Új privát üzeneted érkezett!

Na látszik, hogy nem frissítettem az elmúlt fél órában míg telefonáltam...bocsi.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Köszi Ronci Neked is. Nem szeretnék sokáig göthösködni, bár tudom hogy nem kívánságműsor.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Barátnőm tesója éjszaka ment be szülni pestre a szül klinikára, mert elfolyt a magzatvize. ez volt 11körül, és még nem indították be a szülést, fájásai meg nincsenek..meg!!!! kért epidurált, ők meg mondták, hogy hogyha nincs megbeszélve egy anaestheessel sem akkor nem kap...hétfőn ment volna az anaesthessel beszélni, mert még 2hete hátra lett volna és most, hogy hamarabb szül, nem kap fájdalomcsillapítást..Ez szerintem undorító! Itt nálunk nem kell előre fixálni egy dokival, hogy ugyan majd adjon nekem epit, hanem hívnak egyet, elmondja a dolgokat, megkérdezi amit megakar és megcsinálja..Na mindegy én ezt nem értem. Alanyi jogon jár a fájdalomcsillapítás!!!!!! Szerintem.

Kép
Kép
ronci

Csilla!!! A homeos linket felrakod a gmailre a piszkozat mappába is???

Kép
Kép
ronci

Jó reggelt lányok!

Csilla, gyógyulj meg hamar!! Lapíts, amennyit csak tudsz!

Nekünk is lett volna buli tegnap, az unokatesóm szülinapja, hozta volna az ötéves és a 4 hónapos kislányát, nagyon vártam, hogy babázhassak, de lebetegedtek, szegények. A baba meg süvölt, és nem eszi a tápot, az anyja meg lázasan nem szoptathatja. Szegények :(

Így aztán délelőtt elmentünk edzeni, és utána egész nap Szívek Szállodája DVD-maratont tartottam (ciki - nem ciki :)), és hímeztem. Egész jól halad a babának az ABC-s kép - úgy tűnik, előbb kész lesz, mint ahogy megtanul olvasni :)

Sütöttem egy jó kis gyümölcsös sütit, mert volt egy halom kissé már avétos gyümölcsünk. A nagy részét improvizáltam, de egész jó lett :)

Annyira élvezem, hogy nincs semmi kötött progi, és egész nap olyasmit csinálhatok, amihez éppen kedvem van!

Szép vasárnapot mindenkinek!

Bori

boruska

Jó reggelt!

Én mindig húztam egy határt Lucával, hogy min kell túl lenni. Az első a 24. hét volt. Utána már lehet életképes a baba. Aztán a 28. mert akkor már 90% az esély az életben maradásra. Aztán a 32. akkor már nagyon nagy valószínűséggel nem lesz komoly baj. Utána meg a 36. hét. Mert azután már bármikor lehet szülni! Nem kell aggódni, nem lesz baj!!!!
Vendég

nóri: Én is így vagyok. Alapvetően leszoktam a 12. hét után a parázásról, de most ez a koraszüléses dolog megint megijeszt. Próbálok nem ezzel foglalkozni, hiszen pihenek és a cukrom is rendben. A baba sem nagyobb a koránál. Szóval megpróbálok nyugiban lenni. Köszi azért a megnyugtatást, jól esik.
vicky79
Budapest III. kerület

Boruska: ez tök jó, én is szeretem az ilyen napokat.

Hát nálunk nincs kecmec, a Bulcsinak muszáj megszületnie, mert különben romokba dől a nagy terv a jövőre nézve, az anyja meg a kardjába. Tehát nincs para, mert muszáj. Azt már el se merem mondani, hogy jan 31-ig nem születhet meg, mert nem érek rá, tehát szugerálom, hogy húzza ki februárig. Szívás lesz a január, mert kétnaponként ingázom Komló Kaposvár között, de a muszáj nagy úr. REmélem ő is megérti

zarja

Az már részletkérdés, hogy én hogy fogom bírni februárig. Szidom is a Zsoltit, miért nem volt képes még 2 hónapot várni. Bár akkor meg az lenne a bajom.

Tegnap is ebédnél akkorát rúgott belém, be vagyok sz*rva, ha ez így folytatódik és ő egyre erősebb és erősebb lesz, le fogja rúgni a vesém, és a májammal fog lengőtekézni.

zarja

Hát Eszter! Ez még semmi a későbbi rúgásokhoz képest. Már én is nagyon erősen érzem és megvannak az alvás-ébrenlét ciklusok is. De sztem a 30. hét körülig csak erősebb lesz. :oops: De talán csak rosszul fekszik bent és ha leszáll a vesédről, jobb lesz! :lol:
Vendég

én még nem érzek erős rúgásokat, sőt, a mocorgást is alig, de mondjuk Ti két hétte előrébb vagytok.
Egyelőre csak örülök, ha valamit érzek, amirőll azt gondolom, hogy Ő motoszkál :)

boruska

sziasztok!

Jobbulást a gyengélkedőknek!
Kép

Zarja: én nagyon irigyellek ezekért a rúgásokért! Egy kis mocorgást is nagyon tudnék már értékelni. :)

Tegnap nagyinál kukaricatörés volt. Jól elfáradtam, pedig másfél óra alatt végeztünk is. Nagyi csinált nekem káposztás rétest! Olyan régen ettem, még dédnagymamám csinált gyakran. Nagyon jól esett, rá is jártam egész nap kb 10percenként! :oops:
Az unokahugaim fantasztikusak! (nemsokára 3 évesek lesznek) :) Mióta magyaráztuk nekik, hogy a baba a hasamban van, azóta mindenhez ezt kötik.
Mentünk megnézni a tyúkokat-libákat, kérdezték hogy hol vannak a kicsi libák? Mondtam, hogy kicsik most nincsenek, erre Panni komoly arccal felémfordult: Biztos benne vannak a nagyliba hasában. :lol: :lol: :lol:
Ebéd után mondtam, hogy nem bírok többet enni, tele vagyok. Erre Virág megkérdezte, hogy kicsi-baba nem kér többet enni? :lol: Imádom őket! :D
zuzmooo

Amúgy nincs minden kórházban ügyeletes anesztes. A fájdalomcsillapítás alanyi jogon jár(na), de ha nincs előre megbeszélve, valóban előfordulhat, hogy nincs bent... Sajna.
Vendég

Sziasztok!
Tudom, hogy hihetetlen, de majdnem minden este visszaolvastalak benneteket, csak eppen mire elolvastam mindent es kepben voltam es lett volna velemenyem egy-egy temaval kapcsolatban, addigra osszeestem a faradtsagtol. :(
Nem tudom, hogy fogjuk kibirni a kovetkezo kozel ket honapot, jelenleg baromira el vagyok keseredve es fogalmam sincs, hogyan lesz tovabb.
Egyszeruen nem talalom a helyemet. Most se anyanak nem erzem magam, se terhes nonek, sem dolgozo embernek, se felesegnek, sem haziasszonynak. Mar lassan embernek sem. Merthogy egyiket sem tudom jol csinalni.
Teljesen ki vagyok fizikailag es mentalisan is keszulve a melotol. Minden reggel sirva indulok el, ha Kristof alszik, akkor azert bogok, mert nem tudok tole elkoszonni normalisan, ha nem alszik akkor meg borzasztobb, ugyanis akkor ugy lepek ki, hogy javaban mosolyog ram, de az egesz lepcsohazban hallom magam mogott a bogeset, ahogy bezarom az ajtot. Egyszeruen szornyu. :cry: :cry:
Melohelyen csak vagyok, csinalom a dolgomat, de nem erdekel senki es semmi, viszont fizikailag teljesen lefaraszt az, hogy egesz nap meg sem allok, le sem tudok ulni. Mire hazaerek mar beszelni sincs szinte erom, igy hiaba lenne meg harom oram Kristoffal altatasig nem tudok vele teljes emberkent foglalkozni, mert nem birom felvenni a tempojat. Fott kajat egesz heten nem ettunk, mert csak a gyereknek birok gyorsan fozni. Minden szetdobalva, minden rendetlen. Eddig a sogornom volt itt, most anyosom koltozik ide a gyerekre vigyazni bo egy honapra, tegnap jott, igy a talpalatnyi lakasban jelenleg ot ember tartozkodik. A sajat agyamba felve fekszem be, a sajat mosdomat batortalanul hasznalom es csak jobbra-balra tipegek a konyhaban, mert nagyon nem erzem, hogy ez az en otthonom lenne.
Tegnap mar csak az motivalt, hogy csak ma kell dolgozni, majd ket nap szabad, de csak ezutan kerult fel a pont az i-re: nemtom miert, de Kristof baba epp most lett eleteben eloszor beteg. Megfazva van, de iszonyatosan folyik az orra, omlik a nyala, gyanitom, hogy a torka is faj. Ejjel talan ket orat aludtunk osszesen, a tobbit azzal toltottem, hogy a sirva visito babamat nyugtattam, orrot szivtam, amitol meg jobban visitott. Raadasul a nagy szenvedes kozben sikerult teljes erovel belefejelnie a hasamba, azt hittem menten megszulok, de szerencsere nincs komolyabb baj, bar meg mindig faj a pocim.
A pocakbabarol annyit, hogy az egesz napos fizikai eroltetesnek koszonhetoen a het donto tobbsegeben nem is ereztem, szinte minden este szivhangot hallgattunk. Egyszeruen annyi fele dolog elvonja a figyelmemet, hogy azt sem vennem eszre, ha amputalnak a labamat, nemhogy azt, hogy egy baba mozog a pociban.
Pedig holnaptol asszem a 20. hetbe lepunk, orulhetnek is akar.

Most Feri elvitte anyosomat es a sogornomet vasarolni, vegre sikerult Kristofot elaltatni, ugyhogy jol kibogom magam, amig egyedul vagyok. :cry: :cry:

Ne haragudjatok lanyok, hogy ertelmes hozzaszolast nem tudok produkalni, csak sebnyalogatasra jarok ide.
Vendég

gg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 21:40-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Bea! Teljesen megértelek! Könnyű mondani, de ne keseredj el! Adj egy kis időt magadnak! Feri biztosan megérti, hogy most nem vagy ugyanolyan alapos háziasszony és feleség, mint pár nappal ezelőtt. Kristóf betegsége törvényszerű - ezzel most nem akarlak elkeseríteni. Ebben nagy szerepet játszik, hogy érzi rajtad, mennyire nehéz megválnod tőle. A te félelmeid ragadnak át rá is! Pedig tudod, hogy jó kezekben hagyod. Jó lenne erről beszélgetned azzal is, aki Kristóffal marad, ha részletesen elmeséli a nap végén, mit csináltak, milyen ügyes nagy fiad van, a bizalom erősödik benned. A kisebb baleseteket, esetleges sírásokat ilyenkor nem célszerű firtatni, az benned is csak lelkiismeret-furdalást okoz. Próbálj körülnézni a munkahelyeden, lehet, más is van hasonló cipőben, mint te. Próbáld kihasználni, élvezni, hogy ismét felnőtt emberek társaságában vagy, a kicsi megszületése után úgyis megint 2 évig csak a gyerekeid fogják lekötni minden gondolatod. Kristófnak sem teszel rosszat, ha kicsit megtanul máshoz is alkalmazkodni, előnyét fogod látni, amikor újra babázol. Akkor könnyebben bízod majd másra pl. amíg a kicsivel elmész tanácsadásra (van nálatok ilyen?). S gondolj bele, talán anyósod is hasonlóan kényelmetlenül érzi magát nálatok, neki valóban nem az otthona a lakásotok, de segíteni jött, ezt értékeld benne! Hidd el, ha a dolog pozitív oldalát próbálod nézni, sokkal könnyebb lesz mindannyiótoknak! Most sírd ki magad nyugodtan, amíg Kristóf nem látja, de ha vele vagy ma délután, élvezd a közös játékot, a szeretetét, ragaszkodását! Nem az együtt töltött idő mennyisége, hanem minősége számít! Fél óra teljes figyelem jobb, mint 3 óra együtt tengés-lengés. Gondolj arra, nem végleges állapot ez, hamarosan újra együtt lesztek a nap minden percében, s különben is, a kistestvér mellett sem lesz mindig teljes figyelmed rá - jobb, ha ezt már most, baba nélkül megszokja, akkor nem a tesóra fogja vetíteni. Szóval csak biztatni tudlak! Továbbra is várjuk jelentkezéseid, s mindannyian nagyon szurkolunk nektek, hogy a lehető legjobban alakuljon az életetek!
ktc

Csajok, most már hőemelkedésem is van. Király. Konkrét gyógyszerneveket tudtok nekem írni mit lehet? Neocitran-t nem ajálnják, Rubophent szintén nem (pedig totál ugyanaz mint a Panadol) és nem túl széles itthon az ilyenkor szedhető gyógyszerpaletta. :oops:
Viszont ha reggelig nem lesz jobb, betanítás ide vagy oda, nem megyek dolgozni. Nem én toltam el 2 hónapot, hanem a főnök. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Bea: Remélem hamarosan jobb lesz a helyzet és Kristóf is meggyógyul! Nyugodtan gyere közénk "sebet-nyalogatni", azért is vagyunk.

Ismeri valaki a Bergon babakocsikat? Most ilyeneket nézegetek, mert hordozóra nincs szükség, azt kaptunk így elég lenne a mózeskosár-sportkocsi funkció. Azt írják, hogy teljesen vízszintesig dönthető, de a képek alapján nem vagyok benne biztos. Van valakinek tapasztalata vele?
zuzmooo

gr
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 21:41-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat, köszi, csak az a kínom hogy nincs itthon. Mindegy, legfeljebb embert elugrasztom valahová ha hazaért.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Ha van NeoCitranod, azonnal idd meg, de rögtön! Én is megittam egyet és meggyógyultam. A hőemelkedés nem jó. Nem lesz semmi bajod egy tasaktól. Csak ne rendszeresen igyad. És ne szedj mellé be semmit, mert ugye paracetamol abban is van. De egy zacsi nem árt. Sőt! Holnap meg menj el dokihoz szépen!
Vendég

Úristen Nóri, megmented az életemet! Már lassan a bőgés határán vagyok. Azt láttam hogy van benne paracetamol, de még valami más is, úgyhogy kútfejből nem mertem. Még egyszer köszi!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csuppancs A gyógyszer mellé, ha szükséges bevetheted a fizikai hűtést is. Teszel magad mellé lavór vizet és szépen pakolsz fel nedves borogatásokat homlokodra, csuklókra, bokákra, ha átmelegszik forgatod, átöblíted, időnként megtörölheted a mellkasodat is. Nagyon hasznos tud lenni, csak arra vigyázz ne fázzál. Belgyógyász apukámmal beszéltem én is ezekről, a Panadol amit ő is ajánlott, de ha nincs másod az Algopyrin is megteszi (az nem paracetamol).
De remélem a Nóri javasolta NeoCitran elég lesz és holnap már jobban leszel! De azért létezik az orvosi ügyelet és az ügyeletes patika is, inkább, minthogy az idegességtől félholt legyél!
pammut

Pammut, köszi a tanácsot! Tudom hogy van ügyelet, de emberem még nincs itthon. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sztem túlspilázzák a gyógyszermentességet. Anyámnak 5 hónapos terhesen perforált a vakbele. (nem hittek neki,hogy fáj, mert terhes. Mit rinyál ugye...) Genny a hasüregben, fertőzés ezerrel. Hát gondolom nem csal Algopyrint kapott. Telenyomták antibigyóval meg fájdalomcsillapítóval.
Én úgy szoktam mérlegelni, hogy egy újszülöttnek mit mernék beadni. Lázcsillapítót mindenképp. Hormonkészítményt meg semmiképp. Szedálni sem akarnám, szóval altatót sem vennék be. Az első 12 hét az persze más, mert akkor fejlődési rendellenességet okozhat egy s más. De ilyenkor már fejlettebbek. A lényeg a mértékkel szón van és így sok mindent be lehet venni. Inkább, mint belepusztulni egy sima náthába. Illóolajokkal ilyenkor óvatosan kell bánni.

Nekem a téli kismama patikám a következő lesz:
Oscillococcinum, Corizalya, Homeogene, Stodal, hársfatea, méz, citrom, Cetebe, NeoCitran, Paracetamol 500mg (ezt a kettőt soha nem együtt alkalmazni!!!!) Antifluenza levegő fertőtlenítő sray,ha valaki más lenne beteg a családban és antibiotikumos orrspray, ha nagyon taknyolok, mert krónikus arcüreg gyusziban szenvedek. Plusz infralámpa és Wick vaporub.

(Emellett igyekszem vitamindúsan étkezni, gyümiket és sok savanyú káposztát falni)

http://www.kismamablog.hu/terhesseg/bet ... ss-panikba
Vendég

Csilla!!!

Amikor most betegek voltunk,a kkor sok mindenről írtunk itt, többek között akkor derült ki, hogy van akinek az orvosa csak paracetamolt, a másiké meg csak algopyrint javasol.. Azt beszéltük, Nórival akkor, mert Ő is neo citránt ivott, hogy egytől nem lesz baja, meg hát amúgyis az igazán kritikus szakaszon túl vagyunk.. amúgy nyákoldó van még benne a paracetamolon kivül, de majd holnap vesztek panadolt, meg jöhet egy kis oscillococcinum is, és az se baj, ha mostmár mindig van otthon! Én is betáraztam, mert mi van ha... De inkább egy neo citrát mint a láz! Az sokkal többet árt a babának. Szerintem. Gyógyulj gyorsan! Ja és a citromos teákról annyit, hogy vigyázz a tein tartalommal, nehogy ne tudj a sok teától aludni! Ugyhogy inkább valami tein mentes teát, kamilla stb, mint fekete ill. zöld teát...amik nagyon jók, de... :lol: :lol: Bár ha hozzá vagy szokva a koffeinhez nem okoz gondot, de én semmi ilyesmit nem iszom, így nekem egy napi teázás egy éjszaka nem alvást jelentett.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Mielőbbi gyógyulást a betegeskedőknek! Én egy szem Rubophent vettem be, amikor meg voltam fázva és nyomta a nátha a fejem éjjel, nem értem, az miért van tiltólistán, hiszen paracetamol tartalmú!

Képzeljétek, végre ma kívülről is éreztem, amikor Emő baba helyezkedett!!!!! Végre, végre, végre! Most nagyon boldog vagyok. Tudom, hogy lehet elérni nála, hogy helyezkedni kelljen neki (háton fekvés, láb kinyújt), de nem akarom ezzel kínozni. Azért ha Bori este elalszik, megpróbálom férjecskémnek is megmutatni a produkciót. Bízom benne, hogy ha ma nem is sikerül, innentől többször lesz ilyen, s nem csak kényszerítő erő hatására. :roll:

Készült ma pocakfotó is, este azt is felteszem, csak most mennem kell, Borinak hajat vágtunk (frufruból - Gerinek: bretonból 8) ), most hajmosás van, aztán szárítás - kell majd a segítségem.
ktc

Csajok, ma az uram főzött. Gyrost sütött tzatzikivel és sült krumlival. Hát én már a gyros fűszer szagától rosszul voltam, így sajnos nem tudtam enni belőle. A saláta is nagyon rosszul esett, így üres krumplit ettem majonézzel. Felvágott vagy 1kg zöldséget (ubi, hagyma, paradicsom, fejes sali) és külön tányéron tette az asztalra. Mivel én nem ettem, ő is keveset, alig fogyott belőle. Kérdezte, hogy a fejes salit megeszem-e holnap. Mondtam igen. Erre mondja, hogy elcsomagolja a többivel.
Én megkértem, hogy tegye külön a hagymától, mert tojásos nokit akarok salátával. Erre úgy megsértődött, hogy mindent kiborított a kukába :shock: :oops: . Szerintetek normális? Vagy tényleg ennyire sértő volt a kérésem. Nem szerettem volna, hogy a sali hagymaszagú legyen! :oops:
Vendég

Nóri!!! Az én uram is sértődős, ha "kidolgozza a lelkét" a konyhában én meg nem eszek a főztjéből... :lol: :lol: gondolom ez volt a fő baj, az meg, hogy még a saláta miatt is szóltál, gondolom direkt kötekedésnek vette... nem kell vele foglalkozni, kicsit érzékenyek az ilyesmire.. la.is az enyém.. nem voltál sértő, csak tudod, ki hogy érti.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Katica: gratula a mozgolodashoz! :lol: Nem is tudtam, hogy csak nalunk hasznaljak a breton szot. Sok ilyen van, ami csak ugy rank ragad, es fel se tunik, hogy nem azt e szot kene hasznalni...Pedig en igazan igyekszem.
Bea: kell egy kis ido, hogy hozzaszokj az uj helyzethez. Es szerintem is igaza van Katicanak, igy talan Kristofnak is konnyebb lesz a kistesot is megszokni, es masokkal is konnyebben meglesz, ha valamiert muszaly. Es vigasztaljon, hogy nem sokaig tart. :wink:
Nori: a pasik hiusaga a legerzekenyebb pontjuk, es valoszinuleg, hogy nem tudtal enni, pont ott talaltal celba. Holnapra elfelejti, foleg ha valamivel fenyezed kicsit...A link amit feltettel nagyon jo!
geri79

Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért!
Tavaly ilyenkor én is épp ennyi idős voltam a harmadik babámmal. :wink:
Volna néhány eladó kismamaruhám:

Kép C&A-Yessica L (44-46) Nagyon csinos darab.
Kép Készítői fölső. Nagyon kényelmes!
Kép Kép Készítőtől 40-es farmer naci. Hátul zsebes. Nagyon szerettem!
Kép Kép Készítőtől mályva színű naci-L-es Ennek nincs zsebe, de nagyon kényelmes. Jól megy hozzá a csíkos felső.
Kép C&A-Yessica XL (48-50)
Kép Rövid ujjú zöld felső

Minden ruha jól megkímélt állapotban van!!! Ezeket csak most a harmadik babavárásomnál hordtam.
Van ezeken kívül még két nagyobb méretű nadrágom is. Egy farmer és egy drapp kord.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Ja!

Van ezeken kívül még egy eladó hordozókendőm (illetve egy nagyobb és egy kisebb) és egy vadiúj kengurúm is. Kék színű.
A kendők ára: 2000Ft.
A kengurúé: 3000Ft. (A márkája nem tudom mi, de akit érdekel megnézem. Azt tudom, hogy olasz.
Akit érdekel, írjon a majorneedina@gmail.com-ra.

A nacik ára: 4000Ft
A fölsők: 1500Ft
(de megegyezhetünk!)

Ha kell mérek is! Vagy mutatok képet amikor rajtam volt.

Köszönöm a figyelmet!

Kellemes babavárást mindenkinek! Most jön a legjobb rész! Élvezzétek ki! :wink:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Az utóbbi napokban nem tudtam jönni, kicsit le vagyok maradva.

Csilla: próbálj meg ipari mennyiségű C vitamint enni, én ilyenkor 2-3000 mg-ot is megeszem, és szokott segíteni. Amúgy most én is hasonló cipőben járok, mert tegnap megfáztam, egész nap folyik az orrom, tiszta takony vagyok.

Nóri: a pasik rém kényesek tudnak lenni a konyhaművészetükre meg az erőfesztéseikre. Gondolom az urad felhúzta magát azon, hogy magához ragadta az irányítást a konyhában, Te meg nem voltál kellően oda. Hát sértett hiúságában kivágta a cuccot. Abszolút nem volt igaza, de ezt nyilván a világ minden kincséért sem ismerné el :?

Boruska: Szívek szállodája nálam is favoit :D

Bea: együttérzésem. Adjon erőt, hogy pár hónap és újra otthon lehetsz immár mindkét picurral.

A Csöppöt már én is elég jól érzem, sőt ma először kívülről is éreztem a rúgást. Apa is odatette a kezét, ő is észlelte. Hát igen, belegondolni is elképesztő, hogyha 30 dekásan ekkorát tud, mi lesz 3 kilósan :roll:

Mi ma barátokkal voltunk Bicskén, van ott egy fini étterem, kicsit kimozdultunk. Volt velünk egy két és egy négy éves kiscsaj, ennivalóak voltak. Sajnos ez a hétvége is villámgyorsan eltelt. A jövő hét sűrű lesz, mert három hét múlva itt az esküvő én meg szinte semmit nem intéztem még. Alapvetően néha idegesítően precíz tudok lenni dolgokban, hát ebben meg abnormálisan laza. De most valahogy ez esik jól.

Jövő héten kell vennem kismamaharisnyát, mert egyelőre úgy járok, hogy reggelente tönkrevágok egyet, mert vagy 15 helyen bevágom a derekát vagy szimplán levágom róla a vastag gumit. Ez a megoldás elég tré, ráadásul annyira szétkapja a neylont, hogy esélytelen még egyszer felvenni.

Kép
juci-77

Juci!

Ki kell hogy ábrándítsalak, a legtöbb kismama harisnya nem kismama valójában. Én bőszen vettem 3-4000Ft-ért darabját, amíg megláttam anyámnál ugyanazt a fajtát, méretet. 750Ft-ért vette Maroson a kínaiban... :oops:
A Calzedonia 3-4es mérete jó volt végig. Max a derekát kellett visszahajtani. Esetleg vegyél combfixet, amíg jó idő van. Kevésbé aszexuális cucc, mint a kismama harinaci! :lol:
Csak nem a Báderben voltatok? :lol:

Kedden jössz jógára? Kell matrac, vagy cipő? (régen ugye csak zokniban nyomtam meg adtam matracot.)
Vendég

Hoztam a pocakfotót:

Kép 19 hét 4 nap

Kép
ktc

Jó reggelt lányok!

Elég vegyes éjszakánk volt!
Este, lefekvés után éreztem először olyan igazán határozottan, hogy a Család kicsi kincse bulizik odabent. :) De Apa még nem érezte - hiába, no. Sok a plusz réteg a babó felett. :)
Aztán kexeltünk egy hatalmasat! :oops: :wink:
És "büntiből" hajnalban megint veszetül begörcsölt a vádlim. Mindig ugyanaz (a jobb), és mindig ugyanott görcsöl, de kb. 2 hetente egyszer. Szedek Magnexet egyet esténként, de nem merek többet, mert vesebetegség esetén ellenjavallt - én meg veseköves vagyok. Van ötletetek, mit csináljak?

Most sajnos elindulok a melóba, de bentről figyellek titeket! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Katica Nagyon szép babás pocakod van. Na, majd én is csinálok ma. Annál is inkább, mert tegnap egy ismerős anyuka rámcsodálkozott, hogy mekkora :shock: . És jöttek a kedvenc egyéb hozzászólások: "mintha szülés előtt lennél" (ja, 5 hónappal) és "biztos nem ikrek?" (de, csak 10 UH-n 4 doki nem vette észre) :twisted: .

Babamozgás. A nagyobb baba tényleg nagyobbat tud rúgni és akinek nyüzsi pocaklakója van, annál néha fájdalmas, de ahogy növekszik a kismanó, helye is egyre kevesebb lesz. A végén inkább már csak ficeregni, meg nyomakodni és ezt-azt kidugdosni tud :D .
pammut

Csuppancs Hogyvagy? Átvészelted az éjszakát? Aludtatok? Remélem már a gyógyulás útjára léptél!
pammut

Jó reggelt!

Kati!
Tippek, hogy megelőzzük a görcsölést:

* vastartalmú táplálékkiegészítők (egy elmélet szerint ez a jelenség az agy bizonyos területein fellépő vashiánnyal lehet kapcsolatos)
* sok folyadék fogyasztása
* a kalcium növelése az étrendünkben szintén kedvező lehet (tej, joghurt, sajt, konzervált hal, zöld levelű zöldségek, főtt babfélék)
* az éjszakai vádligöcs elkerülésére lefekvés előtt masszírozzuk be a lábunkat néhány csepp levendulaolajjal
* szintén hatásos ehet a lefekvés előtt elfogyasztott tonic (a tonic jellegzetes keserű ízét a benne lévő kinin adja, amely szer izomlazító hatásáról is ismert. 2 dl tonicban kb. 27 mg kinin van, amely elegendő ahhoz, hogy csökkentse az izomgörcsöt, és ellazítsa a fájó területeket.
* magnézium szedése (más források szerint a magnéziumhiány okozza a görcsöket)
* fél órás séta lefekvés előtt (a görcsök okozója a láb rossz vérellátása miatt is kialakulhat)

Ha már begörcsölt...

* a leggyorsabb segítség az, ha azonnal talpra állunk, bármilyen fájdalmas is; ha ez nem lehetséges, akkor lábfejünket húzzuk vissza 'pipaállásba'
* nyomjuk a falnak lábfejünket
* kérjük meg a Zaput, hogy masszírozza
* szorítsunk egy kispárnánk az arcunk elé, hogy ne hallatszódjon a jajjgatásunk :)
Vendég

Nóri Ez a legutolsó tipp a leghasznosabb :lol: .
pammut

Nóri!

Ez jó volt!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Csajok!!!

Kényes téma: kinek hogy áll a löttyedése? Mármint más is érzi és látni vélni azt, hogy a segge, meg a combja egyre inkább hasonlít a kocsonyához???? :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Jó reggel, cudar éjszakám volt. Hajnali négy és fél hat között próbáltam levegőt venni. Hol több, hol kevesebb sikerrel. A folyamatos orrfújás az alvást kizárta. Apának fél hatkor csörgött az ébresztő, gondoltam, felkelek én is, de aztán rábeszélt, hogy pihenhejek, és győzködött, hogy maradjak itthon. Ez utóbbi nem fog menni, viszont átbújtam a helyére és 9-ig aludtam, igaz, közben 4szer állítottam át az órán a szundit, mert eredetileg korán akartam kelni. Képzeljétek, apa régen nem horkolt, most meg pár hónapja igen, úgyhogy én füldugóval nyomom éjszakánként. Tartok tőle, ha meglesz a bébi, hozzá kell szoknok a horkoláshoz, különben a gyerekre se ébredek fel :roll:

Igen Nóri, a Báderben voltunk :D Tetszett a hely, mondjuk tök hülye voltam, mert már szombaton meghűltem, ehhez képest a teraszon voltunk és éreztem, hogy kicsit mintha hűs lenne, de lusta voltam visszamenni a kocsihoz egy pulcsiért, vagy megkérni apát. Na ettől lettem igazán taknyos. Holnap azért megyek jógára, addig kikúrálom magam. Elég egy kényelmes naci/póló, minden van, ha kicsit fázósabb vagy, hozzá zoknit.

A barátnőm ajánlott valami honlapot, ha jól emlékszem harinyaneked.hu, ott mintha olcsóbbak lettek volna a kismamaharisnyák. Na mindegy, megyek ma a Calzedoniába, majd veszek óriásit. A combfix jó, csak ha szoknyában vagyok, akkor annyira a nyakamba kerül a a kocsiban minden - az övterelő miatt- mintha egyszál bugyiban ülnék ott. Múltkor röhögtem is magamon, ha jön a rendőr, imádni fog :)

Kép
juci-77

Nem a rendőr a necces, hanem a 7-es busz ha megáll melletted a pirosnál! 1000ember jó magasról bebámul az öledbe! :-)
Viszont én szoktam vinni valami kardit az ölembe! :-)
Vendég

ananácska: Nagyon sajnálom a melót. Kitartás.

kattkat: Én is érzem a babát s most már be is tudom azonosítani, de statisztikát nem vezetek. Bár úgy érzem, hogy van benne rendszer. Reggel 6 körül mindig felkel, amikor kiengedjük az apuját. Aztán délelőtt nyugiban van (bár most rácáfolt, mert most mocorgott egy kicsit). Délben ebédet kér és utána 6 körül érzem megint. Este 10 körül is mocorog és 3-4 óra körül éjszaka kel még egyszer. Remélem idekint is így marad. Én mostanában a hóyagomnál érzem.

csuppancs: Pihend ki a betegséget. Jobbulást.

ktc: Szép pocak. Neked már kezd kifordulni a köldököd? Akkor lassan ki kell nekem is cserélnem a piercingemet a gumisra.
vicky79
Budapest III. kerület

Sztem másodiknál hamarabb kezd kifordulni a köldök. Lucával csak egész a vége felé kezdett. Most meg már lassan...
Linea nigrám viszont még nincs. Másnak?
Vendég

Hello csajok!

Megvolt a 18 hetes Uh. Az eredményeim (aminek a felét nem értem)

Egy élő magzat med.végű fekvésben
A lepény a mellső falon tapad, jó helyen.
A magzatvíz mennyisége átlagos.
Magzati fejlődési rendellenességre utaló jel nem látható.
BPD: 43 mm (36-49)
FL=27 mm
A számítottaknak megefelelő terhességi kor (18 hét 2 nap)
Cervix 35 mm

Gondolom a BPD-nél a zárójelben lévő a határérték, de micsoda is a FL és az a Cervix? Valaki segítsen.

Sajnálom a betegeskedőket, gyógyuljatok meg hamar.

bellerreni
Eger

[quote="lucababám"]L írta:lucababáminea nigrám viszont még nincs. Másnak?

Mi ez és mire jó?
vicky79
Budapest III. kerület

Viki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Linea_nigra

Reni!

FL combcsont
Cervix méhnyak. Ha az rövidülne, akkor nem örülnénk!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?