Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ági01: nagyon ügyes vagy a vizsgával! Biztos görbül a jegy. Elhiszem, hogy meghatódtál Levikén... édes szíve. Már könnyebb lesz, ha eszik már gyümit, főzit, mert akkor két szopi között tud olyat is enni és nem lesz gond.
Szóbelire (mérlegképes) én nagyon sokat tanultam, szinte három hétig folyamatosan. Akkor utáltam meg végérvényesen a sulikat, tanulást. Komolyan!!

Jági:
nekem a tescos wc tabletta vált be. Én gumikesztyűben műanyag pohárral kimerem a vizet, amennyire lehet és éjszakára dobok be egy tablettát. Szerintem tényleg sokat segít. És milyen lett Bius haja? Hirdetést még tovább küldjem iwiwen, vagy akkor van lakó kilátásban?

Lola: ma rajz van, úgyhogy háromnegyed háromra megyek Emeséért. Nem jöttök akkortájt? Viszek néhány holmit Noénak, főleg pulcsit, de van téli sapi is, meg két kis zokni. Meg kérdezem Anita nénit is a hétfőről, mert mástól hallottam, hogy hétfőn lesz az első színház (másnak már beírták), és nagyon nem mindegy, hogy oda megyek érte kettőre és közben fél ötig színház. Tényleg, akkor az angolt is tolni kell egy órával.

Nagyon örülök, hogy Noénak nem kell többet mennie fagyasztásra mennie. Láttam én tegnapelőtt is rajta, hogy nagyon szép!!
Tegnap megint elmentünk az ázsiába, képzeld. Ott kaptam Emesének ünneplő cipőt. Nem érdekel, hogy kínai, egy évben kb. 4-szer veszik fel, kibírja. De nagyon tetszik neki!

Gabi: hát én is remélem, hogy nem sipoly! Hétfőn már okosabbak lesztek/leszünk! Az már jó hír, hogy Dani meggyógyult.
És tényleg, a felsőket, amit vettél, milyenek? Jó minőségűek? Nem agyonhasználtak? Kínaisabb inkább? Mindegy, ha másra nem, otthonra hordható, nem?

Na megyek, Dórika most kelt fel, hátha még visszaalszik itt a nagyszobában, főznöm nem kell, gondoltam kicsit vasalok én is. Hegyekben áll megint. Bence alszik.

Előbb zsírkrétával rajzolgattunk, ő is próbálkozik. Bár amíg odafordultam Dórihoz, bekapta, jót mulattam rajta, a vörös krétától olyan volt, mint aki rúzsos! :)

Most akkor péntek vagy szombat délután (kb. 16-19 óra) nem érne rá senki a talira? Vagy jövő hét péntek délután (kb. 16-19 óra)?

Aki igen és jönne, írja már ide a nevét, légyszi. Köszi:

EDB Anyu
.
.
.
.

Na mentem.

Sziasztok

Szilvia

Ja, tök jó volt a fodrászkodás tegnap. Ott van kozmetika is, kiszedettem a szemöldököm, be is festette. Kicsit jó volt kikapcsolódni.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Gabi! Jaj-jaj ez nem jól hangzik, nem gondoltam ilyen komolyra... basszus csak nem????
Gergő alvás nem semmi így, nem irigyellek, egész délelőttöd kutyafutta lehet meg este is!

J.Ági!
Igen a wc-luk,ááááá! Akkor vettem Breff tablettát, ami jó végülis kipucolja a nagyja vízkövet ha éjjelre rakom, de v.hogy marha hamar u.olyan lesz! Szinte pár nap! Pedig nekünk se őskori a wc, mikor ideköltöztünk 9 éve cseréltük le! szóval próbáldd ezeket a tablettákat, de hosszú távú eredménye nem lesz, csak ha mindig csinálja valaki, amit ugye albérlőtől nem várhatsz el, vagyis igen, de hát... szóval érted! Folyamatosan van benne víz, kemény víz! Pedig előtte nekem se volt gondom vele ilyen sűrűn! Sz.tem baromi kemény a tb-i víz, képzeljétek a gyerekek bőre megint olyan mint a rinocérosz, a melegebb víztől, meg hogy esténként tovább fürdenek. Ugye nyáron sokszor zuhiztak, vagy épp csak ültek benne pár percet, lemosdattam, kiszállás (napközben is). Most hogy hűvibb v an és pacsálnak a meleg vízben, megint tök ekcémás a bőrük. Már kifigyeltem, hogy ha nem fürdettem meg Noét mindennap, nem volt olyan Neki, de mostmár nagyobb, muszáj mindennap fürdetni, nem úgy mint csecsemőkorában...
Na ezt jól kitárgyaltam!

Szilvianyu: de megyek ma akkor én is előbb, utána megyünk úgyis Sárberekbe Anyuhoz, talizhatunk. Kölcsön rucikat köszike!

Megyek etetem nemsoká Noét, borsólevest kap husival. Utána még főzök gyors egy csirkepörit, tésztával mára-holnapra!

lola77

Ja Moncsi, a fehérliliomos habfürdő tök szupi, jó illata van és nem szárította ki a bőröm (vagyis nem jobban, mint más, mert alapból kreol bőr tök száraz...) :)

lola77

Bettikém, mi van Veled? Rosszabbul lettél tán? Vagy már egyedül felépítetted a házat?Vagy lekváros derelyét alkotsz?
Adj életjelet!

Szilvianyu: igen hétfőn színház, Somának is beírta Éva néni már... sőt Nekünk múlt héten be is kellett adni a buszköltséget is (6 alk. 600 Ft)...

lola77

Zsanka_!

Amint tudok, teszek fel képet Bius frizkójáról..Hátul ól felszeretném neki nyíratni, tavaly is olyan volt és akkor nagyon kis helyeske volt vele..(szerintem..).Remélem ügyesen végigüli majd, bár eddíg nem volt vele probléma ilyen téren.
Szülinapi ajándékok..Jól megjártuk a háti hordozóval, hogy nem vettük meg Békéscsabán (apa hibájából..)..Van egy állatorvosos Barbi, amit még régebben megvettünk és eltettünk, azt kapja meg, meg így valószínüleg kap egy babyhordozót (amíg Antónak volt, mindig azt nyúlta le és tette bele a babáit..) Túl sok mindent nem szeretnék, mert aztán 2 múlva lesz a névnapja is, nem akarok elszállni, mert már így is alig férünk a játékoktól. Kellene neki téli cipőt is venni, szerintem névnapjára azt kap, meg lehet , ha még van Csabán olyan háti hordozó, akkor hozatok fel egyet.. Ő nagyon szeretne ugrálós labdát, már régóta nyaggat vele, de anélkül is nagyon kevés helyünk van és tutira mindíg nekiugrana valaminek..

Ti hogy álltok a költözéssel? Elkezdtél már pakolni?
Tök jó lehet egy új helyen berendezkedni, ahol (szinte) minden olyan, mint amilyennek ti akarjátok..Persze 2 gyerkőc mellett hatalmas energia, de utána meg tök jó ott pihizni, gyerekek az udvaron..Húú..Tök jó..

Lili is biztos tüneményes lesz majd az új friuzuval (is), majd tegyél te is képet róla..

Kép Kép
joosneagi

EDB-Anyu!

Még sajna nincs lakónk, egyre jobban el vagyok keseredve..Pont most , amikor jönnek a fűtéses hónapok.. Így, ha tudod hírdetheted még, köszi érte..Én is mindjárt feldobom újra.
Most Anti azt mondta, hogy ha nem veszik kia héten, akkor csináljuk meg a wc-t, csempézzük, járólapozzuk ki, mert elég koszos az is, meg az előszobában és konyhában is szedjük fel a pvc-t és járolapoztassuk ki.Azt elvileg nem nagyon tudják összecseszni és azért látványnak is szebb, ha valaki egnézi, meg majd eladásnál is pozitívum lenne, bár sok esélyt nem látok arra, hogy az ingatlanpiac mostanában fellendüljön.-.
Ma hívott egy közvetítő, hogy tudna lakót nekünk, de ő levenne 1 havi kaucióval..He-he..Így is kevés az a kaució, amit adnak, nemhogy még azt is mást szedje le..

Édes lehetett" rúzsos" Bence...Nem fényképezted le??

Antika:táncol a drágám ülve mostanság, állandóan jön utánnam, hihetetlen gyorsan tud mászni, egy percre elfordulok és már bent van a nagyszobában és kapargatja a kilépőnél a szunyoghálót, meg a felhúzóval játszik..öLEMBEN ÜLVE TUDOM ETETNI, HA BETESZEM AZ ETETŐSZÉKBE, AKKOR MINDEN MÁSSAL FOGLALKOZIK, CSAK AZ EVÉSSEL NEM. aUTÓZIK ÉS BERREG, MAGYARÁZ NEKI, Tök édes..Hihetetlen, hogy hogy nő, fejlődik, Mostanában állandóan térdel ésd úgy játszik.Bius ilyet nem csinált, bár ő ilyenkor már kézenfogva, eg kapaszkodva sétált. Antika feláll kapaszkodva, de a lába még nagyon inog és nem is lépeget..Nem baj, majd belejön..

Ja, köszi Csajok Mindenkinek a wc-s ötleteket, kipróbálom mindet.Egyszerre... :D

Kép Kép
joosneagi

Ja igen a felsős kérdésekre nem válaszoltam. Természetesen van benne olyan darab is ami nem az én stílusom, de méretben és kinézetben a többsége jó, ezért is licitáltam rá. Több ilyen ing/ póló duplahatású van benne, ezeket tök szeretem. ITEM, NEXT márkás is volt benne, bár a NEXT az egy kávébarna gombos kardi volt, jó vastag, arra azt gondoltam, hogy úgysincs őszi kabim, majd annak gyanánt hordom.

JÁgi!

Antika így is hihetetlen tempóban beérte Gergőt. Nem egyformák a gyerekek. Danim és Gerim között is volt/van fejlődési kül. meg Biusod és Antókád között is.

Na megyek úgy néz ki van egy szabad 2 órám és a délelőtt eltervezett pihi helyett még a mai jó időre való tekintettel kitakarítógépezem a nappalit.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok csajszik!

Bocsi, hogy nem tudok többet jelentkezni, de eléggé be voltam havazva.
Bendiről kiderült, hogy asztmás. Itt voltak az amerikai rokonok. Szóval sűrű napjaim vannak.

És most durrogok is egy kicsit. Ezzel a családi pótlékos papírral kapcsolatban.
Páromnak is le kellett adnia. És most 13.300.- at, azaz a csp felét hozzácsapták a fizetéséhez. Én viszont ugye megkaptam a teljes csp-t. Én csak most fogom feladni a papírt. Ilyenkor mi a helyzet?
Ezentúl már csak a felét fogom megkapni?
Ráadásul a Bendi miatt most intézem a közgyógy igazolványt, így plusz 10e-rel lesz több a csp. De most még erre a papírra nem írhatom rá, mert még nincs kiállítva a közgyógy. Szóval tököm kivan. Jövő hónapban nem is kapok esetleg csp-t? Mert visszavonják az ehavi felét?

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Anikó!

Továbbra is az kapja a CSP-t teljes összegben, aki ideáig is kapta. A "nem kapó" házastársnak csak a jövedelméhez csapják hozzá a CSP felét. Az ebből következő adó vonzatot Lola leírta 1 vagy 2 oldallal előrébb nagyon érthetően. Viszont ha emelkedik majd az összeg a Közgyógy miatt, azt gondolom majd be kell jelenteni az OEP-nek vagy a munkáltatónak (ahonnan a GYED-et kapod) illetve a párod melóhelyén is kell szólni majd a változásról.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Anikó!

Bendi asztmája, hogy derült ki?? Voltatok esetleg allergológusnál is?? Terhelésre, vagy spontán bármikor befullad? Jaj ez annyira rossz! Remélem hamar kinövi!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Anikó: igen, teljes összegben Te fogod kapni a családi pótlékot továbbra is (vagyis aki eddig is kapta), ez a papír amiatt kell, mert adózás szempontjából érinti a jövedelmet a családi pótlék. De tényleg jól leírta Lola, szóval ha nem olyan magas a jövedelmed, vagy a párodé, nem fog semmi változást ez jelenteni, viszont az adóbevallásban is szerepeltetni kell.
A mi papírunkon (oepes) az volt, hogy megint kell majd nyilatkozni 2010. január 10-ig, úgyhogy szerintem akkor kell a magasabb családit is megírnod.

Hogy derült ki az aszma? Most a hörgőgyuszi miatt lett? Elvileg attól alakulhat ki ilyesmi. Szegényke... azért ha van egy kis időd, írd majd meg, jó?

Jági: lefotóztam, de nem tudom, hogy sikerült e, majd megnézem. Mert rögtön kitöröltem a száját neki és a nagyja azzal el is tűnt.

Gabi
: na, azért akkor vannak használhatóbb darabok a felsők között.

Amíg aludt Bence, tudtam vasalni. Dórikától azért már lehet valamennyit. Úgyhogy másfél órát vasaltam. A hegy fele eltűnt. Jó érzés. De még mindig sok van! :(

Most Bencus megint alszik, kis hisztis volt már. Dórika Thomast néz, Emesével tanulunk. Később lemegyünk a játszóra, olyan szép idő van.

Olvastam, hogy meg van a harmadik h1n1 magyar áldozat. Egy 33 éves nőci (juj, mint ahány én vagyok), nemrég szült (szegény, durva...), terhesség közben derült ki neki a méhnyakrák, megszült és utána rögtön kezelések. Aztán tüdőgyusziban meghalt. A tüdőgyuszi a kemok utóhatása lehet, de közben kiderült, hogy h1n1-e is volt. Annyira szörnyű! :( :(

Bettikém:
mi van Veled?? Ugye nincs gond??

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Gratula EDB anyu!

Akkor neked is sikerélményben volt részed(vasalás) . Jó ha valami szebb lesz vagy ilyesmi! Nekem is jobb a kedvem. Ülőgarnitúrát és szőnyeget puciztam, átrendeztem "téliessé" a szobát, ablakot pucoltam, függönyt mosott addig a gép, ja és még a étkező székeket is kikárpitoztam.
A férjem és én is azon morogtunk ma pont, hogy már megint olyan kupis, foltos (kaja az ülőn, a szőnyegen, Geri is napjában egyszer biztos hányikázik mostanában) a lakás. Zoli is pont indult volna melóba mikor észrevettem, hogy a pólója hátulján ott figyel egy piros foltocska pedig akkor vette fel. Nem mindig van időm egyből hajtogatni, vagy elrakni a szekrénybe és lehet ekkor lett áldozat.
Na és ezen borult ki a bili a páromnál ma, remélem ha hazajön már jobb kedve lesz. Bár lehet megint le fog cseszni, hogy miért egyedül rendeztem át a szobát.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Betti!

Mi helyzet van veletek???

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Pár kép Biusom pistikefrizujáról.Képeken annyira nem látszik, de helyeske lett, 1-2 csat nagyon feldobja.. Kép Kép Kép Kép

Kép Kép
joosneagi

Nagyon tutkó lett Bius frizúrja! Annyira édesek pláne még ha csatt is van a kis hajukba.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Csini lett Bianka! Szerintem ő tipikusan az, akinek a rövid is jól áll, meg a hosszabb is. Szerintem a felnyírt haj is tök jól fog állni neki!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok

Életjel:Utoljára írtam hogy trutyi jön az orromból,utána belázasodtam,éjjel meg nagyon elkezdett fájni a bal arcüregem(ahonnan húzták a fogam)
A lényeg hogy ma megműtöttek.
A doki aki rosszul húzta ki a fogam már ki is rúgták,(nem tudom miért)igy egy másik vett át.
Szóval a lényeg hogy röntgenezés után kiderült hogy csúnya dolgok(gyökér,tasak)maradtak a foghúzás után.
Most iszonyat fáj.Főleg az állkapocscsontom.

Bocsánat hogy nem reagálok,de próbálok pihenni kicsit.
Tegnapi meg a mai nap idegeskedéssel telt.

Ezen a héten én kihagynám a talit.

Jó éjt mindnekinek!!

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Gabi:
nagyon ügyi voltál akkor Te is. Hú, én is mennyit mostam Dórinál, Bencénél, nagyon bukósak voltak kb. 4-5 hónapig. Fúú... Emese nem volt annyira. Szinte semennyit.
Próbálj aludni éjjel egy jót! :)

Bettikém: ó édes szívem! Tudom min mész keresztül. Bölcsesség fog műtét nekem is életem legrosszabb élménye volt, főleg, hogy az enyém is gyulladásban volt, mikor csinálták.
Remélem kaptál antibiotikumot, mert ilyenkor MUSZÁJ!! Meg cataflam-ot szedj és megint jegeld! Tudom, nehezen vigasztal, de kb. a harmadik nap, negyedik nap már jobb lesz! Ne emelj és ne hajolj előre sokszor! NEM szabad! Tudom, könnyű mondani... :(
GYORS JAVULÁST KÍVÁNOK!!!!

Már hál istennek alszanak a gyerekek, most aludtak el. Úgyhogy én is pihenek. Ma nem vasalok, hisz ma már megtettem. Most tudtuk meg, hogy apa egyik jó haverjának megszületett a kislánya tegnap, 4510 gramm lett. Nagyon kis pufók, de aranyos. Fruzsina!

Holnap tesómtól lopott ötletből rákos tésztás főzök. Nagyon fini volt az övé. Remélem enyém is sikerül és főleg, hogy a kicsik is megeszik! :)

Na mentem.

Jó éjszakát!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jó reggelt!

Jaj Betti! Mielőbbi gyógyulást kívánok neked illetve a fogad helyének és még ami beljebb fáj. Egy "sima" fognak a helye is tud fájni kihúzás után, nem hogy még a bölcsességfog, meg még ha be is van gyulladva. ÁÁ..!
Akkor most ebben a "pihenős" pár napban semmi talicskázás, gereblyézés meg miegymás nyalánkság.

EDB anyu!

Geri is bukós volt kisebb korába, de ahogy már tudott ülni, mert a főzelék nem nagyon segített a helyzeten, szóval az üléstől elmúltak ezek, ahogy írtátok is, de most valamiért megint napi 1x, tehát annyira nem vészes, hányikázik. Vagy mert az orrváladék ingerli neki a gyomrát, bár már ez sem olyan sok mint napokkal ezelőtt, vagy hát ugye a drágám annyira bélpoklos, hogy bármi amit a földön talál a szájában landol. Vettem így már ki összeszáradt zöldborsót (valszínű a hűtő alól kotorhatta ki ezt a retro darabot) reklám újság darabkát és ezek ingerlik a torkát úgy, hogy kifele jön a cucc tőle.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Anikó!
Nem igen értem, hogy miért kapta meg mint összeget a fél családit párod. Nem csak félrenéztétek a bérpapírját és úgy vettétek mintha megkapta volna???? Elvileg ezt tudják a munkáltatók!
Asztma: basszus, szegény Bendi. De bízz benne tényleg, hogy kinövi pár év múlva! Asszem 10 éves korig jár az emelt családi, ha nem növi ki addig!

Betti! Húúú jól sejtettük, hogy gáz van, basszus, jól megszívtad! Ezek szerint - bár nem volt bőbeszédű, ami érthető - akkor ha másik doki húzza ki múltkor, nem lett volna az az összecsavarodás ott a foggyökereknél! Magyar eü-no comment!
Jobbulást, tényleg pihizz!

Szilvianyu: nem is mondtam tegnap, hogy írtam a pelenkafutárosnak sms-t, a válasz, hogy már nem foglalkoznak pelenkával, eladó a futárszolgálat! Szóval az felejtős, még a Melus általi tatai tudjuk akkor kipróbálni. Ha megyek esetleg Tatára, lehet veszek próbacsomit, oks?

J.Ági! Szupi lett Bius haja, Nekem is tetszik, elhiszem hogy a "szénaboglya" frizkót nem tudtad elviselni. Úgyis hamar megnő, meg télen a melegsapi alatt biztos kényelmesebb is ez!
Ez a közvetítő nem semmi!!!!

Gabi! Hallod ez a sok kárpittakarítás, még olvasni is sok volt! Megint a pihenés szorult háttérbe! :x
Borsókigurulás hűtő alól: ilyen már nálunk is játszott :oops: :( :shock:

lola77

Pelus:

Én tegnap a mosható pelust tanulmányoztam. Tüzetesebben át kéne olvasnom, hogy így, hogy már Dani a leszokás felé közelebb van és, hogy Gerinek még azért van ideje addig bőven hogy jönne ki anyagilag. Mert nagyon tetszik a dolog és az is jó érzés lenne, hogy nem szennyeznénk annyira a környezetet, de még nem tom. Tetszett benne az, hogy ugyan a cuccot megfogja ez a pelus, de a gyerek számára kényelmetlen és szól, hogy cseréljük és a szobatisztaság is könnyebben alakul, meg hogy esetleg elég lenne csak pár darabot beszerezni és ezzel is csökkenthető a havi peluskiadás. Az eldobható ára annyira nem vészes, de jó lenne esetleg azt is másra költeni, persze amíg a mosható az árát vissza nem hozza.
De még át kell olvasnom, mert az hogy hogy kell összerakni, olyan bonyinak tűnik, a tisztítás pofon egyszerű, ezért is fogott meg, mert azt hittem, hogy kézzel kell suvickolni, meg különlegesen kell mosni, meg ilyenek.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Jó reggelt!

Éjjel egész jól aludtam.Előtte két éjjel alig valamit,annyira idegeskedtem.
Kaptam augmentint,meg cataflamot.
Jó hír hogy nem lilult meg egyáltalán,feldagadva azért felvan,de nem vészes.Hétfőn kell visszamennem,csinálnak röntgent megint.

Emeseanyu
Örülök hogy fodrászkodtál,meg lazítottál picit a szalonban.
Ezek a fogas dolgok baromira tudnak fájni,vagy bármi ami a szájjal kapcsolatos.

Gabi
Remélem semmiféle sipoly nem lesz Gerinél.Drukkolok nagyon.
Édesek a fotók amiket feltettél a fiukról,a felsők is csinik.
Jó lett minden?
Kívánom hogy mostmár ne szédelegj annyit.Nagyon rossz tud lenni.
Reggelizel mindig?Vagy délben jut eszedbe hogy még aznap nem ettél?
Örülök hogy Dani gyógyultnak lett nyilvánitva,Gergő is bizti egy-két nap és jól lesz teljesen.

Jági
Tudtam én hogy kis Antikánk ügyin fogja hordani majd a szemüvegét.Hülye bámulós emberekkel meg nem foglalkozni!!
Biusnak nagyon jól áll az új frizi.
WC-kínos terület.Valóban Emeseanyu kimeregetős módszere a leghatásosabb.

Ági01
De jó hogy túl vagy rajta.Levike is nagyon ügyes volt.Drukkolok a szóbelire is!!

Angika
Már többször láttalak Titeket.Csak sajna mindig messzebb voltatok.
Irj néha ha tudsz,képeket is szeretnénk látni.

Lrita
Van már netetek??Hiányzol Te is nekünk!

Anikó
Nembaj ha ritkán jössz.
Sajnálom Bendi asztmáját.Ez a kruppból lett?
Ház kész lett?

Betti

Kép
berna23

Ja de annyira dühös vagyok ilyenkor magamra, mert ez akkor tuti jó lett volna, ha az elejétől így csináljuk. Elszalasztottam egy jó pár mindent Daninál is a rohanó terhes életmód miatt. Na de most már kár ezért keseregnem. Viszont teljesültek olyan dolgok is, amik meg mondjuk Danival nem. Szóval..

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Lola
Végülis a lényeg az hogy a multkor ugye röntgen nélkül nekiesett a doki a fogamnak(igy nem tudta mi van az állkapcsom rejtelmeiben).
Ott akkor kettőt ki kellett húznia mert kettérepedt a mellette lévő.
Sajna a foghuzás után sem csinált röntgent hogy nem-e maradt vissza valami.(ami nagy butaság volt,főleg a görbe gyökerek végett).
Hát sajna maradt vissza gyökér még.
Ez az új doki mondta hogy igen érdekes fogazatom van. :D
Az új doki a röntgent nézte és akkor azon a helyen ügyködött.
Jaj hogy mennyi műszer kellett.
Egy teljes gyökért szedett ki,meg valami gubót,egy-két nagyon apró fogszilánk is fellelhető volt.
Annyira vérzett hogy teljesen rosszul lettem.(nagyon nem bírom az izét) :?

Kép
berna23

Gabi
Csináltam egy hétig Istinél a textilpelenkázást.
No én nem ezekkel az újfajtákkal(Monapel,Kushies,stb),hanem a hagyományos patentos gumibugyival,bele textilpelenka,plusz Ágnes betét.
Istit zavarta a nagy csomag(sokkal nagyobb,mint a pampers például).
Mivel istinek elég vékony a combija,igy sokszor ott kiszivárgott a pisi.Kakinál nem volt gond.

Kép
berna23

Sziasztok!

Betti!

Nagyon sajnálom, ami veled történt..Szegénykém, amúgy is olyan félve mentél el fogászatra, mostmeg a legszörnyűségesebb dolgokon mész át..Remélem azért nem vette kedvedet a dolog..(Bár ez könnyen érthető lenne..)
Akkor ezért nem láttunk tegnap az udvaron.Megint gyalog mentünk, Bius odafelé és visszafelé is megállta házatok előtt, hogy hol van Istike, miért nincs az ugrálójában? Megjegyezte a ti házatokat..

Kép Kép
joosneagi

Anikó4
Hogy derült ki, hogy Bendi asztmás? Én nagyon féltem Biust, szinte mindig köhög, sosem akar neki teljesen elmúlni, és olyan tök furi hangon.Közben doki azt mondja, hogy nem beteg, nincs baja.Rengeteget hurutos.És én allergiás és asztmás is vagyok és ez úgy olvastam nagyon nagy százalékban öröklődik.Nagyon féltem..

Kép Kép
joosneagi

Sziasztok!

Gabi: abban igazad van, hogy a szobatisztaságra szoktatásban lehet, hogy segítene a textilpelus, de én úgy gondolom, hogy a szobatisztaság is "érettség" kérdése. Van nem egy ismerősöm, akinek az eldobható pelussal is szobatiszta lett a gyereke már másfél évesen. Emese három évesen, Dórika se úgy néz ki, hogy a napokban az lesz.
Meg azért szerintem a textilpelus tisztítása időt vesz igénybe, én tudom, hogy erre nem lenne időm.

Betti: örülök, hogy viszonylag jól vagy. Nekem másnapra az arcom kétszerese lett és nagyon fájt. Szinte ki sem tudtam nyitni a szám. Pedig muszáj volt, tényleg, Te is tornáztasd, ha nem mondták el, mert szájzárad lehet. Komoly. Meg ha van otthon tantum verde sprayd, azzal is fújd, nekem javasolták. Fertőtlenít. Enni nem tudsz, ugye? Én a második nap is még csak inni tudtam. :(
Istike böliben? Jól van az öreg fiú??

Lola: jól van, ha arra járok, én is veszek. Bár nem nagyon szoktunk Tatára menni.
Ma akkor elviszem a cuccot, okés? Meddig maradtatok végül is anyudéknál?

Az ebédem már kész, képzeljétek. Olyan garnélás tésztát csináltam. Nagyon fini lett. Megy a mosógépem. Most alszanak a kicsik, mert elég szarul aludtak éjjel. Mindkettő. Így hát én is... fáj is a fejem rendesen. Mindjárt elmegyek hajat mosni, felmosni, mert ma korán kell Emeséért mennem.

Akkor ezek szerint a héten nem lesz Anyatali. Jövő héten pénteken délután esetleg tartsunk? Jó lenne, ha megírnátok.

Rita írt, hogy még nincs netük, szolgáltató váltásban vannak. Időnként tud olvasni könyvtárból, de nem sűrűn. Majd jön, amint lesz. De ahogy kivettem szavaiból, jól vannak.

Na megyek dógomra!!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Köszi a Bius dícséreteket..Nekem először nagyon furi volt, de ha kicsit be van borzolva nekiés csat van elől, akkor nagyon édeske.Neki tetszik, folyamatosan nézi magát a tükörben.Na, meg a csoporttárs barátnőjének is rövid a haja és mondja, hogy most olyan, mint Lilinek.. Édeském....Este rosszat álmodott, szegényem olyan sírva rohant át, nagyon íjjedt volt.Nálunk még ment a tv..na meg a vasaló is.. :oops: Így még nem jártunk..Eddíg... :oops:

Kép Kép
joosneagi

Jági: hoppá! :wink: :lol: Én is emlékszem ilyen esetre gyerekkoromból! :shock: 8) :P

Kép
Kép
Kép
emesedora

:D :roll: :wink: :twisted: :!: J.Ági!
Jaj de jót rötyögtem a vasalóson!!!!!

Nálunk is volt ilyen, hajjaj, hogy Soma meglepett bennünket. Most is egyik nap, pedig már elég nagy... lehet fog rá emlékezni! :oops: :cry: :x :shock: Na nem baj...

Bettikém, jaj szegény! Jól megjártad, igen a rtg-re emlékeztem hogy írtad!

Gabi: Te tudod, sz.tem az leginkább 2 gyereknél éri meg, nem? Bár fogalmam sincs az árukról... de lehet hogy el tudsz Geri után adni belőlük, nem? Azért jó pár darabot kell venned belőle, hogy mondjuk 2 napra elég legyen...

lola77

Hellóka!

Megint jöttem egy kicsit!

JÁgi!

Ezektől a meglepésektől félek én egy kicsit. Van hogy ezért nem tudok akkor "kikapcsolni" és folyton ezen jár az eszem, hogy kibattyog hozzánk. Még nem volt ilyen meglepetésünk, de hát még annyi időt fognak itthon tölteni, úgyhogy...

EDB anyu!

A tisztításuk nem is ördöngős. Ha piszkos lesz, akkor ecetes vízbe áztatott vödörbe kell tenni és ez 2 napig ebben a lötyiben el is van és fertőtlenítődik, majd be a mosógépbe és max 60 fokon mosószerrel kell mosni (öblítő nem kell, ill ecet a helyére). Kb fél nap alatt meg is szárad, vasalni nem kell és nem is szabad. Szépen összehajtogat és be a szekrénybe, polcra.
Engem az anyagi része érdekel. Ezt számolgatom most.

BEtti!

Monapel-t néztem, de én is tartok attól, hogy Danim ugye nem egy cimbi-combis fajta és rá majd nem passzol, de mondjuk lehet Gerire jó lenne. A nagyobb "bugyorról" én is olvastam, hogy frissen feladva is olyan "potrohosak" lesznek a bébik!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ja és ezzel a pelussal nem Dani szobatisztaságát akarnám siettetni, hanem kipróbálnám ezt a fajta pelust is.

Jövő hét pénteki talira tudnék menni bármikor is legyen!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szilvi!

Fincsi lehet az ebédetek, ügyes vagy.
Én tegnap este tejszínes póréhagymalevest dobtam össze (ez az első)..Szerintem fini lett, Bius is evett belőle rögtön. Most sajtos bake rolls-al eszem és nagyon jó..
Viszont még nem tudom, hogy mit főzök vasárnapra (akkor tartjuk Bius szülijét..)

Kép Kép
joosneagi

Sziasztok!

Akkor teszek egy új (gyenge) kísérletet az anyatali szervezésre!:)

Jövő hét péntek, október 16. délután, kb. 16-20 óra között, Meki. (tudom, jelezték, akinek semmiképp nem jó ez az időpont, de rá 1-2 hétre megint tarthatnánk.)

Aki jönne:

EDB Anyu
Verika
Gabi
Betti
.
.
.

Jági: fini, imádom én is a krémleveseket. Finom lett nagyon a tészta, és nagyon egyszerű. Féltem, hogy eszik e a kicsik. Hát nem ették... zabálták! :) Komolyan. Mindkettő tányérja fullra üres lett.

Lola:
akkor megbeszéltük telefonon, majd hétfőn! :) És bocsi! :(

Megyek, játszom a törpökkel. Nem kell Emeséért mennem, mert barátnőjéékhez megy. Ilyenkor tudnak kicsit játszani. Mindjárt fel is hívom őket, mi volt a suliban. Kicsik meg itt játszanak, kipakoltak vagy hatszáz játékot.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Találtam egy jó receptet, lehet, hoyg ez lesz a vasárnapi menü egyik része, meg van még 1..

Göngyölt pulykamáj sajtos sült burgonyával

Hozzávalók (4 személyre):
# 40 dkg pulykamáj
# 1 csomag szeletelt baconszalonna
# 3-4 gerezd fokhagyma
# 1 dl olívaolaj
# ízlés szerint fehér bors és kakukkfű
# A körethez:
# 1 kg burgonya
# 20 dkg trappista sajt
# grill fűszerkeverék

Elkészítés: A pulykamájat az olívaolajjal, az összenyomott fokhagymával, a fehér borssal és a kakukkfűvel bepácoljuk, és egy napig állni hagyjuk. Sütés előtt a májat a baconszalonna szeletbe tekerjük, és fogvájóval összetűzzük. Kerti grillsütőn megsütjük. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a héjától megtisztítjuk és négy részre vágjuk. Grill fűszerkeverékkel és a reszelt sajttal beszórjuk, majd sütőben pirosra sütjük.

Kapuvári töltött pulykamell

Nagyítás!

Hozzávalók:
# 60 dkg pulykamell
# 25 dkg túró
# 1 pohár tejföl
# 1 csokor kapor
# aszalt szilva
# reszelt sajt (trappista vagy füstölt sajt)
# olaj
# tojás
# zsemlemorzsa
# liszt

Elkészítés: A pulykamelleket vékony szeletekre vágjuk, akkorára, hogy roládot lehessen készíteni. A szeleteket enyhén kiklopfoljuk, besózzuk. Amíg a hús áll, a kaprot nagyon apróra vágjuk, a túróval és a tejföllel elkeverjük, kevés sót adunk hozzá. Ezt követően a hússzeletekre kanalazzuk a kapros túrót, és mindegyik hús közepébe, a méretétől függően 1-2 szem aszalt szilvát helyezünk. Roládot formálunk belőle, hústűvel összetűzzük, bepanírozzuk. Az olajat időközben felforrósítottuk, belehelyezzük a roládokat, és aranybarnára kisütjük. Miután mindegyik megsült, a hústűket óvatosan kiszedegetjük, és mindegyik húst a közepe táján rézsutosan félbe vágjuk. Tálra tesszük, és még forrón reszelt sajttal megszórjuk. Köretnek krokettet, hasábburgonyát vagy birsalamamártást kínálunk.

Persze lesz csirke husi leves, az már a szokásos...Meg paradicsommártás..

Kép Kép
joosneagi

Most olvastam vissza kicsit, kinek jó (nem találtam meg mindenki nevét).

EDB Anyu
Gabi
Verika
Betti
Jutte (fél hattól kb.)
Hugi
Lola?
Cirmike?
Moncsi?
Csilla?
Ági01?
Rita?
Livi?

Tudom, hogy Cserierinek és Jáginak nem jó, de a következőt úgy szervezzük, hogy nekik is jó legyen. :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Így aludtak el most a Drágaságaim.. Kép

Kép Kép
joosneagi

Sziasztok!

Jági: nagyon édesek a gyerekek. Antika hányszor alszik napközben?
A kaják is istenien hangzanak. Főleg a májat kóstolnám most meg, bár a másikat is! :)

Kihagytam az előbb (nem szándékosan):

Zsanka?
Anikó?
Melus?

Angi igazoltan van távol! :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Antika nem sokat alszik napközben. Reggel kb. fél 7 körül kel ő is, aztán még kb. fél 8-tól alszik 9-ig. Aztán alszik délben, amikor Biust hazahozzuk a böliből, akkor együtt alszanak, de Antó csak kb. 1,5 órát. Aztán néha még 6-7 körül bekómál egy fél órára, de ez legtöbbször kimarad. Nem nagy alvó a Drága, ahhoz képest, hogy éjjel is sokat fent van..
Én most tök éhes vagyok, hogy bogarászom a recepteket. Májat szerintem tutira megcsinálom, mert azt szinte mindenki szereti..Sőt ebből találtam még egy olyan receotet is, amikor először a májat egy hagymatölcsérbe kell beletenni és úgy betekerni a baconba.. Lehet, hogy azt is felesben csinálom..Csak legyen ennyi időm..

Kép Kép
joosneagi

Göngyölt máj!

Én ilyet rendszeresen szoktam csinálni és nagyon szeretjük isteni finom. Még olyat is szoktam, hogy tört krumpliba teszek hagymát, petrzs-t, golyókat formázok a masszából, ja még tojás is kell bele na és ezeket a golyókat bacon szal szelettel betekerem és sütőbe be, isteni fini kis falatok.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

JÁgi!

Azért Antóka napközben kétszer is alszik 1,5 órát, ahogy leírtad. Az szerintem teljesen jó. Gerim is kétszer alszik, max 2 órát.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok,

Micsoda tali mizéria...
Jutte szólt rám ma a gőzben, hétfőn volt utoljára, hogy olvastam... :oops:

Jövő péntek nekem is jó lenne az anyatalira!!!
De csak a péntek...

Az hogy hánytól az apa függő, ő általában kb. délután 2-3 körül tudja megmondani, hogy aznap hányra ér haza 5-re, esetleg 7-re.
Aztán van olyan is, hogy hazaér kora délután de elmegy estére.
MOst jön az hideg ősz, tök sokan nem tudnak begyújtani, ilyenkor este megy segít, elmagyarázza mit, hogyan, stb...

Ma este vendégieink jönnek, főzök vmit, de mit?
Gyorsat akarok, mert 4-5 között angolra viszem Rolit (pótlás), mert ugye kedden mivel én suliban voltam senki nem vitte és még az oviból sem hozta el senki. Úgy kellett szólnom telefonon egyik anyukának, hogy vigye haza Rolit is magával mikor a fiaiért megy... :( Szerncsére barátok a srácok, bár egyikőjük már sulis lett és néha én is el szoktam hozni ide hozzánk őket.

Képzeljétek ma egyedül jött haza oviból.
Rékával gőz után mentem érte, ő pont kész volt a kajával, vki még evett.
De Réka meg beült enni a Roli csoportjába, erre Roli mondta nem vár hazamegy egyedül. Már majdnem hazaért mikor elmentünk mellette a kocsival. Olyan ügyes!!!

Muszáj mennem rendezni a házat...

UI: Cicánk jól van! Tök nagyott nőtt. De mindig elhagyja a nyakörveit (már a 3.-at)

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Jövő hét péntek, október 16. délután, kb. 16-20 óra között, Meki. (tudom, jelezték, akinek semmiképp nem jó ez az időpont, de rá 1-2 hétre megint tarthatnánk.)

Aki jönne:

EDB Anyu
Verika
Gabi
Betti
Cirmike
.
.
.

Kép
[KépKép
cirmike77

Aki jönne:

EDB Anyu
Verika
Gabi
Betti
Cirmike
Jutte (fél 6 után)
.
.
jutte

Úgy néz ki Gerinek sikerült végre egy rá passzoló overált venni és megjött a téli kiscipője is. Nagyon szép mindkettő! A cipi tényleg jó vétel volt. Megyek pihizek a gyerekek alszanak. Zolinak is megígértem, hogy délután nem csinálok semmit, mert napok óta használhatatlan vagyok mire hazaér. :D

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!
Nekem is jó a jővőhét péntek! Kb 5 körül érnék oda! Ha vki innen Bánhidáról, vagy esetleg dózsakertből akar jönni szóljon van hely az autóban.

Dórinak jó kis programok vannak az oviban. Múlt héten csináltak savanyúságot, ők vágtak éles késsel. Mondanom se kell azóta itthon is mindig vágni akar. Kedden almaszüreten voltan Pusztavámon busszal, nagyon élvezte, hozhattak haza is almát a kis hátizsákjukban. De előtte lévő nap a tízórai választás a boltban is nagyon élvezetes volt. Az egész boltot megvettette volna!
Ma meg szüreti buli volt! Ünneplőbe kellett menni, elővette az kopogós cipőt is. Kosarat és kötényt is kellett vinni. Szőlőt préseltek.

Betti!
Remélem most már teljesen kipucolták a sebedet. Én is félek a fogdokihoz menni.
Gyorsan gyógyulj meg!

Lola!
Örülök, hogy jó a habfürdő! A hajvax is jó? Bár Nekem nagyon beváltak a hajápoló termékek és azért olcsóbbak mint a boltiak!

Cirmike!
Ügyes Roli nagyon! Nem félsz ilyenkor? Olyan sok rosszat hallani!
Bár gondolom télen ahogy hamarabb sötétedik, már nem akar egyedül hazamenni.

JÁgi!
Nagyon jól hangzanak ezek a kaják!
Nálunk sajna viszont a csajok nem akarnak májat enni! Én meg sokszor nem szeretek külön főzöcskézni! Csirkemájat meg a csirkehájban szoktam kisütni és melegen sósan megenni! Jaj de imádom!
Biusnak előre is boldog szülinapot kivánok!

Van akinek jó halas receptje?
Vettem a tescoban haltörzset és úgy kipróbálnám máshogy. Mindig rántani kell!

Mindenkinek szép hétvégét!

Sziasztok
Móni

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Aki jönne:

EDB Anyu
Verika
Gabi
Betti
Cirmike
Jutte (fél 6 után)
Moncsi (5 után). Itt van hely autóban Bánhida, Dózsakert irányban.
.
.
.
Na, azért kezd körvonalazódni! :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Gabi: jól hangzanak ezek a kaják is! Nyami :). Majd rakj képet a Geri cipőről is, oksi?

Moncsi: jó kis programok az oviban. Emesééknek is volt sok. Úgy szerettem, hogy hagyomány tisztelő ünnepségek voltak. Suliban is van, de már kevesebb. :(

Ezt találtam Neked. Halas receptek (jól hangzik némelyik). :)

http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... logatas=25

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk:

Aki jönne:

EDB Anyu
Verika
Gabi
Betti
Cirmike
Jutte (fél 6 után)
Moncsi (5 után). Itt van hely autóban Bánhida, Dózsakert irányban.
Hugi (van hely az autóban Felsőgalla felől)

.
.
.
.

Hétvégén jövök bővebben.

Sziasztok!

hugodugo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?