Új privát üzeneted érkezett!

wertzuz, jól teszed :) és tök jó, ha még pár napot együtt tudtok lenni a pároddal, még a harmadik családtag érkezése előtt :)
Azt megírnád, milyen kanapét vettetek? mi is abban vagyunk most...

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok,

nem volt szerencsére további gond Dáviddal, kicsit korábban kelt, mint szokott (negyed 5-kor, 5 helyett), erre számítottam, mivel a vacsorát és a tejcsit kidobta magából. Tegnaptól újra adom a Viburcol kúpot (reggel és este 1-1-t), ez nagyon sokat javított a napunkon, bár programokat nem lehet vele csinálni a játszótéren kívül. Ma pl. ebéd után elugrottunk a Margit-szigetre sétálni a gyönyörű napsütésben, végig nyűglődött, kézben kellett vinnem :( Itthon persze még nem volt álmos, jól eljátszadozott, ki érti ezt? :?

Szalamandra, azt hiszem, anno Te írtad, hogy Róza korai első szopija sokáig megmaradt, nem tolódott későbbre. Ti mikor keltek most?
Mi még mindig 5-kor szopizunk először (este 8-9 körül alszik el), szerencsére sokszor végig is alussza idáig az éjszakákat (most nem mindig a fogak miatt), aztán kezemben, szopizás közben még fél 8-ig alszik. Reménykedtem, hogy majd automatikusan később lesz az első kelés, mint mások mesélték - persze nálunk nem sok minden történik mintaszerűen, szóval nem is tudom, miért kergetek hiú árándokat :)

Kép
ugabesz
 
 


Sziasztok! Szép napot mindenkinek!

Nem jártatok véletlenül hétvégén a Syma csarnokbeli cipő és ruhavásáron???Azt szeretném megtudni, hogy a sesta és a Táncsics cipő árusai kint vannak-e.Ha van erről valami infotok, kérlek osszátok meg velem :D Köszi!
Betti

Kép
becsengo
 
 

 
 

Szalamandra

másodjára vagy laptetős :D ;)

Becsengo

Mi voltunk kinn, de sajnos azt nem néztem, hogy milyenek, de összesen 2 árus volt aki árult gyerekcipőt. Abból csak az egyik volt használható. Ott 4500 Ft-volt

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Wertzuz! Pihenjetek sokat, amíg tudtok! Mert aztán mindjárt itt a pici fiú és nem lesz pihenés!

Szalamanda! Húha, másodszori laptető :)

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Boldog születésnapot Adélnak :)
Vendég
 


Sziasztok!
Nini.n!
Köszi az infot. Akkor biztos nincsenek ott, mert a Táncsics tavaly ősszel 2 standdal is kint volt a Siestánál meg ugye sor állt és ez biztos feltűnt volna. Azért is kérdeztem,mert most tavasszal már nem voltak ott és nem is tudtam a vásárban cipőt venni a gyerekeknek, mert tulajdonképp csak kínai minőségű cuccok voltak.

Betti

Tőlem is Boldog szülinapot Adélnak! Volt ünneplés!


Wertzuz!

Sok pihenést még a hátralevőkre!
Vagy már jó babázást?!

Kép
becsengo
 
 


Sziasztok!

Adélnak NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!! :D

anitapo20
 
 


Adélnak mi is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk Pálmival! :)

Hű Szalamandra, kétszeri laptető? :lol:

Tegnap ahogy olvasgattam a dr. Spock nagykönyvet, megint elbizonytalanodtam... azt írja 2 éves korban nagyon sok minden alakul egy gyerekkel lelkileg, épp elég baja van önmagában is meg a világgal (nemhogy még ekkor érje a kistesó csapás - ezt már csak én gondoltam hozzá). Viszont 3 éves korban túljut ezeken, és ráadásul érdekelni kezdik a kisbabák. Meg utánozza amit anya csinál. Elgondolkodtató, hogy akkor nem jobb-e a 3 év korkülönbség?

Bár a játszótéren egy anyuka azt mondta, hogy neki a 3 és fél éves gyereke ment vissza kisbabába az új baba jövetelekor... akkor már inkább egy 2 éves gyerek menjen vissza kisbabába :)

Azt nem is tudom mondtam-e már, hogy nagy nálunk a jövés-menés, mert áruljuk a házunk és szinte minden nap jönnek megnézni, elég fárasztó, állandóan pakolok-takarítok, hogy minden nap úgy tudjam fogadni az érdeklődőket, hogy normálisan nézzen ki a lakás...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Adélnak én is nagyon boldog szülinapot kívánok!!

Veronika
Tényleg, már akartam kérdezni, hogy miért adjátok el a lakást? Hová költöztök?
Az jó ha jön érdeklődő, mert sok helyen totál áll az ingatlan piac, és nagyon elestek az árak.

Kép
Kép
susytunder
 
 


elestek= leestek. Bocsi :oops:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Hát, az van, hogy a Baross u.-i genetikára csak 22-ére tudtak időpontot adni,ezen a dokim kiakadt, hogy nagyon későn van már és intézett nekem egy uh.-ot az istenhegyi úton Hajdu doktornőnél. Szóval szerdán délben szorítsatok nekünk, légyszi!!!

Susy!

Még megvárom a szerdát, hogy tuti kisfiú-e, aztán mennek priviben az adatok! :wink:

Nini!

Gratula Márknak! nagyon ügyes nagyfiú! nem teszel róla képet? rég láttam...


Becsengo!

Babymarkton Táncsics cipők mindig vannak!!! És most lesz jövő szombaton!


Adélnak és Szabinak is boldog szülinapot!

És mi is nagyon köszömjük még egyszer a köszöntéseket és a Kamilla -dícséreteket!

Márti
borossné becz márta
 
 


Gabesz!

Majd hívlak és mesélek! Olyan hosszú lenne leírni! De nagy gáz nincs, köszi az aggódást!

Márti
borossné becz márta
 
 


Susy,
semmi különös, csak kellene nagyobb, vagy legalább más elosztású, mert a párom itthon dolgozik és ügyfeleket fogad, most viszont a lenti szinten csak a nappali van, fent van 3 szoba, amiből az egyik az irodája, vagyis ha ügyfél jön, át kell jönnie a lakáson, az életterünkön. Meg hát ha reggel elkezd dolgozni és telefonálgatni, a hálószoba meg a babaszoba mellette van, és akkor már nem tudunk aludni... Meg a második gyerkőc kapcsán úgyis kell majd még egy szoba.

Amúgy - bár ezek az indokok már megvoltak -, tulajdonképpen nem mi kezdtük el most ezt a folyamatot, hanem anyukám, mert a nagymamám már ápolásra szorul és össze akar költözni vele. De mivel hozzánk is jön heti 3-szor babázni, így kitaláltuk, hogy mi lenne, ha mindannyian összeköltöznénk, és akkor anyu tudna mamázni is meg babázni is egyben és nem kellene elmászkálnia, hiszen már ő is azért 62 éves és nehézkesebb már, és később meg úgyis nekünk kell majd őt ápolni, így a lakáskérdés jó hosszú időre le lenne tudva :)

Amit most kinéztünk ház, az olyan, hogy 4 különálló/leválasztott lakás van benne, így mindenkinek meglenne a saját lakása (mi+anyu+mama) + egy iroda. Csak azon izgulunk, hogy el ne adják mielőtt mi el tudjuk adni a sajátunkat...

Hú, jó hosszú lett.

Márti,
akkor kezdek gondolkodni a fiúneveken :) Szerdán délben szorítunk!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Wertzuz???

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Márti, mi is Hajdú Doktornőnél voltunk :wink: engem megnyugtatott, remélem Téged is :wink: drukkolunk :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi!
Emlékszem, hogy írtad!
Hú, most izgulok ám nagyon! már tök nyugodt voltam a csütörtöki uh. után, erre most a dokim megint beültette a bogarat a fülembe, hogy, ha a dr.nő úgy látja, hogy szúrni kell a pocakot, akkor stb., stb...
Mindegy, kibírom valahogy!
Dokim azt mondja, amit Hajdú dr.nő mond, ahhoz feltétlenül érdemes tartani magunkat. De egy huszonezres vérvételre most akkor sincs pénzem, múlt héten fizettem ki 14.000.-et az uh.-ra, ma doki, holnap meg megint 14.000.-. Szóval, ha nem lát semmi gondot, én az integráltat nem kérem, nem megy. Tök jó a kombinált teszt eredményem, na azt is viszem magammal. és most tiszta szerencse, hogy 31 éves vagyok és nem 35, akkor aztán biztos mindenki az amniot javasolná!

Veronika!

Kíváncsi vagyok, kitalálja-e valaki?
A lakásmegoldás meg szerintem szuper így, hisz végülis mindenkinek meglnne a saját élettere! és mekkora lenne így a tiétek?

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti!
Köszi az infot!
Sajnos jövő hét végén nem tudunk eljutni a börzére, mert vasárnap lesz keresztelőnk, és Gergőnek az elsőáldozása. Jönnek nagymamák, dédmamák, nagybácsik, nagynénik, úgyhogy készülünk a nagy eseményekre.

Remélem minden rendben lesz szerdán Veletek, és várom a szavazást!

Betti

Kép
becsengo
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket, majd igyekszem képeket is hozni, de a mac-en még nem mennek nekem a képek.

Márti! Ne aggódj! Nem lesz semmi gond!!!! Hajdú doktornő pedig tényleg profi!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Köszönnyük a gratulációt ! :)

A cipős dolog engem is érdekelne. Egyszerűen nem tudom mit vegyünk télire Márknak. A párom majdnem dührohamot kapott mikor meglátta mennyit van képük elkérni egy babacipőért !! Ami meleg, bélelt és nem ázik be 13.000 ! És meddig jó rá ? 3-4 hónapig ? Itt nem arról van szó, hogy sajnáljuk a gyerekre a pénzt, de az ablakon nem fogom kidobálni. Most a vásáron volt egy egész jó cipő 4500 FT, csak ne mtudom az bírná e a telet ?? !!! Várjam meg a börzét ? Még sosem voltunk kinnt. Lányok, megéri kimenni ? Ráadásul ami vicces - ilyen a karmám - pont az nap van a börze amikor a kispók 1 éves lesz.

Márti
megy a drukk :) Minden gyerkőcnél alacsony volt az AFP ? Nem kérdezted még a dokit, hogy miért lehet alacsony ? Én azt olvastam, hogy ilyesmi talán akkor fordul elő, ha nem pontos időbe csinálják a tesztet. Biztos nem lesz baj ! Küldöm a pozitív energiákat !

Adélnak boldog Szüllllinapot !
Kép

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Kép A kis rajongóval...Kincsővel

Kép Vezet :)

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Márti,
alacsony afp, meg az egyebekeket tudod.
Nekem Hajdú doktor nő azt mondta, ha nem lenne kombi tesztem, akkor elküldene egy integráltra, de így azt se. Hasba szúratni semmiképpen se, pláne, hogy mondtuk, hogy mi a down-os babát is megtartanánk.
Doki, azt mondta, hogy bízunk Hajdú doktornőben, ill 1-2% vetélési arány, meg az 1:27 000 kombitesztem nem ugyanaz a kockázat. Én 30 éves vagyok. Mind a két orvos alkalmatlannak tartja az Afp-t a down-kimutatására. Ismer, mondtuk neki, hogy beteg babát sem vetetnénk el. Aláírtam, hogy elutasítom a protokoll szerint felajánlott amniot. Dokim is mondta, hogy orvosként ezt nem mondhatja, de magánemberként igen, hogy jól döntöttünk.
Hiszek Istenben, imádkozom hogy ne legyen baj. Én egy vetélés után nem kockáztatok. Senkitől nem vártunk megerősítést, férjemmel mi így döntöttünk, a környeztemben sok olyan lenne, aki kiakadna az elutasított amnio miatt, így nem is reklámozzuk. A sors furcsa játéka, hogy már idén ez a második elutasított orvosi beavatkozásom. Februárban a vetéléskor a dokim javaslatára megpróbáltuk a műtét nélküli befejezést. Akkor is mondta, hogy nem ígérhet, de próbáljuk meg. Az élet és egy héttel később az uh és a vérvételek is igazolták, hogy így volt jó. De a kórházban írásban el kellett utasítanom a műtétet ill. saját felelőségemre távoztam. Férjemnek és két tanúnak kellett aláírni.
Egyébként egy szónak is száz a vége, Lilluval még alacsonyabb afp-mel senki nem foglalkozott, a Schöpf-Méeiben említésre méltónak se találtak a gondot. És itt van az egészséges Lillu.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Márti,
a mi részünk így 149 m2 lenne, ugyanúgy 4 szoba mint most, de mindegyik jóval nagyobb, meg lenne nagyobb étkező is. Ráadásul ebből a párom irodája utcáról külön bejáratú lenne, kétoldalról a nappali és a fürdőszoba határolnák, így tényleg nem tudná az alvásunkat zavarni, a hálókkal sehol sem érintkezik, közte van minden irányból 1-1 szoba.

Így a gyerekszoba sem félszoba lenne mint most, hanem egy szép nagy, abban serdülőkorukig ketten is ellehetnének, sőt addig jobb is, ha együtt vannak. 10-12 év múlva meg már a nagyi nem fog élni (most 86 éves), az ő lakrészét megkaphatja az egyik gyerek majd, ha már külön szobába akarnak menni - egybenyiható a miénkkel.

A kombinált és az integrált teszt-ből elég az integráltat megcsinálni, mert az a biztosabb? Vagy először mindenképp a kombinálttal kezd az ember?

Nini,
én cipőt a Deichmann-ban vettem, a Bobbi márkájúak elég olcsóak és én úgy látom jók is. Van kifejezetten téli utcai is, csizma meg cipő is. Esetleg érdemes benézni, én elég kényelmesnek találtam ezeket a cipőket és 2990 Ft volt amit megvettem.

Nagyon cuki Márk a képeken! :) Már rajongója is van? :lol: Szép a konyhátok!
Pálmit is múltkor letámadta a játszótéren 3 fiú! :) Ölelgették, hogy milyen édes kisbaba! Furcsa volt ez nekem fiúktól, 2-3 évesek körül voltak. Anyukám mondta is, hogy háreme van :)

Ildi,
nekünk a szomszéd kisfiú Down-kóros, én azalapján amit náluk látok nem vállalnám be... rengeteg küszködés, folyamatosan élet-halál harcot vívnak érte, így hogy lehet élni??? Nyáron volt szívműtétje és még sorolhatnám, a Down szinte minden szervet károsan érint... Naponta kell szúrkálják itthon, hogy ellenőrizzék a véralvadását, amit folyamatos gyógyszerezéssel állítanak be, hogy ne képződjön vérrög a szívénél, de túlságosan vérzékeny se legyen... és az anyuka állandóan mondja, hogy a Down-os ovis csoportjában meghalt egy újabb gyerek... szörnyű :(

De természetesen nálatok és Mártinál semmi gond!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika: a kistesóval kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy Zsófit már most is érdeklik a kisbabák, Fruzsi óta meg pláne. És annyira jó érzés, hogy reggel, amikor felkel (ő kb egy órával hamarabb kel, mint Fruzsi), miután köszön nekünk, az az első kérdése, hogy hol van Fruzsi. A múltkor az ölébe húzta, és olvasott neki. Ha épít egy tornyot, mondja, hogy megmutatom Fruzsinak :) Én pont azt látom, hogy így, hogy 19 hónap van köztük, Zsófi még akkora volt, mikor Fruzsi született, hogy minden élethelyzet új volt neki, így ez is, de szerintem nem érezte, hogy ő ki lett túrva, vagy ilyesmi.
Vendég
 


Veronika,
tudom, mennyi baj-gond van egy beteg gyerekkel, van az ismeretségi körünkben nekünk is ilyen sajnos.
Nem is vágyom erre a szörnyűségre, de ezeknek tudatában is úgy gondolom, mégha 100% tudnám is, hogy down-os a baba, akkor is megtartanám.
De természetesen én is egy életvidám, aranyos, kedves, de főleg egészséges babára vágyom, mint mindenki itt :lol: Szóval véletlen se gondold azt, hogy én egy mártír vagyok, aki direkt szenvedni szeretne, dehogy, de az elveimmel ellenkezne egy baba életére nemet mondani.
1:27 000 esélyem van a downos babára, és én azon 26 999 között akarok lenni, akinek egészséges gyereke van :lol:

A korkülönbségre eddig én még nem írtam.
Kicsit terveztünk nagyobb lett, szóval ezzel is számolni kell. :wink: Nekünk Lillu a 3. hónap eredménye, Kishugi a 2.-é, de a köztes időt én nem így terveztem, jobban mondva nem is terveztem :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi, én megértelek, mi is megtartanánk a beteg babát is.
Vendég
 


Sziasztok

Adélnak, Kamillának, Szabinak utólag is nagyon boldog szülinapot kívánunk

Márti, Ildi ne aggódjatok a tesztek miatt biztosan minden rendben lesz. Amint látom nem sokunknak volt jó a teszt eredménye az előző babáknál és mégis mindenki egészséges szerencsére.

Veronika- 149nm az nem semmi gondold ezt jól át. Nekünk csak 123 nm a lakószint a házunkban de szinte úgy érzem hogy egyfolytában takarítok amire befejezem az egészet kezdhetem előről.

Nálunk- pénteken voltunk az alapítványnál megnézetni Kristófot. Nagyon kedvesek és alaposak voltak. Két doktornéni is megnézte. A neurológus nem talált semmi rendellenességet szerencsére. A gyógytornász azonban azt vette észre amit már én is korábban hogy a bal oldalát kevésbé használja Kristóf. Lehet hogy emlékeztek még ti adtatok tanácsot mert csak jobbra forgott sokáig. A diagnózis szerint enyhe hypotónia a bal oldalon, de azt mondják egy kevés gyógytornával hamar korrigálható és utoléri a kortársait. Kicsit megnyugodtam meg nem is. Mitől lehet ez neki nem tudom, elvileg a szülésnél nem volt probléma.

Kép

Kép
tüni75
 
 


Tüni,
Pálminak is az volt a diagnózis, hogy hipotóniás. Semmi gond nincs vele. A gyógytornász annyit mondott hogy a hipotónok később csinálják a dolgokat, de a végére ugyanúgy csinálják :)

Izomlazaságot jelent tudomásom szerint és meg kell erősíteni azokat az izmokat ami a forgáshoz, mászáshoz, stb-hez kell.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Tüni,
a takarítással egyelőre úgy tűnik nem kell foglalkoznom, lehet hogy elviszik a házat az orrunk elől :( Ma volt kint valaki már statikussal... ha valaki statikust visz az már meg akarja venni, ha minden rendben...

Ildi,
Panndi,
köszi a tesós válaszokat, valószínű ezen addig fogok rágódni amíg terhes nem leszek :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!
Most benézek egy kicsit, míg Peti fürdik apával. :)

Veronika: Remélem, mégsem viszik el a házat. :) Mi jártunk úgy, hogy majdnem megvették a házunkat, de a bank beintett nekik, és újabb fél év volt, mire vevőt találtunk.
Egyébként én is ezeken a tesós dolgokon fogok rágódni, úgyhogy remélem, hamar teherbe esek.
(egyébként nem nagyon találok orvost, és már nem is vagyok benne biztos, hogy jó ötlet volt az a kórházat választani. De lehet, hogy legalább a teherbe esés előtt gyorsan a régi Mávos dokimhoz megyek vissza)

Nekünk ilyen kiscipőnk van: http://www.tanodacipo.hu/hungary/magyar.htm

És nagyon szeretjük, 5-6 ezer Ft körül vannak. Meg nekünk is van ilyen Bobbis cipőkénk is, és vettem kínaiban is, csak megnéztem, hogy hajlékony-e a talpa, könnyen feladható, belül sima, kényelmes. Kemény 1000 Ft volt. :) Igaz ez vékony textil.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Sziasztok!

Ildi!

Mi is megtartanánk a Down-os babát is, ez nem kérdés! De! Hogyhogy alá kellett írnod, hogy nem vállalod a protokoll szerinti amniot, ha a dokinő nem is akarta megcsináltatni? Ezt nem értem egészen...
Nekem mondjuk ennyire nem tuti a kombinált tesztem (eddig azt hittem bőven jó az 1: 7200 eredmény) és tény, hogy nálam is mindig nagyon alacsony volt az afp (ugye erre mondta a dokim, hogy gyári hiba :lol: ), az összes uh. eredményem nagyon jó lett stb. De a hasszurkát nem akarom! Nővéremnek megcsinálták, azt mondta borzasztó volt látni, ahogy a tű közeledett a baba felé... és utána 1-2 napig nagyon nem volt jól!
Nem vállalom be, hogy elveszítsük, mert, ahogy írtad is, az 1-2%-os vetélési kockázat sokkal nagyobb, mint annak az esélye, hogy tényleg Down-kóros legyen. És, mivel hihetetlen lehetetlen körülmények között fogant meg ez a kis élet igenis hiszem, hogy értelme, célja van. Meg érzem is belül valahogy, hogy minden rendben vele!


Köszi Lányok, sokat jelent, hogy velem vagytok!
Amúgy semmi jó hír, magas a vérnyomásom ( sosem volt ilyen), 140/80. Időnként keményedik a pocak és kicsit meg is rövidült a méhnyak. Most ezek miatt csütörtökön újabb labor hajnalban, holnap Hajdu dr.nőnél az uh., jövő héten pedig vissza dokihoz, hogy mi újság a méhszájjal. Addig pedig 3x1 Magnerot és nem ártana kicsit pihenni, de a dokim is tudja, hogy ez 4 gyerek mellett lehetetlen. Na, megyek is, mert még meg kell főznöm a gyerekeknek a holnapi ebédet, reggel még ki kéne porszívóznom, hogy mire jön Kamilla keresztmamája vigyázni a srácokra, nagyjából rend legyen.
Közben pénteken lesz Berci szülinapja, nincs is időm készülni rá, mert orvostól orvosig rohangálok egész héten, a lányom meg már lassan meg sem ismer ( a fiúk azért már felfogják, hogy hazajövök)!
Á, bocsi, hogy így kiafadtam, de most eléggé kivagyok (szerintem a vérnyomásom is emiatt a hülye afp mizéria miatt magas)!
De remélem, hogy holnap ilyenkor már egészen más színben látom majd a világot!

Márti
borossné becz márta
 
 


Nikuc, köszi a tippet ;)

Márti

Sajnálom. Ezt az egészet ismerem ( a magas vérnyomásra gondolok ) Nekem végig ez volt a terhesség alatt. Olvasgadtam mindenféle szakirodalmat, hogy milyen problémák, betegségek fordulnak elő a magzatoknál...stb. stb. Így volt olyan, hogy 200-at vagy többet mértek...aztán emiatt veszélyeztetett terhes lettem, be is akartak fektetni az utolsó 4 hónapra. Szóval ezzel azt akarom mondani, hogy minden fejben dől el. És te mondtad...lehetetlen körülmények között fogant, netek lett szánva ! És minden rendben lesz ! Mert ennek így kell lennie.


Csodállak titeket, hogy megtartanátok beteg babát. Én nem tenném. Nem feltétlenül magam miatt és a férjem miatt - persze ez is benne van- hanem arról van szó, hogy látjátok hogyan élnek, szerintem nem emberhez méltó. Ha ti választhatnátok, élnétek így ? Én nem. Biztosan rossz lehet nekik látni, hogy más gyerekek mennyi mindenre képesek... Erre is igaz talán, ha szereted, elengeded. Én elengedném, inkább, mint hogy szenvedni lássam, abba belehalnék.

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Szerintem meg a saját kis világukban ők boldogok, és mérhetetlenül sok szeretet van bennük! Ők nem tudják, hogy ők mások.
Vendég
 


Márti, ezt a saját orvosomnál írtam alá... engem igazából nem érdekel, száz helyen is aláírom, hogy nem kell amnio, amikor mindenki azt mondja, hogy nem kell.
Nekem régebben, mostanában is több ismerősöm írt alá ilyet, hogy a rossz Afp vagy a kora kockázatát vállalva, nem kéri az amniot. Tehát bizti létező szokás, nem tudom, hogy doki vagy kórház válogatja. Nem is érdekel. Hasbaszúrka nincs, baba marad.

Dokim szerint a kombinál 1:300 alatt (lehet 1:200 csak rosszul emlékszem) rossz az eredmény. Ettől Te bőven messze vagy :wink:

Én is azt érzem, amit Te, hogy rendben lesz. Bár éjszaka nem aludtunk, annyira fájt a derekam, meg annyi rémtörténetet olvastam, hogy komolyan aggódtam, hogy baj lesz, Lillu lázas volt, ha az én vérnyomásom akkor mérik, tuti magas lett volna. Remélem ma ti is pontot tesztek az ügy végére és a végén mind a ketten csak jót mulattunk az alacsony afp-s fajtánkon.

Ma reggel pontot tettünk Kishugi nevére. Léna lesz :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nikuc,
nem tudom hitelre vennék-e akik most nézik, állítólag egy cukrászda venné meg, aki újabb üzletet akar nyitni. Na majd meglátjuk, lelkileg már lemondtam róla.

De jó, hogy apa fürdeti nálatok Petit! Mielőtt Pálmi megszületett, a párom azt mondogatta, hogy egy apukának 7-re haza kell érnie és a fürdetést csinálnia (az apaságnak ez volt az egyik dolga szerinte :lol: ) Eleinte ketten fürdetgettük, majd ő elmaradozott kb. 2-3 hónapos kora körül, azóta ha említem se emlékszik már, hogy ő úgy gondolta, hogy ezt ő vállalja :) Tény, hogy nagyon sokat dolgozik, most egy második melóhelyet is bevállalt, ahonnan 8 körül ér haza...

Panndi,
az viszont igaz, hogy az ő kis világukban ők boldogok! Ez a kisfiú is, nem igazán fogja fel mi van vele, vagy amennyit felfog azt ki is használja. Tudja, hogy őrá vigyázni kell, így többmindent megenged magának, úgy csinál, mintha nem értené vagy ő nem tudná (pl. hogy ne dobja a labdáját Pálmi felé, mert megüti a kisbabát - számtalanszor el lett neki mondva) vagy úgy csinál mintha csak véletlen rúgná arra a labdáját, de valójában tudni, hogy szándékosan csinálja, csak tudja, hogy úgy tehet, mint aki nem tehet róla...

Ildi,
gratula Lénához!!! :) Egyetlen Lénát ismerek, és ő nagyon aranyos lány! :)

Én most nézegettem a Fláviát, aztán rákerestem a neten, hogy milyenek az ilyen nevet viselők, és találtam egyet, akinek külön honlapot szenteltek az ellenségei, mert köveket dobál jobboldali megmozdulásokon... na ennyit a Fláviáról, mostmár egészen másként cseng ez a név a fülemben :lol:

Márti,
sajnálom a magas vérnyomást, az előző terhességeknél is volt gondolom... vagy nem?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika- akkor még jobban megnyugodtam . Nekem is azt mondták hogy minimális a különbség a kortársaitól és a gyógytornával hirtelen változásokat fogok tapasztalni. Sajnos még a gyógytornászt nem tudtam elérni, pedig hagytam neki üzenetet is, de remélem a jövő héten már mehetünk majd.

Remélem nem viszik el a házat. Nálunk voltak kint statikussal meg már mesteremberekkel is amikor árultuk a házunkat aztán mégse vették meg. Náluk is a bank szólt közbe mert nem kaptak elég hitelt.

Márti- én még mindig csak csodálni tudlak az öt gyerkőc miatt. Kitartást és remélem ma jó híreket kapsz.

Susy- te is ma mentél dokihoz, nem?? Láttad a kis pocaklakót? Mesélj mi volt.

Ildi- a Léna nagyon szép név. Nagyon hamar sikerült eldöntenetek. Nálunk Nikit és Kristófot is 8 hónapig máshogy neveztük (Kitti illetve Márk lett volna) és mindkettőnél az utolsó hónapban változtattunk. Én a Bodza névre voltam rákattanva ha lány lett volna a második baba (ebből nem engedtem volna)

Panndi- nem tudsz valamit erről az oviról amit most kezdtek el építeni itt a Spar mellett? Annyi van kiírva hogy a Szent Imre plébánia az építtető.

Kép

Kép
tüni75
 
 


Léna szép név :)

tüni, elvileg szeptemberben indulnak az első csoportok, egyházi ovi lesz, egyházi szellemben, mi nagyon oda készülünk :)
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon nehéz kérdés ez a beteg baba dolog. Mi sem vetetnénk el. Persze nem is váygunk beteg babára, de nem vetettük volna el. Nálunk az oviban 2 down-os gyerek is jár, és imádnivalók. A szüleiktől persze rengeteg áldozatot követelnek, de mégis látszik, hogy nagyon szeretik őket. Nagyon sok beteg babát viszont már akórházban ott hagynak, sőt, a nővérek beszélik rá az anyukákat, hogy nyugodtan hagyják ott. :(

Márti, ez nem hangzik jól. Szerintem nem olyan borzalmas a teszt eredményed, de az nem jó, hogy ennyit kell orvoshoz rohangálni, és persze közben meg aggódsz a gyerekeid miatt. Nem tudom, mennyire szentésgtörés, de nem akarsz legalább ebédet rendelni, hogy ne kelljen főznöd?

Ja, és akit érdekel, mosható pelenkacsomagot lehet nyerni a tehogyanon!!!

mtunde
 
 


Panndi, ugye jól emlékszem, hogy Te mei-tait terveztetek Fruzsinál venni. Bevált?
Másoknak mei-tai tapasztalat, nagyon érdekelne :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Jól emlékszel, egy barátnőm varrt végül, szeretem :) Van kengurunk is, azt is szeretem :) Azóta két barátnőm vett mei-tait (www.mei-tai.hu -n), éa mindketten nagyon szeretik és elégedettek :)
Vendég
 


Köszi Panndi a linket, megnézem.

Kép

Itt van Léni, végre kivágtam róla ezt a kis fotót :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


:) Jó nagy már :)
Vendég
 


ugabesz, igen, nálunk volt sokáig, hogy Róza hat körül ébredt, szopizott, aztán még visszaaludt. Egy idő után a hat óra egyre későbbre tolódott, fél8 és 9 közé, akkor már ébredt, szopott, és persze nem aludt vissza :) Én is igyekeztem segíteni a kitolódást, csicsijgattam Rózát, hogy ne ébredjen fel teljesen, hanem maradjon alvásban. A múltkori betegsége miatt újra eu a rend, de remélem mihamarabb visszaáll a későbbi kelés. És, szeretném elválasztani is, már nagyon fáj a szoptatás, Róza pedig 15 hónapos, azt hiszem, itt a vége ennek a dolognak :)

veronika, nekem is nagyon tetszik ez a megoldás, nagyon sok előnye van a generációk együttélésének, főleg így, külön lakóterekkel, drukkolok hogy sikerüljön a tervetek.

Márti, neked is drukk, ha a kombinált teszted jó volt, szerintem az afp mutat rosszat, remélem jó hírrel jössz. Ez az érték nem elsöprően jó, de jó érték. 1:150 alatt ajánlják az amniót.

Ildi, nagyon aranyos Léni :) szép neve lesz! Mei-tait nekem dytke varrt, és nagyon elégedett bagyok vele!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Márti, még leírnám, hogy nekem mi volt a kombinálttal: 1:970 volt az eredmény. Ez köztes értéknek számít, 1:1000 alatt jó az érték (tehát, a Tiéd is jó érték!!!!). Nekem emiatt ajánlották a második tesztet is, az pedig 1: 200 000 lett. Tudtam, hogy az 1: 970 is jó érték, és nem is pánikoltam, de természetes volt, hogy a másikat is megcsináltattuk. Hajdú doktornő tényleg nagyon jó, de ha mégis aggódsz, inkább szánd rá magad mégis a második tesztre, egy jó eredmény a jó UH-val már elsöpri az ember kételyeit. Sajnálom, hogy most több probléma van a terhességgel, öt babát kihordani borzasztó nagy dolog, biztos, hogy a testednek, szervezetednek is megterhelő.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a dokitól, minden rendben van a babával, hallottam a kicsi szívecskéjét is, majdnem elsírtam magam. Smile


Uh. szerint 8 hetes vagyok
CRL: 12.8 mm

Megvannak a neveink is.

Ha kislányunk lesz akkor Szabó Nóra Johanna lesz
Ha kisfiú akkor pedig Szabó Bálint.

Remélem mindenki mással is minden rendben van.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy,
Mi lett a Veronikával? :lol: :lol: :lol:
Őrület ám ez a névválasztás, én már nem is tudom hányadiknál tartok :lol:

Ildi,
Lénának milyen jó a színe :lol: Hihetetlen és tök jó, hogy már így láthatjuk bent... anyukám engem még nem láthatott anno... nem semmi a technika fejlődése.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Ildi, nagyon szép név a Léna! :D Szép a kép róla. Nekem is van Mei Tai-om és áldom az eget mikor megvettem. Nagyon jó. Mondjuk, hogy most vidéken lakunk ritkán használom, mert mindenhova eljutok babakocsival pár perc alatt, de pesten nagyon jó volt azzal közlekedni. Én is csak ajánlani tudom. :D

Susy, örülök, hogy minden rendben. Nagyon szép neveket választottatok! :D

anitapo20
 
 


Még hoztam egy képet is:
Kép

anitapo20
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a bátorítást, drukkokat!
Hajdu doktornő tényleg csúcs!!! Ránézett az afp leletemre, majd a kombinált eredményére, és közölte, inentől nem is foglalkozunk az afp eredménnyel! 5 percig magyarázta, hogy miért totál elavult, értelmetlen vizsgálat az afp, és, hogy tökéletesen alkalmatlan a Down-kór szűrésére!
De olyan mértékben vizsgált át mindent a babán, hogy elhűltem! Addig nem nyugodott, míg az ujjperceit nem látta tisztán!
Buksiját-szívét persze szintén hihetetlen sokáig vizsgálta, ott is minden ok!
Napra annyi idősnek mérte, mint amennyi!
Különösen örült, hogy hosszú combú kisfiunk lesz (ugye a Down-kór egyik jellemzője az aránytalanul rövid végtagok)
Ja, és ami újdonság volt nekem: a kombinált teszt a Down-kórra sokkal biztosabban szűr, mint az integrált! És szerinte tökéletes a kombinált tesztem! Szóval, szeintem hallani lehetett, ahogy a kő leesett a szívemről! Nagyon boldog vagyok!
Dokim a lelkemre kötötte, hogy hívjam, ha megvan az eredmény, nagyon örült Ő is! Annyi van, hogy picit több a magzatvíz az átlagosnál, ezért előrébb hozták a terheléses vérvételt, mivel az anya magas vércukorszintje okozhatja ezt. Na, megyek is, holnap hajnalban labor (toxo-rutin), a magas vérnyomás és a keményedések miatt (azért a keményedések még 2 Magnerot után is érezhetőek, szerencsére csak napi pár db)!
Tünde!

Áááá, nem megy! Az én srácaim ahhoz túlságosan válogatósak, csak a pénzt dobnám ki az ablakon! Lehel így sem eszik szinte semmit az oviban! Csabit meg már be sem fizettem, mert minek?
A menzán nem sütnek sem almás palacsintát, sem túrófánkot...
Tiszta szerencse, hogy kamilla mindent megeszik! Ilyet még nem láttam!

Ildi!

Szééép név a Léna!!!

Susy!

Nagy gratula a jó eredményekhez és a névválasztáshoz! A Nóra nagy kedvenc nálam is! Küldök privit!

Panndi!

Bárcsak nálunk is indulna hasonló ovi! Rögtön mennék oda dolgozni is!
Viszont a suliban van református tagozat, nagyon jó! Csabi most kezdett da suliba járni!

Márti
borossné becz márta
 
 


Antiapo!

Levi nagyon kis huncut! édes a képen!

Márti
borossné becz márta
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?