Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

bori: alul jön a foga Dominak! Hát remélem gyorsan kint lesz szegénykémnek, mert két hete szenvedünk már!

Én pihenőszéket akarok venni rezgőset, vagy Fisher Price aquariumos hintát! Ez rezeg, hintázik meg zenél! Nagyon megtetszett és szeretnék neki ilyet! De elég borsos ára van! Meg így talán több időm maradnak a két nagyobbra is!

nikó: szerintem is túleszi magát a manód! Az én csajszim akkor csinál ilyet! Ő szinte mindig túl sokat eszik, kicsit mohó, néha tele van a kis szája, de azért még szívja, alig bírom elvenni olyankor tőle a cicid! Pedig sokszor folyik ki közben! :lol:

kovisziszka

nikó: Van olyan kaja, ami tejpép inkább és picik is kaphatják! De olyan az állaga, hogy a bukos babáknak jó! Sőt tejallergiás babáknak is jó! Nestlé Sinlac a neve, de ehhez kórházi javaslat kell! De nagyon jó a cucc! Rizs és szenjánoskenyérmag alapú! sűrűbb, mint a tápszer, ez pont jó erős bukásra hajlamos babáknál! Cumisüvegből ki tudja szívni, nem annyira sűrű! A lányom kapta 8 évvel ezelőtt, de nagyon szerette!

kovisziszka

Visszaalvás-témához: nekem is nehezen szokott menni szopizás után, általában hajnali 4 körül... az éhség miatt, úgyhogy ilyenkor enni szoktam. Tele hassal elalszom. Ma hajnalban még egy sedatif pc-t is elszopogattam rá (homeós nyugtató), és aludtam mint a bunda.
Tejivással kapcsolatban: tejcukorérzékeny vagyok, így csak laktózmentes dolgokat iszom-eszem, és én úgy vettem észre, hogy ezektől a picur hasa sem fáj. Zorával még nem tudtam hogy érzékeny vagyok, lehet azért volt ő annyira hasfájós. Anyukák, akinek nagyon hiányzik a tejivás, érdemes adni egy esélyt a laktózmentes tejnek, ízre ugyanolyan, mint a "rendes" tej. Van Mizo, illetve Magic milk márkájú, Sparban, Tescoban lehet kapni...

Szilvi, a pihenőszék állítólag nagyon szuper dolog, megnyugszanak benne a babák. A védőnőm mondjuk örült, hogy nekünk nincs, mert állítólag a mozgásfejlődést hátráltatja... De gondolom ez attól is függ, mennyit van benne egy nap.

Képzeljétek, Mira este 7:30-tól 0:20-ig aludt, utána 4:40-kor ébredt, de nem kért enni, csak fázott, betakartam... Elaludtunk, utána már világosban kelt, evett, aztán kibukott egy csomót belőle... Azóta is evett már, nem volt újabb bukás (egyébként eddig összesen 2x volt ilyen, szóval nem tipikus eset), remélem ez azt jelenti, hogy éjszaka nem igényli annyira már az evést... jó lenne, mert a nagylányhoz is kell az energia, nem valami jó alvó.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Na nekünk nem volt vmi jó éjszakánk,szívtuk 2x is Zsombi orrát,szegénykém nagyon szörcsögött.De ma már csak vízszerű trutyika jön az orrocskájából szerencsére.

Lina,szombaton lesz Luca szülinapja,partyzunk egy kicsit.Még az ajándéka nincs megvéve,de kiskonyhát kap.A tortája pedig túrós gyümolcsös marcipánbevonatú dalmata kutyus lesz :)
Levi jól bírja az alvást :) És 3nap alatt kaki,az jóóó :)

Anna,nekünk utazóágyunk van,abban alszik éjszakánként Zsombi.Nekünk pierre cardin van,vmi régebbi típusú lehet,mert a neten nem találom,használtan vettük 6000-ért egy ismerőstől,de az ő gyerkőcük 1x sem feküdt benne.Mi viszont jól tudjuk használni,Lucával is ezt használtuk,igaz ő ha mentünk vhova ott is köztünk aludt,de azért mindig vittük.
A mienknek van magasítója is,így nem az ágy legalján fekszik babóca :wink: Pelenkázó viszont nincs hozzá.
Anyaga:nekünk kis lyukacsos,sztem nincs gond a levegővétellel.

Nikó,tudtál beszélni doki nénivel?Én is hallottam már olyanról,hogy vki nem bírja azt a tápszert amilye van,és akkor adnak másikat.Lehet nálatok is az a gond.
Vagy az nem lehet,hogy attól bukik,hogy neki sok a 80ml egy evésre?Mert nem mindenki eszik annyit.Van akinek több kell,de lehet ő kevesebbel is beérné,és inkább többször enne kevesebbet.

Hmbori,Betti akkor jól viselte az oltást! :) Ügyike :) Luca is jókat aludt utána,de nekünk egyszer sem lázasodott be,meg semmilyen mellékhatása sem volt egyiknek sem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tundi24 2009.09.29 11:25-kor.

Kép
Kép
tundi24

Sziszka,mi hozzátápinál kezdtük használni a Sinlacot,Luca szerette benne a gyümiket.
De nem emlékszem hogy receptre adták-e ki..az tuti,hogy doki néni mondta hogy ezt ehetjük,ebbe rakjuk a gyümit,zöldséget,meg főzelék sűrítéséhez is ezt használtuk.Mert anyatejcsi nem volt annyi lefagyasztva,hogy maradt volna a főzelékhez,ugye lisztet+tejet nem használtam hozzá.

Kép
Kép
tundi24

Oui,nálunk Luca 2 évesen is rosszabb alvó,mint Zsombi. :?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Vagyok én is, csak többnyire olvasó üzemmódban.

Nikó, látom kaptál már pár tippet, de én is a "szerintem túleszi magát" táborát erősítem. Nem akarom az észt osztani, nehogy megsértődj, csak leírom amit gondolok:
Az összegörnyedés, lábfelúzás, tekergés a hasfájás tipikus jelei.
...80 ml tápszer, ami annyi pont amit ehet...
Ezt írja a nagykönyv? Dobd a sarokba, és hagyatkozz az érzéseidre! Ugye te 3-4 óránként eteted őt? Ritkán kap hatalmas adagot. Egyen többször kevesebbet. Lehet, hogy a gyomra nem tágul annyira, mint a többi babáé, vagy lassabban emészt. Ha kell szoptass óránként, egyen amennyit kíván, aztán újra egy keveset. (Mellesleg tejszaporításnak sem utolsó módszer!) Ha ezzel sem rendeződik a helyzet, akkor lehet az allergia vagy tápszercsere vagy orvosi véleménykérés a következő lépés.
Felnőttek között is van olyan, aki napi két bőséges étkezéssel beéri, más meg ötször eszik keveset.
Egy napot megér, ha semmi változás, agyalunk tovább :)

Visszaalvás: a DM-ben van valami gyógynövényes cucc, olyan kerek lapos dobozban, mint a Níveás krém doboza, csak zöldes színű. Nem tudom a nevét :oops: , egy barátnőm szedte és szuperül megszünt az alvásproblémája.

Na, mindjárt írok magunkról is, csak Bali éhes...
Vendég

Tünde :lol: Köszi a tippet, megnézem azért a Pierre c. -ket, most milyenek vannak.
Lassacskán valamerre elutazunk kicsit kirándulni, pihenni---Alsópáhokon volt már valamelyikőtök??? Drága, de nagyon tetszik, amiket olvastam róla. Üdülési csekkünk meg még megvan...
Zsófiéknak, akárcsak Katáéknál, most jön a nyár...én bezöldülök, ha belegondolok, hogy ősz és tél lesz...brr!

Jimbone :lol: de régen voltál, örülök, hogy végre jelentkeztél! Hú, a mellgyulladás nem hangzik jól. Folyamatosan fejtél is? Lázzal lehetett szoptatnod?

Sziszka :lol: Tényleg fura, hgoy ilyen hamar jön a fogacskája :shock: :? Szegény!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ja, és közkívánatra: visszatettem a kis barátait... :wink: :wink:

madaran

Jimbone,de jóóó hogy írsz! :) A fekete mákvirágosat rendeltem,azt midnenhez fel lehet venni :) Meg úgy egyből megtetszett,és hiába nézegettem a többis is,ennél maradtam : ) Remélem tudjuk is használni,nem leszek béna a megkötésnél.
Huha óránként kelni éjjel is az nem semmi,én Lucával keltem 2 óránként..az sem volt könnyű.
És egyébként,hogy vagytok?Tesók viszonya milyen?Donát hogy van?Szerencsére nekünk nem kell olyan sokszor szívni az orrát,de azért többször is kell.

Cscsi,ne csak olvasó legyél,tessék írni is! :)

Anna,mi még nem voltunk alsópáhokon,de én jókat hallottam róla. :) Menjtek is kikapcsolódni egy kicsit.Nálunk apa nyert egy 2 éjszakás szállást Hajduszoboszlóra egy HOSZ üdülőbe,gondolkodunk mikor vegyük igénybe :) Talán a kaját nekünk kell fizetni,de a szállás ingyé van :) http://www.hsz.hu/rovatok/szolgaltataso ... tes/hajdu/ ez lenne az az :) Nekem tetszik. :wink: Meg lehet elmennénk Nyíregyházára is az állatkertbe...persze ez időjárásfüggő is.

Kép
Kép
tundi24

Én is itt vok :roll:

Ma ezt a frontot érzi a drágám rendesen. Volt ma már nagy sírás, és hiszti is...

Vasárnap óta mintha kevesebb lenne a tejem, vagy nem tudom mi van, de 2 óránként is eszik a babám, és 2 napja este mind a két cicimet full kiszívta. (idáig csak egy ciciből jól lakott)
Még a tápit szerencsére nem kellett adnom neki, de most ezerrel szapoírtom a tejcit .
Vasárnap bedurant Zorának a bal melle, vörös volt, és duzzadt. Dokinéninél voltunk, de nem tudta megmondani mitől van, de mostanára kezd neki múlni a dolog, vagyis ma már alig látszik.
A múlt heti rota nálunk hasmenéssel párosult, plusz a nátha is befigyel (kisebb megszakítással már 2 hete). Én is agyba főbe orrszívó-porszívózok.

+ velem is valami gáz lehet, mert apával az együttlétek számomra fájdalmasak. 6 hetes kontrollon "minden rendben volt" de szerintem ez nem normális, hogy még mindig fáj, és ennyire. Császárral szültem, de volt kézzel tágítás, meg gyerek fejének visszanyomása, megigazítása, mert rosszúl fordult be....
megyek mert most is nyüglődik, pedig még írtam volna..

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Tundi: En is pont azon a mei-tai-on gondolkozom, mert David nem akarja a kendot magar kotni ezt meg meg o is magara kotne. :) Viszont nekem nagyon tetszenek azok a tipikus hippis, viragos, rozsaszines mintajuak is... Ugyhogy valszeg egy kicsit szomoruan de egyelore valamelyik szolidabb valtozatot rendelem csak meg. :)
Az utazoagy ala is lehet legzesfigyelot tenni?

Madaran: Nekunk most oktober 10en lesz az evfordulonk es bar akkor 3 napos hetvegeje lesz Davidnek nem hiszem, hogy sikerul elutazni meg... Viszont en is nagyon szeretnek egy kicsit kimozdulni a varosbol meg vilagot latni. Az egy dolog, hogy megyunk majd Angliaba novemberben, de itthon is jo lenne maszkalni, foleg mert Davidet meg nem sikerult sok helyre elvinnem az orszagban es ha mar ittvan jo lenne ha nem csak Budapestet latna. Na es nekem is van meg udulesi csekkem tavalyrol ami december 27ig ervenyes, jo lenne nem kidobni a vegen...
Szoval mi is tervezunk utazoagyat venni. Orulnek ha sikerulne olyat talalni amilyen Tundieknek van, hogy feljebb lehet allitani a fekvofeluletet.

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok

Sissi Tündi köszi h gondoltatok rám :wink:

Margit
Vendég

Na, en most rendeltem meg a mei-tai-t. :) Juba II. a neve. Nekem nagyon tetszik a fekete es a narancssarga kontrasztja benne. :) Remelem David is hasonlo velemenyen lesz majd. :) Jo lenne ha neha o is "cipelne" a kis edes "terhet". :lol: :wink:

Orew

orew

Orew,teszveszen rendelted meg a mei-tai-t vagy mei-tai.hu-n?Nekem is az volt a másik amit kinéztem :)
Hát nem tudom,hogy lehet-e légzésfigyelőt tenni az utazóágy alá,mert nekünk nincs,de gondolom ugyanúgy bele lehet tenni,mint a kiságyba a matrac alá.

Margit,kicsit bővebben is írj:) Múlik már a sárgaságotok?

Adri,nekem is fájt az együttlét(én is császáros voltam ugye,de Lucánál is kellett jó pár alkalom mire minden oké lett)...meg akartuk várni a 6 hetes kontrollt,(ahogy írtam is anno)amire majd 16án megyek,8 hetesen :roll: de csak akkora volt időpont,aztán tegnap már elcsábultunk :oops: :oops:

Kép
Kép
tundi24

Tundi: Koszi! :) En a mei-tai.hu-n rendeltem meg.

Mi is tegnap adtuk fel a bojtolest, pedig ma megyek 6 hetes kontrollra. Viszont David ejszaka dolgozik szal a hetvegeig szerintem mar nem sok eselyunk lett volna... Na de szombaton letelt a 6 het szoval csak nem lesz baj. :wink:

Orew

orew

Sziasztok!

Lehet légzésfigyelőt tenni az utazóágy alá.Mi Márknál és már Atinál is használtuk.
Vendég

Sissi: Neked is koszi! Csak egy kicsit aggasztott a gondolat, hogy ha nem lehet akkor egy hetig anelkul fog aludni a csoppseg Angliaban, raadasul ott nagy hazban leszunk, igy nem biztos, hogy mindig egy szobaban leszunk vele amikor alszik. De ezek szerint azt is magunkkal vihetjuk majd. :)
Tudom, hogy rengetegen felnottek mar enelkul is, de engem megis megnyugtat, hogy van ami helyettem is figyel amikor eppen alszom vagy masik helysegeben vagyok a lakasnak.

Orew

orew

Orew,a teszveszen olcsóbban volt,(vadzsi újak) előbb kellett volna írnom,de ha nem találtam volna ott meg,akkor még annyit is adtam volna érte,mármint amennyi a honlapon van :wink:
Na tesz-veszen már enm volt fent a hirdetés.Biztos elfogyott,mind a 6 db.

Kép
Kép
tundi24

jimbone: ortopédiára 6-ám megyünk, uh-ra 27-én! Remélem mindent rendben találnak.

madaran: jó hogy visszatetted a barátkákat! Fog nekik örülni Zsigi baba! A lányomnak most egy színes polip, egy textilkönyvecske van bent, amibe a malacka orrát, ha megnyomom csipog! Na ez annyira tetszik a Dominak, hogy fülig ér a szája, és hosszasan nézegeti! Tegnap bementem a szobába a fejecskéje oldalrafordítva, nézi a könyvet, és magyarázott neki! De nem akartam megzavarni a nagy traccspartiban, az ajtóból sasoltam, de ő meg megérezte, hogy ott vagyok és odafordult és vigyorgott! Nagyon kis édes volt!

cscsi: írj magatokról, ha tudsz egy kicsit legalább!
:D

tündi: Zsombinak jobbulást!

Hát kikapcsolódni én is elmennék, de
nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Most beszéltem nemrég a húgommal, aki 4 hónapja elvetélt és műszeres befejezése volt! Megint terhes volt 7-8 hetes és megint kórházban van, ma tágítót kapott és holnap kaparják, mert csak üres petezsák volt, benne semmi és múlt hét óta az is zsúgorodott! Sajnálom szegényt, hogy ennyire nem jön nekik össze! :(

kovisziszka

pr

Kép

Kép
ádibaba

Most meg képem nincs, mert nem tudok kicsinyíteni

hogy kell?????? olyan picire?????

Kép

Kép
ádibaba

Madaran,
nem volt gond az éjszakával. 9-kor elaludt Levi, fél 2-kor szopizott, és 7-kor keltünk.

Hmbori,
igazából ez a szülői nem is annyira szülői, inkább jó kis beszélgetős est a szülőknek némi hasznos infóval. Pl. hogy az terjed a városban, hogy az oviban éheztetik a gyerekeket és az óvónő ellopja a kaját :shock: Felmérték a gyerekeket, Lili lusta és motiválatlan, meg lassú, de ezt eddig is tudtuk, másban viszont nagyon ügyi.

Na majd folytatom, de a nagyobb gyerekem bekakilt már megint, a kicsi meg üvölt, de se szopni, se tápizni nem akar, pedig így négy óra után tuti éhes. De csak 50-et szopizott, és ordít.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok

De jó hogy te ilyen jól megusztátok 2 hós oltás.
Livi oltás után 4 órával úgy sírt, hogy be is kékült, alig bírtuk megnyugtatni. Éjjelre láza is lett. :( Livi addig nagyon jól aludt, aznap éjjel 1-kor még sétáltam vele és napokig nem aludt.

De lassan megint így alszik:
Kép
Lívia 2 hónapos

De újra este 10-kor elalszik és van hogy 6 után kell elösszőr enni, de 4 előtt sose.

Kenderike
Kép
kenderike

Niko,
Lili tejallergiás volt, még HA-s tápszert sem ehetett, csak ún. aminosav szintre lebontottat. Pregomin v. Pepti Junior. Lehet, hogy Gréti sem bírja.

Kovisziszka,
a Fisher Price-nak van más hintája is, nekünk is olyan van, fele annyiba kerül, mint az akváriumos, igaz nem rezeg, csak zenél, meg hintázik, de ebben is jókat alszik Levi :lol:
Sinlacot már kaphatnak a babák??? Nem csak olyan 4 hónapos kortól? Mi akkortól kaptuk anno.

Madaran
az utazóágyban van olyan, ami felemelhető, mint a kiságy. Na az tök felesleges. Nekünk olyan van, soha nem használtuk ezt a részét. Az oldala meg hálós. Pierre Cardin a márkája.

Jimbone,
hiányolnak a júliusi topiban is, olvastam :lol:

Orew,
nekünk az utazóágyban van matrac, és a kemény lapja, és a matrac közé tesszük a légzésfigyelőt.

Ádibaba, Orew
képkicsinyítés: töltsétek le a netről mondjuk az irfanview nevű programot, annak a fenti menüjében van egy Image nevű legördülő menü, abban Resize/Resample és abban az eredeti méret nagyobb számát át kell írni 600-ra, a másikat csinálja magától. Ezt a képet elmenteni a File/Save As menüben, és már fel is lehet tenni. A lényeg, hogy az ide feltöltendő kép nem lehet nagyobb 600x600 pixelnél.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Én mostanába kép kicsinyitésre ezt használom:
http://www.sharedpic.com/ , nem kell semmit se letöltenem gépre és készen kapom kódot amit csak be kell fórumokba, vagy weblapra raknom, nem kell ügyeskednem

Kenderike
Kép
kenderike

Kis késéssel folytatom :)

Balázs jövő héten lesz 2 hónapos, szépen gyarapodik, kis tokát is növesztett :wink:
Igazán jó baba, semmi gond nincs vele! Milán is szereti, agyba-főbe puszilgatja és ölelgeti. Ha sír, rohan hozzám és ráncigál a kicsi felé, közben kiabálja, hogy mama-mama!!! Időnként odaküldöm, nézze meg alszik -e, akkor meg jön vissza és becsukja a szemét úgy mutatja, hogy alszik :) Nem beszél még, de szépen lemutogat mindent. Igaz, amióta Bali megszületett, megduplázta a szókincsét.

Sikerült beállnia egyfajta napirendnek, ehhez már mind a kettő alkalmazkodott. Reggel 7-fél 8 körül kelünk, kávé-reggeli-szopi-egyebek után irány a játszótér. Délben ebéd és alvás, délután megint játszó. Este két műszakban fürdetek és altatok.
Összejöttünk páran rendszeres játszóterező anyukák, mi is jókat beszélgetünk közben, a gyerekek meg egyre inkább eljátszanak egymással. A délutáni játszóra már az apukák is jönnek! Ezen kuncogtam ma, hogy amíg anyucik a büfizés-bölcsöde problémákat elemzik, az apukák Tarantino filmekről beszélgettek :lol:

Milu csütörtökön kezdi a bölcsit, egyelőre heti két délelött. Kicsit izgulok...
Jövő héten megyek a 6 hetes kontrollra (kicsit elcsúsztam vele :)), már nagyon ránk férne egy jó kis összebújás.

Röviden ennyi. Jól vagyunk, összeszoktunk, minden rendben :D

Szoktam ám olvasni, de írni már nem nagyon van időm. Ha van pár percem ezer mindent kell csinálni, de remélem lassan ide is vissza tudok szivárogni!
Vendég

Sziasztok!

Ismét csak gyorsba mert alszik és megyek fürdeni meg apával is kéne végre foglalkozni egy kicsit.
Volt Dr. néni, megnézte inden rendben van amit ő lát. Mivel volt hasi uh. a korházba és ott nem találtak semmit így várunk.
Mindenkinek köszönöm a jó és hasznos tanácsokat és nem sértődtem meg mert nekem is eszembe jutott a túletetés is.
Most töbször eszünk kkeveset egyenlőre és fokozatosan fogjuk növelni az adagot és az időt kitoni 2 órárol 3-ra.
Mégegyszer köszi mindenkinek nagy hasznos dolgokat írtatok, remélem hamarosan rendeződnek a dolgok nálunk és jövök olvasóba és íróba is.
nikó

Koszmó: nekünk is -még Milánnál- a doki mondta, hogy a Johnson's szárítja ki a fejbőrt, ne használjuk! Helyette a Bübchen sampont ajánlotta, ami növényi alapú, szinezék és vegyszermentes. Milán csak egyszer volt koszmós, amint azt eltüntettük elkezdtük ezt használni, és azóta sincs vele gond. Balinál már csak ezt vettem.

És pár fotó:
Kép
Kép

... és a kedvenc képem (eltekintve a ronda piros szőnyegtől :lol: )
Kép
Vendég

Csilla :lol: :lol: Csodaszépek a gyerkőceid!!!!! De a harmadik kép csúcs aranyos!!!! :lol:

Mindenkinek köszi az utazóággyal kapcsolatos infokat. Lehet, hogy még a héten beszerezzük.

Nikó :lol: De jó, hogy semmit nem találtak! Remélem, hamar megoldódik a bukás-gondotok ezzel a kevesebbet többször módszerrel.

Adri :lol: Megint fejéssel szaporítasz? Nekem a bal mellemben van kevesebb tejci, és valahogy nem is akar több lenni. Pedig mindig full kiszívatom. Lehet, hgoy fejni kellene? De valahogy beállt a kereslet kínálat, nem akarom megbolygatni. De tényleg, mi van, ha pár hét múlva ---ahogy esetleg nálatok--- többet szeretne a drága??? :shock: :?:

Kicsinyítés: én paintben szoktam: abban megnyitom a fotót, :arrow: a kép pöcöknél: nyújtás-döntés -nél beállítom a százalékot :arrow: attribútumnál megnézem, mekkora lett (600X600 v. kisebb) :arrow: mentem így :arrow: aztán mehet a beillesztés

Tünde :lol: Hajdúszoboszló is jól hangzik, mingyá megnézem, amit linkeltél...

Rugalmas kendő nekem jobban tetszik, mint a mei-tai, Zsizsán kívül van vkinek ilyen?? Nem tágul ki egy idő után?

Kisbarátok: megy a dumálás hozzájuk ezerrel. Van két kedvenc pajtása is: ami nekem a legkevésbé tetszik :roll: természetesen a legszínesebbek, legcsicsásabbak... Na, mikor kezdődik az esztétikai nevelés????

madaran

Sziasztok!

Kovisziszka!

A húgoddal kapcsolatban írnénk, nagyon ismerős amin átmegy én is mindig a terhességnek ebben a szakaszában voltam úgy, hogy vagy nem volt szív müködése a magzatnak vagy üres volt a petezsák. Mindíg azt mondták hormonális okok vannak a háttérben, ha én nem járok utána és nem megyek genetikai vizsgálatra nincs ma itt a csodabogár. Egy vérvételt megér szerintem és lehet nem találnak semmit de lehet, hogy igen. Ha kell tudok címet adni.

Lányok 11 óra körül kimennék Grétivel de mit adjak rá? Van ilyen tavaszi overál az jó egy badival meg rugival?
nikó

Sziasztok!

Johnson's nekem se jött be nagylánynál, tiszta kiütés lett tőle a feje, azóta többieknél kerülöm.

Nekem Nandu kendőm van, picur szereti csak felvevés egyenlőre leírás alapján megy csak. Egy Fannysat kapok majd kölcsön hátha azt képes vagyok felvenni leírás nélkül is.

Rugalmassal nincs tapasztalatom, szerintem nem szabadna tágulnia.

Livi 2 hósan 5880 g volt 1430 g-ot hízott 1 hó alatt és már 57,5 cm.
Éjszaka mint ahogy írtam fentebb szuperek ma is 10 től 6 ig aludt, viszont napközben 1,5-2 óránként eszik. Sőt este 8-tól gyakorlatilag 10-ig folyamatosan eszik, feltankol éjszakára.

Tényleg Nóciról tud valaki valamit, sokszor eszembe jut mi lehet velük.

Akik Dévényihez vittétek babót, mit kell tornáznotok, hogy vagytok?

A babók csuda édesek a képeken, testvéres képek olyan meghatóak.

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok Lányok!

Vagyok én is csak olvasóban, nagyon car napjaim vannak mostanában.

Nem tudom, hogy ezektől a frontoktól de Marci nagyon nyügi volt az elmúlt napokban.

Tegnap voltam nőgyógyinál, nekem sem fájt, hogy megturkászott inkább kicsit kellemetlen volt meg hát elszoktam már tőle, hat hét alatt. :lol: Minden ok lehet fürödni, összebújni meg minden. :D

Johnson's: mi is kipróbáltuk Jázminnál nem vált be. Extra érzékeny börrel rendelkezünk Jázmin allergiás volt minden konzerváló szerre ami a fürdetőkben van.

cscsi: nagyon édesek a gyerekek. Nagyon kis vagány haja van Milunak :lol: . Bizti hamar be fog szokni a bölcsibe, csak egy pár nap roszz de inkább nekünk anyáknak mint a gyerekeknek, szerintem sokkal jobban kötődünk mi hozzájuk. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom, Jázmin másfél évesen kezde a bölcsit és az első sírós napok után már nem nagyon foglalkozott velem :cry:. Jobban érdekelték a gyerekek és a játékok.

Hát lányok én nem fogytam semmit, inkább hízok. Nem értem pedig nem is eszem sokat. :oops: Valakinél van még ilyen? vagy csak én vagyok erre hajlamos, Jázminnál is ez volt. Biztos a hormonok.

kenderike: jó sokat nőtt már Livi.

Mindenkinek szép napot
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok!

Beusmimi: Azt mondjak van aki nem fogy amig szoptat, sot bizonyos esetekben meg hizik is. Ez allitolag azert van, mert a szervezet fel akar keszulni egy esetleges insegesebb idoszakra, hogy akkor is legyen mibol szoptatni a babat. Gondolom ez alkat kerdese. En sem fogytam amugy. 6 kilo ment le a 14bol a szuleskor, azota stagnal a sulyom, pedig enni ugyanannyit eszem mint regebben.

Cscsi: Tunderiek a fiaid, foleg igy egyutt.

Johnson's: Nekem a dokineni kulon kiemelte, hogy ne hasznaljuk a termekeiket, mert allergias reakciokat valthat ki... :(

Udv,

Orew

orew

Sziasztok!
Na jól kib..tam magammal.Írtam egy szép regényt és véletlenül kiléptem...
Szóval fotó szerkesztő..
Nekünk ez van,innen le is lehet tölteni,és tök egyszerű mivel magyarul van :lol: http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_p ... a=4106&k=9

Hordozó kendő..
Kenderike én így kötöm jelenleg és innen is tanultam meg :lol:
(múltkor Zsizsa is belinkelte ezt a blogot)http://hordozokendo.freeblog.hu/categories/babahordozas/
és külön a kötés..
http://www.youtube.com/watch?v=HZGHMPQj ... r_embedded
szerintem így sokkal látványosabb ,érthetőbb mint képről megtanulni.
Rugalmas kendő..az tök jó!!De kb 8-9kilóig jó állítólag,mert utána nagyon nyúlik,és nem tart olyan jól.

mimi12

Nikó!
Mikor született a Regi az egyik szobatársam kislányának húgyúti fertőzése volt és amiatt bukott sokat.
Nekem kicsit fuat ez a bukása Grétinek..A Regit a kórházból 3 kiló alatti súllyal 80-90gr szopival hoztuk haza,2hetesen már tuti megette a 150gr-ot.Szerintem ha nem múlik /javul a bukás akkor kérjél esetleg egy vizelet vizsgálatot is.Szerintem a mennyiség amit eszik Gréti nem indokolja a sok és nagy mennyiségű bukást,ugyanis ez nem nagy mennyiség..

mimi12

sziasztok!

Ma volt itt a védőnő utoljára,mármint nem fog már heti rendszerességgel jönni.Átadta Luca neki a kis ajándékcsomagot,és úgy meghatódott,hogy a könnye is kicsordult :) olyan jó volt látni,hogy örült neki,és hát tényleg meg is érdemelte :)

Mimi,nálunk Zsombi a kórházban 20akat evett :roll: Itthon meg 70et amikor 1x megmértem.És mégis heti 200g-okat hízott,kivéve most :wink:

Beus,sztem rajtad nem látszódik meg ha felszedsz pár kilócskát :wink: Én is megálltama fogyásban,igaz amit felszedtem le is ment,de van még bőven felesleg.

És tegnap feltudtam venni a farmeromat is!! :) :) Hurrrrááááááá :D

Nikó,majd reagálsz is ha tudsz!A lényge,hogy megoldódjon ez a bukás dolog!Luca nálunk sokat bukott,de nem volt refluxos,viszont ő tutira túlette magát :wink: Nem méregettem őt sem,de iszonyat mód hízott :)

Anna,én azért nem szerettem volna kendőt,mert bénának érzem magam a megkötéséhez,nekem a mei-tai egyszerűbbnek tűnik :wink:
Ja,és tegnap elmentünk egy üdüléses előadásra,feszt hívogattak telefonon,hogy ugyan menjünk már el,és rászántuk amgunkat,persze nem vettünk üdülési jogot,meg ilyeneket...de az ajándék nyaralást átvettük.Harkányba megyünk majd 3éjszaka 4 napra vmikor,jöv év szeptemberig lehet felhasználni,reggelivel és teljes wellness-el,már a neten megnéztem a szállodát,nagyon tetszik :)
Úgyhogy lesz most 2x is pőárnapos kiruccanásunk.De Harkány valszeg csak jövőévben :)

Cscsi,nagyon édesek a fiúk :) És micsoda frizkójuk van! :) Tök jó,hogy mehet Milu böcsibe...nálunk aki otthon van kistesóval esélye sincs bejutni :cry: :cry:

Kenderike,nagyon édes Livi ahogy alszik :)

Lina,nem tudom emnyni idős krotól lehet enni a sinlacot,de mi 5 hó körül kaptuk,hogy kissebbeknek lehet-e,azt nem tudom.

Megyek nekilátok a főzésnek,hogy holnap már ne kelljen :) Gulyásleves lesz meg palacsinta,remélem hagyják a gyerkők,hogy kisüssem :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés: jövőhétre már napközbenre 14-15 fokot mondanak, mit adtok akkor kintre a gyerkőcre? És bentre? (lehet, hogy hülye a benti kérdés de mindegy :lol: )
Szerintem a rugi-nadrág-pulcsi + pléd variáció már kevés lesz, van ilyenkor valami átmeneti kabát vagy vékonyabb zsákocska amit rá lehet húzni a bébire???
:oops: :oops: (nagyon kezdő vagyok még azt hiszem)

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok lányok!

Dbea: én postán küldtem be az igényt az anyaságira és a családi pótlékra (a netről le lehet tölteni a nyomtatványokat, van kitöltési segédlet is, nem bonyolult), megkaptuk a pénzt 1,5 hét alatt. A férjem bement egyszer személyesen is, de 96-an voltak előtte, így otthagyta őket. Az iratokat meg nem kell külön-külön fénymásolgatni, az összes kártya mehet 1 lapra, a másik oldaluk egy másikra, pikk-pakk megvan.

Babakötvény: én tegnap intéztem az OTP-ben. Tudtommal bármelyik bankban lehet, vinni kell hozzá a születési anyakönyvi kivonatot, a gyerek adószámát, a családi pótlékról a határozatot, a te személyidet és lakcímkártyád. A bank aztán lekéri a pénzt az Államkincstártól. Én nem kaptam semmiféle előzetes értesítést ezzel kapcsolatban, azért kötöttem az OTP-ben, mert nekem is ott van számlám.

Öltözés: én tegnap vettem jópofa kisdzsekit a Tescóban, szerintem nagyon aranyos őszi-téli rucik vannak. Egyúttal beszereztem baba 68-as kollekcióját is, mert a 62-esek pont jók rá most.

Fűtés: nálunk is egyre hűvösebb van :(. Mi fürdetéskor hősugárzózunk, mert egyébként azért a 21-22 fok még jó a lakásban. Mondjuk ilyen borongós napokon hűvösebbnek érzi az ember, mint mikor besüt az ablakon a nap. Brrr október :(.

Kép
angelita

Fürdéskor már mi is hősugárzózunk... Nálunk egyelőre még 23 fok van a lakásban, de én már pulcsiban vagyok. Marcin meg nappal már hálózsák van a kiságyában. Szerintem már elkél :lol:

Akartam még írni, hogy tegnap megjártam a fogorvost, és megúsztam a koronát egyelőre :lol: :lol: Azt mondta, hogy egy egyszerű töméssel még kihúzhatom simán egy pár évig. Mivel időm nem nagyon lenne most még többször visszamenni próbálgatni, meg ki tudja még mi kell hozzá, így kiegyeztünk :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

niko:
A hasi uh nalunk is negativ, de Robi attol meg refluxos. :( Azt csak nyeleteses rontgennel lattak, meg a gyomroszondaval. A hasi uh ezt nem mutatja ki.

baratodildi

Beus,
én mindenkinek azt mondom, aki szülés után elkezd hízni hogy nézessen pajzsmirigyhormont, meg terheléses cukrot. Nekem szülés után csúszott szét anno, és csak akkor mentem orvoshoz, mikor már 16 kilót híztam. Korábban kellett volna.

Én Levinek vettem egy kis overál szerű valamit, de csak ilyen termo anyagból van. Aztán itthon észrevettem, hogy az van ráírva, hogy csecsemű hálóruha, de én ezt adom a rugi tetejére, meg egy sapka, és kiscipő.

Képzeljétek, tegnap hazajöttünk, és még kiszaladtam a garázsba a cuccokért. Mire beértem Lili levette a saját cipőjét is, meg Leviről is a kiscipőt. Olyan aranyos volt.

Ildi,
holnap mi is megyünk doktorbácsihoz, szerintem kérem, hogy Levit is utalja be arra az egy éjszakára, mert most már nagyon küldi vissza a kaját. Ma azért kellett tápszert adnom délben, mert szopott, szerintem nem is olyan vészesen sokat (120-150 körül eszik, a súlya alapján többet is ehetne), majd nagyon sokat visszaküldött, és üvöltött, hogy éhes. Persze akkor már tej nem volt, hisz akkor szopta ki mind a kettőt. Tápszerből visszapótoltuk, és az benne maradt. Mondjuk főleg a tej jön ki, a tápi marad, de abból keveset is kap, meg gondolom azért sűrűbb kicsit.

Képzeljétek, ma apunál rosszul lettem, de annyira, hogy orvost kellett hívni. Még szerencse, hogy a haverja a háziorvosunk, és épp a közelben ebédelt. Szegény otthagyta a kaját miattam. Nem talált semmit amúgy, vérnyomásom jó volt, trombózisom nem volt, de nagyon szorított a mellkasom, nem kaptam levegőt, hányingerem volt, rázott a hideg, és mindez két másodperc alatt tört rám. Aztán egy fél óra múlva elmúlt. Lehet, hogy a cukrom esett le nagyon, de mire hoztak elemet a vércukormérőjébe, addigra már az is jó volt. Azóta sincs semmi bajom, de majd megyek vérvételre.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Babák gyönyörűek!

Képkicsinyítés
irfanview van magyarul is :wink:
És egy csomó egyéb képszerkesztési lehetőség is van benne!
Vendég

Mi alapvetően jól vagyunk... csak anyáék a jövő hét végén utaznak haza :cry:
Vendég

Sziasztok!

Nóciék már otthon vannak és alakul a pici lány.Most 2 hónapos.

Kata:már igy eltelt az a 3 hónap.Végül kiköltöznek vagy hogy alakul a dolog?
Vendég

Sissi: teszel fel képet Atiról, hogy mekkora már? :lol:
És akkor el is kezdem a tablót csinálni 8)

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Zora melle megint bedrrant, olyan a bal melle mintha egy pattanás lenne rajta. Kicsit ki vagyok, mert dokinéni nem tudja mi az, alkoholal kenegetem. De mostmár tuti gyerekorvost váltok.
A gyerek hangulata jó, persze a frontok hatását leszámítva.
Nem tudom hova forduljak vele?

Öltözködés, én is gondban vagyok vele. Persze mindig is gondban voltam, de a lakásban 23 C van, de én is felveszem a pulcsit.
Túlöltöztetni sem akarom, mert mit adok rá télen....?! Persze reggel is volt fikusz szívás.
Kaptam egy vastagabb kezes lábast azt adtam tegnap a badyra, nagyon nem tetszett a kisasszonynak, hogy ebben már nem tud úgy mozogni.

Anna tejfakasztás: elkezdtem inni a laktoherbet, 4 napig, de most megint van bőven tejci.

A kendős-autós túra jól sikerült, csak az volt a lényeg megállni nem szabad Zorával.

Linácska ez nagyon durván hangzik, remélem nem lesz semmi gond a cukroddal meg mással sem.

Cscsi: édesek a gyerekeid nagyon. Egyszer írtál foltisztítót amit a dm-ben lehet kapni, és babaruháknál lehet használni, leírnád újra a nevét? Köszi!

Tündi gatya :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!
Jó éjszakánk volt, csak reggel ment a nyügi, amig makka nem sikerült. De ez most már napok óta így megy.

Adri :lol: na, mára tök elkezdett fájni a mellem, meg is ijedtem, hogy be fog gyulladni. Úgyhogy masszírozás, szopiztatás a jobból ezerrel, és fejtem is. Most mintha jobb lenne...de totál besz@rtam, hogy akkor engem is elért a gyulladás...huh...Tejszaporítót én is iszom, ha eszembe jut. Lehet, hogy így kúraszerűen kellene? Most gyorsan tettem is fel vizet.

Mi ma megyünk a védőnénihez újfent. Csak méricskélés lesz, de 20 perc legalább, mire odaérünk babakocsival. és most én is tanácstalan vagyok ruhaügyileg... Lábzsák nem kell még, ugye? Irtó hideg lett, az eső is bármikor eleredhet, úgyhogy vinnünik kell az esővédőt. Csak azt nem tudom, hogy a saját fejem fölé hogy tartom közben az esernyőt... :?: :shock: Reméelm, nem fog esni...

hízás-fogyás:...hmmmmmm: gyorsan bekapok egy túrórudit, mielőtt ezen a kérdésen nagyon elméláznék....

madaran

ja, és igen! ADri, asszem én is orvost váltanék... Ngyon kifogtad a védőnőt és a gyerekdokit is! Nem igaz, hogy nem tud rá valamit mondani, szegény Zora!

madaran

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?