Új privát üzeneted érkezett!

Nóri, Sinupret?

Az én párom időnként a rágótól tüsszög. Vagyos általában. Ha beveszi, akkor 1-2 hapci, de szerencsére ennyi.

Eszter, sajnos semmi ötletem sincs.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ronci!
Azért érthetetlen ez a másikdokis dolog, mert szerintem majdnem minden doki a magánrendelésén fogadja a kismamáit. Az enyém is. Hivatalos orvosi pecsétet nyom a kiskönyvembe. A védőnőm még sosem tiltakozott ellene. Pedig én aztán abszolut nem a körzetbe vagy a közelébe járok. Kerepesről a János kh-ba (illetve magánrendelésre a Margit krt.-ra). Szóval sztem ott van vmi suskus... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát én is magándokihoz járok, és nem mondták, hogy ne lenne jó a pecsétje. Ez az egészségügy csodás újraszervezésének egy fordulata, ha valakinek adminisztratív okokra hivatkozva 2 dokihoz kell mennie. Nekem az kerül könyörgésbe, hogy a védőnéni háziorvosi aláírással, pecséttel, naplósorszámmal adja oda a beutalókat, ne kelljen már beüljek a doki rendelésére ezek miatt.

Zarja Biztos nem vígasztal, de a terhesség egész szokatlan dolgokat hozhat elő, valszeg. a Te tüsszögésed is legkésőbb a szüléssel elmúlik (apukám szokta emlegetni fura tünetként pl. a nyelv hegyének zsibbadását :) ). Nekem csak tüneti ötleteim vannak: menj gyakran pisilni és bár nem olcsó, használd a Tena tisztasági betétjét. Ugyan drága, de hosszú és éppen erre van fejlesztve. Én ugyan nem tüsszögök gyakran, de ha megtörténik, épp így járok, mint Te. Nagyon kellemetlen :( .

Nóri Én a Bioparox sprayt használtam mindig terhességben, ha köhögtem. Azt lehet szájba is fújni és jól letüdőzni, azonnali könnyebbséget jelent. Felületaktív antibio, ha jól emlékszem fel van tüntetve a leírásában, hogy kismamák is használhatják. Amikor a kórházban voltam beteg kismamaként, ott is ezt ajánlották. Sajna nem természetgyógyász megoldás, kicsit ronda az íze meg a szaga, de nekem mindig hatásos volt. Recept nélkül kapható és nagyon sokáig elég. Hajdan bölcsis gyerekemnek is javasolták. De persze kérdezzed meg a dokidat is!
pammut

Jó reggelt Csajok!

Képzeljétek. Tegnap megint egész nap fájt a fejem. Jól elrontotta az ünneplést... :? Vettem homeos bogyót, de akár 10 percenként is szedhettem volna. Semmit nem használt. Úgyhogy ma vettem panadolt és ha szükség lesz rá tuti hogy beveszek egyet, hogy ne kelljen kínlódni.

Boruska naon szép pocid van. (Nekem is kellene már csinálni fotot)

Oltás: Én inkább átkapcsolok még a híradóról is ha ez megy benne, mert már teljesen ki vagyok tőle. Én eldöntöttem, hogy nem oltatok és kész. REménykedek, hogy nem kapom el. De valahol olvastam az egyik leírásban benne van, hogy nem veszélyesebb mint a többi influenza vírus, csak gyorsan terjed... Hát ezért én nem vállalok kockázatot...

Pammut én is ezt javasoltam volna Zarjának is meg Nórinak is...

Zarja! Bár nekem még nincs ilyen problémám, de tudok olyat aki így vészelte át a terhességet, Tena betéttel. Neki azt mondták, hogy sokmindent nem lehet tenni ellene... :?

Nóri! Én is a Bioparox-ra esküszöm. Nekem az mindig beválik. Igaz tényleg sz.r az íze, de nekem az illata kifejezetten tetszik :oops: Próbáld ki, hátha :roll:

További szép napot!

bellerreni
Eger

Jó reggelt!

Bori, köszi! Közben eszembe jutott, hogy Katica is ezt javasolta, úgyhogy éjjel utánanéztem. Majdnem szalajtottam Apát az ügyeletesbe. De tuti hülyének nézték volna! :oops: Szóval amint Luca felébred, indulok a patikába. Nagyon messze van, egész a ház aljáig kell menni! :lol:
Ha ez tényleg úgy működik, ahogy sejtem, nagyon jól fog jönni. Csak Lucába is bele tudjam verni. Nála mindig az a baj az ilyen hurutos szarokkal, mire kiirtom az orrából az antibigyós orrsprayvel, a torkában van. Mire onnan kiverem valami egyszerűbbel, az orrából visszaszedi. Így két hét után jön a szájon át szedhető antibigyó, mert begyulladt a mandulája mondjuk. Szóval most bizakodó vagyok!!!
Vendég

Bellerreni A nagyfiam is szereti ma Bioparox illatát :D . Engem a Chemotoxra emlékeztet, a gyártó vanília illatként jellemzi :lol: . Teszem hozzá a terhességek során én szag és ízérzékelésemet előbb időlegesen majd gyakorlatilag véglegesen elvesztettem. Egyes dolgokat megérzek, másokat "félre" érzek. Ez néha jó (szagos pelenka csere :D néha veszélyes (pl. gázszag).

Nóri Akkor Lucádnak is jó lehet a Bioparox, mert ha ilyen kicsinek az orrába fújod, akkor azért jut a garatba, tüdőbe is valamennyi.
pammut

Pammut! Nekem olyan kifinomult lett a szaglásom az elején, hogy csak csuda és úgymaradt... Nem tudom ez fog-e még változni a végéig, de most olyan vagyok mint egy vadászkopó :lol: Az embőc néha ki is akad, hogy ezt nem hiszi el, honnan érzem stb stb... Nálam annyi a hátránya, hogy egy 10 emeletesben lakunk és ugye ott jönnek mennek a kajaszagok és sokszor van úgy hogy emiatt kívánok meg valamit, mert érzem, hogy a szomszédból jön... A múltkor Zsolti este 10kor már át akart menni a szomszédba, hogy kérjen nekem egy kis sültkrumplit mert azt éreztem a levegőben :lol: :lol: :lol:

bellerreni
Eger

Október 5-én ÚJPALOTÁN indul a következő POCAKLAKÓ-DALOLÓ!

A Pocaklakó-daloló egy 2x2 órás, várandósoknak (és kispapáknak) szóló tanfolyam, amin közösen merülünk el az altatók, az ölbéli játékok, a mozgásfejlesztés titkaiban, énekelve-mondókázva, kb. 40 dalt és mondókát elsajátítva közben. A tanfolyam végén az anyagot CD-ROM-on is megkapjátok, mind az elméleti, mint a dalos-mondókás anyaggal.

HELYSZÍNE:

Bp. VX. Hősök útja 3, gyógytorna-helyiség

IDŐPONTJA:

1. alkalom: 2009. október 9, péntek 18.30-20.30-ig

Téma: altató dalok és mondókák, ébresztgető játékok, valamint ölbéli játékok

2. alkalom: 2009. október 12, péntek 18.30-20.30-ig

Téma: Höcögtetők, hintáztatók, mozgásos játékok, dalok és mondókák

Jelentkezni és érdeklődni a 20 527 8030-on lehet.

Zenebölcsi - babatorna - Pocaklakó-daloló
www.cilizenebolcsije.eu
huligánlány

Szag: hát én alapból szagérzékeny vagyok. Egy ismerősöm parfümgyártásban foglalkozik. Szerinte baromi tehetséges lennék náluk. :oops: Én csak azt érzékelem belőle, hogy egy sportcsarnoknyi területen ha rágyújt valaki, egyből rosszul leszek. Meg ha apa birkagulyást eszik itthon, le kell menjek sétálni, mert hányok tőle. Több km-ről megérzem, ha valami ég pl. :oops:
Vendég

sziasztok!!!!!!!

nem akajok dolgozniiiiii, olyan álmos vagyok, és az ügyfelek meg olyan tahók :roll: :roll: :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Edit! Már csak 2 hónap és egy pár nap... Nagyon ki vagyok én is. Menni akarok haza az embőc vállán alukálni... Nekem meg az a bajom, hogy semmi dolgom és halálra unom magam és k.vára nem telik az idő... :cry: :cry: :cry:

bellerreni
Eger

Unalmamban csináltam én is másik vonalzót :lol:

bellerreni
Eger

Nem is meséltem Lányok!

Ha Lili mégis kukacos, megszületett a megállapodás: Soma lesz a neve. :)
Amúgy meg ma készülök a Főnimmel beszélni, hogy engedje meg, hogy otthonról dolgozzam. Hátha sikerül, és akkor max. hetente vagy két hetente egyszer bejönnék. Drukkoljatok!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri,
Köszi a babakocsi tippet, gyorsan rá is repülök, hátha megvan még. Az előbb ugyan hívtam, de hiába. Nem vették fel. :( Na majd később.

Csilla,
Az én emberem sem babonás, de meglátta, hogy anyám már elkezdte beszerezni a babakelengyét, és köztudottan ő is nagyon babonás, így kezd megnyugodni, és már örül is, hogy nem egyszerre kell majd januárban megvenni mindent, ahogy azt ő eltervezte…
A szopipárnát viszont használd… nagyon jót tesz a gerincnek… ne halgass az uradra…

Vicky, a csíkokra még mindig nincs késő a krém, ugyan ezek már nem múlnak el, viszont nem lesz több… kenegesd magad nyugodtan, egy kis kényeztetés nem árt… vond be emberedet is, hogy ő is tegyen valamit a kismama szépségéért… kenegesse ő a pocakodat este, legalább a gyerek is szokja apa kezét… :)
Csíkok elleni krémet én kaptam már párom apjáéktól… a felesége gyógyszertárban dolgozik, így tudja mit visznek inkább a kismamák… még nem kezdtem el használni, mert testápolót én amúgy is használok minden nap, mert nagyon száraz a bőröm.

Bori,
Tényleg szépen gömbölyödik a pocakod… mi volt ma az UH-on?

A pattanásokkal én is hadilábon állok, holott sosem voltam pattanásos, még tini korban sem… ugyanakkor meg iszonyat száraz a bőröm… ki érti ezt???

Baba: iszonyat aktív… akkorákat rúg, hogy néha szó szerint kellemetlen, pedig még „pici”… mi lesz velem később??? Éjszaka is többször felébredek, hogy ő is felébred, bár állítólag már most úgy vannak ébren (3 óránként), ahogy majd később felébrednek… Tegnap jöttünk haza anyuéktól, és én marha ittam egy kis üdítőt mielőtt elindultunk… kb 1 órás az út… hát alig bírtam ki hazáig, mert ahogy tele volt a hólyagom, a gyerek meg felkelt, és azt használta boxzsáknak… nem volt egyszerű.

Anyutól kaptam 7végén egy terhesgatyit. Nagyon csini, csíkos, csak fel kellett varrni, mert rövidek a lábaim, ma le is vasalom, és lehet hordani… a többi gatyámat már csak bandázzsal tudom hordani, mert már a cipzárt sem tudom felhúzni… na de azért még így hordhatóak…
Csinálok én is pocakfotót a héten, és felrakom… egész nagy már… :)

Kakti, kukacos??? Tök jó...

Na ha tudok, jövök még ma…
Jók legyetek
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Kattkat, mi lett végül a férjeddel, hol volt?

Nóri, azért a Bence, a Levente és a Máté a király úgy látom! Nemsemmi, hogy a Bence évek óta így vezeti a listát..

Vicky, én már éjjel nem merek felkelni, mert akkor felébresztem és oda a visszaalvásom..
Nekem is ilyen DMes olajom van, nem olyan rossz, bár most gyúrok egy Vichy-re.

MA megyek genetikai UH-ra...végre! Remélem nem fogom kiszúrni, hogy fiú vagy lány 8)
lara

Sziasztok!
Ma toltom a heti elso szabadnapomat, ugyhogy most van erom es idom bejelentkezni.

Nori: valaszolva egy jo regi kerdesedre (olvastam am, csak nem tudtam irni) azert kakaskodtam olyan koran a neten, mert en olyankor megyek dolgozni. Hetre, vagyis itteni fel hetre, hat korul indulunk itthonrol, de magamon kivul meg a gyereket is rendbe kell tennem hajnalban, vagyis vele lenni egy kicsit, enni adni neki, mert megebred, igy otkor ebredes van.

Bori: szep poci! Es mekkora lesz ez meg! :-)
Most jonnek majd a novekedos hetek, legalabbis en nagyon ugy emlekszem, hogy a 20-30 het kozott volt nalam Kristoffal a legszembetunobb valtozas. Ezekben a hetekben egyik naprol a masikra nott szinte latvanyosan, a huszas heteket meg szinte pocak nelkul kezdtem, a 30-ra meg mar messzirol is jol lathato babapocakom lett. Utana is nott meg boven szulesig, de az mar nem volt olyan latvanyos, mert "csak" egyre nagyobb lett, de addigra mar mindenki megszokta, hogy ott van valami.

En is csinalok majd pocakfotot ma, vagy holnap, mert asszem mar megint eltelt ket het. Az enyem is sokat nott most, nezegetem a regi kepeket es Kristoffal tavaly augusztus vege fele volt ilyesmi, asszem akkor voltam jo hat honapos, leptem a hetedikbe. Ez tenyleg csak azert furi, hogy most hamarabb no, mert most sokkal vekonyabb vagyok. Egyebkent 93 cm, most reggel megmertem meg mindenfele kaja elott, nemtom, hogy ez soknak, vagy kevesnek szamit, nalam sok.

Babamozgas: meglepve olvasom, hogy tobbotoknel mar kirugja a baba a haz oldalat, illetve felebreszt benneteket, stb. Lehet, hogy akkor meg mindig en vagyok extra erzeketlen, de nalunk ilyen eros mozgas nincs. Moszatol, erzem most mar napkozben is, ulve (allva, menes kozben meg mindig nem), de foleg haton fekve. Neha megugrik a hasam, bar en inkabb azt szoktam erezni, hogy felfele rug a gyomrom fele, lehet, hogy ugyes gyerek es tudja, hogy az elol fekvo meglepenyt nem illik rugdosni, bantani. :lol: :lol:
Hozzateszem, hogy Kristof engem meg az utolso napokban sem tudott felebreszteni, vagy megakadalyozni abban, hogy aludjak, pedig akkor o mar kozel negy kg-mos sullyal rendelkezett ott bent. Meg a mozgasait sem mondtam soha kellemetlennek, egyedul az fajt, amikor beilleszkedett es leszallt buksival a hugycsovemet fejelgette. Az nem jo!!! :? :roll:

Zarja: a problemad ismeros. Nem a tusszoges. :roll: :roll:
A vizelettartasi problemakkal kapcsolatban van egy olyan rossz joslatom, hogy ha mar most van, akkor keszulj fel, mert lesz meg rosszabb is. En is nyomattam Kristoffal vegig az intimtornat, meg mar szules utan par oraval. Terhesseg alatt akkor nem is volt vele bajom, viszont a szulest koveto nehany nap maga volt a katasztrofa.
Nemtom masnal is igy van-e, soha senkitol nem kerdeztem, de en szules utan kb 5 napig egyaltalan nem tudtam semmit sem magamban tartani. Ha ugy ereztem, hogy pisilni kell, akkor az azt jelentette, hogy azonnal pisilni kellett, nem par perc mulva, vagy fel ora mulva, hanem tiz mp-en belul a mosdon kellett lennem. Olyan volt, mintha egyaltalan nem is lennenek zaroizmaim, vagy mintha egyaltalan nem tudnam oket befesziteni. Akkora erokifejtessel jart az intimtorna, hogy szinte kellemetlen is volt, de gatmetszes hianyaban mar nyugodtan elkezdhettem aznap.
Vegulis segitett, de nagyon be voltam parazva, hogy en mar egesz eletemben pelusos leszek.
Most a 2. terhessegnel csak annyit vettem eddig eszre, hogy nem tudom a vizeletet olyan sokaig tartani, mint alapbol. Eleve baromi sokat jarok pisilni, de ha kell, akkor el is kezdhetek indulni, mert ha nem ernek oda idoben, akkor gond lenne. Reggel is mindig futva erkezem be a munkahelyemre, mar tobbszor gondolkodtam, hogy mi a nyavalyat csinalnek, ha akar csak 200 meterrel arebb koltoztetnek a mosdot, mert akkor tutira vihetnek valtas gatyat magammal minden nap.
De sebaj, ez ezzel jar, csinalom tovabbra is az intimtornat es nagyon bizom abban, hogy ha megszulok, akkor ismet visszater a regi rend.

Pocakkemenyedes: ti nem vettetek meg olyat eszre, hogy ha pisilnetek kell es probaljatok tartani, akkor bekemenyedik a mehetek, illetve feszul az egesz hasatok, sot, ugy nyilal, hogy szinte mar faj? Mar regebben asszem kerdeztem.
Nalam meg mindig fent all a problema, nagyon rossz tud lenni.

Babacska: mostanaban azzal szorakozik, hogy egyik pillanatrol a masikra bekoltozik a pocakomon belul egy pontba. Ez eleg furcsa erzes es mivel most nincs rajtam vedoreteg, igy ugy erzem neha, hogy szinte szetreped a hasfalam. Egyreszt kiall fekve is ilyenkor az egesz pocim, egy pontban olyan rettenet feszes, hogy mar nyujtani sem lehetne tovabb.

Asszem most ennyi. Most megyek virslis nokedlit kesziteni, amit meg sohasem ettem, de egyszeru is, konnyu is, olcso is es jol is hangzik.
Tegnap este sutottem "disznoszart". Nah tudja-e valaki kozuletek, hogy mi az??? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nóri, Tantum Verde torokfertőtlenítő spray-t javasolok a torokfájásra. Pár hete a gyerekorvos javasolta nekünk, amúgy nem csak gyerekeknek jó, napi 3-szor 4 fújás kell a torokra, nagyon finom íze van és nagyon hatásos.
lara

Sziasztok!

A ma reggel jó kis kalandtúrával indult - nem tudom, olvastátok-e de Harmat utcában, kb 200 méterre ahonnan én lakom, lelőttek két afgánt, úgyhogy mindent lezártak, jól el is késtem az orvostól...

Barbinak, és mindenkinek akit érdekel: :)
A baba jól van, és szépen növöget, már 30 deka :) És egészen biztos, hogy fiú, láttuk a kukiját :) A kép, amit kaptam nem annyira jó, mert be volt fordulva a hasam felé, oldalról látszik, majd este feltöltöm.

Volt egy kis sebem a hüvelybemenetem körül, amin aggódtam, mert nem is láttam, csak éreztem a kezemmel, apja vizsgálgatta, de nem tudta diagnosztizálni... De mindegy, doki megnyugtatott, hogy normális, csak valami faggyúmirigy.

Szóval minden OK, kivéve, hogy én is kezdem a betegeskedést, eléggé megfáztunk a hétvégén - nehéz elfogadni, hogy nincs már nyár - úgyhogy szipogok, meg fáj a torkom. A doki azt mondta, hogy bármit szedhetek, mebucaint vagy Strepsilst is, meg ha lázam lenne, vegyek be algoflexet, vagy mi jó nekem, ebben a korban már nem árthat a babának... Amíg mondjuk nem vészes a helyzet, addig maradok a mézes teánál.

El kellene kezdeni dolgzoni, sok az írnivalóm munkaügyben erre a hétre, de remélhetőleg kedd-szerdán nem kell bejönnöm, és otthon lapítva pötyögtethetem a gépet egész nap.

boruska

Ananácska, én tudom mi az amit tegnap este sütöttél, de azt nem szokták megsütni..furcsa ételeket esztek ti.. :wink:
lara

csajok, mi csütörtökön megyünk 4d-re, már nagyon kíváncsi vagyok Csaneszra :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Bea!

Kolbászra vagy hurkára tippelek! :D

Én ma nagyon finomat ettem. Bacont pirítottam, rá csirkemell darabok. Meglocsoltam tejszínnel. Só, bors, szerecsendió. Magamnak meg megszórtam pirított dióval. Bele a kifőtt penne (most masni) tészta. Elképesztő illata van. Ezek a hozzávalók mindig vannak itthon és tényleg fantasztikus az íze. Főzőtejszínnel jobb, mert kisebb a zsírtartalma. De most csak jó zsíros habtejszín volt. Nagy duzzogva azért befaltam! :lol: :lol:
Vendég

Megrendeltem a babakocsinkat!!! :shock: :oops:
Vendég

Nóri, nem vállalsz főzést másoknak is? :D
Én ma a hagyományos vonalat erősítem: karfiol leves, csirkepöri tarhonyával...
lara

Én is a hagyományos konyhát részesítem előnyben, de mindenevő vagyok, apjuk miatt nem szoktam nagyon újítani, mert elég finnya szegény...
Amúgy tegnap anyutól hoztam csirkebecsinált levest (májas grízgombóccal), csiripörit nokival, és cékla...
Na megyek is és jól megeszem az egészet!!!
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Lara!

Te biztos többet dolgoztál vele, mint én.
Jelenleg Luca semmit nem hajlandó megenni, így próbálok a kedvére tenni. Gondoltam a mini-masnitészta milyen cuki. Az is volt. Megkóstolta, közölte vigyorogva, hogy finom. Majd elsírta magát és bement a szobájába aludni... :cry: Biztos fáj a torka. Szóval délután sütök egy kis linzert lekvárral. Már mindegy mi az, csak egyen. Se a joghurt, se a puding nem csúszik. Pedig tele van vele a hűtő.
Már 1kg-t lefogyott. Pedig ő mindig kis kerek, husi volt. Soha nem kellett aggódni a kaja miatt. Most meg 13kg alatt van. Nem fog elfogyni, de sajnálom szegényt! :cry:
Legalább adhatok neki Béres cseppet. Eddig a túl jó étvágya miatt nem mertem!
Vendég

Nóri!

Valóban nagyon jól hangzik a főztöd! Sajnálom szegény Lucát! Adtál neki már vmi gyógyszert?

Én elmentem kaját venni, nem főzögetek, ha dolgozom, de jól választottam: ananászos csirkét ettem rizzsel, fincsi volt.

Lekváros linzert én is be tudnék nyomni desszertnek - gyorsan túrok vmi finomat, hátha van egy kis dugicsoki a fiókomban :)

boruska

Nóri, Az én gyerekeim, ha már a pudingot sem eszik, akkor tudom, hogy betegek lesznek...régóta ilyen étvágytalan?
lara

Az én uram nem eszik gombát, belsőséget, tejfölt, túrót. A csirkéből csak a combját meg a mellét.
Megeszi a pörköltet (csak marha meg birka), rántott húst, bab, gulyás, fokhagymakrém és húslevest. Paprikás krumplit, bolognait meg a pizzát. Ja meg a kelkáposzta és sárgaborsó főzeléket.
Én ezeken kívül vagy 100 étel készítéséhez vagyok szokva. Mi nagyon változatosan ettünk otthon. Leginkább a nagymamám féle házias magyar konyha. Mellé anyu éttermi meló alatt "gyűjtött" kajáival. Szóval igyekszem Lucát változatosságra neveli. Ebben segítség a bölcsi is persze. De ritkán főzök egy hónapban kétszer ugyanazt.
Amikor férjhez mentem, írtam egy listát arról, miket szoktunk enni. Arról válogatok. Több, mint 300kaja van rajta! :D
Vendég

Lara!

Szombat este meglátta a tv-ben az új Dr V-ker puding reklámját. Lelkendezett, hogy olyat enne. Elrohantam az Auchanba este 18h-kor. Megvettem. Megcsináltam. Ahogy gondoltam, szar, mert utálom a dobozos dolgokat. De a gyerek kedvéért mindent. Feldíszítettem. Majd megettem...
Kb egy hete, amióta köhög, nem eszik csak. Szóval nem aggódom.
A rohadt méteres kalácsból sem evett egy falatot sem. Tegnap átvittem a mamához a maradékot. Ott befalt két szeletet! :twisted:
Vendég

Breking news - megszületett az előző vőlegényem kisbabája, kislány és Lili, nagyon szép.
Az anyjának csak a keze látszott de ki van lakkozva a körme. Lakkozott köröm a 40. héten? :)

boruska

Egyéb news: a doki most mondta meg az AFP-met, a korrigált érték 0,93, azt mondta, az tökéletes :) Jobb későn, mint soha

Ti mikor mentek terheléses cukorra? Nekem már adott beutalót

boruska

Bori!

Cukor a 24. hét körül kell. Én is akkor megyek csak. Meg néznek még egy toxot is!
Az én exemnek is nemrég született kisfia. Neki gyönyörű barátnője van. Láttam a művészi terhes fotókat róluk. Hát tényleg nagyon szépek! 7hónaposan melltartó-bugyiban is gyönyörű az a lány! :oops:
Vendég

A cukorterhelést a 24-28. hét közt kell megcsináltatni. Én pl. a 26. hét táján megyek majd - november elején. Nem tudom, miért adott neked már most beutalót. Addig még úgyis taliztok, nem?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én csütörtökön megyek a terhelésre! :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri, akkor kár is aggódni az étvágytalansága miatt, ha meggyógyul a torka, majd bepótolja, amit most nem evett meg. Nálunk legalábbis igy szokott lenni.

Boruska, a lakkozott köröm még haggyán, én láttam olyat aki tökéletes sminkben van fotózva a szülőszobán, ahogy tartja a babáját...
Nekem is odaadták már a 12.héten az összes beutalót, még a harmincvalahanyadik heti vérvételre is :) Igy úgy gondolom, hogy kábé a 26.héten megyek cukros vérvételre, mert igy szokás, ha jól emléxem.
lara

Sziasztok!

Jól eltűntem... :oops: :oops: Rég volt ilyen xar hetünk, mint a múlt hét. Sajna csak e-mail-megtekintésre tudtam géphez jutni; úgyhogy le vagyok maradva abszolút.
A betegségen remélhetőleg túl vagyunk, Minót pár napja tekintem gyógyultnak, nekem még mindig érződik a közérzetemen, hogy vmi nincs rendben. :cry: És a pocaklakónk is nagyon passzív lett, állandóan emiatt aggódom. Már arra is gondoltam, hogy előrébb hozom a 4D időpontját.
Nóri, sajnálom, hogy Luca beteg, s emiatt étvágytalan, de igaza van Larának, be fogja pótolni. Jázmin ,még sosem érte el a 13 kg-t :shock:
Na ezt elküldöm, mert Minó nagyon akar vmit.

Kép
Kép
szana80

Lara!

Köszi

Szabina!

Igen, tudom, hogy nem sovány. De ő 13,8 szokott lenni. Most meg 12,5. És jó, hogy a karja meg a combja nem gizda, de a pocakja beesett. És még mondja is néha csóri, hogy "Üres a pocakom..." :oops:
Persze éhen halni nem fog! :lol:
Vendég

Ilyet vettem:
Kép

Drukkoljatok, hogy minden rendben legyen, mert külföldről rendeltem és futárral jön majd...
Vendég

Nóri,
én 16kg-al mentem iskolába na jó... tejcukor, és lisztérzékeny voltam... :) a táska vitt engem. :D
A bárátnőm kisfia jövő hét végén lesz 10 hónapos, és elérte a 9,5 kilót... nem semmi. Holott ő sem dagi... viszonylag "magas" is, pedig az apja akkora, mint a kutya ülve... :)

Barbi

KépKép
hbarbi80

szép a babakocsi... :)

Barbi

KépKép
hbarbi80

Barbi!

Az én lányom hízása:
Születés: 3320g 56cm
Hazajövetelkor: 2900g
1 hó: 4600g
2. hó 5900g
3. hó 7200g
4. 8100g
...
1. év 9900g
2. év 12.500g
2,5 év 13.500g 90cm

Szóval ő most már kezd normál súlyú lenni. De picinek!!!!! Akkora volt, mint Gombóc Artúr! :lol: Bár a bnőm kisfia most 11 hónapos 11kg és 22-es lába van! :shock: 82cm :shock:
Vendég

Hát Csajok! Úgylátom mindenkin végig fog menni ez a fránya betegség... Én is elég szarul érzem magam. Nem fáj semmi, vagyis kicsit a fejem, de rossz a közérzetem úgyhogy gyorsan elszaladtam mézért és kamilla teát iszogatok mézzel. Biztos amit tuti...

Nóri! Tényleg szép ez a kocsi... Én is szeretnék új babakocsit a picinek :cry: :cry: :cry:

bellerreni
Eger

csajok!

vkinek császármorzsa recept?

Edit

Kép
ézsóné

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit!

egyik:
* 3 tojás
* 5 ek. liszt
* 1 ek. búzadara
* 1 zacskó vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 1 citrom reszelt héja
* kb. 1 csésze tej
* szeletelt mandula
* 1 ek. vaj

A tojások sárgájából tejjel, sóval, vaníliás cukorral, citromhéjjal, darával és a liszttel egy sima, sűrű palacsintatésztát keverek. A fehérjéket kemény habbá verem, hozzáöntöm a palacsintatészta 1/4 részét, s miután óvatosan összeforgattam vele, belekeverem a maradékot is.
Egy nagy, vastag teflonserpenyőben vajat olvasztok, beleszórom a mandulát, és ráöntöm a tésztát.

Közepes lángon lassan aranysárgára sütöm az alját, majd egy műanyaglapát segítségével átfordítom. Egyben nem lehet megfordítani mint a palacsintát, mert annál jóval vastagabb és lágyabb, de 4-5 részletben könnyedén. Ilyenkor 1-1 morzsa vajat pottyantok a serpenyőbe, mielőtt a nyers tésztát belefordítom, mert szebben pirul, nameg az ízének sem árt.

Amikor már kezd pirulni az alja, a lapáttal vagy 2 villa segítségével darabokra tépkedem, és kevés porcukorral megszórva készre pirítom, anélkül, hogy kiszárítanám.
Vendég

Én úgy csinálom, hogy személyenként 1 tojás sárgáját, 1 zacsi vaníliás cukit, 1,5dl tejet és 10dkg liszt+gríz keverékét összekeverem. Bele 1citrom héja és a tojásfehérjék habja.
Serpenyőben megsütöm. Esetleg mazsolát teszek a tésztába.
Vendég

Úh, szegény Luca több, mint 1kg fogyás. Amúgy nem azért írtam, hogy Minó még nem volt 13kg. Bár lett volna annyi!!! Nekem folyton ez a parám, hogy milyen kis csonti, kilátszanak a bordái. S amikor beteg lesz, képzelheted hogy néz ki. :cry: Viszont elég magas, magasabb, mint a korosztálya.
Babakocsi szuper! Vasárnap mi is voltunk bababoltban - Minónak kellett sapit venni, s persze, ha már ott voltunk nézegettem a babakocsikat is. Bár nekünk ez most kimarad, de olyan jót nosztalgiáztam, s persze már teljesen más szemmel méricskéltem a járgányokat, mint anno Minónál. A kendővel még barátkoznom kell, de mi most tuti nem veszünk babakocsit.

Kép
Kép
szana80

A BOLDOG NŐK 5 TITKA:

1. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, akivel megoszthatod a
felelősségeket és a háztartási munkát, és hogy legyen egy jól fizető
állása.

2. Fontos, hogy egy boldog férfit találj, aki imád táncolni, utazgatni
és mindig megnevettet.

3. Fontos, hogy egy romantikus férfit találj, akire érzelmileg
támaszkodhatsz, anélkül, hogy ő ezt kihasználná,és ráadásul nem
hazudik.

4. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, aki tökéletes szerető és imád
veled hancúrozni.

5. Fontos, de nagyon fontos, hogy ez a 4 férfi ne ismerje egymást!

bellerreni
Eger

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Edit

Kép
ézsóné

Szana, ugye nem influenzásak voltatok?
lara

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?