Sziasztok!
A szules zanzasitva: masfel napos joslofajas-hegyek utan, 14-en delutan kettokor mentunk be. Mar nagyon elegem volt, igy az elso 5 percesnel hivtam a Hugom dajkanak es indultunk
A dokim ugyeletes volt epp, megvizsgalt, bo ketujjnyi, kifejtett mehszaj, maradunk. Ja, es fejvegu magzat. Hurra
Ferj el, lepasszolni nagyobbik gyerkocot es meg be elokeszitesre, ami a beontes, borotvalas es infuzio mellozese miatt csak egy tusolasbol allt. Aztan kicsit kinlodtam magamban, egyedul, 30-as fajasokkal, amibe en bele akartam pusztulni
Jott a doki /akivel elozoleg minel termeszetesebb szulest beszeltunk meg es eddig igy is volt/, es felajanlotta a magzatburok repesztest. Rovid merlegeles utan beleegyeztem. Megtortent. Fajasok surusodtek, mehszaj bo 3 ujjnyi, amde ezzel egyutt a baba szivhangja fajaskor leesett -allitolag még nem veszesen-, majd fajas vegezetekor rendezodott. Es a feje sem illeszkedett be még teljesen /vagy nem rogzult?, passz/, mert ki tudtak mozditani /ami pokolian fajt/. Emiatt allando CTG indult. De szerencsere igy is atulhettem labdara, maga volt a megvaltas. Szivhang tovabbra is ugralo volt, igy ujabb vizsgalat: 4 ujjnyi, kifejtett, de egyik oldalon még teljesen nem simult el, kb negyedora-felora volt hatra a doki szerint. Csakhogy: nem "jott lejjebb" a baba semmit, holott halvany toloerzesem mar volt, igy gyors konzilium utan a csaszar mellett dontottek a dokik. Utolag kiderult, hogy a vallara volt "tekeredve" a koldokzsinor, attol nem tudott lejjebb jonni.
En addigra mar teljesen kivoltam, ez az aggodas a gyerkoc miatt nagyon megviselt idegileg, megsokszorozta a fajdalomerzest, tiszta hisztis voltam /onmagamhoz kepest
/
Gerincerzestelenites, kiemeles (erolkodestol eltorzult orvosi arcot lattam, vegen gyorsan harmadik doki hivasa, hogy emelje ki a fejet, kesz horror volt mindezt latni/hallani). Par perc mulva hoztak Matet, kapott egy kis oxigent allitolag, de jol volt, szep volt
Utana megfigyeles, a spinal osszes utohatasaval. Meg a drainnel, a kateterrel, az elso felkelessel, a kohogessel es a tobbi finomsaggal
Utana sargasag, kekfeny, szopigondok, kis szivzorej, ami ket nap alatt elmult /kulon tortenet, meger egy miset az is/, sajat felelossegre hazajovetel egy nappal korabban.
Hat ennyi, nem is annyira roviden. Vegul vajudtam majdnem a celig, alig felora hianyzott hozza, es a vegen megtapasztaltam a csaszar szepsegeit is, halmoztam az elvezeteket
.
De a lenyeg: van egy egeszseges Matem, en is jol vagyok es vegre itthon vagyunk
Ha valakit erdekel a csaszar utani elet gyotrelmei avagy a magzatburok repesztes mikentje, vagy meditalni akar a huvelyi/csaszaros szules elonyerol-hatranyarol, azt mailben szivesen "latom"
-Afonya
off:
Rekat oltozti Apja, hatul be akarta gombolni neki a ruhajat, ezert mondta neki: nezd a _falat_!
Mire Ő, jajdehulyevagyapa hangsullyal: Apa, ez nem ennivalo, ez ruha!