Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Én is vagyok...nega még mindig a toxom, meg fogékony is vagyok, ugyhogy 4hetente ismételni kell a vizsgálatot, azt írták a laboros papírra... A plussz dokit nem értem, nálunk muszály, nem fogadják el a saját dokit...baromság. ráadásul tényleg csak arról szól az egész, hogy elcaplass hozzá és válaszolj egy kérdésre..Na mindegy, ez van, az időmbe belefér...
Nálunk ma hagyományos kaja van: töltött káposzta, sok tejföllel... :lol:
És! Van előtejem... :shock: Ráadásul, hogy ezt a férjemtől kell, hogy megtudjam! :oops: Ő mondta, hogy valami édes dolog jön a cicimből..megnyomtam egy icipicit, és tényleg, ott van mind a kettőben..Én azt hittem, hogy majd szülés előtt, vagy úgy a harminc akárhányadik héten, de utánna olvastam, hogy teljesen normális, hogy már ilyenkor is van..Ez volt a mai ujdonság..Ami lehet, hogy nem is annyira új, csak én nem vettem észre..
Valaki még?
Na most megyek a kozmihoz, mert kiszeltünde szemöldökökm lesz lassan!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Ronci!

Nekem meg most múlt el Luca óta. Ha megnyomtam a cicit, mindig jött egy csepp tej! :oops: Pedig már 2éve nem szoptatok! :lol:
De legutóbb csak a 34. héten jött elő. Persze van, akinek folyik is és sokkal hamarabb!!!!! :shock:
Vendég

Sziasztok Csajok!
Nekem ma megkezdődtek a szorgos hétköznapok. Blöe. Viszont már csak délig vagyok, ami jó. De betanítok, ami megint blöe. :lol:
A múlt héten kellett volna ugyebár kezdenem, ami a betegség miatt nem jött össze. Mondja ma a kollégám, mikor elvitt a védőnőhöz, hogy az új csaj azt gondolta direkt nem megyek be, mert féltékeny vagyok. Jó vicc. Mondjuk azt mondtam ma neki -akkor még nem hallottam ezt a sztorit- hogy én mindig be szoktam menni taknyosan is, remélem vette a lapot. Az asztalom persze már átrendezve, ami anyukám szerint normális, szerintem meg akkor lett volna az, amikor én már végleg kiteszem a lábam a cégtől. Elvégre vannak még elvégzetlen munkáim és azokat a helyemen óhajtom megcsinálni. :roll:

Védőnéni 2 kg hízást mért a 10. hetihez képest, ami az itthoni mérleg szerint nem helytálló, egyrészt nem reggel voltam nála, másrészt meg a kismama farmer sem 10 deka, nyáron meg rövidgatyában mért meg.
Az oltásra ő is nemet mond, bár én pusztán kíváncsiságból kérdeztem meg, nem állt szándékomban beoltatni magam.
A mozgásra nem mertem mondani semmit, megegyeztünk hogy majd figyelek és szólok.

Tegnap apa jó fej volt. Ágyneműcsere volt, ő meg kérdezte hogy fel akarom-e már húzni a téli vastag paplant. Mondtam neki, hogy már gondoltam rá. Erre kirobogott a kisszobába, előhalászta a paplant és felhúzta nekem. Mondom félted a purgyét, mi?
:lol: Persze, majd mindig meg leszel fázva, jött a válasz. Tetszett.
A másik jófej a kisfiam volt ma. Itthon voltam már mikor jött haza és épp a mosogatógépbe pakolásztam, oldalnézetben látott. "Úristen anya, mekkora hasad van." :)

Csütörtökön megyünk szőnyeget meg padlószegélyt nézni újfent, remélem akkor rá tudom venni embert hogy nézzünk be a Brendonba babakocsimustrára is.

Boruska, tök jó hogy minden rendben a kis pöcsössel. Megfázással tessék vigyázni, nekem még mindig náthás a hangom, teával nem a legegyszerűbb eset kikecmeregni a nyavalyából.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Ha a kisfiad követné a nyomdokaid, már 2 éves unokád lenne. Ugye? :shock: :lol:
Vendég

Izé, már épp akartam kérdezni, hogy a csíkokat most kell látnom, vagy akkor ha már megszületett a Bulcsi. De ezek szerint ha lesznek, már most kéne látnom őket, ugye?

Már tisztára meg voltam ijedve, hogy velem nem stimmel valami, hogy nem tudom minden esetben tartani a vizeletet. Túl laza, vagy túl tág vagyok. De akkor nem jobban, mint mások. Ez azért kicsit megnyugtat. De Bea pont ettől félek, hogy szülés után már egyáltalán nem leszek ura a záróizmaimnak.

zarja

Lara,

Fogalmam sincs. Jázminnak 3 napon át volt láza, 1hétig orrszívóztam és a sinupretet is kb. addig kapta, irtó csúnyán köhögött. Én nem voltam lázas - mondjuk akkor már nagy a gáz, ha belázasodom s a 38°C is le tud teperni ezért, nem voltam náthás sem, de nagyon fájt a torkom és a közérzetem olyan volt, mint amikor baromi beteg vagyok és nagyon fáj a fejem. A hátam/mellkasom azóta is fáj, nem tudom miért, mert nem is köhögtem. Szóval érdekes volt. Nem is mentem háziorvoshoz. Minek?
Jázmint elvittem hétfőn fül-orr-gégére, mert vasárnap éjjel kb. semmit nem aludtunk annyira köhögött szegény, de ott sem hallottam semmi újat, csak folytassam a Sinupret-orrszívás stb-t. Másap elvittem a gyerekorvoshoz, hogy hallgassa meg a tüdejét, de ő is csak ugyanezt mondta. Szóval nem derült ki semmi.
Amúgy én is megkérdeztem az orvosomat az oltásról és egyértelmű nem volt a válasz.

Kép
Kép
szana80

Ronci,

Nekem még nincs előtejem tudtommal; Minónál elég hamar volt arra emlékszem. Viszont nekem óriásit nőttek a melleim, annyira, hogy nagyon fájnak is. Van még ilyen vkinél? Mármint fájdalom... :lol:

Kép
Kép
szana80

Nóri: köhögésre a már említett Bioparoxon kívül nálam sokszor kell a Ventolin is, de hát én kicsit asztmás is vagyok (hörgőtágító egyébként). És Borinál is szoktam használni bébihalerrel, amikor elhúzódó köhögése van. Rekedtségre jó homeós szer a Homeovox.

Boruska, nagyon szép a pocakod! Drága férjecském szokott rácsodálkozni szinte naponta, amikor hazajön és meglát, hogy szerinte már megint nőtt. Akartam fotót csinálni, de most béna vagyok hozzá. Majd megkérem este, csináljon.

Zarja: tüsszentés megelőzésére, amennyiben valami zavar, viszket az orrod, jó a tengervizes orrsprayos átmosás naponta akár többször is. Ma Boriról is azt mondták az oviban, hogy sokat tüsszögött, szerintem az az oka, hogy tegnap voltak itt anyumék, és anyum nagy dohányos, sajnos az erkélyen is cigizett. Én is sokat tüsszögök ma meg fújom az orrom, viszket is, tuti az bántja. Nem vagyunk mi ehhez hozzászokva. Inkontinenciára: www.viragzonoiegeszseg.hu - ingyenes dvd-t lehet rendelni.

Nem tudom már, ki írta a száraz bőrt: pont ma délelőtt csodálkoztam rá, hogy mennyire ki van száradva a kezem és az arcom! Lehet, keveset iszok? Vagy ez a hűvösebb reggel teszi? Vagy hormonális? Most kenegethetem ezeket is... :evil:

Ronci, már hetek óta észrevettem, hogy van előtejem, nem nyomogatom a mellem, de fürdéskor szoktam látni (és jól lemosni) a bimbóm közepén kis fehér félig odaszáradt valamit. Borival nem emlékszem előtejre - vagy akkor még nem tudtam, hogy ez az.

Szana, Nóri: Bori 5 évesen 110 cm és 14 kiló. Hosszú, vékony, de azért nem borulékony. :)

Szüleim voltak tegnap, túléltük, de nagyon szarul sikerült. Ha Emő megszületik, a kórházba bejöhetnek megnézni, de hozzánk többet ne jöjjenek még erre a 2 órára se, pláne, ha ennyire nem tudnak viselkedni. Erre végképp nincs szükségünk. :cry: Szomorú vagyok miattuk, de ugyanakkor határtalanul boldog is, hogy most van saját fantasztikus családom, akiket imádok, s akik viszont imádnak engem! :P
ktc

Ronci, a nagyfiammal nekem is 4 hónapos terhes koromtól volt előtejem. Most még nincs. Egyelőre. És még évekig lehetett kinyomni "utó"tejet a ciciből.
Nekem a fájás már megmarad szerintem, és kezd eresedni is. Baromi fehér bőröm van, úgyhogy látszik is rendesen.

Nóri, úgy, úgy. Már nagymami lennék. :) És még az is lehet, hogy lányunokám lenne. :lol: Csak szerintem sok esélyem nem lesz unokázásra. A fiús anyukák menyei nem szívesen hagyják az anyósra az unokát, nem? Inkább a saját anyukájukra bízzák. Jól befürödtem. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Most értem haza, végül is nem lett olyan rövid a nap, mint szerettem volna, és még csak most fogok elkezdeni igazán dolgozni :( hüpp

Anyukám beszabadult egy babaruha-turkálóba, és felvásárolta a fél árukészletet - sok szép dolgot talált, hát ez a gyerek nem fog fázni, én már nem is veszek semmit, minek, amikor 5 zsák ruha van csak az elő fél évre anyunál - az évek során jól betermelt belőle :)
Meg most, hogy tudja, hogy fiú, még lelkesebben veszi a kék cuccokat, meg a vagány kis farmerokat és kis kockás ingeket. Nagyon menő lesz a Berci :)

Ma először adták át nekem a helyet a buszon, mondjuk ki is toltam a hasam, mert le akartam ülni :) Aztán10 perc után átadtam egy kisgyerekes mamának, hogy neki jobban kell...

Ronci: ez az előtej durva lehet ilyen korán, én még nem készültem fel :) Apja nagyon meglepődne, ha találkozna vele :)

boruska

Nálunk szépen gyűlik a Noncsi-motyó. Bár nem sokat vettem. Csak visszakaptam az újszülött cuccokat és el kellett tenni valahova, szóval kapott egy fiókot.
Még nincs átmosva meg ilyenek. Sőt vegyesen van 56-68ig. Ami új, az a zacsiban van, meg a cumi, amit Luca kunyizott ki Tesóbabának. Remélem nem lesz rá szükség!!!
Kép
Vendég

Az én anyám még semmit nem vett Lucának. Egyszer karácsonyra összevásárolt valami retro játékboltban minden sz@r a kutya nyelves perselytől a fürdőjátékig. Akkor 1éves volt. Marhára élvezte! :oops:
Azóta lényegében semmi.
Anyóség meg minden kütyüt megvesznek az Auchanban, ami villog, és hangot ad. Bosszúból mind otthagyom náluk. Hadd játsszon ott velük! :twisted: Meg minden alkalomra adnak 15eFt-ot. Legyen az névnap, karácsony, mikulás, vagy bármi. Abból ruhát és egyebet veszek többnyire.
Én olyan családba születtem, ahol nem volt divat az ajándékozás. Pl mindenki egy csomó pénzt kapott ballagásra is. Én egy meleg kézfogást-se. Diploma osztóra annyit mondtak, hogy "már épp ideje volt" :oops:
Bezzeg az uraméknál! Náluk mindig ki volt nyalva mindkét gyerek segge. Most meg az unokáké. Szóval annyira két ellenkező család!
Náluk sok érzelem, kevés elvárás. Nálunk kőkemény, rideg értelmiségi nevelés.
Hát nem is tudom, melyik a jobb...
Vendég

Boruska!!! ENgem is meglepett amikor a párom mondta, hogy valami édes , húzos dolog jön a cicimből! :shock: :shock: :oops: Azt hittem korai, de utánna olvasva valakinek már a 6.héten megjelenik...
Mondtam férjemnek, hogy állítólag nagyon jó az előtej az allergiára, ugyhogy hajrá! :lol: :lol: De attól tartok, hogy előbb-utóbb kapni fogom majd a kifogásokat... :(
ktc! akkor jó, ha másnak is van! :lol:
szana! Nekem eddig is nagy volt a cicim, ugyhogy remélem már extrém sokat nem fog nőni, különben orra fogok esni! Szokott még fájdogálni nekem is egyébként!

Kép
Kép
ronci

Off: épp most sírtam tele a Zsolti vállát. Itt a saját lakáshitelünk, fizetjük a Zsolti anyukájának a hitelét, mert ő nem tudja, erre ma bejelentette az én anyám is, hogy már nem képes fizetni a hiteleit, szeretne egy hitelrendezőt, de mivel hitelképtelen, ezért természetesen én leszek az adós. K*ra jól esett. Nem azért, itt állunk babavárás előtt, erre még egy hitelt a nyakunkba varrnak. Uh, ennyit a szülői segítségről. Máshol állítólag segítik az ifjú házasokat,mi meg szopunk mint a torkos borz. Közöltem mindegyikkel, hogy soha semmit nem vehetnek az unokáknak, mert hozzájuk vágom. Fizessék a hitelüket, ne az unokának puncsoljanak. Nem is tudok megnyugodni, pedig fél 6-kor tárgyalásom lesz. F*sza jó tárgyalópartner leszek: egy bőgő zaklatott kismama. Álmaimnak lőttek egy időre, pedig nem vágyok sokra, csak egy vidéki kis házikóra meg egy kertre. Olyan nagy vágyaim vannak?

zarja

Ronci!

Nekem alapból mondjuk normál méretű cickóm van. Terhesen sem feltűnően nagy. Ez a szoptatós verzió!:
Kép
Vendég

Eszter:
Ez most lehet, hogy durva lesz, DE! egy 50körüli felnőttnek milyen lakáshitele van? Nem kellett volna már rég túl lenni rajta? Ha válás, akkor még talán érthető, de ha nem?
Nem beszélve arról, hogy az ismeretségi körben több egyedülálló szülő adta el a lakását, mert kirepült ez összes gyerek és nem tudta fenntartani. Eladta, vett rosszabb helyen (Csepel) kisebbet.

Ugye jól emlékszem, hogy anyukád cigizik. Pont most fikáztam le anyámat, hogy nem vesz semmit a gyereknek, de mindig is felelősségteljesen gondolkodott az anyagiakat tekintve. Szóval ha nem tudná fizetni a hitelt (nincs hitele), letenné a cigit. Az havi szinten akár több 10eFt is lehet.
Jó, ő sem támogat minket egy fillérrel sem, de nem is szorulunk rá. Viszont SOHA nem várna el ilyet tőlünk.
Fú, annyira megértelek. Sajnálom a dolgot! Tényleg az életkezdés küszöbén hogy lehet ilyet elvárni valakitől???? És a bátyáid?
Vendég

Sziasztok!
Hú Nóri ez egy nagyon jól sikerült kép, de ha a te átlagos cickóid ekkorára nőttek, akkor az én átlagon felüli cicieim mekkorák lesznek?????????
:oops:
Egyébként hozzászólva a jó család témához:
Anyósom egy évve meghalt, albérletben éltek, mert elhitelezték és itták a lakásukat...
Apósom azóta rajtunk ragadt, mert ivott, és a párom aggodása eredménye képpen pesztrálhatok egy nyugdíjas lusta, trehány vénnembert, a "családi fészkünkben" ami persze kicsi már "4"-ünknek,
tehát bővítenünk kell, persze a rezsibe nem fizet semmit, és segítségem sincs!!!

De azt már kitalálta, hogy majd ő hozza vissz a gyerekemet bölcsibe...... :twisted: :twisted:
NEEEEM!!!!!
Szóse róla!!!
Tehát jó családdal én is bővelkedem!
Az én családom meg dolgozik még, és nehezen tudnak segíteni
a cipelés ügyben!
De majd megoldjuk!!!

Kép
bettike830

Sziasztok!

Elég rég jártam erre megint. Azt hiszem ez most huzamosabb ideig így is lesz, de azért igyekszek időnként benézni. Most kaptuk meg a hitelt, eddig azért rohangáltam, ezután meg különböző mesterekkel kell tárgyalni, mert szeretnénk felújítani a lakást, ezért leszek elfoglalva.
Finomakat főztetek a hétvégén! :P Én is kitettem egy kicsit magamért. Volt almaleves, karfiolkrémleves, olaszos villámpácos sült tarja (ez nagyon finom lett, pedig az illata egy kicsit erős volt az elején) petrezselymes krumplival, madártej, na meg kipróbáltam egy új sütireceptet, barackos szelet. Császármorzsa, nyami! :D Lehet a jövő hétvégén meg is csinálom.
Nóri! Nem semmi urad van, hogy ilyen sok mindent nem szeret. A párom általában mindent eszik, nálunk én vagyok nagyon finnyás és válogatós.

Betegeknek, köhögősöknek, tüsszögősöknek jobbulást kívánok! Nem tudok tanáccsal szolgálni, sajna nincs joker receptem ezekre a nyavalyákra. Mindent ki kell próbálni (persze ez ésszerűség keretein belül) és valami majd csak beválik. Nálam csak az ordugulás játszik, de az már szinte a terhesség kezdete óta. Nem is nagyon foglalkozom vele.

Zarja! Ne mondd, hogy a saját hiteleteken kívül még az egész családét is Ti fizetitek?! :shock: Hát ne haragudj, de ez agyrém! Nem tudok szóhoz jutni, mit képzelnek ezek magukról! :twisted: Nagyon kérlek, ne hagyjátok, hogy ezt csinálják Veletek, ráadásul babaváráskor?!

A múlt héten voltam szívultrahangon, dr. Hajdú Júlia vizsgált. Kicsit kemény a nőci, de nagyon profinak tűnt. Kb. 10 percig nézte a pici szívét különböző nézetekben, és szerencsére mindent rendben talált! :D
Képzeljétek, előtte a klinikára menet találkoztam Herbie-vel, majd lehidaltam a meglepetéstől! Tudjátok, voltak azok a Kicsi kocsi filmek, teljesen úgy nézett ki az a bogárhátú is, amit láttam! Pestiek! Ti nem szoktatok vele találkozni? :P

Kép
Kép
molmar

Nóri! nagyon szép a babakocsi! Szabad kérdeznem mennyit kóstál?
Kutyafuttában láttam még Vicky babakocsiját is, az is szép!

Lányok! mit szóltok ehhez a babakocsihoz? Mikor fenn jártam Pesten, beugrottam megnézni a Lurdy házba, hogy lássam milyen valójában. Lehet kérni, hogy bolygósítható legyen a kereke, tömör vagy felfújható. Könnyen navigálható, a hordozót aránylag könnyűnek találtam és sok színvariációban rendelhető. Mondjuk összecsukva elég nagy, nem igazán kis autóba való.

http://www.vatera.hu/uj_baby_merc_agat_lux_garnitura_hihetetlen_aron_153694548.html

Kép
Kép
molmar

Jaj csajok, összefutottam a "mutogatós barátnőmmel". Azért hívom így, mert ha valakivel találkozik, szegény 2,5 éves lányának el kell szavalni az összes verset, amit életében tanult. Ma meg elszavalta a Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet címűt. Erre anyja jött a "mondd szépen RRRRRépa, RRRetek, mogyoRRRRRó!" Persze csóri meg mondta, hogy jépa, jetek, mogyojó, de a ...anyja csak erőltette, hogy mondja ki helyesen. Hát nem csodálnám, ha egy komplexusos kis majom lenne belőle. Bár már most is az!!!! :oops:
Vendég

Szegény gyerek! :( Már előre sajnálom, hogy milyen felnőtt lesz belőle... :roll:

Kép
Kép
molmar

Sziasztok!

Az új munkahelyemen készenléttel kezdek :( Nem volt valami jó az első napom. Alig van mit csinálnom és nagyon idegen ez a hely. Remélem néhány nap alatt jobb lesz, mert ha így marad, nagyon kemény két hónap elé nézek. Fő a bizalom! :D

Jobbulást a betegeskedőknek! Bennem is bujkál valami néhány hete, de az időnkénti torokkaparástól eltekintve még nem volt rosszabb (kopp-kopp-kopp...)

Megvannak az első darabok a babakelengyéből!!!! :D Anyával elugrottunk a Tescoba és vettünk egy hármas csomag KÉK (kisfiús!) bodyt. Nagyon édesek! :D
Ja, és Szabi elkezdte átnézni a fiú nevket, már a C betűnél jár (mégis hatásos volt a "bünti") :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zuzmooo 2010.07.09 22:25-kor.
zuzmooo

Beszkenneltem Berci legutóbbi fotóját - lefelé néz, és már olyan nagy, hogy csak derékig fér a képre! :)

Kép

boruska

lucababám: Jobbulást Lucának. Szép a babakocsi.

ronci: Előtej?! Én is azt hittem, hogy csak a 30. hét után találkozom vele, nekem még nincs.

szana: Nekem még a mellem sem nőtt. Mondjuk elég nagyok voltak előtte is. Fájni meg nem fájnak.

ktc: Sajnálom, hogy a szüleid nem voltak jók. De a te kis családod kárpótol.

csuppancs: Eresedni nekem is eres a mellem és a hasam is, már az elejétől.

zarja: Sajnálom a pénzügyi dolgokat és engem is felháborít a dolog. Nálunk sem állnak a szülők annyira jól, de sosem kérnének meg, hogy mi vegyünk nekik fel hitelt. Egyszer mentem el apukámnak kezesnek, de ennyi. Anyukám önkormányzati lakásban lakik, szóval elég azt fizetni. Néha 1-2000 Ft-ot kért talán, de ez sem fordult elő azért túl sokszor. Nyugdíj mellett dolgozik 6 órában, hogy egyedülállóként el tudja látni a húgom, akinél most még az egyetem is viszi a pénzt.

boruska: Berci baba tényleg szép nagy már.

Pénz: Hát nálunk is annyi pénzt adnak a szülők-nagyszülők, amennyit csak tudnak. A babakocsit az anyósék spórolt pénzéből vettük. Szóval elvagyunk belőle.

Anyum nekem is állandóan vásárolgatna, de olyan dolgokat, amikre nincs szükségünk. Már szerintem megharagudott, mert leteremtettem. A húgom azóta minden darab megvétele előtt felhív, hogy megveheti-e. Így azért könnyebb, mintha már lenne 4 lábzsákom!

Képzeljétek, ma van a párommal a 12. évfordulónk. Kaptam tőle egy parfümöt, meg majd elmegyünk vacsizni, persze csak olyat engedélyezett, ami belefér a diétámba. :) Én egy feliratos bodyt akarok neki holnap venni, mert ma nem volt időm semmire.
vicky79
Budapest III. kerület

vicky, gratula at évfordulóhoz! szép kerek 12-es :)

boruska

12... Hát nekünk nem egész 5. És már a második gyerek. Nálunk minden évben van program. Esküvő, gyerek...stb.

Eszter!

Hol vagy? Ne fordulj be, kérlek! Annyira sajnálom, hogy ilyen szar helyzetbe hoztak. Tényleg nincs rá magyarázat. Tudom, hogy az édesanyád, de mi van, ha nemet mondasz? :roll: Vagy ennyire kilátástalan a helyzete?

Én felhívtam az ügyeletet. Szó szerint fuldoklom. Hiába iszom 5 litert, száraz a torkom. 80/50 a vérnyomim. Köhögés után 140 a pulzusom. Nagyon rendes kis doki volt. Ő is Bioparoxot javasolt és gégészetet, mert szerinte (a hangom alapján) ott lehet gond. Megnyugtatott. Van miért túléljem az éjjelt! Van, hogy sajnáltatom magam, de most a francba is, hasizomlázam van a köhögéstől. Egy "roham" után sírógörcsöt kapok a fájdalomtól! Ez nem normális!!!!
Vendég

Vicky! Gratula az évfordulótokhoz! Érezzétek jól Magatokat!

Boruska! Szép nagy már a legénykéd, szépen látszik a gerince!

Na, gyerekek! Most a múlt héten jöttem rá, hogy felülről nézve nem látok a hasam alá. :shock: A párom már rögtön ajánlkozott is hogy segítsek, mondjam mi van lent? :shock: :lol: És hát most váltanom kellett terhesgatyóra, talán csak egy van a mackókon kívül, ami még rám jön. :?

Kép
Kép
molmar

Mariann:
babakocsit még itthon nem lehet kapni. Itthon még a 2009-est sem lehet kapni. Hát megkerestem a Chicco olasz forgalmazóját és mivel úgyis a mi kamionunk hozza el a magyar szállítmányokat, elküldik nekem a legújabb modellt. :lol:
Vendég

Nóri, nagyon szar lehet ez a köhögés! Nekem a babas részem is bekeményedik, ha köhögök...:(

boruska

Nori: nagyon nem irigyellek most, kitartas es jobbulast!

Disznoszar megfejtes: helyes valasz nem erkezett, ami nem csoda. A mi csaladunk valamilyen oknal fogva igy hiv egy "sutit" (egyszerusege miatt nem neveznem sutinek, de kalacsnak sem). A nem tul etvagygerjeszto neve ellenere meglehetosen finom, raadasul gyorsan elkeszitheto es mindig van hozza minden itthon. Van am mas neve is, de nemtom, hogy mi, ha a kep, vagy a leiras alapjan valamelyikotok rajon, akkor ossza meg velem. :D
Egyebkent a kepviselofank tesztajahoz hasonlot kell fozni lisztbol, tejbol, belekeverni tojast es feherje habot, olajban megsutni es kakaos porcukorba forgatni. Igy nez ki (csak kicsit eros lett a vaku, alapban teljesen sotet barna, innen es a formajarol kapta a csodas nevet):
Kép

ELOTEJ: a tejelokhoz en is csatlakozom, vagyis talan en alapitottam volna a klubot, ha lenne, mert nekem meg az elso trimeszter kornyeken megjelent. Pedig Kristof szuletese utan teljesen elmult. Most mar ott tartunk, hogy hosszu zuhany kozben a meleg hatasara csopog. Ebbol meg nem vonok le messzemeno kovetkezteteseket a tejmennyisegemre nezve, mert tavaly is volt elotej boven, anyatej meg semmi.
A cicim nekem lenyegesen nem nott, inkabb duzzadt, telitodott, masabb lett a formaja, a tapintasa, nehezebbnek tunik, de cicitartot meg nem kellett cserelnem, csak egy-ket felson eszreveszem, hogy kevesbe kapok levegot, mint eddig.

LEVEGOPROBLEMAM viszont van. A hatamon fekve nem az igazi a lelegzetem. Kicsit keves, kicsit nehez venni. Mar ez is kezdodik. :roll: :roll:

VIKI: gratula az evfordulohoz! A 12 nem semmi szam, nekunk addig meg van vagy tiz evunk! :lol: :lol:
Pontosabban: harom hete volt az elso hazassagi evfordulonk, de a kapcsolat evfordulonk sem sokkal tobb, februarban lesz a harmadik, akkortajt szuletik majd ugye a masodik gyerekunk. :lol: :lol:
Erre mondta az en Edesapam nemreg: "Hat, ti sem fingani jartok a paplan ala!" :lol: :lol:

Babasuly: ha Kristof igy halad tovabb, akkor o sosem fog a tornasor vegen allni es nem is lesz az osztaly legkisebb gyereke. Epp egy hete voltunk meresen, epp egy nappal azelott, hogy betoltotte volna a 10 honapot. Konkretan a kora ellenere o most 83 cm es 12,2 kg volt egeszen pontosan. Mondjuk o azota nagyobb, amiota megszuletett, igy mar megszoktam, hogy mindenki idosebbnek nezi, azt, hogy mindig nagyobb ruhat kell neki venni, mint amekkora a kora (most hord 18 honaposoknak valo body-t meret szerint). Mult hetfon merlegelesen ranezesbol ram is kialtott a merosneni, hogy ne oltoztessem le a gyereket, hat en elfelejtettem, hogy egy eves kora ota nem meztelenul merlegelunk???
Aztan meg nem gyozott elnezest kerni, amikor elmondtam, hogy meg mi az egy ev kornyeken sem vagyunk, nem hogy utana. :lol: :lol:
Egy jo dolog van ebben: mindenki elhiszi, hogy az en gyerekem, hiszen en is eleg nyakiglab vagyok. Jah, bocsi, ket dolog: minden ruhat hamar kino, nem hordja agyon oket, szinte minden ujszerukent kerul majd Erik babara is. :D

Es vegul: elkeszult a pocakfoto. Meg varni akartam a het kozepeig, hogy ne akkor keszitsem, amikor epp belepek a 21. hetbe, de mivel ugyis fotoztam a sutit, igy Feri nyomatott ram is ket fotot, egyet jobbrol, egyet balrol.
Egy valami szarul sikerult rajta: nagyon lehuztam a felsot, igy a mell ala valo vonala nagyon lekerult, emiatt bena. Bocsi.
Kép Kép
Vendég

Jó reggelt!

Ti nem fáztok a lakásban este meg reggel? Nálunk olyan rohadt hideg van! :oops:
És ha még idén akarják a radiátor cseréjét, szép kis hideg lesz! :?
Ugye az állambácsi nem fizeti ki a panelprogramon nyert pénzt, majd csak 2012-ben (persze, más f.szával verik a csalánt) és ha meg akarják mégis csinálni a lakók, a 30%-ot is meg kell finanszírozni. Hát erre a jó kis budaörsi önkormányzat kifizeti azt is. Majd nekik tartozzon az állam! :lol: :lol: Remek. Csak azt nem vágom, hogy ha teszem azt meghitelezem nekik a zsét és közben eladom a lakást, hogy jön vissza a pénzem!!!! :roll:
Vendég

Na, tegnap este sűrű volt a termés, ma reggel meg senki?

Zarja Biztos nagyon zaklatott vagy és van is miért, de hidd el majd kialakul. Nálunk ugyan az egyik szülőpár segít, a másik segítségre szorul. Mi albérletben laktunk 2 kisgyerekkel, építkezés közepén, amikor terhes lettem a harmadikkal és anyósomék épp beköltöztek egy ócska présházba ahol se folyóvíz, se fürdőszoba. Emberem 120 km-ről szedett össze anyagot, tényleg az agyvérzés közelébe jutott (szédült stb), hogy pénz nélkül vizesblokkot tudjon nekik önerőből építeni. Nem volt reményteljes a helyzet. Még 3 gyerekkel is egy egyszobás albérletben laktunk 1 évig. És most alig 8 év múlva gyakorlatilag kifizettük a lakáshitelt, saját házunkban lakunk, (mégha nincs is bevakolva - helyette lesz 4. gyerekünk :D ) és van egy újonnan vett (hitelre!) 3 éves autónk. Nem büszkélkedésből írtam, hanem példaként. Mi is gyakran nagyon nekikeseredtünk, hogy hogyan lesz. Szóval kitartás, hit, bizalom: meg fog oldódni csak legyél türelemmel. Fel a fejjel. Sokszor onnan jön megoldás, ahonnan nem is várnád. Ja, és mi idén már 20 éve együtt vagyunk, abból 12 év házasságban.

Más. Én vagyok a Tena reklámos néni, de inkontinenciára is jó szülés után a nagyobb Tena betét. Volt amikor szülés után én is megfáztam és állandóan köhögtem és vagy 5 napig bepisiltem.

Nóri Túlélted az éjszakát? Látott már doki? Jobban vagy? "Mutogatós barátnőd meg hiába erőlteti a gyereket, majd akkor mondja ki az "r" betűt, ha eljön az ideje. Nekem nagyfiam 6 és fél éves volt, amikor az óvodai logopédus segítségével megtalálta az "r" betűt. A kisebbik meg 2 évesen már pörgette (és agyon szekálta vele raccsoló bátyját :) .)
pammut

Jó reggelt!

Zarja! Te szegény... Nekünk sem tudnak segíteni a szülők, de azért a saját hiteleiket nem varják még a nyakunkba... Nekem is hasonló álmaim vannak, de én sem látok rá sok esély még az elkövetkezendő pár évben... Fel a fejjel. És nehogy bedepizz...

Viki! Gratula az évfordulóhoz. Mi is olyanok vagyunk mint Ananácskáék csak nekünk márciusban lesz a 3. évfordulója a megismerkedésünknek.

Boruska! Hát nagyon szép nagyfiad van. :lol:

Ananácska! Nagyon szép pocakod van. És jó az a felső. Nekem tetszik :wink:

Nóri! Hát én is nyakig betakarózom már este... Nálunk központilag van a fűtés úgyhogy én hiába fűtenék nem tudok. :( Az mondták, hogy majd akkor kapcsolnák be, ha tartósan 7 fok alatt lenne a hőmérséklet... :? Nem is tudom mi van azokkal akiknek most van kisbabájuk. :shock:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Sziasztok!!!
Hát pénzügyileg: nekünk se nagyon van, aki tudna minket pénzzel nyomni.. de nem is kér tölünk se senki. Van nekünk saját hitelünk, merthogy házat vettünk, na meg van még vagy 2év a kocsiból is...A ház átalakítást meg a fizetésünkből csináljuk, mert arra külön pénzünk nincs. Jó sokban van az egész!!! :(
Na de előbb-utóbb készen lesz és akkor viszont nagyon szép lesz!!!! :lol:
Zarja! kitartás! meg lesz az az álom, csak lehet kicsit lassabban..ami tudom, hogy idegesítő, de csak pozitívan!!!!
Reni! Akinek most van kicsi babája az kénytelen hősugárzót beüzemelni! La a fűrdéshez, mert ahoz már tényleg nagyon hideg van.

Kép
Kép
ronci

Nekünk még nincs lakáshitelünk. Csak az én kocsimra van valamennyi. Ami csak egyre több lesz, de már tojok rá. Abból még kb 2év van hátra. Illetve a nagyanyámnak adunk havi 50eFt-ot, mert ez az ő lakása volt, mielőtt megkaptam. Szóval neki élete végéig jár az a pénz. Remélem még jó sokáig. :D
Mi nagyobb összeget is ki tudnánk fizetni most hitelre, de ki tudja, mi lesz 10 év múlva. Szóval amíg sógorék házában leszünk, addig félretesszük azt az összeget. Eleve erre a lakásra elment 4MFt, mert olyan állapotban volt, hogy lakni nem lehetett benne. Most a sógorék házára is elmegy kb annyi, mert Laci szeretné azt az 1-2évet úgy élni, ahogy neki kell. Persze ez egy 5éves ház, de akar teraszt nagyobbítani, falat átrakni... Meg megoldani, hogy a 8-10 kutya ne jusson át a kerítésen. És kb 2000nm van körbekerítve, szóval arra kell megoldás... Közben pedig lassan el lehet kezdeni építgetni a házikónkat. Anélkül, hogy előtte lett volna akár papíron is közös lakásunk! :lol:
Vendég

sziasztok!

én vagyok, csak sok a melo, inkább olvasoközönség vagyok egyenlőre :roll: :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Az első képen látszik, melyik lesz a mi házunk. A másodikon, hogy mekkora kb. a sógor birtoka.
Bal oldalon a két párhuzamos épület a lovarda, messzebb, lent a tó partnál vannak a mangalicák meg a szürke marhák. Meg vannak kecskék is, meg nyulak. De teljesen szeparáltan a lakóterülettől.

Kép
Kép
Vendég

Nóri! Akkor a 2000 m2 csak a ti házatokhoz tartozik ugye? Mert amit körbekerítettél az sokkal sokkal több lehet... Hát mit ne mondjak irigykedem nagyon. :lol: Az embőc mindig is ilyen helyen szeretett volna lakni. Ezt meg sem merem mutatni neki... :roll:

bellerreni
Eger

lucababám: Jobbulást, remélem a bioparox segíteni fog. Én is fázok már, előkerült a pizsamám. A párom már röhög, mert az anyóssal úgy vagyunk, hogy ránézünk a naptárra, október 1-je van, fázni kell, tehát elő a melegebb cuccokat. :D Hálistennek mi már megcsináltattuk a panel pluszt két éve. Nagyon jó, mert a babának nem kell majd 28 fokban lenni és jóval kevesebbet is fizetünk.

bellereni: Sajnos kisbabával csak az olajradiátor vagy valami ilyesmi a megoldás.

Köszönöm a gratulációkat az évfordulóra. Tudni kell hogy mind a kettőnknek az első kapcsolatunk és 17-19 éves korunktól vagyunk együtt. És közben a párom főiskolára is járt. Együtt 2004-től élünk, mióta Bp-re költöztünk. És a babával 2006-tól próbálkoztunk, mióta megvettük a lakást. Mi nem szerettünk volna albérletben családot alapítni, mert a családban volt, akit a pici miatt raktak ki az albérletből. Ez elég ijesztő volt. De most már minden rendben. Nem vet fel minket a pénz a lakáshitel miatt, de a kislányomnak lesz saját szobája és nekünk is van hálószobánk. Egyszer mi is szeretnénk családi házat, de majd később, ha visszamentem dolgozni.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki! Nekem is ennyi a vágyam, hogy legyen nekünk egy hálószoba meg egy a gyerek(ek)nek, de még 4 évig maradunk ott ahol vagyunk... Most egy önkormányzati garzonlakásban lakunk. A drága önkormányzatunk támogat fiatal házasokat. Tudjátok fizetni kell a lakáskasszát 5 évig és így öszötönöz hogy spóroljunk... Pffff. Ha tudunk így is úgy is spórolunk... Mindegy ez van most. Majd lesz másként is...

bellerreni
Eger

Reni!

Igen, a 2000nm csak az a kis zöld folt. Csak a ház 220nm belőle... A mi részünk 150 lesz, a maradék 70-ben egy 3szobás lakás lesz anyóséknak, ha kint akarnak aludni! Fölötte a másik ugyanolyan házban lesz majd a sógorom. DE! Ez mind az övé. Nekünk közünk nincs hozzá. Tény, hogy fantasztikus hely. A mi részünkön saját fa játszótér van Lucának. Nyári konyha, borospince, kamra. Mindenféle állat. Egy hatalmas területen konyhakert van, amit nem nekem kell megművelni. Sőt, füvet sem kell nyírni, mert állandó emberek vannak az állatok meg a földek miatt. Szóval egy mindig ráér a ház körüli melóra. Még én is csak kapkodom a fejem, hogy mi ez a Kánaán. Persze van hátránya is, mert a világ végén van. A legközelebbi település is több km. De ugye autóm az van, szóval belehalni nem kell! Meg a költségek (internet, kábeltv...stb) is több fele mennek szét!
Vendég

A szülői segítségre nem számíthatunk sajnos. Az én családom elég szegény és még ott van a kisöcsém akit taníttatni kell meg elindítani az élet rögös útján, úgyhogy anyucinak van elég baja. Zsoltinak az apukája 3 éves volt mikor meghalt úgyhogy ott is egyedül van az anyukája. Ő sem tud segíteni. Örül, hogy eltartja magát. Úgyhogy csak magunkra számíthatunk. Reméljük sikerül valamit okoskodni még a 4 év alatt...

bellerreni
Eger

Zarja, a csikok a 40.héten is kijöhetnek sajnos…Szóval hogy most még nincs, az nem jelenti azt, hogy nem is lesz :(

Szana, az nagyon jó, ha legalább neked nem volt/van lázad, mert most te vagy a szűk keresztmetszet. Szerintem akkor nem influenza lehetett, hanem valamilyen torokgyuszi. Dokihoz tényleg minek menj..úgysem ir fel semmit, csak még több bacit elkap az ember a váróban…
Nekem is fáj a cicim és nagyon nagy..

Előtej: nekem terhesség alatt nem szokott lenni olyan előtej, hogy folyik, hanem amit KTC is ir, olyan odaszáradt fehér kis valami…gondolkodtam is, hogy ez az vagy csak száraz bőr…de akkor biztos az!

Ktc, hát mit csináltak a szüleid nálatok, hogy nem tudnak viselkedni???

Nóri, na aztán a végén fiú lesz a baba és futás kék cuccokért 8) A barátnőmnek végig, még a szülés előtti napon végzett UH-n is kislányt mondtak. Ma 2 fia van.

Mutogatós barátnő: na ilyen nálunk is van a családban. HA összejövetel van, akkor az egész arról szól, hogy a gyereket kell nézni, hogy milyen ügyes, okos, különleges, zseni, az átlag felett tud mindent, énekeltetik, szavaltatják, stb…annyira durva az ilyen, hogy nem veszi magát észre??? Ja ha befejezi a gyerek a verset, utána jönnek a sztorik a gyerekről, ami azt bizonyitja, hogy mennyivel ügyesebb a gyerek mint a többi földi halandó és semmi másról nem tud beszélni csak a gyereket magasztalja..

Tegnap voltam genetikai UH-n, amikor a popsijánál nézte a doki, akkor elfordultam, nehogy kiszúrjak egy kilógó zacsit vagy valamit.
Képzeljétek olyan fotót csináltunk, ahol épp' ásít! Olyan kis édes, pont szemből látszik a pofija. Amúgy tisztára olyan forma, mint a kisfiam, igy én meg vagyok győződve, hogy fiú!! Én nagyon fiút érzek!
Súlya: 40dkg
AC: 151 mm -ez mi lehet?
BPD: 49,7 mm
FL: 33,2 mm
lara

Nóri! Akkor is irigyellek... Nagyon jó lesz ott lakni nektek szerintem... És a lányok is biztos élvezni fogják... Egyébként ha Pest egyik végén laksz a másik vége ott is nagyon messze van és mégis ugyanabban a városban laksz úgyhogy ez csak relatív, hogy mi milyen messze van... :lol:

bellerreni
Eger

Hát mióta itt lakunk, Balaton nagyon közel van. A XIV. ker meg nagyon messze! :-)
Vendég

Nóri, ti farmon fogtok lakni? Nagyon jól hangzik!
lara

Mi leszünk a Ewing család Southfork ranch-en! :lol: :lol:
Vendég

A hiteltorleszteshez jelenleg meg nem tudok hozzaszolni, amit nem nagyon banok. Nekunk meg nincs semmi, mostanaban lesz, akkor ugyis szukseg lesz hitelre, de pillanatnyilag borsozik a hatam meg a gondolattol is. Nem vagyok egy hiteles tipus, szerintem en szepen eleldegelnek albiban eletem vegeig egy fix helyen. Es most lehet engem hulyenek nezni, de en mindig tok jol megvoltam igy es sohasem vagytam arra, hogy sajat hazam/lakasom legyen, illetve vagyom, de arra vagyom, hogy ha lesz, akkor keszpenzbol legyen es a rezsin kivul ne kelljen mast fizetni.
Nah, ez a budos eletben nem fog megvalosulni szerintem, ugyhogy engedek Feri elkepzelesenek es lesz valamink hitelre elobb-utobb. :roll:
En meg a kocsival is sokaig harcoltam, hogy addig itt ne legyen semmi, amig nem sajat penzbol vesszuk meg. Pedig Feri a hiteles kocsiert is harcolt. De vegul akkor o engedett es par honappal kesobb vett ugyan, de sajat penzbol.
Nemtom miert gyulolom ennyire a hiteleket, de gyanitom, hogy erosen koze van ahhoz, hogy az eddig ledolgozott nehany evem donto tobbseget a bankszferaban toltottem hitelezesi teruleten, es nagyon nem esik jol atkerulni a masik oldalra.

EGY KENYES KERDES: hogy alltok a meretvaltozassal? Most nem a sulyra gondolok, mert az onmagaban nem mond szinte semmit, ami az alakot illeti.
Hanem a centikre lennek kivancsi.
Eddig en remekul megvoltam abban a hitben, hogy minden regi ruham jol all, nem feszul sehol semmi a hasamat es a cicimet kiveve, a sulyom sem nott lenyegesen, tehat meg mindig vekony vagyok.
Erre tegnap Feri veletlenul elkotyogta, hogy most kezdett el noni a fenekem. Viszont utana nem gyozott vigasztalni, hogy a derekam meg mindig megvan es karcsu. A combomon meg en latom, hogy vastagabb.
Jol ketsegbe estem, ezzel nem akartam volna szembesulni. De ma reggel ugy dontottem, hogy pontot teszek az I-re es lemericskelem magam.
Az allas:
- derek +7 cm (fogalmam sincs Feri hogyan latja azt, hogy a derekam nem nott, amikor azt meg en is latom, hogy a gyomrom oda van feltolodva, szabaly szeruen kiall a bordam alatt, kitapinthato szinte meg az is, hogy mit ettem)
- csipo/fenek +3 cm (ez nem is olyan rettenetes, ez persze eszre vette)
- comb 0-1cm (elvileg nem tobb, mint volt, viszont olyan lottyedt, mint a kocsonya, emiatt vastagabbnak nez ki, ennyit arrol, hogy a terhestorna meg Rubint Reka szinten tart)
- pocak: ezt mar asszem tegnap irtam, 93 cm, de fogalmam sincs, hogy mennyi volt nem terhesen, szoval ez nem lenyeg.

Ti is szelesedtek pocakon kivul mashol is???
Vendég

Bea!

Derék 84cm reggeli után, pólóban. A seggemet nem mérem, arra a gravitáció hat inkább... :oops:
Vendég

Ananácska, Derékbőség 4 alma után: 87 cm, a többit nem mérem, mert nem tudom milyen volt a kiinduló állapot, ám tegnap a 27-es méretű nadrágomba mentem a dokihoz (befőttes gumival odaerősitve :D ) és örültem, hogy rám jött simán.

De kár ezeket méregetni, a szoptatás során úgyis napi plusz 500 kcal-t égetünk majd el a tejcsi előállitásához, úgyhogy simán le fog menni minden kiló!!!
lara

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?