tejleadó reflexet, amíg nem ömlik a szájába a tej, addig sír. Ilyenkor tanácsolják azt, hogy fejjek kicsit előtte, hogy beinduljon, de addig mit csináljak a síró gyerekkel? :(

Netti: Én is gondoltam már arra, hogy mi van, ha igaza van a férjemnek, és hagynom kellene az egészet a fenébe, és kiegyensúlyozottan cumisüvegből etetni. Egyébként az arany középút híve vagyok, csak amióta megvan Babóka, derült ki, hogy teljesen ellentétesen képzeljük el a gyereknevelést.
Majd csak sikerül az álláspontokat közelíteni, remélem. Most emiatt az etetési mizéria miatt mindketten nagyon feszültek vagyunk, ez van.
Együttérzésem a fogzási problémához, tudom, milyen. :?

Szofi: Sztrájk esetére a játszócumit sem ajánlják. Éjfélkor mégis odaadtam neki, mert miután sikerült nagy nehezen nélküle elaltatnom, fél óra alvás után felsírt. Ha nem adtam volna oda, nem aludtunk volna éjjel. :(
A közös nevező majdcsak meglesz, remélem. Csak néha nehéz úgy rendezni a dolgokat, hogy mindhármunknak jó legyen. Különösen, hogy totál mást gondolunk jónak. :?

Zdori: Amikor még terhes voltam, mi is így képzeltük el a gyereknevelést, hogy közös álláspontunk lesz. Most nem tudom, melyik részét adjam fel: legyen egy-két héten belül full tápszeres a gyerek, vagy kezdjem el a hozzátáplálást idő előtt (ki tudja, milyen problémái lehetnek belőle később), esetleg ne adjak rá sapkát? :( Na, mindegy, ez a mi problémánk, majd csak kijövünk belőle valahogy.

Barbapapa: nagyon jók a fotók, édesbogár Léna. :)

G_reny: Szerintem csodaszép a Mei-tai. :)
Emese: Szerintem ha túljutunk ezen a mostani sztrájkon, csak jobb lesz.
Netti: A cumi a szopási technikába zavar be. Van cumija már régóta, nem volt gond, de most a pótlást is cumisüvegből kapta. Úgy tűnik, a kettő együtt sok volt neki. Legalábbis azt hiszem, ez a gond, ha más, akkor esélyem sincs megoldani.

Zili: Az az én bajom, hogy elterveztem, hogy sokáig fogok szoptatni. És nehéz beletörődni, hogy úgy néz ki, ennyi volt, különösen, hogy egyik napról a másikra, és eddig teljesen anyatejes volt.

Mozza: Sajnálom a betegséget, mennek a drukkok, hogy hamar túl legyen rajta. :?

Szofi: Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet, úgy látom, hogy valóban ez van nálunk. Keressük az utat a kompromisszumhoz, és ez nehéz. Nem lehet másfél, mert a gyerek vagy kap hozzátáplálást, vagy nem kap. Ha nem erőltetem a szoptatást, el fog apadni a maradék tejem is, mert fejni sosem tudtam mennyiséget. Akkor tápszeres lesz teljesen. Tehát nem lehet kicsit engedni, mert a következménye nagy lesz. Na mindegy, lehet, hogy majd a dackorszakban visszasírom ezeket a problémákat. :)

Sikerült cumi nélkül visszaaltatni Lillát, most én is alszom még egy kicsit.
Réka

rekap
 
 


az állandó cukros teás cumisüveg a szájban a fogakat is tönkerteszi, meg a finomított cukor túlzott fogyasztása egyébként sem jó, de szénhidrátra szükség van, meg ugye az édes íz varázsa...Pár alkalmas cukros cucctól sok baja nem lesz, az a lényg, ne cukros cukrot egyen-igyon minden nap.Csak ha különleges alkalom van. Mint a felnőtteknél a torta...Kb. úgy értem.

Kép
Kép
zili
 
 


Hát akkor a cicás overáll kérdés megoldódott.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Zili,
szépek :) nekem van tuti hsrisnyabeszállítóm :lol: :lol:

na teszveszeltem magamnak lonsdale melegítőnacit, 526 pénzért :lol: :lol: drágább a posta, de majd nézek még vmit hozzá.

emese1979
 
 


Reka! biztosan sikerul megtalalni a kompromisszumot! csak az eleje lesz ilyen huzos!
Lilla baba mar eleg nagy, en nem tapszeresse tennem,hiszen van tejed,hanem hozzataplalas! aztan lehet nagyobb turelme lenne neki is.

Netti
Kép
maumau
 
 


Mozza
hogy van Lili? Doki mit mond?
Csináltam én is tegnap sajttortát. Megijedtem, mert szinte kifutott a sütőben a formából (neked nem szokott?), de aztán visszaesett, amikor kivettem. Fincsi lett

Nem tudom nektek hogy megy az utazás, de én már kész vagyok. Ha délelőtt indulunk akárhova, Kolosnak nincs egy hangja se a kocsiban, nézelődik aztán bealszik. Délután- este visszafelé meg egy idő után olyan hisztit levág. Ha 10 perc a visszaút akkor is. Mit csináljak? Férjem szerint, nem gáz, de nekem az, főleg, ha én vezetek.
pumuklii
 
 


Réka,
és ha amíg a tejleadó reflex megindul, kap játszócumit? Vagy nincs el vele ilyenkor?
Amúgy meg ne viccelőgj, öt és fél hónapig kapott tejet, szerintem nagyon üygesek vagytok, le a kalappal!!!
Szerintem tápi helyett már lehetne hozzátáplálni, krumpi, rizspép, magasabb kalóriatartalmú cuccokkal, h ne legyen éhes - kiskanállal, és akkor hátha a cicit még elfogadná. De ez csak az én véleményem!

emese1979
 
 


hát jó reggelt!

mekkora trutsi idő van mááá?!?!?!? ééés 10 fok van itt, elővettem a hiperbárány bundazsákot de esik így nem megyünk sétálni...

az én gyermekemnek a világ összes anyateje sem lenne elég.
1, tegnap 3kor kb 80ml sütötök + 100 ml hippes tea ez ugye a kostóljunk része...
2, 4kor kiszipp egyik cici (átlag 150 van benne)
3, 7kor megprósza pép..nem nem kell, üvölt ,jó akkor cici kiszippant..után apa még bepróbálkozott a péppel , lenyomott 100 ml-t.
4. f8kor fürcsi után, én naivan,,ó nem lehet éhes...bealszik cicin, naja...kiszivta mindkét cicit _(egyik ugye üres) és üvölt, reggeli fejésből 80ml a hütőben állt, azt gyorsan bedugtam a szájába...azon elaludt de megitta.


ma reggel 9kor teleette magát egyik ciciből, de f10kor követelte a másikat is

ez ugye igy nem okés? én totál kivagyok...előre félek hogy óó na msot megint éhes, mivan ha nincs a cicibe...jajj fél óra míg kiolvad a mirelit cucc, addig üvöltés...komolyan idegroncs leszek ezzel a szoptatással... :cry: :cry: :cry:

jajjjjjj képzeljétek, LILI FELÜLT!!! magától...vagyis feküdt-ült a pihiszékbe...ő meg könyökkel-hasizomból felhúzta magát és egyenes háttal figyelt...odanéztem én meg sikítottam úgy megijedtem hogy előre liffen és kitörik a dereka..vagy azért azt nem? :oops: :roll:

netii , még minidg nem jöt meg Boró overja...remélem nem a postásnak tetszett meg, jelenlegi idegállapotomban tuti kicsinálom ha meglátom Kép

Kép
Kép
mniki84
 
 


Én sem azt mondtam/mondom, hogy full cukrosan mindent, csak nem értettem/értem,miért olyan itt a lányok többségének, mint ha valami méreg lenne? Nekem mindegyik gyerekem kapott picit a teába, és senkinek nem lett semmi baja!

Emese!

Mond milyen allergiát tud okozni a cukor? Nem vagyok orvos, ezért ez nekem új!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Réka, Lilla már 5 hónapos elmúlt, szerintem nem korai elkezdeni a hozzátáplálást! Iza gyümölcsös pépet eszik, az szerintem pl. tök jó dolog: bevezeted a gyümiket, de kalória is van benne.
Ami a tejleadó reflexet illeti: egy próbát mindenképp megér! Szerintem ez az a kategória, hogy sírhat egy percet még a babus. Most ahelyett, hogy mellre tennéd rögtön, fejsz egy percet, beindul a reflex, és akkor ömlik a szájába, ha az a gond, hogy nincs türelme. A tejleadó egy percen belül beindul!!! Ha meg nem ez a gond, akkor legalább tudni fogod. Szorítunk!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi, már akartam kérdezni, a két vonalzód időszámítása között miért ekkora a különbség?

Kép
Kép
zili
 
 


Niki :shock: az meredek..... mindjart megkerdezem apat melyik nap adta postara,bar aznap amikor a penz is megjott. nemtudom mi kor volt,de mar oda kellett volna ernie....... na utananezek :shock:

Netti
Kép
maumau
 
 


Megetettem gyorsan Ficust, békésen alszik közben...

Niki! Ficus kb ugyanezt csinálja egy hete, és a súlya se nőtt annyira, mint ezelőtt. Én arra tippeltem, kevés neki a tej vagy a kalóriatartalma alacsony és ezért nem alszik el olyan sokáig, hanem éhes. Ezt az elméletet támasztja alá az is, hogy ha mégis elalszik 3-4 órát akkor sírva ébred, mit sírva, üvöltve s ilyenkor azonnali cicit követel, felejtős a peluscsere miegymás.
Hát én ilyenkor ha már hajnalban többször ébred, adok neki tápszert. Azzal elkerüljük a reggeli sírva ébredést, mindkettőnknek jobb lesz az egész napja.

Néztem amiket teszveszről linkeltetek. ugyanezt a tündéres overállt tartom megfigyelés alatt én is, de tényleg bosszantó hogy nem képes megmérni az eladó!
Aztán néztem még kétrészes, vagy csak önmagában kantáros nadrágot is, mert Ficusnak van több kabátja is, arra gondoltam ezeket lehetne egy ilyen gatyóval jól variálni.

A végleges döntés előtt azért még szétnézek majd tescoban és c&a-ban (ide van kuponom), hogy ott milyen áron mi a kínálat!
Nem tudja esetleg vki?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
hunccutka
Budapest
 
 


Réka!
Nem olvastam előzményt (mert ha a visszaolvasással kezdem sose érem utol magam annyit írtok, na meg lusta is vagyok rá), de nem lehet hogy nálad is a tej mennyisége vagy minősége változott és azért csinálja ezt Lili? Ő semmit nem kap még?

Ficus ezeket kóstolta már, ezekkel tudok neki kiegészíteni:
őszibarack, alma, krumpli, sárgarépa, paradicsom, sütőtök
(kb ez volt a sorrend is)
Ami nem jött be az tejpép, majd próbálom még! És amit a hétvégén önhatalmúlag a szájába dugott egy óvatlan pillanatban, de nagyon csípte: savanyú uborka - a szívbaj kerülgetett, de hát mit lehet tenni ha tetszik neki.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
hunccutka
Budapest
 
 


Zili, a felső pontosan mér, az alsó meg csak a betöltött hónapokat számolja. De az alsóhoz azért ragaszkodom, mert nekem ez a szimbolum volt, amióta csak írok ide, több mint egy éve... De pont emiatt csináltam a felsőt, hogy legyen egy pontos is.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Niki:
RL12820002836283
2009-10-07lett feladva
kerdezz sztem utana!!!

Netti
Kép
maumau
 
 


Szép jó napot!

Dobom a fotókat, aztán volvasás!
fülcivel
Kép
technika
Kép
Kép
Kép
és meitai (avagy hordozó-glóriás madonna)
Kép

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Trixi,
tv-ben a babavilágban vagy melyik műsorban egy dietetikus mondta, hogy a cukos, só késöbb allergiás reakciókat válthat ki, sajnos nem fejtette ki, hogy mit, de megütötte a fülemet.
A cukor úgy tudom, a veséket is megterheli, meg a babaneten olvastam még ezt is:
"Sőt, egyéves korig a baba igényeit bőségesen kielégíti az a cukor- és sómennyiség, ami a gyümölcsökben, zöldségekben megtalálható. A hozzáadott cukor és só csak feleslegesen terheli szervezetüket, viszont hozzájárulnak ahhoz, hogy később szív- és érrendszeri problémákkal, esetleg cukorbetegséggel küzdjön a gyerek."
http://www.babanet.hu/taplalkozas.php?c ... rticles-26
http://www.babanet.hu/taplalkozas.php?c ... rticles-40

Valsózínűleg minimális mennyiségű cukor nem koz gondot, és mint megbeszéltük, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de én még várok vele :)

emese1979
 
 


Cukor témához:
Nekem a gyerekorvos a legeslegelső alkalommal amikor kint volt nálunk azt mondta, hogy a 3 dl teájába egy teáskanálnyi cukrot tenni kell. No hát én azóta is teszek neki bele, bár én 5 dl-hez teszek egy kiskanálnyit.
A kórházban is azt mondták, hogy ne a babavizet adjam neki hanem a cukros vizet amit ők készítenek, de ott ugye a kalóriaérték miatt kellett gondolom.

Nehéz okosnak lenni, sokmindent megfogadok én is, de legyünk őszinték... sok minden túl van kicsit lihegve!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
hunccutka
Budapest
 
 


Rengeteget írtatok....sajna semmi időm.Mamim hazajött a kórházból,most h nem esik elkéne hozzá menni.Meg tesóm is itthon van,szülinapja van.
Sanyit beküldtem a dm-be babahamit venni.
Tegnap nem tudott a főnökkel dumálni,megint volt egy potya útja.De az uncsija ott van,megpróbálja bejuttatni.Hát remélem.
Gyűrű,sajna én elég ragaszkodó vok.Zili,ez jó ötlet,de nem kivitelezhető.Sanyi épp krumplit szedett és valahol a határban van a földben.Kereste utána detektorral is,de semmi. :cry:
Mozza,sajnálom Lilit!!Grétinek is volt hasonló anno,de neki a fogáról!!!!Totál ezek a tünetek voltak!
Adj neki Hipp v Milupa teát.Nekünk bejött.
Overáll,megnéztem,nekünk 74-80as van.Olyan h lehet zsáknak és overállnak is.Grétinek anno 8ért vettük és nem is márkás,magyar készítős.De szupi nagyon!Így jó volt neki köv évben is.Mellé meg volt még egy olyan,mert ugye nehezen száradt.Nem is tom most ha kimegyünk mit is adjak rájuk.
Hozok Hanniról egy képet,hát itt kb 4 hós,a frissek nincsennek a gépen még!
Szép napot!
Kép

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


na én is itt,

3x elrontottam a klikkbankos kódot utalásnál, ezért most beenged ugyan a rendszerbe, de semmilyen tranzakciót nem engedélyez... A titkos PIN-kódra pedig nem emlékszem (még jó, hogy van vagy ezer kód...) :evil:

Tegnap voltunk az atyánál. Október 25-én lesz a keresztelő. Nagyon vicces Laci atya. Kb. a férjemtől fiatalabb, a testvére nem messze lakik tőlünk, s mivel kissé szétszórt ő is és nem voltak nála a szükséges dokumentumok, amiket ki kell tölteni, meghívott minket kávézóba, hogy találkozzunk ott és megejtjük az adminisztrációt. :D De az milyen már -gondoltam én- így meghívtam hozzánk szombatra. :lol: Mondta, hogy remek-szuper ötlet és természetesen jön.

Mozza, sajnálom Lilit, remélem hamar helyre jön. Én is ettől féltem, amikor AM-t megnyalta Rolika... :( Szerintem adj neki bio teát, ha elfogadja. Én adnék.

Kép

Kép
adraci
 
 


Mielőtt visszaolvasnék,

ZDORI- NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Kép

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Hunncutka,
nekem a gyerekorvos meg védőnő is mikor kijöttek, azt mondta, h ha akarok is adni vizet, akkor csak cukor nélkülit... ezt is orvosa vállogatja :) mint sok mindenben itt a fórumon :)
azért írtam, h mindenki a legjobb belátása szerint csinálja, én nem fogok Boginak cukort adni :)

emese1979
 
 


Nálunk is igen szar éjjel volt. Csongi ahelyett, hogy meggyógyult volna, még jobban benáthásodott. Már tüsszög is folyamatosan és csorog az orra. Persze éjjel alig tudott aludni, mert nem kapott levegőt. Éjfélkor megpróbáltam kiszívni az orrát, miután 5 percenként felébredt, de olyan sírógörcs tört rá, hogy kb. negyed órán keresztül megállás nélkül üvöltött. Még sose csinált ilyet. Még egyszer megpróbáltam orrot szívni neki, de nem használt, mert csak még jobban kibukott tőle. SZopizni nem tudott az orra miatt. Szóval rohangáltam vele fel-alá a lakásban, mint a mérgezett egér, imádkoztam, hoyg TÜci ne ébredjen fel, és közben azon gondolkoztam, hogy hogy a fenébe lehetne rajta segíteni. Ha lett volna rá tippem, hogy egy orvos mit csinálna ilyen esetben, még orvoshoz is elvittem volna, de felteszem, egy orvos se tudta volna náthátlanná varázsolni. Aztán a nagy üvöltésben mégiscsak elaludt szegénykém. Esküszöm, TÜci sose akadt ki egy náthán ennyire! Tisztára kikészültem, pedig már túlvagyunk néhány betegségen. Na jó, emlékszem, Tüci egy időben ha lázas volt, letehetetlen volt, akkor aludtam ülve, rajtam a gyerekkel...
Mit is akartam még?

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja, most én is egy kicsit morcos vagyok a férjemre, mert kértem, hogy este 1 adaggal több tápszert csináljon (mert újabban reggel 6 körül ébred AM kajáért) Erre ő megállapította, hogy nem kell több. Oké. Ma fél 5-kor kelt persze, próbálkoztunk a hasra fordítással, sírt tovább. Erre a férjem közölte, hogy jó lenne ha megetetném, mert biztos nagyon éhes. Erre felelevenítettem neki a tegnapi kérésemet, amit megtagadott. :roll: Aztán mindenki aludt tovább 9-ig. Naezaszerencséje! :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


Tinu, szegény Csongi és te! :( Adsz neki Cebiont, hogy lehetőség szerint gyorsabban legyűrje a náthát?

Dóri-Dóri; nagyon boldog születésnapot! :P

Kép

Kép
adraci
 
 


Mozza: én megpróbálnám a teát, mert a lázas állapotnak is jót tesz a bő folyadékfogyasztás. Vagy csináld hígabbra a tápot neki, hogy több folyadék menjen be. Kiszáradni nem fog azért.

Cukor: én se adtam cukrot Tücinek, de azért egy kiskanálnyitól még nem lesz baja senkinek. Mint írtam már, Tüci 6 hós kora után kapott Hippes teát, mert akkor volt épp nagy kánikula és a nagyszülőket csak így lehetett elhallgattatni. :lol: Nem itta meg a sima vizet, a picit cukrosat meg igen. Nem ivott nagy mennyiségeket. Amúgy szerintem lényegesen fontosabb kérdés, hogy majd nagyobb korában mennyi csokit, cukrot adunk a gyereknek, mint hogy csecsemőkorába kap-e egy kiskanál cukrot a teájába vagy sem. Na ezt én el is rontottam, mert nem vezettem be korlátokat az édesség terén TÜcinél. Csongornál megpróbálok picit okosabb lenni, de hát asszem reménytelen lesz, mert ha látja, hogy a nagyobb kap csokit, akkor a kisebbtől nem vonhatom meg. :roll: Tüci másfél éves lehetett kb., mikor először kapott egy kis csokit.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?