Új privát üzeneted érkezett!

Angie!
Örülök nagyon, hogy előre nézel!!!!!

Fleur!
Tudom, hogy nem könnyű, de próbálj meg picit pihenni... Szívesen vennék egy pocifotót... ;)

Évi!
Nagyon jó hír, hogy Dóri eredményei jók, és nekem is az jutott eszembe, ami Kacsának: ha csak ezeket a főtt ételeket eszi meg, hát legyen, annyit tudsz tenni, hogy mindig kínálod azt is, amit nem szeret, aztán egyszer csak megkóstolja...

Beze!
Üdv körünkben! :)

Maci!
Gratula Levinek! ;) :) Nagyon ennivaló a kis durmoló! :)

Kacsa!
Rendbe jött már Timi szeme? Nem adtál neki calcimuscot meg Fenistil cseppeket?

Syry!
Úgyis kislánynak kéne következnie, nem? ;) Akkor lehet, hogy még pont jók lennétek... :)

Jucmuc!
Nem látom a vonalzód, hogy hol is tartasz... Gratula a kislányotokhoz!!! Nevetek van már?

Mi a múlt héten "őszöltünk" egy kicsit, lementünk a Balcsira egy hétre. Hát, majdnem jobb volt, mint a nyaralás... Nem volt az a nyüzsi és forgalom, ami augusztusban, és bár fürdeni nem fürödtünk (igaz, voltak, akik bátrak voltak), így sem unatkoztunk. Apa horgászott, mi csavarogtunk, játszótereztünk, várat néztünk stb. Igaz, hogy a gyerekek borzasztó náthásak voltak (ezért nem mentünk Kehidakustányba, pedig szerepelt a tervben), de szerencsére éjjelente aludtak és nappal sem volt velük gond. Kendének már hiányzott az ovi, és ma szinte repült a csoportszobába... :) És még aludt is, ami nála nagy szó. A második hét sírása-borzalma már eltűnt, imád oviba menni, nagyon szereti az óvó néniket is.

No eldugulok... :)

Pussz!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Angie!

1000 ölelés Neked!

Fleur!

Hívlak holnap (már hetek óta nap mint nap készülök rá, úgysem hiszed el), ha az égiek is úgy akarják!

Ezer bocsánat, hogy megint ilyen soká jövök, de extrém pocsék napjaim vannak, sok szempontból! Most nem akarlak ezzel terhelni benneteket,mert nem akarom rontani a hangulatot, de a mai adalék az összes többihez, hogy megint pocsék alacsony lett az afp-m (tudtam előre, még sosem érte el a minimum szintet), mehetek megint a genetikára, ülhetek ott fél napot, hiába volt alacsony minden terhességnél, hiába tuti jó a kombinált teszt eredményem, ez a protokoll!
Mondjuk kicsit rezignáltan vettem tudomásul a dolgot, amikor a dokim mondta a telefonban, előtte kiterítve az összes eddigi afp leletem (5db) és közölte, ,hogy a MOM érték 0.45 (Kamillánál 0.42 volt), a másik érték mg talán 15 (?) és ez azért alacsony. Próbált nyugtatni (nem nagyon kellett), hogy szerinte nincs semmi baj, én vagyok úgymond gyári hibás, ezért kell ezt minden alkalommal végig játszanunk. De azt mondta, ne haragudjak, muszáj elküldenie genetikára, minél hamarabb...
Most megyek majd hozzá csütörtökön a Bolgárkerék u.-ba, ott Czeizel doki gépével fogja csinálni a genetikai uh.-ot a dokim, aztán adja a beutalót a Baross u.-ba ( nem tudom, hogy amit az ország legjobb gépén nem látnak-mivel ott voltam 12.heti uh.-on és kombinált teszten is-azt majd hogy látján a Baross-ban, de mindegy). Ez a protokoll, meg a magyar egészségügy!
És bár mondtam neki, hogy ezen az értéken most nem vagyok hajlandó egyenlőre kétségbeesni (erre Ő, hogy kár is lenne), azért persze egy ilyen eredmény beülteti a bogarat az ember fülébe, úgyhogy most minimum csütörtökig tuti tövig rágom a körmöm...
(szerintem meg csak annyi van, hogy kislány, Kamilllánál volt ilyen alacsony a MOM értérkem, a fiúknál 0.7 volt mindig és sok helyen olvastam, hogy a kislányoknál alacsonyabb a MOM, de persze lehet, hogy hülyeség)!

Márti
borossné becz márta
 
 


Norwell,

Köszi :P 22. hetet fejezem be holnap majd gyartok uj vonalzokat..
Nevünk me'g nincs, sok van a mi tetszik de meg nem döntöttünk. Fiu nev ma'r megvolt, Alberto. Lanynevek közül tetszik a Sofia, Linda, Chiara, Laura, Ilaria, Lara, Lola stb...szoval nem könnyü valasztani. :P Orülök, hogy jol telt a nyaralasotok az utoszezonban!

Marti,

Tutira minden rendben a babaval ne izgulj! Es ha eddig is mindig alacsony volt akkor föleg nyugi! Itt nem is csinalnak afp-t mert nem tartjak megbizhatonak...

Kép
Kép
jucmuc
 
 

 
 

Márti!
Ne aggódj az afp miatt, sok országban valóban nem csinálják, mert a megbízhatósága nagyon csekély (a védőnőm is azt mondta anno, hogy az egyik legfeleslegesebb vizsgálatok egyike...). Drukkolok, hogy minden rendben legyen!!! Nálatok milyen nevek vannak listán? :)

Jucmuc!
Na, most már látom a vonalzót! ;) Még van időtök eldönteni a nevet... :)

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

18. heti uh. megvolt! Doki bácsim szavaival élve: Tökéletes a baba, mint a többi!!! Szóval most nem vagyok már úgy betojva a genetikától. Doki bácsim minden porcikáját alaposan átnézte, minden mérete tökéletes, nyitogatta a száját és egy percre sem állt meg!
Éééés: kisfiú!!!

Norwell!

Egy másik topicon szavazást indítanak, hogy kitalálják a manó nevét, úgyhogy nem árulnám el! :wink: Viszont nemsokára lehet majd szavazni, ha van kedved!


Köszi mindenkinek a bíztató szavakat! Sokat jelentett!

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti
ezek jó hírek! :lol: szavazást majd figyelem.
hihetetlen, hogy már 18. hétben vagy!

Jucmuc
remélem a keményedések elmúltak. gratula a kislányhoz. Davide hogy van? most esett le a tantusz , hogy a vonalzód láttam, pont két év lesz a lurkók között?! :lol: 8)

Nekem ma 26 napra megjött. :shock: :x életemben nem volt ilyen rövid ciklusom. Úgyhogy kezdődik a clostyzás. Picit félek tőle, és már alig várom az uh-t hogy megnézzük hány petécske érik meg. (azért remélem nem túl sok...)

Kép

Kép
syrynx
 
 


Maci
Sokára, ha marad minden rendben akkor csak a 36. héten.
Édes alvó Levi

Kacsa
Ezt én is szoktam alkalmazni, csak nem mindig válik be :? de ezek szerint vérmérséklet függő is. A bezárásnak kb. az a vége, azt is szoktam alkalmazni, h üvölt mint a sakál és nem tud lehiggadni. A végén csak kellek ahhoz, h megnyugodjon.
De akkor uazokat a módszereket alkalmazzuk.

Ez egy kapszulában egyben van...szóval nem hiszem, h zavart okoznának egymásnak.
De azért kösz és utána nézek.

Angie
Igen jól látod nincs sok időm rá gondolni. Csak néha alkudozok nem tudom kivel, h délelőtt kellene szülni..mert ha éjszaka eltűnök és 3 napig nem leszek Lilla nem fogja jól viselni. Nála fontos, h elköszönjek tőle.
Amúgy meg csupa lelkiismeret furdalásom van, h mennyire nem tudok Danira koncentrálni és hogy ha végre köztünk lesz akkor sem tudom hogy lesz.....
Na de nem nyafogok ez legyen a legnagyobb problémám....

Jucmuc
Gratulálok a kislányhoz és már látszik a vonalzó is :lol:

Norwell
Örülök, hogy jól sikerült az őszölés :)

Márti
Na és látom minden ok és megint pasi :lol: lassan foci csapat. És téged nem lehet elérni :) :)
Hol lesz szavazás? Besegítek én is.

Syry
nagyon nagyon ++++++++++++++++++++ez tuti hónap lesz meglátod.

Kép

KépKép
KépKép
fleur
 
 


Sziasztok!

Jucmuc!

Gratulálok a kislányotokhoz, hú de szépek az esélyes nevek. Nem csodálom, hogy nehéz a választás. Pocifotó lesz valamikor?

Márti!

Örülök, hogy minden rendben a kissráccal!

Syry!

Drukkolok a Clostis hónaphoz! Egyet kell szedned naponta, vagy kettesével? Biztos nem lesz túl sok tüsző, ne aggódj! Vagy maximum nálatok is ketten jönnek a babák :)

Fleur!

Akkor drukk a délelőtti szüléshez! Persze csak majd ha eljön az ideje. Kérdeztem már régen, de biztos elkerülte a figyelmed, hogy hol találtál jó családi napközit? Előre is köszi, ha megírod!


Enyim kölkek kúsznak, mint a gép. Nincs előttük akadály, olyan kis drágák. A hasukon estére kibolyhosodik a body a sok csúszástól :twisted: Most voltunk tanácsadáson is, Esztibébi 8200 gramm, 69 centi, Ádám 10200 gr és 75 centi. Jól elhúzott a húgától. 4-4 foguk van, és egyre több hajuk :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Sziasztok!

Évi!

A 8,5 hónaposod nemsokára lekörözi súlyban az én 2,5 évesemet ... :lol:

Fleur!

Biztos, kialakul majd, ha már meglesz Dani, teljesen más lesz!

Timi is elég heves hisztizős volt, arckarmolással, ilyenkor én sem tudtam magára hagyni, de most már leszoktattam róla. Most, max. sírva elrohan, ha sérelem éri és megsértődik, de már nem heveskedik, de fél perc alatt lenyugszik és vigyorog újra. A bezárás is ezért megy, mert 2 perc elég neki, hogy lenyugodjon magában is. Persze ritkán van, mi hogy nekem is még csitítani kell, de ez tényleg ritka. Ha össze is veszünk, rákiabálok, akkor is még ő jön bújva. :) Apával is, ha sérelem éri, sírva jön hozzám és panaszolja nagyon, hogy mi történt.
Viszont, hogy ne csak dicsérjem, ma nagyon dilis volt, elrohant többször is sértetten és rám vágta az ajtót ...

---

Timi még viszonylag keveset beszél, inkább szavakat, pár szavas mondatokat rak össze. De bezzeg, ami nem kéne, az ragad rá, mint a kosz. Nem szoktam nézni Mónikát, de ott maradt a TV és mondom Apának, hogy BUZI kisfiú megkéri BUZI barátja kezét, erre Timi: BUZI, BUZI ... :twisted:

---

Syry!

Drukk a Closty-s hónaphoz!!! És ne feledd, Évi ajánlása után, minden szemre, bevétel előtt egy puszi!

---

Márti!

Gratula az újabb kisfiúhoz!

kacsa14
 
 


Évi
Ne haragudj tényleg elkerülte a figyelmem. Az Oázishoz közel van. Egyelőre még óvoda jellegű gyermekfelügyelet, de épp most alakul át.
Mondjuk ez lényegtelen. Az Erzsi aki vigyáz rájuk egy tündér. Általában van egy segítsége+legtöbbször még egy hölgy ott van, aki néptáncot is oktat (nem a hagyományos értelemben, ahhoz még kicsik) a gyerekeknek. Van napi és heti ritmus (de ha érdekel ezt inkább priviben) minden nap valami érdekeset csinálnak.
Ami pedig az árat illeti, mi napi díjasok vagyunk, mert csak heti 2 napot jár így 3000/nap. Ha egész hónapban jár akkor olcsóbbra jön ki.
De kérdezz, ha érdekel még valami :)
Az ikrek tényleg szép nagyok :) és ügyesek is.

Kacsa
No jó akkor megnyugodtam. Akkor is uígy kezelted, amikor még hevesebb volt a hiszti??? Nálatok ez mennyi idő volt? Mármint hónapban.

KépKép
KépKép
fleur
 
 


Fleur!

Te, nem tudom megmondani.

Az az igazság, hogy amikor marta magát, akkor én keményen rácsaptam arra a kezére, amivel karmolt. Ugye nem tudod egy 1,5 évesnek megmondani, hogy ne marja a szemét, mert az nagyon nem tuti, ha belekap ... Abból viszont igen hamar (pár hét) értett, hogyha egy ilyen után nagyon erősen a kezére csaptam.
De ugye ez szélsőséges és önveszélyes dolog volt.

Ajtót rácsukni azért úgy szoktam, hogy lássam közben, hogy mit csinál, ha kezd önveszélyes lenni, akkor persze bemegyek, de ha csak bőg, az nem érdekel. 2 perc bőgést ki lehet bírni mindkét félnek és tényleg az esetek 95%-ban már 1xi 2 perc után kezelhető volt.

De ezt még most is alkalmazom, mármint becsukást és zsarolást, alapvetően nem látok előrelépést ezügyben, mert ugyanúgy vergődünk öltözésnél, mint 3 hónapja ... csak már én jobban tudom kezelni ezekkel a fegyelmi módszerekkel ...

Ő még ugye pelusos és kakit cserélni még a pelenkázón szoktam, pisist azt már kiveszem akárhol. De a pelenkázóra felmenetellel sokáig harc volt, aztán rájöttem, hogy fel kell neki tenni a pelenkázó szélére babát vagy akármit, amihez épp kedve van (olykor mind a 30 spar-os hupi törpit) és akkor ha feltehette, amit akart, akkor már nincs gond, jön magától pelenkázódni.

Szóval igyekszem megtalálni, hogy mire hogy s mint lehet hatni és ha akár hülye rituálé árán is, de engedni neki is, hogy legyen,a hogy szeretné, hogy nekem is jó legyen.

kacsa14
 
 


Lányok, átvettem Fleur-től a táblát.

Kicsit alakítottam rajta én is, egyszerűsítettem, mivel kis létszámú már az aktív gárda és akár hetek alatt telik meg egy oldal, így kivettem pl. a ciklusnap számlálást, mert nem sok értelmét látom, aki élesben van, nagyjából úgyis csinál vonalzót.

Átláthatóbbá tettem a babák-mamák adatait. Ahol van hiány, ott várnék adatokat.

Ha bárkinek bármi javaslata van, az is írjon nyugodtan.

kacsa14
 
 


Kép
Kép
Kép

kacsa14
 
 


na, majd legközelebb próbálok még rajta formálni, mert elég homályoska, de most megyek Timit kelteni

kacsa14
 
 


a lány-fiú sorok-oszlopok színében is van mit javítani, majd azt is legközelebb :)

kacsa14
 
 


Kép

csak próba miatt

kacsa14
 
 


Kacsa
Köszönöm :)

KépKép
KépKép
fleur
 
 


Két kép, már ígértem korábban

Kép Ez a legújabb kedvenc

31+6 pocak no meg Lilla és a tök
Kép

KépKép
KépKép
fleur
 
 


Fleur!
Jaj, de szép a lánykád!!! Mikor lesz Sacinak is ilyen fürtös feje????? :roll: :) Csinos a pocid is nagyon!

Kacsa!
Beírod a második gyerkőket is?

Kép
Kép
norwell
 
 


Kacsa:
a táblához:
Tündi névnapja 06.01 és 51 cm-vel született
és szeretnék egy új képet, ha lehetséges:
ime:
Kép
köszi szépen előre is

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni
 
 


és hoztam még egy pár képet ha megengeditek:

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni
 
 


bocsánat elküldtem véletlenül
szóval a képek még a nyárról
Kép
Kép
Kép Kép

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni
 
 


lányok segítene nekem valaki avatar képet feltenni, mert egyszerűen nem tudom akkorára lekicsinyíteni.? ha valakinek elküldhetném és lekicsinyítené nekem? egyébként azt képet szeretném amit írtam, hogy legyen a táblában
előre is köszönöm

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni
 
 


Norwell!

Az benne vannak a tesók is, csak a 2. próba volt, nem akartam mindet kicsinyítgetni, amíg nem tudom, hogy jó lesz-e akkorában.

Beírogatom a módosításokat és a jövő héten lesz egy teljes tábla.

Heni!

Beírom az adatok és megpróbálom a képet is betenni, majd szintén a jövőhéten.

Privibe adok mail-t, arra küldheted a képet és megpróbálok kicsinyíteni.

kacsa14
 
 


na, látszik, hogy bamba vagyok, megvan a kép, lementem és kicsinyítek

jövő7en küldöm

kacsa14
 
 


Heni!
Csuda édes husibabád van!!! :D Szép család vagytok! :)

Kacsa!
Akkor Saci adatai: Sarolta Csenge, 2008. február 11-én született, névnapja július 5. Látom, Kende névnapja nincs meg, az pedig szeptember 25.

Kép
Kép
norwell
 
 


Kacsa
A körömvágásnál mi is közelharcot vívunk.
Az udvarban van egy nagy rakás kavics, annak már nekiesett. A környék tele lett kaviccsal. :?
Levinévnap: június 28.

Angie
Az égiek kárpótolnak ikrekkel. :)

CsHeni
Jó, hogy benéztél! Régen jártál erre. Hogy vagytok?

Jucmuc
Érdekes, úgy hallottam, hogy lábgörcsre is jó a magnézium.
Jók a vonalzóid! :) Majd adhatsz tippeket, hogy miként lehetne egy szőke hercegnőnk. :lol:
Szép neveket választottatok, én se tudnék választani...

Norwell
Kehidakustány szép hely, kár, hogy nem jutottatok el. Ha minden jól alakul, akkor szilveszter környékén mennénk el egy kis kikapcsolódásra.
Kende csak megszerette az ovit. :)

Márta
Jól megszivatnak ezzel a hülye AFPvel.
Gratula a kukacoshoz!

Syry
Fene azt a fránya pirit! A gyógybogyó meghozza a hatást és új vonalzót kell csinálnod. ;) :)

Fleur
Szerintem a természet meg fogja oldani, hogy jó időben szülj.
wow, micsoda aranyló fürtök! Szép pocakod van. Kicsit irigyekedek. :oops: :D

Évi
A pöttömök nagyon ügyesek! És milyen szép súlyban vannak, főleg Ádám.
Levinek a papírfecnik a mindenei. Mindent szétszed és apró darabkákra szed. Tegnap porszívóztam fel, de ismét minden tele van papírral. :twisted:

Szalai Heni
Gyönyörű lánykád van!

Apa itthon volt a hétvégén, jöttünk-mentünk, ügyeket intéztünk. Tegnap reggel indult útnak, kb 5 hét múlva jön ismét haza. :(
Valamelyik nap apa feltette a kérdést, hogy gondoltam-e egy puncison. :D Abban maradtunk, hogy tavaszig várunk és meglátjuk, hogyan tovább. :)
Levi még nem bátorodott fel, de egyre nagyobb széltoló. Ma kidobálta a virágföldet a cserépből. Valami fura nyelven beszél, de pár értelmeset találok már benne. :D
Vendég
 


HENI!!!!!!!!!!!!!

Itt az avatar kép, ha nem tudod innen jól leszedni, akkor vagy adj egy mail címet vagy add meg a jelszavad és belépek és felteszem én Neked.

Kép

kacsa14
 
 


nem tudok most táblát tenni, mert vmiért nem tölti át az összes adatot, mikor kicsinyíteni akarom, vmi. van a gépemmel, be van lassulva amúgy is

kacsa14
 
 


Kacsa!

nagyon szépen köszönöm, nekem valószínűleg azért nem sikerül, mert én az egész képet akartam lekicsinyíteni és úgy nem ment
mégegyszer köszi

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni
 
 


Sziasztok Lányok!

Olyan szépek a gyerkőcök!

Én is hoztam képeket Sziszkóról.

Miután Szilárdot elvittem pénteken az oviba egy külsősöknek szervezett zenei foglalkozásra, és annyira megtetszett Szilárdnak, hogy egész hétvégén oviba akart menni, úgy döntöttünk apával, hogy beadjuk a minicsoportba, ahol 20 hónapostól vannak gyerekek, plusz a kiscsoportosok. 3 éves kor alatt fizetős, de heti két napot menne, egy tornai napra és egy zenei napra. Tornára azért, mert az ájulásai miatt sokszor bátortalan a mozgásban, és fejlődjön. Zenére pedig azért, mert nagyon zenei beállitottságú, minden hangszer érdekli, az énekek, és minden ami zenével kapcsolatos. Ma megyünk először egy rövid ismerkedésre, uzsi után. Lesz egy kis játék, aztán látni fogja, hogy a gyerekek az oviból hazamennek. Holnap délelőttre viszem, aztán gondolom lesz egy egész napos beszoktatás is. Jövő héten pedig mehet élesbe. Hétfőn és csütörtökön fog menni. A többi nap nagyiéknál, ahogy eddig is. Pont "jól" alakult, hogy ezen a héten még itthon vagyok, és be tudom szoktatni.

Évi!
Szilárd sem enne meg semmit, ha nem lennék vele egy kicsit erőszakos. Meglát egy kaját, és látszatra elitéli, hogy ő azt nem szereti. Nem mentem bele ebbe a játékba, és megfenyegettem, hogy nem nézhet MiniMaxot, vagy nem kap semmilyen édességet, és valahogy ráveszem, hogy kóstolja meg. Az esetek 90%-ban az első beerőltetett falat után megeszi az ételét. Ha ráhagynám, Sziszkó is kb 4-5 féle kaját enne meg. Anyósom mondta, hogy a férjem is ilyen volt, de mivel ő nem "erőszakoskodott" vele, sóskán és még egy féle kaján élt 3 éves koráig. Na én ezt nem akarom. Egyen csak meg jó sok mindent, mert úgy kapja meg a szükséges vitaminokat.

Nos, itt van pár kép:
Kép

Kép

Kép
Kép
Vendég
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

kacsa14
 
 


Sziasztok!

Kacsa!

Köszi, hogy vezeted a táblát! Nálunk egy kis pótlás: Eszter névnap: május 24, Ádám szeptember 9, és Szigetszentmiklóson lakunk, már nem Budapesten. Köszi szépen!

Fleur!

Köszönöm szépen a választ, azt hiszem megkereslek priviben is oviügyben :)
Lilla egy tündér, és a pocakod is csinos!

Heni!

Szépek vagytok!

Angie!

Most komolyan, gondolod, hogy ezt nem próbáltam meg? Hogy ennyivel elintézem, hogy nem eszel, na nem baj... :roll: Jó is lenne, ha egy kis zsarolással, fenyegetéssel, könyörgéssel, ordítással, bőgéssel, szép szóval, hangos szóval, ijesztgetéssel tudnék hatni rá... Próbáltam udvaron, asztalnál, közös tányérból, külön tányérból, külön kis asztalnál, velünk együtt a nagy asztalnál, tv előtt, mesenézés közben, és még sorolhatnám... Pont ezért vagyok kétségbe esve, mert már minden létező dolgot kipróbáltam, és semmi. Na jó, nem mindent próbáltam ki, mert pl. kezet nem emelek rá azért... Mondjuk biztos vagyok benne, hogy az se válna be. Na jó, leszállok a témáról, mert kezd már sok lenni...
Szilárd nagy kópé, és irtó kis helyes! :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Évi!

Most csak gyorsan, Neked!

2 dolog jutott az eszembe:

1., más etette már Dórit? lehet, rajtad már érzi a feszkót ... Timinek májusban mikor volt a tejterhelése a végén én már remegtem az idegtől, hogy annyira nem akarta sehogy sem enni a tejet, pedig muszáj volt a vizsgálat miatt, aztán Apa etette meg, de én még a szobából is kimentem ...

2., ha minden vérértéke rendben, nincs szervi baj, nem vitaminhiányos, akkor tojj az egészre, ha neki ez a 6 féle kaja elég, akkor egészségére, ha megunja, majd megkóstol mást is ...
én veszem Timinek szorgosan a 2 féle üveges kaját, eszi és kész, legalább ezt megeszi és nekem sem a kudarc van, hogy újat akartam adni és bele se szagolt, így örülök, hogy megette az adagját és pont

kacsa14
 
 


Jáj, Kacsa, most nézem, Saci adatait hiányosan adtam meg... :oops: 3090 grammal született.

Évi!
Tudom, nem egyszerű, de tényleg próbáld meg, hogy nem idegeskedsz rajta... Kap Dóri vmilyen vitamint, táplálékkiegészítőt? Bár ha jó a vérképe, akkor valszeg felesleges...

Kép
Kép
norwell
 
 


Evi! Bocsika, nem akartam ennyire felkorbacsolni az idegeidet. Azert Szilardra en sem emelek kezet, de volt olyan hogy jol ossze kellett vesznem vele, mig negyed ora kiabalas utan vegre megkostolta. Persze a siras rogton abba maradt es tatotta a szajat mert izlett neki. Na jo, leszallok a temarol, foleg, hogy minden rendben van Dorci verkepevel. Majd fog enni, sot lehet hogy fogyozni is :)
Vendég
 


Marti,

Orülök, hogy minden rendben a babaval! :P Gratulalok a kisfiuhoz!

Syry,

Köszi szepen! :P Kemenyedes meg van sajnos, szedem a mag.-ot, es egy masik gyogyit is adott a doki amit most 8 orankent kell szednem par napig. Davide jol van, most alszik... :P rengeteget fejlödik, naprol-napra ujat produkal a dragam..Igen, pont ket ev lesz közöttü, hihetetlen, hogy arra a napra vagyok kiirva.....es ugye az Mate szülinapja is.. :P szoritok a petecskeknek!

Fleur,

Köszike! :P Ja, lecsereltem a regi vonalzokat...nagyon szepek vagytok a kepen!

Evi,

Köszönöm szepen! :P Teszek majd pocifotot is igerem! Gratulalok a piciknek a kuszashoz, micsoda gyönyörüseg lehet ket kis egykoru picurka! Es persze meg Dorcika is! Persze biztosan rengeteg munka is! Nekem csak egy van egyelöre de neha ezt sem birom... :oops:

Heni,

Edes kis husi-baba tündiked! :P Szepek vagytok!

Macika,

Tippet? :lol: :lol: :lol: Hat ez jo... :P Be voltubk jelentkezve a Kaaliba, vartam, hogy megjöjjön, hogy tudjak telefonalni a mehfeltöltes miatt idöpontert...szerencsetlennek ereztem magam, hogy nem jön meg es nem tudok telefonalni igy csuszni fog a lombik is...szoval tippet nehez lenne adnom.. :D Sajnalom, hogy apa ilyen sokaig nem lesz veletek biztos nagyon nehez amikor tavol van. :(

Angie,

Nagyon szep Sziszkokad, rengeteget nött, nagyon edes! :P

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Sziasztok!

Nagyon rég jártam már erre, valaki tán még emlékszik ránk. :)

Látom, hogy azért még sokan itt vagytok a "régiek" közül és nagyon jó olvasni rólatok, hogy mi van veletek. Látom, hogy többen közületek már a tesót várjátok. :)
Visszanézegettem a képeket és csak ámultam, hogy milyen nagyok már a csemeték. Mindegyik gyerkőc gyönyörű.

Fleur!
Rólad láttam pocakos képet, nagyon csini vagy! Lillának pedig azok a fürtök! :D

Angie!
Olvastam mi történt és nagyon sajnálom. Maci írt egy dolgot, ami nagyon tetszett, hogy majd a sors ikrekkel kárpótol. :lol: Hátha nem is ikrekkel, de azért remélem minél előbb gyarapítod a pocakosok büszke táborát, amely hónapok, bízzunk benne gond nélkül fognak majd telni.

Kacsa!
Átolvastam én is a módszereket, amiket írtál, ugyanis sajnos már nálunk is vannak hisztis jelenetek, amiket többé-kevésbé sikerül kezelni.
Mindig jól jönnek a tapasztalatok.
Egy adat a táblában: Dávidnak dec. 30-án van a névnapja.

Ne haragudjatok, hogy nem írok mindenkinek személyesen, de minden kismamának boldog pocakos hónapokat és minden anyukának sok boldog együtt töltött időt kívánok a gyerekekkel.

Rakok két képet, hogy lássátok, nálunk is megy az idő! :lol:

Még 16 hónaposan
Kép

20 hónaposan, nagyfiúsan :)
Kép

Mi jól vagyunk, amint látjátok Dávid szépen növekszik, 3 hónapja mértük, akkor volt 12 kg. Beszélni nem nagyon akar, csak a maga nyelvén viszont szinte mindent megért, amit mondunk neki.
Mozgásban rengeteget ügyesedett a nyáron, imád csúszdázni, ahová egyedül fellépked és csúszik.
Bölcsibe még nem megy, úgy tervezzük, hogy jövő szeptemberben.

Kép
Kép
tina82
 
 


Heni
Tényleg rendben hazaértetek? Na most ez alapján a kép alapján látom a különbséget a hajában :)

Angie
Ovi tök jó. Szerintem ennyi kell nekik :)
És akkora gyönyörűség már a nagy fiad.

Kacsa
Tök szupi lett a tábla :) sokkal jobban látszik, mint az enyém :)
Ő nem magát bántja, hanem engem és amikor nagyon odacsap én is rácsaptam a kezére, h tudja, h fájdalmat okozott.

Évi
Szerintem se görcsölj rajta. Eszi amit eszik, amíg gyarapszik minden ok. Amúgy még annyit, h nekünk is volt ilyen rossz időszak (most is van, de csak periodikusan) és akkor Lillának a súlya is csökkent.
Viszont beteg lett és Cebiont kellett neki adni (C vit) és megjött az étvágya. Persze ez lehet hülye tipp már végképp. Amúgy meg küld át hozzánk :) máshol minden gyerek jobban eszik. Legalábbis Lilla tuti :)
Várom a privid csana ügyben :)

Norwell
Tavaly Lillának sem voltak fürtjei. :wink:

Tina
Jó, hogy te is erre néztél :) tényleg nagyon nagy fiús lett Dávid.

Kép

KépKép
KépKép
fleur
 
 


Sziasztok!

Kacsa!

Aki él és mozog, már próbálta etetni, de nem. Se otthon, se máshol. Vitamint kap, meg vasat is, mert eléggé az alsó határhoz közelít az értéke. Próbálok nem izgulni...

Tina!

Hú, micsoda sármos nagyfiú lett Dávid! Gratulálok! Most már nem ér eltűnni!

Syry!

Mi újság? Növeszted a petécskéket?

Pár napja Esztikém felült, ma az Ádámnak is sikerült :) Úgy örülnek maguknak :) Én meg nekik :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket.

Fleur:
igen, rendben hazaértünk, szerencsére jött minden jól egymás után

Évi:
nagyon ügyesek a babáid

Tina:
de jó, hogy te is előkerültél

Jucmuc:
gratulálok a kislányhoz

Angie:
nagyon örülök, hogy így renbejöttél
Szilárd ügyes nagy fiú már, biztos nem lesz gond az oviban

Norwell:
ti hogy vagytok?

Márti:
nagyon sajnálom, hogy így alakulnak a dolgok és gratulálok a kisfiúhoz

Maci:
hajrá kislány

Syrinx:
veled mi újság?

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni
 
 


Évi, Heni
növesztem a petéket, úgy tűnik hat a closty, mert elég erőteljes szúrkálást érzek a jobb oldalamon. kedden (12-ik nap) megyek uh-ra a dokihoz. kíváncsi vagyok mit lát! :D

Heni
nagyot nőtt a fiad, nagyon helyes a képeken.

kicsit elfáradtam ma, most nem telik tőlem többre. :oops: csak ülök a képernyő előtt és bambulok:shock: .ha előbb nem, a keddi uh után újra jelentkezem.

Timi
szuper a tábla. majd teszek fel képet Mátéról, légy szi majd cseréld arra a kis képet a neve mellett.

Kép

Kép
syrynx
 
 


Sziasztok!Itt vagyok én is néha!!!:)Nagyon édesek ezek a gyerekek!!
Évi!!Én is nagyon-nagyon rossz evő voltam (viszont nagyon husos).Nincs semmi baj Dórival!Nyugi!!Ne erőltesd az ételt neki,mert az csak árt!!Tudom,hogy most nem egyszerű,de lassacskán túl lesztek rajta!!:)Ovi??
Syrynx!Szoritok,hogy végre összejöjjön a Tesó-baba!!:)(18 hónap nagyon sok idő!)
Kacsa!Köszi,hogy még bennt lehetek a táblában,az én Ádámom is szept.9.-én ünnepli a névnapját!!:)Milyen rossz lenne,ha egybe lenne a karácsony,a szülinap,meg a névnap....!Rólunk gyorsan annyit,hogy a Tesó igy a 4.próbálkozós hónapban sem jött össze,most úgy döntöttünk,hogy megnézetem a hormonjaimat,épp ma voltam vérvételen (3.nap),még majd mennem kell a 21.napon,kiváncsi vagyok,bár szerintem nincs semmi gáz,csak túúúl sokáig szopizott Ádi,és még nem teljesen tért magához a hormonszintem.Fleur!Rajtad a Világ szeme!!!:)
Angie! :wink:

Kép
bea27
 
 


Most nézem, hogy miket írkáltam tegnap. Timi- természetesen Kacsa rád gondoltam. :oops: úgy látszik tényleg fáradt voltam este.

Bea

drukk a vérvételhez. hormonok: akkor esetleg a prolaktinnal lehet gond. de már nem szoptatsz, ugye? bár van akinek szoptatás alatt is jön a tesó. talán Norwell volt ilyen, ha jól emlékszem. hát igen ez a 18 hónap rettentő sok. de még nem adom fel. jó lenne az átjárhatóságin is túl lennem, akkor tényleg ki lehetne zárni azt is mint okot. (bár még lehet, hogy az a bibi nálam.)

Kép

Kép
syrynx
 
 


Heni!
Hát, sajnos nem túl jól, Kendének gégehurutja van... :( Tegnap éjjel hányt is a száraz köhögéstől, ma reggelre 39 fokos láza lett, dokihoz vittük. Most alszik, de az előbb már fenn volt a köhögés miatt... Biztos nem alszunk megint éjjel. De már kicsit hurutos, talán szakad fel neki lassan.

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen Szilárd dicséreteit! :)

Norwell!
Kendének jobbulást. Szegényke, jól megkinozhatja őt ez a köhögés. Szilárdnak tavaly 2,5 hónapig tartott, mig a száraz köhögést kiheverte. Én nem vittem rögtön dokihoz, mert nem lázasodott be, és addig-addig, hogy majdnem tüdőgyuszija lett. Mindenből kigyógyult, de a köhögés maradt. Adjad neki a szirupot, mert az segit.

Syry!
Drukkolok, hogy sikeres legyen ez a closty-s hónap! 18 hónap nagyon hosszú idő, nagyon kitartó vagy. És meg is lesz hamarosan az eredménye. De látod, mi is küszködünk, és én most azt érzem, inkább ne estem volna teherbe (kétszer is idén), csak akkor, amikor már az egészséges baba fogan meg. Vajon a korunk miatt ilyen nehéz nekünk ez a babaprojekt?! :roll:

Bea!
Nem lesz ott semmi gond!

Heni!
Régen jártál erre! Nagyon helyes kis husibaba a lányod! Nagyon hasonlit apukára :) Ti szeretnétek ketteskét? Tudom, hogy nektek nagyon nehéz, mert tesódat is be kell vonni, de szuper jófej a tesód, hogy igy segitett, és ilyen gyönyörűségetek lehet. Miket csinál a nagylány?

Virág!
Lilla fürtjei tényleg magávalragadóak. Nagyon szép kislány, de biztos, amilyen szép, annyira rafkós is. Láttam én ám a talikon, hogy a szeme se áll jól :wink: Én is ilyen voltam, és felnőttnek, ha kell, a jég hátán is megélek.

Jucmuc!
Bocsánat, annyira el voltam a magam bajával, hogy még gratulálni sem tudtam a kislányhoz. Gyönyörű ajándék ám ez!!! Köszönöm még egyszer, hogy olyan sokat gondoltatok ránk. Bizom benne, hogy ha legközelebb Olaszba megyünk, összejön a tali, csak most annyira rossz lett volna látni a nagy hasadat, tudván, hogy az enyém már nem sokáig lesz nagy. Úgy-e megérted?!

Évi!
Megbántottalak?

Tina!
Hihetetlen nagy fiú ez a Dávid. Te dolgozol már?

Szilárd ügyesen vette a beszoktatást az oviba. Hétfőn, kedden, szerdán 2-2 órákat volt különböző napszakokban. Csütörtökön reggeltől a lefekvésig, ma pedig egész nap. Egyik nap sem volt komolyabb gond, és a kajálás is egész jól ment már a végére. Fura reggeliket kapnak. Nutellás kenyér, mézes kenyér nála kizárt, mert nem nagyon édesszájú. Max a lekváros kenyér még elmegy. Az alvás nem nagyon ment, másfél óra után sikerült elaludnia, és fél órát aludt, mert fel kellett kelni, uzsizni. De cumi nélkül aludt el, nem adták oda neki, és nem is kérte. Csak hát ezért kicsit tovább tartott az elalvás. Itthon bekapja a cumit, befordul és alszik 2-3 orákat. De én kértem, hogy ha nem sir, ne adják oda a cumiját, hátha leszokna róla. Igaz, hogy csak alváshoz kell neki, de arról sem ártana már leszokni.

Én jövő héttől újból megyek dolgozni. Egy porcikám sem kivánja! Néha még mindig gyengének érzem magam (lelkileg). El-el sirom magam minden kis apróságon, pedig nem vagyok egy sirós tipus. De hát egy ilyen dologhoz kell az idő.

Képzeljétek, úgy néz ki, máris lesz peteérésem. 4 napja el kezdtem mérni a hőmet, mert nagyon kiváncsi vagyok, hogy visszaáll-e a szervezetem a rendes kerékvágásba. Aztán mélyrepülésbe kezdett a hőm, és ma a nyákom is nagyon pé-re utalt. Gondoltam, ellövök egy LH tesztet, úgy is van itthon bőven belőle. És hát megjelent a második csik, igaz, még nem erősebb, mint a teszt csik, de ez már azt jelenti, hogy pár nap múlva pé-m lesz. Csinálok holnap is, hátha erősödik. Gondolom, nem azért pozitiv, mert még HCG van a szervezetemben, és azt érzékelte?! A nyák és a petefészkemben a szurkálás is eléggé arra utál, hogy máris van pé-m. Ha ez igy van, akkor már a decemberi menses után tudunk próbálkozni.
Vendég
 


Syrinx:
hajrá closty! nagyon drukkolok

Bea:
nagyon sajnálom, hogy még nem jött a kistetó, de biztos nem várat sokáig magára

Norwell:
nagyon sajnálom, hogy Kende ilyen rosszul van, jobbulást neki
egyébként Tündi sokat köhög, már lassan másfél hónaja folyamatosan, két hétig kapott gyógyszert még széptember közepén, mert hörghurutja volt, segített neki, de még mindig nem tökéletes
amúgy már csak éjjel köhög és sajna van, hogy fel is kel rá

Angie:
nem csodálom, hogy még mindig el sírod magad, te így is hihetelen erős vagy, csodállak érte
amúgy szupi, hogy van már peteérésed
kitartást neked
örülök, hogy ilyen jól megy az ovi
igen Tündi valóban tiszta apukája
amúgy már nagyon ügyes, ahhoz képest, hogy mennyire le volt maradva, mert 10 hónaposan kezdett felállni, utána felülni, majd kúszni és mászni, ezt mind másfél hét alatt
amúgy már kb. hét hónapos kora óta stabilan megüllt
enni nagyon ügyesen eszik mindent és szerencsére nem válogatós, de viszon nem eszik nagy mennyiségeket, de többször eszik
még a menéstől elég távól vagyunk, bár már alakulnak a dolgok
ő nála olyan hirtelen robbanásszerűen üt be minden, egyik napról a másikra, azon sem csodálkoznék, ha holnap már menne
a tesóval most jelenleg úgy állunk, hogy egy ideig nagyon szerettem volna azonnal az első alkalommal menni amint lehet, de most rádöbbentem, hogy most Tündinek nagy szüksége van rám, nagyon sok figyelmet igényel, ahogy bontakozik ki a kis értelme
és hát elég nehéz eset, szóval nem biztos, hogy most elbírnék mellette egy pocakosságot, vagy egy újszülötett
én most minden időmet neki szentelem egyenlőre
amúgy természetesen van tervben tesó, csak még nem érzem úgy, hogy mostanában
attól is függ, hogy a tesómnál hogy alakulnak a dolgok
a másik dolog, ami még elég meghatározó az anyagiak, most nagyon pocsékul állunk és ki kell hevernünk nagyon
bocsi, ha hosszú lettem

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni
 
 


Sziasztok!

Angie, neked szeretnék egy tanácsot adni! Ha esetleg mégsem vagy biztos abban, hogy az LH teszt nem az LH-t, hanem a hcg-t mutatja ki a szervezetedben, vegyél egy terhességi tesztet. Például az egyik a DM-ben lehet kapni, azt hiszem, One Step a neve, zöld színű dobozban van, és egy arcocska mosolyog rajta. Arra a terhességi tesztre rá van írva, hogy az LH-ra érzéketlen, s csak a HCG-t mutatja ki. Ha tehát az a teszt pozitív lesz, akkor még van HCG a szervezetedben, s valószínűleg ezt mutatja ki az LH teszt is. Egy időben én is csináltam LH tesztet, és elgondolkodtam, hogy ha az LH teszt jóstesztként is működhet, mert érzékeli a HCG-t is, akkor ennyi erővel a HCG is érzékelheti az LH. Ez a teszt viszont, amit írtam, kifejezetten érzéketlen az LH-ra. De ha a méhnyákod is tojásfehérjeszerű, akkor egészen biztosan jön az ovuláció!
Vendég
 


Sellon! Koszi a tippeket. Csinaltam hcg tesztet is de nem tudom eldonteni hogy van e rajta masodik csik. Meg csinalok lh teszteket es ha erosodik aztan meg pozi lesz utana meg elhalvanyul, akkor ez peteeres volt. Ma a hom is feljebb ment a 3 napi alacsony utan.
Vendég
 


Hoztam pár képet én is, ma "ünnepeltük" Timi 2,5. szülinapját. :)

Kép

Kép

kacsa14
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?