Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!!!

jo reggelt, én szívem szerint húznék haza aludni :roll: :roll: hiába fekszek le legkésőbb 11kor, és kelek 06.30kor, mintha semmit nem aludtam volna, nyúzott vagyok, nyűgős vagyok, álmos vagyok, és kicsi is, és lassan dagadt is, mert reggel mérlegre álltam, hát nem kellett volna, mán megint sokat mutat,áááááááááááá :oops: :roll: :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Á Pammut akkor Te nálam is rosszabbul jártál :cry: jobbulást a gyomrodnak :wink:

Lányok - rózsaszín stb. kérdése.

Én mindig vágytam szőke kis fürtös fruskára. De nem szerettem soha a rózsaszínt. Nekem is alig van rózsaszín dolgom. Lilla kezdő cuccai mind ki csajos de sárga-zöld-kék-krémszínűek voltak. Szobája sárga - mostani gyerekszoba is az lesz. Aztán letarolt minket is a rózsaszín kommandó. Először csak pár ajándék cucc, aztán egyre több. Aztán elkezdtem venni hozzá a rózsaszín sapit, zoknit, harisnyát. Majd a cipői is piros, lilla, rózsaszínek, na ahhoz jól megy a rózsaszín kabát, megvettem azt is, no meg utána a rózsaszín ruhákat. :wink: Most is sok sárga-zöld-kék cuccunk is van, de van jó sok rózsaszín.

A játékra meg annyit, Lilla igazi kis fiús vadóc. Pörög-szalad-motorozik, ki is akasztja az embereket, hogy így egy lány nem szokott játszani.
De közben vannak babái, boltos nénit játszik stb. de van kisvonata is.

Az emberek meg úgyis azt mondanak, amit akarnak :wink: Lillut pár hósan vittem magammal a szervízbe, vártuka kocsinkat, hogy készen legyen. Tetőtől talpig rózsaszínben, Persze hogy lány! felirattal, rózsaszín takaróval, babával, fülbevalóval szerintetetk fél óra alatt hányan kérdezték meg, hogy ugye kisfiú-e? Na 5-en. Én ilyenkor szoktam mondani, persze, Lillának hívjuk és virágos fülbevalót hord :lol: Egyébként a zárójelentésen szüléskor a neve alatt a nem: fiú :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!

A fiúkat miért nem nézik soha lánynak??? :lol: :lol:
(na azért láttam egy-két anyukát, aki kislányt akart és nagy, szőke fürtös hajat növesztett a fiának :roll: )

Rózsaszín: nekem semmi ellenérzésem a rózsaszínnel. De gondolom ez nem nagy meglepetés. És amellett, hogy imádok horgászni, meg bütykölni, a Barbie-kat sem vetettem meg soha... :D
Viszont nem lehet megúszni, ugyanis a lány holmik 90%-a az. Én pl hónapok óta vadászok szép, sötétkék cipőt, ami nem focis, vagy pókemberes. De csak piros meg rózsaszín van lányban. Szandálban minden évben küzdenem kell a fehérért, hogy jó legyen a piros-fehér-kék tengerész cucchoz. Szóval vagy Hello Kitty, vagy rózsaszín. Ez van....
Vendég

pammut: a "nőciség"tényleg genetikus lehet. :) Az unokahugaim már most nőiesebbek mint én 18 évesen voltam. A múltkor öltöztettem Pannit, kérdezem, hogy melyik zoknit akarja a kéket vagy a pirosat? Rámnéz nagy szemekkel, mintha valami hülyeséget kérdeztem volna. :shock: Aztán megmagyarázta: "Piros a bugyim, pioros zoknit kérek. :lol: :lol: :lol:

Ma megyek 18 hetes UH-ra. Biztos ami biztos rákérdezek a nemére mégegyszer ( a remény hal meg utoljára) :)
zuzmooo

pammut: Ha csajos lány lesz, akkor beletörődöm. Akkor babázunk és cicomázkodunk majd. Egyébként én sem szeretem a rózsaszínt, de már most olyan édes rózsaszín rucikat vettem neki, hogy imádom őket.
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok! Ma megbolondultak a vonalzók??? Zuzmoo. A vonalzónk szerint mind a ketten 18 hetesek és 3 naposak vagyunk. Te 26-ra vagy kiírva én meg 27-re :lol: Érdekes. :lol: De legalább nem vagyok egyedül az utolsóóóóó :P :P :

bellerreni
Eger

Vonalzó-ügy: a mai picibaba hírlevélben írták, hogy új design-t vezetnek be, a vonalzóknál is. Lehet, ez okozza a galibát.

"Az új design folyamatos cseréje elkezdődött.

Eddig a Hírek, a Vonalzó, a Chat, és a Napló oldalak már teljesen új arculatot öltöttek. Fogadjátok szeretettel!

Nézegessétek, hasonlítgassátok... búcsúzzatok lassan a régitől!!"

Kislány - rózsaszín: valóban, kicsinek még csak-csak találni más színt is, de az idő előrehaladtával a rózsaszín lesz a többségi szín. (Imádom Borin, magamon kevésbé. Én kékimádó lennék, meg az őszi színek rajongója.) Amikor már kúszik a gyerkőc, onnantól nem célszerű a fehér... Piros vagy narancssárga is nagyon jó lenne, de nálunk pl. a rózsaszínek elég karakánok, amellé nem igazán illik a ez a két szín. A farmer egy jó áthidalás, ha nem kemény az anyag, nálunk sajnos nem jön be, mert mindegyik széles fazon, Bori meg ugye jó vékony, s neki a nadrágokból csak a gumis jöhet szóba, a gombos-cipzáros mindig leesik róla (keskeny derék, plusz pelenka).

Nagyon sok szép ruhácskánk van, amiket nem is hordott Bori, akadályozta a mozgásban a szoknya. Gondoltam, majd oviban de csini lesz bennük! Erre kérték, hogy az önállóságra nevelés miatt inkább nadrágot kapjon, azt le tudja tolni, amikor pisilni mennek, a ruhát, szoknyát nem tudja felemelve tartani. :shock: Most legalább lesz, akire ezeket is feladhatom! :D

Nálunk is volt olyan sztori, amikor tiszta rózsaszínbe öltöztetve tologattunk Borcsit babakocsiban, s egy bácsi megkérdezte, hogy fiú-e - mint mondta, a babakocsi színe miatt gondolta (az ugye sötétkék). No comment... :lol:
ktc

hm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 21:49-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok Csajok!
Nekem meggyőződésem hogy éppenhogy csak lány lettem. Egyrészt fiúnak vártak, másrészt a mai napig nagyon érdekelnek a műszaki dolgok. A divatgén alapból hiányzik belőlem, ruhát kifejezetten utálok vásárolni.
A rózsaszínnel szemben viszont semmi kifogásom nem lett volna.

Zuzmoo, ez édes. Ha az a gyerkőc lány, akkor vannak még csodák. :lol:

Tegnap nézegettem az UH vizsgálatról készült felvételt, párom megkérdezte mit keresek rajta? Puncit? Mondom azt. De nem találom. :P

Én mára is meghirdettem a szabadnapot a göthösség miatt, holnap úgyis suliba kell mennem, legalább addigra talán nem fogok köhögni. Ez az egy nap már úgysem lett volna elég semmiféle betanításra. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sztem az extrém öltözködés valahogy kilóg a sorból. Szóval a hegymászós cucc egy életstílus, amivel vagy azonosul valaki, vagy nem. Én tini koromban egy kicsit szkinhed beállítottságú sráccal jártam. Volt nekem is acél betétes Merten's bakancsom. De nem volt felnyírt, extrém hajam és eminens voltam a suliban. Aztán ahogy szétmentünk, elkezdtem rózsaszínedni. A BGF idején meg már cukorka baba voltam. 18-19évesen. :-)
Sose felejtem el, amikor kiscsoportos angolóra szünetében egy kő kemény rocker csaj ült mellettem. Nagyon okos és szimpatikus lány volt. Bár ő rámnézett és már utált. Aztán megkérdeztem, mit hallgat a discmanen (akkor még az volt :lol: ) Közölte, hogy minek kérdezem, mert úgysem ismerem. Megmondta. Én meg 3másik hasonló együttesre is rákérdeztem és fejből nyomtam a számaikat. Ő lett a legjobb barátom! :lol:
De hiába a szülői beállítottság, mert azzal vagy azonosul valaki, vagy nem. Akkor meg fölösleges a szülők akadékoskodása. Anyámnak sem tetszett a Marten's, mégis megvette! :lol:

Nem tudom, milyen stílusok jönnek még, de én rettegek attól, hogy a lányom piercingekkel kivarrt emo-s, vagy mittudom én mi legyen! :roll: Akkor inkább a rózsaszín, meg a szoknya!!!! :lol: :lol:
Vendég

sdfg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 21:50-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

jaj csajok, bocs hogy ilyen rinyálos napot tartok, de megint belegondoltam, hogy hogy fogunk anyagilag kijönni, ha én otthon leszek, és kint lesz a gyerek :roll: :roll: :roll: és nagyon elkeseredtem...sőt jön a hideg is, el kell kezdeni fűteni, jön a cuki 40-70ezres gázszámla is :cry: :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri! Ki tudja milyen "divatirányzatok" jönnek még addig mire Luca meghát ugye Noémi felnő. Lehet mezítelenül fognak szaladálni az úton mert az lesz a menő... :?

Kattkat! Nekem is fájt tegnap vagy tegnapelőtt és elméletileg csak a szalagok nyúlnak. Megnyugtattak itt a lányok, hogy no para. Ez normális. Ha vakbélgyulladás lenne és megnyomnád akkor az kisugárzik a másik oldalra és fájna. Úgyhogy nyugi. :roll:

Edit! Mekkora házban laktok ti, hogy annyi lesz a gázszámla? :shock: Én úgy vagyok ezekkel a pénzügyi dolgokkal, hogy én nagyon szegény családból származom és mégis felnőttem és nem hiszem, hogy kevesebb lennék azoknál, akik gazdag családban nőttek fel. Az én gyerekem is felnő majd. Igaz nem Nike cipőben meg Adidas melegítőben, de attól még felnő :lol:

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Jól eltűntem mostanság, de házon kívüli programjaim voltak és lesznek. Ne haragudjatok, de nem tudok most mindenhez hozzászólni, csak szorgalmasan olvaslak benneteket. Sok jó dologról írtok. 8)
A hétvégén meglátogattuk mindkét részről a szülőket. Jó volt velük lenni egy kicsit. Ezt el kell mesélnem. Odafelé menet egy eléggé hepehupás, zötykölődős szakaszon autóztunk át. Na, ahány bukkanó volt, a picur annyiszor szállt rá a hólyagomra. Azt hittem bepisilek! :shock: :D A párom meg élvezi, hogy a gyerek így "kínoz". Mindig odaszól a pocakomhoz, ha rossz szót szólok neki, hogy rúgjad anyát! A bujtogató! Mondtam is, hogy majd egyszer megfizet ezért!
:lol: :lol: :lol:
Tegnap rendesen fájt a pocakom. Alig győztem kivárni, hogy ledőljek, de még az éjszaka is nehéz volt megfordulnom, mindig benyillalt valahol. Sajnos ma is mennem kell egy-két helyre és holnap pedig Pestre kell menni a szívultrahangra. Lehet, hogy több magnéziumot kellene szednem? :(

Kép
Kép
molmar

Sziasztok!

Élek, csak tegnap egész napos workshopot vezettem. Ahhoz képest egész harcos vagyok :)

Ma végre először a héten nem este 10kor végzek, úgyhogy elmegyünk az emberemmel meg a munkatársaival moziba. Valami ölős-űrös filmet nézünk, de hát legyen neki gyereknep, ő is megnézte a szerelem kolera idejént velem :)

Nagyon szeretnék én is már bababoltokat járni, de még mindig nincs kész a kocsim, mindjárt a kardomba dőlök :(

Most már kezd egész babás formát elérni a hasam, bizonyos ruhákban legalábbis:) Hétvégén rábeszélem apát, hogy csináljon pocakfotót!

Babó határozottan mozog, már a kezemmel is érzem, főleg akkor, ha fekszem. Csak akkor hagyja abba, ha apa is szeretné érzeni...

Na, megyek hasznoskodni, jók legyetek!

boruska

Na mizu csajok! Mindenki nagyon dolgozik? :o El vagytok veszve... Rendesen roszul érzem magam, hogy nincs mit olvasni :cry:

bellerreni
Eger

Én is most olvastam a délelőtti termést, míg betoltam a spenótot krumplival meg sült hússaql. Nyamm. Sarjamnak is tetszett mert már kezdi is a mocorgást.
Bár reggel szarul voltam, eddig a konyhában kóvályogtam. Találtam egy finomnak tűnő birsalmás sütireceptet, majd beszámolok. Meg ugye hússütés, meg egy rakott patisszon. A tegnapi befőzés nyomán meg romokban a ház. Majd pihi után felnyalom.
Nekem is jobboldalt lakik a manó (néha tök csalé a hasam) és alighanem másoknak is ezért fáj többet a jobboldal. A vakbélgyulladás azért nagyon durván tud fájni, nem? Meg most ugrik neki a kicsi a tömeggyarapodásnak, kell idő, míg a méhszalagok hozzáerősödnek.
Úgy látom ma többen vagyunk kicsit nyafik. Teheti a hidegfront és a kevesebb napsütés is. Aki bírja, kapjon be egy kocka csokit!
pammut

Reni: 120 m2. Csak szar régiek az ablakok, ki kéne cseréltetni őket, ami kb 800ezer-1misi, és most nagyon nincs kedvünk...

Edit

Kép
ézsóné

Én is sütit akarok sütni, csak keresnem kell valami cukormentes-teljes kiőrlésűs gyümölcsös sütit. Remélem találok.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, nekem van almás-fajéjas muffin receptem, amibe cukor helyett tehetsz édesítőt. TK lisztből van.
Vendég

Vicky, köszi, akkor felmegyek és szétnézek!

Juci, Nutella: jót nevettem, de azért mert már én is műveltem ilyet. A minap megettem 6 szelet Lottó csokit, az majdnem hajazza a fél üveg Nutellát…tegnap meg extra adag tejbegriz ujjnyi vastagon Nesquik-kel..este 8-kor, alig kaptam utána levegőt. Megmondom azért, hogy nekem is lelkiismeret furdalásom volt, de annyira jól esik :D Cserébe ma tornáztam egy hosszút 8)

Reni, hajfonás lánynak: én minden áldott nap szidom magam, mert bár már majdnem 8 éves a kislányom, de én annyira béna vagyok a frizurakészitésben, hogy hihetetlen. Szétcsúszik ha fonom a haját, még egy copfot is 3-szor kell megcsinálnom neki, mert mindig béna lesz…Pedig nekem világ életemben hosszú hajam volt/van aztán mégse megy! Kisfiam jobb, neki nem kell minden reggel copfot csinálni 8)

Nóri, de édesek vagytok azzal a babával! :D

Pammut, az én lányom is csak a rózsaszint szereti, hiába erőltetnék én mást, akkor is csak az jó neki…ha ruhát kell választani, csak rózsaszin jöhet szóba, másik nem teccik neki…most mit lehet tenni? (nélküle szoktam venni ruhákat, igy vannak nem rózsaszinek is :wink: )

Szerintem a rózsaszin imádat azért van a lányokban, mert az a Barbie szine és mivel a Barbis dolgok nagyon szépek a szemükben, meg nagyon menő, igy egyértelmű, hogy a lexebb szin nekik a rózsaszin lesz.

Beneildi, Katica, én akkor akadtam ki, amikor a játszótéren virágos szoknyába, fülbevalóval, copfos feltűzött hajjal megkérdezik az apukák, hogy „de édes baba, fiú vagy lány”…és ez többször előfordult…hát ennyire nem látják, hihetetlen, persze mind pasi volt, aki ilyet kérdezett :?

Edit: mire a baba mexületik, a kemény fűtésszezon már lemegy, hiszen az uccsó téli hónapban születnek. Már ha ez vigasztal… :roll:
lara

10dkg finomliszt (lehet tk is)
12dgk tk liszt
1,5 kk sütőpor
1kk szódabikarbóna
1kk fahéj
1 citrom
8dkg barna cukor (lehet édesítő is)
1 tojás
15dkg joghurt
0,5 dl olaj
15dgk alma
2ek méz (diabetikus, vagy elhagyható)
5 dkg mazsola opcionális

száraz hozzávaló+nedves +citromhéj összekever
citromlével meglocsolt alma hozzá

Dupla papírral bélelt tepsibe félig rakom a mélyedéseket, rá 1 kanál mézes mazsola, majd a tészta másik fele.
200 fokon 20perc alatt elkészül.
Vendég

Edit, lesz gázár támogatás is. Ráadásul babával már eggyel többen lesztek.
Vendég

Amúgy ma kaptam 10 nap táppénzt. 30eFt-ot... :lol: Pedig hamarabb küldtem a szeptemberi papírt, mint az igénylést! :shock:
Vendég

Van vkinek jó puha mézeskalács receptje?
Vendég

Nóri!

Ez már gázártámogatással ennyi!

Edit

Kép
ézsóné

Én is vagyok, csak hát nem is tudom, kicsit le vagyok lombozva mostanság. Eddig rá voltam cuppanva a babadolgokra, hiszti meg minden, kiságy kell meg kocsi, meg Mei-tai. Zsolti bácsi egyre csak mondta ej ráérünk arra még. És addig mondogatta, míg elhittem. Így ezen a szinten le is akadtunk. Most meg nyüszög, hogy vegyek ezt azt, mert ne akarjak mindent decemberben venni. De mit csináljak? Már lebeszélt, agyban kipipáltam, hogy majd decemberben, januárban. Így a gyerkőcfelszerelés a fenti listában ki is merül.

Én is nyügös vagyok ma, megy amúgy mostanság. Jövő héten szakvizsga felkészítő és nov 6-án vizsgázom. A könyvet letöltöttem a netről, eddig ennyi a készülés. Meg a para. De ehhez sincs kedvem. Megállapítom, hogy már tanultam, vagy marhaság, és lépek is túl rajta. Nagyon nyögvenyelős hónap elé nézek.

Táppénz: beszéltem a számfejtőmmel, kiderült, hogy aggodalmaim ellenére nem úgy csinálta, hogy fél hónap fizu fél hónap semmi, mert nem küldtem táppénzes papírt, hanem a teljes hónapra teljes fizut számfejtett, és ha beérkezik a táppénzes papír, akkor veszi vissza. Tehát most még istenes, de majd a november lesz nagyon sírós.

Gázártámogatás: lesz, De csökkentik. Még odafenn se tudják, hogy lesz. És akkor is az igénylés benyújtását megelőző 12 év jövedelme alapján számolnak egy főre jutót, tehát hiába leszünk 3-an, a bér akkor is bér, mégha most nem is kapsz annyit.

Na megyek, mert már magamtól is herótom van.

zarja

Jah kislány téma. Meg a rózsaszín. HÁt sajnos megkerülhetetlen. Pedig olyan idióta berögződés. Pl én a sárgáért rajongok, és amit lehet sárgába, narancssárgába igyekszem majd biztosítani. Akkor se fiú se lány lesz? Különben is nem mindegy? A lényeg, hogy EMBER legyen, így csupa nagybetűvel. A lányság meg fiúság meg csak egy jelző, mint pl barna hajú, vagy kék szemű. Szerintem.

Bár parázok, hogy mit fogok kezdeni a Bulcsival, de ma arra jutottam, hogy valszeg azt, mint a Lucával tettem volna. Mesélek neki, rajzolunk, festünk, természetjárunk, gyurmázunk stb... Aztán meg iskolás kora után úgyis az én ráhatásomat el fogja nyomni az iskolai tapasztalat, akkor már csak terelgetni lehet, finoman. Akkor már az iskola és a kortársak fogják meghatározni az érdeklődését, nem a mama.

zarja

Lányok, ti hogy fogjátok magatokat szólíttatni a gyerekkel, anya vagy mama?
lara

Nóri, nekem van. Mindjárt bepötyögöm.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

lara: majd ahogy alakul. :) Bátyámék például apaci és anyaci lettek, mert volt a csajoknak egy olyan időszakuk, amikor mindent becézgettek :D
zuzmooo

Zuzmoo, ez aranyos, teccik 8)
lara

Mézeskalács

25 dkg meleg mézben feloldunk 10 dkg margarint, majd belekeverünk 10 dkg porcukrot, 1 egész tojást és 2 tojássárgáját.
Hozzáadunk 50 dkg lisztet, 1 kávéskanál sütőport, 1 kávéskanál mézeskalács fűszert és fahéjat.
Jól összedolgozzuk, 3-5 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütés előtt megkenjük a tetejét tojásfehérjével. Takarékon sütjük addig, amíg az alja már nem tapad le. Kb. 7-8 perc.
Sütés után tojásfehérjéhez kevert porcukorral díszítjük. Nálunk ez általában elmarad. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Asszem egyszer ígértem méteres kalács receptet is.

Méteres kalács
25 dkg cukrot 4 tojás sárgájával habosra keverünk, közben apránként hozzáadunk 1,5 dl étolajat és 1,5 dl langyos vizet. Hozzáadunk 25 dkg lisztet, 1 sütőport, végül a 4 tojás felvert habját.
A tésztát kétfelé vesszük, egyik felébe kakaót teszünk. Zsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük és megsütjük. Ha kihűlt, a gerezdek mellett felszeleteljük. A következő krémmel 1 sárga és 1 barna lapot összeragasztunk.

Krém:
15 dkg margarint 15 dkg porcukorral jól kikeverünk. 1 csomag eper vagy puncspudingot 2,5 dl tejben megfőzünk és ha kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel.

Máz:
3 evőkanál porcukor, 3 evőkanál kakaó, 1 evőkanál liszt. Kevés tejjel összekeverjük, kicsit főzzük és miután levesszük a tűzről, belekeverünk 6 dkg margarint. Ezután leöntjük vele a tésztaoszlopokat.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Lara, nálunk Anya és Apa van és lesz is Kishugival...
Mama nálunk a nagyik neve :lol:
Kerilányom - amíg nem tudta a Keresztapu-Keresztanyut kimondani - addig az apjáéknak Apát, Anyát, nekünk Aput, Anyut mondott és soha nem tévesztett :lol:
Lilla ezzel szemben, nem tudja őket sehogy hívni, csak mutogat :roll: meg azt mondja, hogy Fancsi hozta (a kerilányom). Na hiába a beszéden még van mit csiszolnunk :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Lara, én már nagyon vágynék egy anya megszólításra! Eddig csak néhányszor volt valami anyaanyaanya-szerű reagálás a személyemre... Mi következetesen anya és apa megszólítást használunk, ha egymást említjük Bori előtt. Anyósomék mama és tata, szüleim mami és papi. Nekem az anyu nem annyira tetszik, arról mindig az jut eszembe, ha valamit akartam anyutól (érdekes, őket így szólítom), s hosszan kiabáltam: anyuuuuuuuuuuuu! :D
ktc

Nóri, nekem van jó puha mézeskalács receptem, de elő kell keresnem. Mennyire sürgős? mert ha nagyon, akkor nincs ötletem, ha ráér, akkkor előkeresem.

KépKép

KépKép
beneildi

Ktc, érdekes, mert anyukámat én is anyu-ztam, de nálunk itthon anya van.
Ildi, nálunk is a mama=nagymama.
CSak azért kérdeztem, mert nem egyszer hallottam, hogy az anyukáját mamá-nak hivja egy gyerek, egyre sűrűbben hallom. Csak kiváncsi vagyok, kinek mi erről a véleménye.
lara

ez nálunk is így van, Anyu nálunk is Anyu, Lillának én Anya vagyok :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Csilla!

Köszi, ezer hála. Lehet holnap meg is sütöm. Mondjuk az egyiket!!!! :lol: :lol:

Mama: hát én még nem akarok senki mamája lenni. Meg mamija sem. A mami a 81 éves nagyanyám a családban.
Luca Anyucikának és Apucikának hív. Nem is lehet így rá haragudni, amikor éjjel kiabál a szobájából: AAAAAnyucikaaaaa! Kakiltam a bilibeeeeee! :lol: :lol:
Vendég

Apa most volt az oltóközpontban, mert Kambodzsába megy és kell egy pár szuri. Jól elbeszélgetett az ottani orvossal H1N1 ügyben. Mo-ra magas higany és alumínium tartalmú oltóanyag került. Ezzel ő kismamát semmiképp nem oltatna. Szerinte 3lehetőség van:
1. kimenni Bécsbe higanymentes oltóanyagért
2. kimenni Bécsbe Tamifluért (ha elkaptad, de akkor azonnal)
3. kimenni Bécsbe valami orrsray-ért, amit most törzskönyveznek csak itthon

Remek kilátások. De ő beoltatja magát, mert óriási fertőzésveszélynek van kitéve. De a terhes feleségét már nem oltatná be semmiképp!
Vendég

Hát a sütim hűl, de már megkóstoltam és finom lett. Mondjuk a teljes kiőrlésű lisztnek van egy jellegzetes íze, de szerintem nem rossz, ahhoz képest hogy nem nagyon van benne szénhidrát.

lucababám: Sajnos nincs muffin formám, de a gondolat hasonló volt nálam is. Almát, körtét és barackot tettem a sütibe és fahéjjat. :) Egyébként elmentem a muffin receptedet, majd veszek formát. Majd gyártjuk a gyerekkel.

Megszólítás: A barátnőm fia már 12 éves, de még mindig édesapa és édesanya a megszólítás. Annyira szép. De szerintem én majd beérem az anyával, csak ne anyúúúúúúú mert attól rosszul vagyok.

Lányoknak frizura: Én néptáncoltam sokáig, szóval a parketta fonást is meg tudom magamnak csinálni, de nem tudom a gyerek mennyire lesz vevő a fodrászkodásra.
vicky79
Budapest III. kerület

Hajfonás: nekem szinte egész életemben hosszú / középhosszú hajam volt, és be tudom fonni magamnak is különböző formákba, másnak meg még bonyolultabbakba is.
De Berci mellett erre a tudásomra nem lesz szükségem...

boruska

Túlvagyunk a 18 hetes UH. Kicsit csalódott vagyok. Azt hittem több dolgot fognak megnézni és elmondani. :? Mindenesetre ha gond lenne, bizos szóltak volna.

"BPD:47 mm
FL: 29 mm
HL: 28 mm
Kalkulált terhességi kor: 18 hét
Lepény: mellső falon, széli része eléri a belső méhszájat.
Magzatvíz kp mennyiségű."

És megerősítették, hogy fiú. Nincs mit tenni, rá kell hangolódnom :D Lehet hogy kipróbálom Zsizell "trükkjét" és elmegyek fiús babacuccokat venni :D
zuzmooo

Zuzmoo, én is kicsit csalódott voltam, mert ugyan nézték, de a papírra nem írták rá az ujjacskáit. Viszont én nem vettem észre hogy megvizsgálták, de ráírták hogy ép vesék pl.
Már én is nézegettem a fehér plüss hazahozós cuccost. Beválik. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, de édes Luca :D
Úristen, nem mondod, hogy ide Magyarországra a rosszabb minőségű oltóanyagot hozták? Borzasztó… :?

Vicky, Boruska, de jó nektek, hogy igy tudtok fonni! Látnátok az én művem…ja ne is, inkább ne lássátok 8)
lara

Lara, ugye hogy édes! Főleg, hogy inkább azt kiabálja, Apucikaaaa! Anya alhat, apa ugrik, mert nem tud ellenállni! :lol:
Vendég

Ma voltam ultrahangon, baboca 437g, biparietal=53, femur=35,5. Szoval szepen novogetunk. Meg most is nagyon eleven, de doki azt mondta, hogy normalis, ugyhogy hadd rugkapaljon! :lol: Ma a doki megkerdezte tolem, hogy hogyan szeretnek szulni-marmint termeszetes vagy csaszar. Hat, mondtam, hogy ahogy maga mondja, hogy kell. Nem tudtam, hogy ez nalunk ennyire opcionalis... :shock: Meg kerdeztem, hogy ket het mulva elmehetnek-e betegszabadsagra- mivel a hasam annyira be volt gorcsolve, hogy alig tudta megcsinalni az uh-t, mondta, hogy itt az ideje, sot... Szoval oktober 16.-a az utolso hivatalos munkanapom.
Hetfon nagyon begorcsolt a hasam, igaz, reggel 9-tol este 9-ig tartott a munkaidom... Meg tegnap is eleg kis gyatran voltam, ugyhogy delelott pihengeltem, delutan dolgoztam csak. Kicsit megijedtem, igyhat belenyugodtam a betegszabadsagba...
Baboca remelem majd anyanak szolit, de en anyu es apuzok, ugyhogy majd meglatjuk...
geri79

Kattkat: pár hete nekem is volt ilyen. Voltam a sebészeten, meg konzultáltam a nőgyógyi asszisztensével is és a következők derültek ki: Ha vakbél, akkor nagy valószínűséggel hányinger, esetleg láz is társul hozzá. Éles, szúró fájdalommal jár, nem tompával. Engem a sebész úgy vizsgált, hogy hanyagatt feküdtem, ha jól emlészem, picit felhúzott lábbakkal - talán, hogy ne feszüljön alapból a hasfalam - , majd megnyomta ott, ahol fájt, lenyomva tartotta, aztán meg hirtelen elengedte. Na állítólag akkor kellene éles fájdalmat érezni, amikor elengeded. Ha nem fáj, akkor nem vakbél.

Én vagy egy hete székrekedéssel küszködök. A nutella sem javított a dolgon :D Vettem ma bio asztaltszilva levet, húú, nem túl jó ízű, azt kortyolom, hátha segít valamit. A gyerkőc nagyon mozog tőle, vagy pörgeti vagy rosszul van szegénykém :?: :?:

Szerintem nálunk apa és anya lesz először, aztán majd kialakul. Mi most így emlegetjük egymást.

Ma jól beparáztam, mert a náthám még mindig nem múlt, ehhez képest úgy éreztem, lázas vagyok. Vert a víz, dobogott a szívem, csillogott a szemem (nálam ez a láz, hőemelkedés tuti jele). Végül 36,9nél megállt a hőmérő, de azért abbahagytam a munkát és jöttem haza. Éljen a pihi!

Kép
juci-77

Nekem nagyon kivan a hátam a tegnapi jógától. Egész nap fekszem. Sikerült alaposan szétrángatni magam... :cry: Igaz, ott nem fáj, ahol eddig! :lol:

Amúgy nagyon deois hangulatom van. Kb minden sz@r! :oops: Egyedül vagyok, Apa, Luca nagymamánál. Sült csirkemájat ennék uborkával, de nincs itthon máj. :x

Vettem egy jó meleg fürdőt, főzök egy mézes teát és eldőlök. Hátha Dr House feldob. Az már csak kb 3óra... :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?