Új privát üzeneted érkezett!

Zuzmoo! Mi hülyeség már ez a babaringató? :shock: Hogy mikkel nem akarják lehúzni az ember pénztárcáját?! :shock: :x
Sajnálom, hogy nem tudsz képet rakni a picurról.

Bea! Az jó, hogy voltál már rubeolás! Akkor már csak a bárányhimlőt kell kizárni! Remélem hamar kiderül, hogy még az sem. Csak ne idegeskedj, mert a stressz még rosszabb.

Nóri! Örülök, hogy találtatok egy normális fül-orr-gégészt. Gyógyuljatok meg minél hamarabb! Nem lehet, hogy Luca kinőheti még az orrmandula problémát? Hátha nem lesz szükség műtétre. Nekem volt már párszor fülgyulladásom és egyszer az SZTK-ba mentünk vele a dokim helyett. Na akkor apukám nagyon sajnált, úgy megkínoztak ott. Azóta nem járok oda.
Az a prémium meg tényleg jó! Nagyon ügyes voltál ezek szerint! Gratula :!:
A sütőtökös muffinodról kérek képet vagy legalább beszámolót hogy sikerült. :P

Csuppancs! Nem irigyellek anyukád miatt! Csodálom, hogy ennyire elviseled, én már valószínűleg elhajtottam volna jópárszor.

Editmk! Üdv újra!

Ézsóné! Nem tűnt fel a bácsikának, hogy babát vársz?! :shock: Hú, nem semmi lehetett! :D Citromlevet nem vihettél a lötyihez? Vagy úgy is olyan rossz volt?

Ma voltam a terhestanácsadáson, két hét múlva ihatom én is a cukros löttyöt. De hálistennek vihetek hozzá citromot, úgy szerintem le tudom gyűrni. Majd hétvégén úgyis megyünk a párom szüleihez, az anyukájának van cukormérője. Megkérem, hogy nézzük már meg a cukromat, nem akarom hogy két hét múlva sokk érjen. De remélem nem lesz baj a cukrommal. Mérlegelés során 53 kilót mértek, így kb 1 hónap alatt 3,5 kiló plusz. Eredeti súlyomhoz képest csak 1 kiló plusz. Nem is foglalkozom vele, vígan elvagyok. :D

Kutya-macska téma: itt a panelban volt egy macskánk. Nemigazán szerethetett itt, mert egyszer lakásfestés alkalmával anyumékhoz költöztettük és kiszokott a szabad levegőre. Utána már sajnáltam visszahozni a négy fal közé... Egyébként ő volt a leghülyébb macskám az összes közül. Nagyon ritkán kedveskedett nekünk, csak amikor éhes volt. :roll: A többi cica kedves volt és intelligens. Kutyánk csak kettő volt. Az egyiket továbbadtuk, mert állandóan levadászta az udvarban a kacsákat. :( Láncon pedig nem akartuk tartani. A másik meg elég korán elveszett és nagy gyászunkban nem kellett másik.
A párom szüleinél meg inkább kutyák vannak. Most is egy 40 kilós németjuhász-vizsla keverékük van. Még így 10 évesen is elég lüke, mindent dűtt-borít. Majd a gyereket is. :wink: 8) De nem akarom, hogy féljen az állatoktól, sokszor leszünk majd a nagyszülőknél falun friss levegőn.

Kép
Kép
molmar

Nóri!

A Chicco babakocsid az a Trio for me változat? Csak mert azt most láttam a Mária bababolt honlapján leárazva! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lehet, félreérthető voltam. A többi macska és kutya anyukáméknál volt. Most egyébként degujaim vannak. Na, azok tényleg inkább panelbe valók. :D

Kép
Kép
molmar

Molmar, néha tényleg nehéz elviselni, úgyhogy tegnap be is szóltam neki. Olyankor meg aztán megsértődik, és mártírt játszik.
Pammut, remélem mi nem leszünk ilyenek, anyukámon sajnos így kezd látszani hogy öregszik. Tesómékkal lakik, de őt is szekálja mindig. :S

Nem elég hogy anyós a tengerimalac ellen harcolt -sikertelenül-, anyám meg a kutyák ellen. Persze ettől még az állatok maradnak, csak a házból költöznek ki. Elszúrtuk annak idején mert drága pénzen vett angol bulldog -aki amúgy egy angyalbőrbe bújt ördög, ráadásul szuka- és nem mertük kint tartani. Megmérgezik, ellopják satöbbi. Aztán kaptunk mellé egy tenyésztésre nem alkalmas kant is, na hát ő is bentmaradt. De ezen utólag kár agyalni. Így alakult és kész. Mostanra készen van a fűthető házuk, költöznek ki.
Csak azt az egyet nem értem, miért nem a 12. hétig izgult annyira értem. :roll:

Bea, mit mondott a háziorvosod?

Nekem cukorterhelésre azt mondta a nődoki, hogy mivel nincs a családban cukorbeteg -kivéve anyukám II. típusúját-, elég az 1 zsömle, 2 deci tej. Majd a 24. héten kell mennem.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Citrommal maga az ize nem volt rossz...csak a kiscsávónak nem tetszett :roll: :roll: :roll:
Lehet a bácsi azt hitte lenyeltem egy dinnyét...nemtom :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Jaj Csuppancs! Nem semmi az anyukád! Ha már nem tudod elkerülni, akkor tényleg csak azt tudom mondani, hogy az egyik füleden be, a másikon ki. A lehető legkevésbé próbáld Magad stresszelni.
Nekem is ilyen cukorpróba volt asszem a 12. héten. :)

Kép
Kép
molmar

Hú Bea, nagyon szorítok, hogy kiderüljön mégsem bárányhimlő. Egyébként én is úgy tudom, hogy a babára az első 12.héten veszélyes.
Én is csak rubeolás voltam, és valószínűleg szülés után, amint lehet oltatom magam és Jázmint is bárányhimlő ellen.

Kutya téma: Nekem volt egy befogadott foxim Jázmin születése előtt, aki belakta tulajdonképpen az egész lakást. Ám sajna - mint a foxik többsége -, nem volt túl gyerekbarát. Mino születése óta anyósoméknál van, ő a kisgyermek a családban. Tutujgatják, fagyizni viszik stb. Ez nem vicc!
Anyuéknál volt két nagytestű, ők nemrég távoztak sajnos az élők sorából, nagyon idősek voltak már. Most egy kölyök németjuhász van, akivel még nem találkoztunk. Kíváncsi leszek Jázmin mit fog szólni hozzá, ha végre talákoznak.
Én nagy kutyabarát vagyok, de lakásba, gyerek mellé már nem szeretnék. Viszont, amint kertes házba tudunk költözni, lesz nekünk is.

Ma voltunk az oviban, s jeleztem, hogy az idei nevelési évben már ne számítsanak ránk. Nagyon kedves volt a hölgy, s elvileg jövőre tartják a helyet. Remélem tényleg így is lesz.

Kép
Kép
szana80

Pammut: 65 e Ft/ év a gyermekétkeztetési támogatás, 252 nappal számolják az iskolák, óvodák. tehát naponta 260 Ft támogatást ad állam bácsi. Mellesleg tapasztalatból az óvodák bölcsődék a rezsivel, munkadíjjal együtt kb 600 Ft-ból hoznak ki egy ebédet. A különbözetet vagy az önkormányzat (ha jól áll anyagilag) vagy a szülő fizeti meg, vagy együtt. Pl Orfű annyira gazdag település, hogy ott minden gyermeknek az önkormányzat biztosítja az ingyenes étkeztetést. Ez már településfüggő.

Kakti: nekem meg egyből szúrták a fülecskéimet, kb 1,5 és 3 éves korom között, ennek az lett az eredménye, hogy a bal fülemben a dobhártya nem bírt összegyógyulni, és feladta a regenerációt és egyszerűen rászáradt a hallócsontocskákra. Nem elég hogy nem erősíti a bejövő hangot, hanem még a hallócsontocskák csontvezetését is gátolja. Sokáig úgy volt, hogy a felkar finom bőréből ültetnek be pótdobhártyát, de mivel rászáradt, azt nem tudják már leszedni, értelme nincs sok a műtétnek, hallani nem fogok jobban. A másik fülembe csövecskét ültettek, ami biztosította a belső nyomást, így a dobhártya nem tudott rászáradni a csontokra, erre a fülemre jobban hallok. Ezek után inkább azt mondom, hogy először próbáljuk a népi gyógyászatot, és ha az bebukott akkor jöjjön a doki. Ha nincs ez a csövecske, amit évente kellett beültetni, akkor most siket lennék, de minimum nagyothalló. Egyébként belegondolva anyuéknak se lehetett egyszerű, amikor a 1,5 -3 éves Esztike üvöltve kapaszkodik a kocsiajtóba, hogy oda bizza nem megy. És végigüvölti az odautat (Komló Pécs bő egy óra) a várakozást és a hazautat, mert már előre tudja mi vár rá. Sz*rtam én akkor mindenféle sütire, meg fagyira. EZT semmivel se lehet kiengesztelni. A végén már a családban sorsot húztak hogy ki vigyen orvoshoz, mert senki se bírta idegileg :D

Reni: boldog névnapot, utólag. És látom a főnököd is csatlakozott a névnapi stábhoz :D

zarja

Kati!

Nem, dehogy. Ez annak a 2010-es példánya, a Chicco trio living love.
http://www.chiccoliving.com/ita/default.asp
Itthon jó esetben 2010. márciustól lehet megvenni, mert nem túl jó a szerződés a forgalmazóval.
Én a forgalmazótól szereztem 500EUR-ért. És ez 235Ft-os euró.
És már úton a kamionnal!!!!! :lol:

Sütőtökös muffin:
Én úgy csináltam, hogy turmixoltam a tököt. Így mondjuk semmi tökíze nincs. Legközelebb kockára vágom majd.
Tettem a tésztába reszelt narancshéjat és a lekvárt nem a tésztába kevertem, hanem fél adag tészta, kk lekvár, fél adag tészta. Jó is, mert amúgy nem elég édes nekem. Mondjuk forrón meg lehetett volna kenni mézzel. De amúgy fincsi lett!

Ez nem az én képem:
Kép
Vendég

Nóri!

EZ NEM FAIR!!!! KISMAMÁKAT IZGATNI A ÜTIKKEL,AMI K*RVA JÓL NÉZNEK MÁR CSAK KÉPEN IIIIIIIISSSSSSS :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

A mai haziorvoslatogatasom elmarad. Reggel hivtam a rendelot. Kiderult, hogy elsejetol maig nincs rendeles szemelyesen, csak telefonos, ugyanis nem olyan regen egy komplett csalad bevagtatott h1n1-es tunetekkel, kiderult, hogy az, majd jo egy hettel kesobb szinte mindenki visszajelzett, hogy h1n1-es tuneteik vannak, akik a rendeloben voltak a csaladdal egy idoben.
Ebben csak az a gaz, hogy honapok ota ki van irva mindenhol, hogy akinek influenza jellegu tunetei vannak meg veletlenul se menjen szemelyesen dokihoz, hanem telefonaljon es a doki megy hazhoz. Hat, ennyit ennek a szabalynak a betartasarol.
Holnap reggel mar van rendeles, varnak szeretettel. :D
Tok jo, ezutan a h1n1-es rendelos kenyszerszunet es jarvany utan hatalmas kedvem kerekedett ott ulni holnap, meg nagyobb, mint eddig volt. :roll: :roll:
Szerintem nem himlom lesz, ezt memorizalom es beszelem be magamnak. Abbol gondolom, hogy ma nem jottek ki ujabb pottyeim. Lazam sincs. Csak nem az.

Kutyatema: ugye nekunk van kutyank, volt is mindig. Szerintem lesz is mindig. En ugy nottem fel, anyaeknak macskai is vannak, tinikent nekem perzsaim voltak, de a kutyakat jobban csipazom. Lara kutyus ugye jack russel, enyhen hiperaktiv, de jol kijon Kristoffal, nem volt vele semmi gond meg soha. Lara elott magyar vizslam volt, o egyenesen oda volt a gyerekekert (igaz, hogy nem mindegyiket komalta, nagyon okos kutya volt es hamar kiszurta, hogy melyik kolyok gonoszkodik vele).
Raadasul nekunk lakasban is van a kutya, nah meg a teraszon, ami akkora, mint a lakas. Vagy nagyobb. Annyi valtozas volt az eleteben Kristof miatt, hogy ki kellett ejszakara koltoznie teljesen a szobabol a konyhaba, nappal is csak akkor johet be a szobaba, amikor engedve van, nem itt fetreng egesz nap. Korhazbol valo hazaerkezes utan megmutogattuk neki a babat, kb ket hetig depis volt, mert nem volt mar annyi idom vele foglalkozni. Hagytuk, hogy kicsit ismerje meg a gyereket. Nem sokat engedtuk be a szobaba, de amikor igen, akkor korbe jarta a kisagyat, megszagolta minden szogbol, ketlabra allt, benezett Kristofra. Elfogadta. Amikor mar Kristof lekerult a foldre, akkor felugyelettel osszeengedtuk oket. Jol megvoltak, csak a kutya egy ideig azt hitte, hogy o all a harmadik helyen a csaladban, a gyerek meg a negyedik. Megmutattuk, hogy nem, voltak trukkok, most mar Kristof a harmadik, a kutya a negyedik, tudja, hogy hol a helye.
Meg mindig nem hagyom oket kettesben, viszont most mar nem a gyereket kell felteni. Lara egy 4-5 kg-os kutya, kristof fel kezzel huzza, vonja, pakolja, ha nem vesszuk el a kezebol.

A mai kenyszerszabadnapomat jol kihasznalom. Nyugodt vagyok, nem stresszelek, inkabb fozok. Feri kikunyeralt maganak egy ujabb adag turogombocot, en mar nem kivantam, ugyhogy sutottem rantott karfiolt is. Es csinaltam egy osszepakolos sutit, amit nem kell sutni, viszont ha minden igaz, akkor igen mutatos es finom is. Belul szinte csupa tejszinhab, kakaos es sima tejszin. Nagyon kivancsi vagyok, hogy milyen lesz, de meg a hutoben figyel.

Egy kerdesem van hozzatok.

Ti a helyemben vennetek tesobabakocsit? Szerintetek ki lehet kuszobolni az egyik gyerek hurcolasat hordozokendovel, vagy megis szuksegunk lesz dupla babakocsira?
Nah nem egesz nap hurcolnam abban a gyereket, csak akkor, amikor nagyon mennem kell veluk valahova egyedul. Peldaul leszaladni boltba, ilyesmi. Mert ha minden igaz jovo szeptemberig otthon Feri eleg sokat lesz velunk, tehat a nagy setakra szinte mindig ketten fogunk menni ket babakocsival.
Vendég

Si, si! Capisco! :)
Esse randa! :) Csak az ára! :) Bár ahhoz képest, hogy kintről hozatod, még az is baráti!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Egyebkent ugy nez ki, hogy az Uzsokiban lenne a legpraktikusabb szulnom.
Tudtok rola valamit? Nagyjabol utana olvastam, de a korhazzal foglalkozo topicot az eletben nem lesz idom atnyalazni. Eddig az jott le, hogy jo hely. Meg mindig ugyeletes orvos, fogadott szuleszno felallason gondolkodom, egy-, vagy ketagyas szobaval, ha nincsenek lefoglalva.
Egyebkent mennyibe kerulnek a privat szobak?
Nori, tudom, te mar irtad a multkor, de nincs idom visszakeresni.
Vendég

Bea!
Az Uzsokiban fog szülni február 4-e táján egy ismerősöm. Annyit tudok, hogy jelenleg felújítás alatt áll a szülészet, de működik. Megkérjem, hogy kérdezzen neked utána?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: nagyon halas lennek, ha megtenned. Valoszinuleg o mar jobban kepben van, mint en. Vegulis lesz majd kb ket honapom szemelyesen is utana jarni, de azert jo lenne addig is infokat szerezni, hogy legalabb terveim, elkepzeleseim lehessenen.
Vendég

OK. Küldd el priviben akár, hogy mik érdekelnek!

Most jut eszembe: egy haverom az Uzsokiban dolgozik! :) Majd ráizzítom mindkettőt! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bea!

Magán szoba 8-12eFt körül mozog. Ha van! Szülésznőnek 30eFt körül "szokás" adni. Szült ott pár ismerősöm. Asszem Habermayer a doki neve, vagy vmi ilyesmi!
Vendég

Bea! Nálunk 18 hónap volt a két gyerek között. Volt egy nagy, mózeskosaras babakocsim, amire rá lehetett tenni egy testvérülést. Jó dolog volt. Nálatok nincs ilyen megoldási lehetőség?
pammut

EMELT SZINTŰ
HOTELSZOLGÁLTATÁS

Intézményünkben, néhány kórteremben emelt szintű hotelszolgáltatást tudunk biztosítani.
Az emelt szintű hotelszolgáltatásért akkor kell fizetni, ha a beteg saját kérésére 1 vagy 2 ágyas fürdőszobás elhelyezést kap.

Szülészeti osztályon
 1 ágyas önálló vizesblokkal ellátott kórteremben
történő elhelyezés esetén 12.000,-Ft/nap

 1 ágyas, de a 2 ágyas kórteremmel közös vizesblokkal rendelkező
kórteremben történő elhelyezés esetén 10.000,-Ft/nap

 2 ágyas, de az 1 ágyas kórteremmel közös vizesblokkal rendelkező
kórteremben történő elhelyezés esetén 6.000,-Ft/nap/ágy

EZt az Uzsoki honlapjáról bogarásztam.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

De erről az oldalról: http://www.uzsoki.hu/node/90 letölthető a díjszabás. + a 6.2 pont a szülészetről szól

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bea!

Lehet kapni testvérülést is, de lehet olcsóbb lesz egy használt testvérkocsi...
Vendég

Huh, koszi lanyok.
TEstverulesrol meg nem is hallottam, majd rakeresek.
A testverfellepo mar nekem is eszembe jutott, de ket dologban nem vagyok biztos.
1. http://www.cyrilwebber.com/images/leebr ... off_01.jpg
erre a babakocsira fel lehet-e rakni ugy, hogy utana ossze is tudjam csukni vele a babakocsit, vagy minden osszecsukas elott le kellene szendi a fellepot. Konnyen leszedhetoek ezek?
2. Most nagyon ugy nez ki, hogy anyosomek lakasat kapjuk meg, panel, lejutasig, kijutasig nehany lepcsofok, es rengeteg patka, barmerre is indulok. Testverfellepovel lehet patkara fel-le kozlekedni.

Kakti: koszi a linket. TEgnap felugrottam a korhaz honlapjara, de hirtelen nem lattam. Ezek az arak nem veszesek, amugy is belefer anyagilag, mert ezen a szobas balhen kivul nem sok kulonleges elvarasom van a szulessel kapcsolatban. Csak ha mar korhazban kell lennem, akkor hagyjanak engem nyugodtan. Nem mindig vagyok tul jol alkalmazkodo... :oops: :oops:
Irok majd ossze nehany kerdest, igerem nem lesz sok, csak jol atgondolom, hogy ne reszletekben kerdezoskodjek. Atkuldom majd oket neked.
Vendég

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Uh, régi téma, de ma hazafele jutott eszembe: Juci, nálunk az esküvői zene:
bevonulás: Ossian: A szerelem országútján (azóta is elérzékenyülök, az összes rokon ismerős, aki nem ismerte elkérte, hogy milyen csodás)
gyűrűhúzás: Bojtorján: Összetartozunk
gyertyagyújtás helyett mivel szabadban tartottuk és féltünk a széltől, hogy sose fogjuk meggyújtani a közös gyertyát kavicsöntés: Abba I have a dream
szülőköszöntés: hát a Zsoltira koncentrál, de épp morgásban voltam anyuval: Bojtorján: Vigyázz magadra fiam! Zsolti mindig megkönnyezte, bár a Mamma mia Slipping Through My Fingers dala is szóba került
zárszónak: ez már az én hisztim volt: Depresszió: Egymás iránt
De legutóbb Ákos: Ilyenek voltunk számát is hallottam, az is szép volt.

zarja

Éééés képzeljétek el, nyertünk egy hosszú hétvégét Hévízen egy hotelben. Úgyhogy két vizsga között még oda is elugrunk. Mert hát ápr 30-ig lehet beváltani, de még idén kéne, hát izé, a Bulcsi miatt.

zarja

Megebédeltünk és a végén előrántottam és kipróbáltam a nevenincsgyors "sütimet". Ahhoz képest, hogy túl sokra nem számítottam nagyon-nagyon szuper lett, ajánlom minden lusti síetőnek, aki mégis finomat szeretne.
Így nézett ki (sajnos csak megvágva tudtam képet csinálni, előtte nem jutott eszembe).

Kép Kép Kép
Vendég

ananaácska: Úgy látom fokozódik a helyzet! Megértem, hogy semmi kedved ezek után a rendelőbe menni. :(
A süti nagyon jól néz ki! Mi a recept?

állatok: anyáéknál mindig voltak kutyák, általában "utcai vegyes" és gyerekkoromban volt egy macskánk (sziámi-perzsa keverék). Nagyon szeretnék most is cicát vagy kutyust, de panel lakásban nem akarjuk kínozni őket. Nagyon keveset tudnánk velük foglalkozni munka mellett. Így csak két tégla méretű ékszerteknősünk van: Brokkoli és Naspolya 8)

Zarja: mi az a kavicsöntés? :oops:
zuzmooo

Recept???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én amúgy el sem tudnám képzelni az életemet állatok nélkül. Valószínűleg azért is ez a ragaszkodás irántuk, mert gyerekkoromban ugyanez az anyukám :) nem igazán engedett állatot tartani.
Bár van amikor bosszantóak tudnak lenni. :lol:
A tengerimalac például már akkor visít a szobában, ha a folyosó végén meghallja a lépteimet. És csak akkor sikít, ha engem hall. Más nem érdekli. Szegényt előre sajnálom, mert át kell költöztetnem másik szobába, de arra még embert sem tudom rávenni hogy hadd maradjon velünk a gyerek születése után. Amúgy szőrtelen és fekete, az a fajta állat, ami már annyira csúnya, hogy szép. :D

Elmentünk ma a Max Citybe padlószegélyt és szőnyeget venni, de előtte benéztünk a Brendonba. Megfűztem apát hogy legalább egy kicsit szaglásszunk körbe. Nos, tetszik neki a Graco. Bár az áraktól egy hátast dobott, amit csak azért nem értek, mert már a parkolóban mondtam neki, csak terméket nézünk, árat nem. Nem fogadott szót. :D
Amúgy valószínűleg a nekem úgyis tetsző narancssárga színkombináció fog bejönni, nagyon tetszett neki is.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Itt egy frankó recept türelmetlen édesszájúaknak:

5 perces bögrés csokis süti

* 4 evőkanál liszt
* 4 evőkanál cukor
* 2 evőkanál kakaó
* 1 tojás
* 3 evőkanál tej
* 3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
* 3 evőkanálnyi csokidarab (kihagyható)
* egy csepp vanília aroma
* 1 nagy bögre

Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000 watton (magas fokozaton). A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Hagyjuk kissé kihűlni és helyezzük kistányérra.
És miért veszélyes? Mert így csak öt percre leszünk attól, hogy éjjel-nappal csokis sütit együnk!

Kép [/img]

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: szuper ez a süti! Be is tettem a gmail-es gyűjteménybe :D
zuzmooo

Csajok! El akartam újságolni, hogy néhány napja talán érzem a kis albérlőmet!!! :D Olyan gyengén, hogy nem is biztos hogy ő az, de egyre gyakrabban... Remélem nem kiabáltam el magam és nem fogja abbahagyni, még nem merem beleélni magam :roll:
zuzmooo

Csilla: mi is egyszer beugrottunk a Brendonba, bár én kifejezetten a katalógusra hajtottam, hogy ötleteljek belőle, hogy mit akarok varrni. Körbenéztünk. Aztán egy hétig hallgattam a Zsolti morgását, hogy micsoda árak voltak.

Zuzmoo: nekünk is mindig volt kutyánk, meg a Zsoltiéknak is, de szintén: panelbe nem való nagy testű állat. Csak kín neki (is). Sajnálom azért őket (meg magamat is, mert nekem is járna egy kis kifutó, kapirgálóhely stb…).

Kavicsöntés: alternatíva a gyertyagyújtásra. Ugye szabadban nem mertük a hagyományos két gyertyából gyújtunk egy közös gyertyát, jelképezve a közös jövendő utat, ezért azt találtuk ki, hogy a szimbólumokat meghagyva, vettünk üvegkavicsot kéket (Zsolti) és fehéret (hát én) (mellesleg Komló színe: kék-fehér, és mindketten odavalósiak vagyunk) két külön tálkába volt az asztalon. Dekorációnak – meg köszönőajándéknak kisméretű befőttes üveget megmartunk és az E és Zs betűk kitűntek az üvegen (hát elég hülyén tudtam leírni) a tetejére piros követ meg pihét kötöttünk, és este mécseseket abban égettünk. Na egy ilyet lenyúltunk és a fenti zenére a kék fehér kavicsokat marokszámra felváltva összeöntöttük, lezártuk és emlékként most is itt őrzöm a polcon. Jelképezve, hogy ki ilyen ki olyan, de akkor is összetartozunk, és együtt ad szép mintát a jövőnek.

Kép ilyen volt Kép

Zuzmoo: és ebből a mozgásból ritmus lesz, hogy mikor rugdos, és egyre látványosabban ki fog rúgni a pocidból. Készülj, az Alien feelingre!

Voltam várandós jógán. Tisztára le vagyok most nyugodva. Mindig így kéne érezni magunkat.

zarja

Eszter, köszi a számokat, meghallgatjuk őket, azután választunk! Most már ideje lenne eldönteni :) Tényleg, én sem tudom, mi az a kavicsöntés?

Most hallgatom az időjárás jelentést, az esküvő napján 5-10 fok lesz. Bár kapok keppet is a kölcsönzőből, de azt hiszem, a szabadtéri fotózásnak lőttek... Műtermi beállítottat nem akarok, arra gondoltam, bemegyünk a Szépművészetibe és esetleg olyan régies, fekete-fehér fotókat csináltatunk a kőlépcsőn, meg néhány helyen. A semminél ez is több :roll: Az egész esküvő olyan szabálytalan, hát miért pont ez lenne benne hagyományos?

Ma nagyon sokat dolgoztam, szegény pocaklakó csak kuksolt, alig adott életjelet. Na mikor hazaértem, kezdődött a mocorgás. Már megfigyeltem, iszonyú falánk, ahogy jön a kaja, indul a tánc :P

Kép
juci-77

Húú, ez nagyon ötletes és szép szertartás. Nálunk gyertyagyújtás lesz. Én kis naiv, azt hittem, veszek három gyertyát, mondjuk az egyik más színű, aztán kész. Ehhez képest láttam a neten, hogy erre is komplett piaci szegmens épült. Úgyhogy elcsattogtam egy esküvői kellékboltba, és vettem három feldíszített gyertyát, cuki rózsával meg szalaggal, tartóval, 5 e Ft-ért. A bekerülési költsége szerintem 1000 alatt volt.. Kétségtelenül gyönyörű, na de azért mindennek van határa.

Kép
juci-77

Zarja: ez a kavicsöntés nagyon tetszik!
Nekünk csak templomi esküvőnk volt, a polgárit letudtuk előző nap egy aláírással. Így gyertyagyújtás sem volt, de megkaptuk a kis keresztet amivel eskettek minket.
zuzmooo

Juci: a ruha megvan már? Vagy van képed arról milyet szeretnél?
zuzmooo

Vacsi helyett benyomtam egy ananász konzervet. Most meg fáj a hasam rendesen :( Remélem nem lesz egész éjszakás wc-re járás
zuzmooo

Csináltam esküvős mappát a picasán. Lehet feltölteni. Ha megoldható, a hosszabb oldal 600 legyen. :lol:
Vendég

Nekem ilyen ruhám volt. Hozzá ugyanakkora, hosszú fátyollal! :D
Kép
Kép
Vendég

Csipivel vajon mi lehet? Olyan rég nem jelentkezett...
Vendég

Most csak gyorsan jövök, nem rég értem haza. Majd este még visszaolvasok.

Ma megnéztem a Mária bababoltot és már az első vásárlásnál törzsvásárlói kártyával kaptam a termékeket. És megtaláltuk álmaink kiságyát és pelenkázókomódját. Nagyon szép, befér a helyére és még nem is drága. 35.000-re jön ki matrac és pelenkázó lap nélkül. Ha megvesszük, akkor majd teszek fel képet. És útban a Jászai Mari tér felé találtunk egy olyan cukrászdát, ahol csak cukormentes sütik voltak! Még nem ettem meg, az lesz az utóvacsim, már alig várom. Nyami.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

De jó!! :lol: :lol: :lol:
A törzsvásárlói mennyit ad a Máriában? Nekem azért van kedvezmény, mert a nővéremnek bababoltja volt. Amikor én kb 8éves voltam. És a Mária akkor még nagykerként nyomult.

Kiscicám mozgása már kívülről is egyértelmű! :lol:

Ja és mivel a héten egész nap fetrengek a betegség miatt és kupi van itthon (muffint tudok sütni gyerekkel, na de takarítani!!)
Szóval ma hazajött apa melóból és elmentem bevásárolni. Rábízni nem lehet, de Lucát nem akarom Auchanba vinni. Szóval amíg én bevásároltam, ő elpakolt itthon. Amikor hazaértem, megkérdezte, hogy mennyit fizettem. (25eFt) majd odaadta a bankkártyáját (igen, amin pénz is van!) hogy vegyek magamnak holnap valami szépet! :lol: :lol: (hát ha már odaadta, biztos lehet benne, hogy nagyon szépet veszek!!!!) :lol:
Majd lelépett a haverokkal steaket enni és kocsmázni kicsit! Hát van ennél jobb???
Vendég

Nóri: ez egy álom-férj! :lol: :lol: :lol:

Tettem fel esküvős képeket. Miközben keresgettem, hogy melyik legyen, olyan jót nosztalgiáztam... :)
zuzmooo

Gondolkodtam, hogy mennyire zéró romantika szorult belé, de aztán szóba került itt a zene az esküvőre. Nem úsztam meg, engednem kellett a nyomásnak és a világ legnyálasabb zenéire vonultunk a polgárin. Apuka kérésére. Love story zenéje, Richard Clayderman... jesszus, ide kell a hányós smiley. Szerencsére ez csak a polgári volt, ott csak a család volt jelen. A templomin nem kértem zenét. Orgonáltak. Nem bírtam volna röhögés nélkül! :oops:
Vendég

Hát, az esküvői mappába tőlem nem sok kép fog menni. Nekünk olyan hatalmas esküvőnk volt, hogy talán összesen harminc kép született, aminek a 80%-a rossz minőségű, a maradék 20%-on meg én is rajta vagyok, így nem mutogatom. :lol: :lol:
Nagyon esküvőis hangulatom volt, nekem nem kell ruha, nem kell torta, nem kell csokor, nem kell semmi, csak a papírost nyomják a kezembe. Végül már annyira nem érdekelt az egész, hogy a szülők elkezdtek kicsit szervezni és lett csokor, torta, vacsora, sőt, még gyertyagyújtás is és asztaldísz. :roll:
Vendég

editmk: Gratulálok a kislányhoz.

zarja: Nekem 1 hónapos koromig hetente szúrták fel a fülemet. Az egyik fülemnél nem tudom használni a sima füles hallgatót. Az agyba-dugós a tökéletes megoldás nálam.

zuzmoo: Gratula a mocorgáshoz.

nóri: Nagyon szép voltál ebben a ruhában, jól állt neked. Nem igazán számoltam ki, hogy hány százalék. Mindenen két ár van és az olcsóbbik alapján számolt a csaj a pénztárban. 1000 Ft-ért vettem 3 zoknit, 1 kis sapkát és egy vastag tutyit. Nagyon szépek.
vicky79
Budapest III. kerület

A süti recepjte: nincs, csak leírom, hogy mit csináltam.
Fél literes hullalat felvertem, előtte főztem zselatint, eléggé koncentráltat kb másfél dl vízzel. Amikor az langyosra hűlt, akkor hozzákevertem a tejszínhez. Cukrot nem raktam hozzá, mert a hullala amúgy is édes.
Egy gömbölyű tálat kibéleltem átlátszó fóliával (mi annak a neve???) úgy, hogy kilógjon belőle bőven és tuti mindenhol legyen belül. A tál legyen kicsivel nagyobb, mint a tejszín mennyisége. Vettem édes puha sütit (piskóta, mazsolás kalács, kuglóf, fonott kalács, illetve bármi jó hozzá, nekem sütögetni most nem volt időm), ezt 0,5-1 cm-es szeletekre vágtam. Az egyik oldalát csak egy pillanatra belenyomtam tejbe (ne sokba, mert nem az a cél, hogy teljesen átázzon) és elkezdtem vele körbepakolni a fóliázott tálat. Azért kell tejbe nyomni, hogy a szeletek összenyomhatóak legyenek, így nem marad közöttük hézag. Amikor megvolt, akkor a tejszínnel félig betöltöttem, majd azt is beborítottam a piskótával, a maradék tejszínbe raktam kb 2 ek keserű kakaóport és rátöltöttem a 2. réteg piskótára. Ekkor már majdnem tele volt a tál, ismét lefedtem a kaláccsal. Ráhúztam az oldalt kilógó fóliákat és beküldtem a hűtőbe 2-3 órára. Majd kivettem, kihajtottam a tetejéről a fóliát, kiborítottam a tálból egy lapos tányérra, lehúztam a fóliát róla és az így keletkezett gömböcskére kakaóport szitáltam.
Ennyi az egész. Viszont baromi finom, a sok tejszín ellenére nem tömény, inkább könnyűnek tűnik. Konkrétan már alig van belőle, jó a fogyása...
Jah, a kakaós tejszín épp olyan ízű, mint a rigó jancsi. :lol: :lol:
Vendég

Én úgy irigyellek Titeket a sütő-főző tudományotokért :shock: Na, majd az egész január az enyém, kotyvasztgatok, próbálkozom.

Már választottam ruhát, nem túl flancos, de mégis az a klasszikus menyasszonyi forma. Olyan gyönyörű karcsúsított fazonokat láttam, de hát azok még a 62-es derékbőségem idején lettek volna jók.. Ez szépen bővül kifelé, pocak csak oldalról látszik, szemből nem. A mellrésznél díszesebb, az elvonja a figyelmet. Majd teszek fel képet. A kölcsönzős csaj győzköd, hogy legyen zippzár hátul, én meg kardoskodom a fűző mellett, hogy ki tudjuk engedni, ha szorítana.

Ahhoz képest, hogy a lehető legegyszerűbbre akartam a dolgokat - kb. mint Bea -, a végén csak lesz minden. Szép ruha, fotós, videós, frizura, smink, klassz ebéd, torta, csokrok. Bízom benne, több esküvőm nem lesz, tehát megérdemeljük :D

Nektek nem indult be nagyon a pocitok? Nekem az elmúlt egy hétben csomót nőtt, kisbálnának érzem magam. A combon is tök vastag lett, nem tudom eldönteni, vizesedek vagy csak a zsírsejtjeim száma szaporodik. De mintha a vizesedés inkább az izületeknél lenne, nem?

Kép
juci-77

Jó reggelt!

Lánykám 4:40-kor úgy döntött, buli van. Megnéztük együtt a Micimackót és már hajat is mostam! :lol: Szoktat az újszülött élményéhez! :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?