Új privát üzeneted érkezett!

Nem veszem magamra! :)
A holdkomptól a falnak megyek! Aki azt kitalálta, belevarrnám egy olyanba!
De meg kell mondjam őszintén, az emberek legalább 70%-a nem ismeri az autósüléseket pl. ennyire behatóan. És így nem is fogja megtudni, hogy ezek adott esetben vackok. A boltban meg nyilván nem ezt fogják mondani róluk. Amúgy azt írják, lehet személyre szabott kombinált csomagokat is összeállíttatni! :)
Mondjuk nekünk már nincs rá szükség, csak megemlítettem :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kati!

Tudom, csak nekem meg égnek áll ettől a hajam. Sokan beleszarnak a vásárlásba. Én tudatos vásárló vagyok. Nem is kicsit. Kurvára tudom, hogy mit akarok. Legfeljebb otthon rájövök, hogy kurvára nem volt rá szükség. :lol: :lol:
Vendég

:lol:

Amúgy meg RENI!
Bocsi, hogy csak most, de most lestem a naptárra:

BOLDOG NÉVNAPOT!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni! Én is, én is! Névnapból bunkó vagyok! A családét tudom. De itt majdnem senkit nem hívnak így.

Az milyen fura, hogy a húgomon kívül nem ismerek Klárit. Csak őt. Persze, híres embert igen. De személyesen soha. Ő is mondta, hogy bár nem különleges név, fel van háborodva, ha a munkahelyen, vagy valahol máshol van Klári. Mert a Klári az ő!
Mondjuk Nóra sincs sok!
Vendég

Jó reggelt lányok!

Ajjaj Reni! Tegnap még a kezemben is volt a naptár, de egyáltalán nem is néztem milyen névnap van. :oops: Akkor így most kívánok Neked sok boldog névnapot :!: :!:

Kép
Kép
molmar

Jó reggelt!

Az éjszaka nem volt valami fényes, össszeveszett a gyomromban a kiváló (ezért aztán elég mértéktelenül fogyasztott) ecetes hal meg az alma. Éjjel egykor arra ébredtem, hogy olyan vagyok, mint egy lufi :( .
Ma megyek városba vásárolgatni. Nézegettem homeopátiás oldalakat, találtam egy elég érdekes blogot, ami az influenza megelőzésről is szól:
http://3gyerekkel.blogspot.com/2008_09_07_archive.html

Valaki már írta az oscillococcinum 1 adag/1 hét alkalmazást, itt még az echinacea-t is javasolják. Egyéb ötlet?
pammut

Jó reggelt Csajok!

Jaj köszönöm szépen. Édesek vagytok, hogy eszetekbe jutottam :roll:

Hát nem sikerült valami nagyon fényesen a somlói. A nagy siettség, de a barátoknak tetszett... Alig maradt belőle... Ennek örültem... Kaptam sok szépséget a kicsinek. :lol: Kaptam neki 56-os hosszú újjú kék kacsás body-t meg nagy nyuszis plüss takarót meg kaptam 68-as türkíz plüss rugit hozzá kissapival. A kissapi akkora, hogy a 2 éves keresztfiamnak nincs akkora feje, de nagyon jó lesz az később :lol: Úgyhogy összességében jól sikerült minden... Az embőctől természetesen nem kaptam semmit. Majd úgy gondolta, hogy elmegyünk együtt vásárolni és megveszem magamnak ami tetszik és szükséges... :? Micsoda romantikus alkat :D Legalább egy szál gazt hozhatott volna. Mindegy. Pasi... :twisted:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Jó reggelt!

Reni! Így utólag is, de nagyon boldog névnapot :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Reni!!! Boldog névnapot utólag!!! :lol:
Én az este alig bírtam elaludni, már a végén kinyitottam az ablakot, meg fészkelődtem fél órát mire sikerült...Pedig tegnap jó álmi voltam napközben és mégsem feküdtem le..bezzeg este, az istennek se ment. Ráadásul annyit pisiltem az éjjel, hogy az szörnyű: tegnap olyan voltam mint egy kacsa, ettem két tányér levest/ebéd+vacsi/ meg ittam, ittam és ittam...ugyhogy voltam fent egy párszor.
Itt most eseget az eső, viszont nincs hideg, majd megsültem mire haza értem az előbb, úgy fel voltam öltözve.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Edit! Ronci! Köszönöm nektek is. :lol: Itt is szemelkél az eső, de itt is hasonló a helyzet. Lehet majd az emberem fog szidni, mert őt is felöltöztettem nehogy megfázzon és majd biztos melege lesz... :roll: Én mindig fázom ideben. Ülni egész nap hüvi van még nyáron is, de akkor jó. Most meg veszem fel a vesevédőt meg nyomatom a lábamra a hősugárzót ha olyan van, hogy nagyon fázom... A múltkor a főnök szólt, hogy annyira nincs hideg, hogy kabátban üljek... Egy kis vékony tavaszi vagy őszi kabátka volt rajtam, de ha egyszer fáztam... :oops: Ez az időszak a legrosszabb, ilyenkor a legkönnyebb megfázni...

bellerreni
Eger

Jó reggelt!

Reni :
Kép

Nálunk is esik :( olyan szomorú idő van. Pedig a mai munkamentes napot városban mászkálással, nézelődéssel akartam eltölteni és úgy terveztem bicóval megyek a dokihoz is, de ennek lőttek. Egyébként imádom az öszt, olyan gyönyörű mikor színesednek a fák és süt a nap (!) :D

A mostanában írt süti recepteket bemásoltam a Gmail-re. A piszkozat mappában vannak, lehet bővítgetni.
zuzmooo

Kakti, nagyon király a babakocsi, milyen jól fog benne mutatni Lili!!
Mostmár én is elmegyek babakocsit nézni, teljesen le vagyok maradva!
Bár most ahogy gondolkodom, lehet, hogy januárban kezdem a vásárlást, mert karácsony után le szoktak olcsózni sokmindent…

Csuppancs, az én dokim sem vizsgált méhszájat, én nagyon csodálkoztam rajta, nem tudom miért nem szoktak ilyenkor…

Zarja, az 56-os ruha nálunk 1-2 hétig volt csak jó, pedig 50 cm-rel születtek, nemhogy 3 hónapig!

Lányok, ti jártok szülésre felkészitő tanfolyamra?
lara

Jó reggelt!

Ismét rengeteget írtatok… Tegnap már nem volt energiám jönni, mert a nap csak úgy elrepült. Reggel főzöcske, linzersütés, aztán ebéd után indultunk a suliba, hogy érvényesíttessem a diákom, na és persze a szükséges jegyzetek beszerzése. Szerettem volna inkább kikölcsözni, de persze ilyenkor már nincs belőlük kölcsönözhető példány. Így jár, aki nem látogatja a konzultációkat. Este pedig Mino műsorozott újfent, nem értem mi van vele mostanság.

Reni,
Boldog névnapot kívánok utólag!
Kakti,

A babakocsi szuper, 3éve ez volt az álomkocsim, aztán mégsem ezt vettük sajna. Mondjuk én nagy Graco-mániás vagyok, ami a babakocsikat illeti. :lol:

Nóri,
Köhögéssel mi a helyzet? Javult már?

Babaholmik, ajándékozás:
Nekünk nem sok mindent kell vennünk, igazából össze kéne írnom, hogy mit, de valahogy nagyon lazulok most e téren – ráér még. Kendő tuti kell, ágyat Mino kap, kell vennünk még szekrényt, mert nem bírjuk hova pakolni a sok baba/gyerekholmit. Biztos veszünk néhány ruhadarabot is, ja és persze textilpelust. Kb. ennyi jutott most eszembe.
Ajándékozás, na erről én is tudnék mesélni. Ugyebár férjem családja nem különösebben érdeklődik Mino iránt, persze ünnepekkor azért kap vmit. Pl. nyáron hordta azokat a zoknikat, amiket fél évesen kapott tőlük. A sógornőm nyár elején hozott két db 6-7 éveseknek való szoknyát, mert olyan cuki volt, nem bírta otthagyni. Én ezt egyszerűen nem bírom felfogni, ha már tőlem nem tudja megkérdezni, hogy milyen méret kell, akkor legalább olvassa el a címkét, merthogy bele van írva, hogy hány éveseknek való. Szóval durva.

Anyagiak:
Na minket sem támogat senki, anyuék nincsenek túlzottan eleresztve anyagilag, persze ünnepekkor mindig pénzt kapunk. Illetve, ha elmegyünk hozzájuk akkor tuti telerakják az autót: tojás, husi, savanyúság, biozöldség. Szegények valójában mindenüket odaadnák, ha hagynám. Na és bármiben lehet rájuk számítani tényleg.
Anyósomék épp az ellenkezője, inkább nem fejtem ki.
Szóval most mi is nehéz idők elé nézünk, s ugyan szerettünk volna elköltözni, de most biztos nem fogunk. Ráadásul a férjeméknél most 2héten belül nagy leépítés lesz újra, szóval nagyon remélem, hogy ő marad.
Szerencsére hitelünk nincs, illetve folyószámlahitelünk van, de az nem milliós nagyságrendű.

Méretek, súly:
13h-kor megyek védőnőhöz, majd ő megmondja mennyit híztam, de 5-6kg-nál járhatok. Én Minoval 16kg-t híztam, és kb. 10 kg maradt rajtam, engem is zavart kicsit, de szoptatás alatt lement rólam 2-3 hó alatt 8kg biztos. Most ugyan jó lenne megállni kevesebbnél, de szerintem inkább több hízás lesz belőle. Az édességről egyszerűen képtelen vagyok lemondani, na jó biztos menne, de olyan jó néha – gyakran :oops: - egy kis csoki, süti. Derék, fenék egyéb méreteket pedig sosem mértem, de jóval nagyobb lettem mindenhol. Majd töltök én is pociképet. Viszont nem felesleggel indultam, kilóra pontosan ugyanúgy, mint Jázminnal.

Fűtés,
Nálunk is elég hidegek az esték, de még kibírható. Csak alaposan be kell öltöztetni Jázmint, mert ő nem tűr meg magán takarót, illetve állandóan pörög-forog az ágyban, szóval sosincs rajta takaró 5 percnél tovább.

Lara,
Én tuti nem bírnám ki, hogy meglepetés legyen a neme.

Babaruhaméretek:
A terhességem utolsó hónapjaiban végig azt hallgattam a dokiktól, hogy úristen milyen pici lesz ez a baba. Ja és vmiért végig a koraszüléstől rettegtem, épphogy nem vettem 50-es ruhácskákat. Majd megszületett Jázmin, 3220g, 55 cm. Első mondatom: Jézusom, milyen nagy! :oops - fel voltam készülve egy icipici bébire, s tessék itt egy hatalmas gyönyörűség. Amint hazamentünk küldtem a férjem a 62-es ruhákért, mert abból alig volt.

Vicky,
Ezek a feliratos bodyk nagyon édesek, nem is tudtam, hogy a babyfun-ban már ilyet is lehet kapni. Amúgy még mindig olyan icipici az üzletük? Rég voltam már, újabban a Mária bababoltba járunk, ha kell vmi, amit viszont szuperül átalakítottak. S az árai szerintem nagyon jók!

Kép
Kép
szana80

Sziasztok!

Reninek utólag én is boldog névnapot kívánok!!

Nóri! Erre az Espiro-ra mondtad, hogy életveszélyes a hordozója?

http://babyfun.axiomarket.hu/item/vector-4-lite-alomkonnyu-multifunkcios-babakocsi---bevezeto-ar--ajandak-univerzalis-szunyoghaloval-

boruska

Akkor ezek szerint én ügyes voltam? Neten amit lőttem ruhacsomagot, az 62-es, úgy voltam vele, hogy inkább picit legyen nagy rá, mint kicsi... :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Szana, elég durva, hogy 7 évesre való ruhát vesz a sógornőd egy 2 éves gyereknek...még azt sem lehet mondani, hogy majd belenő, mert mire Jázmin 7 éves lesz, lehet, hogy már nem is lesz divat az a szoknya...

Fűtés: mi már párszor bekapcsoltuk a klima fűtést, de pl. tegnap este annyira meleg volt, hogy nyitott ablaknál lehetett csak aludni.
lara

Bori!

Neeeeem! A Babaszafarin vannak komplett csomagok, arra mondtam!

Én most visszavonulok egy kicsit. A fuldoklás mellé tegnap éjjel érkezett valami brutál hasmenés. Mára csak gyomorgörcs maradt, de Luca is itthon és megesz a kosz. Én meg ülni sem bírok a görcstől... :roll:
Vendég

Én sem tudok kiigazodni az időm - folyton megfázom.

most is szipogok ...:(

De legalább ma itthonról dolgozhatok!

boruska

Sziasztok,
eldőlt Kishugi neve: Léna lesz :lol: :lol: :lol: Apa választotta, én beleszerettem, Lénire Lillu is azt mondta, hogy jó.

Babruhákra: Lillu 53 cm-re utólag kellett pár 50-es body, de a 62-est 3 hóra ő is kinőtte, szóval én azt gondolom a szép-drágább ruhákból 62-nél kisebbet semmiképpen se :wink:
Már ha 1-nél többször szeretnéd rajta látni :lol:

Hordozó: max. 8-10 hóig, kilóban elvileg Lillut bele lehetne tuszkolni, méretben sehogy :wink:
Isofix - problémára: lehet legbiztonságosabb de:
- nekünk pl. hátul - csak a két szélén van - ez problémát jelenthet akkor, ha pl. én Lillu 9-18kg ülését középre kötöm hátul, főleg előnyős ha egyedül vezetek, így hátra tudok neki cuccot adni ill. jobban látom. Ha nem tudod az ülést középre bekötni 2 ülésnél ha te is hátul akarsz ülni, neked kell középen, na ez rohadt kényelmetlen.
- tedd fel a kérdét, ok, Te kocsidban van Isofix, de van-e az összes többiben, ami Téged és a gyereket szállítani fog. Mezei hordozónk sokszor járt ezért kölcsönbe, mert Isofixes saját ülést mama-papa-tesvér stb. autójába nem lehetett bekötni.
- az öv és bekötés ellenőrzése jó ötlet, mi nem túl nagy hordozónkat sogórnőm daewo-jába csak előre tudtuk bekötni, ami ugyan szabályos, de azért saját kocsiban szívás, ha nem tudod hátra bekötni.
Nekünk a 9-18 ülésünk Römer, mai eszemmel a hordozónk is az lenne. Tényleg jók.
Ja és Nórihoz hasonlóan én se hiszek, az öszvér megoldásokban mint 0-18, vagy 9-36 kg.

Reni, így utólag is boldog névnapot!

Mi is szar éjszakán vagyunk túl, Lillu lázas volt, nem aludtunk, fájt a derekam, gyomrom. Jó, hogy végre reggel van. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Szegény Nóri!! Gyógyuljál!!

A koszt meg leszarni! attól sem lesz koszosabb :)

boruska

LÉNA nekem toplistás volt. Én is akarok majd Lénát!!!! De apa nem akarta...
Vendég

Ja és még Neked Boruska, a kocsi, amit linkeltél jó, én nem tudok belekötni, pedig tényleg tudok ilyen témában kötekedni. Ha befér a csomagtartótokba hajrá :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, huh, erre a csomagtartó dologra még nem is gondoltam :?
De elvileg egész nagy, a Jazz-nek ez az egyik előnye.

De vhol azért megnézném a kocsit élőben, meg tologatnám egy kicsit - ezekben a web-boltokban az a rossz, hogy nem nézhetem meg :(

boruska

Mi most voltunk (épp egy hete) a BabyFun-ban. Az egy dolog, hogy ici-pici az üzlet, de ráadásul (nekem) nem is volt szimpi a házaspár, akik csinálják. A nő még csak-csak, de aztán előkerült a férje, és a nő egy büdös szó nélkül hagyott ott minket. A pasi meg... hááát... érdekes. Na, mindegy. A Mária nekem is szimpi volt, de nekünk kicsit messze van. Max. majd anyámat küldöm be (ő a 13.kerületben lakik), vagy benézek, ha megyek a kozmetikushoz. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok! Bocsi a zavarásért

Oregon 3 Alu babakocsi eladó jó állapotban!!

- 3 kerekű
- lapra csukható
- súlya 12.5 kg
- alumínium váz
- csapágyas kerekek
- háttámlája három szinten dönthető
- 5 pontos biztonsági öv
- levehető, mosható huzat
- sportkocsivá alakítható

A babakocsi Tatabányán található, de végszükség esetén posta is megoldható.
A kocsi nagyon szép állapotban van!Mi nagyon szerettük, de sajnos kinőttük.

Kép
Kép
Kép

Érdeklődni lehet priviben , vagy a 06308612757 telefonszámon

Irányár: 35000 Ft

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Nóri, tök örülök, mert a Te reakciód volt az első a fórumokon és jó, hogy tetszik :lol:
Bár a nevek terén elég egy az ízlésünk úgy látom :lol:

jobbulást Neked :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Boruska nézd is meg élőben!

A csomagtartónál meg azt is nézd, hogy más is férjen a kocsin kívül :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

hááát... én középre semmiképp nem kötném be a gyerkőcöm...

inkább akkor anyósülés mögé, de a szakemberek szerint a vezetőülés mögött van a legnagyobb biztonságban.
amúgy az autós boltokban lehet kapni kiegészítő (nagylátószögű) visszapillantó tükröt, amivel akkor is látod a gyereket, ha mögötted van.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

csajok, holnap megyünk babamozizni!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Edit, jó mozizást!
Én olyan soká látom a babát - csak 5 hét múlva megyek megint.
De most már rendszeresen érzem, hogy mozog, így sokkal könnyebb, mert ebből úgy érzem, hogy él és jól van!

boruska

Hát Kakti, ez látod nem egyszerű kérdés...
Hordozóban Lilla sem ült ott.
De:
ha előre megy a hordozó, az is veszélyes, mint tudjuk az anyós ülés a legveszélyesebb :wink: nem beszélve a légzsáki ki-be kapcsolásáról, nekem ahhoz nincs idegem.

Én is úgy tudom, hogy a vezető ülés mögött a legbiztonságosabb, de ez csak relatív. Mert ha onnan mennek belém?

Az a visszapillantó kb. nullát ér, én vezettem olyannal felszerelt kocsit. És tudom nem adunk semmit a gyereknek vezetés közben, de azért a gyakorlatban nem egészen így működik. Nincs pókkezem :oops:
Nekem a 3 ajtós kocsiba így a legkényelmesebb bekötni. :oops:
Ja és februártól Lilla sem fér oda, úgyhogy dolog megoldva.

De pl. oldallégzsák mellett sem lennék nyugodt, ha a gyerek ülne. Nem akarok hülyeséget mondani, hogy ez hogy kapcsolható, mert nem tudom, csak gondolom, hogy az elsőhöz hasonlóan ezt is ki kell kapcsolni.

A legbiztosabb ha nem ülsz autóba... csak kicsit megvalósíthatatlan, főleg egyre több gyerek mellett :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

lara: Még nem járok felkészítőre. Lassan rá kéne érdeklődni, mert pl. a Jánosban 6 hét. A másik fórumból a csajok oda jártak, de én szeretnék inkább a mávba menni, hogy az ottani dolgokat lássam.

szana: Még mindig olyan kicsi a bolt, de azt hiszem fogok még oda menni. Láttam egy pár jó dolgot és egész olcsók voltak. A Máriát már én is meg akartam látogatni, valamikor benézek oda is.

ézsóné: Én is 56-62-68-as rucikat vettem eddig. Kíváncsi leszek mi lesz rá jó. Az uh nagy élmény lesz.

nóri: Sajnálom hogy ennyire nem vagy jó. Remélem lassan csak jobban leszel.

beneildi: A Léna szép név. Gratulálok, hogy meg van a név.

kakti: A pasi tényleg elég érdekes volt. Mondom neki kislánynak keresek bodyt. Erre megkérdi, hogy unisex szín is lehet-e. Mondom lehet. Erre ad egy kéket! Mondom ez nem unisex. Miért? Olyan aranyosak a kislányok kékben! Mondom magamnak ez hülye. De ha nem érdekel a véleménye és a pároddal nézelődsz, akkor mindegy hogy milyen az eladó. Nem nagyon engedtem én sem beleszólni, a csaj meg aranyos volt. Nem gondoltam volna, hogy házaspár. A pasi az apja lehetne.

Én 20-án megyek legközelebb dokihoz, nem tudom akkor látjuk-e majd, de amióta mozog, azóta jobban bírom a két uh között eltelt időt.

Mennyi gond van az autóval! Most azért nem bánom, hogy nekünk nincs. :) Bár majd biztos jól jönne, mikor próbálom feltuszkolni a babakocsit a hév-re.

A másik fórumon megszülettek az ikrek is. Babaeső van. És mindhárom baba (a tegnap előttivel együtt) 48 cm. :)

Ha az 56-os rucik csak ilyen kevés ideig lesznek csak jók, akkor nem veszek többet. Igaz, hogy rugiból csak egy van, az még kellene, de pl. bodyból már van egy csomó. De azért annak örülök, hogy a 68-as rucik nem nyáron lesznek a kislányomra jók, mert elég vastagok. Azokkal megpróbáljuk kihúzni a tavaszt.

Bocsi, kicsit hosszú lettem.
vicky79
Budapest III. kerület

Reni, én is csatlakozom a későn köszöntőkhöz: Boldog névnapot!

Bori 2 napja nem alszik napközben, ami nem lenne baj, elvégre 5 éves múlt, s Emő mellett nem lenne gond, ha nem kellene még az ő délutáni alvásával is bíbelődni (velem alszik el). Sajnos azonban eddig az a tapasztalat, hogy szüksége lenne arra a kis órás pihenőre, késő délután használhatatlanná, kezelhetetlenné válik. S ilyenkor eszi az idegeim. Így kicsit ki voltam fáradva. Kíváncsi vagyok mi lesz ma, korábban keltettem és mentek lovagolni az ovival, remélem, elfárad.

Én is kaptam babaruhákat váratlanul, igaz gyermekkorom típusai többségében, mikor meghallotta ezt az a barátnőnk, akiktő rahedli ruhát és cipőt kapunk, könyörgött, hogy ne fogadjak el máshonnan, nekik annyi van! Bori kicsi ruháit (kb. 1 éves koráig) is zömével kölcsön kaptuk, így nem is jön rosszul, hogy most nem kell kicsi bodykat vennünk.
ktc

Nekünk viszont előbb-utóbb kelleni fog egy öszvér 9-36 kilós babaülés, ugyanis Bori méretében (nem kilóban, hanem magasságban) már csak 3 pontos ülések vannak, azokból meg ki tud csúszni a keskeny válla, meg kihámozza magát. Úgyhogy muszáj 5 pontos, de azt ekkora nagylányoknak már nem gyártanak. De sajna elég drága, bár próbálok hozzá támogatást kérni az önkormányzattól.

Ildi, szép nevet találtatok!

Nóri, Ildi, Lillu, Boruska, jobbulást nektek!

Vicky, 12-én rá akarok kérdezni a dokinál a szülésfelkészítőre és a szülőszoba-látogatásra.

Kakti, látni nem elég a babát - a tapasztalatok szerint. Nálunk is gond lesz, most az anyósülés mögött ül Bori, én mellette, apa mögött. Emő eleinte elől lesz a hordozóban, aztán helyet cserélünk. Na, az érdekes lesz...

Lara, nekem elvileg a 22. hétre van beígérve vizsgálat. Amióta várandós vagyok, nem nyúlt hozzám a doki! Én ennek örülök, bár észrevehetetlen keze van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.10.07 20:05-kor.
ktc

Karfiolból kaja ötletek? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

ktc: Az jó, ha rá tudsz kérdezni a szülésfelkészítőre. Már kíváncsi lennék és nem biztos hogy decemberben kellene mennünk.

Reni: Boldog névnapot!
vicky79
Budapest III. kerület

Ildi, nagyon jó a Léna, nekem is tetszik!!! Egyszerű, ám mégis különleges.

Nóri, a takarítani való megvár (sajnos), inkább pihenj és gyógyulj!

Edit, én tegnap csináltam karfiollevest, meg vagyok érte őrülve, én másnak nem is csinálom csak levesnek, királyság!
lara

Katica,
hát nem lesz egyszerű dolgotok Borinak az üléssel. Úgy emlékszem, ahogy írtad, hogy elég magas, én meg amiket láttam 9-36-os ülést, ott úgy volt, hogy 9-18kg saját övvel, utána biztonsági övvel használható. Be fog Bori férni a kicsiknek használatos övbe? Már úgy értem, hogy nem túl magas a kis válla hozzá?

Vicky, Katica,
ez a szülésfelkészítő engem is érdekel, ha megtudjátok mikor van. Én Lilluval jártam, hasznos volt. Most csak egy-kettőre szeretnék elnézni. Én úgy tudom, hogy egy hónapban egyszer du. 6-kor van ahogy régen, a többi héten 1-2 óra körül. Engem a szülőszobás és a csecsemőosztályos érdekel, a lényeget úgyis ott látod :wink:

Örülök, hogy tetszik a Léna név, nekem is :wink:

Edit karfiolleves az gyors is, vagy sajto-tejfölös karfiol?
itt megfőzöt, utána a sütőbe tejföl, egy tojás és sajt rá, így sütöd meg. Nem lehet elrontani, én szeretem így is. Férjem rántva, de az Lillu mellett nem a legjobb választás :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ktc, Vicky, én már járok szülésre felkészitőre, 2 hetente van és igy december végére fogjuk befejezni. Már 3 alkalmon voltam, a 16.héten kezdtem. Szerintem nézzetek utána minél előbb, mert ezek a tanfolyamok csak 4-6 havonta indulnak, hátha még be tudtok kapcsolódni vagy éppen kifogjátok, hogy most indul!
Anno amire jártam, az hetente volt, ez most 2hetente van.
lara

Á megyek enni, mert ennyi helyesírási hiba, amit az előző hsz-ben vétettem, sok lesz mára :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, elnézőek vagyunk mi, nehogy emiatt, bánatodban az evésbe menekülj!!! 8)
lara

Voltam dokinál. Arcüreg tele, köhögést nem tudja, mitől lehet, ha nincs sok savam.
Antibigyót még nem adna. (Nem is kéne) Kérdezte, hogy tudok-e még tűrni? :oops: Hát megpróbálom. De csak mert a gyomorgörcs múlóban. Ha az is maradna, nem tudom, mit csinálnék.
A gyomrom miatt diétázni kellene. A vírus miatt meg sok rostosat inni, meg gyümölcsöt. Remek!
Délutánra bejelentkeztem egy fül-orr-gégészhez. Nincs is messze és Lucát is megnézi.
Sajnos legutóbb, amikor SZTK fülészeten voltam vele, borzalmas élményeink voltak. Azt hittem beletérdelek a vén f@sz arcába. Az asszisztense elsírta magát, olyan durván vizsgálta meg Lujzit. Sztem soha annyira nem sírt még! :cry:
Vendég

Nóri, kitartás akkor, a sok gyümit helyettesitheted sok folyadék fogyasztásával is, vagy gyümölcslé, már ha nem szereted esetleg őket.
Hát most nem irigyellek, most 1et tehecc, hogy pihensz ezerrel, a takaritás projektet meg állítsd le.
lara

Ezt egy ismerős blogján találtam:

Isteni sütőtökös muffin

Hozzávalók:

* 10 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 1 tojás
* 20 dkg liszt
* 30 dkg sütőtök (én előző nap megsütöttem)
* 1 cs sütőpor
* 1 cs vaníliás cukor
* ízlés szerint fahéj
* némi lekvár

A cukrot a vajjal, a tojással és a vaníliás cukival habosra keverem, majd hozzáadom a tököt és a sütőporral elkevert lisztet. Ízesítem fahéjjal és egy teáskanál lekvárral.

180 fokon kábé 15-20 percig sütöm.
Vendég

Lara, nem tudom, hogy melyik kórházba jársz :oops: de az Áek-ben folyamatosan vannak az előadások, bármikor-bármelyikre lehet menni, nyilván nem mindig ugyanaz, de elég gyakran ismétlődik is, szóval még nem késtünk le szerintem :lol:
Nekem amúgy se célom, csak pár látogatás, így, hogy ott szültem, azóta is voltam ott, pár előadás alatt megtudom, ami nekem kell... a szülés fázisai, meg mire jó az afp egyebek típusú előadásokkal sem magamat, sem apát nem terhelem :wink:

Nóri, ha Lillát bántanák, azért én is ugrom :evil:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, ja igy már értem, hogy könnyen be tudtok kapcsolódni! Ha ugyanezt az előadássort már eccer végigülted, akkor tényleg kár mégeccer. Amúgy engem is leginkább a szülőszoba és újszülöttes osztály látogatás érdekel...a többire meg azért megyek el, mert jó erről beszélgetni, bár újat már én sem tudok meg, attól tartok :)
lara

Sziasztok!

Uhh, Nóri, sütőtökös muffin??! Már napok óta rá vagyok kattanva a sütőtökre, nekem abból egy tepsi sem elég. :oops: De még nem jutottam el addig, hogy vegyünk is. A sütireceptjeimet meg épp mostanában akarom bővíteni, hiszen időm az van! :) Szóval én is köszi, hogy leírtad ide a receptet! Tuti ez lesz a következő, amit kipróbálok.

Most egyébként egy nagyon egyszerű joghurtos-meggyes sütit sütök, ezt is először, kíváncsi vagyok, hogy sikerül. :)

Kép
erusverus

Lányok, kb. mennyit kóstál egy 4D-s UH/babmozi? Arra gondoltam, hogy a jövőheti (akkor már kb. a 22. héten leszünk) UH után mondjuk egy hónappal mennénk mi is. Szerintetek az jó időpont erre?

Kép
erusverus

erusverus: A mi 4d-s uh-nk 14000 volt, de csak a genetikai miatt. Állítólag a 30. héten még érdemes egyszer elmenni, mert akkor már látványosabb a baba. Már nem olyan kis vézna. :)

lara: Legrosszabb esetben eljárok a János kórházba, ott is folyamatosan mennek az előadások. De majd rákérdezünk a mávosra.
vicky79
Budapest III. kerület

Erusverus, 10 ezer körül van. Legalábbis, ahol én voltam a 12.héten, ott ennyi volt asszem. Nekem ott a szonográfus azt mondta, hogyha mozizni akarok, akkor a 28.héten javasolja.
lara

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?