Jó reggelt!
Ismét rengeteget írtatok… Tegnap már nem volt energiám jönni, mert a nap csak úgy elrepült. Reggel főzöcske, linzersütés, aztán ebéd után indultunk a suliba, hogy érvényesíttessem a diákom, na és persze a szükséges jegyzetek beszerzése. Szerettem volna inkább kikölcsözni, de persze ilyenkor már nincs belőlük kölcsönözhető példány. Így jár, aki nem látogatja a konzultációkat. Este pedig Mino műsorozott újfent, nem értem mi van vele mostanság.
Reni,
Boldog névnapot kívánok utólag!
Kakti,
A babakocsi szuper, 3éve ez volt az álomkocsim, aztán mégsem ezt vettük sajna. Mondjuk én nagy Graco-mániás vagyok, ami a babakocsikat illeti.
Nóri,
Köhögéssel mi a helyzet? Javult már?
Babaholmik, ajándékozás:
Nekünk nem sok mindent kell vennünk, igazából össze kéne írnom, hogy mit, de valahogy nagyon lazulok most e téren – ráér még. Kendő tuti kell, ágyat Mino kap, kell vennünk még szekrényt, mert nem bírjuk hova pakolni a sok baba/gyerekholmit. Biztos veszünk néhány ruhadarabot is, ja és persze textilpelust. Kb. ennyi jutott most eszembe.
Ajándékozás, na erről én is tudnék mesélni. Ugyebár férjem családja nem különösebben érdeklődik Mino iránt, persze ünnepekkor azért kap vmit. Pl. nyáron hordta azokat a zoknikat, amiket fél évesen kapott tőlük. A sógornőm nyár elején hozott két db 6-7 éveseknek való szoknyát, mert olyan cuki volt, nem bírta otthagyni. Én ezt egyszerűen nem bírom felfogni, ha már tőlem nem tudja megkérdezni, hogy milyen méret kell, akkor legalább olvassa el a címkét, merthogy bele van írva, hogy hány éveseknek való. Szóval durva.
Anyagiak:
Na minket sem támogat senki, anyuék nincsenek túlzottan eleresztve anyagilag, persze ünnepekkor mindig pénzt kapunk. Illetve, ha elmegyünk hozzájuk akkor tuti telerakják az autót: tojás, husi, savanyúság, biozöldség. Szegények valójában mindenüket odaadnák, ha hagynám. Na és bármiben lehet rájuk számítani tényleg.
Anyósomék épp az ellenkezője, inkább nem fejtem ki.
Szóval most mi is nehéz idők elé nézünk, s ugyan szerettünk volna elköltözni, de most biztos nem fogunk. Ráadásul a férjeméknél most 2héten belül nagy leépítés lesz újra, szóval nagyon remélem, hogy ő marad.
Szerencsére hitelünk nincs, illetve folyószámlahitelünk van, de az nem milliós nagyságrendű.
Méretek, súly:
13h-kor megyek védőnőhöz, majd ő megmondja mennyit híztam, de 5-6kg-nál járhatok. Én Minoval 16kg-t híztam, és kb. 10 kg maradt rajtam, engem is zavart kicsit, de szoptatás alatt lement rólam 2-3 hó alatt 8kg biztos. Most ugyan jó lenne megállni kevesebbnél, de szerintem inkább több hízás lesz belőle. Az édességről egyszerűen képtelen vagyok lemondani, na jó biztos menne, de olyan jó néha – gyakran
- egy kis csoki, süti. Derék, fenék egyéb méreteket pedig sosem mértem, de jóval nagyobb lettem mindenhol. Majd töltök én is pociképet. Viszont nem felesleggel indultam, kilóra pontosan ugyanúgy, mint Jázminnal.
Fűtés,
Nálunk is elég hidegek az esték, de még kibírható. Csak alaposan be kell öltöztetni Jázmint, mert ő nem tűr meg magán takarót, illetve állandóan pörög-forog az ágyban, szóval sosincs rajta takaró 5 percnél tovább.
Lara,
Én tuti nem bírnám ki, hogy meglepetés legyen a neme.
Babaruhaméretek:
A terhességem utolsó hónapjaiban végig azt hallgattam a dokiktól, hogy úristen milyen pici lesz ez a baba. Ja és vmiért végig a koraszüléstől rettegtem, épphogy nem vettem 50-es ruhácskákat. Majd megszületett Jázmin, 3220g, 55 cm. Első mondatom: Jézusom, milyen nagy!
ops - fel voltam készülve egy icipici bébire, s tessék itt egy hatalmas gyönyörűség. Amint hazamentünk küldtem a férjem a 62-es ruhákért, mert abból alig volt.
Vicky,
Ezek a feliratos bodyk nagyon édesek, nem is tudtam, hogy a babyfun-ban már ilyet is lehet kapni. Amúgy még mindig olyan icipici az üzletük? Rég voltam már, újabban a Mária bababoltba járunk, ha kell vmi, amit viszont szuperül átalakítottak. S az árai szerintem nagyon jók!