Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, jó délelőttöt! (Reggelt mégsem írhatok már):D

Nem volt túl jó éjszakánk. :? Lilla baba éjfélkor aludt el, pedig legkésőbb fél 11-kor szokott. Aztán felkelt 3-kor enni. Ez eddig oké is, megetettem, letettem, aztán ahogy én az ágyhoz értem, egyből felsírt, kelhettem fel. :? Sajnos úgy tűnt, hogy kialudta magát, fekvőtámaszozott, kutyázott, megfordult, rúgkapált, mindent csinált, csak ne kelljen aludni. Fél órát ringattam, próbáltam visszaaltatni, aztán rájöttem, hogy felesleges, muszáj lesz kibírni az ébrenléti ciklusát. Mindezt úgy, hogy nem is a gyerekszobában, hanem a konyhában éget egy picike kis lámpa. Mivel ha békén hagytam, sírt, egy idő után kivettem, de nem szórakoztattam, hanem csak fogtam a kezemben, és neteztem mellette. Időnként nyöszörgött. Fél 5-kor kijött a párom, hogy hogy gondolom ezt, tegyem le a kiságyba, aztán ha ordítani akar, ordítson. :? Nem először vitatkozunk a témában, én nem akarom sírni hagyni, ő igen. Végül betettem a kiságyba, és ráztam a popóját, 5 óra volt, mire visszaaludt. Annyi energia volt benne, hogy ha sírni hagyom, tutti, hogy sírt volna egy órát...
Ti mit tettetek volna? Csak szerintem nem szabad sírni hagyni? Nem minden éjszaka ilyen, de azért hetente egyszer előfordul... Azután kelt 7-kor és fél 9-kor.

Netti: Szerintem természetes, hogy anyukád mindent meg akar próbálni, amire csak gondolni tud, hogy megkerüljön Sanyi cica.

Annus: Jó utat! Bírják ezek a picik a gyűrődést, csak merni kell utazni. :)

Lábszag: Én is szeretem, olyan kis enyhe, finomka. :)

Csilla: Jó, na, nem leszek telhetetlen. :lol:

Csomag: nem tudok hozzászólni, ha a posta kavarta el, csak ki kell küldeniük még egyszer. Azért van egy olyan érzésem, hogy majd cirkuszolni kell miatta. :?

Most várom, mikor alszik vissza Babóka, aludnék még egy sort én is....

Réka

rekap
 
 


Emese, szerintem nem kavar be, legalábbis Vilinél nem volt gond! :wink:

zenehallgatóknak nagyon tudom ajánlani a Pinokkiót! Egy kisfiú énekel nagyon jó! Gépmadár, Álmodj szépet Pinokkió, Jön a bohóc, meg hasonlók! Szerintem nagyon jó!

én egyenlőre lelki dolgok miatt nem tudom hallgatni, Zalcsikám imádta!

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Emese!
Én használok parfümöt. Itthonra is. :roll:
De csak a hajamba és a ruhámra fújok.
A nyakamról-vállamról leenné Lili.
Mostanában az a mániája, hogy harapdálja a vállamat! :shock: :lol:
Meg akar enni. :roll:
Testre meg pumpás testpermetet használok.
Krémet meg mindenhol, kivéva ciciket.
Nem zavarja Lilit, és érzi így is a természetes illatomat.
(ha belegondolsz, te is érzed a párod illatát pl., mégha parfüm van rajta akkoris :roll: )
És én is szag, illat és parfümmániás vagyok.
Pl. én imádom a friss újság, vagy a könyv illatát. De tankolásnál a benzin szaga is valami miatt bejön. :shock:
Parfümből van 4-5, amiket használok rotációs alapon. :roll:
Ezek a nagy kedvenceim, nem szoktam lecserélni a bestof team tagjait, csakha valami nagyon megtetszik.
Te miket szeretsz?
Az én favorizáltjaim: Viktor&Rolf: Flowerbomb(itthon sajna nem kapható), Lolita Lempicka, Gucci: II, Dior: Miss Dior Chérie, Chanel:Mademoiselle.
IMÁDOM!!!! :D

Kép
mozza
 
 

 
 

Én még nem láttam AM-n anyajegyet.

Parfümöt én nagyon ritkán használok, mert van amikor fájni kezd a fejem mindenféle erős illattól. (pedig vannak nagy kedvenceim: Armani Code, Jil Sander Sensation, Nina Ricci Nina) És szerintem AM se nagyon kultiválja a 'nagyonillatot'. A múltkor anya parfümillatától bőgött. A férjem meg tüsszög tőle. :D Szóval nem rajtunk fognak meggazdagodni a parfümgyártók... :roll:

Kép

Kép
adraci
 
 


Nah, mindjart megyunk tovabb... Boro ehes..
anya meg csongetget!
Reka, en is tudom,h normalis, nagyon kozel allnak egymashoz..
Es a helyedben mar par napot bealldoztam volna a sirasnak,h utana aludjon.. en is toltam az elejen, fel orakat hagytam minden nap tovabb sirni.. aztan mindig annyival kesobb kelt! nem azt mondom,h ezt igy kell csinalni es igy a jo,de en igy csinaltam es jo lett :wink: szoval nalunk bevallt. Nekem szuksegem van pihenesre, meg arra is h a ferjemmel foglalkozzak! a gyereknek meg alvasra. De en delutan 17tol nem is hagyom aludni amugy,max fel 6ig aludhat.. es tudatosan leteszem 16korul alukalni,h ne legyen nyugos este. Igy mikor felkel tok jol kibirja estig,viszont utana elfarad es kidol. Nalunk ez igy bevallt. Sztem tapasztald ki nalatok,h valik be. Bar nekem ugy tunt Lilla baba szokott estefele is aludni nem? mi lenne ha nem hagynatok? szorakoztasd!! lehet jol elfarad estere es tobbet alszik,lehet ebredni fog.. es enni,de utana vissza alszik. sztem egy probat meger!! Boroka ha 17tol nem aludhat,akkor 20korul mar nagyon faradt.. fel 9kor mar total.. es ha fogfajas van akkor is 9korul kidol a faradtsagtol.

Netti
Kép
maumau
 
 


hmmm, ez érdekes:

dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos véleménye a H1N1 oltásról:

"Miért ellenzem?
- Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a vakcinációt!
- Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak! Talán még Afrikában…
- Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze negyven (40!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.
- Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.
- Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma – hamis.
- Eddig mindenhol azt tanították, hogy 3 éves kor alatt nem szabad teljes sejtes vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott.
- Eddig teljes sejtes vakcinával tilos volt oltani a terhes nőket, ezért nincsenek is ilyen tárgyú vizsgálatok. Ennek ellenére most az első körben oltandók közé sorolták őket. Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?
- Az oltás mögött komoly anyagi érdekek vannak "

Tényleg már beteggé akarják tenni az embert, még ha teljesen egészséges is! Arról nem beszélve, hogy így még több pénzt csikarnak ki az emberekből! Szörnyűűűűű!!

:cry:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Nekem a belinkelt babakocsiiról az jutott eszembe, hogy hiába beszél 6 nyelven, meg a legutolsó csúcstechnika, nem tudja a legalapvetőbb funkciót: a gyerek anyukának háttal van benne... szerintem ez nagyon rossz mindkettőjük számra. Azt gondolom, hogy jóval nagyobb szüksége van a gyereknek az anyuka visszajelzéseire a környezettel kapcsolatban, a mosolyára, mint egy elektromos, élettelen mesére, amihez nem tud mesélőt kapcsolni...

Illatok: Mióta Babóka megszületett, nem parfümözöm magam, és igyekszem illatmentes tusfürdőket választani.

Réka

rekap
 
 


Réka, én sem hagyom sírni Vilikét, illetve úgy van, hogy ha sír, akkor felveszem, megcsókolászom, megnyugzsik és megy vissza, utána ha sír, akkor csak ágyikóban megsimizem, és aztán hagyom nyüglődni! Ha már nagyon gáz van akkor van p*tsaringa! De ez nagyon régen volt, kopp-kopp-kopp!!! Nekem 8 hetes kora óta átalussza az éjszakát este 7-től reggel fél 7ig, majd kaja és még tolja vagy fél 9-9 ig! Szóval ha éjjel ébred/ne/ akkor tutira gáz lenne valami nála!
Nálunk két napja van az és nem tudok rájönni, hogy miért, hogy este lerakom csicsis, szépen el is alszik, majd egy 20-30 perc múlva sírva ébred, de akkor megnyugtatom és reggelig húzza! Hmmm, nem értem! Tipp?

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Réka, én is a férjeddel és Nettivel értek egyet. Egyszer meg kell próbálni, hogy mit csinál, ha nem reagálsz. Csak az elején nehéz ezt megtenni, de szerintem megvan az esély arra, hogy emiatt rendeződjön az alvás. Játszani éjszaka? :shock: Bár ti voltatok azon az alvásos előadáson...
Mi pl. a kezdetektől fogva nem beszélünk hozzá éjszaka, nem kapcsolunk fényt, nem pelenkázunk, nem vesszük fel (csak ha kivételes helyzet van: régen poci, most fog) és főleg nem szórakoztatjuk.

Kép

Kép
adraci
 
 


Mozza,
végre még egy parfümmániákus :) Gucci II-t sokáig használtam, de meguntam, Chanelből a Coco Madm. nekem is nagyon bejött, de magamon nem tetszett az illata... Diorból a J'adore-t szerettem nagyon, de azt is meguntam...
Anyósnál egy 25 ml-s Thierry Mugler Angel Violet maradt, azért még mindig fáj a szívem...
most van Thierry Mugler Alienem (ezt imádom, már asszem ez a 3 kübli, de még mindig nem unom), van egy YSL Cinemám meg egy Elle-m ezt nem annyira csipázom, kaptam, meg egy Versace Cyristal Noir-de ez inkább téli illat, jó fűszeres.
Mondjuk én Thierry Muglert nagyon szeretem, igazából a legtöbb kreációja bejön :) De az Alien viszi a prímet! Alapvetően az édes illatokat kedvelem :))
Na szófosás lett belőle...

Réka,
én férjem is sírni hagyós párti, mostanában kezd leszokni róla... én sem hagynám sírni... a hisztisírás is más persze, azt hagyom egy darabig... sajnos Bogi is művelte ezt náhányszor, hajnal 3-kor felkelt, másfél órát fent volt...

emese1979
 
 


Ja, és Armani Code is nagy kedvenc :)

emese1979
 
 


Ejjel sose szorakoztatnam.. se beszeddel se massal.. ez alap nalam. Sztem ez nem siraspartisag!!! de par nap mulva o is megszokja mi a helyzet es utana jobb mindenkinek. nem drasztikusan kell, lehet negyed oraval minden ejjel tolni.. 15percet mindenki kibir.. utana veszed ki stb,de nem szorakoztatni, aztan kovetkezo ejjel megint 15perccel kesobb.. vhogy igy gondoltam amugy. DE! nalunk az nagyon bejtt h delutan mar nincs nagy alvas.. pl 17-18kozottol mar nincs, ha alszik felkeltem. Igy este tud aludni szepen..
persze mindenki mashogy csinalja :wink:
Nekunk igy a jo.

Netti
Kép
maumau
 
 


Na, csak gyorsan....Lili ébredezik....Parfümmániákus társnő, nagyon jó! :lol: Én is az édes-cukros illatokat szeretem...érdekes módon rajtam minden illat picit édesebb, mint simán a tesztlapon...biztos a kémia....
Thierry...nagyon jó....én a ff illatait is imádom, A star! :D
Most van egy új, amire fáj a fogam....de még nagyon húzós az ára...brandnew..ilyenkor mindig drágábban adják, na szóval: Gucci: Flora! Isteni, majd szagold meg, ha egy Müllerben, vagy Douglasban jársz...itt láttam...máshol még nem.
D&G-nek csekkoltad az új illatait? Tudod, amiket Naomi és a többi régi nagy modell reklámoz????? nekem kiábrándító volt!Tök sablon illatok....
Viktor & Rolf: Az überkedvenc! Hihetetlen jó illataik vannak! csak mérgezett áron....Dior, meg Chanel hozzájuk képest olcsó..... :?

Kép
mozza
 
 


Netti!
Nagyon egyezik a véleményed a férjemével, csak én bizonytalankodom itt. Szerinte alvásidőben le kell tenni a kiságyba, aztán ha sír, sír, majd elalszik. Én meg próbálom úgy csinálni, hogy félálomban teszem le, hogy ne sírjon... Eddig hagytam a maga kis ciklusa szerint élni, tehát alvás után szopi, pelenkázás, játék, aztán ismét alvás. Egy-egy ilyen ébrenléti ciklus tarthat másfél órától 4 és fél óráig. Az a gond, hogy sosem ugyanúgy van, a lefekvés pedig nagyban függ az utolsó esti alvás időpontjától.
Ha szerencsém van, utoljára alszik 7-ig, aztán elvan 9-ig, amikor is fürdünk, játszunk, aztán kidől. Tegnap este 6-ig aludt, ennek a következménye az lett, hogy 9-kor kidőlt, ezért 10-kor fürdettünk, utána meg persze éjfélig nem aludt.
Szóval hajlok afelé, hogy jó lenne valami rendszert bevezetni, mert ez senkinek sem jó. Csak túl sok mamamit olvastam mostanában (www.mamami.hu), és a hordozás hetén is teletömték a fejem a kötődő nevelés elveivel. Így félek, hogy ha bekeményítek, és nem én alkalmazkodom hozzá, sérülni fog, és elveszíti a bizalmát. :?

Réka

rekap
 
 


Réka, ha órákig hagyod sírni, akkor veszítheted el a bizalmát. De itt most nem erről van szó.

Kép

Kép
adraci
 
 


Réka, szeritnem nem veszíti el. Fruzsinál úgy volt az elején, hogy evett este 11 fele, letettem aludni, négy fele kelt. Enni nem kapott, de kivettem, 15 perc múlva kapott. És ezt játszottuk kb másfél hétig. Egyre később kelt magától. Sosem szóltam hozzá, de az ölemben volt. Ennek az lett az eremdénye, hogy kéthetes kora óta átalussza az éjszakát. Zsófi ilyenkor már rengetegszer ébredt újra. Szerintem ha 10 perceket sírni hagyod, nem lesz semmi baja.

Zsófit sosem hagytam sírni, Fruzsit muszáj volt, mert már Zsófi is itt volt, és voltak olyan helyzetek, hogy nem tudtam felvenni. Ő egyedül elalszik, ha álmos, Zsófinál még mindig problémás az alvás. Hááát, nem tudom, melyik a jobb ;)

Haza megyünk anyuékhoz, megnézzük unokahugit :)
Vendég
 


Ja, és tök véletlenül jöttünk rá, hogy Fruzsit nem lehet ringatni. Sírt az ölünkben, ringattuk, járkáltunk vele, egyre jobban sírt, el nem tudtuk képzelni, mi baja lehet. Aztán a férjem besokallt, letette a kiságyba. Fruzsi megkönnyebbülten sóhajtott, letette a fejét, és elégedetten elaludt :shock: Azóta sem ölbebaba :roll:
Vendég
 


Dóri, köszi, igen, most volt öt hónapos, és nem, nem mondtad még, nem tűnt fel senkinek ;) Csak nekem, de hát ez így van jól :)

Jaj, olyan nagy már :lol:
Vendég
 


Szép napot!

Túl egy porszívózás-felmosás-törölgetés tornán, sajna csak a földszinen. :(

Csilla, ha tényleg olyan érzékeny a nózid, nem gondoltál arra, h ORR legyél? A profik rettentő jól keresnek, asszem, Mo-n csak egy van...
Parfümöket én is imádom, de most nem nagyon használok Blanki miatt. Most Chanel Chance a nyerő, meg Mexikóban kevertek parfümkoppintást (Anais-Anais), hát remekül sikerült- sajna nincs utánpótlás... Télen/alkalomra Guerlain Samsara. Givenchy Organzát szeretnék még. Meg sok minden egyebet... Szal nem lesz egy darabig, de úgyis el kellene használnom, ami van.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Nekem ez ma a csönd napja: Fruzsi alszik, Zsófi szomszédol :)
Vendég
 


Anyajegy: Én sem láttam még Lilla babán. Viszont van egy tűzfoltja a bal lábfején. :?

Adraci: Én sem szórakoztatom éjszaka. Nem szólok hozzá egyáltalán, nem pelenkázom át, nem gyújtok nagy fényt (most azért volt muszáj lámpát gyújtani, mert próbáltam én a töksötétben ringatni, de még a száját sem láttam, ahová a cumit visszatömhetném). A konyhában kapcsoltam fel a tűzhely feletti kis égőt, tehát csak beszűrődött egy kis világosság, hogy a körvonalait láttam. Lilla baba nagyon tudja, mit akar, és ha nem az történik, akkor konkrétan üvölt. :( Tehát nem az van, hogy nyöszörög kicsit a kiságyban, hanem hiába rázom a popóját, üvölt. Azért vettem ki, hogy hátha járkálva el tudom ringatni, de nem, nem volt álmos. Így leültem vele a földre, és csak fogtam a kezemben, hogy ne sírjon, közben meg neteztem a sötétben, hogy ne aludjak el. 2 óra ébrenlét után dőlt ki... :?

Emese: Jó tudni, hogy vannak még sorstársak.
Netti: Öt perc sírás után az én idegeim pattanásig feszülnek, felmegy a vérnyomásom, és konkrétan akármit megtennék, csak hogy hallgasson el. Gyenge vagyok, na. :( Lilla baba meg nem olyan, hogy belenyugszik, hanem egyre hangosabban sír, és sokáig bírja. Még régebb volt olyan a férjem kérésére, hogy hagytuk negyed órát sírni, de annyira belelovalta magát, hogy még nehezebb volt megnyugtatni.

Adraci: Órákig sose hagynám sírni, nekem a 15 perc is nagyon-nagyon sok volt, már a végén én is sírtam vele. :?
Panndi: Nem az éjszakai keléseivel van bajom, szívesen megszoptatom akárhányszor. Szerintem szüksége van a tejre, meg a termelésnek is jót tesz. A gondom az, hogy ha az éjszaka kellős közepén ő kipihenten ébred, és nem akar tovább aludni, akkor mi legyen vele? Gondolom, hogy ahol van még egy gyerek, ott nem lehet ezt tenni. Csak nekem ő az első, és lehet, túl jól akarok mindent csinálni.

Réka

rekap
 
 


Szofi
mi volt éjszaka?

Mi visszatértünk a kezdetekhez, fél 1, fél 4, fél 7 aztán végül 8-as kelés :?
pumuklii
 
 


Fruzsinak boldog hofordulot, lassan fel eves lesz es labra all :D

mi megyunk mindjart a Rexbe..

Reka, nem orakig kell sirni hagyni, en se birnam ki.. :wink: de azt nem ertem miert olyan keso furdettek? :lol: ne hagyjatok nagy alvas elott se aludni inkabb, akkor legyen nagy jatszas,kifarasztos..
probald meg akkor eloszor azt h nem alszik estefele! es utana probalkozz azzal h 15percig hagyod csak mindig ejjel, utana kvieszed, no pelenka,no lampa,no beszed. menni fog!

Netti
Kép
maumau
 
 


Halihó!!!!
Így utólag is boldog 5. hót Fruzsinak.Én is elfelejtettem a nagy lelkizésben. :oops:
Én is imádom a parfümöket.3 van most,azok nagyon bejönnek:Armani:Sensi, Givenchy Hot Cuture és Lacoste narancsárga-arany dobozos. Én a visszafogott "elegáns" illatokat kedvelem.Az első és a harmadik az nagyon az a Givenchy kicsit édeskésebb, de nagyon kellemes. De itthonra nemigen használok, csak a ruhámra egy picikét. Dani meg Armani Black Codot és Lacoste férfit használ. :lol: Ezekre dumáltam rá. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Reka, Boro sem az a belenyugodom tipus :lol: viszhangzott tole az egesz haz ejjelente :lol: de fent voltunk mind a ketten, par percig en hallgattam kozelrol, utana meg a ferjem..
Sztem lehet az a gond,h alszik eleget es nem faradt.. probald ki h mondjuk 17tol nincs alvas.. vagy nemtudom h szokott aludni, igy lehet ha felkel ejjel vissza is alszik,mert almos lesz :)

Netti
Kép
maumau
 
 


Jaj nem azért mondtam ám, nem várom el a köszöntéseket, én is el szoktam felejteni :oops:
De köszi :wink:

Réka, hát passz, én azért hagynám picit sírni, azt hiszem. Minden tiszteletem a Tiétek, én nem bírnék ennyi kelést és éjszakai szoptatást :oops:
Vendég
 


Netti: Általában este 9-kor fürdetünk, mert akkorra biztosan hazaér a párom, és ő szokta fürdetni. Tegnap azért csúsztunk el, mert 9 előtt 10 perccel elaludt. Ma megpróbálom a kifárasztós-nem alvós délutánt, hátha....
Köszi a tippet.

Réka

rekap
 
 


Netti, Boróka mennyit eszik egy nap? Mármint tejet/tápszert?
Vendég
 


Panndi, reggel szopizik fel8korul, aztan 11korul eszik almat barackot repat sutotokot, marmint nem egyszerre :lol: itt nincs cici. aztan 14korul kap cicit meg tapit es utana este 19:30korul eszik csak.
120ml a reggeli anyatej,ezenkivul 30ml tapszer, a kaja az olyan 200ml amit megeszik.. delutani tapszer 150ml es az esti is! (kap cicit is mindig amikor tapit,de akkor mar csak olyan 30ml jon belole)
a 150ml cicivel egyutt ertendo :D ja meg ket napja 18h korul megeszik egy evokanal pepet, marmint annyit keverek neki ki! 3-4 evokanal egy adag,szoval abbol olyan negyed adagot ehet meg 18h korul.. csak h ne ehezzen meg furcsi elott.
huh kicsit zavaros lett :D

Reka,egy ket probat biztos meger!!

Netti
Kép
maumau
 
 


Jelentem rendben megérkeztünk!Iza nagyon ügyes volt!!!Most próbál elaludni...remélem az is összejön neki!


Meg lesni kell mert a macskák(3 is van :shock: )itt garázdálkodnak!
Az egyik olyan Saníi féle :roll:

Na megyek mert a dédi magyaráz neki...na így tuti nem alszik el...ÁÁÁÁÁ :lol: :lol:

annus11
 
 


szoval reggel 150ml cici+tapszer
delben 200ml gyumi/zoldseg
delutan 150ml cici +tapszer
este 150ml cici+ tapszer

igy azthiszem erthetobb :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


plussz a pep 18h korul :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Köszi :lol: Értem ám :)

Na megyek teregetni, szoptatni, enni, indulni :)
Vendég
 


Jo utat :wink:

en meg atoltoztetem Borot.. tiszta alma :roll: es bedobom a kocsiba :) aztan lehet haza hozok egy csomo allatot.
anyum azt mondta ha sanyi nem lesz meg akkor kell neki eg yfekete feher kis macsek.. es majd sanyinak hivja .. :?

Netti
Kép
maumau
 
 


Réka!
Nettivel totál 1et értek.
Lili is és Boró is nagy ölbebabák voltak!
Értsd: ha nem ölben voltak, akkor nonstop sírtak! Pl. délután úgy aludt csak Lili, ha az ölemben volt és járkáltam!
De, kb. 2 órás ébrenlét után elfárad a baba, jól le kell fárasztani....
Szóval első körben én azt csináltam, hogy addig játszottam vele, ameddig el nem kezdett ásítozni, aztán be a kiságyba aludni.
Eleinte 10-15 percig ordított...aztán bealudt, mert fári és nyügi volt.
Aztán már nem kellett vele nonstop játszanom, vagy ölbe vennem, ha ébren volt, elég volt, hogy beszéljek hozzá és a közelemben legyen és nem sírt már.
De konzekvensen, 2 óra ébrenlét után, ha ásítozott, irány az ágy!
Nem kell félálomba ringatni. Lili akkor alszik a legtöbbet-legnyugisabban, ha játék után jön egy kis passzív-nyugis aktiviti...ált. ül a székében és nézi amit épp csinálok, ilyenkor lenyugszik a pörgős játék után, aztán kis megszeretgetés ölben...max. 3-4 perc és irány az ágy.

Esti trükköket Netti leírta! Dettó mi is!
Sztem legyen a fürcsinek fix ideje. Ha párod nem ér haza addig, akkor csináld te. A gyereknek ez legyen fix!
Ha épp elalszik előtte én akkor is felkeltem a fürcsire. Mi 7-8 között fürdetünk.
És este a lefekvésnél, fürcsi-kaja után Lili nyüszizik az ágyért már, gyors büfi és szinte kéri, hogy letegyük aludni!
Befészkeli magát, ujj szájba be, 3-4 cuppantás és szunya.

Lili kb. 4 napja éjjel 2-3 szor felnyüszizik....de én nem veszem fel és max. csak távolból lesem meg, nem megyek be a szobájába sem...5-10 mpig nyüszög csukott szemmel, aztán szunya.
Tuti a foga! :?

Kép
mozza
 
 


Jaj még valami: Fruzsi minden hajnalban felébred, vagy legalábbis igen hangos: fújtat, szuszog, forgolódik, nyüszög, stb. Zsófit ilyenért kivettem anno. Fruzsit nem, és vissza is alszik :)

Na tényleg el :)
Vendég
 


Na Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól. Súlyos inhüvelyszűkülete van, ami nem engedi normálisan az inak ki-be mozgását és visszatartja az ujjakat. Műteni kell, de majd csak nyáron, mert még annyira kicsi, hogy nem bírná ki az altatást és ilyen kicsiknek meg érzéstelenítéssel nem lehet és a kéz kombinált esetnek számít. Annyit mondott még, hogy próbáljam kicsit nyújtani neki, mert, ha tovább szűkül akkor nagyobb baj lesz és akkor nem biztos, hogy műtétileg is helyrehozható.

és akkor pár kép a törpiről:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok!

Én is itt...
AZ éjjel kicsit kiakadtam, mert Petya szó szerint 5-10 percenként felsírt. 3-ig bírtam, akkor kapott kaját, utána kicsit nyugisabb lett a dolog, erre meg elkezdett fájni a fogam! De! Most de viszont megjártuk a kozmetikust! Megcincált rendesen, de sokkal jobban érzem magam csupaszon! :oops:

Jelentem, én imádom a gyerekek "lábszagát"! Még Marciét is puszilgatom sokat, nemhogy Petyáét! :oops:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Incike!

Ez az altatásos téma azért érdekes, mert nekem a lányomat két hónaposan operálták,amihez bealtatták. Az tény, hogy van kockázata, de hogy nem lehet...

Képzeljétek! Megkaptam Liptai fotósorozatát ami a nyuszis magazinban jelent meg, de én nem tudom elhinni, hogy ez az ő teste, és hogy ne retusálták, vagy plasztikázták volna!!! :roll:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Mozza!

Köszönöm neked is a jó tanácsokat. :) Nálunk is volt eddig fix pont, a 9 órás fürdés, és a legkésőbb fél 11-es fekvés. Csak ott rontottam el szerintem, hogy sajnáltam álmából felébreszteni fürdésre, ezzel teljesen kizökkent a ritmusból. Egyébként Lilla baba sem mindig volt ilyen, 3 hónapos koráig átaludta az éjszakákat, aztán azóta kel éjszaka kb. 3 óránként. A ringatásról én is le akarom szoktatni, mert nemsokára majd túl nehéz lesz hozzá. A 2 órás ciklusokat meg fogom próbálni, akkor legalább lenne, amihez viszonyítani, mert most sosem tudom, hogy mennyi időt bír ki ébren. Köszike.

Réka

rekap
 
 


Sziasztok, újra itt.

Hát az illatmániám alatt én konkrétan inkább a természetes illatokat értem (bőr illata).
De azért a parfümöket is szeretem, viszont nagggyon finnyás vagyok, és a parfümériákban totál megfájdul a fejem! Ezért sem lennék jó ORR szerintem: lépten-nyomon rosszullennék asszem...

Én a vizes-jeges illatokat szeretem főleg. Kedvenceim: Lanvin:oxygen; Jil Sander:Style, Iceberg Twice Ice), hiába, halak vagyok :)
Amióta babu megvan, kétszer tettem szintén hajamra/ruhámra: lánybúcsúkor és barátnőm esküvőjén. Valahogy el is szoktam tőle, és nekem még a megszokott parfümöm is too much jelenleg...


Réka:
én is egyetértek Nettivel. Gergővel mi is nagyon gyakori éjjeli kelők voltunk.
Délután igyekszem lefárasztani, du összesen csak félórát alszik. Ilyenkor megyünk sétálni, boltba, intézni, meg fürcsi előtti 2órában tornázunk, masszírozom, játszunk stb. Este 7-f8 körül nálunk is fürcsi. Utána úgy alszik el, mint Panndi Fruzsija :lol: :lol:
(Panndi, mi is így jöttünk rá, h Gergő köszöni szépen, NEM KÉÉÉR altatást stb. :shock:
Egyik nap barátnőméknél voltunk autóval (1óra oda, 1ésnegyed vissza), Gergőt így nem sikerült nagyon lefárasztani, és este alig bírtam letenni, sehogy nem akart aludni, és hajnalban is hamarabb kelt...

Én is hagytam éjjel 1x-2x sírni (azért nem üvölteni), vagy inkább nyugtalankodni, de erős voltam és nem mentem oda. És szépen vissza is aludt.

De szerintem minden babu más, pl. van, akinél annál rosszabb, minél később van a fürcsi, mert átesik a holtponton a gyerek, és hiába látod, h tök fáradt, nem fog elaludni.
Na szóval: ötleteim megyegyeznek az előttem szólókkal, de persze okos én sem tudok lenni... :oops:

KépKép

Kép
hase
 
 


Kis tigrist tegnap szétszedték a gyerekek a játszón

Kép
Kép
pumuklii
 
 


na lépek ebédelünk

Jaj még a képeket meglestem Benji-ről: cuki vidám kisfiúú :lol: :arrow:

KépKép

Kép
hase
 
 


Trixi
Mivel műtötték?

Kép
Kép
incike
 
 


Megmutassam mennyire tapló a párom exe? Csak ha érdekel vkit,...
Hűen tudom illusztrálni a dolgot egy mondatával!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Incike!

Nagyon édes Benji, sajnálom, hogy ilyen problémája van. Én is azt hallottam, hogy a piciket nem szabad altatni.

Réka

rekap
 
 


Trixi
én azt olvastam, h már 10 éve szilikonjai vannak, most cserélték neki. Persze ki tudja mi igaz.
Had lássuk!

Incike
házi filmcsillagunk nagyon aranyos.
pumuklii
 
 


Az első pár sort én írtam magamról az iwiw-en, utána látszik, hogy ő erre mit reagált!



"Végül az ember pontosan oda jut,ahová hozzáállásával,tetteivel önmagát eljuttatja."

Gyermekeimnek,akik már nem lehetnek velem, mert egy sokkal szebb világban vannak:

"Annyira hálás vagyok most neked az együtt töltött időért,
hallottam szívverésedet és éreztem közelséged
míg időd le nem telt és én egyedül úsztam tovább,...
Néha még ma is gyászollak és elsiratom távozásod,
aztán megint örvendezek,
s rövid együttlétünket nak tekintem"
Albert R. Austermann




Hálás vagyok az igazságnak,h ismét mint már oly sokszor engem igazol! És mind ezt úgy,h nem nekem kell az illetőt rávilágitanom ,kimondanom mert saját maga mondja ki,h Ő az aki alkalmatlan a" gyerek nevelésre''!Hisz elvesztett már nem is egyet!
Anyanyelv

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Reka! probalkozzal,de ugy csinald h nektek jo legyen,ez a lenyeg :wink: a furdes tenyleg legyen fix! csinald egyedul ha ferjed nem er haza,vagy ha ez nem olyan gyakori akkor csak nyomd a csap ala :))))))
Sztem menni fog a kifarasztos amugy!! de delutan sztem mar ne hagyd h nagyot szunditson,en legkesobb fel6kor felkeltem Borot.. :oops: mert tudom h meg este 22kor is kukorekolni fog es sikitozni ha nem.. aztan meg tulporgeti magat.. es azert nem megy az elalvas uvoltes nelkul! Altalaban en olyan 4korul altatok szandekosan.. mert elotte nagy jatszas,levegozes stb,ezert ugy intezem h elfaradjon addigra,elaludjon.. es akkor tud aludni 1-2orat siman :roll:
Aztan kivancsi vagyok,hogy sikerul :wink:

Incike, Benji milyen hosszu? :shock: nem semmi, nagyon helyes :wink:

Netti
Kép
maumau
 
 


pumukli, a kis tigrised is szepseges :D sztem egyre jobban hasonlit rad!!! pedig olyan ferfias :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?