Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt, baSSZUS, ELSZÁLLT MINDEN IROMÁNYOM, :evil: :roll: :evil: :twisted: pótolom majd, Anitának, Tinunak meg Rékának...

Addig is jobbulást a betegeknek, mennem kell, reggeliztetni :D

Kép
Kép
zili
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk és (jó)pár kép, mert megyünk cirkuszba Marcival. Kaptunk tegnap tiszteletjegyet és apa is jön. Így teljesen ingyenes lesz, mert Marci még nincs 4 éves és neki, ha az ölünkbe ül akkor nem kell jegy.

Bocs kicsit sok lesz a kép.

Tegnap voltunk Nőtincsen a Seholsziget Élményparkban.
Nőtincs az én falum melletti falu így a képekből tudni fogjátok, hogy miért vagyok oda a tájért.

Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Kép
Kép
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára incike 2009.10.11 08:18-kor.

Kép
Kép
incike
 
 


Kép Kép

Ja és ami a lényeg, hogy itt kifejezetten családias a környezet. Van pelenkázó is 1 jurta szerű építményben.
Belépő:
Gyerek 3 évestől: 400.-
Felnőtt 18 évtől: 600.-

Egésznapot kíván a park.

Kép
Kép
incike
 
 

 
 

Jó reggelt!


Jaj, megint 3x keltünk az éjjel, bakker, pedig már azt hittem, hogy maradunk a 2-nél :(


Incike, szuper lehet ez a hely!


Réka!
Előszöris abszolút átérzem a helyzetet, és idáig is nagyon-nagyon ügyes voltál/vagy babaélelmezésben!!! 8)
Sajna nagyon ismerősek a szimptómák: nálunk először egyik ciciből nem akart enni (ezt elkezdtem fejni helyette), aztán, már egyikből sem. Én is kipróbáltam mindent, de sajnos nem segített. Úh mikor tápit kapott, én mehettem fejni. Most már jó ideje egyáltalán nem hajlandó nappal szopizni (kizárólag, ha félálomban van), maradt az éjszakai szopi. Végül a sok találgatásból -mint utólag kiderült,- annak lett igaza, aki a fogzásra gyanakodott... Volt 2-3 hét, amikor cumisüvegből sem igazán tudtuk etetni, mert kifeszítette magát, bömbölt, nem fogadta el azt sem, pedig nagyon-nagyon éhes volt :cry: Viszont eszembe sem jutott volna 150-180 tápit kanállal adni neki, mert túl nagy macera - szval ez sem semmi!!

És nálunk ördögi kör lett: nem tudtam/tudok már minden étkezés után fejni, és mivel Gergő sem szopizik, eléggé lecsökkent a tejem, de szerencsére még van.
És most jön be az, amit nem gondoltam volna: picit örülök is, hogy nem alussza át az éjszakákat (nálam max 2 kelés beleférne), mert ha éjjel sem szopizna, akkor egyáltalán nem volna tejem. Mert azért arra én már nem lennék hajlandó, hogy csak fejjek, miközben ő nem szopizik. Szóval ez tartja bennem a lelket az éjszakázások alkalmával: így legalább van még a jó kis hazai anyatejciből :)
Ez csak a mi sztorink. Remélem, hogy nálatok csak átmeneti lesz a sztrájk!!

KépKép

Kép
hase
 
 


Gyöngyi!
Marcid csuda édes! Olyan nagyfiús arca van!! És persze még mindig tiszta anyucija :D

Dóri, lehetne esetleg Danóról képet kérni? Megnézném azt a lábujjszaggatós kiscukit :)

Anita
Jó, h újra itt. Sajnálom a gyűrűt (is), de tényleg fel a fejjel, nem az számít, és annál nagyobb öröm lesz, ha majd egyszer újra lesz!
(Az enyémet ellopták, mikor betörtek hozzánk: 3 db fém ékszerem volt összesen: hát ezeket elvitte egy gennyláda. Hálistennek anno mi elég olcsó (de szép) jeggyűrűbe szerettünk bele, így hamar tudtuk pótolni, és az új teljesen ugyanolyan) 8)
Az interjúhoz meg szorítok!!

Annus, Szofi
micsoda sztorik :shock:


Mindenkinek szép napot!

:D

KépKép

Kép
hase
 
 


Hali!
Csak egy gyors kérdés..aztán rohanok a dolgomra:
Esztó!
Linkeld be pls. a baba zongora elérhetőségét!
Köszike. :roll:

Kép
mozza
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Réka, Te aztán kőkemény vagy! Amilyenhalk szavú, szelíd benyomást keltettél a találkozón, olyan szilárd vagy belülről, és szerintem ez a legjobb kombináció! Nagyon jól csinálod, és biztos vagyok benne, hogy a kitartásod meg fogja hozni az eredményét! A pároddal sajnálom, hogy nem értetek egyet, de szerintem emiatt ne távolodjatok el, hanem ennek ellenére igyekezz hozzá minél kedvesebb lenni, és megsimogatni, megpuszilni, ilyenek. Gondolj bele, hogy ő ebben a harcban mennyire kívülálló, és nem is érti...

Tinu, hát ez elég rosszul hangzik... Nekem nincs semmilyen tapasztalatom, max a saját dackorszakomról. Viszont az életben azt tapasztaltam, hogy mikor az ember nagyon belebonyolódik egy elmérgesedett problémába, akkor nagy levegő, és hátralép egy pár lépést. Szerintem üljetek le a pároddal, és beszéljétek meg, hogy milyen kafa, hogy van két gyönyörű gyereketek, Csongi szopik, ragyogóan fejlődik, Tünci okos, szereti a bölcsit, stb. És ebből merítsetek pozitív energiát ahhoz, hogy a mindennapi kis szir-szar dolgok ne engedjék erről elvonni a figyelmeteket úgy, hogy teljesen megromoljon a hangulat. Szerintem az se segít, hogy hulla fáradt vagy... Tüncivel is beszélgessetek el szépen, konkrét apropó nélkül. Még az is lehet, hogy a maga kis nyelvén elmondja, hogy mmi a baja a dackorszakon belül/kívül... Persze tudom, ez szépen hangzik, aztán a gyakorlat más...

Incike, de szuper a hely, és milyen olcsó a belépő! Tavasszal mindenképpen el szeretnék menni! Ti is szépek vagytok!

Csani ma éjjel egyszer kelt, 3/4 kettőkor, mikor már hallottam, hogy nyeffent, akkor átsprinteltem, nehogy eszébe jusson belelendülni, aztán cumi be, rongyibaba ölel, gyerek visszalusz, jó éjt! Na, ezt még kibírom. Csak érdekes, hogy ez se volt eddig soha. Valami most van, ami éjjel zavarja, és felébred egyszer vagy többször... Fog, front, kakipuki (nem volt 2 napja), ki tuja...

Puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Mozza.
itt válogathatsz, nem tudom milyet szeretnél:
http://www.teszvesz.hu/search.php?strin ... country=93

majd én is jövök, csak "harc" van...

szép napot.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Mozza, már belinkelte Esztó :wink: Teszveszen vette. Írd be a keresőbe, hogy zongora és válaszd ki a Baba-mama kategóriát. Fel foga hozni neked az összes létező Fischer&Price babazongorát.

Incike, nagyon szép ez a kép, mintha valami brit gyerekparkban lenne (leszámítva a jurtákat :). Nagyon szép vidék és jók lettek a fotók :-)

Réka, Csilla...amikor titeket olvaslak, jövök rá, hogy mekkora szerencsém van, hogy ilyen nehézségekkel nem kellett eddig megküzdenem. Áldom a sorsom és a jól tejelő kannáim, mert amit ti csináltok/csináltatok az ember feletti. És ideírhatnám még Ildit, Dórit és mindenkit aki arra törekszik minden erejével, hogy anyatejet adhasson a babájának.

Tinu, meg se forduljon a fejedben, hogy Tüci jelenlegi látszólagos kezelhetetlensége a te kudarcod lenne. Szerintem ezen mindenkinek át kell esni. Mi sem leszünk kivételek és mi is pont ugyanígy fogjuk érezni magunkat. Kitartás, tuti jól csinálsz mindent.

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Azért egyszer elgondolkodtam, hogy milyen nehéz lehet ezeknek a 2-3 éves babáknak, akik már öntudattal rendelkeznek és akiket eddig anya-apa elárasztott a szeretetével. Aztán jön egy kis "csipszar" akivel osztoznia kell a figyelmen. Sőt, a figyelem nagy része óhatatlanul inkább a kistesóra irányul. Ez olyan (valahol egyszer olvastam és úgy tetszik), mintha a férjünk egyszer hazaállítana egy másik nővel és azt mondaná: "ő mostantól velünk fog lakni, de azért téged ugyanúgy szeretlek" :roll:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Köszönjük a drukkokat....még nem hívott Apa h mi is van már!

Tinu,nálunk is volt ilyen korszak!Mi is próbáltunk mindent,kisebb nagyobb sikerrel.Volt h rászóltunk,de annál jobban csinálta.Aztán nem törődtünk vele,na ez bejött egy darabig és abbahagyta.De aztán rájött és addig csinálta míg látta h megint a PLAFOFNON VOK.
Aztán apa kitalálta,h ha ilyen a gyerek,akkor mindegy épp mit csinálunk,valamelyikőnk menjen oda és ölelgesse puszilgassa.Nos Grétike ilyenkor köpni nyelni nem tudott úgy meglepődött.Édes pofikat vágott.Mi így vészeltük át.Voltak jobb napok,rosszabbak,de az idő haladtával tényleg elmúltak a nagyon dacos korszakok.

Réka,hihetetlen mennyi erőd van harcolni!!!Ügyes vagy!

Incike szépek a képek,a picik pedig tündériek!

Betegeknek jobbulást!Most aludt el Hanna,gyors pakolok.Délután menni kéne nagyimhoz,ma jön a kórházból.Jönnek uncsimék is.Lehet elvisznek kocsival,mert itt esik nagyon az eső.Ja,uncsim kismama,és májusban fog szülni!Olyan jó,ugyanott jár mint én 1 éve!!Izgi!Már van egy 3 éves lánykája!
Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Inci: tényleg gyönyörű a hely!

Szofi: az a baj, hogy pontosan tudom az okát annak, hogy Tüci miért viselkedik így. Tudom, hogy CSongi és a féltékenység a legnagyobb bánata, meg az, hogy hulla fáradtak vagyunk, és valóban nem kompenzáljuk eléggé a CSongi miatti figyelmemcsökkenést. Ráadásul ugye Csongira sose kiabálunk, mindig vigyorgunk rá és puszilgatjuk, Tücit meg büntibe vágjuk, mert rosszalkodik és egy csomó dolgot elvárunk tőle (pisiljen bilibe, foglalja el magát, fogadjon szót, egyen kulturáltan stb.). Tudom, hogy ott nagyon elrontottam, hogy kiabálni kezdtem vele, néha kontrollálatlanul, káromokodva, és néhányszor csattant már el pofon is. Ha még egyszer kezdeném ezt az időszakot, teljesen máshogy csinálnám, de kijavítani sokkal nehezebb, mintha el se kezdtem volna. De az a baj, hogy hiába tudom, mi van a háttérben, estére olyan fáradt vagyok és már ideges, hogy nem megy az okos viselkedés. Persze Tüci is pontosan tudja, mivel tud a legjobban bosszantani és csinálja. :roll:

Gyöngyi: azért sok kudarcom van nekem is, mégha a dackorszakot nem is számítom. :oops: Nagyon sajnálom Tücit, de mikor folyamatosan elenged minden normál hangnemben elmondott kérést a füle mellett, és tovább csinálja azt, amit nem kéne, akkor a sajnálat átmegy dühbe és tehetetlenségérzésbe. :?

Kép
Kép
tinu
 
 


Na szóval csak azt akartam írni, hogy hiába tudom, mi baja a gyerekemnek, mégse tudom kezelni megfelelően. Nem a dackorszak a baj, meg nem is gondolom, hogy én vagyok az oka, hogy ilyen Tüci, de az mégis baj, hogy nem tudom megfelelően kezelni a viselkedését. :oops: A szeretgetés mindig bejön(ne), Anitának igaza van, de van, mikor már nem megy. Főleg, mikor már nagyon dühös vagyok rá. Nem lenne őszinte, ha ilyenkor ölelgetném. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,így már jobban értem mi is a szitu nálatok!Ha ez nyugtat,nálunk is ez van!!!!Pedig elvileg már dackorszak egyszer elmúlt.Ez most más nálunk.Sokszor látom Grétin h zavarja ha mosolygok Hannira.Meg amiket írtál,h pusziljuk a a piciket,ellenben tőlük meg egy csomó dolgot elvárunk.Hiába okos nagylányok már,azért ezek a szituk a kis fejükben kitudja milyen gondolatokat hoznak elő.
Pl tegnap is nagy nehezen elaltatom a nyafis babát,lerakom.Erre 2 perc múlva ordít.És miért???mert Grétike játszani akart,én meg mosogatni.Itt rontottam el.Amiért nem játszottam,ezért kiszedte Hanna cumiját.Grétit kérdőre vontam:"Anya,elvettem tőle,mert ha nem alszik,akkor nem tudol mosogatni!"
Szóval sok ilyen van,hát remélem egyszer belejövünk.Pedig sokat vok vele,csak épp lehet nem akkor amikor ő akarja.Most pl,egyedül akar játszani,pedig ráérek.Vagyis dolog lenne,de hívtam festeni és most nem akar.Szóval nehéz okosnak lenni. :roll:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Hahó!

Lányok, fotóra még várni kell! Amúgy a fülbevaló egyelőre az, amit belőttek, egy hónap múlva lehet majd cserélni- addig be kell szereznem vmi gyönyörűséget. (Igazság szerint Lénáé az etalon. :wink: )

Réka, nagyon elszánt és ötletes vagy, hajrá! Ilyen akaraterővel minden menni fog!

Tinu, nekem lövésem sincs még a dackorszakról, de látom már magam idegbajosan, remegve a dühtől... :D Tudom, h a gyereknevelés alapköve a türelem, na de h estére mi marad belőle???

Gyöngyi, Marci cukigrófod nagyon cuki! Megy az artistaképzőbe?

Anita, drukk a férjednek melóhoz, meg h meglegyen az a gyűrű!
Mi(én) szeretnénk majd újat csináltatni, mert nem lett vmi faca. Katalógusból választotta a férjem (hagytam neki, h az összes többi dologban én dönthessek :lol: ), hiába mondtam neki, h ez homorú... És persze homorú is lett. :P Hozzá lehet persze szokni, de terhesség alatt levettem, azóta nem volt kedvem újra szokni... Férjem se hordja. Szép kis család. :roll:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Esztó, mit "harcolsz"?

Leszaladok gyorsan egy csocsóra a férjemmel, mielőtt felébred Blanki... :arrow:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Sziasztok, csak gyors benéztem, olvasni most nincs időm, mert ma délután nagy tatarozás lesz rajtam! Juhéjj! Köröm, fodrászat minden!!! Jujj, de rám fér már! :oops: :lol:

Tegnap este vendégeink voltak, még most sem pihentem ki magam, pedig Manó átaludta az éjszakát, meg jó kisfiú volt eddig! Húúú majd Apának délután... muháháháá!! :twisted: Na jó, hátha nem lesz semmi bonyodalom! :lol:

Holnap jövök, addig termeljetek csak! :wink:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Sziasztok!

Dóri mit akarsz kérdezni? :)

Lányok nálunk meg akkor üvegsztájk van? Éjszaka 1-kor evett kb 120-at, azóta meg vagy 70-et 3 részletben és most elaludt mert kiakadtam :(. Ez MI?

Esik az eső, Édua meg le akar menni a búcsúba :(, nekem kedvem nincs, férjem szerint meg majd délben, Édua meg már fel van öltözve :)

tinu mi is túléltük a dackorszakot, volt néhány kiabálás, de az még néha most is előfordul, de azért sokkal alkalmazkodóbb lett Édua, és már féltékenység sincs benne Lara irányába, szeretgeti, simogatja, cumit adja a szájába, igaz sokszor nincs tekintettel, hogy a kicsi aludna és hangosan beszél, és akkor Lara felébred, dehát a kicsinek is alkalmazkodnia kell, most pl Édua mesét néz abban a szobában, ahol Lara alszik, jól elvannak :)

Ma lazaságot engedtem meg magamnak: negyed 7 helyett fél 9-kor keltem :), és azután fejtem :)

Anita mi meg nem is hordjuk a jeggyűrűnket, nekem nagy lett, férjem meg nem ékszermániás :)

Szép napot!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Nyertem, de most vinnem kell a sticket neki, vége a netnek. :? :arrow:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


incike, nagyon szépek vagytok :)

jajj annyi dolgom lenne, de semmihez sincs kedvem :(, borzalmas az idő :(


tinu köszi, ki fogom próbálni :)

zdori írtam :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Sziasztok!
Nekünk is összejött több dolog, remélem most már tudok jönni... :)

Szofi,
jó ötlet a házi ringató:) a férjed tud kísérni a dalokhoz?

Tinu,
örülök, hogy lassan kijöttök a náthából! Neked is itt van nálam egy példány a bölcsidalokból, remélem összefutunk a legközelebbi talin...

Gyöngyi,
tündérke a ketrecharcosod! :)
te biztos tudod, ha házilag szeretnék sóból lisztből tappancs, illetve kézlenyomatot, amit oviban csináltunk mi anno, mik az arányai, és hogyan léehet szinezni? Utólag ugye?

Novygirl,
neked is van egy pldl, írok privit neked is...

Annus,
köszi szépen, hogy kiszedted a boszis képet:)

Mi voltunk doktornéninél, és kegyetlenül el kellett kezdeni a hozzátáplálást...
megkapta élete első almalevét... A bébikanalat ahogy meglátta, már nyitotta a száját, mint ahogy gondolom ezt minden közelítő tárgynál megtenné, de olyan grimaszokat vágott, ahogy a kis szájába beért az almalé, beleborzongott... be is szereztem a legédesebb almát a piacon tegnap, így ma már édesebb almát kap... ma lezs a második almás nap.. kíváncsi vagyok...
A legújabb játékja Marcinak: a játszószőnyegbe beburoklózik. (persze ott vagyok mellette közben... azaz látótérben... és úgy dumál neki... fotót teszek mindjárt:)
vanni
 
 


Ovis főzött gyurma

Hozzávalók:

1 ek borkősav

2 ek étolaj

3 ek só

3 dl víz

25 dkg liszt

1/2 tubus tempera

Az összetevőket liszt nélkül összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, ezzel simára keverjük. Feltesszük főni. Addig főzzük, még el nem válik az edény falától. A végén tegyük zacskóba, majd a hűtőbe, így megőrzi az állagát.

×××××

Házi gyurma

Hozzávalók:

20 dkg liszt

10 dkg só

1 kiskanál citromsav

1 ek olaj

3 dl víz

ételfesték

Összekeverem a hozzávalókat, majd felteszem főni, 1-2 perc alatt összeáll. Levesszük, picit hagyjuk hűlni, gyúrunk rajta és kész. (Az ételfestéket rögtön az elején, és utólag is hozzá lehet keverni.)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


én nem próbáltam, de itt találtam a receptet: http://dilidomino.freeblog.hu/

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


megyel valahogyan lenyugtatom magam, még mindig csak 25-öket eszik, ha nem üvegből enne, azt hinném nincs tejem:)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


megyek

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Edua,
te miket tudsz:) Köszi szépen! :) Ha ki szedretném szárítani a kreálmányt, hogy képet tudjunk belőle csinálni, akkor melyik verziót ajánlod?
vanni
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Nagyon jó éjszakánk volt, Babóka egyszer kelt, fél 5-kor, aztán fél 9-kor. Ilyen jó rég nem volt, biztosan most kárpótol a múlt hétért. :D

Szopi: Sajnos semmit nem javult a helyzet, ma reggel is csak sétálva tudtam megszoptatni. Nem tudom, mennyire vagyok kemény, és hogy egyáltalán van-e már értelme ennek az egésznek. Lassan kezd az egész az én saját, külön bejáratú szélmalomharcommá válni. :?

Csilla: Köszönöm, hogy leírtad a történetedet, tényleg kísértetiesen hasonlít. Ha visszagondolok, 3 hónaposan kezdődtek a problémák, akkor kezdte először elutasítani a bal mellemet. A fogzása is akkor kezdődött, gyakran csak úgy tudtam szoptatni, hogy bekentem előtte az ínyét Dentinox-szal. Az a helyzet, hogy ha a cumi a bűnös, azt tudom kezelni, de ha a fogzás, akkor lehet, hogy ennyi volt. :(

Szofi: Jól látod a helyzetet, mióta megszületett Babóka, megsokasodtak a konfliktusaink a férjemmel. Pedig ismerjük egymást eléggé, 8 éve élünk együtt, 2 éve vagyunk házasok. És mégis most ütközött ki az eltérő neveltetésünk, és emiatt többet veszekszünk, mint eddig bármikor. :? Én szoptatni akarnám, neki jó a tápszer is, én néha kisterilizálom a cumikat, szerinte felesleges, én sapkát adok rá, ha fúj a szél, szerinte minek, csak túlaggódom. Én be akartam tartani a 6 hónapos határt a hozzátáplálásban, ő már rég elkezdte volna. Én nem akarom sírni hagyni, ő igen. Szinte alig van olyan terület, ahol egyezik a véleményünk. Mindezek ellenére szeretjük egymást, és mindig kibékülünk, de nehéz. Én ezeket a kérdéseket fontosabbnak tartom annál, hogy feladjam az álláspontomat, neki meg elege van abból, hogy mindenben én akarok dönteni.
Nálatok is voltak ilyen konfliktusok az első gyereknél?

Tinu: Lehet, hogy túl kitartó vagyok, és a saját életemet bonyolítom. :? Amiket te írsz, az sem piskóta, a dackorszak sem lehet egyszerű. :roll: Habár van némi tapasztalatom, 5 évet tanítottam, aztán elmenekültem a pályáról. Remélem, a saját gyereknél azért könnyebb a helyzet. :?
Ne érezd magad rossz anyának, senki sem lehet tökéletes. Valahol mindenki elrontja, ennek ellenére csak normális felnőtt lesz a legtöbb gyerekből. Én kamaszkoromban voltam szörnyű, a szüleim minden barátját szembe kritizáltam, menekültek előlem. Érdekes, amennyire harcias voltam akkor, most inkább hallgatok és megfigyelek társaságban.

Incike: Nagyon jók a képek, tetszik ez az élménypark. :D Hol van ez a Nőtincs?

Ildi: Üvegsztrájk? Ez sem hangzik túl jól. :?

Na, megyek, kezdek magammal meg a lakással valamit.
Réka

rekap
 
 


vanni, nem próbáltam ,de mindjárt ,egnézem Csillus melyiket csinálta :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


én meg megetettem krumpli-almával a kiscsajt :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Vanni! Nagyfiadnak gratulálunk a fél évéhez! :) Mit szeretnétek gyurmázni?

Ildi, köszi, mindjárt elolvasom. :)

Megyek, mert még ebéd előtt hátravan 1 fejés.

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Vanni Boldog féléves szülinapot kívánok Marcinak! :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Réka: ez nem a te különbejáratú szélmalomharcod! Ez nem magadért megy, hanem Lilláért. Azzal mindenki egyetért, hogy fontos az anyatejes táplálás. Te emiatt csinálod és ez teljesen rendben van. Igenis, fontos, hogy Lillával túljussatok ezen a szopisztrájkon, ez nem csak a te lila nünükéd! :P Persze addig csinálod, amíg bírod, én tökre megértem, ha elfáradsz egy idő után, csak azt ne érezd, hogy nem érdemes, mert érdemes. Soha többet nem lesz lehetőséged az anyatej adására, mert később már nem lesz. Szerintem tökre érthető, hogy ragaszkodsz hozzá. Ez nem olyan, hogy nem baj, majd legközelebb, mert az már nem Lillával lesz, hanem a kistesójával. Ha most megteszel minden, biztos, hogy később nem mondhatod azt, hogy te vagy a hibás valamiban. Vanni is így volt vele, mindent megtett a szopiért, utána már nincs értelme a bűntudatnak.
Nálunk szerencsére az a helyzet, hogy az uram még sokkal óvóbb és aggódósabb, mint én. És egy csomó dolgot meg abszolút rám bíz. Sose szólt bele, hogy meddig szoptatok, mikor kezdek el hozzátáplálni, mit adok vagy nem adok a gyereknek, gyerekre. Ezeket mind rám bízta. Amiben veszekedni szoktunk a gyerek kapcsán, az a mostani helyzet, hogy az én kezem hamarabb eljár, mint kéne. Vagyis szerinte egyáltalán nem kéne és megfenyegetett már, hogy én is kapok a fejemre. Mondjuk a házasságunk addig fog tartani, az biztos, de közben úgy bosszant, hogy mit papol, mikor én is tudom, hogy amit csinálok, az rossz. Abban kéne segítenie, hogy a jót tudjam csinálni. :twisted:

Kép
Kép
tinu
 
 


Réka, tudod, mi jutott még eszembe? Hogy esetleg ha a férjeddel megismerteted azokat a tényeket, amik alapján te is döntesz a gyerekneveléssel kapcsolatban, akkor őt is meg tudod "téríteni". Olvastasd el vele a megfelelő weboldalakat, esetleg vidd el a védőnődhöz, vagy ahhoz, aki hasonlóan gondolkozik, mint te. Vagy olyan előadásokra, ahol mástól is hallhatja azokat, amik alapján te cselekedsz! Tudod, a csoportnyomás sokat jelent, ha látja, hogy mások is hasonlóan vélekednek, mint te, akkor jobban fog hinni neked. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Bocsi, ez hosszú lesz... :oops:

Réka!

Azért remélem, nálatok nem úgy alakul a szopi, ahogy nálunk, Gergővel azért picit más: ő kezdettől fogva kapott cumisüvegből tápszert. Lilla meg csak cicizik, ergo neki nincs alternatíva, -mármint az ő szemszögéből-, kénytelen lesz elfogadni a cicit. Gergő tudta (kis rafkós), hogy cici után mindig jön a cumisüveg... Bár ugye a legnagyobb fájdalmakkor azt se kérte.
Átmenetileg meg sajnos a fogfájós babók kevesebbet esznek, de ha rendeződik, akkor szerintem nálatok mehet minden a régi kerékvágásban! :wink:

Férjemmel mi sem mindenben értünk egyet, de én nem veszem annyira komolyan, és igyekszem rámutatni, ha beigazolódik az igazam: pl. anno el akartam vinni G-t gasztroenterológushoz, -ami férjem szerint túlzás lett volna,- mert annyira ritkán és fájdalmasan kakilt, hogy nem bírtam már szenvedni, sikítani (!) látni... Férjem inkább hőmérőzgetni akarta, de ugye az tüneti kezelés, nem az okokat szüntettük volna meg vele, és különben is olyan brutális :( . Végül utánaolvastam a neten, (mert dokinknak sem volt újabb ötlete -mindent kipróbáltunk már, ami gyogyitárban kapható) és egy netes gasztrodokis nyilatkozatban hangzott el a tápszercsere lehetősége mint megoldás: nosza, írattam más szert a dokinkkal, és láss csodát: az új tápszerrel mintha elvágták volna a problémát: 1 nap alatt rendeződött a kakesz :!:
Vagy az ortopédiára is visszavittem 1 héttel a kontroll után, mert gyanús volt nekem a babó, ahogy féloldalazott: és itt is beigazolódott, h jól tettem, h újra elvittük dokihoz: újabb speckó tornát és külön gyógytornát javasoltak, s azóta ez is szépen rendeződött.
Sapi a fejére: most már én is lazább vagyok ebben, de az elején szerinte túlaggódtam: mindig mondtam, h nem érdekel, ő nem tudhatja: egy baba hőháztartása inkább egy hőérzékenyebb anyuci hőháztartásához van közelebb, nem egy magát 16 fokban jól érző szívós férfiéhoz: ergo én tudom ezt jobban. Punktum :lol:
Hozzátápi nálunk is detto felmerült, h hamarabb -valszeg anyós van emögött... stbstb
Szóval ezek nekem mind megerősítés, hogy én látom/érzem jobban ezeket a dolgokat. -Mondjuk azért olyan is van, hogy neki van igaza :D
Azért a férjem ezen apró egyetnemértések ellenére nagyon jó apuka, és nagyon jól megvannak Gergővel, simán bármikor rábízhatom! Velem pedig nagyon türelmes és megértő. Ez pedig nagyon boldoggá tesz
:lol:

KépKép

Kép
hase
 
 


Most olvasom, amit Tinu írt: ez a sok lúd disznót győz tökre igaz: jó ötletl!!!! :wink: :wink:

KépKép

Kép
hase
 
 


Vanni, gratuláűlok a fél éves Marcihoz!!! El se hiszem, hogy fél éve volt, úristen... A topic élete teljesen megváltozott...
Igen, a férjem kísér zongorán... :D

Réka, hát azt hogy érted, hogy az első gyereknél? Csani nekünk az első gyerekünk! :D De voltak konfliktusok, csak nem súlyosak, mivel nekünk nem is voltak Csanival ilyen súlyos gondjaink... Azt ugye nem tudom, mi lett volna ha... Ha nem tudom szoptatni, altatni, stb.
Nálunk a sírnihagyásból volt cirkusz egyszer -kétszer, András szerint túlzás volt, hogy minden ütre-puffra felkapkodtam. Neki az lett volna a taktikája, hogy várjunk 10-15 percet...
A szopival nekem is voltak gondjaim az elején, mikor a mellem olyan szinten kisebesedett, hogy az egyik mellbimbómban a Grand Kanyon volt, a másik meg kettévált, és akkor az volt a konflikt, hogy engem se érdekelt semmi, a saját egészségem se, csak fanatikusan az, hogy szoptassam a gyerekemet bármi áron. András ezzel nem így volt, nyilván ő ki volt borulva, és engem is féltett. De ez hála istennek 2 hét alatt megoldódott, és nem fajult el...
Alapvetően nem panaszkodom, mert minden másban a férjem vakon hisz bennem, mivel tudja, hogy én mindennek hatvanszor utánajárok, doktornőnél, neten, fórumon, és nálam több infóval ő úgysem rendelkezhet, pl. a hozzátáplálásról vagy az igény szerinti vs. napirendes szopival kapcsolatban, stb. Bár most, hogy így visszaemlékszem, azzal sem értett egyet, ha Csanit túl gyakran szoptattam, mivel akkor kevesebbeket evett, és bekerültünk egy ördögi körbe. Azóta mondjuk én ilyen félig igény szerinti félig napirendes vagyok, de ezt most nem részletezem, mert már így is velem van tele az oldal... :oops:

Tinu, még neked akartam írni, hogy sajnálom a helyzetet, de előre nézz, és igenis tudsz változtatni, ha akarsz, én hiszek benne. MUSZÁJ szerintem Tüncivel többet foglalkozni, az alapján, amit leírtál. Ha nem kap több figyelmet (ami rövid távon nagyon megerőltető, tudom), akkor hosszútávon még a végén meg fog őrjíteni benneteket...Próbáld a párod is bevonni...
Meddig tart amúgy ez a dackorszak? Tényleg egy év 2 és 3 között? Mert most döntöttem el, hogy nekünk csak utána lesz tesó. Hány éves korra múlik el tutira??

Na puszi mindenkinek.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Réka még egy: a Te férjeddel is szerintem ez a "gond", hogy Te csak lilla babának akarsz jót, ő meg neked is... És neki emiatt más a nézőpontja. Miközben biztos picit kívülállónak érzi magát. Tinunak igaza van: próbáld vele megértetni a Te motivációidat. Közben éreztesd, hogy az ő véleménye is fontos, de te jobban tudod - ezt ne pont így fogalmazd meg!!! 8)

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Nálunk is sajna én eröltetek mindent, bár férjem volt, aki azt javasolta, hogy miért nem fejek és akkor adnám üvegből a tejcsit, :)

Most is olyan ........ vagyok, hogy megfogadtam, hogy nem adok semmit Larának fél 2-ig, erre nyafizott és már melegítettem is a tejcsit, ő bezzeg nem evett, beraktam az ágyba és elaludt :), ennyit erről :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Köszi szépen a szülinapi kívánságokat! A férjem beígért, egy tortát, amitezúttal mi fogunkmegenni, Marci majd az egyévesből! :)

Zdori,
tappancsot és a kicsi kezét szeretném megcsinálni, anno a nagyimnál évtizedeken át ott lógott a falon az én mancsom lenyomata, amit az oviban csináltunk... Aztn költözéskor elveszet.... :( Most többet szeretnék csinálni, ajándékba a családnak és magunknak.. sorozatot is szeretnék, mondjuk 3-asat, most, 1 évesen aztán még egyet.. és sorban ki szeretném őket tenni...
Hú, napközben is fejsz? Meddig szeretnél leadni tejcit tényleg?

Férj_: valahogy a férfiak keményebbek a picurokkal.. az enyém is.... ő is tovább hagyná sírni, mint én, és ő sem rohanna vele azonnal az orvoshoz.. én ezt elfogadom, a lényeg, hogy én elviszem.. Ő is elfogadja, hogy a lelki nyugalmamhoz pl szeretek utána járni, hogy ha észre veszek valami számomra rendelleneset, annak mi az oka, kell -e kezelni... viszont játékoknál ő a kreatívabb... pl a napokban plédbe fogta,m és úgy hintáztatta.. Marci pedig kacagott.. azóta minden nap hintáztatjuk együtt is :)

Akkor a beígért képek, plusz Barbi jóvoltából a kisszarvasunk, a reggeli séta előtt:)
vanni
 
 


photoshoppal csináltam... juj, legközelebb kisebbe.... :)Kép Kép Kép Kép
vanni
 
 


Vanni: jaj, de édes ebben a szarvasos ruciban a Marcid! :D

A panaszpercek után én is inkább képeket hozok.
A "kisangyalom" (a szeme az árpa miatt piros, nem azért, mert behúztam neki :mrgreen: ):
Kép
Egy kis idill - Tüci olvas, CSongor meg hallgatja:
Kép
Tesókák:
Kép
Csongi elfoglalja magát:
Kép

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu! A keddet akkor megbeszélhetjük. Remélem addigra Alíz meggyógyul és megy oviba, Áront valszeg én is viszem magammal.
Én már többször gondoltam, hogy végre túlvagyunk a dackorszakon, aztán mindig jött egy még rosszabb hullám, most is így van. Alíz is folyton olyan dolgokat művel szándékosan, amitől tudja, hogy falramászom.
Nagyon édesek a képek! Látom Szutyejev és a három kiscica nálatok is bejön!

Szofi! Köszönjük az energiapuszit, használt! Ma Áron is "csak " kétszer kelt.

Gyereknevelés terén mi sem értünk mindenben egyet a férjemmel. Még az elején Alíznál voltak kisebb súrlóásaink, de többször is nekem lett igazam, így aztán úgy döntött rám bíz mindent, csináljam úgy, ahogy akarom és 100%-ban bízik bennem.

Vanni! nagyon aranyos Marci a szarvasruciban!

Incike! nagyon szuper helyen voltatok, föl is írtam magamnak, hátha egyszer mi is elmegyünk.

Kép

Kép
hean
 
 


Ismét itt, Babóka alszik már vagy 2 órája. :D

Tinu! Nagyon jók a képek. :D Ahol együtt vannak, az kész idill. :)

Jó az ötlet a "hittérítéssel" kapcsolatban, már próbáltam, de nem mindig működik. A férjemnek van egy olyan tulajdonsága, hogy szereti azt hinni, hogy mindig mindenben igaza van. Általában rá szoktam hagyni a dolgokat, és inkább befolyásolom, nem megyek bele egy nyílt konfliktusba.
Most az az új helyzet állt elő, hogy a Babókával kapcsolatos dolgok egyszerűen fontosabbak bárminél, mint ami eddig volt, ezért harcolok az igazamért. Ez új helyzet, új szereposztás, új erőviszonyok. Te jó ég, úgy írtam le a házasságomat, mint valami bokszmeccset. :? :D
Persze, ő engem is néz, hogy én se kettyenjek meg teljesen, nemcsak azt, hogy mi a jó Babókának. Miközben ahhoz volt szokva, hogy más területeken hagyom érvényesülni, dönteni, addig Babókával kapcsolatban végigviszem az akaratomat. Ettől ő frusztrálódik, hiszen úgy éli meg, hogy nincsen beleszólása.

Hiába jövök én a 6 hónap utáni hozzátáplálással, amikor anyósom elmeséli, hogy a védőnő annak idején mennyit szörnyülködött nála. Tojást adott neki, amikor még nem volt itt az ideje. Igazából mindent korábban kapott, mint kellene, allergiás is fűre, fára. Ha próbálok rávilágítani, hogy lehet összefüggés, akkor meg az a válasz, hogy annyi más faktortól is lehet. Szóval ő sokkal-sokkal lazábban venné a gyereknevelés-témát, mint én. Időnként elgondolkodom azon is, hogy mi van, ha igaza van. Elvégre én is tápszeren nőttem fel, 2 hónaposan már mást is kaptam, még sincs semmi bajom, és azóta minden generációban egyre több az allergiás.

Csilla: Remélem, tényleg megoldódik nálunk a gond, habár most nem úgy látszik. Nyilván egy nem evő gyermek mellett idegesebbek vagyunk mind a ketten, hamarabb összeveszünk. Az én férjem is imádja a lányát, nagyon jól tudnak játszani együtt. Nekem is az az érzésem, hogy "akkor is én tudom jobban". :D

Szofi: Úgy értem, hogy az első gyereknél, hogy itt többeknek van már második is. :) Lehet, félreérthető voltam. Igen, most látom, ezt még neked címeztem, új sorba írtam, csak kellett volna még egy entert is ütni. Ez most kimaradt. :?
Nagyon jó meglátásaid vannak, igyekszem így tenni, csak nehéz.

Vanni: Nagyon édes Marci baba! :D

Várom, hogy ébredjen fel Babóka, megyünk sétálni.
Jó délutánt: Réka

rekap
 
 


Réka
Nőtincs Nógrádmegyében van.

www.seszi.com

Kép
Kép
incike
 
 


Köszönjük a dicséretet a fiúk nevében.
Ajánlom mindenkinek ezt a parkot, nagyon jó hely és folyamatosan bővítik tovább.

Édes a kis Csongi és tüci is ari. Én nem látom pirosnak a szemét.

Kép
Kép
incike
 
 


incike szupi a hely, csak kár, hogy olyan messze van tőlünk :(

Marci és Tüci és Csongi is csudaszépek :)

Lányom is annyira bealudt, hogy még most sem kelt fel :)

megyek teszveszezek kicsit :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Na gyorsan 1 dologra megpróbálok írni!

Réka,Csilla!

Nálam is 3 hónapos korában kezdődtek a gondok!Jött a fogzás,aztán a nagy meleg,aztán hűvös lett hirtelen.Mindez totál felborította a szopi igényeit.Leginkább a mennyiséget!És másfél hónapig a fagyóból pótoltam meg fejtem.De mivel elfogyott a fagyi tej ,így kellett más.Persze tudtam h amint mást is adok csökkeni fog tovább a tejem,de mivel a másfél hónap alatt én minden bevetettem és semmi nem használt,tudtam h több tejem már nem lesz.És most nagyon nehezemre esik fejni,sajnos.De a fejéssel megint tőle veszem el az időt,na meg magamtól,hiszen nekem is kell "szabadidő".Így én akkor fejek ha nem szopizik és ha van időm.Minden kajánál megpróbálom szopiztatni,de van olyan nap h nem akar napközben szopizni,van amikor meg minden kajánál szopizik...ki érti ezt :roll: És szörnyen magam alat voltam én is h nem elég a tej,h Iza néha tolja el a cicit,de nem mertem eröltetni,meg most se,mert attól is félek h utána méginkább nem fog cicizni!Szóval ő tényleg akkor szopikázik amikor kedve van,lehet h szigorúbbnak kéne lennem,de nem látom értelmét h a cicit dugdossam a szájába!
Hozzáteszem reggelente olyan nagy vehemencával veti rá magát a cickókra!Számomra az a nap fénypontja! :lol: :lol: Magammal meg próbálok kibékülni h csak ennyi tejem volt....


Az én uram meg pont fordítottan működik!Ma is kinn teregettem,vagyis a ruhákat beljebb kellett tenni a gangon mert esett.És hallottam h Iza nyűglődik,de még csak nem is ordított...erre h menjek már....mondom ok,hallom,de nem tudok mindent eldobni akezemből :lol: Pedig aztán én se vagyok az aki hagyná sírni!

Képek nagyon jók!!!

Inci!
Csúcs lehet ez a hely!!!!

Marci1 és Marci2 is csudajópofa!!!Marci1 nek boldog fél évet!!!!Annyira durva!!!!Hol voltunk mi az elmúlt fél évben???? :shock:

Mai nap "meglepetése":megérkezett anyósom is Pestről!Hát nem lehet elég messze menni,csak utolér vhogy :lol: :lol:

Dackorszak:passzolok...amúgy én azt csinálnám h ugyan olyan nagy mosollyal közelítenék a nagyobb gyerkőchöz mint a picihez!Na meg vhogy nem lebXsznám,hanem elmondanám neki szépen h mit hogy merre hány méter.És mire végeznék,már el is felejtené h mit is akart rosszalkodni :P

Na mese vége!Vár rám egy kakis fenék,és egy éhes száj :wink:

annus11
 
 


Szép délutánt.

Réka,
ne legyen lelkifurid, mindent nagyon jól csinálsz!!!

Anita,
örülök, hogy jöttél! Sikerült a melo???
a gyűrű meg remélem meglesz. a sógornőm is elhagyta, és láss csodát meglett :)

Tinu,
nagyon szépek a gyerkőcök, nagyon jó képek lettek.
és ne érezd már magad szar anyának!!! Nem lehet könnyű két gyerkőccel (többel meg pláne)...kitartás!!!

Vanni,
Marcinak boldog hófordulót. Édes, jók a képek :) hihetetlen hogy fél éves már.

Inci,
Ti is szépek vagytok, jó kis helyen voltatok.

Anikó,
Zolival harcoltam, mert biciklizni akart menni, én meg kivertem a hisztit, mert néha azért vágyom arra, hogy egész hétvégén itthon legyen velünk...de valami mindíg van, ide megy, oda megy, szkvassol, biciklizik, költöztet blablabla...szóval ez volt a harcolás :) és nyertem is :)

Aki sinlacot ad, ahhoz egy kérdésem lenne: milyen állagú a pép nálatok. most csináltam olyat, de annyira híg volt...


mindjárt folytatom az olvasást (vagyis próbálom) , csak altatni kell...

egy kép: Álmos tv-t néz
Kép

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó édes Álmi, és furcsa, hogy már nem alszik a képeken :)

Lányok: Lara felkelt 4-kor, kb, 3,5 órát aludt, és 2-szerre evett meg 55-öt, szerintetek várjak, vagy adjak neki bébikaját?
férjem szerint ha éhes lenne ordítana, hát én nem hiszem :), ugyanis hason fekve nézelődik egy hang nélkül :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Marcinak boldog félévet! :lol:
Gyorsan repül az idő! Aznap kezdtem el írni ide, h Vanni bement a kórházba! Addig zugolvasó voltam, de akkor olyan izgatott lettem!!! :lol:

Ildi, Lara jól bírja kaja nélkül...de gondolom, reklamálna, ha éhes lenne. Meg tudod etetni, ha nem az?

Annus, persze, h az ember így szeretné csinálni végig, ahogy leírtad- dackorszakkal kapcs. Csak ált. a gyakorlat más sajna... Aztán lehet, h Te simán bírod majd türelemmel! :D

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?