Új privát üzeneted érkezett!

Márti, ugye megmondtam, hogy így lesz? :lol: örülök neki nagyon. :lol:

Susy, Neked itt is nagy-nagy nagy gratula a szívhanghoz :wink:

Anita, Levi tényleg sokat nőtt :lol:

Veronika, Anyukám is is mindig ezt csodálja, hogy engem meg Tesómat 1979 és 81-esek vagyunk még egyszer sem néztek meg ultrahanggal, most meg hogy lehet kíváncsiskodni a technikának köszönhetően.

Jaj és képzeljétek, egyik barátnőm a napokban szült, direkt nem kérdezték meg a baba nemét. A műtőben annyira természetesnek vették, hogy a lány tudja, hogy mikor kérdezte, hogy na??? addigra kivitték a babát és vissza kellett hozni, hogy megnézzék, végül kislány lett :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hihi, tök jó :)

Jaj de kár ,hogy én sosem fogom kibírni, hogy ne tudjam meg a nemét :)
Vendég
 


Márti, örülök a jó hírnek :)
Susy, szintén :)
Vendég
 

 
 

Panndi, nyugi, én se bírom ki :wink: pedig a férjem most is unszolt :wink: de generálhibás kíváncsi vagyok :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Márti! Örülök, hogy minden rendben. Biztos voltam benne, hogy Hajdu doktornő megnyugtat.

Susy: örülök, hogy minden rendben nálad is. Szép neveket választottatok.

Ildi! Léna is szép név és nagyon édes a képe is :)

Nekem most jött meg a kombinált teszt eredményem, negatív. 1:20000 a Down-kór kockázata. Nálunk is megvannaka nevek: Petra/Ákos. Nem tudom, mennyire véglegesek, de majd kiderül.
Én sem bírom, ki, hogy ne tudjam meg a nemét, tavaly ezért mentünk a 21. héten 4D-re mert már nem bírtam tovább. Most nagyon elgondolkodtam, hogy jó lenne a 18 hetes genetikai uh-ra inkább az Istenhegyire menni, mint a kórházba. Még ha pénzbe is kerül.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Máti, nagyon örülök a jó híreknek, és leginkább annak, hogy nem kell tovább aggódnod! Remélem, a cukor is rendben lesz, és nyugodtan töltheted az időt a nagy családoddal :)

susy, nekem is nagyon tetszenek a neveitek!

Markó és Levi is nagyon helyesek!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Ja, azt el is felejtettem, hogy kérdeznék is :)

Egyik, hogy bár itt AEK-es kismamák vannak, tudom, hogy van aki kórházat váltott, a Margit kórházban tudnátok esetleg orvost ajánlani?

A másik: kaptunk egy hálózsákot ami birkagyapjúból van, és nagyon büdös. Van valami módja annak, hogy megszabaduljunk a szagtól?

Bocs, hogy mindkettő off egy picit :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Márti: Nagyon örülök Neked! Látod, hogy minden rendben! :lol: Ó, de jó! Gondolom gurultak le a nagy kövek! :lol: :lol: De jó! A cukor az már nem olyan nagy probléma szerintem. :D

Gabi: A Te eredményednek is nagyon örülök! :) És ha minden igaz, holnapután tortát fogok sütni! :D

Képzeljétek, mi voltunk az egy éves méricskélésen. Peti 81 cm, és 9340g. Engedélyezték a joghurt, és a sima tápi (ízesített, hátha azt elfogadja, mert nagyon kevés a tejcsi már, mivel nem nagyon akar szopni) bevezetését. Tegnap kapott olyan gyümölcspürét, amiben volt kevés joghurt, és úgy tűnik (koppkopp), minden rendben. :)

Én is olyan szépen kivárnám, hogy mi lesz a babánk, de ehhez túl kíváncsi vagyok. :D

Kép

Kép
nikuc
 
 


Szalamandra: sajnos én nem tudok neked segíteni. A Margitban azt hitte nem lehet szülni, vagy rosszul tudtam? Gyapjú cuccokat meg pont a szag miatt nem merek venni Adélnak. Pedig annyira szép dolgok vannak.

Peti jó nagyra nőtt. Mi is ehetünk tejtermékeket, de a HA tápszer marad még, mert akkor ha baj van, tudjuk, hogy mitől.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Mi is először csak joghurtot adunk, és majd csak pár hét múlva jön a tápi, ha minden rendben.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Gabi, most újra lehet :wink:
Szalamandra, sajna én se ismerek ott orvost ill. a szag eltűntetésre sincs ötletem :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sosem értettem miért is kéne nem megtudni, hogy fiú-e vagy lány??? :shock: :D Mitől jobb, ha csak a születéskor derül ki?

Sajnos a házat elvitték, ma délelőtt lefoglalózták :( Mostmár úgy döntöttünk mindenképp eladjuk a miénk előbb és csak utána nézelődünk kezünkben a pénzzel.

Nikuc,
nemsokára szülinapozunk mindketten! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket. Rengeteget nőtt. Tegnap mértem meg hány kiló és már 8500g. :D

Nikuc, örülök, hogy most már próbálhattok adni Petinek joghurtot és sima tápit. Remélem minden rendben lesz és ízleni fog majd neki.
Levi is kóstolta már a sima joghurtot, meg úgy, hogy raktam bele gyümit. Nagyon szereti. :D :D

Én sem bírnám ki, hogy ne tudjam kisfiú e vagy kislány. :D Levit is elég későn tudtuk meg, hogy kisfiú vagy kislány. Már akkor is tűkön ültem. :lol:

Veronika, sajnálom, hogy elvitték a házat amit kinéztetek. Biztos találtok még egy olyant ami megfelel az elvárásaitoknak.

Tegnap éjjel nagy sírás volt. Alig, hogy kijött Levi negyedik foga most még látok neki kettőt is ami nemsokára kibújik neki és nagyon fájt neki tegnap. Este 11-től hajnal 2-ig forgolódott, sírt, nyöszörgött. Majd hasrafordult, úgy maszíroztam neki a kis hátát és úgy elaludt. Remélem ma jobb lesz.

anitapo20
 
 


Sziasztok!

Szerintem én már csak ilyen ritkán jutok majd géphez mostanság így rendesen le is vagyok maradva... :(

Wertzuz - Gratulálok a kisfiadhoz reméle minden rendben volt a szülés körül és jól vagytok mindketten és van elég tejcsid a lurkódnak!

Adélnak utólag is boldog szülinapot kívánok és a mostanába jővőknekis boldog szülinapot!

Márti - Én is örülök a jó híreknek!

Suzy - Nagyon jó neveket választottatok, biztos alig várod már, hogy megtud hogy kislány vagy kisfiú :wink:

Egyébként én is mint látom néhány hete téma volt a téli ruha filózom nagyon Alexander 15 hónaposan majdnam kisebbeket hord mint Panndi Fruzsija 5 hónaposan :roll: 74-es ek javarészt a ruhái ( majdnem az összes nadrágjába öv kell hogy le ne essen róla) viszont hosszban kell már. Főlsőből meg még a 68-as ok is simán jók... Nem tudom milyen méretű kabátot vegyek neki télire... :? :?:
Egyébkén már autokázik otthon és néhány napja kappot egy motort (mondjuk a le és fölszállással vannak apró gondok még a motornál de elég ügyesen használja már mindkettőt! :D Na jó a kormányzáshoz még hozzá kell szoknia azt rendszeresen elfelejti így csak emelgeti az elejét :lol:
Egyébként jól vagyunk több mint 1 hónapja csak darabos kajákat eszik és mostmár eljutottunk oda, hogy szerencsére mindent megeszik és méghozzá rengeteget :D Hízni nemtudom mennyit hízik e mellet, mert még most is rengeteget pörög aludni se akar még most se. Egyszerüen olyan a gyerek mint aki nem ér rá pihenni így viszont minden dekát el is dolgoz. :(

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Kinga,
ebben a korban már nem nőnek olyan tempóban, a játszótéren a 2 éves gyerekek nem lényegesen nagyobbak Pálminál. Mi 68-74-eseket hordunk...

Gratulálok a jó evéshez :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Csak felugrottam a pici szopipróbája előtt egy pár percre.

IGEN, MEGÉRKEZETT!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Eldicsekszem, hogy 2009.10.06-án reggel 7 óra 10 perckor 3850 grammal és 54 centivel megszületett a kisfiam, Katona Gergely Roland.

Gyönyörű, egészséges kisbaba. :)

A szülési történetet egy kicsivel később leírom, mert pokoli volt, de most nem is akarok azzal foglalkozni.
Csak a kis pici babámmal, akivel küzdünk a szopizásért, mert a kórházban a francos cumisüvegre szokott sajnos. De ma hajnalban már azon aludt el, mert annyira elfáradt attól a nagy munkától, hogy 7 perc igazi szop után kidőlt! :lol:
Most keltem, és remélem nekiesik, mert más szét durranok. :lol:

A drága kicsi fiam, egy naposan:
Kép

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Andi

Csodaszééééép !! Gratulálok. A neve is nagyon nagyon tetszik !
Mégegyszer gratula :)

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Gratulálunk! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Kérdés:
altatási gondjaim vannak... ha azt kivárom, hogy magától elálmosodjon és hajlandó legyen aludni, akkor este 11-12 felé feküdne le, emiatt reggel későn kel, a délutáni alvása későn kezdődik, ráadásul mostanában 3 órát alszik egyben délután, így vagy 5 mire felkel és kezdődik előlről, hogy emiatt későig fent van.

Nem tudom, hogy mi legyen, ellenkezett az elveimmel a sírni hagyás, de más ötletem nincs hogy parancsoljam ágyba este 10-kor és délután 1-kor.

Meg még az is felmerült bennem, hogy hagyjam-e délután 3 órán át aludni... ma kipróbáltam, hogy felkeltettem 2 óra alvás után, hát szegényke alig akart ébredni és jó nyomott volt vagy fél órán keresztül. De remélem este akkor most hamarabb lefekszik... nem tudom ez nem árthat-e neki, hogy megszakítottam az alvását?

Ja és hát tegnap este 10-kor úgy próbáltam ágyba parancsolni, hogy ahányszor felállt az ágyban, annyiszor visszafektettem, és egy idő után elfáradt... este még sikerült ez, de ma délután nem, ma meg hagytam sírni, kb. 10 percig sírt, aztán aludt. De ezt meg félek megviseli lelkileg...

Valami tanács / ötlet?

Szerintem azért már tanácsos lehet megtanítani neki, hogy ha lefektetem, akkor aludni kell, nem? Ilyen korban azért már el lehet kezdeni a nevelést, ugye? Mert aztán az oviban is du. 1-kor aludni kell, nincs mese... vagy még korai?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika

Nekünk is volt ilyen problémánk, amikor valahogyan átesett a ló tulsó oldalára. Egyiknap kimaradt a du-i alvása, egyszerűen nem volt hajlandó elaludni, aztán 18 órakor elpilledt...20-kor már fennt volt és gondolom nem kell tovább folytatnom. Nekünk csak akkor van időnk saját magunkra és egymásra, mikor alszik. Így hát egyik este mikor már nem bírtuk tovább 9-órakor igenis ágyba parancsoltuk. Ahogy Te sem én sem vagyok híve annak, hogy hadjuk üvölteni, de kb 10 perc hiszti után durmolt.
Volt ez a probléma mostanába is...amikor kimarad napközben az alvás akkor kb. 16-tól már lennt vagyunk a játszótéren. Ott kevésbé érzi a fáradtságot, lekötik a gyerekek meg a játék. Javaslom, hogy vidd le miután felébresztetted és ha tudtok játszatok sokat, úgy ki fog pukkadni estére, hogy 8-ra már ágyban lesz ;) ;) nekünk beválik. De nemtudom másnál hogy van ez. Márkó nagyon imád izegni-mozogni, nagyon aktív baba.

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Képzeljétek, meg volt az első utcai sétánk !
Egyszerűen nem akart kézben lenni... éetettük és jött...tündéri volt, mindenki minket bámult. :oops:
Kép első séta

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Andi- gratulálok a kisfiadhoz , nagyon aranyos. Sajnálom hogy ennyire megviselt a szülés.

Veronika- nálunk mindkét gyereknél bevált hogy a kiságyában csak az alvásidőben van így ha beteszem Kristófot tudja hogy aludnia kell. Pálmi délelőtt nem is alszik már? Kristóf délelőtt alszik egy órát és délután még másfelet - kettőt. Így kb 6 órakor kel délután de este 9re megint álmos és fürcsi után várja a tápit és az alvást. Szerintem próbáld meg egy kicsit hagyni sírni, ha biztos vagy benne hogy nincs semmi baja, hanem csak nem akar aludni. a 10 perc "nem olyan sok". Nálunk Nikinél akkor volt gond amikor 1,5 évesen került külön szobába. Két este volt sírás de akkor nem 10 percig, hanem jó fél órát, a párom fogott vissza hogy ne menjek be hozzá, a 3. este már nem volt gond.

Kép

Kép
tüni75
 
 


Sziasztok!

Wertzuz, NAGYON GRATULÁLOK A KISFIADHOZ!!! :D Gyönyörű! Kis husis baba! :)

Nini, nagyon ügyes Márkó, hogy már így megy! Nagyon jó a kép!

anitapo20
 
 


wertzuz, sok szeretettel gratulálok!!!

nini, nagyon ügyes Markó! ez tényleg nagy élmény!

veronika, nekünk is volt, hogy későbbre csúszott az elalvás. Én lassan, több napon-héten át vittem az esti etetést, fürdetés, szopit fél-fél órával előbbre, és ezzel nem volt gond, könnyen vette az akadályt. És igen, játsszon még sokat levegőn (bár mostanában pont esős napok jönnek), meg a többi gyerekkel, akkor könnyebb lesz ezt véghezvinni.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Andi, gratulálok Nektek!

Veronika, mi a napközbeni altatással megbuktunk, Lillu nem hagyja magát. Este fáradt, könnyebben alszik el, általában úgy, hogy mellé fekszem. Lilla fél kilenc körül alszik, tovább én sem szeretném húzni az időt.
Mondjuk ő reggel korán kel, mi is.
Én azt figyeltem meg, ha du. 4 után alszik vagy akkora tolódik az alvása akkor már este nem bírok vele, így én négykor keltem vagy ha utána alszik, csak egy fél órát hagyom aludni. Ilyenkor ő is nyűgös, de az esti fesztiválozásnál ez is jobb :roll:
Nálunk bevált, de ezt Neked kell látni, Pálmi mikor meddig bírja ill. Ti meddig bírjátok Vele.
Lillut sokáig aludni szerető pároknak nem ajánlanám, de nekünk pont jól jött, mi korán kelők vagyunk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Wertzuz
Gratulálok a kisfiadhoz!

Nálunk is gond van az alvással.
Napközben egyszer alszik ebéd után Kristóf. Legkésőbb fél 4 felé felkel, és eddig mindig este 8 körül már ment aludni, most viszont 9 felé megy csak és rettentően nehezen alszik el. Nem ritka a másfél órás altatás, és nagyon nehéz tőle kijönni, apa tegnap is feladta, én altattam el végül. Éjjel ébred az változó hogy mikor. És onnantól kezdve vele alszom. Hetek óta nem alszok a saját ágyamban, és rossz, hogy minden éjjel szaladni kell. Pont tegnap beszéltük apával, hogy pont tavaly ilyenkor volt az, amikor fél óránként kelt. nem tudom, hogy van e összefüggés, mindenesetre már jó lenne egy átaludt éjszaka.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!
Én is gratulálok Gergely Roland születéséhez. Sok sikert a babázáshoz.

Én az első alaklommal kibírtam, hogy ne tudjam meg a babánk nemét, és olyan jó volt, hogy csak a születés pillanatában derült ki, hogy kisfiú. Másodszorra nagyon kíváncsi voltam, de nem mutogatta meg magát Csenge. A doki azt mondata, hogy ő fiúra tippelne, de ha lány lesz, azért vigyük haza a kórházból! :lol:
Harmadik és negyedik alkalommal már tudtuk, hogy fiú vagy lány fog születni, de valahogy Eszternél nem tudtam elhinni sokáig, hogy tényleg lány, annyira fiút éreztem.Bár szülni már úgy mentünk, hogy nem is volt fiúnevünk...

Kép
becsengo
 
 


Sziasztok!

Wertzuz: Gratulálok a gyönyörű kisfiadhoz. A szüléstörténet kiírása magadból meg sokat segít és szerintem a kisfiad felejtetti veled a szülés borzalmait!

Altatás: na azzal mostanában nálunk is vannak gondok. Mi hagytuk sírni, kb 10 perc után abba is maardt el is aludt, aztán aludt magától ügyesen. Most a napközbeni alvásokkal van balhé. Próbál átállni az 1 alvásra, de ez nem mindig elég és olyankor balhé van. Van, hogy olyan fáradt, hogy enni sem tud, de elaludni sem. Ilyenkor napközben is kap tápszert, mert csak azt fogadja el. Ja és mostanában éjszak is kel, múlt héten 2x volt 2,5 órás műsor éjjel. Én a fogára gyanakszom, mert iszonyatosan sír ilyenkor szegénykém. Most olvastam egy nagyon jó, fogzásra való komplex szert, osanit a neve. Ha továbbra is így marad, tuti beszerzem.

Valaki jön szombaton börzére? Kinn lesz a libero, hipp, humana. Kismamák ajándék kuponfüzetet kapnak!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Gabi
Nem vasárnap lesz a börze?
Én úgy döntöttem nem megyünk, biztos nagy lesz a tömeg, és én félek. Semmit nem akarok haza hozni, egyikőnknek sem hiányzik. :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy: szombaton lesz. Mi 7kor indulunk itthonról és mire tömeg lesz, reményeim szerint már majdnem kifele jövünk. Ez tavasszal abszolút működött. Elvileg 8-kor nyit, de mi tavsszal is már 3/4 8kor bevásároltunk pelusból, bébikajából.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Nini,
na hát kíváncsi leszek, ma pont ezt próbálom, hogy akkor nem erőltetem a délutáni alvást... egyelőre játszik... az a baj, hogy már tegnap is feleslegesen mentünk ki a játszótérre, csurom víz volt a homok, nem tudtam beletenni, pedig ott órákig elvan a gyerekekkel meg a játékokkal. Még járni nem tud, négykézláb meg jól megfázna benne. Ma meg egész nap zuhog, nem tudom egyáltalán ki tudunk-e menni...

Nagyon gratulálok az első sétához!!! :)

Tüni,
köszönöm neked is a választ, igen, csak aludni rakom a kiságyba. Sajnos úgy tűnik eléggé megviseli, hogy kétszer sírni hagytam tegnap (a délutáni és az esti alváskor is (igen csak egyszer alszik napközben, de akkor 3 órán át)). Szóval ha már az ágy felé közelítünk, zokog :(

Na úgy látom másoknál is téma ez, Szalamandra, Ildi, Susy, köszönöm nektek is amit írtatok, majd végiggondolom hogy legyen. Most úgy döntöttem hagyom mikor alszik el magától délután és attól függően mikor, attól függ meddig hagyom aludni.

Egy kislány anyukája a játszótéren azt mondta (13 hónapos) hogy ők alig alszanak napközben, mert otthon a tesó és a nagy pörgésben nem alszik. Este viszont 8-kor beájul az ágyba :) Kíváncsi vagyok ez lesz-e nálunk is ma, ha nem fektetem le délután.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Róza eddig egyszer nem aludt el napközben, igaz, aznap utaztunk, de már hétkor kidőlt, elaludt evés közben :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Na, végül 15:45-kor elaludt a játszószőnyegen :) Próbáltam felkelteni 1.5 óra után, de pelusozás közben visszaaludt :) Úgy látszik kell neki ez az egyben 3 óra napközben... csak este nem tudom mi lesz ebből... éjjel 1-2 mire elalszik???

Ti mit csináltok ebben az időben?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szalamandra :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Mi mondjuk egész nap bent voltunk, kivéve, amikor ki kellett szaladni valamiért az udvarra, plusz elsétáltunk a zöldségeshez. Róza kapott esőkabátot, nem volt ellenére az esőben való séta :) Mondjuk a cipője vizes lett, akarok neki gumicsizmát venni. Ma amúgy kaptam egy különleges ajándékot Rózától: mivel betettem az ágyába egy párnát, bekéretőzött, és ott időzött kicsit, és nem igényelt különösebb részvételt, így mellette olvastam egy picit az ágyon. Nagyon jó volt :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Nem tudom, nálunk lehet-e ilyet kapni, én a Németországban élő barátnőmtől kaptam gyerekre való esőrucit: gumi esőkabát, esőnadrág, ha ezt gumicsizmával ráadják a gyerekre, mehet ki esőben is :) Szerintem ez nagyon jó, mert ha van megfelelő ruházat, akkor sem az eső, sem a hideg nem lehet akadály egy kis kintlétre.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Gabi
Pelust hamar be lehet szerezni, de én rucikat szeretnék az nem megy olyan pikk pakk. Ügyes voltál akkor, mert mi is korán szoktunk menni, de 15 perc sorban állás simán volt, mire bejutottunk.
Inkább majd tavasszal megyek, akkor a kistesónak is több mindent be tudok majd szerezni ami most még korai.
Majd mesélj milyen volt.

Mi is bent voltunk egész nap, bujócskáztunk Kristóffal, elfoglaltuk magunkat. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Szalamandra,

nekünk volt ilyen esőszerkónk, Anyukám a Kenguruban vette Lillunak.
Most sima esőkabát, gumicsizma van és egy közepesen vízálló védő nadrág- de mivel annyit nem esik már, így elég ez is :wink:

Én nem vagyok fakír, mi esőben csak szükség esetén megyünk, akkor is általában kocsival :oops: de esőkabát akkor is jól jön. A gumicsizma meg elengedhetetlen a környéken dívó pocsolyázáshoz eső után (na ezt én pl. nem szeretem, de mivel az összes kisgyereket beengedik a pocsolyába játszani, így Lillu is akar menni, Anya meg kénytelen-kelletlen alkalmazkodik védőszerkóval :shock: )

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Rózának ez lesz az első "pocsolyázós" ősz :) Gondolom Németországban, Angliában, Hollandiában ez azért is elterjedtebb, mert sokkal több csapadék hullik mint nálunk, és ők is kénytelenek voltak alkalmazkodni :)
Amúgy, kicsit bánom, hogy kimentünk. Róza napok óta náthás, köhécsel, de nem volt nagyon vészes, sőt két nap után egész jó volt, de tegnap meg ma éjjel erősen köhögött, nehezen tudott elaludni, lehet, hogy az esőben séta (még ha be is volt bugyolálva) még rátett egy lapáttal. Csak úgy gondolom, ha lehet, menjünk levegőre, ma például ebben a nagyon erős szélben szerintem nem merészkedünk ki. Amúgy, csak éjjel vannak ezek az erős köhögések, napközben csak az orra folyik kicsit.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!
Mi voltunk kint tengap a nagy szélben ,de nem sokáig. :) Peti úgy elbújt a vastagabb babakocsiban, hogy csak a szeme látszott. Tettem fel lábzsákot is. Úgy élvezte, és semmi baja nem lett. (mondjuk kabát, meg meleg cipő is volt rata, becsavartam plédbe nyakig, plussz a bélelt lábzsák... Még hazafelé el is aludt, pedig alig 20 percet voltunk kint.

Ildi: Miért baj az, ha a pocsolyában szaladgál gumicsizmában? :D

Nini: Márkó nagyon ügyes! :)
Peti is elindult tegnap előtt, igaz még csak 1-1 métert tesz, de a térdén már nagyon ügyesen jár. :lol:

Wertzuz: Gratulálok a gyönyörű szép kisfiadhoz! És sajnálom a pokoli szülésedet!

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc- PETINEK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK :D
Kép

Kép

Kép
tüni75
 
 


Nikuc,
Petinek boldog szülinapot! :)

Gratula a lépegetéshez is, Pálmi már 1 hónapja álldogál, de ezen még nem jutott túl, még nem lép.

Lányok,
esőkabátfélét nekem is be kellene szereznem, a gyerkőcnek is meg saját részre is. Meg egy jó kis gumicsizmát neki, na majd holnap körülnézek, akkor lesz kimenőm :)

Tegnap itt is úgy fújt a szél, hogy alig bírtam a babakocsiban eltolni a doktornéniig... viszont mostmár 100% hogy lecserélem, most direkt úgy mentem, hogy ne ő legyen ott sürgősségre hivatkozva, és érdekes a másik dokitól nem sírt se a tüdőhallgatáskor se a torok megnézéstől, stb... a másiknál meg mindig üvölt, de én is látom, hogy olyan érzéketlen... csak azon filózok, hogy ha úgyis költözünk, akkor úgyis új dokihoz kerülünk, akkor már felesleges pár hónap miatt variálni...? Nem tudom, lehet, hogy mégis érdemes...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Nikuc, Petinek boldog szülinapot! :lol:
Az nem baj, amikor a pocsolyában rohangál, de amikor a bugyija is sáros-vizes, minden cucc megy a mosógépbe meg ilyenek, Lilla a fürdőkádba a hazarohanás után, azt csak ő élvezi, én nem :wink:
Ja és ettől hóban-fagyban sem lehet eltiltani :shock:

Veronika, azt neked kell látni, mennyire boldogulsz ezzel az orvossal. Nekünk szerencsére kedves-jó dokinénink van és nem mellesleg az utcánk végében lakik, szóval ha kell tud könnyen jönni is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lányok, gratulálok, mennyi jó hír! :D :D

Márti,
örülök, hogy minden rendben Veletek! :D Remélem, jobbak már a napjaid! Vigyázz magadra és pihenj, amikor csak tudsz!

Susy,
Gratula a szívhanghoz! :D Nincsenek rosszulléteid? Jól vagy? Kristófról rég láttunk képet! :D

Anitapo,
Éjszakák milyenek? Kibújtak már a fogak?

Wertzuz,
Gratulálunk! :D :D :D Sok boldogságot és egészséget és sok tejcsit kívánunk!

Nini,
Nem semmi, már sétáltok az utcán is! Mekkora élmény lehet! :D Nagyon ügyes Márk! És 3 nap múlva szülinap?? Milyen tortát sütsz végül?

Nikuc,
Boldog szülinapot Petinek!!! :D :D :D Nagyon helyes a vonalzón!
ugabesz
 
 


Én is dicsekszem kicsit:
Dávid napok óta hosszabb távot is sétál a lakásban. Eddig max. 2-3 métert tett meg, mostanság 8m sem esik nehezére :) Egész nap mászkál játékokkal a kezében és bútorról bútorra "szálldos" :) Megzabálom! :D

Kép
ugabesz
 
 


Alvás:
Nálunk minden elromlott, éjszakák és nappalok is: nappal nagyon nehezen alszik el, akkor is rövidet, max 20-30 percet alszik, aztán sír és ringatom újra, hogy visszaaltassam, meg cici, meg ringatás...nagyon kimerítő! Kiszámoltam, kb. napi 5 órán át ringatom (éjszakákat is beleszámítva)...elképesztő! Egy ideig ment a kiságyban alvás nappal, de most már ringatásban elalvásból se mindig tudom letenni az ágyba. Sok foga jön egyszerre, biztos az a baj, de ez akkor is elképesztő! Tegnap éjjel 10x kelt! Gyakorlatilag semmit nem aludtam! Lehet, hogy beteg lesz, mert kis hőemelkedése van esténként, picit folyik az orra (napi 1-2x kel megtörölni) és fázott éjszaka szerintem (3 takaró volt rajta és hideg volt a háta - hason alszik -, pedig a fűtést is bekapcsoltuk). Aggódom érte nagyon, meg majd össze esek a fáradságtól...

Kép
ugabesz
 
 


Dytke,
merre vagy? Hogy vagytok?

Kép
ugabesz
 
 


ugabesz, az biztos, hogy nehéz, ha egy vagy több fog jön, lehet, hogy ez a baj. Az is lehet, hogy készülődik valami betegség, ebben az időjárásban egyáltalán nem csoda. Ilyen sokszori felkeléses alvás nálunk is volt, hónapokig, szintén fogkibújás idején, szerencsére elmúlt. Teljesen átérzem a fáradtságodat, biztasson, hogy sok babánál előfordul ilyen, de átmeneti, valahogy ki kell húzni addig.

Petinek boldog szülinapot!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Petinek nagyon boldog első születésnapot!!! :D

Ugabesz, hát az éjszakák változóak. Hol jobb, hol kevésbé. Bár a jobb éjszakákon is kelünk néha. Bár akkor sem úgy, hogy felébred hnem nyöszörög és nem nyugszik meg máshogy csak ha cicit kap.
A fogak most nálunk is nagyon beindultak. Az alsó kettő ugye már lassan 2 hónapja kibújtak. Most már kibújt neki a jobb első felső és a bal első felső melletti. (jól megmondtam :lol: ) Nemsokára áttör neki a jobb első felső melletti és a bal első foga is. Ezeken kívül pedig látok még legalább kettőt jönni, ami szerintem még hetek kérdése, hogy kibújjon.
Tehát nemsokára hat fogunk lesz :D A harmadik fognál nagyon szenvedtünk 3 éjszakán át. Most jobb kicsit, pedig most is jön foga. Ezt mondjuk nem nagyon értem, hogy szegényemnek valamelyik foga jobban fáj mint egy másik. Ez lehet?

Sajnálom a ti alvásaitokat, lehet tényleg valami betegség bújkál benne. Remélem hamar rendbe jöttök.

Veronika, én szerintem dokit váltanék a helyedben. Nálunk most,hogy leköltöztünk vidékre sajnos választási lehetőség nincs. Itt az én háziorvosom az egyetlen orvos. Nincs gyerekdoki (ő kikötötte, hogy amíg ő az orvos itt nem lesz külön gyerekorvos :evil: ) Ezzel még meg is tudnék barátkozni ha egy normális emberbarát doki lenne, de nem az. Bunkó nagyon, kicsit sem kedves, nemhogy egy felnőttel, de még gyerekkel sem. Bemész hozzá, elmondod mi bajod, odafordul a géphez, kinyomtatja a receptet, elmondja mikor gyere legközelebb és ennyi. Semmi mást nem mond, gyakorlatilag azt sem mi a bajod. (még egy sztori: voltam kb 13-14 éves mikor lebetegedtem, elmentem hozzá, elősször mentem asszem hétfőn, vissza rendelt pénteken, ezt játszotta velem 3 héten keresztül, majd az utolsó héten közölte velem, hogy tüdőgyulladásom volt. Addig semmit nem mondott).
Tehát a lényeg amit akartam mondani, mivel nincs nekünk kocsink így nem tudok keresni egy gyerekdokit, mivel máshova pl pestre nem mehetek egy lázas, náthás gyerekkel busszal vonattal. Ígyhát marad ez. De ha lenne rá lehetőségem akkor váltanék akkár 3 hétre is ha tudom ettől Levinek jobb lesz.

Rólunk: Levi már egyre többször engedi el azt amibe kapaszkodik. És csak áll magában. Még nem sokáig, de minden alkalommal egyre tovább bírja. Szerintem ő is elindul a születésnapjára. :D

Jó sok lettem :oops: :)

anitapo20
 
 


Köszönjük szépen a köszöntéseket, átadom az összeset! :D

A mi gyerekorvosunk nagyon jó, és kedves a gyerekekkel. Peti szereti. :lol: Mindig mosolyog, ha meglátja. :lol: Megmutatja a babáknak a hallgatóját, az óráját, a macis képet a falon... közben mindig beszélget velük. És speciális hallgatója van - nem hideg. :lol: Vissza is járunk hozzá, pedig nem kis egyeztetést igényel. Az itteniről nagyon rosszakat hallottunk. Nem tudom, mi lesz majd a kistesóval.
Én is biztos gyerekorvost váltanék, ha nem lennék megelégedve, de főként a szakmai tudással...

Anita: Valami közeli település sincs, ahova könnyű busszal "átugrani", és jobb az orvos? Levi nagyon ügyes! Próbál már felállni kapaszkodás nélkül? Nálunk az volt az igazi mérföldkő. Mikor már ügyesen ment neki, lassan elkezdett lépegetni is.

A fogakkal tényleg mindenki megkínlódik. Peti is sokat nyűglődött a felső kettővel, mire kijött. Érdekes, az alsókat nem annyira vettük észre, csak utólag. Azt hittük, csak egy front.

Ugabesz: Lehet, hogy a kis hőemelkedésétől kijön majd a foga. Azt olvastam valahol, hogy sajnos a fogzás előhozza a kis csip-csup betegségeket, az azokkal járó hőemelkedés-láz meg a fogacskák kibújását gyorsítja. Nekünk az jön be, hogy velünk alszik, úgy hamarabb el is tud aludni, és ha ébred, gyakran elég csak félálomban megsimítani, átölelni, vagy bedugni a cumit, ha kiesett, és tovább alszik. Nagyon ügyes Dávid, hogy már ilyen hosszú távokat le tud gyalogolni.

Beneildi: Azt már én sem élveném annyira, ha a pocsolyában akarna fürödni, és csuromvizes lenne. :lol: (mire készülhetek jövőre???)

Veronika: Ha találsz valahol gumicsizmát, elárulhatnád a lelőhelyét (feltéve, hogy olyan nálunk is van)

Nemsokára Márkó és Pálmi is szülinaposak lesznek. :D

Kép Vigyoris játszósban

Pár napja készült. Majd ma is lefotózzuk, ahogy elalvás előtt ugrál az ágyon, és mutatok abból is.

Kép

Kép
nikuc
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?