Új privát üzeneted érkezett!

Igen, én sem adatom be az oltást, már száz százalék. Különben visszagondoltam, hogy 33 év alatt sosem voltam influlenzás (persze megfázva és egyebek igen), Emese se volt sose 8 év alatt.

3 év alatti gyerekeken nem is tesztelték az oltást, 3 év felettieken is csak 40!!! darabon! Durva. Én ne legyek kísérleti egér. Főleg a gyerekeim se!

Na mentem.

Kép
Kép
Kép
emesedora

EBD-anyu:
Úgy sajnálom, hogy pont most lett beteg Emeséd!!! Remélem legközelebb már ti is ott tudtok (itt tudtok) lenni.
Persze mindenkit sajnálok, aki nem tud eljönni :cry:

Olyan embertelen szomszédaink vannak!, de ezt most komolyan mondom. Van a szomszédban egy kislány (másodikos), Virág totál odavan érte, szeret vele játszani. Sokszor áthivjuk (őt is, meg más szomszédgyerekeket is), soha nem küldtem haza.
Most megkérdezte a Virág, hogy fél órára átmehet-e hozzájuk játszani (gazdagok sok szép, csili-vili játékai vannak, na meg hát olyanok amik nekünk nincs), a kislány kijött az ajtón, el sem jött a kapuig és azt mondta, hogy most nem mehet át, mert főznek!!! Úgy sajnálom szegény Virágot, mert ez már nem az első eset, hogy nem engedik be, sőt inkább ez a jellemző. Holott én mindig adok nekik üditőt, rágcsát, gyümit, ha itt vannak, kapnak szinezőlapokat, haza is vihetnek, és pont ez a kislány az, aki állandóan át akar hozzánk jönni, a gyűrű miatt. Na mindegy, csak szegény Virágot sajnálom.

Tegnap egy másik utcabeli kislánnyal játszottunk, akkor is szeretett volna bemenni megnézni a szobáját, de akkor is kiküldte őket az anyuka! Én még soha nem küldtem el gyereket...
Olyan fent hordják sokszor az orrukat ezek a gazdagok, pedig szerintem Virág nem rossz gyerek, tud viselkedni.

hugodugo

Sziasztok!

Hugi: tényleg nagyon durva, amit leírtál. Szegény Virág! :( Tudom, keményen hangzik, de én sem engedném be utána a szomszéd kislányt. Nyugodtan, őszintén mond meg a kislánynak, hogy azért, mert Virág sem mehet be játszani és ez neki csalódást okoz. Talán veszik a lapot... És ha ezek után megsértődnek a szülők, kit érdekel. Én sem szeretek haragban lenni senkivel, de ha ilyenen megsértődnek, akkor sértődjenek!

Emese barátnője is ritkábban jön ide, mint Emese megy oda. Nem azért, mert nem engedem, egyszerűen a két leányzó érzi, hogy nem az igazi itt játszani, a két kicsitől. Mindig ott akarnak lenni, ahol ők és én nem tudom őket fél napokra kizárni a kisszobából. Ők családi házban laknak, van a kislánynak külön szobája, és sokkal jobban el vannak így.

De ahol egy gyerek van, ráadásul családi házban laknak, furi. És azért, mert anyuka főz, miért nem játszhat ott Virág???!! :shock: :roll:

Most kajáltunk, Bence már aludt, Dóri most alszik. Apa játszik a "maradékkal", én meg gyorsan elmosogatok, felmosok.
Megyek is.

Érezzétek jól magatokat!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok

Kisbetegeinknek Jobbulást kívánunk!!Mennek a manók a nagy gyógypuszis puttonyokkal.

Én is nagyon sajnálom hogy többetek nem tud eljönni.

Zsani
Hát sajna az ilyen komoly dolgoknál(épikezés,felújitás)mindig kell számítani csúszásokkal.
Mi az első számításunk szerint már készen kellene hogy legyünk. :lol:

Hugi
Jaj nagyonyos Viru ahogy vár minket.
Istike is totál be van zsongva.
Altatom mire felhökken rám,hogy mostmár csukjam be a szemem,és aludjak,mert nem visz el a babatalira. :P
Másik nagy bezsólása volt ma miközben rakja egymásra a kockáit.
"Anya!Ez jó nagy dugás volt." :D
Szomszédok:Nálunk ugyanez van,hozzánk mindenki átjöhet,a kicsik imádják Istit.Jókat játszanak.
Bezzeg Úriéknál zárva van még a kapu is!!
Ha nagyobbak lesznek is hozzánk nyugodtan jöhetnek majd a pajtások.Látom a kamaszokon is,hogy mindig a szerényebb családoknál játszanak.Van egy milliomos család,még soha egy gyerek sem volt benn náluk,csak szülinapi partyn,de akkor sem ám az utcabeli pajtások,hanem a szülőknek a gazdag baráti társaságának a gyerekei.

Istim alszik,felkel elkészülődünk,és repülünk Erzsiékhez!!

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Megpróbálok egy rövidet, mert lenne ezer dolgom. Apa átment a szüleihez, Dani már ott van reggel óta, elvitték vasútmodell kiállításra a Vértesbe, mi meg elmentünk addig bevásárolni, ebédeltünk, Geri most alszik, úgyhogy én itthon maradtam vele, addig legalább mosogatok, meg ilyenek.
Képzeljétek 9 körül keltem. Nagyon jó volt, hogy a Forma 1 most kora reggel volt, mert így Zoli "kénytelen" volt felkelni és így a felkelő gyerekek is rá maradtak én meg kicsit lustizhattam.

Annyira sajnálom, hogy nem tudunk menni, de nálunk is még nagyban megy a nátha. Gerinek is tök fura hangja van. Remélem azért jöv hétre meggyógyulnak, mert Győrbe is már menni kéne, Dani már jobban van, eddig amúgy sem erőltettem neki ezt a győri dolgot, mert szegénynek elég most ez a nátha, nemhogy még a kukaccal is szenvedjünk. Hétvégére meg a tatai dédit is át szeretném már hozni, rég látta a gyerekeket.

Na megyek a dolgomra!

Pusszantás!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

sziasztok!

Zsani,
köszi! jajj..még nem olastam el a privit, de hívlak majd :D

Szilvi,
nincs mit, remélem hasznos volt....Gyógyulgassatok! Én most nagyon parázok, nehogy épp most szedjünk össze valamit :? Éjjel olyan hideg van, hiába öltöztetem be Áront (harisnya, hosszúujjú body, hálózsák) így is tiszta hideg szegénykém ha éjjel átmegyek. És sajnos kétóránként megyek legalább :cry: Hiába takarom be, már le is rúgta.

Melus,
lazacfilét kiengedem (fagyasztottak veszek mindig), halfűszerkeverékes-lisztbe forgatom, és közepes tűzön kis olaj-vaj keverékben két-két percig sütöm minden oldalát. Gyorsan megvan, finom, egészséges, bár drága, akkor szoktam venni, amikor akciós. Most a sparban az.

GAbrielldaniell,
hát Apa pont éjszakás lesz jövőháten, úgyhogy ő nappal fog aludni, de délután azért valamennyit együtt leszünk. Hétvégén megnézzük a loch ness-i szörnyet :lol: és néhány kastélyt. Azutáni héten nem tudom hogy dolgozik....még egy hétvége és jövünk haza szerdán. Minden időt megpróbálunk kihasznáni, az tuti, mert csak krácsonykor jön legközelebb :cry:

Jó szórakozást a bulihoz, sajnos autó hiánában mi nem jutunk el.

Egy kérdés:
Áronnak két napja savanyú szagú a kakája, mitől lehet? Mióta elment az Apja, azóta alig eszik valamit...éjszaka is szörnyű, állandóan felkel és sír :? Ráadásul a jobb mellbimbóm annyira fáj, hogy sírás kerülget, amikor szopizik, kis hólyag van rajta :shock:

sziasztok

KépKép
szilvia1981

Mi már várunk benneteket!
(a játékokat még nem tettem ki a kutya miatt) Kép
Kép
Kép

hugodugo

Szilvi:
Mondtam, hogy elmegyünk érted, ha szeretnétek jönni, és az autó miatt nem tudtok, ez nehogy már gond legyen! Azt hittem, hogy valakivel lebeszélted esetleg, hogy befértek, de ha tesómék (velük Virág azért elvan, és csak egy gyerekülésem van, de ha van neked saját, akkor akár vele is el tudok menni, akár most is!!!) ideérnek Tatáról, akkor szivesen leugrok értetek!!!!
Megadom még egyszer a számom, küldj egy sms-t, vagy hivj, ha jó igy!!!!!
30/331-4917

hugodugo

Sziasztok!

Hugodugo,
nagyon aranyos vagy! De épp most beszéltem meg tesómmal, hogy elviszi Áront, mert teljesen kivagyok. Alig aludt éjjel, most is csak háromnegyed órát. Pihennem kell, mert úgy érzem összeroppanok. Mindjárt küldök egy sms-t Neked.
Köszönöm azért, ha nem lennék ilyen magam alatt hangulatban, elmennénk szívesen.

CSajok!

Gondolom Ti is kaptatok papírt: NYILATKOZAT A TERÜLETILEG ILLETÉKES REGIONÁLIS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁ RÉSZÉRE, AZ ADÓTERHET NEM VISELŐ JÁRANDÓSÁGOK FIGYELEMBEVÉTELÉRŐL címen.
Én lehet, hogy hülye vagyok, de nem tudom mit kell beírni. Az első pont oké, a cs összege. De utána??? Légyszi segítsetek. Köszi.

A volt cégemtől is kaptam, azt sem értem :oops: :cry: :evil:

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!!!

Tali nagyon-nagyon jó volt!!

Köszönjük Hugi mégegyszer Neked ezt a szép délutánt.
Gondolom sok mosogatnivalód volt.Pedig szívesen segítettünk volna.

Sajna egy csomó képem kitörlődött. :?
Ami megmaradt azt holnap csatolom.

Holnap jövök bővebben.

Jó éjt

Betti

Ui:még vár 20 karom levágása kisfiamon.

Kép
berna23

Sziasztok!!!

Örülök, hogy jól sikerült a tali, mi jól éreztük magunkat, igaz Roni viselkedhetett volna kicsit szebben is, de hát nincs hozzászokva, hogy ennyi ember vegye körül :D

Én sajnos nem tudom feltölteni a képeket a picassába, valamiért nem engedi :D, de még próbálkozok vele.

Betti:
Aranyos vagy, de nem volt sok mosogatnivaló, meg két adagot elmostam, a harmadikat majd csak holnap, mert iszonyatosan kiszáritja a viz a kezem, vagyis igy az ősz, a hideg idő beköszöntével teljesen bepirosodik, kirepedezik a bőröm.
Inkább a sok játékot menekitettem gyorsan be az udvarról, mert már sötét volt, mikor kimentem összeszedni. Virág olyan fél 8 fele jött meg apjával, addig tudtam nyugiban pakolászni.

Cirmike:
Köszi a levendulát, már itt illatozik a két szobában!

Próbálkozok még a képekkel, ha más nem, akkor ide teszek fel.

Jaaaaa, még egy fontos kérdés: van egy pár nasi, üditő, ami ki sem lett bontva!!! A sütiket próbáltam elcsomagolgatni, de igy is volt, akinek nem sikerült, mert olyan gyorsan eltűnt! (ez kimondottan a tesóméknak szól!!!! :) )
Szóval mikor találkozuk legközelebb???

Hugi

hugodugo

Kép gyereksereg :)

hugodugo

Sziasztok!

Először is Hugi, 1000 bocsi a ma délutáni lemaradásunkért, de képzeld fél4kor beállítottak Anyósék, hogy feljöttek unokázni.... :shock: Erre mit mondjak?
Férjem+Soma ugye mozi mentek, ezért muszáj volt itt maradnom velük. Ráadásul sms-t akartam írni, erre a telóm meg a kocsiban maradt...ááááá!(benne a számoddal, amit jól felírtam, hogy ha eltévednék útközben)
Fél6-ig voltak itt, akkor már hova induljak????

Basszus, csak kicsit voltam ideges!!!!

Remélem a képekről kárpótlódok! :? :) :(

lola77

Hugi
Most kapcsolok hogy csak Isti volt egyedül fiúcska a gyerekseregben.

Lola
Sajnálom hogy nem tudtatok eljönni.

Kép
berna23

Sziasztok!

Először is köszönjük Hugi a vendéglátást,nagyon jól éreztük magunkat!!!!!!!!!!!és hál istennek az idő is kedvezett,bár estefelé már kicsit hűvös volt.....

Cirmike
köszönjük mégegyszer a fuvart!!!!!!!!!!!És ne haragudj,hogy Viki olyan kis idétlen volt a kocsiban,csak már nagyon fáradt volt és túlpörögte magát.....

Lívia
Timi jobban van már?Holnap jön oviba?
Jobbulást neki++++++++++++++++++++
És persze minden kis betegnek sok-sok gyógyenergiát küldünk!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

EDB anyu
Mikor erre a talira készültem,gondolkodtam mit is csinálhatnék......eszembe jutott összedobok egy egyszerű tortát,utána néztem,hogy október 12-én lesz 5 éve,hogy megalapítottad a topikunkat!!!!!!!!!!!!!
Ezért megköszönve,hogy összejött ez a szuper kis csapat,fogad sok szeretettel ezt a tortát,sajnos már csak képről.... :evil:
Kép Kép

TALIS KÉPEK AZ ALBUMOMBAN!!!!!!!!!!!!!!

Banános gyümitorta nagyon fincsi volt,nem tudom,ki készítette,de ügyes volt!!!!!!!!!!

Most megyek,fáradt vagyok,jó éjt mindenkinek,sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Látom jól sikerült a tali nagyon, jók a képek! Látszik hogy jól éreztétek magatokat... :). Sajnálom hogy nem tudtunk elmenni.
A Máté egész jól van, néha bereked. De semmi láz, semmi orrfolyás.
Nem tudom mi ez, és hogy menjünk-e holnap dokihoz. Passzolok...

csak ennyire ugrottam be, hogy egy kicsit sajnálkozzam, hogy lemaradtunk.. :(
majd a következőn ott leszünk! :)

jobbulást minden kisbetegnek! +++++++++++++++++++++
sziasztok
Zsanett

Kép

Kép
zsanka

Nekem is fent vannak a képek:
picasaweb.google.hu/virag0428

ERika:
A banános tortát Betti készitette! Tényleg fini volt! És az almás süti is, köszönjük Csilláéknak!

LOLA:
Jaj, de sajnálom, hogy ilyen váratlan vendégeid voltak, de lesz még tali és összejövünk még, de jó is lett volna, hogy pont október 12-ére szervezzük és mindenki jelen tudott volna lenni!

Valamit még akartam irni, de kiment a fejemből! :)

Azt hiszem lassan én is elteszem magam holnapra, bár nem kell korán kelni, szabin leszek, megyünk vérvételre Virággal, meg beadjuk apának az autót, most mondta este, hogy nem jó rajta a világitás.

Sziasztok, jó éjszakát!
Hugi

hugodugo

Sziasztok,

Hugi,

Köszi szépen még egyszer a lehetőséget, hogy nálad lehettünk és hogy összehoztad nekünk ezt a jó kis talit.
Nagyon jól éreztük magunkat, örülök, hogy személyesen is megismerkedtünk.

Remélem nem maradtunk túl sokáig. És tényleg segítettünk volna összepakolni, ha hagytad volna. :-)

A képek jól sikerültek, én is felteszem majd őket holnap.
Képzeld Niki hazafele egész végig téged emlegetett, és hogy milyen jó volt és kérdezte, hogy majd jöhet máskor is. Édes kis szivem:-)

Szilvi1981,

Milyen paprt kaptál a cégtől? Én nem kaptam semmit. Ez marha jó. Az OEPeset én is megkaptam, még nemnéztem át tüzetesen, de ha átnéztem, akkor leírom, hogy hogy kell kitölteni. Szerintem holnap este megcsinálom.

Most mentem, éleg fáradt vagyok. Délelőtt Móron voltunk a bornapokon a barátnőméknél, aztán kicsit megkésve értünk haza, gyors ebéd és gyerekek altatása. Délután Hugiék, utánameg még elmentünk egyik ismerősömékhez, ott voltunk este 9-ig. Szegény Vivikém elég fáradt lett a végére, sok volt neki.
Nikit meg nem lehetett még tízkor sem lelőni.

Csilla
lexyca

Sziasztok!

Egyik szemem: :cry: , a másik: :lol: . Szomorú vagyok, hogy nem lehettünk ott. Szegény Emese is próbálkozott, mondta, hogy majd nem puszilkodik stb. Lehet, hogy a kinti térben igazából nem is lett volna annyira lényeges, de most jönnek az igazi járványok, nem akartam még véletlenül sem legyengíteni senki gyerkőcének a szervezetét. Emese ment suliba, de egy kicsit sem jobb az orrdugulás, meg folyás. Pedig kezeltem. :(

Hugi: nagyon hívogató volt a két kép, amit feltettél még a buli előtt. Köszönjük, hogy megszervezted a talit és otthont adtál neki! Aranyos vagy! Nagyon cukkerek a gyerekek a képen.

A többi albumos képet is megnézem majd, de most készülődöm, mert ma van az utolsó úszás (végre) és szülőknek van bemutató, arra megyek. Kicsiket meg anyósomékhoz viszem.

Cserieri: nagyon szép a torta és biztos finom is volt. Jó ötlet volt nagyon! :) Igaz, hogy mi nem láttuk élőben, de biztos a többi fórumos kis családtag is nagyon örült neki! Ügyes voltál!

Meg a többiek is, akik sütöttek, vagy csak finomságot vittek! Jó móka lehetett!

Majd a következőn!

Tegnap húgom hozott aranygaluskát, itt csinált hozzá vanilia sódot (ő csinálta az aranygaluskát is), meg padlizsán krémet. Mindkettőből ettem, és éjszaka olyan hasfájásra keltem és vízszerű hasmenésre (bocsi). Kész vagyok. Jó lesz így elindulni! :(

Na megyek is, rendezem őket.

Sziasztok

Szilvia

Ja, tegnap este volt a tévében egy virulógus, aki megint nagyon rá akart beszélni az oltásra. És azzal ijesztget, ha mutálódik a h1n1, akkor olyan veszélyes lesz, mint a spanyol nátha. Már tökre összezavar az oltással kapcsolatban is! :(

Ja, Lola: én elhajtottam volna őket, az biztos!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Nagyon jó ötlet volt a torta Erika, ügyi vagy hogy ilyesmire is gondoltál megint! Gondolatban most falatozom... :D

Betti!
Pont én is a hintás csoportképet nézegetve gondoltam, hogy elkellett volna oda Noé fiúerősítésnek a sok csaj közé!
Ezek szerint J.Ági sem volt Antóval?

Na Szilvia1981+Csilla, leírom Nektek mért külde a MÁK azt a nyilatkozatot!

Ugye 09.01-től adózhat a családi pótlék!!!!! (Jövedelemtől függően, de nem biztos!) Ezért! Szóval ezek szerint nektek nem munkáltatótól jön a gyed, hanem onnan... (Bár megjegyzem elég későn, hisz már a 09-i, azaz októberben kifizetendőt már így kellene Nekik számfejteni!)

Na mindegy, szóval a gyedetekhez hozzá fogják adni a csal. pótlék felét, másik felét a férj/élettárs munkahelye felé kell nyilatkozni, ott meg azt a felét adják hozzá.
Tehát be kell írni a nyilatkozatra a csal. pótlék fele összegét (forintra pontosan!), meg asszem a teljes összeget is kérik!

Akinek éves bruttó jövedelme közel van az 1.900.000-hez az rosszul jár, ugyanis a csal. pótlék miatt a 36%-os adósávba kerül, viszont a csal. pótlékra jutó adót levonhatja, de az csak 18%-kal, így a különbség 18 %- ez a családi pótlék adója lesz, de csak majd év végén a bevalláskor! viszont így akkor lehetnek kemény befizetések... (főleg ha a munkáltató továbbra is 18 %-ot von!)
Akinek az 1.900.000 alatt van min. 53.000-el (3 gyereknél 75.000-el, 1 gyereknél 26.000-el) annak nem fog változni semmi, csak majd az adóbevallásába bekerül a csal. pólték összege az egyik sorba, annak adója pedig mínussszal egy másikba! Adóvonzata nem lesz!
De itt függnek a pontos számok attól is, ha valaki tartósan beteg, vagy egyedülállóként kapja-e a csal. pótlékot, mert az ugye más összeg!
A lényeg h ogy a havonta kapott csal. pótlék felének az összegét szorozzátok meg 4-gyel (szept-dec-ig 4 hó)+ éves bruttó, így kijön, hogy 1.900.000 alatt maradtok -e (vagy férj!)
Jövőre ez már nem gond, mert 17 %-os adó lesz valami 5.000.000 Ft éves jövedelemig (ha meg nem változtatják, mert már benn van az szja törvény módosítása a parlament előtt!)

Na aki nem érti, kérdezzen! :D

lola77

Na megnéztem a képeket, látom Ági is volt, csak Antó nem! Értem már, hát Istike képviselte a kukisokat akkor! :D Látom Vikivel nagyon összejöttek, ééédesek a képek!

Petra ahogy cumizza az ujját, szuper!
Virágon látszik, hogy Ő otthon volt, a gyűrűn a kertben, mindenhol!

Azt is látom hogy a tortát ették a fogyókúrázók (volt fogyókúrázok), na jó ha ott lettem volna én is megkóstoltam volna ám!!!!

Mennyi játék volt!!!!!!

Szilvianyu: lehet a két krém együtt nem esett jól a pocidnak! Padlizsánkrémet még sosem ettem... pedig sokan dícsérik!
Szorítok Emesének, de ha nem lesz jobban, azért mutizd meg K.T-nek szerintem, mint valami komolyabb legyen!

Szilvia1981!
Gondolom már izgulsz (repülő út miatt is...) Stone Hange+ Loch Ness-irigy-irigy. Majd hozz képeket.
Kariig nem taliztok majd, jujjj az hosszú lesz! :(

Gabi: tortád: nem azért folyt meg a dara, mert langyos volt a puding? Amúgy is a szándék volt fontos. Masszázs: tök édes lehetett Dani!
Betegek kezeléséhez kitartás NEked is! Csak túl lesztek rajta már!

Na megyek, Noé még mindig alszik...

lola77

Sziasztok!

Hát én is nagyon sajnálom, hogy nem lehettünk ott. Lélekben többször veletek voltam. 3 fele éppen porsziztam, meg felmostam és akkor volt időm "oda" koncentrálni. Nagyon csábító volt az előtte kép és látom a gyerkőcök ki is használták és nagyon jól érezték magukat.

Hugi!
Te aztán mindent megtettél a kényelemért, nagyon jó házigazda voltál, mindenről gondoskodtál. Volt aztán gyűrű bemutató!? Arról nem írtatok. Hát csak nem hagytátok ki! De gondolom a gyerekek kint is nagyon jól elvoltak. Ja és én is osztom EDB anyu véleményét a szomszéd gyerek miatt, bár szegénykém nem tehet róla, hogy ilyenek a szülei e téren, de én sem engedném be hozzátok játszani, bár ebből meg lehet, hogy rosszabb dolog sül el, mert abszolúte nem engedik majd a szüleik át hozzátok. Attól függ hogy "nyitja ki a szemét" a szülőknek ez a tiltás. Érted??!!

CsEri!
Nagyon szép lett a torta. Köszönjük szépen. Talán nem is baj, hogy csak képen keresztül "talizok" vele, így nem jön újabb ledolgozandó zsír. Bár a hétvégén 4 féle tortát ettem. Jujj! De nagyon szép színes és kívánatos lett megint az alkotásod.

EDB anyu!

Hasmars ÁLLJ MEG! Remélem nem volt semmi gond az úszás alatt, mert már ezt úgysem olvasod. Ez az utolsó, ez tök jó?! Nekem is hosszú hajam volt, amikor úszni mentünk a sulival. Már nem is emlékszem a hajszárítás macerájára.
Emesének még mindig jobbulást. Ez az úszás nehogy betegyen most még neki.

Lola!

Hát jópofák voltak anyósodék. Ha egy picivel később mennek már otthon sem vagytok. Bár az ember ilyenkor mérges, hogy nem tud eljutni a tervezett programra, de ha elküldted volna őket, az nem vette volna jól ki magát.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Lola!
Direkt figyeltem, hogy a puding kihűljön. Délután csináltam, egész este a hűtőben volt, reggel szórtam rá és még is így jártam!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Hugi!

Mi is nagyon szépen köszönjük ezt a jó délutánt, nagyon jól érzetük magunkat, Bius alig tudtam hazarángatni.És persze hazáig be sem állt a szája..Most éppen gyűrű kell neki, meg rendőrmotor, meg kert, meg hinta, meg csúszda, mg olyan szoba, min t a Virágnak van.Kérdeztem tőle, hogy a te szobád nem tetszik? ERre ő: az kicsi nekem..Arany szívem..Olyan édes volt..Meg sok játék is kell neki..
Apa tök jó elvolt Antzóval és képzeljétek!!!ráadta a szemüveget ás egész délután rajta volt, nem piszkálta.Elsétáltunk még este a Tescoba és akkor sem vette le, hozzá sem nyúlt..Apa valahogy megdumálta vele, hogy az kell neki, kíváncsi vagyok, hogy ma hogy fogja elviselni...

Minden pici betegnek gyors gyógyulást kívánok és sok puszit küldök!!

EDB-Anyu! Remélem a te pocakod is jobban van már. Emeséd most biztosan ügyeskedik az úszáson...Édes lehetett, ahogy próbált tegnap fűzni, hogy gyertek .. Köszi a tovább hírdetést..

Kép Kép
joosneagi

Gabi: ja értem, akkor nem tudom miért... Én mondjuk ritkán használok ilyen színes darát... (inkább szeletelt mandulát, bár az nem minden pudinghoz illik...)

Hát igen, volt már nem egyszer-nem kétszer, hogy én attól elmentem hogy Anyós jött (sajna sokszor jön váratlanul, pedig kábé 2 havonta látja az unokáit...) ha otthon volt férjem például. Vagy ha nem voltam még otthon és akkor ment, akkor meg nem annyira siettem haza...
De mivel tök ritkán jön, ezért most nem akartam elküldeni. De ha Zotyóm+Soma otthon lettek volna, simán elmentem volna, maradt volna még ott 1 unokája, de így???
Sokszor jött úgy régebben, hogy mindhárman aludtunk pl. vasárnap délután, persze a kopogásra ki kel fel? Évike....

Ági! Ügyes a férjed akkor! Bius aranyos lehetett a kívánságaival!

BEtti!
KÉrdted, hogy tegyek képet a fiúk levágott hajáról, készült ám egyik este fürdés előtt:

Kép Kép Kép

lola77

Sziasztok!

Hugi: köszönjük mi is a vendéglátást! Finom volt minden, Petra szinte folyamatosan nasizott :)

Nagyon helyesek voltak a gyerkőcök és az anyukák is nagyon kedvesek! Istike nagyon jól helyt állt a csajok között :lol:

Szilvia1981: na, majd én is kipróbálom egyszer. Szeretjük a halat.

CseriEri: a torta meseszép volt!

Emesedora: lehet, hogy már azért ijesztgetik a jónépet, mert kevesebben oltatják be magukat, mint amire ők számítottak. Én is félek ettől a vírustól, de az oltás mellékhatásától is.

Lola: én is már visszaküldtem ezt a papírt, de még jó, hogy előtte felhívtam a könyvelőnket, mert ugye a csal. pótlék szept. 1-től emelkedik és én meg majdnem a régi összeget írtam be.

Melus
Kép

Kép
melus071

Ja, és elfelejtettem:

Október 24-25 Öreg-tavi nagy halászat!!!!!!

Melus
Kép

Kép
melus071

Csak egy kérdés!! Vááltozik a családi összege??Én mindenhol azt olvastam, hogy nem emelkedik és én a 26.600-at írtam be a két gyerekre..Akkor ez most nem jó?

Kép Kép
joosneagi

Melus!

NEM emelkedett a cs.p. összege! NÉzdd meg a bankszámládat majd(vagy ha oda kapod persze!) Most jött meg a szeptemberi és forintra ugyanannyi, 2 gyerekre, simán nem egyedülálló v. tartós betegnek 26.600!

J.Ági, forintra kellett volna beírni: 26.600! A fele 13.300!

lola77

Ja de béna v.ok Ági, 26.000-ot olvastam, de 26.600-ot írtál, így oks, tökéletes!!!! Bocsi.

lola77

Joosnéági: a könyvelőm mondta, hogy emelkedik, de itt egy link, ahol van egy táblázat -> http://209.85.135.132/search?q=cache:t8 ... clnk&gl=hu

Tehát szept. 1-től: két gyermek után gyermekenként 13.900 Ft, egy gyermek után: 12.700 Ft. Három vagy több: 16.700 Ft.

Gőzöm sincs, hogy jó-e a régi szerint. Lola?????? Szerintem sokan nem tudják és a régit írják be. Aztán lehet, hogy az a jó és az enyém nem :) Fene tudja már.

Melus
Kép

Kép
melus071

Lola: akkor a könyvelőnk hülye? Nekem azt mondta, hogy 27.800-at írjak be. :evil:

Melus
Kép

Kép
melus071

Nem emelkedik a családi pótlék 2009 szeptember 1-től

A kormány szándéka szerint a családi pótlék nem szűnik meg, ám annak összege sem idén, sem pedig jövőre nem változik.

Eddig évente átlagosan négy-öt százalékkal emelték - ez marad el a következő időszakban.

Változások a családi pótlék folyósításában

A törvénymódosítás azt is tartalmazza, hogy jövőre nem emelkedik a családi pótlék összege.
Családi pótlék 2009

Családi pótlék 2009

A törvény 2010. augusztus 31-től hatályba lépő rendelkezésével módosul a családi pótlék folyósításának időtartama: a közoktatási intézményben tanuló gyermek után az eddigi 23. életév helyett 20 éves korig, illetve annak a tanévnek a végéig jár a juttatás, amelynek időtartama alatt a 20. életévét betölti.

A családi pótlékra vonatkozó rendelkezések módosítása nyomán lehetőség lesz arra, hogy az összeg ötven százalékát az érintett család természetbeni juttatás formájában kapja meg. Ezt a települési önkormányzat jegyzője rendelheti el. A korlátozás időtartama egy év, és az intézkedés szükségességét legalább félévenként felül kell vizsgálni.

A családi pótlék növeli az adóalapot 2009 szeptember 1-től

Az idei adótörvény-módosítás szerint szeptembertől adóalapot növelő, nem adózó juttatássá válik a családi pótlék, amelynek összegét fele-fele arányban megosztják a házas-, illetve élettársak között.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény 2009. szeptember 1-jétől hatályos szabályai szerint a magánszemély köteles nyilatkozatot adni a munkáltatójának, illetve a bér kifizetőjének, ha 2009. augusztus 31-ét követően ún. adóterhet nem viselő járandóság (pl. családi pótlék) címén van, nem a munkáltatótól származó bevétele.

(Az adóterhet nem viselő járandóság azt jelenti, hogy az adott jövedelem növeli az adóalapot, de a rá eső adót nem kell megfizetni. )

Én ezt találtam , kíváncsi leszek, hogy mi lesz végülis, mindjárt keresem az sms-t, hogy mennyit utaéltak, de eddíg tényleg mindenhol azrt mondták, hogy befagyasztják, nem emelik..

Kép Kép
joosneagi

húha...Ez pár nap alatt a 2. laptetőm...Hugikám, ez is megy hozzád, Virunak tesónak....!!!!!!4

Kép Kép
joosneagi

Meglestem, 26.600-at kaptam és ez a szeptemberi...Bár sajnos..Emelhettek volna..

Kép Kép
joosneagi

Én kézbe kapom. A francba, na majd felhívom a csajt...nekem is furcsa volt, mert ugye azt mondták befagyasztják. Meg is lepődtem, amikor mondta, hogy emelik. :shock:

Melus
Kép

Kép
melus071

Szólhatna a jós a könyvelőtökből, én nem bánnék kis emelést, de sajna úgy tűnik, hogy rosszak az infói..:(

Kép Kép
joosneagi

Fasza könyvelő akkor :roll: Kíváncsi leszek, hogy mit fog mondani.."bocs tévedtem"?

Melus
Kép

Kép
melus071

Sziasztok!!

Anyukák
nagyon nagyon jó képek készültek.
Sajna enyémek eltűntek a gépből(nemcsak talisképek,hanem sok más is :cry: )

Hugi
Vérvétel megvolt?Virág egy hős.És anyám a gyűrűzése.Még a képen is tátva maradt a szám. :D

Mindenki sütije,nasija fincsi volt.Cirmikével jól végigkóstoltuk őket.
Cirmikének a mondása nagyon tetszett:
"úgylátszik ha mozgok még ehetek" :D

Melus
Hát sajna tényleg nem emelik a családit.

Egyébként két gyereknél több?Mi csak 12200Ft-ot kapunk.(ha jól rémlik)

Megjártuk az ultrahangot Soginőmmel.Minden rendben van.A Ferenc Doki csinálta.A kis szégyenlőske nem mutatta meg magát.
Úgy összezárta a térdeit.
Talán majd holnap kiderül ha mennek a saját orvosukhoz.

Más:ott a terhesgondozóban összefutottam egy csajjal akik régen alsón laktak.A lányzó 21éves,anyukája meghalt,maradt a nevelőapjával,aki később elvette feleségül.61éves a pasi(rákos is volt)
Most van a 6hónapban a második babával.Az első kislányuk Istivel egyidős és nem lett egészséges.Eggyel már elvetélt.
És a csaj se tiszta teljesen sajna.
Na mindegy nem ide tartozik,csak olyan szörnyű ilyet látni.

Lola
Nagyon csinik lettek a fiúk.Noé olyan nagyfiú már.

Emeseanyu
Hú sajnálom az éjszakai kellemetlenséget.
Képet csináltál uszóbajnok Emeséről??

Betti

Kép
berna23

Melus!Nem-nem ne bántsd a könyvelődet! Annyi f@sz információt kell ám megjegyeznünk egyszerre, hogy nem csodálom, hogy nem tudta, hogy mégsem szavazták meg ezt a tervezett emelést.
Megnézem az oldalt, ahonnan belinkelted, val.szeg Ő ezt az oldalt használja...
A lényeg, amit J.Ági írt, hogy befagyasztották, tehát maradt az összeg!
Melus, ha emiatt a havi 600Ft, tehát dec-ig 2.400 Ft miatt ne kekeckedj a könyvelővel. Így a jobb, hogy többet írtál, akkor lenne gáz, ha kevesebbet írtál volna, de a 2.400 Ft nem hiszem hogy pont az oszt-szoroz az szja kulcsánál.
Hangsúlyozom, ez akkor számítana, ha az éves jövedelmed 1.889.761 Ft lenne, de ugye a max. gyed sincs ennyi, tehát ez lehetetlen! Ha a párodnak ennyi pont a jövedelme akkor sikíts az ő munkáltatójánál, hogy nem jó az összeg, bár akkor is vissza fog kapni pár ezret jövőre, nem levonnak! De ha ennél több a keresete, akkor nem baj, ha rosszat írtál be!

lola77

Lola: akkor jó :) Megnyugodtam, nem kavarok :) Januárban is kell majd nyilatkozni, akkor már a jó összeget írom be.
De jó, hogy van egy házi könyvelőnk :wink:

Melus
Kép

Kép
melus071

Feltettem én is a talis képeket a Picasara...

http://picasaweb.google.com/joosneagi

Kép Kép
joosneagi

Sziasztok!
Nemrég jöttünk haza a napi csavargásból. Vért tőlem vettek a köszvény miatt, de Virág is egy hős volt, mivel 57-en voltak előttünk!! Aztán játszóztunk, Rossmannban voltunk, apával elmentünk ebédelni a Tröszti kluba és végre itthon. Virág még a fél adag felét sem ette meg, akkorát adnak.
Álmoskás a kisasszony, jó sokat ugrabugrált, de most már nem akarom letenni, mert este nem fog elaludni, holnap meg ő is megy dolgozni. :)

Csilla:
Aranyos vagy, hogy segiteni akartatok, de igazán nem nagyon volt mit, csak a kertből pakolásztam be. Apa megmondta, hogy ne vigyek ki ennyit a fűre, úgyis bejöttök a szobába is, kint menőbb játék a hinta, meg a csúszda, labda, motorok. Már megint igaza volt!
:D
Jó sűrű napotok volt, elhiszem, hogy elfáradtak a csajok. És tényleg nem maradtatok sokáig! Én bocsi, hogy Virág elment a végén, de nagyon apjával akart lenni. Most is nyúzta ebéd után, hogy nem engedi vissza a műhelybe, de megigérte neki, hogy 6 fele hazajön.

EBD-anyu:
Szegény Emese!!! Mondd meg neki, hogy lesz még nálunk tali (vagy valaki másnál is) és akkor tud jönni ő is. Bár én attól tartok, hogy most meg az az időszak jön, amikor kevesebben tudunk összejönni a betegségek miatt.
Jobban vagy már? Aranygaluskát anyósom szokott csinálni mi is szeretjük. Lehet, hogy tényleg nem kellett volna egymás után enned a kettőt.

LOLA:
Nagyon is elkelt volna még egy-két fiú, szegény Istike alig győzött a csajokkal. 7 (!!, mint a gonoszok) voltak, és ő volt egyedül férfi! Én is nagyon meglepődtem, hogy a napokban ünnepeli a topic az 5. évfordulóját! Azért ez nem semmi!
Virág azért jött ám hozzám, hogy unatkozik, de ugye a többieket nagyon lekötötte a csúszda, hinta, ilyesmik, gondolom ez lehetett a „baj”. Nem tudom pontosan mivel is akart játszani Virág, de hát egy kicsit nehéz vele foglalkoznom, ha házigazda vagyok (félre ne értsétek, isten őrizz, nem panaszkodásként irtam). Örülök és jó is, hogy feltaláljátok magatokat, és vesztek az innivalóból, rágcsából, sütiből, nem kell noszogatni senkit.
Jesszusom de nagy már Noé! Aranyosak a képen.

GABI:
Igen, volt gyűrűbemutató, próbálták is utánozni Virágot a többiek. :)
Persze, nem tehet a szomszéd kislány erről, csak Virágot sajnálom, hogy hogyan magyarázzam meg neki ezeket a szitukat. Később még gondolkodtam rajta, lehet hogy én voltam a bunkó, hogy ebédidő előtt akart átmenni, de csak fél óra lett volna (3/4 12-re telt volna le a fél óra), és tényleg jól szokott viselkedni vendégségben. Ha ott vagyok, akkor előfordul, hogy kajla, de eddig még soha semmi gond nem volt. Ez a kislány is egyke, sokszor átmegy egy szintén utcabeli családhoz, sokszor egész napokat van. Volt, hogy azt mondta a Virágnak, hogy azért nem mehet be hozzájuk, mert kupi van a szobájában! Viszont az volt a legdurvább, amikor itt bent szineztek Virág szobájában, van itthon mindig sok szinezőlap, zsirkréta, filctoll, ceruza (itt volt három vendéggyerek), egyszer csak hazament, áthozta a színes ceruzakészletét egy szép tartóban és nem engedte Virágnak, hogy azzal szinezzen, mert azt az iskolában használja! Akkor minek hozta ide? Én soha nem dugok el semmit a gyerekek elöl, játszhatnak bármivel, csinálhatnak kupit és a végén mindig rendet raknak közösen.
Én is mondtam a Virágnak, hogy ez a kislány nem jöhet át többet, mert te sem mehetsz oda.
Na mindegy, nem vagyunk egyformák.

JÁGI:
Olyan édes volt Bius, hogy mindig jött oda hozzám megkérdezni mindent! Aranyos, hogy olyan szobát akar, mint Virágé, mert nem hiszem, hogy sokkal nagyobb, mint az övéké, csak hát másmilyen. Sőt nálunk majdnem minden bútor régi és ósdi, szinte mindent lecserélnék, ha tudnám. Virág meg olyan beülős hintás nemtudommit akar, mint a Biankának van :D
Apa nagyon ügyi volt, hogy ilyen jól elvoltak Antikával és még a szemüvegdolog is sikerült. Én is most itt küzdök Virággal, hogy felvegye, de hát nem sok sikerrel. Max. 20-25 percre tudom egyhuzamba ráadni. Nem tudom mit fog ez segiteni, de örülnék, ha igen és nem kellene „igazi” szemüveg neki.
Laptető: hát igen, múltkor is már majdnem sikerült, azt hiszem az előző lapnál!

MELUS:
Örülök, hogy jöttetek ti is! Szegény Máté megint kimaradt. A lehalászásra szerintem mi megyünk, majd esetleg összehozhatjuk közösbe.
Petrus játszik a fakockákkal? Remélem ezt már nem veszi a szájába!

BETTI:
Kár, hogy nincsenek meg a képek, én is jártam már igy és úúgy sajnáltam! Vagy pl. azt hittem, hogy tök jól sikerült, aztán kiderült, hogy nagyon is homályos lett. Mentsd le a többiekétől, a picassaban le tudod.
Remélem Virágnak sokáig megmarad ez a nagy tornászkodás, vagy legalábbis a mozgás nagy szeretete. (mindenféle mozgás jó, sőt neki duplán jó, a csipőficama miatt) Valakinek emlitettem, hogy pl. a bicózás, meg a görkorizás már nem megy ilyen jól, sőt eleinte még a rendőrmotortól is félt. Mondjuk az lehet hogy attól volt, hogy apjának meg a papájának a nagymotorja hangos ugye, és babakora óta utálja az erős hangokat.

Most mennem kell, délután lemegyünk a mamáékhoz szerintem, visszaviszem nekik a székeket, meg a trambulint, reggel meg sajna koránkelés…

Sziasztok, Hugi

hugodugo

Na most olvasva ezt a CSP mizériát teljesen megijedtem, de a végére megnyugodtam.

Betti!

Akinek két gyereke van, ott gyerekenként 13 300 Ft jár, és a 3 gyerekeseknél ennél is több picivel gyerekenként (ezt nem tom, csak 2 gyerekig jutottam).
Ejnye ez a fényképező, na de vannak fotók bőven, persze tudom bosszant.

Hugi!

Én egyke gyerek vagyok, így értem ennek a kislánynak a "tetteit". Persze nem értek vele egyet és ez a szülő felelőssége, hogy ne irigykedésre tanítsa, hanem, hogy bizonyos dolgokat meg lehet és meg is kell osztani. Fura szerzet mindenesetre és hangsúlyoznám, hogy a cselekedeteit a szüleitől tanulja, másolja és megjegyzem nagyon rossz tanárok, a gyerek viszont nagyon jó diák.

Apa a héten délutános. És indulás előtt nézte a jogsiját, 1 hónapja lejárt, így ebbe a hónapba is megvan a kiadás. Nem baj a kocsi részletből úgy is kapunk vissza, most meg is lett a helye. Izgulok, hogy ebben a pár napban ne legyen már ebből bajunk. Induláskor mondtam neki, hogy csak szabályosan, mert este mikor jön haza szoktak mérni a rendőrök azon az úton.

Gyerekek alszanak. Fürdőt, WC-t pucerájozok addig. A fűtéskorszerűsítéses kérdőívet lepasszoltam másnak, mert egyrészt délután nem tudok már ezzel foglalkozni, hisz itt vannak a gyerekek, meg ha beszélek egy kis idő múlva iszonyatosan kapar és köhögőroham jön rám, a tüdőmre már ráhúzódott, most nyomatom a lándzsás útifű szirupot, de igencsak fulladok.
Gyerekek jól, Gerinek is hasonló hangja van mint nekem. Mindkettőnek folyik az orra, Daninak már talán kicsit alább hagyott. Zárt szekrény megoldva. Felfeszítettem. Már nem volt több tippem hol keressem a kulcsot. De nincs külsérelmi nyoma, így ha meglenne a kulcs, továbbra is használható.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

SLIVIA:
ERika mondta, hogy Timi is beteg lett. Sikerült kikúrálnod? Ti szedtek valami multivitamint? Nálunk most fogyott el a Vitacolan, kellene valamit vennem.

SZILVIA:
Sajnálom, hogy végül is nem jöttetek (ti sem), de ha legközelebb lesz tali, akkor szólj nyugodtan, én majdnem tuti autóval megyek és akkor mehetünk együtt!

Azt hiszem még ezt akaratam. Meg annyit kérdeznék, hogy nem tudtok nekem tanácsot adni abban, hogy mit csináljak, hogy ne legyek állandóan álmos és fáradt. Ma nem keltem korán (fél 7), de komolyan mondom, hogy olyan álmos vagyok, mint amikor csak 4 órát alszok. Mikor 7 éve elkezdtem dolgozni ennél a cégnél, akkor is volt ilyen gondom, elkezdtem szedni a Supradynt, de attól meg szépen hizásnak indultam. Apa javaslatára aztán eljártam aerobicozni, ami úgy tűnt, hogy használ. Ő mondta, hogy a mozgás majd segit, jobb lesz az erőnlétem, jobb kondiban leszek. Igaza lett, de most se időm, se pénzem eljárni. Vagy valami "betegség" miatt van? Gondolok itt pl. a vérszegénységre. Lökött voltam, mert amikor irattam a beutalót, akkor kellett volna beszélnem a háziorvosommal, de igy csak kimondottan a köszvény miatt a húgysavszintet nézik.

Hjaj, Virág most kérdezte meg, hogy átmehet-e a szomszédba játszani. Oda, ahova vasárnap sem engedték be. Most rám haragszik, mert azt mondtam neki, hogy ne próbálja meg, úgysem mehet megint, mert most biztos tanulnia kell, most sem mehet be úgysem.
Ilyenkor olyan mérges vagyok, hogy miért nem ikreket szültem, vagy legalábbis hamarabb próbálkozni kistesóval, talán nem akarna átmenni máshova. De lehet hogy akkor is kiváncsi lenne más gyerekre, játékaira. Vagy én vagyok rossz anya, hogy menne máshova? :cry:

hugodugo

Sziasztok!

Húú, örülök, hogy jó sokat írtatok, jó időbe telt, míg elolvastam. A hasam már jobb, azóta (reggel óta) nem volt semmi, szerintem a padlizsánkrém volt a ludas, mondta is húgom, hogy tegnap együk meg, mert pénteken csinálta. Hát én ettem, de minek! :) Nem sokat és meg is lett a hatása. Pedig fini volt... Ezek szerint gyorsan romlandó (pedig hűtős).

Nemrég értünk haza, megvártam Emesét még, volt egy órája, ebéd, utána mentünk anyósomékhoz a kicsikért. Még kicsit játszótereztünk, aztán haza. Lecke, öltözés és ment angolra. Hál istennek a barátnőjéék elvitték most, apa meg majd megy érte.
Bence most alszik, Dórika itt játszadozik. Hál istennek nyoma sincs náluk betegségnek. Emese még taknyos...

Úszás:
csináltam egy-két fotót, de nem lettek túl jók, mert nagy pára volt ott bent és hőség. Ügyes volt. Ahhoz képest, hogy csak siklani tudott a vizen, most majdnem tökéletesen úszik mellúszásban. Egyesével be kellett mutatni a tudományt és kaptak jegyet, ami bekerül a naplóba is. Ő 4,5-t kapott, két jegyet. Gondolom azért, hogy ügyesen úszott, de még nem tökéletes. Van kb. 6-7 gyerek az osztályban, aki már úgy jött, hogy teljesen tud, ők 5-t kaptak.

Lola: jó lett a srácok haja! Somáét ma láttam is élőben a suliban.
Képzeld, elfelejtettem az oep-nek visszaküldeni a csp borítékot, remélem nem lesz gond belőle. Egyenlőre nem is találom, majd mindjárt kibányászom valahonnan.

Három gyerekre a családi pótlék 48.000 ft. Higgyétek el, soknak tűnik, de nem az....

Megnéztem a talis fotókat, mind szuper. Tényleg, meddig tartott a buli? Amit megjegyeztem, az a fini, guszti fehér falatka (mi volt az??), a szép babatalis torta, meg Cserieri soványsága. Mármint, hogy látványos a fogyás. De ezt Jágiról is elmondhatom.
Édes volt Istike a nagy háreme körében. Elkelt volna még oda Noé, Bence, Áron, Máté (k), az biztos! Na, majd legközelebb!

Hugi: írd majd meg, mi lett a vérvételi eredmény. Kíváncsi vagyok! Nagyon szép az otthonotok!

Jági: ügyes volt apa a szemüveggel! Ma mi volt a helyzet ezen a téren?

Bettikém:
hú, durva volt a sztori, amit írtál. Rohadt perverz az a pasi, tuti. A csaj tuti nem százas, egyrészt, hogy ilyen öreg apát választott, másrészt, hogy rák beteg (több okból is durva), másrészt, hogy beteg gyerkőc után biztos csak genetikai kivizsgálás után vállalnék gyereket. Úristen... nem értem az ilyen embereket.
Mikor én szültem Dórikát, akkor is volt bent egy lány, fiatal, fia született, tolókocsis és szellemileg is sérült, a párja sem volt százas. A lány még a gyereket sem tudta megfogni. Szóval azért nem tudom, kinek a felelőssége, hogy ilyen embereknek gyereke születik??

Na bocsi, megyek,elindítok egy mosógépet és megpróbálom utolérni magam. Bocs,ha valakit kifelejtettem és nem reagáltam.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Hugi: de lökött vagy, dehogy vagy rossz anya (sőt!!). Ez természetes, hogy akar gyerekekkel játszani, hisz az ember társas lény. Még ha le is tudsz ülni vele játszani, nem úgy játszol, mint egy hasonló korú lány, én tudom, mert ha Emese Petrázik, csak nevetek rajtuk, olyan szövegeket, sztorikat találnak ki. Csak az a nem mindegy, kivel játszik. Szerintem is jól tetted, hogy nem engedted át, biztos azoknak is előbb-utóbb feltűnik a dolog. Inkább a környéken próbáljatok aranyos, normális kislányt találni, nem?
Magyarázd ezt el szépen Virágnak és biztos megérti. A színes ceruzás sztori is érdekes volt, pl. meséld azt el neki, mert ő lehet, hogy nem látja, hogy ez miért is gond.

Szerintem is kellett volna egy teljes vérképet csináltatnod. Ha ott rendben van minden, akkor csak a pihenés, sok gyümölcs, vitamin,sok folyadék segíthet...

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Annyira cuki Dórika. Itt ül mellettem, csak ő az ágyon, nézi Thomasát. Mondom neki, "tentézz le Dórika". És letentézett. Annyira imádom! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Betti: jó volt Cirmike szövege! :) Ezzel én is így vagyok...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok,

Annyira jó volt a tali!!!!
Nagyon kár hogy többen betegek lettetek és sajnos nem tudtatok jönni ... Gyógyuljatok hamar!!! +++++++++++++++++++++++++++
na meg Lolának az anyós pajtás játszott be, pedig még én is hívtam telefonon, hogy mikor érnek már oda, ami a kocsiban volt persze

Tényleg végigettem mindent!!! :lol: Úgy jöttem haza hogy frankón fájt a hasam. :oops:
A fehér golyó ízlett a legjobban: piskóta között banánkarika, vanília pudingba mártva fogpiszkával.
Hugi a végén még csomagolt is, (tortákat, pitét, golyót) úgyhogy az itthon maradt fiúknak is jutott!!! :lol: Az almás pitét (Csilla féle) pedig ma reggelire ettem meg. (pedig egyébként sose reggelizem)
Aztán mentem is az Axyba lemozogni. Durva cross tréning volt. Fele spinning fele erősítés fent a teremben.
Holnap futok, holnapután megint Axy. Közben meg gőz a Rékával. Az is viszi az enerdzsit... Már lement 2 kg, még 2 kell, meg aztán nem abbahagynom a mozgást és akkor tényleg ehetek. :lol:

Nagyon nem tudok mostanában jönni írni. Olvasni még csak-csak.
Ha jövök és ugye sokat olvasok vissza meg ha még írok is, akkor egy csomó mindennel elmaradok.
Mi jól vagyunk egyébként.
Csomót dolgoztam hét végén a kerttel, fűnyírás, szegélyezés, tóból nádvágás, tavirózsák kitépkedése, szivattyú kiszedése...
Párom pedig a kozmimmal haladt. Kicsempézte a wc-kézmosót, lefestette 1X a plafont és a falakat.

Közben nem jó hírek vannak a tágabb családunkban:
2 állás szűnt meg, meghalt tegnap váratlanul anyósom párjának az anyukája (még nem olyan idős), sóginőm fiának (18 éves lesz) kiújult az agydaganata (1 éve kiműtötték és most az éves kontroll utáni MRI-n derült ki, hogy újra ott van) :cry:

Na, bocsi, hogy ennyit ömlengtem...
Tök kár még egyszer, hogy nem tudtunk egy jót dumcsizni, mert most itt bátran lehetett, jól elvoltak a lurkók, de majd az anyatalin bepótoljuk remélem...!!!
Még egyszer jobbulást a betegeknek!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?