Sziasztok, jó estét!
Szerencsére ma jó napunk volt, Lilla baba kisangyalként viselkedett.
Ránk is fért a tegnapi ordítás után.
Dekoltázs: hát úgy tűnik, én vagyok az egyetlen, aki nem örül a mellnövekedésnek...
A kosárméretnél elértem a skála végét, örülök, ha egyáltalán találok olyan melltartót, ami jó rám. Míg mindenki más gyönyörű melltartók kavalkádjából válogat olcsón, én boldog vagyok, ha 12000-ért kapok egy sima hétköznapit, a fürdőruháról nem is beszélve.
Ma vettem a Triumph-ban két F-es méretű szoptatós melltartót, szerencsére rám jöttek, de éppen hogy.
Ordítás: nem tudom, mi volt tegnap. Azt hiszem, több ok is közrejátszott. Alapból nyűgösen indult a nap, már reggel volt egy visítós epizód, de egy kis Dentinox-szal elmúlt. Aztán elvittem a hordozás hetére arra gondolván, hogy legalább addig is testközelben van, ami jó neki. Már ott sírdogált, egy percre sem tudtam letenni, lehet, túl sok volt neki az inger. Aztán elaludt a kendőben, itthon pedig fürdetés után csak sírt és sírt, egyszerűen nem tudtam megnyugtatni semmivel.
Nagyon rossz érzés volt, teljesen tehetetlennek éreztem magam. Visszagondolva lehet, hogy a foga+a túlpörgés volt a hibás.
Tinu: köszönöm a szép szavakat Lilla babáról, én is kiváncsian várom, mikor kezd el mászni. Kb. fél métert már tud haladni, de ez még messze van a mászástól.
Csongi is nagyon édes volt, ott feküdt Lilla mellett, és elkezdte nyalogatni a bodykája ujját, udvarolt.
Emese: Lehet, hogy ezek után valóban kipróbálom a homeopátiát. Már a ráolvasást is kipróbálnám, hátha használ...
Az éjszaka meglepően nyugodt volt, csak 2X kelt, de vissza is aludt.
Konakion: nekem is azt mondta a doktornő, hogy nem ír fel újabb dobozt, mert már úgyis nemsokára elkezdődik a hozzátáplálás, és akkor már nem kell. Szerintem nem lesz semmi baja anélkül, onnan gondolom, mert ez a vitamin-protokoll országról országra változik. Erdélyi doktornő ismerősünk mondta, hogy ott nem is adnak Konakiont a babáknak, a Vigantol olajból viszont napi 2 csepp az adag. Finnországban meg 3 cseppről tudok.
Vicuska: A te babád neve is csodaszép!
Az én Lillám nem alszik ennyit, nagyon élvezd ki, amíg ez van.
Annus: Köszönöm a kedves meghívást Lilla baba nevében is.
Szívesen mennék a talira, de egyelőre nem ígérem, mert úgy érzem, bujkál bennem egy kis nátha. Kicsit kapar a torkom és tüsszögök, most kezdődött. Lehet, a tegnapi bkv-zás a bűnös. Ha jövő hét végére elmúlik, szívesen elmennék, de senkit sem akarok megfertőzni.
Sírás: Nálunk is volt már olyan, hogy a párom max a cumit dugta be az ordító gyerek szájába, az már nem jut eszébe, hogy magához is szoríthatta volna. Azért alap esetben ő is sokat szokta ölelgetni.
Kutyafüle: nálam éppen ellenkező hatást váltott ki a terhesség: azelőtt tele voltam pattanással, még gyógyszert is szedtem rá. Amikor terhes lettem, azonnal száraz lett a bőröm, és azóta sincs pattanásom.
Nem kell ide semilyen drága kence, a gyógyszer egy baba!
Legalábbis én így működöm.
Ildi: én jónak tartom azt, hogy Ónodi Ági teljesen hisz abban az eszmében, amit képvisel, és aszerint is él. Én is hiszek abban, hogy a babát hordozni kell, de az ilyen mértékű naturalizmus és elhivatottság már sok nekem. Nekünk van babakocsink is, igaz, mostanában a kendőt gyakrabban használom, és még mindig sterilizálom a játszócumikat, igaz, csak pár naponta. A túlzott sterilitásnak sem vagyok híve, de azért nem nyalatnám fel a babámmal a koszos linoleum-padlót, ahol jó páran megfordultak cipőben.
Ébredés: akkor Lilla baba kakukktojás, mi csak sírva vagyunk képesek ébredni, a sikoltozás szopi utánra marad.
Mozza: én először csak megfenyegetném a szomszédot a rendőrrel, hátha észbe kap.
Esti kimozdulás: mivel általában 10-fél 11 körül fektetünk, és akkor van az utolsó szopi, én már akkor nem mennék sehova, örülök, hogy alhatok.
Gyöngyi: köszi a drukkokat, használtak.
A biopiac-program nem jött be. Elmentünk az albertfalvai piacra (anyósékhoz arra kell menni), előtte kinéztem a neten, hogy 3 óráig van nyitva a biopiac. Odamentünk délben, hát, gyanúsan üres volt. Megkérdeztem egy nénikét, azt mondta, 11-kor már összeszedte az árut a biozöldséges.
Ezek után jövő héten marad vagy a Nagycsarnok, vagy a Mom-park, elvileg ott is lehet biocuccot kapni.
Egyébként a férjem szerint attól bio a bio, hogy azt éjszaka permetezik.
74-es body???? Mi még 62-eseket hordunk... Mi szerintem még hónapokig 3-as pelust fogunk használni.
(Amíg nem volt gyermekem, falra másztam attól, ha az anyukák többes számban beszélnek a gyerekről, most meg én is...
)
Trixi: szép a járókátok, különösen Petya benne!
Adraci: az éjszaka átalvásában nem csak fejlődés van, hanem visszafejlődés is. Lilla baba 3 hónapos koráig minden éjszakát átaludt, mint egy kisangyal. Azóta 2-3X kel, és van, amikor nem alszik vissza, hanem játszani akar. Az hordozás heti előadáson is volt egy lány, aki azért kért tanácsot, mert a 6 hónapos koráig átalvós babája óránként ébred... Ki kell bírni, ez normális, kb. ez volt a válasz, akkor az egyben alvásra volt szüksége, most meg az ébredésre.
Anita: mi még csak szopizunk, most gondolkodom azon, hogy kellene neki ezt-azt fagyasztani majd a hozzátápihoz.
Én azon is csak kapkodom a fejem, ha leírjátok, hogy hányszor eszik a baba. Én bevallom, fogalmam sincs, nem számolom. Ha sírni kezd, először mindig szopival kínálom, aztán ő eldönti, hogy kéri-e. Én vizet sem adtam neki külön, úgyhogy van, hogy csak 1 percet szopik, van, hogy negyed órát.
Barbapapa: Nekem is szükségem van saját időre, ez általában a lefektetés után van, akkor jövök ide netezni. Azt én sem tudom, hogyan lehet túlélni, ha valakinek a babája óránként kel, nekem az 1-2 kelés belefér. 3-nál már én is sárkány vagyok, és délelőtt próbálom bepótolni.
Szerintem valahol az arany középutat kell belőni: a babának is legyenek kielégítve az igényei, legyen sokat kézben, szopizhasson, ha akar, ne hagyják sírni, de az anyuka se nyiffanjon ki teljesen ebben. Egy alváshiánytól depressziós anyuka a babának sem jó.
Na, megyek aludni, jó éjszakát mindenkinek!
Réka