Új privát üzeneted érkezett!

Vicky, akkor sorstársak vagyunk :D

zarja

Jó reggelt!
Hát persze, hogy aki előrébb jár, az nagyobbnak érzi magát :D ! Az összes várandós naptár szerint most van a legintenzívebb növekedés ideje (én ebben a 4-6 hétben "szoktam" 4 kg-t hízni).

Nálam napja válogatja mekkorának érzem magam. A tegnapi meleg nap katasztrófa volt. Egész nap szar volt a gyomrom, fájt a derekam, ólom volt a pocakom. Ebben a kellemesen hűvös időben sokkal jobb.
A vizesedés gyanús, mert nincs olyan laza zoknim, ami estére ne vágna be. Van egy nagyon pedáns, ismerős kismama, ő reggel-este méri a bokája kerületét :shock: . Az tuti jól tájékoztat. Én nem vagyok ilyen rendes :( . Vizesedni mindenhol lehet, de legfeltűnőbb a boka, lábszár, ujjak- kezek vidékén.
pammut

Zarja Jut eszembe. Tök jó, hogy nyertetek hosszú hétvégét Hévízre. Gyerekkoromban sokat jártunk oda, nagyon szerettem. Sok év után tavaly ősszel elmentünk, most az én gyerekeimmel. Nagyon szép minden, a város, a környék, a tó. Azt nem tudom, hogy akarsz-e fürödni, de mindenesetre érdeklődj utána dokinál, hogy szabad-e. Az én 7 éves kislányomnak is csak úgy javasolták, hogy fél óra, aztán kint, aztán lehet még egy fél óra. Mert ugye meleg, meg mindenféle gyógyhatás, meg kén... Bár kétségtelen, hogy a legnagyobb poén az, amikor kint tök hideg van, Te meg a párafelhőben úszkálsz a jó meleg vízben a tavirózsák között... De jó volt (sóhaj). Párom viszont közölte, hogy ő többet nem szeretne fürödni ebben a nagy büdös tóban :lol: .
pammut

zarja: Sajnos nem az igazi a fülünk. Remélem a babácskáink nem lesznek fülfájósak. Nekem az volt a furcsa arról amit írtál, hogy nekem semmit nem csináltak a fülemmel. Mármint hogy műtét vagy ilyesmi. Nem mintha hiányzott volna, de azért van hogy én sem értem amit mondanak nekem. Szóval lehet hogy kellett volna, bár a hallásvizsgálatokon nem mutattak ki eltérést.

pammut: Hát mi pár éve voltunk hévizen és egész nap fürödtünk, mert nem tudtuk, hogy nem lehet. Másnap azt hittük, hogy szétrepül a fejünk. Nem voltunk valami okosak.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó reggelt!!!!

Most reggeliztem tejbegrízt..jó volt!!! :lol: :lol: Mondjuk most majd megsülök, mert jó melegen ettem meg.
Tegnap délután Hangám nem tudom mikor aludt, merthogy óránként kb.fél órát la. forgolódott, meg rugizott.. Ha hozzá szólt a párom este, már "nyitotta is ki a kis szemét" és rugdosta a kezét Sanyinak. :lol: Cuki volt. Mondjukma reggel meg még nem ébredt fel, gondolom van mit bepótolnia, bár szerintem a tejbegríz mindjárt megteszi a hatását.
Nekem is meglátszik este a zoknim a bokámon, csak azt nem tudom, hogy régen is meglátszott, vagy csak mostanság lett ilyen.
Bea!!! Tegnap én is úgy jártam, mint ahogy Te írtad, ahogy fürödtem és a meleg vízbe ért a mellem, egyből megjelent egy jó nagy csepp tejcsi.. Jól nézek ki, ha lassan melltartóbetétet kell hordanom! Bár egyelőre annyira még nem jön a tejcsi, de egyre több ingerre megjelenik..
Én azt hittem ma reggelre már borzasztóan hideg lesz, erre egész korrekt idő van. még.. Most mondta a TV, hogy vasárnap már jó hideg lesz, meg esni fog az eső non-stop.. :( Nekem a tegnapelőtti köztes idő nagyon bejött..
Esküvő téma: hát nekünk ici-pici volt, csak a legszűkebb család..én nem akartam semmilyen felhajtást, se ruhát se semmi.. ugyhogy a végén egy világoskék selyemruhácskában voltam.. Egyedül a tortára voltam finnyás, hogy szép legyen, mindent jó hamar lefixáltunk, a ruhám színével megegyező rózsákat rendeltem/merthogy olyan nem volt nekik/ meg állványt, meg mindent... Aztán mikor mentek érte sógornőmék, hívtak, hogy nem találják...enyhén ideges lettem, elmondatták, hogy milyennek kéne lennie, hány szeletes, milyen ízű, meg milyen díszítéssel és utánna mondták, hogy ja meg van, csak el volt írva a nevünk...
Hát azt ne érezzétek soha amit akkor én éreztem mikor behozták a tortát/addig én nem láttam/ : köze nem volt ahoz amit rendeltem..mint egy jobb fajta nagy szülinapi torta.. majd felrobbantam..nem is ettem belőle, fel se akartam vágni.. simán megcsinálta /az egyébként tök jó hírű, meg elég drága debreceni cukrászda/, hogy miután elmondatták, hogy nagyjából milyen is lenne a torta, akkor összedobtak egyet... az íze megegyezett, kék rózsa is volt rajta/csak éppenséggel az, amire azt mondtam, hogy semmiképpen sem!/Meg csokireszelék dísz is volt rajta!!!!!! :shock: Az én egyébként tiszta fehér tortámon!
Másnap, vasárnap reggel, 8kor ott feszítettem a cukrászdában, csak az volt a baj, hogy inkább az ideg vitt, és nem nagyon volt elgondolásom, hogy mit akarok kártérítésként.. így egész jól megúszták..Az a baj, hogy ahogy kidühöngöm magam, utánna egyből megnyugszom.. ugyhogy kaptam bármikorra egy bármilyen tortát ajándékba, egy kis kp-t azonnal, meg egy csomó bocsánatkérést... :cry: :cry:

Kép
Kép
ronci

Sziasztok,

hát nekem egész éjjel feszült a pocakom, és a pincurkám egész végig táncolt odabent... nem tudom, hogy azért táncolt, mert feszült a pocak, vagy azért feszült, mert tánc volt odabent... Még most is feszül, emiatt elég szar kedvem van, valszeg délben haza is megyek a francba, csak elintézem amit nagyon kell.

Esküvő: ugyan Ferivel nem vagyunk házasok, de nekem már volt egy házasságom, és ott volt lakodalom, dínom-dánom, amolyan igazi parasztlagzi (182 fővel)... nagyon jó volt komolyan, kaja, pia, hajnalig mulatás (7-kor mentek haza a zenészek) stb... nekem is nagyon egyszerű ruhám volt... semmi csipke, fodor stb... két részes volt, az alja tül, két helyen felhúzva rózsával, a felső, pánt nélküli, hátul fűzős és a széle swarovski kristállyal kirakva... ennyi, nagyon egyszerű, de szép volt. Most ugyan nem tudok képet felrakni, de majd kukázok egyet otthon.

Süti... nekem is van egy kedvenc, kb 30 perc az egész, és nagyon fincsi... Jogjurtos süti... a joghurtos pohár a mérőeszköz...
1 pohár joghurt, 3 pohár liszt, 2 pohár cukor, 1 pohár étolaj, 3 egész tojás, 2 csomag vanilia cukor, 1 csomag sütőpor.
Fakanállal, vagy mixerrel jól összekeverni, kimorzsázott tepsibe beleönteni, a tetejére én csokidarabokat, és diót szoktam rakni, mert emberem nem eszi meg a meggyet, de aki szereti, azzal is nagyon finom... Előmelegített sütőben (180 fok légkeveréssel, 200 fok légkeverés nélkül) kb 20-25 percig kinyitás nélkül sütni.

Gyorsan megvan, és tényleg fincsi... :)

Megjött a légzésfigyelő amit rendeltem... tök jó!

Barbi

KépKép
hbarbi80

sziasztok!

tegnap voltunk 4d-n. Akit érdekel a lelkes apuka műve, az ugorjon fel a www.ezsias.hu-ra :lol: :lol: :lol: :lol:
jelenleg 33cm, 703gr, várható születési idő méretek alapján 01.22, születési suly 3900gr :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!

Kétféle esküvői képet is fogom feltenni a mappába, a polgárit 6 éve 3 fő jelenlétében tartottuk meg, de volt fotós és videós is. A templomi 3 éve volt, amikor Borit kereszteltettük. Ez is iszonyú egyszerű volt, itt csak egy csinosabb ruhám volt. Majd meglátjátok.

Azt viszont nem tudom, mikor teszem fel. Bori tegnap belázasodott, 38,7-et mértem neki. Most jól van, minimális hőemelkedés, éjjel a lázcsillapítás után aludt. Beszéltem a doktornőjével, azt mondta, nagyjából hétfőre derül ki, hogy inflanc-e. Azt hiszem, megmérem a lányzó hőjét, ha nem magas, kicsit lemegyek vele a térre csúszdázni, ilyenkor úgysincs kint senki.

Tegnap voltam védőnőnél, nagy hír, hogy végre híztam még egy kilót! Így már 2-nél tartok! Vizelet teljesen tiszta, vérnyomásom 88/52 :shock: , s hallgattunk szívhangot is: mint a svájci óra! Megdicsérte a pocakom is, hogy szép! :D Viszont sokkal többet kell innom és nem szabad elfelejtenem bevenni a vasat...

Hétfőn megyek uh-ra és dokihoz, de persze megint egyedül, mert hiába vett ki férjecském szabadnapot, mivel Bori beteg (jövő szerdáig tuti itthon lesz), egyedül kell mennem. :evil: Már a második uh jár így, hogy kettesben terveztünk menni, de csak egyedül jutok el, mert Borcsi beteg...

Megyek is lefoglalni a nyűglődő manómat.
ktc

Na, azt hiszem bokát mérni nem fogok :) Ha nő, hát nő. Állítólag a sok folyadékfogyasztás meg a mozgás jó vizesedés ellen, mert gyorsítja az anyagcserét. Ma lazulós napot tartok, mindjárt Rékával kezdek, csak előbb benéztem. Délután meg apával fogunk sétálni a Margitszigeten, hogy kapjon a tökmag friss levegőt.

A szülésznővel elvileg mára beszéltük meg, hogy benézünk a kórházba, szemrevételezzük a szülőszobát, hát, kiváncsi vagyok. Az se biztos, hogy bejutunk, mert ha az időjárás változás miatt sokan lebabáznak, akkor lőttek a tárlatvezetésnek.

Ronci, ez a tortás dolog nagyon dühítő lehetett. Nekem a tortával nem voltak extra igényeim. Mindenképp a Daubnerből akartam, szerintem Pesten ők a legjobban, marcipán bevonatot akartam és ennyi. Két szintes lesz, állvánnyal, az alja csokitorta meggydarabkákkal, a teteje puncs. Álomszép karamell virágok lesznek füzérbe rajta díszítésként, annyira törékenynek tűnnek, remélem bírják majd a szállítást. Mindenkinek lesz feladata aznap délelőtt: én fordásznál meg sminkesnél fogok ülni, apa meg megy a tortáért és várja a virágküldőt. Akinek tévedésből kétszer utaltam el az előleget, úgyhogy nemcsak csokrot, de pénzt is hoznak :D

Zarja: a hévízi tóval nagyon óvatosan. Egyrészt tényleg elég meleg, másrészt a tisztasága is vitatható. Nem tudom, milyen a víz összetétele, de állítólag bizonyos gyógyvizek nem tesznek jó terhesség alatt. Én tavaly voltam életemben elöször és utoljára a tóban, de elég rossz élményként maradt meg. A fő gondom az volt, hogy a tartóoszlopok, amik a komplexum alatt vannak - ott mész be a vízbe ugyebár - kicsit elöregedtek, és elkezdtek szétmálni a vízben. Ennek eredményeképpen fekete kis apró micsodák (levált mininatűr oszlop bevonatok) úsznak a víz színén, amitől engem a rosszullét kerülgetett, ki is menekültem belőle, de gyorsan.
Viszont maga Hévíz csuda hangulatos hely és van csomó szálloda, aminek nagyon klassz a wellness részlege, azokba be lehet menni. Biztosan nagyon jól fogjátok érezni magatokat!

Barbi: melyik légzésfigyelőt választottad?

Betegek: gyógyultok már?

Kép
juci-77

Edit, már ilyenkor meg tudják mondani a várható születési súlyt? Az nem semmi!

Kép
juci-77

Sziasztok Csajok!

Esküvői képet majd rakok fel én is, csak a hétvégém nagyon be van táblázva... Ma nagytakarítás, fél 2-re pedikűr, utána vissza takarítani, estefelé megyünk vásárolni kicsit. Nincs mit felvegyek... Minden ruhám haspóló lett :lol: Holnap reggel végre megyek fodrászhoz.Utána megyünk születésnapot ünnepelni. A vasárnapot meg még nem tom :P

Képzeljétek. A szemét APEH. Nem tudok rá mit mondani. Táppénzt kaptam 07.30-08.31-ig 53.300 Ft-ot. Most megérkezett a cégem nevére a határozat, hogy fizessen be a cég a dolgozói táppénz után 21.500 Ft-ot... Hát van értelme szerintetek elmennem táppénzre? Nem elég, hogy rohadt keveset kapok még fizesem vissza annak a harmadát, de nem is a nettónak hanem a bruttónak a harmadát. Rohadékok... :?

Edit! Szép nagy fiad lesz :lol: Gyönyörű méretek.

Nóri! Tényleg szép volt a ruhád... Szép menyaszörny voltál :P Nekem egy 3 m-es fátylam volt, de mivel fújt a szél egy kicsit csak a baj volt vele, mert mindig a fejem akarta letépni :roll:

Az én drágaságom mostanában nagyon aktív. Szerencsére elég sokat érzem, hogy mocorog... Tegnap ahogy rátettem a kezem amikor rúgott a kezem megemelkedett egy picit... Nagy élmény volt mondhatom :lol: :lol: :lol:

Na megyek mert nem takarít ki helyettem senki :lol:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Lányok, amióta itt nagyon megy a „milyen babakocsit vegyek” téma, azóta ha megyek az utcán és jön szembe egy babakocsit toló anyuka, már nem is a picit nézem, hanem a babakocsit, hogy milyen felszereltségű, milyen kialakitású, milyen műszakilag… 8)

Kakti, Barbi, ezt a bögrés és joghurtos receptet én is elmentettem!

Juci, nyomd meg a bőröd a lábszáradnál és ha ott marad a bemélyedés, akkor vizesedés.

Vizesedés: emléxem, hogy az első baba születése utáni napon ültem a kórházban az ágy szélén, a lábam kilógott a hálóingből, ránéztem és majdnem elájultam, fele olyan vastag lett :shock: …eltűnt a fele…és tökre csontosnak nézett ki…nagyon ijesztő volt, úgyhogy ez a vizesedés nagyon gyorsan eltűnik majd szülés után.

Edit, hú milyen nagy már Csanád! Én nem tudtam megnézni, mert telepiteni kellett volna hozzá :(

Katica, nekem is vashiányt mutat a vérképem, ám a nőgyógyi semmit nem mondott, hogy szedjek vasat, megnézte a papirt és összehajtotta…Na mindegy, azért én szedem azokat a cseppeket, már ha el nem felejtem.
lara

Hahó!

Ahogy olvasgatlak Titeket, eszembe jutott két kérdés (amit persze a dokinak is fel fogok tenni, de csak egy hét múlva megyek hozzá, a telefonos tanácsokat meg még tőle sem tudom 100%-ig elfogadni, bármennyire is bízom benne). Szóval az elsőre elsősorban azoktól érdekelne valami vélemény, akik már voltak hasonló helyzetben, vagy ismertek ilyen kismamát: nekem most seduxent kell szednem (egészen a 36. hétig), mert görcsölgettem, és azt mondta a doki, hogy akkor is kell szednem, ha úgy tűnik, hogy megszűntek a panaszaim. No, most szerintetek lehet, hogy a seduxen miatt alig érzem mozogni a babót (ritkábban is és gyengében is)?

A másik kérdésem: minden szedtek vasat? Direkt rákérdeztem a dokinál, mikor meglett a 16. heti vérvétel eredménye, hogy nincs-e valami hiányom (mert pl. repedezett az ajkam), de azt mondta, hogy konkrét vitaminhiányt ő nem tud megállapítani a laboreredmények alapján, szedjem csak a terhesvitamint, azt rám bízza, hogy melyiket. Csak úgy hallottam, hogy a kismamák többsége szed vasat, de azt mi alapján javasolja a doki? Egyébként volt egy-két magasabb/alacsonyabb érték a leletemen, de egyik sem tér el lényegesen a megadott határértékektől.

Kellemesebb téma: esküvő. Nekünk idén áprilisban volt Kecskeméten. Szinte mindent a párommal közösen szerveztünk, a szülőknek nem volt sok dolguk. (Persze az anyagi részét nagyrészt ők állták.)
Volt polgári, templomi szertartás, fotózás, videós, torta, gyertyafénykeringő, hivatásos vőfély. Nagyon jól éreztük magunkat, bár a délelőtti készülődés és a fotózás miatt ebédelni nem nagyon tudtam, így a templomból visszaérkezve a vacsi helyszínére, a köszöntőital megtette a hatását, persze én is jó nagy marha voltam, mert mézes pálinkát választottam (én hülye, miért nem valami fini likőrt, mondjuk Baileyst :oops: ) és ezek után alig tudtam vacsizni... Sütiből egyetlenegy szeletet ettem... Utána aztán (nem tudom melyik volt az a pillanat) de végig táncoltam az estét/éjszakát. Mintha mi sem történt volna. :)
Képeket majd én is megpróbálok feltenni, de iwiwen is megtaláltok, majd beírom az adatokat a közösbe.

Kép
erusverus

Juci, talán a mi zene-összeállításunk is segít valamit:

Várakozó/bevonuló: Enya: Only time
Gyűrűhúzó: Clayderman: Rómeó és Júlia
Szülőköszöntő: Mama, indulnom kell
Kivonuló: Bryan Adams: Everything I do I do it for you

A ciki csak az volt, gogy nagyon gyorsan peregtek az események, és pl. a szülőköszöntéskor csak a szám kb 1/3-a hangzott el...

Kép
erusverus

De jól néznek ki a sütik! Pedig most épp azt terveztem, hogy nincs több sütizés – haha, biztos be tudom tartani :lol: -, na de ezeket még ki kell próbálni.

Fülfelszúrás,
Sajna Jázmin is átesett már rajta. Kórházban is voltunk 8 napig akkor – nem csak emiatt - borzasztó „élmény” volt.

Esküvő,
Nekünk csak 2tanús polgári volt, kb. 5perc és pont. Mondjuk nem is szerettem volna soha nagy felhajtást, csak családban gondolkodtunk, aztán ez lett belőle. Azért egyszer egy menyasszonyi ruhás fotózást megejtünk – legalábbis így tervezzük. A gyűrűt is az esküvőt megelőző nap estéjén vettük…:lol:

Mária bababolt,
Eddig 5 % volt a kedvezmény, most tudtommal 10%. Illetve az árcédulán két összeg van feltüntetve és az alacsonyabbat kell fizetni kártyával. Amiket mi vettük azon 10% volt.

Borinak jobbulást!

Erusverus,
A vashiányhoz tudok hozzászólni csupán. Vasat elvileg csak akkor kell szedni, ha a vérképed alapján indokolt, azaz alacsony a vasad.
Eddig nekem sem kellett szednem, ha jól emlékszem Jázminnal is a 2. vérvételnél csökkent a szintje, akkor írta fel a doki.

Kép
Kép
szana80

Edit,

Nagyon jó a felvétel! Milyen kis husis már a pofija!

Kép
Kép
szana80

Köszi csajok! Igen én is néztem, értem most már hogy miért tartok "csak" 4 kilo hízásnál...amiből cuccal együtt kb 2 kilo a gyerek.... mert mindent befal :lol: :lol: :lol: :lol: kis husi :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Esküvő: nálunk már vagy 9 éve volt. Mi ír zenére nyomultunk a polgári alatt. A templomban meg az orgonista nem volt hajlandó lejáccani a nászindulót, merthogy azt ő már UNJA...hát nagyon durva!!!!!!!!!!! :?
lara

erusverus!!!

Seduxenre: görcsölgetésre miért nem a magnéziumodat emelte meg a doki, miért seduxent kell szedned??? Egyébként meg igen, sokkal öbbet fog aludni, meg mindig kis kómás lesz a pici, mert a seda nagyon jól lenyugtatja..
Vas: én nem szedek, méghozzá azért, mert az első vérképnél nagyon jó volt a vasam.. elevitet szedek, magnexet, meg omega 3-t/a baba agyi fejlődése érdekében :lol: / meg Cvitamint..és kész. Majd ha a következő vérképnél rossz lesz a vasam, akkor szedni fogok, de nem mindenkinek kell, csak akinek nem jó az eredménye: hogy ne legyél vérszegény.
Edit! Most megyek és megnézem a nagyfiadat!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Ronci, igazából nem indokolta meg a doki érdemlegesen, de a Magne B6-ból már így is a napi maxot szedem (3x2), és emellett is voltak görcseim... És tényleg azt mondta, hogy ha meg is szűnnek a görcsök, akkor is szednem kell most már a 36. hétig. Nem örülök neki, de anyukám is mesélte, hogy sok ilyet hallott már anno is, és folyamatosan szedték a kismamák, vagy: olyanról is tud, akit kórházba fektettek, és ott kapta egyfolytában. Van, aki szinte az egész várandóssága alatt bent feküdt... Na, azért ezt jó lenne elkerülni!

Kép
erusverus

Erusverus A véred vasszintjét a vérképed mutatja: a hemoglobin értékben. Ne aggódj! A kismamák zöménél az első vérképben ez jó szokott lenni. Aztán rendszerint a másodiknál jól leromlanak az értékek. Akkor majd szedhetsz vasat. Meg szülés után is. Belgyógyász apukám szerint egy nőnek minden télen kellene tartania egy 6 hetes vaskúrát. Lévén önkéntes véradók :D .

Juciii Nem ér az embert ebédidő tájt ilyen fini torták gondolatával izgatni!

Én holnapra akarok rétest sütni. Nyújtani nem tudok, de van egy nagyon kis tuti kefíres rétestészta receptem. 5 szál lesz belőle. Csinálok meggyeset (mert ÉN arra vagyok ráindulva), mákosat meggyel illetve körtével bolondítva, almásat, s ha van párolt káposzta a fagyasztóban, akkor még azt, emberemnek. Levesnek fejtett bab, zöldbab vagy Frankfurti. Azt még eldöntheti a család :D .
pammut

Juci A Hévízi tó oszlopain azok algák. Jó síkosak. Brrr. Én is utálok hozzájuk érni a víz alatt. Már gyerekkoromban is az volt a legramatyabb, míg kiúsztunk az épület alól. De kint pompás. Gyerekeim is azt élvezték legjobban, amikor leültünk a vízalatti padokra.
pammut

Erusverus Nem para fejlesztésképpen, de a méhnyak megrövidülős 2 topikban írnak a Seduxenről. A Magne B6 3x2-t meg nem nagyon értem. A Magnézium citrát 3x1 vagy 4x1 egy nagyságrenddel több magnéziumot tartalmazna :? . Az árkülönbözetről már nem is beszélve. (Ez utóbbi kb. 1500 Ft/ hó lenne).
pammut

Pammut, a hemoglobin és a hematokrit értékem is jó, így már értem, de ezt eddig senki sem mondta nekem se a vizsgálatoknál se a terhestanácsadáson. Jól van, mondjuk mit aggódok, gondolom, ha valami nem stimmel, arról szólnak.

Kép
erusverus

A hematokrit a vér sűrűsége, az azoknál nem szokott jó lenni, akik nem isznak eleget (nekem volt ilyen :) ).

Nekem ha valami nem szokott jó lenni a vérképemben bősz netkotróvá válok. Általában az orvosi jellegű lapokon megadják, hogy melyik betűkombináció mit is jelent :D , mik a jó határértékek és mit jelent, ha nem jó. Mikor az első cukrom nem volt jó, klasszul be is paráztam az információ özöntől. Mert az ember persze a legrosszabb verziót nézi rögtön. Úgy kell neki :D .
pammut

Pammut, nekem is szimpibb lenne csak a magnézium, ha nem is a Magne B6 formájában, de most én adjak tanácsokat a dokinak? Egyébként szerencsére a méhnyakra/méhszájra azt mondta, rendben van (3100).
Köszönöm a segítséget, legszívesebben el is beszélgetnék a dokival ezekről a dolgokról, úgy hosszabban, de folyton olyan rohanás van...
Tudom, a mi egészségünkről van szó, de sokszor már megszólalni se mer az ember. No, csütörtökön azért teszek egy próbát, az legalább magánrendelés lesz.

Kép
erusverus

Zarja, én nem értem még végig a visszaolvasással, bocs ha már nem aktuális.
Én várandósan voltam Hévízen és a hévízi tó terhességben teljesen ellenjavalt. Fürdőre ki is van írva a bejáratnál. Nem én akartam a rossz hír hozója lenni, de ebben biztos vagyok :oops: :oops:
Amúgy meg csodaszép hely, fürdés nélkül is :lol:

Erusverus, én Lilluval 36. hétig 3x2 Magne B6 szedtem doki javaslatra, semmi baj nem lett.
Most jóval kevesebb is elég. Ne aggódj.

KépKép

KépKép
beneildi

Fúú, pammut, annyira átérzem ezt a neten való kutakodós agyrémet... Nekem szerintem az a bajom, hogy túl sok szabadidőm van már a legelejétől... Mondjuk, most meg kezdek a sütés-főzés, evés szépségeibe menekülni, ha rámtör a para, de ez még mindig jobb! :)

Kép
erusverus

Ja és vannak a Magne B6 erősebb magnéziumok is, nekem csak az állandó hányás miatt erőltettéka B6-t.

KépKép

KépKép
beneildi

Én is megpróbáltam "átbeszélni" a dokit Magne B6-ról magnézium citrátra. Nem tiltakozott. Elmélázott a különböző készítmények hatóanyagtartalmán, árán és a végén semmi határozott állásfoglalása nem volt :twisted: . Azt láttam a kórházban, hogy a görcsölős kismamáknak 4x1 magnézium citrátot vagy 4x1 patikai magnézium citricii port adtak (abban 1000mg Mg/adag van). És pihentették őket sokat. Szóval ha keményedik a pocakod vagy feszül, akkor próbálj meg többet pihenni. A méhszáj leletem nekem is 3100. És 2x1 magnézium citrát tablettát szedek önszorgalomból. Meg Elevitet (abban is van 100 mg). És majdnem napra pontosan egyidősek vagyunk :D (vonalzó szerint).
pammut

Beneildi Én csak akkor kezdtem el begorombulni, amikor megnéztem a Magne B6 hatóanyagtartalmát. A kevés magnézium mellett B6-ból sincs benne sok. Apukám szerint még a sima kis B6 tablettából is 2 db kell, hogy hányinger ellen hasson (abban sokkal több a B6). Szóval nem értem én ezt a nagy Magne B6 őrületet. Hatása alig, ára meg az egekben. Nekem nem is segített hányingerben semmit :( . Igaz más sem :lol: . Azért most már jobb, mint 1 hónapja. Pláne így egy fél tepsi rakott krumpli után. Pocaklakó hatalmasakat rúg, neki is ízlett :D .
pammut

Pammut. Lillussal a 40. hét hányás nálam is azt bizonyítja, hogy a Magne B6 B6 tartalma se valami erős. :lol:

Erusverus, seduxen nem helyettesíthető ezekkel az erősebb magnéziumokkal, amit Pammut is írt, meg a fekvéssel a dokid szerint? vagy tényleg ennyire görcsölsz, mert én akkor nem kockáztatnék és beszedném amit a doki mondott :oops: bár semmiféle gyógyszertől nem vagyok nyugodt, amit beveszek.

KépKép

KépKép
beneildi

Már fel is írtam a kisokos cetlimre ezeket a készítményeket, amit szépen el is viszek jövőhéten a dokihoz.
Ja, a vonalzóm nem pontos... Legutóbb (okt. 5-én) már 21 hetesnek írtak... Még mindig nem tudok ezen kiigazodni...

Egyébként nekem azt mondta a nődokim, hogy haskeményedés napjában rengetegszer előfordulhat, arra kell inkább jobban figyelni, hogy ne kísérje görcs. Nekem szinte folyton feszes a pocim.
Nektek mi a tapasztalatotok?

Kép
erusverus

Ildi, igazából már pár hete kaptam először seduxent, akkor napközben is be-begörcsöltem (nem egész nap), aztán amint nem éreztem semmi vészeset, abbahagytam. És utána sem voltak napközben görcseim, csak akkor volt kellemetlen, ha sokat sétáltam, meg ugye hozzánk fel kell mászni a 4.-re... :? De még akkor sem aggódtam igazán... Hanem egyik este alig tudtam visszaaludni, úgy fájt a hasam, másnap irány a doki, és újra felírta a seduxent. Ez a doki egyébként az új dokim, az előző annyit se mondott, hogy meddig szedjem a seduxent. Az új doi meg nagyon határozottnak tűnt seduxen-ügyben (hogy a 36. hétig folyamatosan szedni kell), de azért mindenképpen rákérdezek. (Bocs, hogy ezzel zargatlak Titeket...)

Kép
erusverus

Edit! Nem tudok felmenni a megadott oldalra, így nem tudom megnézni a manócskád. :( :( :(

Bea! Mit mondott a doki?

Erusverus! Milyen magne b6 -ot szedsz? Mert a sima piros dobozos csomagolásúban kevés van. Én most a Béres-féle magnézium b6-ot szedem és abban több a magnézium. A terhesgondozáson a doki (nem választott!) is helyeselte. Egyébként meg most a béres-féle Gravidára váltottam. Azt valahogy jobban nyelem, mint az Elevitet. Most úgy veszem észre, hogy így kevésbé fájdogál a pocim.

Nóri! Csini menyasszony voltál! Na, csak kiderült, hogy nem is olyan "rossz" a férjed! Csak másképp fejezi ki az érzelmeit, hogy szeret Téged. :wink:

Esküvő:
Hehe.. :oops: :) Nem is tudom.... :shock: :D Azt hiszem én nem fogok tudni ilyen képet rakni, mert mi nem vagyunk megesküdve. 13 év után nekünk csak élettársi papírunk van közjegyzőtől. Az is csak azért, mert a lombikot másképp nem csinálták volna meg. Régebben volt róla szó, hogy legyen esküvő, de már a tervezési fázisban sok véleménykülönbözet és kompromisszum után kiderült, hogy nincs rá anyagi fedezet. (Ennél egy kicsit bonyibb és csúnyább a töri, de ha lehet nem térnék ki rá. Ugyanis ennek következtében lett egy kis mosolyszünet...) Viszont, ha úgy vesszük volt esküvőnk. :P Ugyanis úgy ismerkedtünk meg, mint arab országokban szokás. Nem ismertük egymást és bennünket hoztak össze egy párnak. Az már csak a véletlen? szerencse?, hogy továbbra is együtt vagyunk. Anyukám kolléganője és lánya esküdött (egyszerre!) és a lánynak kellettek koszorúspárok. Az egyik jelölt a kedvesem volt és aki a párja lett volna, nem tudta vállalni. Így hamarjában kellett valakit keríteni és az én lettem. Ha kéritek, ilyen képünk van.
Most jut eszembe, hogy így is meg lehet kereszteltetni a gyerekünket? :shock: Mert azt mindenképpen akarunk.

A manó sokszor néha olyan aktív, hogy hullámzik a pocakom. Már alig várom, hogy megmutassam a páromnak. Legyen egy kis alien érzése, úgyis szereti a horrort. :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
molmar

Hát, ha bízol a dokidban hagyatkoz rá. :lol:

Nekem a haskeményedésre Lillunál a fekvés segített. Most még nem kezdte el, remélem nem is fogja, Lillu mellett képtelen lennék ennyit feküdni.

A többire, ne sétálj, ha nem bírod.
A negyedikért nem irigyellek, nekem anyuék laknak 4. lift nélkül, a vége felé Lilluval már alig haladtam és fújtattam. Vigyasztalásul a hordozót sokkal nehezebb volt cipelni, de erre csak később jöttem rá :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok

Tegnap csapatépítő tréningen voltunk, úgyhogy csak most jutottam géphez.
Hát, olyan volt, mint az ilyen tréningek szoktak, semmi különös, azért volt egy kis ego-feszülésünk a főnöknőmmel... Na mindegy, túl vagyok rajta, még az sem volt gáz, hogy nem ittam, miközben a többiek piáltak, én is tök lazán eldumálgattam velük.

A közben felvetődött témákra:
Vizesedés: én is tapasztalom a vádlimban, főleg, ha egész nap a gép előtt ülök, és a zokibevágás is megvan... Nagyon vágy-gyilkos :)

Magnézium: én is átálltam a Magne B6-ról a Magnexre, mert annak nagyobb a Mg dózisa, és a b6 meg nem kel, mert nem hánytam soha, és csak hízlal.

Edit, nagyon édi a babád, tiszta kis husi!

boruska

Aszonta az uram, hogy flash player-nek kell letöltve lennie, ahhoz hogy meg lehessen nézni kis koboldot :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Bocsi, most csak panaszkodni meg visszaolvasni jövök...

Ma elég car napom lett. Összekaptam apával és persze rájöttem, hogy én voltam a hülye, hogy minek kell ilyen apróságokon vitatkozni. Aztán meg nekiálltam bőgni. Szegény kislányom nem tudta, hogy mi baja az anyjának és nekiállt nagyon mozgolódni. Hülye hormonok. Eddig a terhességem alatt még csak egyszer zokogtam ennyire, mikor a cukrom miatt lelkiismeret furdalásom volt, hogy bántom a gyerekemet. És ráadásul holnap apa megy évfolyam találkozóra. Pont mikor ennyire hiányzik hogy valakivel beszélgessek. De 5 évente van ilyen és nem akarok ott útban lenni, meg nincs is közel. Egyébként az egész hiszti azért volt, mert már most utálok ennyit egyedül lenni itthon. Ha legalább már a gyerek itt lenne, lenne kivel foglalkoznom. De addig...szülés előtti depresszióm van. :D

Én nem tudok esküvői képet hozni, még nem esküdtünk meg és mostanában nem is fogunk.

Lányok! Nem akarok senkit megijeszteni, de a méhszájnál a tökéletes állapot a 3000! A 3100-nál a külső méhszáj nyitott bizonyos mértékben. Ez még nem gond, de vigyázni kell vele.

molmar: Az csak a paptól függ és akkor sem lehet szerintem katolikus a gyerek. Én nem vagyok ilyenekben otthon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2009.10.09 12:36-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Erusverus, nekem rossz lett a vérképemben a vas, a doki mégsem mondta, hogy szedjek vasat…végletek..

Én is azt hallottam, hogy a MagneB6, nem sok magnéziumot tartalmaz, csak jó a reklámja, amúgy semmit nem ér. Nekem van még belőle itthon, de ha elfogy, akkor nekem a Magnexet javasolták.
lara

Edit, és akinek nincs Flash Player-e az már nem is láthatja? Nem tudjátok megcsinálni, hogy ez ne kelljen hozzá?
lara

Majd mondom az uramnak...de azt asszem le lehet ingyé telepíteni! Majd mondom neki hogy csináljon vmit :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

google-be beírod,hogy flash player,és kidobja az ingyen letölthetőt

Edit

Kép
ézsóné

Én eleve a magnexet kezdtem el szedni, mert 300mg van benne és a 70szemes valami 1700ft.
lara! Ha kevés a vasad, akkor ha mondja a doki ha nem szerintem szedj egy kis vasat!!! Ártani nem árt, csak vigyázz a székrekedéssel! Viszont kell, hogy ne legyél vérszegény!!!!
Magnéziumról még egy kicsit: mikor mentővel kismamához megyünk ki azért mert görcsöl, alapból 2000mg magnéziummal kezdünk vénásan! És a kórházban ezt még folytatják! úgy hogy nincs baj a sok magnéziumtól, ha görcsölsz többet is be lehet venni...
A méhszáj értékeket elküldtem a gmailre.. minden szám le van benne írva, akit érdekel és nem tudja még pontosan... :lol:

Kép
Kép
ronci

Konkrétan a mi gyógyszertárunkban: 1765ft a 70 szemes magnex. Ebből van amelyikben van B6 és van amelyikben nincs.

Kép
Kép
ronci

Viki, hasonló cipőben járunk, ami az egyedüllét miatti depit illeti... Bár most a seduxen kicsit szedál engem, így kicsit könnyebb... :? :) A férjem biológus, és bizony volt már olyan, hogy a munkája, a kísérletek miatt csak másnap jött haza, szóval bement úgy reggel fél 9 körül, és másnap délelőtt 11 körül tudott csak haza jönni... Tegnap hajnali fél 4kor ébredtem fel rá, hogy nyitja az ajtót. Reggel meg ment 8 után vissza... Sajnálom szegénykémet, mert általában megkérdezem, hogy azért mégis, mire számítsak, mikor érkezik, de a legtöbb esetben még azt sem tudja reggel megmondani, hiszen minden attól függ, hogy haladnak a kísérletek, azt meg nem látja előre pontosan. És sajna mostanában a hétvégéket is külön töltjük, mert hol egy esküvő, hol egy születésnap... De emiatt nem panaszkodom, mert egyébként meg nem jár nagyon sehova, és tudom, hogy milyen rossz bezárva élni, én is olyan szívesen mennék ide-oda, főleg vele... Szóval sírdogálás már nálunk is előfordult ilyenek miatt. És valóban: mekkora egy hülyeség emiatt összekapni! Úúúgy utálom!

Ja, a 3100-as méhszáj, tudom, hogy nem a legjobb, de nekem azt mondta a doki, hogy ettől függetlenül bármit csinálhatok, ami és ameddig jól esik, mert ez enyém teljesen egészséges terhesség. No, ehhez képest itt vannak a kis görcsök, volt az elején vérezgetés, szedem ezeket a bogyókat... Szóval inkább óvatos vagyok, bárki bármit is mond.

Kép
erusverus

Méjszáj értékek jelentése:
http://kismamaknak.hu/terhesseg/nyitott ... l#more-224

Ronci, igen, ettől függetlenül elkezdtem szedni a Krauterblut-S szirupot, csak soxor elfelejtem bevenni. De most jó, hogy erről van szó, gyorsan be is szedem :D
lara

Keményedés téma: állítólag nekem Borival volt. Legalábbis születése előtt, amikor Hajdú doktornő megvizsgált, azt kérdezte, hogy gyakran szokott-e így keményedni a hasam? Pislogtam rá, mert azt sem tudtam, hogy az a keményedés. Én azt hittem, olyankor Bori nyomta kifelé a pocakom egy ponton. Most ilyet nem érzek - szerencsére - de még mindig nem tudom, mit éreznék keményedéskor. Így hogy fogom észrevenni????????? Emiatt nem szedek magnéziumot.

Tegnap iszonyat sokat mentem (fél 9-től 2-ig úton voltam, ennek 80%-ban gyalog), így már tegnap óta fáj a keresztcsontom. A fekvés sem esik mindig jól. És mellé pluszban a levegő is többször beszorult a mellem alá, elég sz@r érzés.

Vizesedésre tanács: zöldség- és gyümölcsnap!
ktc

Pammut: Algák? :shock: Na ezt jól benéztem. Asszem, ezt a biológus anyámnak nem fogom bevallani, még letagadná, hogy rokonok vagyunk :D

Vitaminok: én a 15. hét óra nem szedek terhesvitamint. Kérdeztem a dokit, azt mondta nem kötelező (bezzeg az előző kötelezett rá). A szülésznő is óvott tőle, mondván, borítékolhatom a 4 kilós gyerkőcöt. Én ugye gátvédelemmel szeretnék szülni, az 3,5 felett nem igazán esélyes. Azt mondta, egy 3-3,5 kilós gyereknek mindene megvan, ami kell, ez normális súlynak számít. Persze nyilván, a szülői adottságok sem hagyhatók figyelmen kívül, a párom pl. 4 kilós volt.. Én meg 3. Papírforma szerint (ami itt ugye nem működik), az pont 3,5 :D

Eszméletlen mennyiségűs salit, gyümit eszem, meg sok sajtot, normális mennyiségű husit, úgyhogy remélem, megadok neki mindent, ami kell. A vérképem mutat egy kis vashiányt, azóta napi 1 maltofer (ebben folsav is van), meg napi egy magnézium-tabletta, aminek annyi hatóanyaga van, mint a MagneB-nek, csak éppen B vitamin nélkül. A gyógyszerész azt mondta, kicsit túllihegik azt, hogy B vitamin nélkül nem szívódik fel a magnézium, állítólag jó az magában is.

Tegnap este 6-ig nem kívántam semmi főtt kaját, csak csomó gyümölcsöt ettem, ma reggelre meg is lett az eredménye. Az ember megtanul apró dolgoknak örülni. :wink:

Kép
juci-77

Egyre gyarapszik a süteményes gyűjtemény a gmail-en! :) Ha lesz időm, nem is tudom melyiket próbáljam majd ki....hmmmm

vizesedés: én még nem vettem észre :)

Edit: nagyon jó ez a kis mozi! :lol: Fantasztikus a kis lurkó!

Lara: a babakocsikkal én is így vagyok, mindig meresztgetem a szemem, hogy melyik milyen márka? :lol: :lol: :lol:

erusverus: a vasat a vérképed alapján javasolják, ha vérszegény vagy. (én C vitamin + vas pezsgőtablettát szoktam inni) A Seduxenben nem vagyok biztos, de valószínűleg nem csak téged nyugtat, hanem a babát is, így lehet hogy gyengébben érzed.

molmar: ha rákattintasz az Edit által írt link-re, az oldal nem jön be, vagy csak a film nem indul el?

pammut: óvatosan a net-böngészéssel, a végén csak felidegesíted magad. Nekem azt szokta mondani a dokim, hogy :
"A terhességet a buták bátorságával kell végigcsinálni!"

Gyógyszerekről jut eszembe! Ha fájdalom vagy lázcsillapítót kell bevennetek, arra az egyre nagyon figyeljetek, hogy ne legyen benne Ibuprofen. Ezt használják ha születés után nem záródott a ductus arteriosus ( a méhen belül a nagyvérkört és a kisvérkört köti össze)
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?