Új privát üzeneted érkezett!

wooooooow, Netti :)
király :)

Ja, akartam írni, hogy Csongi se semmi, hogy felült :) enyém gyerek biztos átalussza ezeket is majd :D

na jó, mi is mászunk már :)

Esztó
Kép
sz.eszter

Esztó-ÁLmi mászik????

Én meg annak örültem ma, hogy emelgeti a popót! De még fordulni sem fordul! Lehet, hogy az kimarad! Hm!

Netti-gratula Boró 4kézlábjához!! :lol:

Nóri

Kép

Kép
nozavi

Nóri,
igen, vmi olyasmit produkál :) elég kezdetleges.
jaj, elfelejtettem válaszolni a leveledre, de majd pótolni fogom :)

Esztó
Kép
sz.eszter

Koszonjuk :D en ugy meglepodtem.. ugy megijeszt ilyenkor mikor csendben felkel.. :lol: csendben stirolt.. :D

Nalunk a konyokles maradt ki amugy, Boro tenyerel allandoan.. konykoolni nemtud :roll:

Netti
Kép
maumau

oksa! mármint a levél!

Akkor Vilmos le van maradva rendesen itt minden babótól, ő kis lustaság, mindennel Pató Pál urat játszik! :? Na de majd belelendül! Csak győzzem kivárni! :?

Nóri

Kép

Kép
nozavi

Ó Nóri!
Ne aggódj! Petya sem csinál semmi extrát, csak hasról hátra átfordul néha. Azon kívül semmi. Így maradni nem fognak, az tuti! Majd behozzák a többieket! Ebben is,mint minden másban,annyira különbözőek a Picik!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Trixi
trixi78

trixi-ebben igazad van! nem kell hajtani, majd tudja Ő, hogy mikor jött el ennek vagy annak az ideje! Bezzeg tegnap mindenáron ülni akart, mondjuk ez már régóta így van, de tegnap mondtam neki, hogy aki ülni akar az üljön fel, na addig mondta, hogy felültettem, olyan egyenes derékkal ült, hogy még én is meglepődtem! NA majd csinál mindent ahogy neki jól esik! :wink:

Nóri

Kép

Kép
nozavi

Adraci!

Az üzenetben meg még kevertelek is Gyöngyivel!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Trixi
trixi78

Trixi! :lol:

Álmi annyira édes! És Marci is!

AM ma turbóra kapcsolt átfordulás-ügyben. :roll:

Viszont szopcsinál, ha már kevesebb tej van a cicikben össze-vissza ficereg, fordítgatja a fejét, alig tudom újra szopcsizásra bírni. :? Mi lesz így 1 éves koráig :?:

Kép

Kép
adraci

Álmos, Kolos, Benji, Marci nagyon helyes kispasik! Tigris... :lol: Na, meg az a kép, Esztó, amit kiparancsoltak a vonalzód elé.. :) :)

Trixi, Nóri, ezek a dolgok nagyon durvák... Trixi, tényleg nem tud segíteni ezen a helyzeten senki??? Jogász ismerős? Bármi???

Na, Panndi, akkor nem vagyok teljesen emlékezetkieséses... :) Sztem annyi babának elfelejtünk gratulálni, remélem, senki sem bántódott meg rajta!!! Én nem sértődtem meg. :wink:

Nos, megint itt az alvás-kérdés... Réka, náunk mind a 2 gyerek úgy aludt, hogy az 1. pár hétben 6 óra legyen egyben: éjfél és 6 között (Daninál a legelején még ébreszteni kellett a 3 óránkénti körbeszopihoz az koraszülöttsége miatt), ehhez az volt a trükk, hogy a hosszabb alvás előtt volt a fárasztás nálunk is. Az este úgyis nálunk a sűrű, akkor jön haza mindenki a munkából. Szóval no alvás az utolsó előtti evés után, hanem meglátogatni mindenkit, játszani kicsit anyával-apával, fürdés, újabb evés, és szunya. Ez kb. 9 és éjfél között. És ez a 6 óra alvás tágult aztán tovább. Samunál gyorsabban, Daninál lassabban, de Samu kapott tápszert is, sztem ez is befolyásol. Most Danó ott tart, hogy 10 és reggel 6 között egyben alszik, számomra ez az egybenalvás a lényeges, jó lenne, ha kicsivel tovább húzná, de nem hagyhatom nagyon hangoskodni, mert Samu felébred. Szóval az, hogy utána mi van, már kb. mindegy, de simán szokott aludni a következő evésig. Aztán már az ő kedvétől függ, mikor mit csinál, az evések kötöttek, csak az a lényeg, hogy az esti hosszabb alvás előtt van most is fárasztás. Én sem szívesen hagyom sírni, de szerintem sem lesz lelkileg beteg a baba, ha időnként hangoskodik. Valamint úgy érzem, hogy a bizalmuk nem csappant attól, hogy nem mindig ugrottam, ha sírni kezdtek, nem azért, mert nem akartam, hanem azért, mert nem tudtam. Így aztán mind a két gyerekem akkor sír, ha vmi baja van (persze az is baj, ha anya kell, és megy is anya, mert szereti őket), nekem is volt olyan, mikor elhatároztam, hogy naakkorén elaltatom ezt a kicsi embert, aztán sehogy sem jött össze, amikor meg leraktam, egyből elaludt - mind a 2nél arra jöttünk rá, hogy addig, amíg velünk lehetnek, nem szeretnének aludni, ezért "békén kell őket hagyni", mert ha velük vagyunk, akkor élvezik a jelenlétünket, és megpróbálnak a maguk módján bennünket szórakoztatni, és közben csak fáradnak-fáradnak, egyre nyűgösebbek. Ha alvásidő van, akkor szépen letesszük őket, ée elvonulunk. Ők pedig szépen elalszanak. No, én tudom, hogy minden gyerek más, meg azt is, hogy nem kell kegyetlennek lenni, csak sztem újból elhangozhat sokféle vélemény, hogy vagy megerősítsen téged eddigi elgondolásodban, ha meg kell erősödnöd benne, vagy elgondolkozhatsz a változtatás lehetőségén, és talán találsz vmit, ami szimpatikus ötlet. :wink:

Kisregényemet megírtam. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Jaj, szerettem volna kérdezni, hogy aki vett (pl. Annus) a mellszívóba csillagszelepet, az melyik fajtát, hol és mennyiért vett? SOS kérdés, légyszi, válaszoljatok!!! Ugyanis ha feldobja a talpát a mostani, akkor nem fogok tudni tejet leadni...

Kép
Kép
Kép
zdori

Mert tudok kézzel fejni, de attól elzsibbad a kezem, nem tudom sokáig csinálni...

Kép
Kép
Kép
zdori

Biztos csak én vagyok ilyen figyelmetlen, de most vettem észre, hogy ez a hülye tehén itt oldalt, ha a +ra viszem az egeret, gyorsabban szalad, ha a -ra, akkor lassabban. :lol:

Kép
Kép
Kép
zdori

Na, jól elbeszélgettem magammal, hát nincs itt senki, szóval lépek. Üdv.

Kép
Kép
Kép
zdori

Dori,aventes kezid van? a csillagszelep az a kis feher ize??? :D

Netti
Kép
maumau

Ez a tehen tenyleg gyorsabb lesz, en nekem se tunt fel eddig :D

Netti
Kép
maumau

Jolvan Dori, akkor most en irogatok el magamban, de ha veletlenul aventes kezid lenne, es ejfel korul mar nem olvasol vissza eddig,akkor nemtudod meg h nekem asszem van vmi alkatreszem hozza,csak nemtudom az e a csillagszelep.. :lol:

Netti
Kép
maumau

Helló!

Jó sok a termés, előre is bocs, ha elfelejtem a felét annak, amit írni akarok! :lol:

Adri, hát a babauszis csaj, nem erőltette meg magát. Én sem értem, már csak az én szemem láttára 4szer is sírt pici (kezdő) baba a vízben, de ő úgy tesz, mintha ez nem lenne, a többieknek mondja tovább, hogy mit csináljanak! :shock: Jó, én igyekszem a gyereket megnyugtatni, de ez egy idegen szitu, ő már többször látott ilyet, jól esne szerintem a szülőnek, ha ilyenkor mondana valamit: pl. menjünk ki egy kicsit, meredjunk benn, menjünk haza, vagy mi??? Mikor Zsüciék Kamillája sírt, akkor se szólt hozzá semmit, és nekem ez már akkor furcsa volt.

Pumukli, az éjszaka szar volt (Csanihoz képest), 10-ig 3szor altattuk, aztán hajnal három és fél négy közt még kétszer. Enni nem adtam neki, de sajnos ki venni ki kellett... :? Szerintem nem a foga. Ugyanis nem sír, hanem úgy viselkedik, mintha reggel lenne: szólongat, reklamál, meg ilyenek... Nem kapcsolom fel a villanyt, sötétben 1. simi 2. cumi 3. ringat, ebben a sorrndben, a 4. szopiig nem jutottunk el...

Gyöngyi, én élveztem a turit! Életem elsője! Barbi szerint le volt rabolva, és felvilágosított, hogy vacak volt a kínálat. Azért sikerült "pár" dolgot találni...
:oops:
Vettem Csaninak 74-esben bundagatyát a dzsekijéhez, meg egy szép kis karácsonyi inget. Ezen kívül 3 szuper kimenős gatyát, egy vékony mackónacit meg egy kapucnis csíkos kötott mellényt 9-12 hósat. És az egészet egy gyönyörű kis next magasszárú kocsicipővel koronáztam meg, amit Barbi talált nekem. Csani remekül bírta a turizást, csak lefáradt, meg gondolom az éjszaka miatt is sokat alszik délután.

Réka, én se hagynám sírni a babát. A legelején volt ilyen próbálkozásunk, András mániája volt, hogy 10-15 percig ne vegyük fel, hátha bealszik. Vagy bejött, vagy nem. Ha nem, nekem olyan lelkifurim volt, hogy szörnyű... Megoldást nem tudok, mert jelenleg Csani nem igazán sír, pláne nem éjjel. Egy kicsit próbáld azért tágítgatni a határokat, mert ami most van, az nem jó. Nekem is az jutott eszembe, hogy olyan ez, mintha Lilla nem tudná a nappal és éjszaka közti különbséget...
Szerintem próbálkozz azzal, hogy későn fürdeted, ha nem is egy fix időpontban, de egy fix időintervallumban (akár este 9-10 között), intézd úgy, hogy addigra fáradt legyen, előtte legalább egy órája ébren legyen! Ha 9-kor kel az alvásból, akkor 10-kor fürdeted, ha meg ébren van legalább egy órája 9-kor, akkor akkor, és ízlés szerint közte. Aztán jó nagy szopi (cicin nem alszik be?) és próbáld meg esetleg fokoztatosan letenni: büfi, séta-ringatás, séta, állás, fekvés-simi, fekvés-hozzáérés, távozás.
Aztán, ha kel éjjel, akkor már amikor csak nyüszög, akkor próbálj neki rongyit-cumit adni, simizni. Ha sírva ébred, akkor meg kell nyugtatni szerintem, mert csak belelovallja magát.
Az én anyukám azt mutatta Csaninál, ölbebabaság ellen, hogy mindig mikor sírni kezdett, kivette az ágyából, de amint megnyugodott, visszatette. És valahogy Csani egyre többet maradt el a kiságyban, egy hétvége alatt elmúlt az ölbebabaság. Én ezt nem tudtam megcsinálni... Húúú mennyit írtam, bocsi mindenkitől.

Parfüm: én a férjemtől kaptam szülinapomra Armani Mania-t, nagyon finom és diszkrét. És Andris mesélte, hogy direkt úgy kérte, hogy olyan legyen az illat, ami szopi mellett is használható, és azok közül, amit ajánlottak, ez tetszett neki a legjobban. De csak akkor fújok magamra, ha elmegyünk itthonról.

Kolos, Álmos, Marci, megzabálom ezeket a kölyköket!!!Kit hagyok ki vajon...? :oops:

Nóri, ha nem titok, hogy hívják az urad, és melyik osztályból? Én 2000-ben végeztem az M osztályban, Schulzt Jánosnál, Szabó Zsófia. Biztos ismerem, ha mást nem, látásból!
Na elég volt belőlem, pusz!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi

Szofi: gratula a terméshez! Én is megyek a jövő héten a turiba. Vagy lehet, hogy holnap, még nem tudom. Ja, holnap nem tudok, mert az uram állásinterjúra megy. Akkor jövő héten.

Réka: na még azt akartam írni, hogy én spec. hiába fárasztom Csongit annyira, hogy fürcsi után az esetek többségében cicin elalszik, mert utána mindig megébred. És ha nincs szerencsém, nem is tudom visszaaltatni, csak fél 10 körül, vagy 10-kor. Mi olyan 7 óra körül fürdünk. Bár Csongi elég speckó eset, mert ugye ő éjjel is óránként, kétóránként felébred. Igaz, 5 perc után visszaalszik. Na ez nem megy mindig fürcsi után, csak akkor ha még fárad egy órát. Szóval asszem neki az esti alvás így is, úgy is csak 9 körül kezdődik, tök felesleges előtte kifárasztani, mert elalszik hamarabb is, csak nem esti alvásra.

Na ma este kicsit figyelgettem, mennyiszer és hogy is ébred CSongor. Éjfélig óránként ébredt, aztán aludt két órát egyben, utána másfelet és utána megint óránként ébredt reggel 7-ig. Utána kaki és már nem alszik vissza. Lehet, hogy az esetek egy részében (nem tudom, hány százalék, de bőven 50 %-a alatt) feleslegesen veszem ki, mert visszaaludna magától. Volt már rá példa napközben, néha éjjel is, mikor nem tudok feltápászkodni, de éjjel annyira kóma vagyok, hogy csak felkelek, mint egy zombi és már veszem is ki az ágyból, mikor hallom, hogy mocorog.

Kép
Kép
tinu

Tinu, de miért veszed ki???
Én megmondom őszintén, ezért nem alszom Csanival egy szobában. Mert egy csomószor csak forog, pukizik, van hogy nyekken is, de vagy fel se ébred, vagy alszik tovább. Én csak akkor megyek át hozzá, mikor a bébiőr bejelez: ami azt jelenti, hogy kiáltozik (vagy sír, de azt nem szokott). Közben örülök, hogy élek, dehogy veszem ki, amíg ő ezt határozottan nem követeli!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi

Netti! :lol: :lol: :lol: :lol: Mindig visszaolvasok addig, amíg legutóbb írtam, csak akkor nem, ha kimarad 2-3 nap is. :) Igen, az a kis fehér izé. :) Aventesem van, kézi is, elektromos is. De igaziból 2féle is van, van, amelyik egy picike korong, aminek az 1ik oldalán van 1 csillag, a másik pedig, hmmm, milyen alakú is, hát mondjuk leginkább csőr alakú, de a pici korongnál nagyobb sokkal, ugyanazt a célt szolgálják, csak a csőrös strapabíróbb. Ilyenre vadászok igaziból, de a pici korong is csudajó. :)

Esti alvás nálunk is csak 10 körül kezdődik, de Samunál is 9 és 10 között. Sajnálom, ha ez rossz így, nálunk így van. De szépen elalszik mind a kettő. :) És a fárasztás is eddig tart. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Halihó!

Nagyon szépek a pici fiúk!

Szofi, gratula a turihoz!

Értem én, h mit ír Réka. Blanki is olyan mostanában, h ki kell vennem megszoptatni, mert különben nem nyugszik meg. Pár hete még cumival vissza lehetett altatni, de most egyre jobban belelovalja magát. Szofi módszerével lehet próbálkozni- kiveszem, nyugi, majd vissza, de ha nem megy, nem megy. (Nekünk nem megy. :P ) Olyankor lehet csak "kitolni" az időt, ha a pici nyügizik, nem akkor ha megveszekedetten ordít. Mondjuk én kipróbálnék minden variációt a helyedben, Réka (és Tinu), mert kiborulnék olyan kevés alvástól. Jól leírom ezt, de én se tudok mit kezdeni, ha szar az éjszaka. Hah, ha más nincs, arra kell gondolni, h elmúlik ez az időszak is gyorsan. (Meg ez, h folyamatosan kajabál délután. :x )

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17

Szofi: nem várom meg, míg igazi sírásig fajulnak a dolgok, mert egy szobában alszunk. Nem szeretném, ha Tüci felébredne rá. Azt meg pláne nem szeretném, ha Csongor ilyenkor még éberebbé válna. Ha elkezd sírni, akkor még jobban felébred. Általában azt kivárom, hogy csak kicsit mocorog, amiből még lehet visszaalvás, nagy ritkán van is, akkor nem kelek fel. Ha nagyon mocorog, akkor már nyüfizik is, és utána jön(ne) a sírás. A sírásig nem jutunk el a fenti okok miatt.

Kép
Kép
tinu

Nem is írtam, de gondoltam, hogy gratula Borónak, meg Álminak a mászihoz, meg négykézlábhoz! Nem az én gyerekem az ufó! :lol:

Kép
Kép
tinu

Dori, megnezem a s zekrenyben miket talalok :D

Na boro is tud erdekes hangokat kiadni ejjel, en mar nem is tudnek vele egy szobaban aludni ezert.. kozben o alszik,de mocorog,meg pukizgat,meg nyogdecsel meg minden amit el lehet kepzelni :roll: de alszik az a lenyeg vegulis.

Nalunk mukodik az esti lefarasztas, olyan jokat szundizik, mar alig varja h becuppajon a kisagyaba :) szoval sztem probat mindenkepp meger,hatha Rekaeknal is bejon. most is mar hisztisebb,nyugos,ilyenkor leteszem aludni kicsit, 6kor legkesobb tutira felkel.. van h fel ora is eleg,aztan vidamkodunk ujra :)

Netti
Kép
maumau

És tök faca, h van homeósunk fogzásra, csak nem tudom sehogyse a célszemélybe juttatni- tejbe cumiból, kanállal, nyelv alá: sikerltelen.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17

Netti, és akartam írni, hogy ügyes Boró!!! Na, meg Álmi a mászással. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

NBálunk sem lehet eljutni éjjel a sírásig... Nem csak Samu miatt, hanem az egész bagázs miatt. De napközben lehet... Napközben tanult meg egyedül aludni Dani. Na, azért napközben se vagyok szadista. :) A sírásokat napközben is lereagálom vmi megnyugtató módon. :) Csak akkor előfordulhat, hogy sír. Akármelyik. Mert nem is mindig tudom a sok ember miatt rötön megadni nekik, amit igényelnek. :) De tudják, idővel megkapják, ezért már türelmesek. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Köszi, Netti, hogy megnézed! Akkor meglátjuk... :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Aniko,fecskendo? :D

koszonjuk szepen,de azert Boro nem nyomja olyan durvan mint Csongi meg Lilla :lol:
Sot o nem reg kezdett forgolodni is,annyi h nem volt kez beszorulas,mert egybol kitudta venni,meg hasrol hatra-hatrol hassa vagja magat egesz nap,szoval egyik naprol a masikra, szmomra meg mindig felfoghatatlan :shock: :lol:
Asszem 3hete forgolodik.
Amiatt kezdtem aggodni,h nem konyokol soha.. ha hasra erkezett mindig letette szepen a fejet.. aztan egy hete meg tenyerel..
1oran belul meg most 3x kinyomta magat, de nem terdre,hanem a labujjaira.. pedig van sulya :shock: :shock: :shock:
biztos ejjel lejar a hutobe energiaitalert :roll:

Netti
Kép
maumau

Á, energiaitalért nem jár, csak rájött, hogy fitnesszeznie kell. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Egyébként elgondolkodtató tényleg, h a két legaktívabb tornász baba éjjeli akcióhős is egyben.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17

Sztem is mindenki tudja,mik a hatarok,bar biztos masabb lehet ugy,h ott van meg egy gyerek,nehogy o is felkelljen stb.. mert az mar nem olyan mokas :? Bar ha ilyen huzos lenne en tuti bealdoznek par ejszakat,mert hat aludni kell :)

Tinu, mi lehet az oka,h Csongi ennyiszer ebred? ha melletted aludna is ez lenne? nem lehet h rossz helyen van a kis agy? :D vagy nem lehet,h ti zavarjatok? tegyetek ki a nappaliba :roll:

Netti
Kép
maumau

Dori,biztos zavarja,h szuletese ota nem lattuk a nyakat,a tokacskajatol :lol:

Netti
Kép
maumau

Aniko, sztem az is elgondolkodtato,h pont ok szoptatnak igeny szerint! de most nehogy megsertodjon barki is ezen :) en ugy gondolom,h van alapja,de mivel ez csupan az en velemenyem ezert nem lenyeges,csak megosztottam :roll:

Netti
Kép
maumau

ÉnDanim nem is tudom, mire lenne képes, ha tornázhatni, amennyit akar. Csakhogy még mindig annyit hány, ha mocoroghat, hogy igyekszünk az evések után kitámasztani mind2 oldalról, hogy a hátán maradjon, úgy nem hány... :roll:

Kép
Kép
Kép
zdori

igazabol nem az igenyszopi hanem inkabb a napirend nelkuliseg, meg h minden nyikkanasra cici van. :roll: sztem minimalis napirend csak jot tesz mindenkinek, persze nem oramu pontossagrol beszelek!

Netti
Kép
maumau

Dori,h h ?

Netti
Kép
maumau

Netti, én is igény szerint szoptatok. :D

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17

Aniko, bocsi nemtudtam h Blanka is minden rezdulesre cicire van teve :wink: sztem az a babo akinel nincs minimalis napirend se bevezetve,nehezebben alussza at akar az ejszakat is,avagy! nem igazan tudja,h ejjel alszunk.. de ez mondom az en velemenyem. Ezt tapasztalom a kornyezetemben.. es abbol vontam le :roll:

Netti
Kép
maumau

Tinu,100ig :lol:

Netti
Kép
maumau

Netti: nem tudom, hogy mitől ébred Csongi. Szerintem akkor is ébredne, ha egy ágyban aludnánk. És szerintem nem zavarjuk éjjel, mert mi alszunk. :lol:
Amúgy meg Tüci is nagyjából igény szerint szopizott (azzal a különbséggel, hogy kb. másfél órát azért megvártam két szopi között), mégse kelt éjjelente 6 hós koráig csak kb. egyszer (vagyis egyben aludt 8-9 órát, csak korán elaludt), és utána sem óránként ébredt éjjel. Másrészt már néhányszor írtam, hogy pl. Trixi Petyája is félóránként ébred, pedig nem is szopizik igény szerint. És mások is szoptatnak igény szerint, mégsem ébred éjjel gyakran a bébi.
És az igény szerint szopi nem jelenti azt, hogy nincs napirend. A napirend nemcsak az evések rendjét jelenti szerintem. CSongi nagyjából ugyanakkor fekszik le éjjel, és kel fel reggel végleg. Ugyanakkor fürdünk is. Ráadásul nekünk, mint családnak is van napirendünk, nem szoktunk éjfélig fennmaradni, meg hajnalban táncot ropni a nappaliban. Legalábbis én nem, az uram fent van éjjel sokáig, sokszor hajnalig, de a másik szobában, nem ott, ahol mi alszunk.
Ez meg, hogy minden nyikkanásra cici van? :roll: Egyáltalán nem így van, és nem is mindenkinél. Igen, ha a gyerek nagyon sír, és látom, hogy fáradt, akkor cicire teszem. De attól, hogy nyüffög, még nem vágom rögtön mellre. Legtöbbször elég neki, ha felveszem a földről és kézben van. Sokan meg tényleg csak akkor szoptatják meg, ha már mindent kipróbáltak és semmi sem használt. Én nem biztos, hogy mindent végigpróbálok, mert igenis már látom a gyereken, hogy mikor miért sír. Van egy határ, mikor már úgyis mindegy mit csinálok, csak szopira fog megnyugodni. Előfordul, hogy arra sem, szerencsére ez ritka.

Kép
Kép
tinu

Netti: látod az a baj, hogy túl hamar vonsz le következtetéseket és túl kicsi mintát alapul véve. :lol:
És ezt is írtam már ezerszer, hogy CSongi tudja, hogy éjjel éjjel van. Napközben másképp kel, éjjel nincsen éber állapotban. Nem hülye a gyerekem. :P

Kép
Kép
tinu

De honnan tudod h nem ti zavarjatok? :lol:
Na jo nem hiszem,de akkor lehet rossz helyen van a kis agy :lol:
Ahhh,Csongonal nem varod ki a masfel orat ket kaja kozott? azert kerdem mert irtad,h Tucivel kivartad.
Vagy tedd ki a ferjed es fekudj a ket gyerek koze :))))
Biztos van vmi gondja ha ennyiszer felebred! Azert az orankent nagyon durvan hangzik nekem. mikor szokott a legtobbet aludni egyhuzamban?

Netti
Kép
maumau

Es nem lehet Tinu,h mar te veszed ki minden mozgolodasara? mert esetleg beled rogzult.. kozben o csak helyezkedne,szoval ezert nincs eber allapotaban? :lol:
Boronak is van olyan amikro azt hiszem total fent van a hangok alapjan.. kozbe csukott szemmel lokdosi magat mas helyre..

Netti
Kép
maumau

Hát lányok én olyan jókat kacarászok itt magamban az éjjeli akcióhősökön meg fittnessz, energia iatlos babákon. Marci meg néz ám furán, hogy mi bajom lehet. Ma már jobb kedvem van és egyre jobb lesz ahogy olvaslak titeket.

Ja és Benji is felül már döntött helyzetből.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára incike 2009.10.08 17:14-kor.

Kép
Kép
incike

Minden baba olyan édi és úgy formásodnak, hogy csak na!

Kép
Kép
incike

Na jó estét!

Manócskám már alszik is! Már 6kor fürcsi volt, de onnan is kikéredzkedett, annyira kidőlt, gyors vacsi, és már csucsuka! Ma egész jó napunk volt! Szinte végig jókedve volt! :wink:

Nóri

Kép

Kép
nozavi

Netti: a férjem nem alszik velünk, mert általában ő hajnalban fekszik le, és már nem akar minket zavarni. Éjjel tanul, meg edz. Elférnénk az ágyban a gyerekekkel, csak Tücit lehetetlen beküldeni a fal mellé, mert fél. Az ágy közepébe fekszik, én mellé, és mellettem már nem fér el Csongi is. A rossz földsugárzásban nem hiszek. :lol:
Tücivel még néztem az órát, hogy mikor szoptattam utoljára. Most nem nézem egyáltalán, szóval simán lehet, hogy CSongorral is kivárom a másfél órát, csak nem tudom. :wink:
Nem biztos, hogy gondja van Csongornak, az előadáson a nőci azt mondta, hogy ez normális. Én is hajlok erre, mivel nagyon sok babát ismerek, aki ugyanilyen. Másik topikokból pl. Amúgy nem látom Csongoron, hogy baja lenne, vagy hogy rossz lenne neki ez a sok ébredés. Nem látszik fáradtnak, nem rosszkedvű, nem nyűgös stb. A talisok is bizonyíthatják, akik látták már élőben, hogy nem tűnik olyan babának, akinek valami gondja van.
Hát kb. 2 óra az a leghosszabb időtartam, amit alszik. Éjjel. Nappal nem alszik ennyit, kb. egy órákat szokott.
Mint írtam, biztos van olyan alkalom, mikor nem ébredne fel a mozgolódás után, de ez elenyésző. Igaz, már rutinból felveszem, de azért, mert volt, hogy kipróbáltam, hogy addig vártam, míg hangosabb nem lett. És lett. Legtöbbször nem alszik vissza. Néha-néha reménykedek, hátha visszaalszik, és nem mozdulok azonnal, de hiába.
Nem teljesen éber valóban, ezért alszik vissza 5 perc alatt. Ha feléberedne, akkor nem aludna vissza. De ez nem jelenti azt, hogy vissza tudna aludni magától.
Ez van. Lehet, hogy neked hihetetlen, de van ilyen. :wink: Már írtam, hogy nem mazo vagyok, szóval nem direkt akarom nehezíteni a saját életem.

Kép
Kép
tinu

AZ igény szerinti szopi mellett szól, hogy az én kis számú mintám azt mutatja, hogy ha egy baba gyakran szopik, akkor kisebb esély van arra, hogy tápszert kelljen alkalmazni pótlásra. Persze vannak kivételek, mert Vanni hiába próbált sűrűn szoptatni, mégis kellett a tápi. De ha arányait nézem, akkor a gyakran szoptatott babák esetében nagyobb az esély a 6 hónapos korig tartó kizárólagos szoptatásnak.

Kép
Kép
tinu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?