Új privát üzeneted érkezett!

Hát igen, már írtam korábban, hogy nem is értem, hogy azon senki nincs leakadva, hogy nyíltan szexuális kihívásként valaki kiteszi a melleit a ruhából (jól van na, irigykedek, hogy nekem nincs mit :lol: ). De a szoptatás az bezzeg nem, pedig annak meg köze nincs a szexualitáshoz. Szóval szex mehet orrba, szájba (végülis a száj kirúzsozása, meg a magassarkú is szexuálisan kihívó, vagyis azért veszik, vesszük fel, hogy a pasik figyelmét felhívjuk magunkra), de az anyaság nem cool. Ez elég fura.
Netti: én nem értem, hogy miért lehet a parkban, állatkertben, de nem lehet az étteremben? Mi a különbség a baba szempontjából? Ha étteremben vagy, akkor nem éhezhet meg a kicsi? Vagy mi a megoldás? Jó, lehetne azért is küzdeni, hogy minden nyilvános helyen legyen szopiszoba. EZ mennyire reális? A másik meg az, hogy akkor is kinéznek, ha üvölt a gyerek, mert hallgattasd már el. De megszoptatni nem lehet? Ez azért elég hülyeség.
És még azt mondják, hogy a magyarok gyerekszeretők... Haha, röhögnöm kell. Tudom, már írtam erről, de igazság szerint nem is értem, hogy mit gondolnak az emberek? A többség azt mondja, hogy igen, akarok gyereket, de a gyerekes léttel együttjáró dolgok meg valahogy olyan kényelmetlenek a számukra... Elég érdekes.
A játszótéren való pisiltetés szerintem sem túl okés, de értem, hogy muszáj. Amerikában meg vannak vécék a játszótereken is. Hát ettől még igen messze vagyunk. Pedig ez lenne a megoldás. Bár asszem lehet kapni papírbilit is a DM-ben.

Kép
Kép
tinu

Ja, írtam már, hogy Kínában mi volt??? Ha igen, lőjetek le, csak most megint nagyon beugrott. Szóval ott a régi hagyomány az, hogy nem adtak pelut a gyerekre, hanem volt egy lyuk a ruhán hátul, aztán ha kellett a gyereknek, azon keresztül jött ki a cucc. Már náluk is azért megy a nyugati módi elterjedése a pelussal, meg a zárt rugival, de azért én még a nagyvárosban is láttam rengeteg csupasz seggű gyereket. Buszon is. Odaültetve a székre... De a csúcs az volt, mikor Pekingben az állatkertben a hatalmas, csúcsmodern Akváriumban az előtér kellős közepén az ezer ember szeme láttára anyuka leterítette földre az újságpapírt, a gyerek odatottyantott, aztán be papírostul a kukába. :shock: Miközben ott volt az épületben az angolvécé. Ami amúgy is különlegesség, mert a kínaiak se igen használnak angolvécét, a lyukba csinálás a módi. Ah, egyszer majd elmesélem legnagyobb vécés élményemet Kínában egy talin. :lol: Életem meghatározó élménye. :wink:

Kép
Kép
tinu

Tinu: sztem pl nem etterembe valo a szoptatas,az a gondom vele. Sztem igenis az lenne helyen valo ha MINDENHOL lenne kijelolt hely kulon erre,mert mindig vannak es lesznek anyukak akiknek megehezik epp a gyereke akkor. ez termeszetes. Ha wc van akkor lehetne szoptatos helyseg is,hiszen mindketto szuksegszeru es intim dolog. Sajnos magyarorszag ettol nagyon messze all meg..
Etterembol pl az jut eszembe meg,h vki elkezdi szoptatni ott nyilvanos a babat, oke h ehes a gyerek,de mas meg enni szeretne es lehet nem egy mellett akar latni meg nem bufogo hangokat hallani stb.. ez teljesen normalis sztem. En sem ezt szeretnem eves kozben latni/hallgatni..
Az is teny h ha elkezd sirni egy gyerek egybol mindenki szuros szemmel nez. Ez tenyleg elszomorito. En azt vettem eszre, h aki szinten gyerekkel van az eszre se veszi ezt kb. Tok termeszetesen kezeli, aki mellett nincs gyerek,meg nez h most mivan? a hulye kijelentesektol ilyenkor mar fraszt kapok.. "biztos ehes" "fazik" "almos" ........

Nyilvanos pisiles:
nekem most eszembe jutott h regen amikor meg minden hetvegen pentek szombat bulizni jartunk,hanyszor mentunk mashova... mert olyan undoritoak voltak a wck h feltem elkapok akkro is vmit ha letakaritom es letakarom.. :lol:

Netti
Kép
maumau

Tinu :lol: :lol: :lol: ez nagyon durva!!!!!! aztamindenit :lol: elkepzeltem a csupasz seggu gyerekeket.. na hat en ilyet nem birnek :lol:

Netti
Kép
maumau

Jajj, tudtam, hogy mérgesek lesztek rám. :lol: :lol: Meg is bántam,mikor leírtam, de mindegy. Persze,másnak más a véleménye, ez van.
A szobatisztaságot tanuló gyerekemmel nem megyek pelus nélkül sehova, különben bepisil. Ennyi.Egyébként én így lettem nevelve, ha megölnek se tudnak velem mit csinálni.A nagypapámmal idős korában is volt olyan, hogy mire hazaért bepisilt szegény, de nem végezte volna el az utcán.És kicsi koromban engem sem pisiltettek ott SOHA.És mégis szobatiszta lettem.Ennyi. Ez olyan, mint hogy 20 évig hallgattam anyumtól, hogy faterom milyen rossz ember,stb. Hiába találkozom vele időnként mostanában, és még nem is érzem rosszul vele magam,fenntartások vannak bennem vele kapcsolatban.És egyben van a gyomrom. A vérembe ivódott. Mindegy, hagyjuk a témát. :lol: :lol:
Manó ma Danival uszizott.Végre, már nem volt keresztben a lába, már csapkodott is!!!!Csak szegény Dani érezte magát esetlennek. Pedig nem volt az.Édesek voltak!!!!
Ja és a lepényem akkora siker volt, hogy ma sütnöm kellett még egy adaggal, mert tegnap mind elfogyott. :lol: :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Netti: hát én is néztem nagyokat ám. :lol: Mindenesetre érdekes élmény volt.
Mondjuk nem tudom, a kínaiak pl. olyan hmm, számunkra fura, kissé gusztustalan módon táplálkoznak, hogy inkább néznék száz mellet és hallanék hozzá szopcsis, meg büfögő gyerekhangokat. :P
És a taknyi kicsapása a parkban a fűre is tök mindennapi.
Szóval minden ilyen kis finnyás csajszit, Nettikém, odaszáműznék egy évre, rögtön másképp látnád az itthoni kultúrát. :wink: :lol:

Kép
Kép
tinu

Ah en nem birnam ott. Sztem undoritoak! :twisted:

Niki, biztos megvan az oka,h sokan nem irjak le a velemenyuket ide :wink:

Netti
Kép
maumau

Tinu,ez így igaz!!!!!!!Tök jó kis papírbilik vannak,néztem én is azokat.Most olvasom vissza rendesen.Pl. a kutyásokat kizavarják a játszótérről, hogy ne pisiljenek oda a kutyák,még a bokorba sem.De ha gyerek csinálja az ok. Miért?Hiszen mind az emberi mind az állati vizelet steril(van aki megissza a magáét :lol: ) Meg megszólnának, ha ne adj nem szedném össze a kutya gumiját.Sőt, volt olyan, hogy kakilt,én szedtem elő a zacsit, a kutya felállt odébb ment,és mire előszedtem már beszóltak, hogy mit képzelek. Na akkor kaptam rá a beszólogatásra. Volt, hogy Danival együtt műveltük, merthogy ebben is egyetértünk. :lol: Mondjuk gyerekre csak akkor szóltam be, amikor a Cora előtt csinálták,ahol WC van.Kérdem én, hol élünk??????Felnőttre mindig beszólok. Na jó, tényleg nem írok többet a témára.
Ja és ez a kínai sztori Tinu nagyon komoly!!!!!!Érdekesek a keleti emberek szokásai.Mi éveken keresztül láttunk vendégül Japánokat. Ott pl. az a szokás, hogy ha jól esett az étel elbüffentik magukat. És akkor büszke lehet a vendéglátó! :lol: Ja meg illetlenségnek tartják, ha kifújják az orruk az asztalnál, gy inkább szívják. Háááá, nem tom mi a jobb. :wink:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Netti,csak úgy leírtam. De mint írtam is, felőlem mindenki azt csinál amit akar, csak ne demonstráljon, mert millió meg egy ezeknél ezerszer fontosabb dologért lehetne demonstrálni. Ennyi. :lol:
Tök jó kedvem van, pedig sz..ul vagyok.Fáj a fejem és a torkom. Most vagy betegedjek le, hogy meggyógyulhassak, vagy múljon el!!!!!Ez felszólítás volt, drága bacijaim!!!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Engem érdekel mások véleménye, szerintem érdekes. Tágítja a látókörömet, és igyekszem megérteni mások álláspontját. Nem kell mindenkivel egyetérteni, sőt egy nyilvános fórumon még csak kedvelni se kell mindenkit. Engem is biztos sokan rühellenek, és meg is értem. De miért baj ez? Miért ne lehetne leírni a véleményünket?

Ja, még a mensi témához elfelejtettem írni, hogy én Azaliat szedek, eddig nem jött meg, kétszer vilt valami kis barna/pecsételés 1 napig.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi

Kutyafüle, Netti: pont azért írtam a kínai "száműzetést", mert akkor azt is át lehet élni, hogy milyen az, mikor megbotránkozol valamin, ami mindenki másnak tök természetes. Mert hogy ott az a természetes, és nem az van, hogy bunkónak nézik azt, aki csinálja (mint nálunk), hanem tök átlag. Te meg azt érzed, hogy "atyaúristen". De ez egy fontos tapasztalat, rájössz, hogy amit te normálisnak tartasz, az egyáltalán nem az. AMit Szofi is írt, hogy rájössz, hogy nem te vagy az etalon (és a te kultúrád), hanem minden annyira relatív. Nekem kint egy-két-három hónapig ez nagyon szórakoztató volt, nem volt sokkoló, hanem érdekes, de minél tovább voltam kint, annál jobban idegesített és nagyon vágytam haza. Nem is tudom, miért akarok megint kimenni, ráadásul 2 évre. :shock: Igaz, az idő távlatában már csak a nosztalgia marad. :P

Szofi: egyetértek, a véleményt le lehet írni, csak nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy ne az jöjjön ki belőle, hogy neheztelsz azért, mert mások nem úgy gondolják, ahogy te. Ezt nagyon nehéz megtanulni, talán nem is lehetséges száz százalékik. Mondjuk ez az, amit leginkább tanulok a babaneten. Ezért örülök, hogy nem maradt ki az életemből. MErt irtó könnyű olyanokkal egyetérteni, meg toleránsnak lenni, akik amúgy is azt gondolják, amit te (mármint én). AH, mindig kiderül, hogy én nem vagyok toleráns. :lol:

Kép
Kép
tinu

Tinu, értem én!!!A szoptatára meg a melegekre azt írtam, hogy ne demonstráljanak.Más tészta, hogy télleg nem szívesen nézek egy szoptató nőt vagy egy meleg párt, de az ő dolguk, nem érdekel. A pisilés az neveltetés kérdése,mint írtam.Nem tudok kibújni a bőrömből.Amúgy nem vélemény, hanem törvényileg szabályozott közszemérem elleni vétség, tehát szabálysértés.Így a véleményem tök mindegy, ez írott szabály.Nyilván gyerekeknél más a helyzet, de az már a nevelésen és a szülő látószögén múlik. Ennyi.
És szerintem is tök jó, ha leírja mindenki a véleményét, ezt már sokszor hangoztattam is. Engem is nagyon érdekel.Csak megbántam,mert indulatokat nem akartam senkiből kiváltani. :oops: Eddig még nem történt meg, remélem nem is fog. :oops: És ez biz kényes téma. Amúgy Tinu,én is állandóan ezt érzem.Hog mindig rosszul jövök ki a dologból.Pl. mikor mi is "összekaptuk" a könyves dolgon.Azóta százszor leírta már más is, hogy mit olvasott ilyen-olyan könyvben, és mégsem kapott "kövezést".Én akkor igen.Biztos tenyérbemászó képem van.(egy haverom ezt mondta mindig,mert valahogy őt mindig megtalálták a hülyék)

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

A soroksári Auchan vagy a Tesco volt az, amiről írtátok, hogy most jó???

Kutyafüle: érdekes, bennem az maradt meg, hogy a végén én voltam az arrogáns bunkó. :lol:

Kép
Kép
tinu

Nohát, nohát, a kellemes vasárnap délutáni desszertem mellé betársulnak a nyilvános pisik, mellek, böfik és a melegek :)?

Kutyafüle, nekem tetszik a meleges párhuzamod. Teljesen igaz, hogy túl vannak dimenzionálva ezek erősen. Léteznek melegek, szoptatunk nyilvánosan - de minek ehhez vonulászni, meg jogokért kiáltozni? Csinálni kell és kész. (Meg azért is hülyeség ekkora feneket keríteni ennek, mert a való életben ez egyáltalán nem lehet ekkora probléma. Mi van akkor ha látok egy meleg párt? Semmi, látom, elfintorodom, ha olyan vagyok, elfordulok, ha még olyanabb, de ettől még nem lesz elrontva a napom. Ugyanez vonatkozik a ny.sz.-ra is, normál esetben egy-két perc alatt tisztázza magában az ember, kötve hiszem, hogy életre szóló sérüléseket okozna ez :).)

Tinu, a tolerancia-tanulásban egyetértünk. Sokat filóztam, hogy maradjak-e a fórumon, ha úgyis egy héten ha egyszer-kétszer írok... De pont erre nagyon jó hely, hogy nagyon sokfélék vagyunk, és jó belelátni mások teljesen más gondolkodásába, és azt is látni ezzel párhuzamosan, hogy sokféle normális ember van, nem csak a hasonszőrűek. Szóval pont ezért maradtam én is :).
És jó, hogy szólsz Kína-ügyben, akkor nem tervezek oda gasztronómiai luxusutat a családdal :).
kalloni

na micsoda téma így ebédidőben!

Amúgy engem ezek a dolgok nem igazán hoznak lázba!Ha a gyerekem ordítana az éhségtől megszoptatnám,persze vmi félreeső helyen,vagy eltakarna a férjem(elég nagy darab :lol: )
Ha nagyon nagyon pisilnem kell,vagy a gyerkőcnek,és nincs közelben WC,akkor igyekszem elvonulni egy bokorba és ott!Tehát nem a járda közepén!!!É is láttam ilyet :shock: Nem is értem????Ott volt mellette a fű!!!!Meg bokor....Persze utoljára a ligetben pisiltem a bokorban,mert a wcket tök messze tették :evil: 3szor becsináltam volna mire odaérek :lol:
Szóval engem ezk nem zavarnak,meg amúgy semmi se.Na jó,van 1-2 dolog,mikor a járda közepén egy kutyaszar meg hasonlók...de nem foglalkozom vele,árt a szépségnek a sok idegesség! :lol: :lol:

Tolerancia:én toleránsnak tartottam/tartom magam :lol: Remélem így is van :lol: :lol: :lol:

Niki???
Mozza???

Megint eltűntek páran...bújjatok elő!!!!!Ne kelljen névsort olvasnom :wink: :lol: :lol:

annus11

Sziasztok!

Na jó téma van, látom. A nyílvános szoptatáshoz csak annyit szeretnék hozzáfűzni,amit már korábban is írtam! Ha a felnőtt ehet az utcán, és más egyéb nyílvános helyen, akkor egy olyan gyerek, aki még nem tudja, hogy maradj nyugton, ne üvölts az éhségtől, mert 5 perc múlva otthon leszünk és ehetsz című dolgot, miért ne tehetné ugyanezt????Lehet, hogy én hülye vagyok, de ha büfizik egy bébi (mindegy, hogy étteremben, vagy más helyen),akkor leginkább elmosolyodok rajta, és lehet, még be is szólok, hogy egészségedre! A világ legtermészetesebb dolga ez, és talán csak azért ítélik el sokan, mert ezt sokáig csak a romák csinálták, fehér ember nem. Jogos, hogy mindenhol biztosítani kéne erre való helyiséget, de velem eddig mindig toleránsak voltak, ha kértem, beengedtek egy szobába, kaptam széket, és levolt a gond. Viszont előfordult, hoyg bevásárlóközpont parkolójában, az autóban etettem meg a gyereket, mert az ottani szoptatóshelyiségbe be nem megyek.
Az utcai pisiről meg csupán annyi, hogy aki ellenzi, majd ha szobatiszta lesz a gyereke, akkor térjünk vissza rá, ugyanis ez nem csak a papírbilisek korosztályára vonatkozik. Nekem a 4 éves is nehezen tartja még vissza, és pl a margitszigeten vagy a városban nincs megfelelő mennyiségű nyílvános wc. Ő sem bírja ki addig. Petyát meg már előre tudom, hogy nem fogom nyílvános wc-ben pisiltetni, mert érzékeny, és nem akarok más gusztustalansága miatt szívni egy esetleges betegséggel. Egyébként a 4 évesem nem is ült soha bilin, ezért most sem ülne rá!!! Arról nem is beszélve, hogy mi van, ha azt éppen pont otthon felejted??? Pisilje össze a ruháját?
És ha már itt tartunk, én leginkább a nyílvánosan dohányzókat büntetném meg, mert a pisilés, és szoptatás, más egészségét nem károsítja, viszont a bagó igen!!!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Trixi
trixi78

Nem provokatív kérdés, csak érdekel: kinek a gyereke aki még csak anyatejes? (nem jó pont, nem arányok miatt, csak szeretném tudni, hogy ki van még a mi helyzetünkben).

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi

Tinu, én meg pont úgy éreztem, hogy mindenki melléd állt szinte. Mindegy már!Akkor picit rosszul esett, de nem rágódom ilyeneken sokáig.
Télleg Mozza?????Hahóóóóóó!Merre jársz????? :roll: :roll: :?:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Hali!

Na, pont mire jövök, látom h. Annus hiányol. :D
Havaztam péntek óta...férjemnek segítettem pár fordításban, meg beszabadultam az h&m-be....felvásároltam egy elég komoly részét a baba és nőci árukészletnek... :roll:
Kezd alakulni a mami ruhatáram...beszereztem pár laza gatyót, meg olyanokat, amiket majd lapos cipőhosszhoz igazítok(ill. tatok :roll: ), meg pulcsikat, harisnyákat, baba gatyókat, Lili sapikat-jaj, nagyon cukik vannak, majd dobok képet! :roll:
Kb. márcsak lovaglócsizma, mokaszin, kabi, meg mellény kell és pronto....jöhet a nagy hideg...nem kell magassarkú-szövetkabiban akcióznom Lilivel...juhúúúú 8) :D

Nagyjából v.olvastam....NIKI!!!!
Mi történt? Én nem mondanám el kapásból a férjednek, hogy mit találtál....ártatlan keresztkérdésekkel próbálnám ellentmondásokon kapni...az már valamire utal....és csak akkor ültetném le megdumálni.
(btw, nem szabad a kreativitást alulbecsülni....barátném példáján tudom, hazudni a pasik is nagyon jól tudnak...b.ném ugye 3 évig volt eü. a vőlegényével....akiről kiderült, hogy már nős.... :x )

Szopi téma:
Én tuti hogy soha nem szoptatnék nyilvános helyen.
Egyszerűen nekem nem fér bele.
Mint ahogy a túl rövig p*csaszoknya, vagy a túl kivágott felső sem, vagy a nyilvános strandon a monokini-tanga....
Ha bizalmi körben vagyok (férjem, család), akkor bármelyiket simán bevállalom....
Nekem ez kb. olyan, hogy pisilni sem pisilnék a pad mellett az utcán. Ha nagyon-nagyon kellene, akkor az autóút mellett fél km-ert begyalogolva találnék egy bokrot, ahol TUTI senki nem lát és ott talán ...erre már volt példa...de tényleg nem bírtam volna már....
Ez kb. szopira nézve is így lenne: ha már muszáj, és nem vagyunk otthon: akkor autóban, vagy ha az nem lenne, akkor inkább ülnék be egy wc-re és ott....
De mivel ezek csak szükségmegoldások lennének, ezért én a tartalék cumisüvegre szavazok.(vagy lefejt tejjel, vagy tápival töltve)
De absz. megértem, hogy másoknak ez nem jelent ekkora problémát, mint nekem, és ők nyíltan vállalják.
Én nem...nem tudom, hogy ez most a szemérem miatt, vagy mi miatt van, de nekem ez sok.
Én ha látok egy szoptató nőt, azonnal elfordulok...nem azért mert zavar...hanem azért mert ÉN nem akarom őket zavarni a pillantásommal...merthogy ez olyan intim és csak rájuk tartozik!
Azokat az embereket, akik erre beszólnak a mamáknak....szívből sajnálom, mert igazi beszűkült álprűd bunkók....mertha tényleg zavarná őket, akkor megjegyzést sem mernének tenni...inkább elsétálnának némán....vagy nem néznék tovább....
Szóval my policy: mindenki csinálja úgy ahogy neki jó és kész. Elítélni senkit nem szabad!(és ettől sztem sem Netti, sem Niki nem kényeskedő....csak ők máshogy gondolják....mint ahogy én is :roll: )

Kép
mozza

Szofi.Napi negyed alma vagy fél barack még szopinak számít??Mert egyszer ennyit kap naponta.Amúgy még mást nem csaj tejet. Ha annak,akkor jelentkezünk. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Most látom, hogy Niki is... :lol:

Kép
mozza

Szofi!
Nekünk napi 5 szopi van, abből 1 csak tej, a többi 4nél szopi + pótlás táp, kivéve 1-et, amikor almát, vagy alma-banánt, vagy sütőtököt, vagy alma-krumplit kap(ez tegnaptól van). Azelőtt alma csak 2 szopi közti nasinak volt. A többit mégcsak most kezdjük....Lili összesen 1 kilót eszik egy nap (ebbe minden benne van). Ebből max. 500-550et bírok cicivel....

Kép
mozza

[quote="aerfen"]I írta:aerfenncike, ezt a sapit figyelem már két hete, de nem mertem megvenni a mérete miatt. Nagyon szuper darab :D Leütöttem neked, jó? Majd pü-ben megbeszéljük a részleteket.

Mniki, írtam pü-t.

Györgyi
Örök hálám a sapiért. Várom a továbbit, hogy hogyan jutok el érte stb.

Most tudtam csak jönni, mert mapiacoltunk. Kabát, cipő, harisnya, zokni stb. a lurkónak(Marcinak, mert Benji ügye örökölt).

Kép
Kép
incike

Na csaje!!!! Há megkerülté végre!!! :lol: :lol: :lol:
Jól bevásároltál, aztamindenit!!!!! Képeket-képeket-képeket!!!!!!Imádok rucikat nézegetni. Én még terhesség előtt elkezdtem lazább holmikat beszerezni.Igaz megijedtem utána, hogy majd nem jönnek rám.Csizmám az meg 12 pár van.Mind bőr, különböző sarokmagasságokkal. (A férjem cipőosztály vezető volt 8) ) Szóval azt egy darabig nem fogok venni.
Most babakocsit, ill ernyőkocsit hajtok.Be kéne szerezni valami tutkót és occsót!!!! :roll: Ja meg sógikámmal vetetek egy kék Brendonos hálózsákot is.Nincs mit tenni, szerelmes vagyok. :oops: Tegnap dadogtam el Daninak, hogy nem bírom ki nélküle.Aranos volt, kérdezte minek.Sikerül elmagyaráznom miért van rá eszetlen szükség, úgyhogy nem akadt ki. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Hú, én bokorban csak eccer pisiltem eddig.Mentünk busszal olaszba, és a busz WC-je le volt zárva. Ahol megálltunk nem volt működő WC.Megkérdeztem a sofőrt mikor állunk meg legközelebb.Azt mondta 4 óra múlva. Előtte fél évvel volt olyan súlyos vesekövem, hogy kilátásba helyezték, hogy ha jobban begyullad, kiveszik.Akkor a doki szigorúan megtiltotta, hogy tartogassam. Szóval akkor eccer, de nem hazudok tartott vagy 10 percig a guggolás, hogy el tudjak lazulni annyira, hogy....Ááááá,rémálom volt!!!!!!!De nem volt választásom. :cry: Lehet, hogy valaki ezt kényeskedésnek tartja.Nem bánom.
Én inkább nem megyek olyan helyre, hosszabb időre,ahol nincs wc. Terhesen sem tettem nagy kirándulásokat, de nem is hiányzott.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Micsoda témák, azta és én még csak most olvasom vissza. :shock:

Jajj ez a takonykicsapás jellemző még az oroszokra is, hogy a köpködésről ne is beszéljek.

Engem spec. bazira nem zavar, ha valaki nyilvánosan szoptat. Istenem, hát, ha éhes a gyerek akkor nem mondhatom neki azt, hogy bírj még ki X métert és lesz tejci vagy bírd ki míg hazaérünk. Vicces is lenne. Nevetséges ellentmondás a szoptatás elvárásával szemben, hogy jó jó szoptassanak minnél többen, de nyilvános helyen meg ne próbálják. Na ez a gondolkodásmód a furcsa és nem a nyilvános szoptatás.
Ennél van gusztustalanabb is. Pl.: az utcán pisilő férfi vagy a bokorba kakáló. Bocs a kifejezésért....és itt nem gyerekről beszélek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára incike 2009.10.04 13:54-kor.

Kép
Kép
incike

Sziasztok!

Hű de sokat írtatok, csak pár dologra tudok reagálni:

nyilvános pisilés: hát bizony, szerintem a nagy ellenzők is fognak nyilvánosan pisiltetni :wink: Zsófi ugyan szobatiszta, de ez nem azt jelenti, hogy órákig tudja tartani. Ha a játszótéren kell pisilnie, nem bírná ki, hogy hazajöjjünk, mert az vele kb 15 perc. Szóval marad, hogy ott pisil. Nyilván nem a járdán, de a bokorban igen :roll: Amiatt meg nem adok rá pelenkát, hogy jaj hogy és ho lfog pisilni, ha elmegyünk itthonról, mert totál összezavarnám szegényt. Pisilt ő már bank szemééyzeti WC-jében, Jeans Club személyzeti WC-jében, beengednek mindenhol :) De hát bizony a szükség nagy úr, és néha muszáj máshol pisilnie. Tudom, hogy van papírbili, de még életében nem ült bilin, szerintem nem tudna vele mit kezdeni :shock: Ja, és csak pisilni szokott bokorban, vagyis ha esetleg más is érkezik, akkor azt felszedem mindig, mint ahogy anno a kutyám után is felszedtem. (Jó hasonlat, mi? :lol: )

Mensi: nekem még nem jött meg, naponta háromszor szoptatok, összesen kb egy órát egy nap, vagy maximum másfelet. Zsófinál sem jött meg szoptatás alatt, gondolom most is így lesz. Pedig már nagyon várjuk a harmadik babát

Képzeljéte, tegnap este megszületett a bátyámék kislánya, 3400 gramm, 55 cm, tündéri :)
Vendég

Niki!
Totál megértelek....nekem is rémálom...ott guggolsz és próbálsz lazulni, miközben sasolsz minden neszre...áááá...gáz.

Mi Lilivel sokat megyünk már 2esben...de én mindig úgy csinálom, hogy 2 szopi közt beleférjen a progi....szopizni otthon kelljen csak.
Ha nem végeztünk, akkor haza, szopi kis szunya, majd újra el.
Lili máshol nem is tud szopizni, csak a saját kis szobájában....már a nappaliban sem megy neki...túl sok az inger, minden más jobban izgatja ott, a szopira nem nagyon figyel.

Mi ha megyünk valahova, bekészítek neki cumisüveget kajával, ez a vésztarcsi, ha bármi történne és nem érnénk időre haza.
Ez totál bevált nálunk. :roll:

Kép
mozza

Ja, és örülök, hogy nagy sikert arattam a lábszoptatós történetemen :lol: Hát, én alvás közben érdekes dolgokat produkálok :roll:
Vendég

Szoptatás: ha rákényszerülök, szoptatok. De én is úgy időzítem, hogy szoptatás alatt vagy itthon legyünk, vagy autóban ;)
Vendég

Nyilvános szopi: nekem is belefér egy darabig, de nem bárhol. És persze az ember lánya próbál diszkrét maradni. És bizony előfordult a nyáron Balaton-parti étteremben is, bár igaz, akkor vendég csak a kinti részen volt, mi meg bent, de aztán bent is lettek. Soha senki nem szólt érte. Bár az étteremben egy kicsit én is kellemetlenül éreztem magam- pedig takartam ahogy tudtam, és abszolút nem látszott semmi.

Pisilés: szintén. a szükség nagy úr, főleg kisgyereknél.Abszolút nem zavar engem sem. De csak a kisgyerek! És persze ezt is amennyire lehet, diszkréten!

Szofi!
Samu csak szopizik, még vizet sem kapott. Az én legnagyobb örömömre! Mi a kóstolgatást is csak 6 hós kora után fogjuk elkezdeni. -Remélem!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

Ja, és Fruzsi mindig ott hagy :shock: Legurul/kúszik/forog a játszószőnyegről, rámozdul Zsófi játékaira, nagyon viccesek már együtt :)
Vendég

Panndi!
Hatalmas gratula! :D
Hogy hívják????

Pisi téma: Én felnőttekről beszéltem....kisgyerekeknél természetesen tök más....de lehet hogy a bokorban papírbiliztetni fogom majd én is Lilit....ez a guggolás nem egy nagy élmény...így lelazulni...nekem nem ment gyerekként sem soha-támasztani, ruhát-bugyit fogni....fiús anyák előnyben lesztek! :roll:

Kép
mozza

Mozza dettó!Én is így csinálom. Mindig úgy progizok, hogy hazaérjünk szopira.Vagy eleve nem megyek.Vagy viszek tejet.Én még anyósomék előtt sem tudok, így oda is vittük a tejet.Pedig ugye tényleg nem látszik semmi, de mégsem.Anyum és mamám a max, meg persze Dani.
Panndi, hát elhiszem, hogy előfordul majd esetleg.De irritálni fog az is.De mondom, gyerekeknél nem szólok be,csak egyszer,mikor ott az üzlet mellett történt.Szülői igénytelenség volt, nem szükség.Anyum úgy csinálta velem(pont itt van, kérdeztem), hogy mindig ha nekem kellett, beült velem gyorsan egy bisztróba és amíg kihozták a vizet,elmentünk.
Hű,ez az abortusz ellenes cikk is érdekes. Jó dolgokat írnak itt oldalt.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Mi még csak szopizunk, nem is kóstolt Lilla még semmit. Jó lenne még 1 hónapig kibírni csak szopival, most 5 hónapos.
Az autó nagyon jó tud lenni szopizásra, csak sajnos nálunk a férjem jár vele, így nekem marad a bkv, és többnyire az itthonlét.

Réka

rekap

Zsolna a neve :)

Háát, a játszótér közelében konkrétan semmi nincs, szóval ha pisilnie kell, marad a bokor.

Azt már akkor csak félve említem, hogy mikor Zsófival terhes voltam, mindenhol hánytam. De hát ugye el kellett intézni dolgokat, és bizony volt olyan, hopgy a CBA-ban (Netti, ott mellettetek) tört rám a hányinger, és a kijáratig jutottam csak :oops:
Vendég

Jujj,szegénykém!!!Én ettől rettegtem, hogy csak nehogy hányingeres legyek.De soha sem volt sem vuk,se hányinger szerencsére. Egy ismim mesélte, hogy a szülei 400m-re laktak tőlük, de mire odaért vagy 4x hányt. :cry: :cry: Úgyhogy jóformán otthon ült mindig.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

huh de sokat irtatok, en meg takaritok.. :twisted:

Panndi, nekem is volt,h nem birtam hazaig a CBA-bol :oops: pedig par lepes csak tenyleg...... mentem turorudiert... mert megkivantam.. de mire hazaertem mar kivantam ujra :D

mozza, en is felnotteknel tartom gazosnak a pisilest,gyereknel azert mas,ha kell kell,persze nem a jarda kozepen fogom pisiltetni!!! a tegnapi nap amugy egy anyuka a keritesunk fele pisiltette a kisfiat :shock: nemtudta apa h mit csinalnak.. aztan utana jott ra mikor befel SPRICCELT :x :x :x ezmiez..

Netti
Kép
maumau

Niki, en 6honapig napi 15x hanytam minimum es akkor keveset mondtam! egy pohar viz utan is hanytam :oops: szoval sokat voltam itthon......

Netti
Kép
maumau

Szia Mindenkinek!

Itthon vagyunk!!! Éppen írni akartam, mennyire imádom az otthonunk illatát, erre a férjem most kinyitotta a konyhában a szemetest, amit elfelejtettünk kivinni péntek hajnalban. Asszem még valami leveshús is volt benne...broáfff...

Körülöttünk szinte mindenki beteg volt, szóval ha a migyerekünk most se lesz dáthás, akkor biza vasból van a kölök.

Incike, csináljuk úgy, hogy én elkérem az eladó bankszámlaszámát meg a postaköltséget, te meg írd meg nekem priviben a postacímedet. Én átküldöm neked a szlaszámot ahova utalhatsz és a te címedre postáztatom. Ajánlottként szeretnéd a csomagot vagy sima levélként?

Szofi, nálunk is kizárólagos szopi van még. Remélem még lesz is minimum egy, másfél hónapig.

Panndi, gratulálok a családnak Zsolnához. Én is meglátogattam sógornőméket, ott egy hónapos a baba. Úgy éreztem nagyon szeretnék még gyereket. Ő meg a friss "élmények" hatására azt mondta, csak akkor vállaljuk a másodikat, ha az már leérettségizett :D Kicsit ki van bukva...

Voltunk a plébánosnál mítingelni (sic!) a keresztelő miatt. Jópofa kis öreg volt, nem az a nagyon ebkaróhozkötözős típus. Persze azért megígértette velünk, hogy majd rendezzük a házasságot templomban is mert egyelőre a gyermekünk törvénytelen. Azóta is így hívjuk: Marci a törvényen kívüli :lol:

Annus, jól sikerült az este miután lenyugodtak a csillagok? :D

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen

Ja, igen, Szofi, S is anyatejes még.
kalloni

Mi amúgy minek számítunk még szerintetek???? :roll: :roll:
Gyöngyi!!!Hát az otthon rothadó illatához semmi sem hasonlít!!!! :lol: :lol: Klassz, hogy jól éreztétek magatokat!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Na megint az oldalsó cikkeket olvasom.Szerintem nem vegyi úton kellene kasztrálni a pedofilokat, hanem késsel,érzéstelenítés nélkül. :evil:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Lehet, hogy tényleg csak a jövő hét utáni talit tudom bevállalni, mert betaknyosodtam én is! :(
Hétfőn Annusnál, utána való héten meg nálam. Így a szerda kiesett, de utána bármikor jó. Találjatok ki egy napot, kinek mi felelne meg!

Kép

Trixi
trixi78

Szofi: ugyan tudod, csak a rend kedvéért, Csongi is full anyatejes. :) A vizet se itta a beste, szóval csak az Infacol és a Cebion csepp ment bele úgy, hogy nem jött ki. Ja, meg a rotaoltás. Az tényleg ízlett neki. És nem tudom, hogy milyen ízesítésű volt! :lol: :P

Kép
Kép
tinu

Kint pisiltetés aktuális volt. Tüci az Auchan parkolójában volt kénytelen pisilni, mert ott jött rá, egy fát öntözött meg. Sajna már késő volt, bugyi és naci is bánta, de még jó, hogy nem az egészet csurgatta be. :roll:

Kép
Kép
tinu

Van esetleg valakinek külföldi ismerőse, aki tudna recept nélkül hozni nekem gyógyszert? (Nem tudom, de gyanítom, hogy mindenhol vényköteles a dolog... :( )

Kép

Trixi
trixi78

Hű lányos anyukák, ez csodaszép:http://www.teszvesz.hu/item758607688_next_aranyos_nyuszis_kantaros_nadrag_6_9_ho.html

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Jesszum pepe!!!!!Kinéztem 10 gtyót a teszvszen.Csak kb. 2 kllene.Lehet majd szelektálni. :roll:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Annus: én már meggyógyultam, Tüci megy holnap bölcsibe, Csongi szerintem ... hát nem tudom, délben szívtam utoljára az orrát, most nem hallom szörcsöginek... Szóval mehetünk talira? Még esetleg meghallgatom este, mennyire szortyog. Igaz, délben elég sok trutymót kiszívtam, mert már kezd sűrűsödni a cucc... Nem is tudom. :roll: Na jó, még alszom rá egyet. Iza milyen stádiumban volt, mikor jöttetek Gyöngyiékhez? Mert nem fertőzött meg senkit.

Kép
Kép
tinu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?