A mai haziorvoslatogatasom elmarad. Reggel hivtam a rendelot. Kiderult, hogy elsejetol maig nincs rendeles szemelyesen, csak telefonos, ugyanis nem olyan regen egy komplett csalad bevagtatott h1n1-es tunetekkel, kiderult, hogy az, majd jo egy hettel kesobb szinte mindenki visszajelzett, hogy h1n1-es tuneteik vannak, akik a rendeloben voltak a csaladdal egy idoben.
Ebben csak az a gaz, hogy honapok ota ki van irva mindenhol, hogy akinek influenza jellegu tunetei vannak meg veletlenul se menjen szemelyesen dokihoz, hanem telefonaljon es a doki megy hazhoz. Hat, ennyit ennek a szabalynak a betartasarol.
Holnap reggel mar van rendeles, varnak szeretettel.
Tok jo, ezutan a h1n1-es rendelos kenyszerszunet es jarvany utan hatalmas kedvem kerekedett ott ulni holnap, meg nagyobb, mint eddig volt.
Szerintem nem himlom lesz, ezt memorizalom es beszelem be magamnak. Abbol gondolom, hogy ma nem jottek ki ujabb pottyeim. Lazam sincs. Csak nem az.
Kutyatema: ugye nekunk van kutyank, volt is mindig. Szerintem lesz is mindig. En ugy nottem fel, anyaeknak macskai is vannak, tinikent nekem perzsaim voltak, de a kutyakat jobban csipazom. Lara kutyus ugye jack russel, enyhen hiperaktiv, de jol kijon Kristoffal, nem volt vele semmi gond meg soha. Lara elott magyar vizslam volt, o egyenesen oda volt a gyerekekert (igaz, hogy nem mindegyiket komalta, nagyon okos kutya volt es hamar kiszurta, hogy melyik kolyok gonoszkodik vele).
Raadasul nekunk lakasban is van a kutya, nah meg a teraszon, ami akkora, mint a lakas. Vagy nagyobb. Annyi valtozas volt az eleteben Kristof miatt, hogy ki kellett ejszakara koltoznie teljesen a szobabol a konyhaba, nappal is csak akkor johet be a szobaba, amikor engedve van, nem itt fetreng egesz nap. Korhazbol valo hazaerkezes utan megmutogattuk neki a babat, kb ket hetig depis volt, mert nem volt mar annyi idom vele foglalkozni. Hagytuk, hogy kicsit ismerje meg a gyereket. Nem sokat engedtuk be a szobaba, de amikor igen, akkor korbe jarta a kisagyat, megszagolta minden szogbol, ketlabra allt, benezett Kristofra. Elfogadta. Amikor mar Kristof lekerult a foldre, akkor felugyelettel osszeengedtuk oket. Jol megvoltak, csak a kutya egy ideig azt hitte, hogy o all a harmadik helyen a csaladban, a gyerek meg a negyedik. Megmutattuk, hogy nem, voltak trukkok, most mar Kristof a harmadik, a kutya a negyedik, tudja, hogy hol a helye.
Meg mindig nem hagyom oket kettesben, viszont most mar nem a gyereket kell felteni. Lara egy 4-5 kg-os kutya, kristof fel kezzel huzza, vonja, pakolja, ha nem vesszuk el a kezebol.
A mai kenyszerszabadnapomat jol kihasznalom. Nyugodt vagyok, nem stresszelek, inkabb fozok. Feri kikunyeralt maganak egy ujabb adag turogombocot, en mar nem kivantam, ugyhogy sutottem rantott karfiolt is. Es csinaltam egy osszepakolos sutit, amit nem kell sutni, viszont ha minden igaz, akkor igen mutatos es finom is. Belul szinte csupa tejszinhab, kakaos es sima tejszin. Nagyon kivancsi vagyok, hogy milyen lesz, de meg a hutoben figyel.
Egy kerdesem van hozzatok.
Ti a helyemben vennetek tesobabakocsit? Szerintetek ki lehet kuszobolni az egyik gyerek hurcolasat hordozokendovel, vagy megis szuksegunk lesz dupla babakocsira?
Nah nem egesz nap hurcolnam abban a gyereket, csak akkor, amikor nagyon mennem kell veluk valahova egyedul. Peldaul leszaladni boltba, ilyesmi. Mert ha minden igaz jovo szeptemberig otthon Feri eleg sokat lesz velunk, tehat a nagy setakra szinte mindig ketten fogunk menni ket babakocsival.