Új privát üzeneted érkezett!

Nikii, nekem ilyen nyuszis kene bodyval, van hozza valo! olyan szep :D miket neztel ki?

Netti
Kép
maumau

Tinu, szerintem reggel meglátod! Max. nem engedjük, hogy Csoingi bárkivel smacizzon! :lol:

Köszi a válaszokat lányok. (Niki, a csak anyatejet úgy értettem, hogy nem kap mást. még fél barackot se :lol: ), ugyanis pont hozzájuk az lenne a kérdésem, hogy Ti konkrétan SEMMMIT se fogtok mást adni 6 hós koráig, ha elég lesz a tej? Mert nem akarok türelmetlenkedni, de totál belém állt a para, hogy akkor meg már nem fogadja el a kanalat, hogy azt gondoltam, nem a szopit kiváltva, két szopi közt leveket elkezdek vele kóstoltatni 5 hós korától. Vagy ez baromság???

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi

Értem Szofi. Hát mi már kóstolgatunk.De csak gyümit.Elég lenne mostanában neki a tej, de azt mondta a dokinő, hogy nem ad K vitamint neki, hanem egyen gyümit.
Netti,majd linkelek, ha gondolod.Ezt a nyuszisat vegye meg valaki.Komolyan, ha tudnám, hogy másodjára lányom lesz men haboznék, de így nem merem. :cry: :oops:
Most kocsicipőt keresgélek.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Szofi, van mind a kettore pelda, van aki nem fogadja el,van aki habozas nelkul, szoval donts vhogy :) biztos tetszeni fognak Csaninak az uj izek :wink:

Niki, erdekel persze :D en belul bundas kocsicipot vettem telire Boronak,vagyis kocsicsizmat :oops:

Netti
Kép
maumau

Szofi: parából ne adj, szerintem totál hülyeség, hogy nem fogadjaíel a kanalat. De ha türelmetlen vagy, akkor adhatsz. Tücinél én is így voltam, és adtam leveket. Csongiál nem leszek.

Kép
Kép
tinu

Niki,milyen kocsicipot akarsZ? elkepzeles?

Netti
Kép
maumau

Tinu,azert van ra pelda, nem egy,aki nem fogadja el a kalanat! De persze ellen pelda is rengeteg. Szoval gyereke valogatja ezt is

Netti
Kép
maumau

Na Netti linkelek egyet,ebbe szerelmetes lettem: http://www.teszvesz.hu/item759729679_ma ... 18_as.html

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Jaj, Netti, és azt honnan veszed, hogy azért nem fogadja el a kanalat, mert nem korábban kezdte az anyukája a kóstoltatást??? Lehet, ha hamarabb kezdi el, akkor sem fogadta volna el.

Kép
Kép
tinu

jaj Tinu, ezt visszafele is lehetne kerdezni, honnan veszed,h ha korabban kezdi akkor tutibiztosezerszazalek h akkorse fogadja el?? szoval oda vissza dolog......

Netti
Kép
maumau

Niki,nagyon cukiii! Rikin biztos tunemenyes lenne :D

Netti
Kép
maumau

Netti, de ez egy totális feltételezés csak, hogy vajh miért nem fogadja el a kanalat egy 6 hós gyerek. Egy felnőtt ránéz a gyerekre és mond egyet. A gyerek meg nem tud tiltakozni és azt mondani, hogy ne mondj már marhaságot, köze nincs hozzá. Mire alapozza egyáltalán ezt a kijelentést bárki? Ugyanilyen erővel lehet mondani, hogy azért nem fogadja el, mert még nem érett rá. Egyikre sincsen semmiféle bizonyíték. De tök felesleges ilyesmire ráparáztatni egy anyát, meg ezzel rávenni arra, hogy kezdje el a hozzátáplálást. Ez nem lehet érv rá, hogy elkezdje. Sok minden érv lehet, de pont ez??? Ne már!

Kép
Kép
tinu

Tinu,en biztosan nem akarok erre ra venni senkit se. Oszinten szolva total nem erdekel,h ki mit ad es miert.. mindenki maga donti el!!! Raadasul ugy gondolom Szofi eltudja donteni,h mit csinaljon. Azert is irtam h dontson vhogy..es azt is irtam,h mind a ketto meglatashoz van erv es ellenerv.szoval akkor ki akar kit ravenni?
Mind a ket oldal totalis feltetelezes. En se ezek alapjan dontottem el,h mit adok neki. :roll:

Netti
Kép
maumau

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Niki,3as meg a 4es nagyon tunderi!!!!! en a harmasat vennem meg tutira! huuuu de az nagyon szep :roll: usdleusdle
Boronak is 10centi a laba.. :D

Netti
Kép
maumau

na akkor holnap várok mindenkit aki tud jönni! :lol: :lol:
Adriék már 9 után érleznek!

Tinu!
Szerintem gyertek ha úgy látod :lol: Iza,mint ahogy láttad is,nem volt olyan vészes.Éjjel már nem is szívtam neki az orrát,nagyon minimálisan volt taknyos csak.Gyönyginél 1szer szívtam neki,vittem orrszívót! :wink:

Szofi!
Szerintem nyugodtan szoptass!Észre fogod venni ha nem elég neki a tej!És majd akkor lépj.Mondjuk mi se eszünk nagyon mást,kivéve a pép,meg egy kis gyümi délben.De mint mondtam,6 hós koráig nem is kap mást!Szóval amíg nincs rá okod,addig maradjon a szopi!!!Mondjuk kóstoltatni kis gyümivel 2 kaja közt nyugodtan lehet 5 hós korától!Lehet h el se fogja fogadni.Esetleg megpróbálod és akkor látod h szeretne e kóstolni v sem!Vagy válaszd a középutat,és 5,5 hós korában adj neki gyümit,hiszen 2 hétre rá már gondolom elkezdenéd neki,had szokjon hozzá :wink:

Kanál téma:az biztos h van baba aki nem szeret kanállal enni,vagy nem tud.De nem hiszem h bármi köze is lenne h ki meddig szoptat.Türelmesnek kell lenni,és "megtanítani "rá. :wink:

Na majd jövök ha tudok!

annus11

Netti: én nem is rád írtam, hogy te akarsz bárkit rávenni. Csak szerintem nagyon rossz szöveg az, amit terjesztenek, nem tudom, miből, babonaságból, vagy miből, hogy azért kell hamarabb hozzátáplálni, mert később 1. nem fogadja el a kanalat, 2. nem fogja elfogadni az új ízeket. Aki ilyeneket terjeszt, az megtéveszti az embereket, mert olyat állít, ami egyáltalán nem biztos, csak egy feltételezés, de abból a célból terjeszti, hogy rávegye az anyákat arra, hogy minél hamarabb adjanak a tej mellé mást is.

Kép
Kép
tinu

Mostanában totál béna vagyok. Csongor fejét folyton beütöm mindenhova, ma majdnem belekarmoltam a szemébe, még jó, hogy mellé ment. Asszem ez már a krónikus fáradtság. :roll: Tücinek is kijutott tegnap a "jóból". Szegények, kész csoda lesz, ha épségben felnőnek mellettem. :oops:

Kép
Kép
tinu

Hajjajjjjj, már megint a szoptatás és hozzátáplálás :roll: Mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja és kész ;)
Vendég

Azt mondod jó lenne??? Engem a mérete aggaszt.Most 10cm-es a talpa.Ha mondjuk 13 lenne gondolkodás nélkül leütném ezt is meg a macisat is, de így még gondolkodom rajta.
Mutizhatok gatyákat is.Véleményt kérnék.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Pandi, ez igaz, épp ezért nem értem, hogy miért kell olyan információkkal bombázni bárkit is, ami kellően alá nem támasztott? Végülis ilyen fél-információk járulnak hozzá ahhoz, hogy valaki döntést hoz erre, vagy arra. Nem az lenne a legjobb, ha ezt rábíznánk az anyákra (persze normál keretek mellett, nem kell engedni, hogy egy kéthónapos túrórudit kapjon), és elhinnénk, hogy mindenki rá van hangolódva annyira a gyerekére, hogy el tudja maga dönteni, hogy kialakult-e már a szükséglet a babájánál a mellétáplálásra vagy sem?

Kép
Kép
tinu

Tinu!

Fel fognak nőni, méghozzá éppen, és egészségesen!!!

Kanál! Petya sem nagyon szereti, ráadásnak nem lakik jól a szilárd kajákkal. Illetve jól lakik, de egy óra múlva éhes lesz megint.
Nem tudom mi lesz így velünk! Alig várom, hogy foga legyen, és kaphasson kiflit, husit, meg egyéb laktató kajákat!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Trixi
trixi78

Hát igen, én sosem vártam ki a 6 hónapot a hozzátápálással, de azért nem is joghurttal ettem ;) Szerintem ezt érzik az anyál.

szofi, szerintem Te még nem szeretnéd kóstoltatni amúgy ;)
Baja nem lenne tőle valószínű, de tényleg Te ismered Csanit, Te érzed, mi lenne neki jó :)
Vendég

Niki, szépeket találtál. Én azt tudom javasolni, hogy ne sima farmert vagy kordot, inkább pamuttal vagy polárral béleltet vegyél. Szerintem azok nagyon hasznosak. Mi egész hétvégén ilyenben nyomtuk, szuper. És ha találsz nem merev kordot, hanem mikrokordot (az sokkal puhább), az még jobb. Nekem az első tetszik a legjobban :-)

Tinu, én meg 1 mm híján ütöm be a fejét. Remélem az 1 millis védőangyalom mindig velem lesz (vagy Marcival az övé). De azért nem árt óvatosabbnak lennem nekem sem :oops:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen

Kutyafüle! Aminának most 16 cm-es a talpa. Szóval szerintem nyugodtan üsd le. Amikor 13 cm-es volt akkor már tudott járni. :)

Kép
Kép
g_reny

Igen ez így van amúgy.Rikit pl. kezdi egyre kevésbé érdekelni a cici.A barackért pedig odavan.De nem engedem, hogy többet egyen.Szopizzon csak még.Szóval én csak szoptatott babának tartom Rikit. 8)

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Fruzsi meg cumisüvegből nem tud enni :)
Vendég

Reny bizti?Nem fog olyan gyorsan nőni?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Most látom, mekkora vita alakult ki. :shock:
Mi kizárólag csak szopizunk, és így is akarom tartani, amíg be nem tölti a 6. hót. Csak hát baromi nehéz. :? Mostanában Babóka úgy szopizik, az éjszakát kivéve, hogy szív kettőt, félrefordul, sír egy sort, visszafordul, és folytatja. Azt hiszem, nagyon türelmetlen, míg be nem indul a tej. A bal mellemet pedig teljesen bojkottálja, ezért kénytelen vagyok fejni, hogy ne apadjon el. Ha kitartok még egy hónapig, azt hiszem, vállon veregetem magam. :? :lol:
Szép lenne, ha minden anya annyira rá lenne hangolódva a babájára, hogy egyből meg tudja állapítani, megérett a hozzátáplálásra. Nekem első gyerek, és nagyon sokszor csak találgatok, hogy mi a baja. :( Persze a család tűkön ül és toporog, hogy mikor-mikor-mikor ehet már a gyerek RENDES KAJÁT???? :roll:
Azzal kapcsolatban, hogy ha 6 hónapos korig nem kap mást, nem fogja elfogadni a kanalat, az a véleményem, hogy ez egy erős csúsztatás, ráadásul a félrevezető-kárt okozó fajtából. Nem hiszem, hogy túl sok köze lenne a valósághoz.

Annus: Akkor mi mennénk, lehet, hogy nem érünk oda 10 órára, nekem elég sok időbe telik összeszedni magunkat. :oops:

Kocsicipő: Te jó ég, nekem fogalmam sincs, hány centi a kicsim lába. :? Egyáltalán, minek ez a kocsicipő? Én úgy képzelem, hogy ha a kiszokni lecsúszik a lábáról, ez meg pláne le fog. Esetleg valami kötött mamusz-félében gondolkozom. Azért van neki néhány cipője, ajándék volt, de én úgy képzeltem, hogy azoknak az ideje még nagyon messze van.... :shock:

Réka

rekap

Tinu, hat ennyi erovel amit te allitasz az sincs semmivel ala tamasztva,szoval mindegy is :)

Niki, en vettem 11centiset! gondolom azert annyit csak nem no a laba :lol: viccesen nezne ki akkora labbal...
nekem az elso es a harmadik nagyon tetszik meg altalaban a mikrokord kordok :D en is ilyen nacikat szereztem amugy be!! van mar 3db :D de most szemezek a nyuszissal, neztem es van hozza felso pulcsi,tunika, meg van ez a nyuszis szett ruhaban is!! es van kocsikabi is ilyen.. meg zokni :oops: :oops: teljes szett! mindjart ossze szamolom mennyi lenne :lol:

Netti
Kép
maumau

Köszi Trixi!Ez szép volt azért. :?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Ja, ma délben szopi előtt öt percig vigyorgott meg dumált a mellemnek, de nem volt hajlandó bekapni :roll:
Vendég

Reka :lol: :lol: :lol: neharagudj de vicces,h ezt vitanak nevezted :lol:
elmondjuk egymasnak a velemenyet, en nem vitazom senkivel, sztem mas sem erzi igy :roll:
a zokni Boro labarol is lecsuszik amugy,de ha van rajta cipo akkor nem!

Netti
Kép
maumau

Kutyafüle! Bizti tutti. Gondold csak el, hogy egy 38-as láb 24 cm. Úgyhogy nyugi, szerintem nem növi ki.

Kép
Kép
g_reny

Netti :lol: mennyi ruhája van Borónak? :wink:
Vendég

Panndi, biztos elbeszelgetett a ciciddel :lol: mokas kislany, volt kitol tanulni,pl Zsofi :D

Gyongyi, en is mikrokordokat vettem,meg pamuttal belelteket! tok kenyelmes 8)

Netti
Kép
maumau

Panndi :oops: :oops: ma selejteztem megint a szekrenyben! kicsit gaz h minden hetvegen kiszedek vagy 30 darab ruhat ami mar nem jo ra.............. de most nincs olyan sok sztem :lol: kinotte mindet, nekem ugye nincs senki akirol megmaradt volna :lol:

Netti
Kép
maumau

Bocsi, nem akartam megbántani senkit, csak ez a szó jutott eszembe. Egyébként szerintem a kulturált vélemény-nyilvánítás, amikor valaki magyarázatot fűz is hozzá, hogy miért gondolja úgy, belefér a vita fogalmába, nem?
Na, de nem vitatkozom. :lol:

Réka

rekap

Netti ment pü.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Panndi! :lol:
Totál 1et értek! :roll:
Szerintem meg kell kérdezni a dokit, ő megmondja, hogy mikortól mit és hogyan ehet adott baba. Fontos, hogy adott baba, hiszen más egy full tápis baba étkezése és más egy anyatejesé is. Ezért a saját dokija tudja megítélni!
Szóval ha a doki engedi, akkor az anyának kell eldönteni, hogy milyen tempóban csinálja. Lili néha nem vevő a kanalazásra...máskor meg bevág egy almát egy egész banánnal... :roll:
Szóval szépen, a megfelelő tempóban.
Úgy is lehet, hogy hónapokon át csak gyümilevezel és csak aztán kezded a pépeket.
Fokozatosan a babára fókuszálva.
Ebből baj nem lehet és a kanál el nem fogadásának a veszélye sem áll fenn, márha létezik ilyen. (lehet...kutatásokat erről nem csináltak így lehet hogy van benne valami, hogy ha később kezded, akkor lassabban szokik hozzá....olyan azért nincs, hogy absz. nem....akkor az óvónénik nagy sz*rban lennének... :roll: )

Szofi, tehát ha a doki engedi és te is úgy érezed, hogy néha-néha próbálgatnátok, akkor hajrá....hónapokig lehet ezt csinálni, nem muszáj minden nap, csak ha úgy érzed, most vevő rá Csani... :roll:

Kép
mozza

Netti: mire gondolsz tulképp? Mármint mi az, amit állítok?

Kép
Kép
tinu

Tinu: en a kanalazasra gondoltam,de nem is lenyeges az egesz :wink: nincs alatamasztva egyik erv se nyomosan es ami a legfontosabb,amiben biztos mindenki egyet ert :lol: hogy nem emiatt kell elkezdeni a hozzataplalast,vagy a kostolgatast :wink:

mozza,ugy van :D

Netti
Kép
maumau

Annus! Én bizti nem tudok holnap menni a talira, mert fáj a torkom és folyik az orrom. :? Biztos Amina fertőzött meg. Remélem Mira nem kapja el.

Kép
Kép
g_reny

Netti: rendben mindegy, most nem akarok senkit meggyőzni semmiről, csak érdekelne, hogy mire is gondolsz, mert nekem nem világos. Úgy érted, az nincs alátámasztva, hogy a kanalazásnak nincs köze a hozzátáplálás elkezdésének az idejéhez?

Kép
Kép
tinu

Niki!

Bocsi, de nézd az időpontokat, hogy mikor írtam ide! Én is kerestem kocsicipőt, és még sok mást is Petyának, illetve Marcinak. Ha bekavartam,akkor elnézést kérek, de nekem ha valami tetszik,akkor azt megveszem, és nem hezitálok rajta.
Te ahogy visszaolvastam 19.35-kor raktad be a linket, én 20.24-kor ütöttem le, és 20.30-kor jöttem ide. De ha ennyire rosszul esik,akkor átengedem Neked!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Trixi
trixi78

Réka!
Lili dettó...bal cici bojkott....most azt csinálom (dokker javallatára), hogy 1 szopinál vagy 4szer váltunk bal-jobb cicire. Addig nem engedem, hogy kiürítse a jobbot (mondjuk totál sosem szokta kiszívni...), amíg a balból nem eszik értékelhető mennyiséget....
De sajna a balban azért így is kevesebb a tej....
A fejő (philips) sajna nekem nem szívja ki....így néha kézzel ürítem ki, hogy termelődjön...(kézzel fejni nagyon kemény....fájdalmas is, meg olyan fura érzés, ahogy fejed magad... :? de ez van....6 hónapos koráig szeretném min. szoptatni, addig muszáj a mennyiséget tartanom...)
Neked nincs még vm. trükköd a bal cicire?????????????????????????????????????

Kép
mozza

Én minél tovább gondolkozom rajta, egyre kevésbé értem. :oops: Mit jelent az, hogy kanalazás? Hogy nem tud nyelni szilárdat? Vagy hogy kanálból nem fogadja el, mert nem tudja róla leenni? Vagy nem tudja megfogni a kanalat? :roll: EZek mind olyanok, amik inkább beérnek idővel, minthogy azért ne működjenek, mert nem túl korán kezdődtek el.

Kép
Kép
tinu

Nem érdekel Trixi, csak sz..ul jött ki a dolog. És nem esett jól igazából.
Mindegy, végülis.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?