Új privát üzeneted érkezett!

Jobbulást a sok kicsi és nagy betegnek!!!

Ezek a bölcsis élmények nem túl bizalomgerjesztőek, én már el is határoztam, hogy nem is viszem, talán majd csak januárban....remélem,hogy nem lesz gond....ez ugye fizetős, s gondolom, hogy nem fognak nagyon örülni, hacsak ki nem fizettetik velünk a novembert s a decembert :roll:

Nyafi - találtál már munkát??

Sziszkó - további kitartást nektek!!! Te mikor kezdesz dolgozni??

Ádám, s Réka is nagyon édesek!! Réka már nagyon nagylányos
:wink:

Kia - tesóval mi a helyzet? (ha terhes az érdeklődésem, akkor állíts ám le nyugodtan!)

Marci egy - két hete elkezdte - amit ma is többször mondott -, hogy Anya, mit csinálsz?? , s a "miaz" is gyakori kérdés.
Nagyon szeretjük a Mici Mackó-s meséket, s most a Thomas után ők az új kedvenceink..mindnek a nevét tudja (Thomasékat is), s hát igazából már úgy látom, hogy mindent ért, tud....a hisztik viszont elég kemények, ha nem úgy van, ahogy neki jó. Máskor meg akár napokig semmi, s egy áldott jó kisfiú :lol:
Én hol így, hol úgy vagyok, most már két napja fáj a fejem, émelygés vissza-visszajön, ha eszem, akkor csokit és fagyit kívánok :lol:

Mennem kell, Marci mondja, hogy Anya hoppá...

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Ja, és az egyik kedvencem, amikor a betüket mondogatja...M-Marci betű, K-Kiki betű, A-Anya betű, s kb 10-15 betű megy biztosan :lol:

Na léptem, mert valami borult :shock:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Jubbulsást a kis betegeknek!

Ma megyünk megnézni 1-2 csereajánlatok (lakás, ház) :P

Szilvi - tesó? október elején kiderül, hogy összejön-e úgyis, ha Apa kicsit durci és ellenkezik... :lol:

Neked lassan letelik a 2 hét... mikor is?

Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 

 
 

De komoly betüket meg mondókákat tudnak!!!Nem semmi. Én a lányomra azért is büszke vagyok, hogy már ki tudom venni, hogy mit akar!!!Mondjuk csak én és még kell másoknak a tolmácsolásom, de egyébként egész szupi már ez is.
Sajna még nincs állás Szilvi!
Szilvió Gigi is tök szépen beszokott, bizti az a picci zsidó vére ami a kissebbséghez közelíti! :lol:

Kép
nyafi
 
 


Nyafi - munka: :cry: , Gigi szoktatásához a hozzászólás: :lol: :wink:
Egyébként a betűket is képként jegyzi meg, szerintem, mint pl. a kutya, macska, ló, stb... :roll:

Kia - szombaton kora du. megyek :roll: Reméljük, hogy elöbb-utóbb csak összejön Nektek is a költözés....lassan már egy éve anyóséknál vagytok?? Karácsony után mentetek tavaly, ugye?

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Hogy ne csak mindig a negatívumokat közöljem, ma repestem! Azzal vártak a bölcsiben, hogy Ádám szépen ebédelt finomfőzeléket, még a szomszédéba is belekanalazott. Majd levette a cipőjét és lefeküdt. Sírás nélkül jött ki.

Viszont itthon az apjával nem ment a játszótérre, nagyon ordított, vissza kellett vele jönni. Szerintem ilyenkor is azt hiszi, hogy a bölcsibe kell menni.

Nyafi: nem sértésnek szántam,csak hát feltűnő a különbség. Volt olyan anyuka, akivel csak kétszer találkoztam.

Ma amíg üldögéltem hallottam, hogy ebéd közben hogy kibeszélik a szülőket. Nem volt egy élmény.

Különben nem célom, hogy bárki kedvét is elvegyem a bölcsitől. Nem könnyű ez semelyik életkorban és hát nekünk nem megy túl jól.

Nyafi: Gigi inkább mozog és nem mondókázik. Nálunk már megy a motorozás, de azért nyuszika még mindig.

Erről jut eszembe. Nálunk nincs tévézés. Már egy csomó anyukától hallottam a Thomast, de én inkább könyvben venném. Hupikék törpikét már láttam könyvben, de milyen lehet a Thomas? Abszolult nem ismerem ezeket.
MOst kapta meg az Öreg néne őzikéjét. Mikor beteg volt kétszer egymás után elolvastatta és nyugodtan feküdt közben. Pedig szerintem alig látni a képeket. Most már csak a Cili cica és a Bodri kutya érdekli:)

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Képzeljétek, Rita már néhányszor szólt, miután bekakilt! :D Már "csak" azt kell elérnünk, hogy előtte szóljon, bár igazán nem tudom, hogy tudom neki elmagyarázni, mi az, hogy előtte. Viszont most már két éjszaka is többször felsikoltozott bennünket, nem tudom, mi baj lehet. A két szemfoga, ami nőtt, kibújt végre, amíg nem jött ki a csücske, addig mindig erre fogtam, de most?? Létezik, hogy akkor is fáj még a fognövés, amikor a hegye már kint van?
Van két új szava, amin állandóan nevetünk: a krokodil úgy hangzik, mintha azt mondaná, hogy brokkoli, a kanál pedig kanga..... (nem nézünk micimackót, úgyhogy nem Kangáról van szó). Nagyon aranyos! Mondókákat, énekeket nem tudunk, bár őszintén szólva én énekelni nem szoktam neki, a mondókákat pedig nem nagyon szereti. Két kivétel van, a csiga-biga gyere ki és a pont-pont vesszőcske, ezeket akár tucatszor is el kell mondani neki egymás után.

Bercel nagyon édes, már 4.8 kg, de nem csoda, eszik-alszik egész nap (kivéve, amikor nem valami diszkrét módon pukizik, volt, hogy éjszaka felébredtünk a nagy rotyogásra............). Időnként kukucsol is most már egy keveset, nagyon szép kékesszürkés szeme van. Persze majd meglátjuk, milyen lesz később.

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Nem is sértődtem meg Szilvió. Thomasban a legjobb könyv, az órás. Ha így keresed könyvesboltban, tudni fogják melyik az. Vastagok a lapok is!!! Gigit se köti le a tv.
Dorottya nálunk is volt kaka után szólás, aztán az is elmaradt. Majd...

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki jól van...

Thomas
Levi imádja... leköti.. 10 percet, néha többet is simán végigül :P

Mi nézelődtünk lakáscsere ügyben... minden napra jut egy.
Holnap kiderül, hogy a legjobb ajánlat összejön e.... addig izgulunk - akkor nézi meg Bp-en a tulaj a miénket...

...úgy látszik a családi ház csere nem akar összejönni :?

Szilvia
EREDMÉNY?????

...9 hónapja lakunk itt Anyósékkal... én még min. 2-3 hónap biztos maradunk - ha összejön a
lakáscsere (kiköltöznek, felújítjuk...stb) :roll:

Dorottya
Bercelnek előre is - BOLDOG HÓFORDULÓT! :P

A kaki - Levi ismét nem szól... még a végén sem... de néha pisil a WC-be :lol:

Szilvió a bölcsihez továbbra is DRUKK!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Kia :)
Köszi az érdeklődést, sajnos semmi jó....illetve doki szerint rendben lesz, szerintem nem :cry: furdal a lelkiismeret, hogy pont én nem hiszek benne, persze legeslegbelül igen, de jobban félek attól, hogy ha vmi most nem stimmel, akkor abból jó nem sülhet ki :cry:
Az UH szerint van ott vmi, ami 4 hetes 6 napos terhességnek felelt meg tegnap, amikor a menzi szerint 7 hetes 2 napos terhes voltam.
petezsák: 8,5mm, benne 1,5mm-es "babó". Ha nem lennék benne biztos, hogy nem foganhatott késöbb, akkor hinnék én, de technikailag tudom, hogy nem "készülhetetett" olyan későn :roll:
Így még várunk egy hetet, s akkor ismét megyek....nagyon nem jó ez így....tegnap barnázni is elkezdtem, most elkezdtem az utrogestant hüvelykúpot is....háááát majd kiderül :roll:

Drukk, hogy összejöjjön a lakás!!!

Thomas - Marcit nagyon leköti a tv-ben IS, s könyvünk is van jópár (az órás is), abban a képeket nézi, ha olvasunk neki, az még nem nagyon köti le...Mici Mackó, úgyszintén.,..énekli, táncol ha hallja a zenéket 8) :lol:

Szobatisztaság: egy másik helyen olvastam, s szerintem tökre igaz: az a baba aki két évesen kezdi a szobatisztaságot tanulni is három évesen lesz szobatiszta, s aki három évesen kezdi az is
:lol: Marci is szól néha, játszik is a bilivel, sőt már ráültünk a wc-re is szűkítővel, de úgy látom,hogy inkább játék, mint szükséglet :roll:

Minden nagy és pici baba nagyon ügyes!!! Egyre többet tudnak már, s függetlenül attól, hogy ki milyen ütemben fejlődnek, meg kell őket zabálni, hogy mennyire okosak,ügyesek :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Szilvi
DRUKK +++++++++++++ DRUKK +++++++++++++++ DRUKK
Rendben lesz minden!!!!!!! +++++++++++++++++++++++++++
(..és közben irigy-irigy :oops: )

..lehet, hogy most valamilyen oknál fogva később volt a peteérés..
(testi, lelki dolog....) bármi lehet....
(még az is , hogy lány :wink: )

DRUKK!!!!!!!!! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Szilvi, nagyon drukkolok!! A természet néha furcsa dolgokra képes, minden esetre bíztató az UH eredménye!!!

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok az utóbbi alkalmam óta!

Szilvi17
hát, nagyon örülök nektek! Remélem, jól érzed magad, és a zűrös kezdet után most már minden jó!

Szilvia
én nagyon drukkolok értetek! Egyébként talán némi bíztatást adhat az én sztorim is. Én konkrétan megéreztem Sári létrejöttét, de most ezúttal is tutibiztos voltam abban, mikor volt a peteérés. Ehhez képest mindkét alkalommal vagy 1 héttel későbbit jelzett az uh. Szóval ki tudja, mitől függ ez... És nálunk is, igen, nem lehetett később sem a pé, sem a lehetőség, mert a párom nem is volt itthon. És mégis csak jó másfél héttel később látszódott a szívhang.
Sztem az a lényeg, h a baba magához képest fejlődést mutasson. Hogy a petezsákból, legyen szikhólyag, aztán meg szívfejlődés. Drukkolok nagyon!

Érdekes, én valahogy kívülről szemlélem csak azokat a szülőket, akik folyton összehasonlítgatnak. Valahogy ez sokszor adja magát: örül a gyereke fejlődésének és meg akarja mindenkivel osztani, akkor is ha a másik nem akarja. Én hagyom általában, hadd örüljön magában. Persze ha már nagyon terhes, leállítom egy "minden gyerek más és más tempóban fejlődik"-kel. Ez a másokhoz mérés, sajnos egy generációs probléma, ami még a nagy nem létező "átlag" és "így kell fejlődni a csecsemőnek" típusú felfogásból ered. Ezen nagyon nehéz túllépni, ha valaki ebben nőtt fel.

Amúgy a gyerekvállalásról: sztem az a lényeg, hogy megtaláljuk a helyünket az adott helyzetünkben.
Ha valakinek a belső lénye tiltakozik egy újabb baba miatt, akkor biztosan nincs még itt az ideje. Ha sokszor gondolunk rá, csak még úgymond nincs meg a bátorság, akkor lehet, hogy csak pár hónap kérdése és már tudni fogod.
Legalább is én így voltam: mindkétszer, kb 1 év után kezdtem újra kisbabára vágyni, aztán végül pár hónappal utána a tettek mezejére is léptünk.
Pedig én úgy gondolom, abszolút nem vagyok egy mintaanya: türelmetlen is tudok lenni, meg ha fáradt vagyok elvesztem minden humorom, pedig józan időszakomban mindig rájövök, hogy a gyerekekben annyi humor és logika van, hogy legfeljebb csak az én túlzottan felnőtt eszem nem veszi észre. Próbálom a tőlem telhető legjobbat kihozni, de egyáltalán nem akarok tökéletes lenni, az sztem senkinek nem jó. A mi túlzottan fogyasztói társadalmunk meg úgyis mindig bombázni fog minket azzal, hogy a gyereknevelés igenis jóformán pénz kérdése...

Egyébként mostanában kezdtem eléggé besokallni a másfél hónapja tartó folytonos hányinger-hányás kombinációtól, meg attól hogy a mosott kaki fittebb mint én. Közben segítség nagyon kevés, férjemnek meg olyan vacak féléve van az egyetemen, hogy esténként jó, ha fürdés idejére hazaért. S közben persze még építkezünk is, úgyhogy a hétvége meg falazással, betonozással zajlik... Na, de jön nem sokára a tél, és akkor legalább a hétvégék közösen telnek majd...:)

Dorottya
Bercel babát máris irigylem ám!
Sári is ilyen nyugis gyereknek készült eredetileg, de aztán már a 17. héten kiderült, h ő inkább 24 órából 18-at lubickolna. Na, és azóta sem sikerült vele elhitetnem, hogy az alvás micsoda buli!:)

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok jó, hogy írtál, öröm olvasni!
Kia drukk a házért.
Szilvi+++++++++

Kép
nyafi
 
 


Szilvia: ezzel én is voltam így, hogy az elején még nagyjából emlékeztem, hogy mikor készült. Nálunk később a másik véglet lett: az UH szerint egyre "idősebb" lett a baba és én egyre korábbi szülésre készülhettem. Aztán jól be is dőltem neki, de végül a babóca tudta, hogy hiába nagy, még nincs itt az idő:) Úgyhogy 1 nappal az első vizsgáltaon megadott időpont után szültem.
Persze azért értem, hogy min aggódsz, de szerintem inkább próbáld azt mondogatni, hogy minden rendben lesz.

Most én is dicsekednék, mert ugyan még mindig sírva megyünk be reggel a bölcsibe, de ma már 2 órát aludt, úgyhogy holnap csak kettőre kell mennem.
Elmondani nem tudom, hogy mennyire furcsa ez a szabadság. Kár, hogy max. egy hónapig tart, utána melózni kell. De most legalább mindent meg tudok csinálni, amit akarok.

Kismok: azért a tettek mezejére kell lépni ahhoz a babához. Hát nem is tudom. Ha belegondolok, hogy kezdeni mindent előlről... Gondolom,nekem akkor még korai:))

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok!

Szilvi72: nagyon szorítok, de biztosan rendben lesz minden.

Szilvió, Nyafi: nagyon ügyesek a gyerekek a bölcsivel. Nehéz lehet, hogy sírással indul a reggel, de biztosan hamarosan elmarad a is. Képzelem Blanka hogy viselkedne hasonló helyzetben, mostanában megint annyira anyás, hogy még az apukájával is nehezen marad el.

Remélem a betegeskedők már jobban vannak.

Kismok, hányinger :( Nekem is elég rossz emlékeim vannak erről.

Mi egy hétig a szüleimnél voltunk, nagyon jó volt. Egyik hétvégén barátaink jöttek hozzánk a panzióba és rengeteget túráztunk velük, volt még egy 20 hónapos kislány és a két csajszi igazán jól viselte az erdei sétákat, mit sétát, néha hegymászást.

Hát jól melléfogtam ezzel a topiktalival :oops: :oops: Utána gondoltam végig, hogy vagy külföldön, vagy vidéken van, vagy éppen már dolgozik a társaság jó része, na és van aki babázik :) Szóval Nyafi nagyon örülök, ha el tudsz jönni, ki tudok eléd menni az állomásra. Nem gond, ha Gigi egyszer kimarad a bölcsiből? Jövő hét eleje? Többit beszéljük meg priviben.
Esetleg Pestiek még? Cas? Szilvió?

Sziszi

Kép

Kép
szisz05
 
 


Sziszi
Köszi a meghívást, de az a baj, hogy nekem Sebiért fixen mennem kell az oviba, ez eléggé behatárolja a napot. Ráadásul mostmár heti 1 úszás és heti 1 torna, CSillának tücsökzene, ma még pl. fogadóóra, szóval nekünk az ovis időszak nem igazán alkalmas a talizásra. :(

Bölcsi
Huh, de jó, hogy nem most kell elkezdenünk... Csillát nem tudnám otthagyni sehol. Mostmár végre a nagymamáknál elvan 1-1 napot, ha úgy jön ki, de aztán közli, hogy "menjünk haza", és ezt sírásig ismételgeti, amíg el nem indulunk.
Sebaj, majd télen járunk sokat játszócsoportba a leendő bölcsinkbe, remélem akkor megbarátkozik a környezettel. :)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziszi: nekem is nehézkes most még az életem, drukkolok, hogy ne kelljen kihagynunk egyetlen napot sem, mert most leglább még minden reggel tudja, hogy bölcsibe megyünk.
Miért is nem korábban jutott ez eszedbe? :lol:

Amúgy a reggeli sírás ellen tehetetlen vagyok. Délután tök jó kedvű, alszik is, de reggel közli, hogy "nem akarok bölcsibe járni". Nem menni, járni. Úgyhogy ma már nehezen hagytam ott. Holott 5 perc múlva hallottam, hogy már szövegel és nem bömböl.

Cas: milyen jó ez a játszócsoport. Nálunk sajnos nem volt ilyesmi. Vagyis máshol volt csak.

Nem érdekel valakit 25-ös Siesta szandi? Ádámra sajnos nem lett jó. Azóta nem is veszek nélküle semmit :roll:

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Szisz sajna nem jó, jövő héten megint nekiugrok az angolnak, meg kiirattam magamnak fürdést is, úgyhogy 3-ig elég behatárolt vok, de utána jó. Esetleg átjöhetnétek ti!!! Szilvió ti is itt laktok, na mit szóltok?
25-ös kicsi lett? Nekünk még nem kell, mert Gigi lába most lesz 22-es :)

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Nyafi köszi a drukkot, de nem jött össze... :cry:

Kismok
Kitartás - biztos elmúlik a rosszullét előbb-utóbb :wink:

Szilvió
én is csak :shock: , hogy a 25 -ös nem jó..
Levi 21, 22-eseket hord :roll:

Hétfőtől Apa megy tanfolyamra... 3 hétig csak hétvégén találkozunk majd :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


1-2 kép:
Danette után
Kép
Ébredés :lol: (átraktam az ágyába a kedvencekhez)
Kép
Olvasok
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


24-25-ös Ádám lába, csak ezt a szandit látatlanban vettem és szűk a feje, ezért nem jó.

Elmesélem nektek, hogy milyen jó dolog történt már megint velem.
Megbeszéltem a munkahelyemen, hogy visszavesznek szeptember 1-től. Erre most kiderült ,hogy nem fog menni, mivel ahhoz be kellett volna jelenteniük. Úgyhogy majd hétfőtől bejelentenek.
Szeptemberre tehát sem gyed-et, sem munkabért nem fogok kapni. Még a gyest remélhetem.
És tehetetlen vagyok. Megmondhatnám a főnökömnek, hogy mit gondolok, de mi értelme lenne? Valahol saját magam is hibáztatom, mert nem kezdtem el már júliusban az ügyintézést.
Mindenesetre gondolom, hogy rajtam kívül senkinek nem okoz álmatlan éjszakákat a dolog.

Ja, és találkoztam egy olyan előírással, hogy 5 napon belül be kell jelenteni, ha a gyerkőc bölcsibe jár, mert akkor hiába jogosult az anyuka egyébként gyed-re, mégsem jár neki.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Szilvió
Jópofa a munkahelyed. :(

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Szilvió, a szandált nem tudod visszacserélni? Ha neten rendelted, akkor is van 8 napod rá, hogy visszaküld. Ritának is 21-es lába van, bár van olyan gyártó, akitől 24-es szandit hord.... Nagyon jó fej a munkahelyed mondhatom! Persze, az ember nem nagyon mer ugrálni, könnyen mondják neki, hogy kívül tágasabb, de mégis, ez a hányaveti nemtörődömség!! :cry: A bölcsis infót valamikor régen hallottam már, de azt hittem, ez már megszűnt.

Képzeljétek, ma megvolt az első nagy kirándulásunk, elmentünk négyesben Ritának harisnyát és anorák nadrágot venni. Van a kerületben egy nagyon jó ruházati bolt (Kik), mindenféle dolgot lehet venni kultúrált áron. És amit eddig vettünk, minden nagyon jó minőségű volt, nem ment össze mosásnál, stb.
Bercel reggel nyolckor szopizott, azóta sétáltunk (kenguruban vittem a kisembert, úgyhogy nagyon élvezte, nagyot durmolt :D ), és még mindig nem éhes, letettem az ágyába és azóta is alszik.... :shock: Azt hiszem, ha felkel, éhes lesz, mint a farkas, megint habzsolni fog :roll: Higyjétek el, lehet a szopizást is habzsolós formában előadni, pici fiam erre a példa. :D

Levi nagyon aranyos, Ritának a joghurttal eléggé furcsa a viszonya, egyszer imádja, egyszer nem eszi meg. Egy biztos: ha vannak benne gyümölcsdarabok, akkor azokat kiszedegeti belőle, ha a szájába kerül, akkor kiköpi, azt hiszi, hogy az valami szösz, ami belekerült.... Pedig mindenféle gyümölcsöt nagyon szeret. Látom, a babázás nálatok is menő! :D

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Nem baj, ha kiszedi a gyümölcsöt a joghurtból a rádióban mondták, hogy az eper a danoneban pl egy kinai fenyő törzséből van és azt esszük. Szép mi?
Szilvió nagyon sajnálom az állást, de legalább neked van!!!! És nem voltál bejelentve a gyed alatt? Nem voltál nyugállományban, vagy valami ilyesmi?
Jaj Kia úgy sajnálom!!!
Tegnap voltunk barátnőmmel szülinapját ünnepelni. Nem volt semmi pénzem, ő hívott meg egy indiai étterembe, hát nagyon fini volt. Bár ma kétszer is voltam klotyón, abból az egyiket úgy, hogy le kellett szállnom a buszról és berongyoltam egy sztk-ba. De azért jó volt. És rajzoltam neki ajándékot és tökre örült neki. Megcsináltam hűtőmágnesnek!!! :-) Ma meg elkezdtem lejárni a 15 alkalmas Széchenyi Gyógyfürdő bérletet, úgyhogy nagyon álmos és éhes vok, megyek is mindjárt enni.
Nekünk a kikes zokni összement. overáll mennyi volt?

Kép
nyafi
 
 


Szilvió
Szép kis munkahely :evil:

Nyafi
Irigyellek a fürdő miatt :wink:

Levinek jön a 14. és a 15. foga...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


De, elvileg valamilyen állományban voltam, csakhogy minden változást jelezni kell, tehát ezt is.
Különben még most is azt próbálom hajtani, hogy legalább hétfőtől jelentsenek be. Amúgy a főnököm nem rossz ember,de ... Nyilván nem direkt csinálta, csak nem érdekelte a dolog. A humán meg sajnos ilyen. Ők mossák kezüket.

Tegnap óta próbálkozom a pozitív hozzáállással. Azaz lesz időm végre rendesen kiglancolni a lakást, ha elbontják az állványokat, sőt tornázni, meg főzni is. Bár pénzem nem nagyon lesz, tényleg:)

A mostani MAximában volt egy hosszú-hosszú cikk a sikeres álláskeresésről. Tök esélytelen lennék. De nagyon nevettem, hogy kb. 20.000 Ft-ért van olyan cég, ami bevásárol veled. Egy egész iparág van arra, hogy megtanítsanak úgy viselkedni, öltözni, hogy sikeres legyél.

Az gáz, hogy Ádámnak még nincs szemfoga? Szerintem nincs.

Viszont akkora a változás a kajálásban, mióta bölcsibe jár. Állandóan éhes. És mindenfélét megkóstol, nem kell könyörögni.

Nekem harisnyát, kabátot, cipőt kell vennem. Az overál még úgy néztem, hogy jó lesz rá. Amúgy a teszveszen is szoktam nézelődni. Szerintem a szandit is ott passzolom majd el. Végülis én is "használtan" vettem, ott későn kapta a gyerek, teljesen új volt.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


sziasztok
Nagyon eltűntünk, sok minden történt velünk, sok tragédia és sok jó dolog is. Visszaolvasni esélyem sincs annyit írtatok, most már lesz időm ha nem is minden nap de hetente 2X-3X benézni, hogy mi történik, és több időm lesz olvasni is.

drumka
 
 


Szia Drumka!!!De jó hogy itt vagy!!!Mesélj, ha van időd!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Jötteem, hogy szóljak,hogy köszönöm a drukkokat, de most nem sikerült :cry: Nincs embrió :cry: Dokibácsi szerint annyira kicsike, hogy magától ki kell, hogy ürüljön, s onnan indul a köv. hónap....most így kell gondolkoznunk, s ezt is tesszük :?

Drumka :D
Tök jó, hogy jelentkeztél! Mesélj!!

Nyafi :D
Én imádom az indiait :) Azon belül is a jó csípőset :wink: Tény, hogy többször csíp :lol:
Csak összejön elöbb-utóbb az a munka!! Sok sikert!

Szilvió :D
Marci is csak 23-as szandit hord,.most kell nekünk is majd vásárolni egy -két dolgot neki :roll:

Dortottya :D
Ügyesek vagytok nagyon!! Hamar belejöttél a kicsi-pici babázásba :wink:

Kismok :D
Kitartás!!! Nagyon ügyik vagytok férjeddel, hogy ennyi mindent csináltok két(lassan három) baba mellett!!
Tüneteid megyegyeznek a két csajszis várandóságoddal??

Megyek, majd még benézek, s mégegyszer köszi mindenkinek :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!
még decemberbe meghalt a nagyim és meg"örököltem" a 64 éves fogyatékos öccsét. Én lettem a gondnoka, márciusba újra tüdőemboliával kórházba kerültem, majd mere elrendeztünk mindent a mami halála után, átírások, gyámhatóság, stb meghalt a nagypapám augusztusba a mami anyai részről volt a papa apairól. Így nagyszülő nélkül maradtam. Itt most kezdődik majd a hagyatéki tárgyalás átiratás stb. Közbe Barbit beirattuk bölcsibe fel is vették. Akkor ég úgy volt, hogy visszajárok majd dolgozni. De még itt maradt a kérdés, hogy mi lesz a mami öccsével, mert neki napi menetrendje van olyasmi mint az autista minden időhöz van kötve és nem önellátó. Szóval tervezgetés család többi tagja bevonása, minden számitásba jött, de arra jutottunk, hogy nem tudjuk megoldani, hogy Kareszt és Barbit reggel isi, bölcsi majd munka du meg rohanás értük a város másik végéről. Ekkor a főnökeim azt mondták, hogy ha itthonról el tudom látni a munkámat akkor nem kell bejárnom. 1 percig nem gondolkoztam, lemondtam a bölcsit, felvettünk egy babycsőszt, Kareszt apja viszi reggel a suliba, én el tudom látni az egész családot és még dolgozni is tudok. Most éppen a mami lakását újjitjuk fel, mert elég lepukkant volt, és igy egy jó ideig nem kell majd semmit csinálni rajta, az öccse is jó körülmények között lesz. Csak 11 lépcsőfok van a mami és a mi lakásunk között.
Barbi: igazi kis pelenkás bajkeverő :D
rengeteget beszél szépen tisztán, már nem csak tőszavakat használ hanem ragozik is, összeköt szavakat, imád rajzolni, bár még nem felismerhetőek a művek, lassan 1 hónapja már nem velünk alszik, hanem külön szobába első perctől jól fogadta nem sirt éjjel nem költözött vissza hozzánk. Kedvence a Noody igaz csak mesekönyvbe. Még mindig van pelusunk, a kezdeti minden kakinál szól időszak a múlté, most a csönben ülök és kikeltem időszak van, vagy nemes egyszerűséggel leveszi és hozza hogy: Anya nézd!! és lobogtatja a pelust, egyedül veszi fel a bodyt vagy polót a nadrág is megy neki már a zoknival még küzd, a cipőt szandit egyedül veszi fel és jó lábra, egyedül eszik, mind a két kezével tökéletes fogja az evőeszközt, soha nem fogta marékra. Nagyjából ez a helyzet velünk 8) 8)

drumka
 
 


Hűha Drumka nem semmi! Részvétem a nagyszülők miatt. Eléggé ki vagy akkor így számolva! Milyen melód van, amit itthon is el tudsz látni? a bébicsősz hánykor jön? És elfogadja a lányod, hogy olyankor bezárkózol a lakás valamelyik részébe? Vagy hogy megy az otthondolgozás? Barbi pedig nagyon kis ügyes, nem is gondolná az ember. A Gigi max próbál levetkőzni, több kevesebb sikerrel.
Jaj Szilvi nagyon sajnálom!!!Tudom, hogy szeretted volna.Terhestünetek voltak? És a terhességi teszt az pozitív volt?
Rólam. Holnap megyek próbanapra, szurkoljatok, tetszik az állás nagyon.

Kép
nyafi
 
 


"A magyar állam, vagyis a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) 2006-ban egy célzott pályázaton 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg az Omninvest kft.-nek, hogy megteremtse a hazai H5N1 vakcina technológia külföldi értékesítésének lehetőségét. A megállapodás szerint a magyar állam összesen 14 százalékot kap vissza abból a bevételből, amely a technológia esetleges külföldi értékesítéséből származik majd.

Mivel ez az egyetlen ilyen hazai cég, és az állam minden eszközzel biztosítja a monopóliumát, nem mindegy, hogy pontosan kinek is tulajdonában van.
(...)
Az Omninvest kft. főtulajdonosa egy "SUMPTER Pharmaceuticals Limited" nevű, Cipruson bejegyzett cég. Csakhogy jobban megvizsgálva ennek a „szakmai befektetőnek” az adatait, kiderül, hogy egy postafiókcégről, offshore vállalatról van szó. A Sumpter név a gyógyszergyártás világában nem ismert, honlapja nincs, címe pedig egy iroda, ahová más hasonló fiókcégeket is bejegyeznek. És a magyar állam stratégai partnerének, az Omnivestnek a titokzatos tulajdonosa ...

Tehát fogalmunk sincs, hogy ki és mekkora profitot vesz ki Cipruson keresztül egy olyan társaságból, amely az államtól átvett technológiára alapozva monopolizálta a hazai gyógyszerellátás egy szegmensét."


(Omnivest-cégtörténet röviden.)
Múlt heti a hír, hogy a kormány 6 millió oltóanyagot rendelt az Omnivest kft-től, ebből 2 millió darab kerül a patikákba, 4 milliót pedig ingyen megkapják a "rászorulók". A vakcina ára amúgy 1100 forint.

Ezek után érdekesen hangzott az egészségügyi miniszter szájából az a mondat, hogy "az oltóanyag preklinikai vizsgálata befejeződtek már, így a gyártó megkezdhetik a klinikai kísérleteket, amelyek ha sikeresek, akkor utána megkezdődhet a gyártás."

Kurvajó, előbb rendelünk, aztán minden este vetjük a keresztet, hogy a klinikai tesztek sikeresek legyenek ... egyesek szerint ez amúgy teljesen normális

Kép
nyafi
 
 


Spedicióval és logisztikával foglalkozom, nem kell hozzá más csak egy laptop telefon meg internet. A gyerekcsősz reggel 9 körül jön ő csak azért van, hogy figyeljen nem történjen semmi baleset, elmennek sétálni, kimennek a kertbe, a déli alvás és a kaják az enyémek, azt nem engedem át :D a déli alvásnál a babycsősz hazamegy és mire ébred Barbi akkor jön vissza persze felhivom, itt lakik nem messze, igy amig Barbi alszik ő az otthoni teendőit meg tudja csinálni, és ha kell percek alatt itt van. Hétvégén nem dolgozom akkor a családdal vagyok 100%-ban. Általában este 7-ig itt szokott lenni, de ha unatkozik akkor tovább is. A párja az én párommal dolgozik, igy egyszerre szoktak hazaérni a melóból, és van hogy együtt várjuk meg őket.
oltóanyag: anyós EÜ-be dolgozik és nekik ajánlott és ingyenes az oltóanyag, de azt mondta ő nem engedi magát beoltatni, és a gyerekeimnek sem ajánlotta, persze én sem akartam. Itt valaki nagyot akar kaszálni, és az állam meg támogatja.
Van egy kedvenc oldalam ahol nagyon sok mindenről vannak kutatások, eredmények, információk.
ha gondoljátko kukkantsatok rá :wink: natursziget.hu

drumka
 
 


Drumka, részvétem, és ügyes vagy, hogy a tüdőembóliából felépültél. Egyik nagyon kedves rokonomnak volt, és intenzívre került napokra, és hát nagyon aggódtunk miatta, mert a dokik is csak hümmögtek...... A lányod nem semmi, ügyesebb, mint a legtöbb kiscsoportos ovis!! Nagyon tündér lehet, ahogy veszi fel a ruhácskáit. Válogatni még nem szokott közöttük, hogy mit szeretne felvenni? A munkahelyed előtt pedig le a kalappal, mindenkinek egy ilyen normális hely kellene. (Nyafi, gondolok rád!)

Szilvi, sajnálom, majd a következő hónapban sikerül! Egyszer csak becsíkosodsz, és járhatsz megint mindenféle hülye tesztekre, idegeskedhetsz, hogy jó-e az eredmény, aztán kilenc hónap múlva lesz egy egészséges, tündér kis babád! :lol:

Nyafi, egyetértünk! Tegnap hallottam, hogy se várandós nőkön, se három év alatti gyerekeken nem próbálják ki az oltóanyagot, mert hogy túl veszélyes. De azért javasolják, hogy oltassuk be a gyerekeinket. Hát, mi úgy döntöttünk, kihagyjuk. Az én kislányom nem teszbaba!!! :twisted:

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Én is oltóanyag ellenes lettem. Nálunk sem lesz beoltatás, remélem nem bánom meg.

Drumka: részvétem. Én biztosan nem bírtam volna ezt végigcsinálni. Jó fej a munkáltatód (szemben az enyémmel?), bár nekem vannak kétségeim, hogy így tudnék-e dolgozni rendesen. Most csak a "házi" munka van, meg az ügyintézés, de bőven kitölti a napot. És persze el sem tudom képzelni, hogy majd ha novemberben 8 óra 20 percet munkahelyen kell töltenem és 45-45 percet minimum utaznom, akkor hogy is fog ez menni.

Szilvia: én is nagyon sajnálom :cry:

Nyafi: ismereteim szerint törvényellenes a próbanap, arra is kellene kötni munkaszerződést és persze fizetni érte. Vagy én tudom rosszul? Mindenesetre hatalmas drukk!

Ma vettünk télikabátot és cipőt. Kicsit felháborodtam, hogy a 10 ezer forintos Elephanten cipő nem vízálló. Nem is vettük meg.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Szilvi72!
Nagyon sajnalom, tudod, mennyire veled vagyok!

Drumka!
Oszinte reszvetem, es elismeresem a tied. Kemeny fabol faragtak! Azert vigyazz magadra, a te erod is veges!

Puszi mindenkinek
Gem (mostansag csak olvaso uzemmodban)
_gemini
 
 


Mindegyikőtöknek nagyon köszönöm!!! Remélem,hogy rendben "vége" lesz, s nézhetek előre....egy viszont biztos, amikor megtudtam,hogy terhes vagyok - annak ellenére, hogy tudtam, hogy bekövetkezhet - kicsit (nagyon) kétségbeestem, s kezdtem félteni a már visszatérőben lévő "szabadabb" életemet, a visszaszerzett "alakomat", s egy csomó butaság járt az agyamban.....ez lehetett valamiféle "tanlecke" is a részemre, s hiszem, hogy ha a Jóisten úgy akaraja, akkor a következő babóka már velünk marad, mert az elejétől fogom érezni a felülmúlhatatlan örömöt, amit egy kétcsíkos teszt jelent 8)

Drumka - részévétem!! s egyben elismerésem, mert én nem tudom, hogy képes lennék-e arra, amit te vállalsz!!

Nyafi - Hajrá!!! Sikerülnie kell!! Jelentkezz, ha végeztél!!

Gem - egy-két új kép, esetleg????

Ja, ma éjjel azt álmodtam, hogy a párom hozott haza egy pici babát, bebugyolálva, s mikor odaadta, kicsomagoltam, s láttam hogy puncis....hosszú,nagy fekete haja volt :? és Zora Liliennek akartuk hívni..fura egy álom volt, de élveztem, mert emlékszem Apu is ott volt Anyuval :cry: ... na mára tényleg befejezem az "ömlengést"

Szép napot!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Mindannyian náthásak vagyunk, tegnap elvittem a két gyereket az orvoshoz, dokinéni azt mondta, hogy vírusos megfázásuk van. Szerencsére ez egy nagyon rövid lefolyású betegség, Rita kezdte hétvégén, két nap múlva szinte semmi baja sem volt, viszont sajnos Bercel is elkapta, úgyhogy éjszaka a melkasomon aludt, majdnem függőlegesen. Így nem volt szörcsögés, ami borzasztó és ijesztő egy ilyen picinél... :cry: De már ő is megy kifelé belőle, megy az orrszívás, kapott orrcseppet, már csak türelemre van szükség. Viszont Rita megtanulta kifújni az orrát! :P Már csak a fogmosást kellene megtanulnia, hogy teljes legyen az örömöm, féltem a fogacskáit.

Szilvi, nekem eddig a teljesen élethű álmaim mind megvalósultak, bár volt, hogy "csak" az értelme, nem egy az egyben az álom. Akkor valószínűleg kislányod lesz! :lol:

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Jobbulást Bercel és Rita, ha neked van még valami...

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Jobbulást a betegeknek!

Jövök majd bővebben is, ... jelenleg mi "nyaralunk" a másik nagyiéknál.
(ha már Apa sincs "otthon")

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Nyafi: próbanap?

Én ma lebonyolítottam a munkahelyemmel kapcsolatos papírmunkákat. November 20.-a után megyek dolgozni. Meg kell mondjam nagyon furcsa volt, eléggé idegenül éreztem magam.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sztem jól sikerült, péntekre van eredmény...Miért érezted idegennek? Ádám hogy halada beszokással? Mikortól vagy bejelentve?

Kép
nyafi
 
 


Ádámnak ma reggel nem volt meg egyik dadusa sem, óriási sírással vittem be. Amelyik nap eszik, aznap nem alszik. Minden délután megkapom a kialvatlan gyereket, mert ha ő épp aludna, akkor valaki más nem.
De ezeket leszámítva jól haladunk.

OKtóber 5-től "dolgozom":-)) A jövő hónapban már fogok kapni fizut, remélem.

Azt hittem a próbanap után másnap már menni kell. Jajj, de naiv vagyok.

Mit fogtok venni a manók 2. szülinapjára? Én most eléggé 5lettelen vagyok, mert valami frappáns játékot szeretnék majd. De szinte csak az válik be, amit ő választ.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Én már elkezdtem írni egy listát, mivel lehet majd Ritát meglepni. Persze ezek lányos ajándákok nagyrészt.
- babaház
- fa építőkockák
- orvosos szett
- edénykészlet (tányérok, poharak, főzőeszközök)

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Nekünk kávéskészletünk, meg egy-két edényünk van. Időnként főzi a kávét a macinak, meg a tigrisnek.
Építőkockánk is van, el kellett pakolni, mert az apróbb darabokat a szájába rakta.

Olyan keveset van most már itthon, hogy nem tudom.

Mondjuk nagyobb bajom sose legyen!

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok Csajok!

Megjártuk Mo-ot, végre HAZAértünk. Borzalom, hogy milyen állapotok uralkodnak ott. Sajna nem valószínű, hogy hazamegyünk - legalábbis a közeljövőben nem. Inkább próbálunk itt berendezkedni...

A betegeskedőknek jobbulást kívánok!

Szilvia72
Én úgy gondolom, hogy ha tényleg 100%-osan biztos leszel az érzéseidben, akkor újra Anyukájának választ majd egy Emberke. :)

Nyafi
Mi a helyzet a melóval? Én is szorítottam Neked...

Viki
Jó, hogy újra itt vagy. Le a kalappal Előtted, hogy így talpon vagy. Nagyon sajnálom a sok rosszat, amin keresztülmentél... Gondolom így a munka, a gyerekek, az ápolandó rokon, és a háztartás mellett nem nagyon van 1 szusszanásnyi időd sem... Hogy bírod? Gondolom van felállítva valamiféle fontossági sorrend.

Kia
Mennek a drukkok ház-ügyben, és persze a Kistesóhoz is. :)

Gem
Azért pár szót írhatnál, hogy hogy vagytok... Hiányoztok nagyon! :(

Szilvió
Ajándékról fogalmam sincs. De nekünk még előbb ott lesz a karácsony is. És most költöztettük át a Kisasszonyt a nagyszobába, nagyágyra. Majd szeretnénk Neki egy csúszdát bentre, sztem ez lesz karira. Most kapott kislabdákkal teli hálós-izét. (teszek majd képet)

KM
Kívánom én is, hogy a rosszullétek mondjanak le!
És hiába írod, hogy nem vagy mintaanya;sztem igenis sokat tanultunk Tőled. Már legalábbis én, személy szerint. :)

Rólunk egy pár mondatban:
Sajnos a szeptemberi kolposzkópiát meg kell ismételni. Akkor a dokinő nem látott semmi olyat, ami indokolttá tette volna a helyi kezelést. Aztán kaptam a levelet, hogy mégis találtak valami 'abnormality'-t, úgyhogy megvan az új időpont. A szövettant még meg sem kaptam. Úgyhogy most izgulunk.
Mert elhatározásra jutottunk Apácskával: ha velem minden rendben lesz, akkor mi is belevágunk a Kistesó-projektbe. :) :) :) Én nagyon szeretném... és most már Ő is.

Napsinak útban van 6 foga. Van amelyik már kibújt, van amelyiknek még csak a hegye látszik. Szegénykém, ahhoz képest elég jól viseli...

Beszélni még mindig nem akar, és ha úgy tartja kedve, akkor szót fogadni sem. :twisted:

És akkor pár új képecske:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
tittina1982
 
 


Sziasztok!

Örömmel tapasztalom, hogy zajlik az élet a topikon. Egy időben annyira halódott a társalgás, mindenki nyaralt, meg minden, mi meg kb másfél hónapig szinte csak átutazó vendégek voltunk itthon, hoyg lassan elmaradoztam az olvasással is. Most átfutottam kb. az utolsó 3 oldalt és micsoda hírekben volt részem! :)

Előszöris Dorottya, Gratulálok Bercel babához! Sok egészséget, boldogságot Nektek! Gyönyörű kisbaba, a paraméterei pedig majdnem azonosak a Boróéval. Csak ő 57 cm volt. :)

Aztán meg gratulálok a két pocakos maminak, Kismoknak és Szilvinek! :) Remélem, most már mindketten túl vagytok a várandósság első, kellemetlenebb részén! :) További jó pocakosodást, szép babavárást kívánok! :)

Szilvi, amint olvastam a szeptember eleji írásaidat annyira drukkoltam, hogy minde rendben legyen! Sajnálom, hoyg nem úgy lett, de nagyon jól gondolkodsz. Fela fejjel, és a következő alkalommal biztos sikerrel jártok. :)

Kia, Gem, nektek is drukkolok továbbra, Tittina, neked meg mostantól, hoyg minél hamarabb teljesüljön a vágyatok! :)

A kismanók egytől-egyig nagyon aranyosak, és hihetetlen, hoyg mennyire megnőttek! Betegeskedőknek jobbulást kívánok!!!

Nálunk minden rendben van, jól vagyunk. A csajok kcsit taknyosak voltak az utóbbi időben, de mivel semmi más tünet nem jelentkezett, inkább megfázásra gyanakszom. Nem is vittem orvoshoz őket, kapnak homeós bogyókat és kész. Krisztám elkezdte az ovit és nagyon szeret járni. Első naptól ott eszik és alszik, és rengeteg mindent beszippantott már. Mesélget is napjairól, de azért nem mond el mindent. Viszont csak el-elkezd egy-egy éneket, mondókát, ma reggel pedig hanyattfekve az ágyában ollózott a lábaival és biciklizett. Persze, mondogatta: most ollózunk, most biciklizünk. :)

Boróka elég jól viseli nővére hiányát, bár kétségkívül hiányzik neki. Éppe ezért engem jobban nyúz délelőttönként. Igaz, próbálok mindél több időt vele tölteni iylenkor, járunk Csiri-biri tornára, hogy legalább a hátralévő rövid időben, amíg visszamegyek dolgozni (bár ez csudajó megfogalmazás, mert fogalmam sincs, mit fogok dolgozni, ha eljön az idő), érezze ő is egy picit az "egykeség" előnyeit, tudjon egy kicsit kizárólag a magáénak engem.
Még mindig szopizik (van-e még szopizós baba? - irigykedve olvastam, hoyg még Sára is leszokott :D :P már) de már csakis esténként és időben nagyon keveset.
Beszélni még nem beszél, de mindent ért és megérteti magát. Azaz, nem beszél mondatokban, de szavakat már rengeteget mond és minden nap megpróbálkozik valami újjal, és meg is tanul valami újat. (pl. tegnaptól állandóan mondja: Tim-po néni, ami Pintyő néni akar lenni, a csaj, aki a Csiri-birit tartja :lol: )
Bilizéssel jól állunk, teljesen magától kezdett érdeklődni iránta még nyár elején, és bár korainak tartottam, nem hagytam futni az alkalmat. Most már ott tartunk, hoyg napközben nincs szüksége pelusra, bár alváshoz még mindig kap délben is.
Továbbra is ugyanolyan huncut, aranyos kis szőkeség! :D
HA pedig majd dolgozni fogok, ő is megy az oviba, egylőre ugyanabba a csoportba, ahová Kriszta is jár. Örülök, hoyg zsenge kora ellenére is beirathattam ide, mert így nem kell őket majd kétfelé hordani, sőt, bölcsöde nem lenne itt a községben, hanem csak a mellettünk lévő városban.

Nézzétek el nekem, hoyg nem reagálok mások írásaira, és inkább csak magunkról írtam. Nem tudom megígérni, hoyg ezután gyakrabban jövök, de benézni, olvasni biztos, hoyg többet jövök, mint eddig. Majd egy-egy életjelt is adok magunkról!

Rögtön keresek néhány képet is (ha még találok, mert éppen ma volt nagytakarítás a gépen. :) )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Találtam, de tényleg csak néhány legfrissebbet:

Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith: milyen kis szöszik a lányok! És nagyon irigy vagyok a szobatisztaság miatt. Én most is kaptam anyóséktól kisnadrágot, meg trikót. Majd feladom a pelusra:)

PÉnteken abban az élményben volt részünk, hogy tisztába tevés közben jött még kaki és hát eléggé zavarta a gyereket. Egyenlőre úgy döntöttem, hogy a bölcsi miatt nem kezdünk bele a leszoktatásba. Mindig megkérdezem, hogy akarja-e a wc-be, de nem erőltetem.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?