Új privát üzeneted érkezett!

Katuska: Isten a tanúm, ha nem lennék ilyen szemérmes, megszervezném :lol:

Kriszti: ok, így már tiszta, de ebben nem értünk egyet ;) Sem te, sem én nem állítottunk haza 13 évesen sem piercineggel, sem terhesen (ugye te sem??? ;)) Azé valljuk be ebben nagyon is közrejátszik a neveltetés... Én 22 évesen csináltattam a nyelvpiercingem, de még akkor is megkérdeztem anyumékat, hogy mit szólnának hozzá ;)
A gyerekem, mindig a gyerekem marad, akármit csinál, és úgy fogadom el, ahogy van. Ha valami gebaszt csinál kamaszkorában (mondjuk miért csinálna?), akkor valószínűleg elgondolkodnék, hogy vajon az apja és én mindent jól csináltunk-e?
Amikor látom a mai tizenévesek néhány extrémebb alakját, mondom is apának, vajon Milán is hazaállít egyszer pl.: ilyen felnyírt, lila hajjal? Apa erre azt mondja, hogy nem hiszi, mert megnézné azért annak a kölyöknek a családját :roll: Ha meg mégis, hát jöhet a 0-ás gép 8)
Nem mondom, hogy a mostani feminim vonású pasi divat, ami dívik a kamaszok körében, nagyon bejön, de a divat az divat, azzal még én sem tudok mit tenni :lol: És ha akkor éli reneszánszát ez a hullám, amikor drága fiam lesz kamasz, hát arra gondolok, hogy neki az is jól fog állni ;)

biga.csiga
 
 


..

benci
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy ide írom :roll:

Magdi,
ha olvasod, nem tudok privit küldeni, illetve nem tudom, hogy megkaptad/megkapod-e, mert az én elküldött fiókomban nem jelenik meg :shock:

benci
 
 

 
 

Biga.Kriszti, persze, egyetértek, nagyon is sokat számít a nevelés. De a legjobban igyekvő szülőpár sem garancia... Tudod van egy ismerősöm, évek óta vagyunk barátok... Múlt héten jelentette be a szülei és minden ismerőse előtt, amit addig senki sem tudott róla: hogy a saját nemét szereti. És sorry, próbált "normális életet élni", de nem megy tovább...
Biztosan túlságosan foglalkoztat még az eset, pedig csak barátként kell gyakorolnom a feltétlen elfogadást. Barátként megy is, nem is olyan nehezen. De hogy birkóznék meg mindezzel, ha az anyja lennék? Olyan könnyű azt mondani, hogy én majd vigyázok a gyermekemre, én majd jól nevelem, én majd elfogadom minden hóbortját... Persze, mindannyian igyekszünk. De egyúttal akaratlanul is mindannyian álmodozunk arról, hogy a gyerekünk egyszer felnő, és megházasodik, és szép élete lesz, és unokázhatunk. Tényleg fel vagyunk készülve arra, hogy ez a remény talán sohasem valósul meg? Ne történjen meg soha, de elfogadjuk majd, őszintén és tiszta szívvel ha a fenti történet a saját gyerekünkkel esik meg? Vagy ha egy szép nap azt mondja: "Anya elmegyek dél-izéke országba a háborús övezetbe orvosnak, kicsi az esély hogy élve visszajövök, de azért szeretlek"... Vagy ha rossz társaságba keveredik, vagy bármi más miatt bűncselekményt követ el...
Tiszta lelkiismerettel és teljes biztonsággal azt tudod mondani, hogy bármi is történjék, mindent elfogadsz majd? Hogy mindig, minden körülmények között ugyanannyi szeretettel fordulsz majd felé, mert a gyermeked? Őszintén irigyellek ha igen. Én csak annyit merek biztosan állítani, hogy minden erőmmel igyekszem majd ezt tenni, és közben bizony van bennem félelem. Aztán persze mostanában amúgy is a béka feneke alatt van az önbizalmam. Lehet ez a bizonytalan világlátás is csak ennek a része :roll:

Közben attól is tartok, offolom/untatom a topicot... Nem kéne inkább priviben folytatni? Már ha van még kérdésed :wink:
kisbogacs
 
 


Benci :)
Jó Téged látni! :)
Hogy vagytok?

Az elküldött levelek a kimenő fiókban vannak mindaddig, míg a címzett el nem olvassa, s akkor kerülnek át az elküldött fiókba... Nem lehet hogy Magdi egyszerűen csak nem tudta még elolvasni a levelet?
(bocs ha olyanról oktattalak ki, amit amúgy is tudsz :) )
kisbogacs
 
 


Sziasztok!

Lucus: most lett meg az eredmény, minden "méréshatáron alul" van, de még orvosnak nem mutattam, majd kedden megyünk tanácsadásra. Kezdek arra hajlani, amit mondtál, hogy nem mutatható ki még ilyen kicsi korban.

Amúgy ismeri valaki a Milupa Pepti Plus tápszert? Elvileg tejallergiás gyerkőcöknek találták ki.

Katuska: nagyon jó az a sapi! Én is nagyon szívesen megtanulnék horgolni, rá kéne venni anyumat hogy tanítson meg. Remélem lenne türelmem hozzá. Kiderült már egyébként, hogy mi az a Pomma???

Nyilvános szoptatás :shock: :shock: :shock: :D
Nyilvános gyerekcsinálás :D :D előbb-utóbb eljön az ideje, ha így haladunk...

A fiamnak kint van a jobb alsó egyes foga. Rögtön meg is harapott vele... hát elég éles. És olyan aranyos, azóta folyton bizgeréli a nyelvével.

Szilvi
Kép
xania9
 
 


Sziasztok!

Benci: nem kaptam semmit :( Elküldöm priviben az e-mail címem, írj oda!
magdolnasz
 
 


Hali!

Ismét itt, ma Apa szülinapját ünnepeltük... most játszik az új számítógépes játékokkal :roll: :D

Hanna: tűzriadó :evil:

Katuska: szuper a sapi!!!

Eszterem: gyönyörű a kis Eszter! És milyen ügyes! Figyi, az miért jó, hogy kivehető a járóka rácsa- komolyan kérdezem- én annak örülök, hogy Vió onnan még nem tud kiszökni- ki tudja, mire lenne képes...

Móni: derékfájás-részvétem :( !

Erika: gratula az új fogacskákhoz!

Nekünk fogunk továbbra sincs... Petra nincs lemaradva, Vió jóval idősebb, és egy darab foga sincs :wink:

Infó: jártam a Liliputi boltban a Mammutnál- új kiscipők, hiányzó méretek szeptember 29-én érkeznek (a legkisebb méretből totál ki vannak épp fogyva).

A fejlesztéses cikkek tök jók! Hát, nyelvet biztos nem fogok idejekorán taníttatni a gyerekemmel- én se tanultam angolul általános iskola 6. osztályig, most meg egész jól megy, így nem hiszem, hogy attól függne, hogy bébikorban kezdi-e az ember. Bár ilyen alapon azt se tudom, minek járok vele Ringatóra (lehet, hogy inkább a saját szórakoztatásomra), mivel 17 éves koromig totál zenei antitálentumnak számítottam, majd hirtelen váltás következett be :roll: , s most egy kórusban énekelek (bár bizonyos hiányosságok megmaradtak, és valószínű azon a kiskori zene fejlesztés se sokat segített volna). Különben meg nem biztos, hogy szeretném, hogy zenész legyen.

Ja, Vió most már egyáltalán nem mutogatja meg a sünit és a fekete pókot- vagy elfelejtette, hogy hol vannak, vagy már "uncsi" és csak 6 hónaposan volt érdekes :D

Érdekes módon "kukucska" játékot se játszik- azt is abbahagyta. Most csak a leül-feláll, menni próbál és RÁG, RÁG, RÁG - csak ez érdekli. Azért nem kezdek aggódni, hogy visszafejlődött szellemileg. :roll:

Járni tanítás: nem tudom, mi a teendő: kell két kezét fogva járni vele, vagy nem? Jelenleg ott tartunk, hogy otthon mászik. De idegen helyen csak járni akar. A kocsiban üvölt, az ölemből ki akar mászni, ha földre teszem, csak ül és kapkod a kezeink után, majd azonnal feltornássza magát és menni próbál kézen fogva. Ami azért is ciki, mert ahhoz már hideg van, hogy zokniban mászkáljon kinn, a kiscipőben (puhatalpú) meg nemigazán megy a járás (amúgy sem, de látszik a különbség) :roll: A járókában le sem ül, csak kering, enni is csak úgy akar :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)



Kép

Kép
maszatmanó76
 
 


Kriszti: nincs több kérdésem, de amúgy a válasz a kérdésedre igen :D ;)
Bízom magamban, a férjemben, és a gyerekemben (a sorrend nem lényeg), hogy nem fog rossz társaságba keveredni, mert nem kell otthonról ilyen társaságokba menekülnie, ezáltal nem fog semmi törvénytelent elkövetni. Én ebben biztos vagyok, ha nem lennék akkor a fene megette, azt érezné a fiam, és én kergeteném ilyen bandákba...
Ami a másságot illeti, ezt nem mertem példának hozni (pedig akartam), de emlékszem, hogy a legjobb barátnőmmel beszéltük még anno a fősulin, hogy mi lenne, ha a gyerekünk bevallaná, hogy a saját nemét szereti, én mondtam, hogy semmi, ugyanúgy imádnám, a barátnőm vacilált, azt mondta ilyenre inkább nem is gondol.
Nem tudom, azt hiszem, hogy én néha sokkal jobban tolerálom a másságot, mint a nagy magyar átlag, hogy miért? Nem tudom, nincsenek leszbikus hajlamaim, tehát a dolog nem ebből fakad. Talán, mert olvastam, hogy ez nem egy szerzett dolog, hanem genetika, amiről az adott ember pont nem tehet? Nem tudom. Talán, mert ismerek homoszexuálisokat, és ugyanolyan emberek, mint mi, csak a hálószobában mást csinálnak? Nem tudom.
Talán ez mind-mind közrejátszik abban, hogy én TÉNYLEG nem sírnám tele a párnámat, nem tagadnám ki, nem szeretném kevésbé a gyerekemet, ha a saját neméhez vonzódna.
Jaj, Kriszti mégis van egy kérdésem, de azt nem kell priviben szerintem: Bartinál is 6 jött ki?

Zitocs: dokinéni, védőnéni, mit mond? Nekem nincs ötletem, de szerintem lehet itt a neten is kérdezni szakikat (meg nem mondom hol), és ők bizta okosat mondanának neked ;)
A cikk is írja, hogy a Ringató anyukának jó, mert éneket, mondókát tanul, amit tud mondani a babának, és a testi kontkat is megvan, ami igen fontos.

Xania: gratu a fogacskához! Lesz az a harapás még fájdalmasabb is ;) Apa sokszor hagyta Milánnak, hogy megjarapja az orrát, na amióta az első kibújt fogacska látványosabban kijött, Apa már nem adja az orrát, mert fáj neki Manó harapása.

biga.csiga
 
 


Sziasztok!

Csak egy dolgora reagálok, mert kerresztbe állnak a szemeim (egész hétvégén takarítottam, Apa kidőlt influenza-gyanúval, Julinak is fájt a feje, én is takonyás-köhögős vagyok, s Bori is. Egyedül MArci legény a gáton...)
Azért szerintem a nyilvános szoptatás durva. Én szoptattam mindegyik csimotámat nyilvános helyen, mert rákényszerültem. Nem kívánom senkinek, engem nagyon zavart. És nem azért, mert nem tartom természetes dolgonak, hanem azért, mert azt gondolom, amit Csöre: intim helyzet, nem tartozik másra, csak a babámra és rám.
Inkább azt kellene elérni, hgy lehessen minél több helyen elvonulni, mert annak tényleg van értleme (pl. a Természettudományiban el lehet bújni a pelenkázóba, van egy szék, ott meg lehet a babót szoptatni)
A nyilvános gyerekcsinálás: :D :D :D :D :D

Köszönöm a priviket, vettem-vettem őket. Aki még szeretne jönni okt. 15-én, az írjon, hogy tudjam, hányan leszünk. A többi időpontra szabadon lehet jönni, 10-kor kezdünk. Időpontok itt találhatóak:
http://www.fszek.hu/konyvtaraink/del-pe ... _hid=34088

Jó éjt Nektek! :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 



Biga.Krisz: ami a mássághoz való hozzáállást illeti, tökéletesen egyetértünk. És mégis, féltem a lányom, hogy vele ne történjen meg ilyesmi. Sokat gondolkoztam ezen a témán éjjel (olyan rémálmaim voltak, basszus! :evil: ) próbáltam rájönni mitől félek leginkább. Azt hiszem sikerült is: attól, hogy célpont lesz. Mindegy, hogy most a háborúban orvosos példát vesszük elő, és fizikai értelemben beszélünk a célpontról, vagy a homoszexualitást, és perifériára kerülést. Félek attól, hogy célponttá válik. Egyszóval: féltem Őt.
Jól tudsz kérdezni, Leány! Elgondolkodtatod az embert, és segítenek a kérdések tisztábban látni.:roll: Peni mellett majd hozzád is beiratkozom pszichomókus foglalkozásokra :D

Bartinál nem jött ki a 6, csak kettő... Különös, mert a sógórnőm többször is megismételte, és nála mindig hat jött ki, mindig ugyanazzal a sorrenddel: Lány, fiú, fiú, lány, fiú, fiú. :shock: Tényleg, arra nem is emlékszem, Bartinál milyen nemű volt az a kettő :?:

Zitocs, a járni tanításra én sem tudom a helyes választ, pedig nálunk is elérkezik lassan a kérdés ideje (bár Ági most inkább a kapaszkodás nélkül állást gyakorolja)

Erika, Xania, gratula a fogacskákhoz! Nálunk még mindig semmi... :D

Batkata, jujj, én még nem írtam privit, elnézést :oops: Szeretnénk menni, de még nem 100%, amíg nem egyeztettem a férjemmel.

Zitocs, nem hiszem, hogy Vió visszafejlődött volna... egyszerűen csak más köti le. Nálunk a bébitornázó nemrég még állva is sláger volt, most meg azon gondolkodom továbbpaszzolom, mert feléje sem néz. És ez így van rendjén :) Változnak, fejlődnek, mi meg csak kapkodjuk a fejünket utánuk :D

Móni, örülök hogy jobban vagy!
kisbogacs
 
 


Jó reggelt nektek,azt hittem én leszek az első!
Korán keltünk,mert api kb.10 tüsszentést engedett el,és nem a megszokott normál módon adja ezt elő.Sztem a halott is kiugrana a helyéről.Próbált halk lenni,de nem sikerült... :roll: :)

Katuska:Kérdezted Lasztiját...Most vettük neki ezen a csepeli napokon.Volt egy csomó féle-fajta ilyen dolog.Asszem hungarocell van benne,és kisfotelnek lehet használni,mikor eléggé összetömörödött benne a cucc,amikor már használja.Szoktam rá ültetni,meg én is ülök rajta,olyan mint egy puff"...Jó amúgy!
Tök jó ez a sapó!Tényleg könnyű ezt megcsinálni?Nekem nagyon tetszenek ezek a horgolt cuccok,nekem egyik ismerősöm anyukája szokott szép kis terítőket horgolni.A gyereknek kis kosárkár horgolt kikeményítve,meg kis takarót a keresztelőjére.Nagyon teccik és nagyon ügyi vagy.Én kötögetni is próbáltam már,anya tanítgatott,de valahogy nem ment...Tudom én csinálni,egy darabig...Aztán belegabajodok és elrontom...A horgolást is próbáltam,divat tervezői és ruhatervezői szakon végeztem és ott ilyeneket is kellett.Ott csináltam is,de már sztem nem is tudok olyat... :lol: Szóval nagyon ügyi vagy,szép lett!!! :wink:
Nyilvános szoptatás?Remélem ezt félmeztelenül fogják művelni,nem takargatva magukat...De betegek!!!Ha már csinálják,akkor csinálják így! :lol: Dehogy mennék...!!!úúú

Ez a neveléses téma jó!...Sztem a neveléshez gyerek is kell.Én úgy gondolom,hogy látja a gyerek a jó példákat,terelgetni lehet,de úgy gondolom,hogy mindegyikük külön egyéniség/személyiség!Persze,hogy szeretni fogja és elfogadni mindenkor a szülő a saját gyerekét,de attól,hogy valaki jó családból való,akinek a szülei mindig törődtek és neveli próbálták őt(direkt írtam így,hogy próbálták)attól,még ha a neki tetszik a piercing meg a tetkó,meg a felnyírt haj,vagy akár mi attól nem hiszem,hogy nem csináltat magának,mert akkor ő rossz ember...pölö Engem és a húgom is egy szülőpár nevelt,nincs köztünk nagy kor külömbség,ugyan annyi szeretet és törődést kaptunk,próbálatak nevelni,de attól még teljesen más személyiségűek vagyunk,mondhatni ég és föld.Én tetováltattam és lyuggattam magam állandóan és még most is fogok pölö menni még egy tetkóra,ha visszafogytam,meg voltak extrém dolgaim...De a húgomnak eszébe sem jutna,hogy tetováltasson,vagy piercinget tetessen magába,vagy akár mi.Ő kis érzékeny mimóza lélek,születése óta "jól viselkedik"Normális... :) Én meg...Teljesen más!
Szóval ezt nem lehet így kijelenteni,"hogy én megnevelem,nem lesz tetkó"!Szerintem.

Zitocs:Úgy van beállítva a járóka kint a teraszon,hogy egyből az erkélyajtóhoz van húzva és ha kinyitom ő tud ki-be járkálni,a kivehető és ki is vett rácsok által.De csak addig tud menni,míg tart a kalitka... :D Szóval,ha levegőzni akar, kimegy...Nekem nem bent van a járóka,isten ments',ő bent szabadon jár kel.Szabad ember...Nincs meg egy helyben,mindig csinál valamit itt a nappaliban,vagy valamelyik szobában... :D
Ez a fejlesztő játékos dolog...Nekünk is van ilyen formabedobós,még hónapokkal ezelőtt kapta húgomtól,de le se szarja...Zenél,úgyhogy a csiga talpját szokta hurcolászni magával,pont ezért,meg én szoktam felépíteni nagy toronyba,mert össze illeszthető és jön mindig leborítani... :lol: De amúgy nem érdekli még különösebben,ha meg őt nem érdekli,ne játsszon vele.Mikor elkezdett még anno' mászni, egy szabad szemmel :lol: alig észrevehető kis szöszmöszt kezdett el kergetni.Vagy egy bottal is elvan,esetleg egy kis zacsival mászkál,meg ilyen csipogós játékokkal játszik,azokat rágcsálja.Amihez kedve van épp.De a sláger nála az F1-es Ferrari-k,amiket még anno az apja gyűjtött össze a Shell-en,tankoláskor.Hangot is adnak ki,azt nyomogatja állandóan... :lol: :lol: :lol:
Na megyek...

Eszter

Kép
eszterem
 
 


B.-cs. örülök,hogy tetszik a hálózsák,és sikerült megvenni! :wink:

Móni de jó,hogy jobban vagy! :D

Gratula a kibújó fogacskákhoz! :wink:

Zéti végre jobban van,már nem kellett orr szívóznom este sem!Remélem így is marad!

Féltés minél jobban féltjük,óvjuk őket a világtól,annál nagyobb pofonokat fognak kapni!Anyuék engem nagyon óvtak mindentől,én azonban nagyon lázadó típus vagyok,és sok mindent kipróbáltam,mostani eszemmel,már lenne amit nem tennék meg,de megbánni semmit nem bántam meg!
ha a gyerekem piercinggel jön haza,vagy lila hajjal,arról tudni fogok,mert próbálom őt arra terelgetni,hogy bízzon bennünk,és mondja el,amit érez,amit gondol,amit szeretne!!!!
én sokszor nem mertem elmondani otthon mert féltem korholás lesz a vége,haza is állítottam piercinggel!!! :wink:

homoszexualitás és egyéb finom dolgok akkor is a gyerekem...lehet nagyokat kellene nyelnem,és titokban ütném a falat,de...,nem tudom,most csak azt kívánom ne kerüljünk majd ilyen helyzetekbe! :roll:

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Eszter, Ági is azt imádja, ha tornyot építek a csigás elemekből, és lerombolhatja :D Nálunk a kedvenc játékok: fakanál, apa pezsgőtablettás doboza, anya kiürült Gravidás doboza, a saját labdái, és anya fonalgombolyagjai :D Azért egy "fejlesztő" játékot vettem neki a minap, de ezt a tettem bátran felvállalom, mert úgy láttam Ágnes igényli: elérhető magasságban van nálunk a hifi meg a nyomtató, és Ági ha tehetné naphosszat tekergetné/nyomkodná rajtuk a gombokat. Vetten neki hát egy olyat, amit szabadon tekergethet. Azt imádom benne, hogy nem beszél, nem zenél, nem világít, nem számol, csak lehetőséget ad tekerni, tolni, nyomkodni, püfölni :)
Kép
kisbogacs
 
 


jó a játék kisbogacs!!!

KépKép KépKép
zeteny
 
 


BIga-Kriszti: tök jó volt a beszélgetésetek.... :) . Érdekes és tanulságos, anélkül, hogy állást foglalnék azért csendben megjegyzem, hogy szerintem is a családi háttér, a nevelés szinte a legfontosabb, de sajnos a kortárs csoport ugyanolyan erő mint a család........sőt........ :roll:

Katuska? ez a sapka eszement jó!!!!!!! ÉN is úgy szeretnék ilyet!!! Magamanak a nagy fejemre! Ha lesz tali legközelebb tuti isten elmegyek muti meg hogy csinálod!-lécci, lécci, lécci, lécci....
Szeretnék egy feketét nagy fehér virággal az oldalán....meg a fordítottját is.......meg még egy csomó ötletem lenne :P :P :P :P

KépKép
peni
 
 


Kriszti! ugyanilyen játéka van Petrának is! vagyis még Máté játéka volt. Kiszedtem az ágyból mert állandóan rugdosta...

Eszetekbe ne jusson priviben folytatni ezt a beszélgetést! NAgyon jó dolgokra világítottatok rá!
VAlóban nem könnyű mindig minden helyzetben feltétel nélkül szeretni a gyereket. Nem is kell ehhez oylan messzire menni. Elég csak a hisztikorszakba...tudom az természetes sőt szükséges is, hogy átessen rajta a gyerek de higgyétek el próbára teszi az elfogadást, türelmet sőt a feltétel nélküli szeretetet is még ha csak pár percekre is.
A másság elfogadásáról szülő szemmel meg saját tapasztalatból mondom, hogy nem könnyű és nem is lehet száz százalékossan beletördőni. Elfogadni el lehet ha nem vagyunk önzőek. Mi 5-en vagyunk testvérek ebből egyik tesóm a saját neméhez vonzódik. Javában felnőtt volt már amikor elmondta, hogy Ő nem tudja ezt tovább csinálni. Megpróbálta, nem megy és felvállalja az egészet. NAgyon rossz volt a szüleimnek, nekünk is. Apukám soha nem tudta elfogadni de megtanult együtt élni vele. Anyukám azt mondta átsírt éjszakák után, hogy attól még az Ő gyereke. Mi meg ezáltal példát kaptunk az elfogadásról tőlük és egy pillanatra sem éreztettük vele, hogy kizárnánk emiatt. Azóta is nagyon szeretjük, anyukám pl sokat alszik is ott nálunk és a családi ebédekre is együtt várjuk őket mindig. Ettől függetlenül nem tartom természetesnek de ez van.
És Eszternek igaza van. A neveléshez gyerek is kell.
katuska79
 
 


Peni! szívesen megmutatom de ha tudsz horgolni leírom a másikba hogyan kell. Meglátod tényleg könnyű.

Zitocs! hááát én tuti nem sétáltatnám kézen fogva hacsak nem akarod a hátralévő pár hónapot míg önállóan el nem indul hétrét görnyedve tölteni. Ha sétálni akar akkor menjen egyedül.Adj neki valamit amit tolhat. Bébitaxit, vagy akár csak egy kis széket! Amikor elmentek otthonról szerintem nem azért akar menni mert mehetnékje van hanem inkább csak folyamatos kontaktust akar és azt mászás közben nem lehet.
katuska79
 
 


Katuska, jó az összefoglalód :)

És végre volt időm elolvasni legalább az egyik cikket is, amit Hanna linkelt be! Nagyon jó! Mondjuk mindig is szerettem Vekerdyt is meg Ranschburgot is :)

Nem is mondtam, tegnap vettünk rizspelyhet, és csócsálgat belőle Ágnes :) Kezd megtörni a jég :)

Z-Krisz, igazad van, de nem is az aggodalmaskodó-széltől is túlzottan óvó féltésről beszéltem :wink:

Nyilvános szoptatás: mikor "nyaralni" voltunk, Füreden a strandon rákényszerültem, abszolút nem volt hova elvonulni. Szörnyen éreztem magam, zavart hogy néznek, valakinek csúnyán be is szóltam, hogy ne bámuljon, de az ember legyőzi a szemérmet is, ha a gyerek éhes... a második etetésre odaszegődött még egy anyuka, és ketten egyszerre szoptattunk, és úgy valahogy kevésbé zavart, pedig nagyobb látványosság voltunk...
De mindez kényszerből történt. Szándékosan kiállni és tömegben szoptatni... szerintem ez beteges... képtelen lennék rá. A szoptatás annyira intim! Hogy lehet szándékosan megtörni ezt az intimitást? Felfoghatatlan számomra...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2009.09.28 08:32-kor.
kisbogacs
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk. jó volt a hétvége, csak megint iszonyú gyors.
Visszaolvastam.

Kriszti: köszönöm, megkaptam a képeket.
Edit: a levél is ideért

Jó kis beszélgetést folytattatok, csajok! Komolyan elgondolkodtatott. Amúgy abban Peninek nagyon igaza van, hogy a neveltetés mellett a kortárs csoport nagyon meghatározó lehet. Láttam én már "önmagából kifordult" kamaszt, akit nagyon szépen neveltek a szülei, de a haverok hatására elkezdett csavarogni, inni stb. De a nagy átlag "kinövi" a kamaszkori diliket. Az meg, hogy felnyíratja a haját? Na, bumm. Lilára festeti? Kiakadnék, de ez "hóbort" is rövid időn belül a múltté. Legalábbis azt tapasztalom.
Hú, másság. Most azt mondom, minden körülmények között számíthat rám. De adott helyzetben , nem tudom hogyan fogadnám. Én egy tündéri feleséget képzelek mellé, gyerekeket stb. És remélem, ez így is lesz.

Katus: baró a sapka!!!

fejlesztés: Ádámot a formabedobó és ilyesmik még nem érdeklik. De szerintem még nem is kell. Fejleszti ő eléggé magát a sok mozgással, rágcsálással. Még ennek van itt az ideje. Ismerkedjenek a világgal.
Különben ez a fejlesztés most nagyon divatos. Mindenre ezt kell ráhúzni a suliban is (fejlesztési terv, fejlesztési napló stb). Holott eddig is ezt csináltuk csak nem adtunk nevet neki. :roll:

krisz78
 
 


Ja, nyilvános szoptatás. Döbbenet. :shock: Szerintem egyértelműen polgárpukkasztás a célja.

krisz78
 
 


Krisz! engem pont ez zavar, hogy mindenre rá kell húzni, hogy fejlesztő...A formabedobóval meg egy éves kor előtt nem is kell tudniuk játszani. Utána is jó darabig meg kell mutatni mit hova kell betenni és segíteni is beilleszteni. Én a sütifalót is csak a kedves zenéi miatt szeretném megvenni nem a formaberakás miatt :lol:

Jó esetben előbb utóbb elmúlnak a kamaszos hóbortok és később meg milyen ciki lesz majd egy két dolog! Szerintem halál ciki amikor szaggattuk a farmert meg összefirkáltuk együttesek neveivel vagy amikor apukám kockás flanel ingjébe jártam farmer mellénnyel. Mert az volt a divat:) basszus de égő....Szerintem ezekkel nem is kell foglalkozni..lila haj, meg fekete cucc stb stb. Ezek ártatlan szárnypróbálgatások de a társaságot figyelni kell és sokat de sokat beszélgetni, kommunikálni a gyerekkel az élet dolgairól. NEm baj ha időnként a kamasz gyerek be van vonva a komoly felnőttes dolgokba, a döntésekbe. És ezt már Jenő bácsi is megmondta, hogy a családi munkák, a háztartás körüli segítés, munkavállalás erősíti az együvé tartozást, családi kapcsolatokat, a felelősség tudatot. Szerintem sok kamasz azért kallódik el mert a szülei csak "kamasznak" tartják és nem bánnak vele elég komolyan és mindent ráhagynak, kényeztetik is.
katuska79
 
 


Sziasztok!

A fejlesztéshez:
Ami jó a mamának, nem biztos, hogy tetszik a babának.
Pontosan Katuskával beszélgettünk erről a babatorna kapcsán.
A Ringatóra csak azért járunk, ha jönnek a hideg téli napok, akkor jóval kevesebb lehetőség lesz kimozdulni.
Olivér pedig igényli.

A barátnőm Gekkót vezet, de nem viszem Olivért.
Vajon miért?
Mert hagyom gyerekként élni.
Nem akarok belőle mini felnőttet csinálni.
Ezért utálom a napirendeket is.
Majd lesz neki az életben.
Letojom ezeket a dolgokat... a táblázatokat, szabályokat.
Nem hiszem, hogy ettől jobb lesz neki, ha utána olvasok, mit kell tudni.
Ő meg még nem tudja és parázok.
Majd megtanulja.
Éljen 20 évesen az excelek, szabályok világában, most ne.
Most éljen a kis játékaival.
Ha kell, pakolja az edényeket a konyhában, húzogassa a fiókot, persze ésszerű határok mellett.
Én azt látom, hogy itt a fórumon is a maximumra törekszenek páran és nekem is sok néha.
Nem szabad.
Nem a gyermekünkben kell azt végrehajtani, ami belőlünk kimaradt.
Ez rosszul is elsülhet ám.
Ezek a gyerekek fognak a legjobban lázadni.
Bocs, ha valakit megbántottam ezzel.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


sziasztok,
kicsit eltűntem, de azért olvasgatok :lol: láttam szuper volt a tali :lol: Nálunk zajlik az élet, Levi már egyedül lépeget 2-3-mat, és elkezdett tudatosan szavakat mondani (ámpa=lámpa, da=labda, apa) :shock: nem korai ez még? :roll: megdöbbentő, hogy napról napra mennyit okosodik... :roll: :lol:

Zitocs, Levi is imád sétálni,ha fogjuk a kezét! A kerifiam ruhái között találtam egy kis bőr szandált, ami pont jó rá (18-as), kint ebben nyomjuk. Csak a derekam bírja nehezen :lol:

Biga, ez a nyilvános szoptatás nagyon durva szerintem...A szoptatás egy intim dolog! Persze ha a szükség úgy hozza, akkor igen, nyilvánosan is, de szándékosan?!!!! :shock: :evil:

Na próbálok visszaolvasgatni, mi volt még, míg föl nem ébred a kisfőnök :lol:

Kép
vickybabe
 
 


Sziasztok!

Nagyon igaz, amit Katuska is írt, bármennyire is azt mondja az ember, hogy minden hibájával együtt feltétel nélkül elfogadom a gyerekemet, lesznek olyan helyzetek, amikor meginog az ember. Nálunk is a dackorszak,a birtoklási vágy váltja ki sokszor az érzést. Elfogadom, hgy most ilyen, de kelletlenül, azt nézem, más gyereke is így viselkedik-e, mit szól más Anyuka, hogy éppen nem akarja a lányom odaadni a játékát más gyereknek ,stb. Közben tudom, hogy MOST ilyen, így kelle elfogadnom, de ilyenkor nehéz.. :)
Na és a kortárs csoport.. Amióta (nyár eleje) a házban lévő hasonló korú 5-6 gyerekkel együtt játszunk, jönnek elő a felvett szokások. A lányom pl. múlt héten egyik nap leköpött, másnap megpofozott :shock: tiltani nem fogom a gyereketől ezért, de nagyon sok magyarázás, beszélgetés eredménye az, hogy tudja, ez nem illendő. És tudom, hogy lesznek még bőven olyan szokásai, amit én nehezen tolerálok majd..

Na megyek, jönnek ruhát vásárolni, Beni kinőtt ruháit megveszik :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Hanna:Mi az a gekkó?
Katuska-Hanna:Én is Így gondolom,de már az elejétől fogva...
Viki:Levente nagyon ügyi!!!Képek?Miért lenne korai?Ő most csinálja...Miért ne?Eszter is ezt csinálja...
Mostanában azt csinálja,hogy megpaskolom a hasam és ő jön és elkezdi fújni,hogy "olyan" hang jöjjön ki.Ezt mi csináltuk neki és mindig nagyokat rötyögött.És ha valamit csinál és nevetsz rajta,azt ismételgetni kezdi és tudatosan csinálni...Behalás... :lol:
Eszter a járás segítővel közlekedik ott,ahol nincs kapaszkodó...De velem is járkál néha.Nincs rá kapva és sztem semmi nincs benne,feltéve ha bírja a derekad... :D

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Halihó, vagyunk mi is... bár ma sem nagyon lesz időm benézni, romokat takarítok... meg jön a doki is 9 hós kontrollra.
Szóval:
A hétvégénk (beleértve a pénteket is) kicsit sűrűbbre alakult, mint terveztem. Pénteken gyakorlatilag d.e. 11 és este 9 között csak enni ültem le. Voltunk tanácsadáson (7840 g és 70 cm, minden rendben, ügyes, okos, szép Sacám :D), aztán rohanás a nagyokért a menzára, majd, még ebéd nélkül, rohanás Zazával kobozra, majd ebéd, rohanás vissza Zazáért, usziscucc összepakolás, uszi, de előtte el Mesi barátnőéért (aki elköltözött, már nem itt lakik a faluban), uszi, haza az összes gyerekkel (beleértve a barátnőt is), és még beugrottunk +1 gyerekért, mert kevésnek tűnt az ellátmány :roll: :lol: na jó, nem azért, este 8-kor ment el egy kör gyerek, majd 1/2 9-kor az uccsó, vacsi, az ágyba meg úgy dőltem be, mint egy db fa.
Aztán szombaton korán kelés, rohanás Apósékhoz szüretelni (én meg fodrászhoz is, Saci haja is le lett vágva :D nagyon édes, aranyosan tűrte. Most olyan 3cm hosszú, de a farka hátul megmaradt Mesi kérésére), majd vasárnap du. haza. Leckeírás, pakolás, most meg mosok, teregetek, leszedem a rég megszáradt cuccokat. Ráadásul elkaptam valamit Apóséknál, így most tiszta takony vagyok, és marha gyenge. Szerencsére Saci egyelőre nem beteg, remélem, nem is kapja el.
Sacám jól elvolt, volt körülötte pörgés rendesen, sok gyerek, akikkel lehetett nyomulni :D :D Aludni napközben sajnos csak a kendőben sikerült, ami nekem sajnos, mert vasárnap délutánra már leszakadt a derekam.
Nekiálltam a legs kötésének, elég lassan haladok. Igaz, időm sincs kötögetni.
A fenti témákhoz:
FOrmabedobó: igazán majd másfél évesen fogják tudni érdemben használni, addig jó csócsálni az alkatrészeit :D
Fejlesztés: mindjárt elolvasom a cikkeket, de egyetértek a fenti többséggel, hagyni kell a babát a saját ütemében fejlődni.
Kézen fogva jártatás: sztem még korai, bár bevallom, én is szoktam Sacit, ha kéri. De elég ritkán kéri, van a kerekes tilitolija, azzal elvan, berodeózza a lakást, ha éppen nem mászni óhajt, mert az azért még tempósabb közlekedés számára :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Hanna, én is így gondolom a fejlesztést, ahogy te. Emiatt nem mentünk babauszira sem, meg babás jógára sem.
Egyébként Leventét sem érdeklik igazán a játékai, de nem izgulok rajta. A könyvek sem, a képek sem, a formabedobó sem, az építőkockák sem. Csak a felfedezés, semmi más! :lol:

Kép
vickybabe
 
 


Katuska: engem is zavar. Minden a kompetenciákról szól. hogy melyik készséget hogyan, milyen formában kell fejleszteni. Röhej. Egy jó óvónő, tanár eddig is ezt csinálta, csak nem adták neki ezt a nevet. Én úgy gondolom, minden fejleszt. A játék, az olvasás, a mozgás... minden. Felesleges ezt úton útfélen hangoztatni. Képzeld velem még egy tanfolyamot is elvégeztettek, hogy az 5.-6.-os gyerekeket megfelelően fejlesszem. Hát, elárulom, semmi újat nem mondtak. Ezt eddig is mindenki csinálta.

Anyaként sem szabad túlzásba esni. Egy anya általában tudja, mi jó a gyereknek, de nem szabad összetéveszteni azzal, hogy mi jó nekünk. (látom Hanna is ezeket fogalmazta meg, úgyhogy nem ragozom tovább) Nem kell 3 évesen angolul tudniuk, memóriakártyákat felismerni 1 évesen stb. Játszani kell. Ez az alapja mindennek.

kamaszos hóbortok: emlékeztek még az elöl tupíros kleopátra frizurára? Hú, eldugom azokat a képeket!
Bicajosgatya, neonszínű cipőfűző, márványfarmer? De a válltömések sem voltak semmik! Tök gáz. :lol:

krisz78
 
 


Csajok, hú, ezek a régi divatos cuccok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nekem mondjuk válltömésem soha nem volt, mert olyan vállaim voltak anélkül is, mint Dartvédernek :D De pont a napokban jutott eszembe ez a fajta divat, az utcán (az Astoriánál) botlottam bele egy olyan nőbe, aki mintha időutazott volna, látszott is némiképp a zavara :roll:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Kriszti:
Csatlakozunk a klubhoz, Bence sem nevez meg semmit, nem mutat meg semmit, nincs még egy szavunk sem :lol: Sebaj, örülök neki, hogy mászik, ül, vigyorog :)

Jajj az elfogadáshoz még: kicsit OFF... nyugodtan át lehet ugrani ..:)
Társadalmi elvárások is vannak, aminek meg akarjuk feleltetni a gyerekünket. Ha nem untatlak benneteket, leírom Anna esetét a bilivel.
Tudjátok, hogy nyár eleje óta próbálkozunk a szobatisztasággal. Mert hogy egy ekkora gyereknek már bilibe KELL intéznie a dolgát, a házban is az összes gyerek szobatiszta, a kis barátai is azok, és a vele egykorúak közül sokan,ráadásul mindenki ezt kérdezi tőlünk...Neki nem ment.. Szenvedünk három hónapja, és ma eljutottam odáig, hogy elég volt. Az váltotta ki ezt belőlem, hogy de. Anna megint bekakilt. Mégpedig úgy, hogy a parketta, a nadrág ,a bugyi tiszta kaki. A kádat összemázolta, a mosdókagyló is olyan lett, amit én előtte lévő nap ganéztam ki.
Láthatta rajtam, hogy ideges vagyok, és mondta, hogy sajnálom Anya ,csak bekakiltam. Ekkor már elbőgtem magam, mondtam neki, hogy nem haragszom, kicsit szomorú vagyok,de semmi baj.. Ő meg simogatott, hogy jólvan Anya... Láttam rajta, hogy megviselte, hogy én bőgtem előtte, és rájöttem, hogy nem ér ennyit. Megbeszéltük, hogy hagyjuk a fenébea biit, visszakapja a pelust, és láthatóan megnyugodott..
Már régóta tudom, hogy Anna mindent az utolsó pillanatra hagy, későn ér be, a beszédfejlődést,logikát,társas kapcsolatokat kivéve, de nem akartam elfogadni. Mert MÁSOK már milyen ügyesek. Hát el kell fogadnom, hogy az én lánykámnak több idő kell. Valkószínű így oviba sem tud menni, de ha ez az ára hogy nyugodtak legyünk, akkor legyen.. 3 hónapomba telt erre rájönnöm, elfogadnom, hogy mi nem mások vagyunk, hanem Ő Anna, aki a saját egyéniségéhez mérten fejlődik..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


piros farmer, Fido Didos póló, magas szárú Puma cipő?? :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Csöre, mint a Sötét NAgyúr:))

A tupír frizura emlékszem nekem is volt. Fél kiló zselével sikerült is belőnöm a frufrumat mert természetesen nővérem fordítva vágta le. :lol: :lol: Akkor volt divat a hátul felborotvált haj is felette a hosszú hajjal. Ha felkötöttük oylan, mintha két fejünk lett volna :)

A gekko....hát szerintem részben pénzcsalás is. 10 ezer forintért elmondják az egyébként egészséges gyerekedről aki esetleg egy más dologban ügyesebb, hogy bizony részképesség zavara van. Szerintük nicns egészséges gyerek. Egy másfél, két évesre simán ráhúzzák, hogy figyelem zavaros!!!!! Holott csak még ebben a korban nem képesek 5 percnél tovább ülni és fél percnél tovább koncentrálni.
Máté két évesen kezdett el érdemben játszani a játékokkal. Addig ment a rohanás, felfedezés stb stb. Mostanában ül le autózni, szerepjátékot játszani, utánozni az apját, rajzolni, gyurmázni, könyvet nézegetni. Minden kornak megvan a maga feladata.

VAlóban sok anya azért viszi a gyereket tornára, jógára, ringatóra mert Ő maga jól érzi ott magát. A gyerek meg halálosan unja...Egy normális gyerek mindenféle hókusz pókusz nélkül egy natúr mezei játszótéren tökéletesen jót tud játszani és fejleszti a mozgását, probléma megoldó képességét.

Mágnes! örülök, hogy ezt leírtad. Tényleg nagyon nehéz, hogy vajon a másik szülő mit szól a gyerek viselkdeéséhez. Főleg ha a másik kisebb gyerek és Ők még nem élték át a dackorszakot, a hisztiket, az akaratosságot. Mi ezért lettünk kiközösítve....mert a tökéletes anyukák úgy gondolják, hogy majd az Ő gyerekük nem lesz ám iylen, nem fog ám elvenni mástól játékot és nem fog toporzékolva lila fejjel üvölteni és nem fog ütni, harapni mérgében. NAgy lesz a pofára esés....de jelenleg én vagyok a szar anya mert a gyerekem kimutatja az érzelmeit és még nem tudja kordában tartani azokat. Tényleg nehéz a dühödt csapkodó gyereket magamhoz ölelni és szeretettel megnyugtatni mikor legszívesebb egy nagy pofonnal elzavarnám. NA akkor kell sokszor tízig számolni:)
De rossz érzés mikor pálcát törnek felettem mikor gőzük sincs még az egészről.
Te mit csinálsz amikor Anna kiborul és csapkod? Én most csak megfogom a kezét és mondom, hogy nem szabad, hogy ez fáj. Próbálom nem felkapni a vizet. DE olyan nehéz nem lekiabálni a haját a fejéről.
katuska79
 
 


vászoncsizma+streccsgatya, jugoszláv piacos suhogós melegítő? :lol: :lol:

Fido dido=7 up? Mert olyan úúúgy szerettem volna!

krisz78
 
 


Mágnes! de édes lehetett Anna! Látod Ő meg miylen emptaikus kedves lény? Mátét nem hatja meg semmi....
Mi a beszéddel vagyunk ugyanígy. Miért nem beszél stb stb. Holott önmagához képest rengeteget fejlődött és fejlődik már mindent megpróbál mondani de még legtöbbször csak ha kettesben vagyunk. Ő a fizikai dolgokban ügyes. Ügyesen mozog, gyorsan lett szobatiszta és hasonlók. De nem énekel, nem versel, nem szaval hanem tőszavakat fűz össze kettőt hármat.

És Petra sem mond ki szavakat, nem ad ki hangokat a rikoltáson, kurjongatáson kívül. De nincs ba-ba meg lala meg mama meg tata titi meg semmi felismerhető hang. Nem mutogat tárgyakra, nem is kell még. Nekik iylen korban még az kell, hogy megtapasztaljanak dolgokat. Hogy megérinthessenek, megnyalhassanak tárgyakat. Nem képeket mutogatni.
katuska79
 
 


Katuska:
Anna szerencésre ritkán durvul be, amikor napközben nem alszik, akkor kezelhetetlen esete.. Amikor pofozott, közben nevetett, mert azt hitte jó játék. Én ekkor is, aköpködésnél is nagyon határozott hangnemben leteremtettem, hogy hogy képzeli ezt, ilyet nem csinálunk, senkit sem szabad megütni, meg ne lássam ezt még egyszer, és rácsaptam kicsit a kezére. Hozzá megsértődtem kicsit :lol: . Kicsit meglepődött, mert nem szoktam vele ilyen hangnemben beszélni, és úgy tűnik megértette, mert amikor legközelebb próbálkozott, elég volt mondanom, hogy mit beszéltünk,emlékszel miért csaptam a kezedre? Ennyi elég volt.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ja Katuska:
A mintaAnyukákat felvilágosíthatod, hogy a birtoklási vágy, az akarom és a dackorszak fontos és elengedhetetlen velejárója az énfejlődésnek! MINDEN gyerek és szülő átesik rajta, ki lightosabb formában, ki durvábban. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Krisz:
a 7Up-os, igen.. :) Nekem volt bibibááá! :P

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági:bibibááá :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Látom felpiszkáltuk a topikot :D

Na, akkor összefoglalom a magam álláspontját, mert azt hiszem megint félreértettek néhányan :roll:

Másság: én komolyan mondom, hogy hiszti nélkül elfogadnám, ha bejelentené, és még emésztenem sem kellene, ebben spec ilyen határozott vagyok, és ebben 1000%-ig biztos is vagyok.

háborús övezetben orvos: csak a Barti által hozott esküvő előtti példát tudnám felhozni a gyerekre vetítve, nekem a legnagyobb boldogság, ha a gyerekemet annak látom. Ha őt ez teszi bodoggá, tegye, egyértelmű, hogy félteném, hát hogy a viharba ne, de ha éreztetem, hogy vele nem helyeslem azzal jót teszek? A frászt, ha látom, hogy tényleg ezt akarja, és örül, mint majom a farkának, akkor vele örülök, még ha féltem is (akkor lenne baj, ha nem félteném.)

Amúgy ezeket a példákat hozva jutott eszembe, hogy anno szintén a fősulin töltettek ki velünk teszteket, ugyanis a raszizmusról végeztek kutatást. Voltak különböző állítások és értékelni kellett azokat, hogy mennyire tudnád elképzelni pl: szomszédodba költözik zsidó, cigány, kínai, néger. A családodba beházasodik, és szintén ezek a csoportok felsorolva. Te el tudnád-e képzelni, hogy ilyen típusú emberrel házasságot köss stb...
És most ezt is komolyan gondolom, ha a gyerekem a fentebb felsorolt típusú (hülye szó, de nem akarok még hülyébbet írni) egyént választ társául, biztos vagyok abban, hogy a választott arra érdemes. Mindössze 2-nél jut eszembe egyetlen probléma, méghozzá az, hogy az adott személynek van egy családja is. És a nagy számok törvénye alapján, ott már lehetnek problémás egyedek, akikkel akár akarom akár nem, rokoni kapcsolatba is kerülhetek.
Ezt a gondolatmenetet továbbfűzve (csatlakozva Kriszti másság-féltéséhez), félteném a gyerekem, és az ő gyerekeit, mert a magyar tárrsadalom baromira nem toleráns, és utálnám, ha azért lenne célpont, mert fekete lányt választott, és az unokáim bőrszíne "cappucino".
Nem azt kellene elfogadnom, vagy azzal kellene megbarátkoznom, hogy néger/zsidó/cigány stb.. a menyem, hanem azzal a félelemmel, hogy nem bántják-e őket emiatt.

kortás csoport: hát hogy ne lenne nagy a nyomás, de azért valljuk be, mi választunk barátokat, és egy határozott kamasz, aki otthonról olyan értékeket hozott, az tud nemet mondani. Én nem ittam azért, mert a többiek ittak. Az igazán deviáns csoportokat meg igencsak azok a kölkök találják meg, akik maguk is hasonlóak, de ott azért otthon körbenéznék. Sokszor, ami egy kivülállónak normális, nem bizta, hogy az, hisz zárt ajtók mögött, akármi lehet... Meg az, hogy most normálisak, de vajon mindig azok voltak? Vajon a gyerek nem azt látta 5 éves koráig, hogy apa hogyan püföli anyut? Vajon a gyerek, amikor kicsi volt, megkapta azt a törődést, amire szüksége volt? Vajon kialakulhatott a biztonságos kötődés, amiről itt már annyiszor beszéltünk?
Kell a gyerek személyisége is, de az, hogy mit lát otthon, mit kap ottjon nagyon befolyásolja, hogy mivé válik.

lila haj, piercing stb..: Divat, és írtam is, hogy a divattal úgy sem tudok mit kezdeni. Apa kicsit hevesebb 0-ás gép és társai, de akkor és ott bizta nem ez lesz, mert a gyereknek van egy anyja is ;)
Egyetlen egy dolgot várnék el a gyerekemtől, amit Kriszta is megfogalmazott, kérdezzen, beszélje meg, tudja, hogy számíthat ránk, és ha éppen lilára festi a haját, és tetoválást csinál, azt ne meglepetésként tegye, hanem ossza meg velünk, hogy mire készül.
Eszter te amúgy szóltál otthon, hogy mire készülsz? ha esetleg nem, akkor miért nem?

biga.csiga
 
 


Biga.Csiga!a kortárs csoportos írásodban nagyon jól megfogalmaztad amit gondolok. Senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy ezzel vagy azzal barátkozzon, hogy ezt vagy azt megtegyen. De nemcsak az otthon látott dolgok a mérvadóak hanem a személyiség is. HA valaki gyenge azt nagyon könnyű befolyásolni rossz irányba is. Könnyen lehet "hülyíteni".

Mágnes! ja a szupi anyukáknak nem lehet mondani semmit mert a hátam mögött kibeszélnek....
katuska79
 
 


Nekem sem volt zup-om :D De magas szárú puma cipőm igen :lol: :lol: :lol: :lol: Én is inkább a kopott farmer (lyukas csak egy volt, az is azért, mert estem egy marha nagyot benne), kockás ing altípusba tartoztam :D :D

Akarom és dackorszak: igen, van, és nagyon gyerekfüggő, hogy hogyan is jön el. Mesinél szinte észre sem lehetett venni, Zazánál meg azért nem, mert nem jártunk társaságba, amikor ilyen korban volt (szegény hátrányos helyzetű középső, de akkor építkeztünk, ez elvitte minden időnket és energiánkat), egyedül Mesivel kellett megküzdenie, ő meg a tolerancia kétlábon járó szobra pici kora óta (és ezt komolyan mondom, ritka egy példány, nem tőlem örökölte). A dackorszak Zazánál már sokkal határozottabban megvolt, kiabálás, nem akarom, nem csinálom, üvöltök, stb... és nagyon nehezen is tudtuk kezelni (mert akkor a szüleimnél laktunk, persze, hogy mindig volt valaki, aki megvédte), és sajnos meg is van az eredménye, mára kivetítve is.
Egyszer a gyerkőcök logopédia tanára azt mondta nekem, ha csak Zazát ismerné, Mesit nem, azt hinné, hogy nem tudok gyereket nevelni. Nyeltem egyet... és nem mondtam semmit. Sajnos Zaza nevelésére tényleg rányomta a bélyegét az az első 2 év. Azóta is próbálom helyrehozni, sokszor nagyon jó, sokszor nehezebb.
Bili téma: jaj, ez olyan már! Annát nagy mértékben visszahúzza, hogy kistesója született, de igazából még most sincs semmivel sem lemaradva, és akkor sincs, ha csak jövőre lesz szobatiszta. Lehet, hogy valami lökés kell neki, mint anno Zazának.

Szavak: Saci azért mondogat, bár nem nagyon bővül a szókincsünk :D A cica régóta megvan, de továbbra is mindenre használja, nem csak a cicára, jött a dedededede és a nenenene (vitatkozik a kis tyúk :D)

Nem tudom befejezni, mert felébredt Saca, majd később... :D Most megyünk homokozni, meg hintázni :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Biga:Persze,hogy szóltam.Mindenkinek elmondtam...Anya le akart beszélni róla,hogy ott marad stb...De nem érdekelt.Én ekkor 14 éves voltam,mikor az első tetkóm készült...Elmentem megcsináltattam...Csak nagyanyámnak mondtam,hogy songokus rágóból van... :lol: de persze tudták,hogy mi van...Minden éven utána szülinapomra megleptem magam valami ilyesmivel...Utána jött a nyelvem.utána megint...2 volt benne!De azt már rég kiszedtem,pár éve karácsonykor és utána nem tettem vissza és beforrt... :P És a többi és a többi,meg még lesz is!Ennyi!
Katuska:Kibeszélnek?Ki közösítettek?Az komoly...Felnőtt emberek,mondhatom... :shock: :roll:

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Jó mély témákat boncolgattok, Csajok- elgondolkoztató, bölcs dolgok... én nem bízom ennyire magamban sajnos :(

Fejlesztés: de olyan nagy a kísértés, nem? Itthon vagyunk velük együtt, valamit csak kéne csinálni- néha úgy érzem, az én felelősségem, hogy minél jobban próbáljam fejleszteni, mert hát "ezért vagyok itt vele". Hogy úgy érzem néha, hogy szeretni, lefektetni és enni adni nem elég- pedig lehet, hogy igen. Persze van egy pár dolog, amit magától, spontán megjegyez (a "Hol a süni" mutogatás ilyen volt, élvezte, hogy mutogatja- most meg nem, szerintem megunta. Most repülőket néz :roll: )

Eszterem: ja, értem!!! :oops: :oops: Szóval a járókába bemehet, amikor kimegy :D :o

Járni tanítás: köszi, megnyugtattatok, hogy valószínű nem ártok neki- max a saját derekamnak :P Vió a járó-tologató szerkezetekkel még nem annyira boldogul, meg nekünk olyan van, ami mögül nem nagyon lát ki (magasabb babáknak tervezték), így egyenlőre maradok én és a derekam.

Zitocs (Maszatmanó anyu)



Kép

Kép
maszatmanó76
 
 


Zitocs! a sétáltatással aza gond, hogy rossz egyensúlyt vesz fel! Egy kézzel sétáltatni meg egyenesen káros....ezért van úgy a mozgás fejlődés, hogy feláll, kapaszkodva oldalt lépeget majd egy kézzel oldalt lépeget, tologat dolgokat. A sétáltatás nem tartozik ide. Néha szabad mer úgysem lehet megállni, hogy a kis totyogót ne vezetgessük büszkén, de csak időnként!

Bizony Eszter felnőtt emberek....én meg tegnap is jót mosolyogtam mert az anygali szófogadó kisfiú megindult világgá a kismotorral és rá se hederített az utána ordító apának, anyának:) Az én gyerekem ugyanezért szófogadatlan én meg nem vagyok képes megnevelni. Revansként az angyali gyermek torka szakadtából üvöltött mikor vissza hozták :)) én meg csak magamban gondoltam, hogy hangosabban! hangosabban! :twisted:

A neveléssel kapcsolatban meg annyit, hogy megéri a szájtépés még akkor is ha úgy tűnik feneketlen kútba kiabálom bele a tilalmakat. Tavaly ilyenkor mennyit sírtam amiatt,hogy Máté nem fogad szót az utcán, kimegy az autók elé nem jön vissza. Még pórázt is kapott. AZtán most meg szépen jön mellettem, ha jön az autó lehúzodik, a sarkon magától megáll, ha mondom neki meddig mehet el akkor ott vissza fordul. Pedig úgy tünt semmi nem lesz a nevelésből. Ezzel bíztatni akarom azokat akik az ezredik NEM-nél tartanak a tiltásokban. Van fény az alagút végén!

Csöre! nekem is volt magas szárú puma cipőm! Nagyon szupi cipő volt. Akor egyforma nőiesen csinosak voltuk a kockás ing kopott farmer puma cipő cuccunkban:)
katuska79
 
 


Sziasztok!

Most már remélhetőleg leszünk mi is. Egy hete beteg az egész család, nyavalyás influenza. Apa meg én már állunk, de Lilla még beteg. Most alszik, várom az orvost...harmadszor múlt hétfő óta :(

Visszaolvasnom esélytelen, csak ezt az oldalt futottam át. Bekapcsolódok, ha tudok.

Erre az oldalra azért megpróbálok, érdekesek a témák.

Én úgy gondolom, a gyermekem az enyém akkor is, akármit csinál, vagy akármilyen lesz. Erről szól a feltétel nélküli szeretet, amit ők érdemelnek. Arról én nem is beszélek, h fel fog bosszantani a dackorszakkal meg a kamaszkori hisztikkel...át kell esni rajta. Nem ő tolakodott be az életembe, én akartam őt, mindezzel együtt. Másrészt az nagyon fontos, h a gyerek, amilyen lesz, tükröt tart a szülei elé. Te magad leszel bizonyos értelemben. Iszonyat fontosak az otthon töltött évek, h mit lát a szüleitől, ezt fogja visszaadni.


Szoptatás: engem aztán nem zavar, ha nyilvánosan kell szoptatnom. Persze ha van lehetőség, elvonulok, de sajnos Magyarországon a legtöbb helyen se TISZTA pelusozó, de szoptatóhelyiség nincs. Ilyenkor én nem tökölök, ez egy természetes dolog, nem mutogatom magam, de megszoptatom a gyerekemet. Nem ülhetünk állandóan itthon emiatt. Amellett, h némely csajoknak épp a feneke kilóg és a cicije pont jobban kint van, mint az enyém szopikor, és egyesek gyakorlatilag az utcán pettingelnek, pont az zavarja az embereket, ha egy anya szoptat?! A pasik szexoldalakat bámulnak meg ribikhez járnak, egy szoptató anyának meg beszólnak, mert pici kilátszik a ciciből?! Mi van ebben az országban?!!!! Megjegyzem, a polgárpukkasztásnak én sem vagyok híve, de azért Magyarországon baromi nagy probléma, h mindenki azt hiszi, beszólhat a másik embernek. Pfff. Hordozás ugyanez.

Megyek, adok ebédet Apának, hadd fusson dolgozni.
Még jövök, ha Lillácska alszik.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi
 
 


Csak azt szeretném mondani,hogy mi azért járunk Zétivel uszodába,vagy ringatóra,hogy ő társaságban legyen!Gyerekeket lásson,lásson más felnőttet,ne mindig csak engem,meg a mamát!
Így is olyan félős,és mi eddig nem nagyon jártunk sehova,mert nagyon sírós volt! :wink: És nekem is jót tesz,ha kimozdulhatok!Itt nincs játszótér,normális,ahova érdemes lenne elsétálni! :cry:
Azt hiszem ezzel,nem ártok neki,és nem a fejlesztése a cél,hanem a társasági élet!

formabedobó még nem is kell,hogy érdekelje őket!

szavak,hangok Zéti csak betűket mond,f,b,p,hogy miért nem tudom,meg hang nélkül tátog,és kiabál,meg morog!

most ébredt föl,megint szívhatom az orrát! :evil:

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Z-kriszta: a társaság kell. Meg az is, hogy kimozdulj! A 4 fal között behülyül az ember, meg ingerültté is válik.

Az, hogy csak bizonyos hangokat ejt Zéti, nem gáz. Majd jön a többi is. Hangok után szótagok.... Ádám most pl. sziszeg meg morog. Egy - két szótag már hallható, de ezek még távol állnak bármilyen értelmes szótól. (még akkor is, ha hajlamosak vagyunk azt kihallani belőle)

krisz78
 
 


Katuska: köszi az infót Viola (és a derekam :D ) nevében :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)



Kép

Kép
maszatmanó76
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?