Sziasztok!
Ma toltom a heti elso szabadnapomat, ugyhogy most van erom es idom bejelentkezni.
Nori: valaszolva egy jo regi kerdesedre (olvastam am, csak nem tudtam irni) azert kakaskodtam olyan koran a neten, mert en olyankor megyek dolgozni. Hetre, vagyis itteni fel hetre, hat korul indulunk itthonrol, de magamon kivul meg a gyereket is rendbe kell tennem hajnalban, vagyis vele lenni egy kicsit, enni adni neki, mert megebred, igy otkor ebredes van.
Bori: szep poci! Es mekkora lesz ez meg!
Most jonnek majd a novekedos hetek, legalabbis en nagyon ugy emlekszem, hogy a 20-30 het kozott volt nalam Kristoffal a legszembetunobb valtozas. Ezekben a hetekben egyik naprol a masikra nott szinte latvanyosan, a huszas heteket meg szinte pocak nelkul kezdtem, a 30-ra meg mar messzirol is jol lathato babapocakom lett. Utana is nott meg boven szulesig, de az mar nem volt olyan latvanyos, mert "csak" egyre nagyobb lett, de addigra mar mindenki megszokta, hogy ott van valami.
En is csinalok majd pocakfotot ma, vagy holnap, mert asszem mar megint eltelt ket het. Az enyem is sokat nott most, nezegetem a regi kepeket es Kristoffal tavaly augusztus vege fele volt ilyesmi, asszem akkor voltam jo hat honapos, leptem a hetedikbe. Ez tenyleg csak azert furi, hogy most hamarabb no, mert most sokkal vekonyabb vagyok. Egyebkent 93 cm, most reggel megmertem meg mindenfele kaja elott, nemtom, hogy ez soknak, vagy kevesnek szamit, nalam sok.
Babamozgas: meglepve olvasom, hogy tobbotoknel mar kirugja a baba a haz oldalat, illetve felebreszt benneteket, stb. Lehet, hogy akkor meg mindig en vagyok extra erzeketlen, de nalunk ilyen eros mozgas nincs. Moszatol, erzem most mar napkozben is, ulve (allva, menes kozben meg mindig nem), de foleg haton fekve. Neha megugrik a hasam, bar en inkabb azt szoktam erezni, hogy felfele rug a gyomrom fele, lehet, hogy ugyes gyerek es tudja, hogy az elol fekvo meglepenyt nem illik rugdosni, bantani.
Hozzateszem, hogy Kristof engem meg az utolso napokban sem tudott felebreszteni, vagy megakadalyozni abban, hogy aludjak, pedig akkor o mar kozel negy kg-mos sullyal rendelkezett ott bent. Meg a mozgasait sem mondtam soha kellemetlennek, egyedul az fajt, amikor beilleszkedett es leszallt buksival a hugycsovemet fejelgette. Az nem jo!!!
Zarja: a problemad ismeros. Nem a tusszoges.
A vizelettartasi problemakkal kapcsolatban van egy olyan rossz joslatom, hogy ha mar most van, akkor keszulj fel, mert lesz meg rosszabb is. En is nyomattam Kristoffal vegig az intimtornat, meg mar szules utan par oraval. Terhesseg alatt akkor nem is volt vele bajom, viszont a szulest koveto nehany nap maga volt a katasztrofa.
Nemtom masnal is igy van-e, soha senkitol nem kerdeztem, de en szules utan kb 5 napig egyaltalan nem tudtam semmit sem magamban tartani. Ha ugy ereztem, hogy pisilni kell, akkor az azt jelentette, hogy azonnal pisilni kellett, nem par perc mulva, vagy fel ora mulva, hanem tiz mp-en belul a mosdon kellett lennem. Olyan volt, mintha egyaltalan nem is lennenek zaroizmaim, vagy mintha egyaltalan nem tudnam oket befesziteni. Akkora erokifejtessel jart az intimtorna, hogy szinte kellemetlen is volt, de gatmetszes hianyaban mar nyugodtan elkezdhettem aznap.
Vegulis segitett, de nagyon be voltam parazva, hogy en mar egesz eletemben pelusos leszek.
Most a 2. terhessegnel csak annyit vettem eddig eszre, hogy nem tudom a vizeletet olyan sokaig tartani, mint alapbol. Eleve baromi sokat jarok pisilni, de ha kell, akkor el is kezdhetek indulni, mert ha nem ernek oda idoben, akkor gond lenne. Reggel is mindig futva erkezem be a munkahelyemre, mar tobbszor gondolkodtam, hogy mi a nyavalyat csinalnek, ha akar csak 200 meterrel arebb koltoztetnek a mosdot, mert akkor tutira vihetnek valtas gatyat magammal minden nap.
De sebaj, ez ezzel jar, csinalom tovabbra is az intimtornat es nagyon bizom abban, hogy ha megszulok, akkor ismet visszater a regi rend.
Pocakkemenyedes: ti nem vettetek meg olyat eszre, hogy ha pisilnetek kell es probaljatok tartani, akkor bekemenyedik a mehetek, illetve feszul az egesz hasatok, sot, ugy nyilal, hogy szinte mar faj? Mar regebben asszem kerdeztem.
Nalam meg mindig fent all a problema, nagyon rossz tud lenni.
Babacska: mostanaban azzal szorakozik, hogy egyik pillanatrol a masikra bekoltozik a pocakomon belul egy pontba. Ez eleg furcsa erzes es mivel most nincs rajtam vedoreteg, igy ugy erzem neha, hogy szinte szetreped a hasfalam. Egyreszt kiall fekve is ilyenkor az egesz pocim, egy pontban olyan rettenet feszes, hogy mar nyujtani sem lehetne tovabb.
Asszem most ennyi. Most megyek virslis nokedlit kesziteni, amit meg sohasem ettem, de egyszeru is, konnyu is, olcso is es jol is hangzik.
Tegnap este sutottem "disznoszart". Nah tudja-e valaki kozuletek, hogy mi az???